-
@fanis75 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Πάντως το id3 ειναι από τις χειρότερες υλοποιήσεις ηλεκτρικών, μόνο τα Γαλλικά ειναι χειρότερα. Οπότε τι συζητάμε? Θα το πάρει κάποιος που είναι είτε κολλημένος με τα φαου βε ή εταιρικό. Ιδιώτης μόνο εαν ρίξει την τιμή στα 20-22.000. Γιατί αντί για 27.000 για τον ηλεκτρικό τενεκέ της φαου βε, μπορεί κάποιος να δώσει 30Κ και να πάρει το απόλυτο ηλεκτρικό σήμερα.
γιατι τοσο χαλια; ακριβο ναι ηταν(ειναι) και κακο infotainment ειχε, το οποιο εχουν βελτιωσει αρκετα. Ιδιαιτερα καλο σαλονι δεν εχει, αλλα σε αυτοκινητα αυτης της κατηγοριας δεν εχει και φοβερες απαιτησεις. Καλους χωρους εχει, μικρουλη ειναι, μικρο turning circle εχει, πισωκινητο ειναι. Δεν ειναι κακη επιλογη. Λιιιγο καλυτερο εξοπλισμο θα ηθελε, εστω μια καμερα οπισθοπορειας.
Το εχεις οδηγησει και εχεις τοσο ασχημες εντυπωσεις;
-
-
@andya3 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Μ' αρέσει και μένα που μπήκαν τα Κινέζικα και πέφτουν οι τιμές.
Αλλά νομίζω ότι κάποιοι το έχουν παρεξηγήσει το θέμα, παραδίνουν σημασία στα Κινέζικα. Για διαφορές των 2, 3 άντε 5k κανείς δεν θα προτιμήσει Κινέζικο. Είναι πολλά τα λεφτά για Κινέζικα ρίσκα...
Για 2000 ευρώ και 3000ευρω με ΙΔΙΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ και γω μπορεί να προτιμούσα κάποια άλλη υλοποίηση και όχι της byd κυρίως γιατί δεν μαρεσει που είναι φτιαγμένα μόνο για άνεση και γέρνουν πολύ στις στροφές.
Αλλά εδω μιλάμε για 7000ευρω και καλύτερο εξοπλισμό το byd .
ΠΟΙΟΣ το χ3ζει το id3 με τόση μεγάλη διαφορά χρημάτων ρε andy . Δεν είναι 2,3 χιλιάρικα είναι πολλά τα χρήματα διαφοράς.
Στο λέω ειλικρινά το dolfin εμφανισιακά δεν μαρεσει καθόλου. Ούτε η ανάρτηση του που γέρνει και είναι μόνο για άνεση. Αλλά ρε φίλε full extra με 7000ευρω λιγότερα πρέπει να είσαι σκληροπυρηνικός της vw να τα δώσεις στο id3, sorry το ίδιο λέω και για το explorer δεν θα σου γράψω αλλά επειδή μαρεσουν τα ford
Συμφωνούμε στο ότι η είσοδος των Κινέζων μας συμφέρει και θα ρίξει τις τιμές στους άλλους . Ετοιμάσου να δεις στην VW να πέφτει και άλλο η τιμή του id3 γιατί ούτε με αυτή την τιμή θα το πάρει κανένας !!! Μην ξεχνάς ότι υπάρχει και το mg4 που πάλι είναι καλύτερο από το id3
Ελεύθερη πτώση τα VW αν θέλουν να πουλήσουν
-
@dettol said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
ΔΕΝ οδηγώ Φαου Βε, έχω αλλεργία! Κάποτε είχα Γκολφ, όταν ήταν σοβαρά αμάξια. Αλλά αμάξι 40Κ με ταμπούρα πίσω και ένα σωρό προβλήματα, νο θενκς - προτιμώ στα ίδια χρήματα το Τέσλα. Βασικά το έχω πει πολλές φορές: για εμένα ηλεκτρικό σήμερα = ΜΟΝΟ Τέσλα (ή BMW/Porsche για όποιον δεν έχει θέμα με τα χρήματα). Όλα τα άλλα ειναι οδοντόκρεμες και πεταμένα λεφτά.
-
ΔΕΝ οδηγώ Φαου Βε, έχω αλλεργία! Κάποτε είχα Γκολφ, όταν ήταν σοβαρά αμάξια. Αλλά αμάξι 40Κ με ταμπούρα πίσω και ένα σωρό προβλήματα, νο θενκς - προτιμώ στα ίδια χρήματα το Τέσλα. Βασικά το έχω πει πολλές φορές: για εμένα ηλεκτρικό σήμερα = ΜΟΝΟ Τέσλα (ή BMW/Porsche για όποιον δεν έχει θέμα με τα χρήματα). Όλα τα άλλα ειναι οδοντόκρεμες και πεταμένα λεφτά.
Ακόμα και τα BYD?
-
@iceman7 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Ακόμα και τα BYD?
Δεν έχω άποψη. Σε προδιαγραφές ειναι σούπερ και ίσως τα μόνα που θα σκεφτόμουν αντί για Τέσλα. Αλλά και πάλι βάζεις τα 27Κ του BYD δίπλα στα 30Κ του Τέσλα και είναι no brainer το Τέσλα, με τα διπλά άλογα και καλύτερο εξοπλισμό και διαχείριση ενέργειας. Για εμένα τουλάχιστον.
Το μόνο άλλο ηλεκτρικό που θα έπαιρνα είναι κάνα Γαλλόχρεπο με τις προσφορές τις Avis, γιατί βγαίνει τσάμπα.
-
Καλά και εγώ τεσλα θα αγόραζα. Μονοκατοικία δεν έχω. Εκεί κολλάω.
-
@lap said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Καλά και εγώ τεσλα θα αγόραζα. Μονοκατοικία δεν έχω.
Αυτό δεν είναι πρόβλημα, αρκεί να έχεις θέση στάθμευσης στην πολυκατοικεία. Και σε κάθε περίπτωση η φόρτιση ειναι θέμα κάθε ηλεκτρικού.
-
@lap said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Καλά και εγώ τεσλα θα αγόραζα. Μονοκατοικία δεν έχω. Εκεί κολλάω.
Που να το κυκλοφορήσεις ρε συ λαπη;
4,72 αμάξωμα και με μπογιά φλούδα να γράφει συνέχεια παράσημα καθημερινά ; -
@criuser said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@panormus772 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Μην τσακώνεστε με τον Criu για 1-2 μέρες. Προσπαθεί να συνέλθει από τη χθεσινή τεσσάρα..
Σιγά εμείς παίζαμε με ομάδα εσείς παίζατε με μπυραρία με σήμα την φολκσβαγκεν..
Με 2 βασικούς η 6η της PL.
Eμείς 6 γκολάκια στην 4η στον ημιτελικό και τώρα είναι 1η στο CL.Μην επαναλαμβανόμαστε και βγαίνουμε offtopic..
Y.Γ. Τώρα είδα, το έγραψε κι ο cirus.
-
4,72 αμάξωμα και με μπογιά φλούδα να γράφει συνέχεια παράσημα καθημερινά ;ΠΑΝΤΟΥ!! Πανευκολο στην οδήγηση με τόσα βοηθήματα και κάμερες....από τα πιο εύκολα αυτοκίνητα που έχω οδηγήσει. Τώρα οδηγώ ένα Μίκρα που δεν έχει τίποτα, ούτε αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω και είναι πολύ πιο δύσκολο από το μεγαλύτερο Τέσλα.
-
4,72 αμάξωμα και με μπογιά φλούδα να γράφει συνέχεια παράσημα καθημερινά ;ΠΑΝΤΟΥ!! Πανευκολο στην οδήγηση με τόσα βοηθήματα και κάμερες....από τα πιο εύκολα αυτοκίνητα που έχω οδηγήσει. Τώρα οδηγώ ένα Μίκρα που δεν έχει τίποτα, ούτε αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω και είναι πολύ πιο δύσκολο από το μεγαλύτερο Τέσλα.
Είσαι υπερβολικός και ξέρεις ότι υποστηρίζω τα Τέσλα το αμάξωμα είναι τεράστιο και δεν βολεύει το ίδιο με ένα μικρό που μέσα στην πόλη είναι πολύ πιο βολικό
Μακάρι να έβγαζε μικρότερο Τέσλα αλλά δεν βγάζει
-
@cirus said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Είσαι υπερβολικός και ξέρεις ότι υποστηρίζω τα Τέσλα το αμάξωμα είναι τεράστιο και δεν βολεύει το ίδιο με ένα μικρό που μέσα στην πόλη είναι πολύ πιο βολικό
Εμένα πάντως το μικρό χωρίς βοηθήματα με δυσκολεύει πολύ περισσότερο από το Τέσλα με τις άπειρες κάμερες, αυτοματισμούς και ευκολίες.
-
Σε άλλο θέμα, η Στελάντις διαπρέπει....
https://www.drive.gr/test-drives/test-drive-leapmotor-t03-megalo-alma-pros-ta-empros-toy-stellantis
Δεν θα κρυφτούμε πίσω από το δάκτυλό μας. Και όπως συνέβη και με μας, το Leapmotor T03 αρχικά δεν θα σου γεμίσει το μάτι. Είτε λόγω καταγωγής είτε λόγω εμφάνισης θα το προσεγγίσεις με προκατάληψη. Το μοτίβο ήταν ίδιο για αρκετούς, εντός και εκτός γραφείου. Λίγες ώρες συνύπαρξης όμως αρκούν για να καταλήξεις ότι είναι απρόσμενα καλό. Ένα πολύ πλούσια εξοπλισμένο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που ανταποκρίνεται και με το παραπάνω στις απαιτήσεις της σύγχρονης αστικής ζωής. Με καλή αυτονομία, τεχνολογία και άνεση για την κατηγορία του. Αν στην εξίσωση προστεθεί και η τιμή, τότε είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να του προσάψεις σημαντικά αρνητικά στοιχεία.
το Leapmotor Τ03 είναι μία από τις πιο προσιτές προτάσεις στην κατηγορία των αυτοκινήτων πόλης -ανεξαρτήτως συστήματος κίνησης και η καλύτερη όσον αφορά τα ηλεκτρικά. Το σημαντικότερο όμως στοιχείο είναι πως συμβιώνοντας μαζί του δεν θα αισθανθείς ποτέ ότι κατέληξες σε μια φθηνή λύση ανάγκης. -
Μην τσακώνεστε με τον Criu για 1-2 μέρες. Προσπαθεί να συνέλθει από τη χθεσινή τεσσάρα..
Σιγά εμείς παίζαμε με ομάδα εσείς παίζατε με μπυραρία με σήμα την φολκσβαγκεν..
Με 2 βασικούς η 6η της PL.
Eμείς 6 γκολάκια στην 4η στον ημιτελικό και τώρα είναι 1η στο CL.Μην επαναλαμβανόμαστε και βγαίνουμε offtopic..
Y.Γ. Τώρα είδα, το έγραψε κι ο cirus.
Παίρνετε και εσείς γραμμή όπως ο Πήλιου και οι λοιποί αριστεροί φίλοι ?
-
Σε άλλο θέμα, η Στελάντις διαπρέπει....
https://www.drive.gr/test-drives/test-drive-leapmotor-t03-megalo-alma-pros-ta-empros-toy-stellantis
Δεν θα κρυφτούμε πίσω από το δάκτυλό μας. Και όπως συνέβη και με μας, το Leapmotor T03 αρχικά δεν θα σου γεμίσει το μάτι. Είτε λόγω καταγωγής είτε λόγω εμφάνισης θα το προσεγγίσεις με προκατάληψη. Το μοτίβο ήταν ίδιο για αρκετούς, εντός και εκτός γραφείου. Λίγες ώρες συνύπαρξης όμως αρκούν για να καταλήξεις ότι είναι απρόσμενα καλό. Ένα πολύ πλούσια εξοπλισμένο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που ανταποκρίνεται και με το παραπάνω στις απαιτήσεις της σύγχρονης αστικής ζωής. Με καλή αυτονομία, τεχνολογία και άνεση για την κατηγορία του. Αν στην εξίσωση προστεθεί και η τιμή, τότε είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να του προσάψεις σημαντικά αρνητικά στοιχεία.
το Leapmotor Τ03 είναι μία από τις πιο προσιτές προτάσεις στην κατηγορία των αυτοκινήτων πόλης -ανεξαρτήτως συστήματος κίνησης και η καλύτερη όσον αφορά τα ηλεκτρικά. Το σημαντικότερο όμως στοιχείο είναι πως συμβιώνοντας μαζί του δεν θα αισθανθείς ποτέ ότι κατέληξες σε μια φθηνή λύση ανάγκης.Εσύ δεν θα αισθανθείς έτσι.
Οι γύρω σου όμως ?
Αλλά επειδή είναι Στελλάντις είναι τίμιο.
Είναι φτηνό και το δείχνει, δεν ντρέπεται.
-
-
Εσύ δεν θα αισθανθείς έτσι.
Οι γύρω σου όμως ?
Εχέσθημεν....!! Δεν αγοράζουμε αυτοκίνητο για τους γύρω μας, αλλά για τον εαυτό μας και την οικογένειά μας.
-
Οκ ας πούμε 27k το id3. Για ποιό Dolfin 20k μιλάτε, γι' αυτό το πράγμα που είδα στην έκθεση? Άσε που τα 20k απ' ότι κατάλαβα είναι ειδική τιμή για 500 κομμάτια και προ δασμών. Για να δούμε που θα κάτσει η τιμή του τελικά.
Όπως θέλετε τα παρουσιάζετε μου φαίνεται. Τα πούλησε τελικά αυτά τα 500 η BYD ή ακόμα ψάχνει αγοραστές?
σε λίγο δεν θα υπάρχουν τα 500
οπως είναι το 27 ειδική τιμη προσφοράς αντιστοιχα είναι και το dolfin στα 20. Δεν πουλαγε τιποτα η VW στην τιμή που είχε πριν. Σου θυμίζω οτι η VW εχει προβλήματα που δεν φεύγουν τα ηλεκτρικά της και απολύει κόσμο και κλείνει εργοστάσια. Η BYD τέτοια προβλήματα δεν έχει με πωλήσεις
7000 ευρώ σου φαίνονται λίγα? και μάλιστα το 20 είναι full extra to 27 δεν είναι
Δεν είναι προσφορά της vw. Είναι επίσημος τιμοκατάλογος. Μπήκα στο διαμορφωτή, νομίζω 36k το id3, μείον 9k η επιδότηση, τελική 27k.
Και τέλος πάντως κάτσε να δούμε και την τελική των Κινέζικων, μη συγκρίνεις επίσημους τιμοκαταλόγους με τις κινέζικες προσφορές.
τιμη προσφορας ειναι, σου εχω κανει paste τον επισημο τιμοκαταλογο. Θα συνεχιστει αυτη η προσφορα εσαει οποτε μπορουμε να την θεωρησουμε επισημη τιμη; Δεν εχω ιδεα. Αλλα ο τιμοκαταλογος δεν λεει 35900.
Δεν ξέρω που βρήκες αυτό τον τιμοκατάλογο και πόσο ενημερωμένος είναι. Οι τρέχουσες τιμές τιμοκαταλόγου φαίνονται στον επίσημο διαμορφωτή. Και οι προσφορές της vw δεν μπαίνουν ποτέ στο διαμορφωτή, είναι υπό μορφή εκπτώσεων. 35.900€ το id3.
Ντε και σώνει να φτιάξετε κλίμα για τα Κινέζικα. Μέτοχοι της BYD είστε?
Το είπε ο @cruiser αλλά κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε. Τα Κινέζικα θα πρέπει να πληρώσουν "φόρο φτήνειας" για να μπουν στην αγορά. Πρέπει να τα δώσουν σε εξευτελιστικές τιμές σε σχέση με τον ανταγωνισμό, αυτό περιμένουν και οι καταναλωτές όταν ακούνε Κινέζικο.
Κι αν αυτό ισχύει μία για τη φτωχή Ελλάδα, για τους πιο πλούσιους ΒορειοΕυρωπαίους ισχύει 10 φορές. Αν συνεχίσουν μ' αυτές τις τιμές οι Κινέζοι, δεν θα βγάλουν τη δεκαετία στην Ευρώπη. -
Εμένα πάντως το μικρό χωρίς βοηθήματα με δυσκολεύει πολύ περισσότερο από το Τέσλα με τις άπειρες κάμερες, αυτοματισμούς και ευκολίες.
Εντάξει μην το συγκρίνεις με αυτό αλλά με ένα με βοηθήματα
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης