-
Εγώ βρε παίδες ρώτησα αν θα βγει νέα κορολα του 24....και η συζήτηση πήγε αλλού..
Να σας πω την γνώμη μου(κρίνοντας πάντα τα όχηματα σαν ταξί).
Πολύ καλά μοντέλα βγήκαν από τογίοτα το αβενσις πριν του 2003(πριν το μπαούλο δηλαδή) και από σκοντα το οκταβια τουρ...Τογότα μετά το 2008 είχαν προβλήματα (πλην υβριδικών)
Από σκοντα(δεν έχω άποψη για τα τωρινά μοντέλα),όσοι πήρα αυτόματα το μετάνιωσαν, στα πιο παλιά(πριν το 2012)..το έκανα χειροκίνητα ορισμένοι..Και το προηγούμενο μοντέλο σε οκταβια προβλήματα με αυτόματο(έιχαν βγει και σε ραδιοφωνική έκπομπη συνάδελφοι ώστε να συσπειρωθούν και να κινηθούν νομικά)..
Ένα συν που δίνω στα τογιοτα είναι η εγγύηση ενώ σε σκόντα είναι 2 χρόνια...(θα δώσω 30.000 και θα έχω δυο χρόνια εγγυήση!!! )
Μερσεντεζ δεν απευθύνεται στον μέσο ταξιτζη.. αλλά σε αυτούς που είναι δικτυωμένοι(ξενοδοχεία, γραφεία κτλπ) -
Το φέρνει η κουβέντα καμιά φορά και βγαίνει η ερώτηση μόνη της. Πόσα χιλιόμετρα δίνει εγγύηση η Toyota για τη μπαταρία και το υβριδικό σύστημα? Χιλιόμετρα, όχι χρόνια.
Ένας ταξιτζής που μπορεί να κάνει και 30 και 40k χιλιόμετρα το χρόνο. Για πόσα χιλιόμετρα τον καλύπτει η Toyota, που έχει ένα inverter και μια μπαταρία στο αυτοκίνητο που κάνουν μαζί 10k?
-
@andya3 said in Toyota Corolla 2019:
Το φέρνει η κουβέντα καμιά φορά και βγαίνει η ερώτηση μόνη της. Πόσα χιλιόμετρα δίνει εγγύηση η Toyota για τη μπαταρία και το υβριδικό σύστημα? Χιλιόμετρα, όχι χρόνια.
Ένας ταξιτζής που μπορεί να κάνει και 30 και 40k χιλιόμετρα το χρόνο. Για πόσα χιλιόμετρα τον καλύπτει η Toyota, που έχει ένα inverter και μια μπαταρία στο αυτοκίνητο που κάνουν μαζί 10k?
Έμενα μου είπαν 6χρόνια ή 180.000κμ
Στο προηγούμενο μοντέλο(2019) δίνει επέκταση μέχρι 250.000 εφόσον κάνεις έλεγχο της μπαταρίας κάθε 15.000κμ -
@elteo said in Toyota Corolla 2019:
@fanis75 said in Toyota Corolla 2019:
@elteo said in Toyota Corolla 2019:
βγάζει το υβριδικό Τουοτα 1,5 εκ. χλμ?
γιατί σε όσα σκοντα έχω μπει είναι άνω του 1 εκ.Ναι γιατί να μην βγάζει? Απλά το Σκόντα πόσα κιβώτια θα έχει αλλάξει, 10? 15? Το υβρίδιο ίσως να έχει αλλάξει μια μπαταρία. Πάντως σε ταξί με 1εκ χλμ ελάχιστα έχω μπει, κάτι χρέπια 15ετίας. Τα περισσότερα ειναι καινούργια - βέβαια μόνο από app παίρνω ταξί.
Γείτονας με ταξί λεόν cng που τον χρησιμοποιούσα συχνά, απίστευτα απογοητευμένος, πάρα πολλά προβλήματα στους 20 μήνες που το έχει.
αντέχει ο βενζινοκινητήρας τόσα χλμ????
Φυσικά. Ίδιο κύκλο ζωής έχουν οι σύγχρονοι βενζινοκινητήρες και πετρελαιοκινητήρες.
-
@mister-gatonis said in Toyota Corolla 2019:
Στο προηγούμενο μοντέλο(2019) δίνει επέκταση μέχρι 250.000 εφόσον κάνεις έλεγχο της μπαταρίας κάθε 15.000κμΆρα 6 χρόνια και έως 250.000 χιλ.
Πρέπει κάποιος επαγγελματίας ταξιτζής να τα βάλει κάτω, να δει πόσα λεφτά θα γλυτώσει από τη βενζίνη με το υβριδικό στην 6ετία.
Και αν μπορεί να βάλει και 5-6k € στην άκρη, μήπως μετά την 6ετία συμβεί τίποτα με τη μπαταρία ή το υβριδικό σύστημα και του έρθει ο λογαριασμός.
-
Παντως η μπόχα που βγάζουν τα diesel είναι τέτοια που θα έπρεπε το κράτος να επιδοτεί τα υβριδικά.
-
@mister-gatonis said in Toyota Corolla 2019:
Στο προηγούμενο μοντέλο(2019) δίνει επέκταση μέχρι 250.000 εφόσον κάνεις έλεγχο της μπαταρίας κάθε 15.000κμΆρα 6 χρόνια και έως 250.000 χιλ.
Πρέπει κάποιος επαγγελματίας ταξιτζής να τα βάλει κάτω, να δει πόσα λεφτά θα γλυτώσει από τη βενζίνη με το υβριδικό στην 6ετία.
Και αν μπορεί να βάλει και 5-6k € στην άκρη, μήπως μετά την 6ετία συμβεί τίποτα με τη μπαταρία ή το υβριδικό σύστημα και του έρθει ο λογαριασμός.
Φίλε το τονίζω ,αυτό με τα 250.000χλμ, ας το πούμε "επέκταση "αφορά το μοντέλο του 2019..δεν υπάρχει κάτι προς το παρόν για το τωρινό, για το οποίο ισχύει 6 χρόνια ή 180.000χλμ
-
@lap said in Toyota Corolla 2019:
Παντως η μπόχα που βγάζουν τα diesel είναι τέτοια που θα έπρεπε το κράτος να επιδοτεί τα υβριδικά.
Δίνει μόνο για ηλεκρτικά. Σκεφτόμουν για νισσαν leaf 62kwh. Αλλά το απέρριψα λόγω chademo.
-
Α ταξιτζής είσαι;
Πάρε ηλεκτρικό όσο σου προσφέρει 20+ Κ επιδότηση. Δεν θα ξαναδείς τέτοια επιδότηση
Θα μειώσεις κατά πολύ τα λειτουργικά έξοδα σου και θα έχεις μεγαλύτερο περοθωριο κέρδους.
-
Αν βγάλεις το μάτι σου έξω από τη μπανανια, ο πολιτισμός αγοράζει υδρογόνο και mirai toyota.
-
Ξέρεις πόσα psi/bar με υδρογόνο είναι η δεξαμενή του mirai; Δεν ξέρω αν θα νιώθατε άνετα.
Απάντηση: 700 bar
-
@lap said in Toyota Corolla 2019:
Ξέρεις πόσα psi/bar με υδρογόνο είναι η δεξαμενή του mirai; Δεν ξέρω αν θα νιώθατε άνετα.
Απάντηση: 700 bar
Οι Έλληνες ταξιτζήδες δεν φοράνε ζώνη ασφαλείας και πολλές φορές ούτε οι πελάτες. Σιγά τα 700
-
Βλέπω το κανάλι εκείνου του τεχνικού απο το Τρινιντάντ και έπεσα σε αυτό το βίντεο , ενα corolla hybrid πλημμύρησε (επίκαιρο δυστυχώς ) οι πλημμύρες στην καραϊβική όμως είναι συνηθισμένες , ο ιδιοκτήτης παίρνει τηλ τον Χοσέ που του λεει μη το οδηγήσεις , δεν εχει ανάγκη λεει ο ιδιοκτήτης πηγαίνει κανονικά! ... WTF!!! ο Χοσέ ...
μετα απο αυτό δεν θα εκπλαγώ με βίντεο απο Ρωσία που θα εχει επιβιώσει υβριδικό απο Ηλεκτρομαγνητικό Παλμό -
@monman2 said in Toyota Corolla 2019:
θα εκπλαγώ με βίντεο απο Ρωσία που θα εχει επιβιώσει υβριδικό απο Ηλεκτρομαγνητικό Παλμό
Σίγουρα θα επιζήσει, ο ρώσικος ηλ. παλμός μούφα είναι
-
Καλησπέρα και πάλι. Έχοντας αποφασίσει πάνω κάτω ότι θα προχωρήσω σε αγορά Corolla ξέρουμε ή πιστεύετε αν αξίζει να αγοραστεί από Γερμανία? Βλέπω σε τιμές 21.000-22.000 να έχουν φουλ εξοπλισμό (μέχρι και αυτόματο παρκάρισμα τα περισσότερα) και σε αυτήν την τιμή στην Ελλάδα δεν έχεις ούτε την ψηφιακή οθόνη στο ταμπλό... Τα πιο ανησυχητικά φαντάζομαι έχουν να κάνουν με την εγγύηση κλπ αλλά γενικότερα αξίζει?
-
@niomode said in Toyota Corolla 2019:
Καλησπέρα και πάλι. Έχοντας αποφασίσει πάνω κάτω ότι θα προχωρήσω σε αγορά Corolla ξέρουμε ή πιστεύετε αν αξίζει να αγοραστεί από Γερμανία? Βλέπω σε τιμές 21.000-22.000 να έχουν φουλ εξοπλισμό (μέχρι και αυτόματο παρκάρισμα τα περισσότερα) και σε αυτήν την τιμή στην Ελλάδα δεν έχεις ούτε την ψηφιακή οθόνη στο ταμπλό... Τα πιο ανησυχητικά φαντάζομαι έχουν να κάνουν με την εγγύηση κλπ αλλά γενικότερα αξίζει?
Συμφέρει, εφόσον το ελέγξεις καλά και βεβαιωθείς ότι είναι στην κατάσταση που πρέπει. Για την εγγύηση δεν ξέρω πόσα χρόναι δίνουν στην Γερμανία (ισχύει σε όλη την Ευρώπη).
Επίσης, να έχεις υπόψιν σου και τα επιπλέον χρήματα που θα πληρώσεις, για μεταφορά, εκτελωνισμό και πινακίδες. Επειδή μιλάς για φουλ εξοπλισμένες εκδόσεις, η ΛΤΠΦ θα είναι υψηλή, οπότε και το τελωνείο μπορεί να είναι €2-3.000, πρέπει να το ελέγξεις με έναν εκτελωνιστή για να είσαι σίγουρος.
-
@niomode said in Toyota Corolla 2019:
Για το θέμα της εγγύησης καλύτερα να μιλήσεις τηλεφωνικά με την Toyota Hellas, ώστε να σου διευκρινισουν εάν τα εισαγωγής αυτοκίνητα καλύπτονται από εγγύηση της ελληνικής αντιπροσωπείας και για πόσα χρόνια.
Υπενθυμίζω ότι τα ελληνικά ιδιωτικής χρήσης υβριδικά Toyota καλύπτονται με 6 χρόνια εγγύηση η 180.000km και 11 χρόνια εγγύηση για την υβριδική μπαταρία.
Τα ελληνικά leasing υβριδικά Toyota έχουν 3 χρόνια εγγύηση ή 100.000 km και 5 χρόνια εγγύηση για την υβριδική μπαταρία, χωρίς δυνατότητα επέκτασης. -
@bill_hsd said in Toyota Corolla 2019:
Για το θέμα της εγγύησης καλύτερα να μιλήσεις τηλεφωνικά με την Toyota Hellas
Καλή τύχη με αυτό!
Τους έχω στείλει email από 2 Σεπτεμβρίου ζητώντας να μου επιβεβαιώσουν ότι η παρατήρηση "ΤΑ ΛΑΔΙΑ ΦΕΡΝΕΙ Ο ΠΕΛΑΤΗΣ" στην εντολή εργασίας δεν επηρεάζει επουδενί την εγγύηση και ακόμα απαντάνε. Υπενθύμιση στις 14 Σεπτεμβρίου και ξανά στις 2 Οκτωβρίου αλλά καμία απάντηση ενώ υπάρχει κανονικά ticket number -
@denexo said in Toyota Corolla 2019:
Καλή τύχη με αυτό!
Τους έχω στείλει email από 2 Σεπτεμβρίου ζητώντας να μου επιβεβαιώσουν ότι η παρατήρηση "ΤΑ ΛΑΔΙΑ ΦΕΡΝΕΙ Ο ΠΕΛΑΤΗΣ" στην εντολή εργασίας δεν επηρεάζει επουδενί την εγγύηση και ακόμα απαντάνε. Υπενθύμιση στις 14 Σεπτεμβρίου και ξανά στις 2 Οκτωβρίου αλλά καμία απάντηση ενώ υπάρχει κανονικά ticket numberΟπότε είχα τηλεφωνική επικοινωνία μαζί τους, ανταποκρίθηκαν άμεσα και με πληροφορησαν αποτελεσματικά γι'αυτό που ήθελα.
-
@denexo said in Toyota Corolla 2019:
Καλή τύχη με αυτό!
Τους έχω στείλει email από 2 Σεπτεμβρίου ζητώντας να μου επιβεβαιώσουν ότι η παρατήρηση "ΤΑ ΛΑΔΙΑ ΦΕΡΝΕΙ Ο ΠΕΛΑΤΗΣ" στην εντολή εργασίας δεν επηρεάζει επουδενί την εγγύηση και ακόμα απαντάνε. Υπενθύμιση στις 14 Σεπτεμβρίου και ξανά στις 2 Οκτωβρίου αλλά καμία απάντηση ενώ υπάρχει κανονικά ticket numberΟπότε είχα τηλεφωνική επικοινωνία μαζί τους, ανταποκρίθηκαν άμεσα και με πληροφορησαν αποτελεσματικά γι'αυτό που ήθελα.
ένας τόνος κάνει μεγάλη διαφορά. Όποτε ή οπότε.
Toyota Corolla 2019