-
Skoda Octavia diesel με χειροκίνητο σασμάν. Δεν υπάρχει άλλη εναλλακτικη για ταξί μεροκαματιάρη ταξιτζή. Αξιόπιστο, φθηνή συντήρηση, φτηνά ανταλλακτικά και αθάνατο.
Κάπως ακριβό το σετάκι δίσκος-πλατώ-βολάν που αλλάζει κάθε κάποιες χιλιάδες χιλιόμετρα. Αλλά κι αυτό στη μισή τιμή τα ανταλλακτικά και εργασία για τα ταξί.
Δεν είμαι ταξιτζής. Χρησιμοποιώ όμως πολύ συχνά ταξί και μεταφέρω τις απόψεις των ταξιτζήδων από σχετικές συζητήσεις.
-
Μα φαίνεται στο δρόμο τι προτιμούν. Δεν υπάρχει καλύτερο επιχείρημα. Παντού Skoda.
-
@elteo said in Toyota Corolla 2019:
Μα φαίνεται στο δρόμο τι προτιμούν. Δεν υπάρχει καλύτερο επιχείρημα. Παντού Skoda.
Το "σενταν" οκταβια έχει 5η πόρτα κι άπειρους χώρους, είναι σαν μια κατηγορία μεγαλύτερο απ το Κορολα κι οποιοδήποτε ανταγωνιστικο μοντέλο, έχει σοβαρά σέρβις και τεχνίτες, ανταλλακτικά κλπ και τα tdi είναι καλά μοτέρ. Κι όπου δεν είναι, βγάζουν φίλτρα κλπ. Πολύ φθηνά σέρβις επίσης.
Παλιά υπήρχαν προβλήματα στα κιβώτια dsg με τόση καταπόνηση, πλέον είναι μόνο διλιτρα τα ντίζελ οπότε μάλλον έχουν υγρού τύπου καλύτερο dsg.Το υβριδικό ΤΟΥΟΤΑ είναι ιδανικό για την κίνηση πόλης, το ίδιο οικονομικό σε καύσιμα χωρίς dpf, πάσχει πολύ σε χώρους συγκριτικά, ακόμη και το βαγκον, ίσως και σε ηχομόνωση και ποιότητα ταξιδιού, αν και είναι πιο εύκολο στον οδηγό.
Πάρε τουλάχιστον το βαγκον κορολα.
-
@mister-gatonis said in Toyota Corolla 2019:
Δεν ξέρω για τα τωρινά μοντέλα της σκοντα, αλλά τα παλαιότερα είχαν θέμα με το αυτόματα σασμαν...
Ακόμα έχουν, ειδικά για χρήση ταξί. Προφανώς ΔΕΝ παίρνεις DSG εαν θες χρήση ταξί, τα έξοδα και τα χαμένα μεροκάματα ειναι πάρα πολλά. Υβριδικό τογιότα ειναι ιδανικό για χρήση ταξί.
-
@fanis75 said in Toyota Corolla 2019:
Δεν ξέρω για τα τωρινά μοντέλα της σκοντα, αλλά τα παλαιότερα είχαν θέμα με το αυτόματα σασμαν...
Ακόμα έχουν, ειδικά για χρήση ταξί. Προφανώς ΔΕΝ παίρνεις DSG εαν θες χρήση ταξί, τα έξοδα και τα χαμένα μεροκάματα ειναι πάρα πολλά. Υβριδικό τογιότα ειναι ιδανικό για χρήση ταξί.
Αν δεν σε νοιάζει η άνεση της πελατείας.
-
@kapelis said in Toyota Corolla 2019:
Δεν είμαι οδηγός ταξί, αλλά εαν ήμουν αρχικά θα με ένοιαζε η δικιά μου άνεση (και ασφάλεια) που θα ήμουν 10-12 ώρες στο τιμόνι και στην κίνηση και όχι του πελάτη που θα κάτσει 15-30'. Εν συνεχεία, εαν με ένοιαζε η άνεση θα έπαιρνα πρωτίστως Mercedes (σίγουρα πάντως όχι σκόντα), και μετά κάποιο μεγάλο υβριδικό ή ηλεκτρικό.
-
βγάζει το υβριδικό Τουοτα 1,5 εκ. χλμ?
γιατί σε όσα σκοντα έχω μπει είναι άνω του 1 εκ. -
Με dsg?
-
@kapelis said in Toyota Corolla 2019:
Δεν είμαι οδηγός ταξί, αλλά εαν ήμουν αρχικά θα με ένοιαζε η δικιά μου άνεση (και ασφάλεια) που θα ήμουν 10-12 ώρες στο τιμόνι και στην κίνηση και όχι του πελάτη που θα κάτσει 15-30'. Εν συνεχεία, εαν με ένοιαζε η άνεση θα έπαιρνα πρωτίστως Mercedes (σίγουρα πάντως όχι σκόντα), και μετά κάποιο μεγάλο υβριδικό ή ηλεκτρικό.
Καλός μου φίλος, εντελώς καυλόγκαζος, που έχει προσωπικό αυτοκίνητο Honda S2000, έχει για ταξί Mercedes. Οπότε δίκιο έχεις.
-
Τι ταξί Mercedes. Για ρωτήστε έναν ταρίφα που ζει την οικογένειά του από το ταξί πόσο έχει το Mercedes να το πάρει και τα κόστη συντήρησης.
3.5k μου έλεγε ένας ταξιτζής έδωσε μόνο για ν' αλλάξει σετ καδένας. Τα Mercedes είναι προφανώς για συγκεκριμένη κατηγορία ταξιτζήδων, που απαυθύνονται σε συγκεκριμένο πελατολόγιο.
Octavia και ξερό ψωμί.
-
γιατί σε όσα σκοντα έχω μπει είναι άνω του 1 εκ.Ναι γιατί να μην βγάζει? Απλά το Σκόντα πόσα κιβώτια θα έχει αλλάξει, 10? 15? Το υβρίδιο ίσως να έχει αλλάξει μια μπαταρία. Πάντως σε ταξί με 1εκ χλμ ελάχιστα έχω μπει, κάτι χρέπια 15ετίας. Τα περισσότερα ειναι καινούργια - βέβαια μόνο από app παίρνω ταξί.
Γείτονας με ταξί λεόν cng που τον χρησιμοποιούσα συχνά, απίστευτα απογοητευμένος, πάρα πολλά προβλήματα στους 20 μήνες που το έχει.
-
@andya3 said in Toyota Corolla 2019:
που απαυθύνονται σε συγκεκριμένο πελατολόγιο.
Ναι αλλά δεν χρεώνουν περισσότερο. Οπότε πως βγαίνουν;
-
@lap said in Toyota Corolla 2019:
Δεν ξέρω. Μπορείνα δουλεύουν πολύ αεροδρόμιο, ή μεγάλα ξενοδοχεία. Καλή ερώτηση πάντως, θα το διερευνήσω.
-
Τι ταξί Mercedes. Για ρωτήστε έναν ταρίφα που ζει την οικογένειά του από το ταξί πόσο έχει το Mercedes να το πάρει και τα κόστη συντήρησης.
3.5k μου έλεγε ένας ταξιτζής έδωσε μόνο για ν' αλλάξει σετ καδένας. Τα Mercedes είναι προφανώς για συγκεκριμένη κατηγορία ταξιτζήδων, που απαυθύνονται σε συγκεκριμένο πελατολόγιο.
Octavia και ξερό ψωμί.
Εγώ σε τι νομίζεις αναφερόμουν στο παραπάνω ποστ μου;,
Τα Mercedes απευθύνονται σε αυτόν που τις 8-10-12 ώρες τις περνάει πίσω από το τιμόνι και αγαπάει την μέση του. Επίσης, μετράει στους πελάτες, οι οποίοι διαλέγουν ταξί στον δρόμο. Τρελό μεν, αλλά ισχύει...
-
@realzeus said in Toyota Corolla 2019:
Τα Mercedes απευθύνονται σε αυρτόν που τις 8-10-12 ώρες τις περνάει πίσω από το τιμόνι και αγαπάει την μέση του. Επίσης, μετράει στους πελάτες, οι οποίοι διαλέγουν ταξί στον δρόμο. Τρελό μεν, αλλά ισχύει...
Φυσικά και μετράει στους πελάτες!!
Στην Αθήνα έχουμε: https://www.mercedestaxiclub.gr/ (το χρησιμοποιώ αποκλειστικά για την δουλειά).
Και ναι χρεώνουν περισότερο, αλλά όχι κάτι το φοβερό, π.χ €3-4 πιο πολλά για το αεροδρόμιο ή από το αεροδρόμιο.
-
Δεν μας απασχολούν οι ταξιτζήδες. 10 στους 10 φοροδιαφευγουν. Σύμφωνα με τα εισοδήματα του 2021, δηλώνουν 3,700 ευρώ κέρδη το χρόνο. Ζούνε με 300 καθαρά το μήνα. Οπότε ας αλλάξουν 10 σετ μπαταρίες και 30 κιβώτια. Η άνεση των επιβατών μας νοιάζει για όποιον άτυχο τους χρειάζεται.
-
Μάλλον έχουν υπερβολικές φοροαπαλλαγές ( θα εμφανίζουν ότι καταναλώνουν 50 λίτρα/100 χλμ), διότι πριν κάποια έτη που πήρα ταξί είδα πως η απόδειξη βγαίνει αυτόματα. Βέβαια επιασα συζήτηση με το παλικάρι που οδηγούσε και έλεγε πως δεν βγαίνει κτλ, Μερσεντές καινούργια είχε, και του έδωσα και 2 ευρώ Τιπ.
Ώρες ώρες κάνω κάτι deals..... που με θαυμάζω.
-
Εγώ πάντως τελευταία φορά που μπήκα σε Octavia ταξί τα έκανα πάνω μου…στην εθνική με 120 και έσβηνε κάθε 30 δευτερόλεπτα…ο ταρίφας το έβαζε μπρος εν κινήσει και συνέχιζε απτόητος….στα @@ του η ασφάλεια των επιβατών…
-
@lap said in Toyota Corolla 2019:
Τους καλούν από ξενοδοχεία και έχουν καλές κούρσες. Οι υπόλοιποι κλωτσοπατιναδα στα ΚΤΕΛ. Και εμείς στην εταιρεία έχουμε σύμβαση με δύο τέτοιους. Πελάτες που θέλουμε να τους στείλουμε στο αεροδρόμιο παίρνουμε μόνο αυτούς. Πέραν της κούρσας έχουν και εξτραδακια. Έχουμε συγγενή ηλικιωμένη η οποία μετακινείται μόνο με ταξί. Έρχεται ο συγκεκριμένος και την πάει παντού, τον στέλνει και για ψώνια. Του κόβει μηνιατικο και μάλιστα καλό. Τι νόμιζες θα πάνε όλοι αυτοί με Opel Vectra.
-
γιατί σε όσα σκοντα έχω μπει είναι άνω του 1 εκ.Ναι γιατί να μην βγάζει? Απλά το Σκόντα πόσα κιβώτια θα έχει αλλάξει, 10? 15? Το υβρίδιο ίσως να έχει αλλάξει μια μπαταρία. Πάντως σε ταξί με 1εκ χλμ ελάχιστα έχω μπει, κάτι χρέπια 15ετίας. Τα περισσότερα ειναι καινούργια - βέβαια μόνο από app παίρνω ταξί.
Γείτονας με ταξί λεόν cng που τον χρησιμοποιούσα συχνά, απίστευτα απογοητευμένος, πάρα πολλά προβλήματα στους 20 μήνες που το έχει.
αντέχει ο βενζινοκινητήρας τόσα χλμ????
Toyota Corolla 2019