@lap said in Toyota Corolla 2019:
Παντως η μπόχα που βγάζουν τα diesel είναι τέτοια που θα έπρεπε το κράτος να επιδοτεί τα υβριδικά.
Δίνει μόνο για ηλεκρτικά. Σκεφτόμουν για νισσαν leaf 62kwh. Αλλά το απέρριψα λόγω chademo.
@lap said in Toyota Corolla 2019:
Παντως η μπόχα που βγάζουν τα diesel είναι τέτοια που θα έπρεπε το κράτος να επιδοτεί τα υβριδικά.
Δίνει μόνο για ηλεκρτικά. Σκεφτόμουν για νισσαν leaf 62kwh. Αλλά το απέρριψα λόγω chademo.
@georgekn said in Toyota Corolla 2019:
@Mister-Gatonis εννοείται ότι θα πάς αντιπροσωπεία αν είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που συζητήθηκε.
Επίσης αν κατάλαβα καλά για ταξί την έχεις πάρει?
Θα έχει ενδιαφέρον η συμβίωση μαζί τής...για αυτό εάν θες γράφε εμπειρίες οπότε μπορείς
Την facelift πήρες? Σε ποια έκδοση?
Καλά χιλιόμετρα !!!
Ναι για τα ταξί.
Η έκδοση είναι η facelift sedan active plus
Παιδία καλησπέρα και καλώς σα βρήκα. Σκέφτομαι να παραγγείλω την κορολα σενταν στην απλή έκδοση(style). Έχω πάρει προσφορές από 4 αντιπροσώπους και έχω καταλήξει στο που θα πάω. Ψάχνοντας όμως στο διαδίκτυο είδα το εξής:https://www.toyota.com/corollahybrid/
Πρόκειται για κάποια ουσιαστική εξέλιξη ή αφορά μόνο στιλιστική αναβάθμιση;
@groover1972 said in Toyota Corolla 2019:
@mister-gatonis said in Toyota Corolla 2019:
Παιδία καλησπέρα και καλώς σα βρήκα. Σκέφτομαι να παραγγείλω την κορολα σενταν στην απλή έκδοση(style). Έχω πάρει προσφορές από 4 αντιπροσώπους και έχω καταλήξει στο που θα πάω. Ψάχνοντας όμως στο διαδίκτυο είδα το εξής:https://www.toyota.com/corollahybrid/
Πρόκειται για κάποια ουσιαστική εξέλιξη ή αφορά μόνο στιλιστική αναβάθμιση;αν καταλήξεις σε Toyota υβριδικό, μην καλέσεις οδική. Πάρε ταξί καλύτερα.
Για ταξί θα το πάρω...
Εγώ βρε παίδες ρώτησα αν θα βγει νέα κορολα του 24....και η συζήτηση πήγε αλλού..
Να σας πω την γνώμη μου(κρίνοντας πάντα τα όχηματα σαν ταξί).
Πολύ καλά μοντέλα βγήκαν από τογίοτα το αβενσις πριν του 2003(πριν το μπαούλο δηλαδή) και από σκοντα το οκταβια τουρ...Τογότα μετά το 2008 είχαν προβλήματα (πλην υβριδικών)
Από σκοντα(δεν έχω άποψη για τα τωρινά μοντέλα),όσοι πήρα αυτόματα το μετάνιωσαν, στα πιο παλιά(πριν το 2012)..το έκανα χειροκίνητα ορισμένοι..Και το προηγούμενο μοντέλο σε οκταβια προβλήματα με αυτόματο(έιχαν βγει και σε ραδιοφωνική έκπομπη συνάδελφοι ώστε να συσπειρωθούν και να κινηθούν νομικά)..
Ένα συν που δίνω στα τογιοτα είναι η εγγύηση ενώ σε σκόντα είναι 2 χρόνια...(θα δώσω 30.000 και θα έχω δυο χρόνια εγγυήση!!! )
Μερσεντεζ δεν απευθύνεται στον μέσο ταξιτζη.. αλλά σε αυτούς που είναι δικτυωμένοι(ξενοδοχεία, γραφεία κτλπ)
@georgekn said in Toyota Corolla 2019:
Με πατημένο φρένο και ακινητοποιημένο πλήρως το όχημα...βάζεις Ρ στο σασμάν και μετά σβήνεις.
Ο θόρυβος όπως λες είναι από τα τακάκια δίσκους όταν το έχεις στο Drive η Reverse...αν δεν πατάς καλά τα φρένα έχει μια τάση να κινηθεί (crawling) το όχημα λόγω αυτόματου σασμάν.
Επίσης τα φρένα έχουν δύο στάδια...το ηλεκτρικό φρένο (Regen) και μετά πατώντας πιο δυνατά το πεντάλ ενεργοποιούνται τα τακάκια.
Οπότε πάτα δυνατά τα φρένα όταν είσαι ακίνητος η κανείς μανούβρες.
Διαβάζοντας το εγχειρίδιο καταλάβαινω και εγω πως θέλει πατημένο φρένο για να σβήσει όπως μου λες και εσυ...
Συνάδελφους που ρώτησα ο καθένας τα δικά του...(ταξί)
Καταλαβαίνω τι εννοείς σχετικά με το φρενάρισμα καταρχάς όταν αφήνω το πόδι από το γκάζι το αμάξι κόβει(ακόμα και σε κατηφόρα με μικρή κλίση) και το υβριδικό στροφόμετρο είναι στην ζώνη charge..
Άυριο θα δοκιμάσω να πατάω πιο αποφασιστικά το φρένο..δεν έχω εμπειρία σε αυτόματο και αν συνεχίσει ο θόρυβος θα επισκεφτώ την ανιπροσωπέια που το αγόρασα
Λοιπόν σήμερα που πάταγα το φρένο πιο "αποφασιστικά" δεν το έκανε σχεδόν ποτέ. Δεν ξέρω αν είναι αυτή η λύση. Θα το έχω υπόψιν και αν επανέλθει θα το πάω στην αντιπροσωπεία. Ούτε το θεωρώ λογικό σε άλλα τογιοτα να κάνει σε άλλα όχι(μήπως είναι θέμα οδήγησης-πατήματος φρένου??)
Μήπως είχαν μαζευτεί "βρωμίτσες σαν κρούστα" στις δισκόπλακες και με το πιο δυνατό πάτημα "καθάρισαν;" Τι να πω δεν ξέρω..Στο γκαραζ πάντως που χωράει ίσια-ίσα και πατάω-αφήνω φρένο στην απίσθεν το κάνει ακόμα.
Τώρα παραθέτω κάποια ερωτήματα που έχω.
1)Γνώμη σας για αγορά κουκούλας (αν φθείρει το χρώμα ή εγκλωβίζει ζέστη και γενικά αν αξίζει η αγορά της)
2)Είναι ασφαλές να πλύνω το αυτοκίνητο σε πλυντήρια self service (λόγω πίεσης νερού). Στα λάστιχα, δισκόπλακες ρίχνω άφοβα;(εφόσον έχουν κρυώσει)
3)Οπόιος μπορεί να μου προτείνει προίοντα για τον καθαρισμό και την προστασία του αυτοκινήτου.
4)Υπάρχει κάτι σαν ταπετσαρία για την προστασία του ταμπλό και της οθόνης από το ήλιο;
5)Τι βενζίνη βάζετε;
Εγώ 98 shell
Ευχαρίστω
Υστερόγραφο
Η τιμή χωρίς φπα 22.700
@realzeus said in Toyota Corolla 2019:
Μια χαρά φαίνονται τα λάδια. Επίσης τα λάδια πρέπει να καθαρίζουν τον κινητήρα, άρα να σκουραίνουν. Αν παραμένουν ξανθά, κάτι δεν κάνουν σωστά...
Και στα καινούρια ισχύει αυτό;
Έχω μόλις 30.000χλμ
Να διευκρίνισω πως το όχημα είναι η κορολα του 23 και είναι ταξί.
@piliourits said in Toyota Corolla 2019:
Φίλε ποια 0W-16 παρήγγειλες, από που και σε τι τιμή;
Ακόμη δεν έχω κάνει αλλαγή στο δικό μου 1.8, αλλά δεν νομίζω ότι φαίνονται "καμμένα" τα λάδια στα υβριδικά, μάλλον το αντίθετο, αφού συνήθως δουλεύουν πιο κρύα απ τα συμβατικά αυτοκίνητα
(Πόσο μάλλον σε σύγκριση με τα κατράμι μαύρα, αν είχες ντίζελ πριν)
Παρήγγειλα από την αντιπροσωπεία τα 0-16. Όταν κάλεσα να κλείσω ραντεβού για σερβις, τους ζήτησα να μου έχουν τα 0-16(μια εβδομάδα πριν, άλλες αντιπροσωπείες τα έχουν ετοιμοπαράδοτα).Οι τιμές μεταξύ 0-20 και 0-16 δεν είναι μεγάλη αυτό θυμάμαι σίγουρα. Μου είπαν τηλεφωνικά άλλα δεν θυμάμαι ακριβώς την τιμή, με επιφύλαξη κάπου στα110 με 120 ευρω
Να διευκρίνισω πως η τιμή είναι με την έκπτωση που γίνεται στα ταξί.
Είσαι συνάδελφος;
Διάβασε λίγο την ενότητα 2.1.1 σχετικά με το ρελαξ, αναφέρει : 2.1.1 Η Εγγύηση Relax ισχύει ανά πάσα στιγμή μετά τη λήξη της Εγγύησης Κατασκευαστή ή της Εγγύησης Εγκεκριμένου Μεταχειρισμένου ή της Εκτεταμένης Εγγύησης Νέου Οχήματος χωρίς επιπλέον κόστος και ανεξάρτητα από οποιαδήποτε αλλαγή ιδιοκτησίας οχήματος που υπόκειται στους παρόντες Όρους και Προϋποθέσεις.. Εγώ καταλαβαίνω ότι μέχρι τα 180.000 χλμ ή 6 χρόνια πας με τους όρους της εκτεταμένης εγγύησης. Μπορεί να κάνω λάθος.
Εμένα θα μου πει κάποιος, γιατί από ότι βλέπω όλοι καταλάβατε. Υποθετικά έχω 140.000 χλμ και το αμάξι 4 χρόνια ισχύει η εκτεταμένη ή η ρελαξ;;
Λοιπόν προσωπικά το θεωρώ απαράδεκτο να δίνει κάποιος 5ψήφιο ποσό και να σου λεέι εγγύηση 2 χρόνια για αυτοκίνητο. Είχα πάει για σκόντα και μου λέει 2 χρόνια, του λέω το βλεπεις το κίνητο μου;, Το έχω πάρει 170 εύρώ και έχει δύο χρόνια εγγύηση και εσένα θα σου δώσω 25.000 ευρώ και θα μου πεις 2 χρόνια; Δεν είπε τίποτα, φταίμε και εμείς σαν καταναλωτές. Σαν κάτοχος της κορολα σε ταξί είμαι πιο ήσυχος με την εγγύηση, αλλά αυτό το 6 χρόνια εγγύηση, ισχύει αλλά με εξαιρέσεις και προυποθεσεις(σίγουρα καλύτερο από το τίποτα). Τώρα αυτό το ρελαξ δεν το έχω καταλάβει, ούτε πως λειτουργεί, ούτε από πότε αλλά βλέπω πιο πολλές καλύψεις από την εκτεταμένη εγγύηση.
Αυτά που έχω καταλάβει εγώ
1)Εγγύηση κατασκευαστή 3χρόνια ή 100.000 χλμ( καλύπτειτα πάντα, μέχρι και λάμπες)
2)Εκτεταμένη εγγύηση, αρχίζει από την λήξη της εγγύησης κατασκευαστή και είναι για άλλα 3 χρόνια ή 180.000 χλμ, ισχύουν όροι και προυποθέσεις.(τα γράφει στο εγχειρίδιο)
3) Ρελαξ, σύμφωνα με την ενότητα 2.1.1: ισχύει ανά πάσα στιγμή μετά τη λήξη της Εγγύησης Κατασκευαστή ή της Εγγύησης Εγκεκριμένου Μεταχειρισμένου ή της Εκτεταμένης Εγγύησης Νέου Οχήματος χωρίς επιπλέον κόστος και ανεξάρτητα από οποιαδήποτε αλλαγή ιδιοκτησίας οχήματος που υπόκειται στους παρόντες Όρους και Προϋποθέσεις. Όμως στην ενότητα 2.2 Κριτήρια επιλεξιμότητας2.2.1 γράφει :Μπορείτε να λάβετε την Εγγύηση Relax μέχρι [10] χρόνια μετά την πρώτη ταξινόμηση του οχήματος ή έως ότου το όχημα συμπληρώσει το όριο των [185,000km] (όποιο προκύψει πρώτο).
Εσείς τι καταλαβαίνετε; Έχω ένα αμάξι στον 4 χρόνο με 120.000 χλμ παώ μόνο αντιπροσωπεία με καλύπτει η εκτεταμένη ή η ρελαξ; Συναδέλφο πριν μια εβδομάδα με 160.000 χλμ και 4 χρόνια κατόχης του αμαξιού τον παρέπεμψαν σε όρους την εκτεταμένης(έχω δει το τιμολόγιο, έχω γράψει σε προηγούμενο ποστ τι έφτιαξε) Ο ίδιος άκουγε ένα "κρα" "κρα" όταν έστεριβε, αλλαγή ημιάξονιου με μπιλιοφόρους(πάνε σετ) κόστος 900 ευρώ, του το καλύψανε.
Σημαντικό, δεν βλέπω τις ίδιες καλύψεις σε εκτεταμένη και ρελαξ. Παράδειγμα στην εκτεταμένη δεν καλύπτει σύστημα αιρ-κοντισιον στην ρελαξ όμως καλύπτει.
Σε καμία περίπτωση η εγγύηση δεν είναι αμελητέα, αλλά προσωπικά έχω μπερδευτεί με το τι ισχύει. Αν ισχύει το ρελαξ μόλις βγεις από την εγγύηση κατασκευαστή είναι πάρα πολύ καλό πακέτο.
Έχω μπερδευτεί πάντως!
Διάβασε λίγο την ενότητα 2.1.1 σχετικά με το ρελαξ, αναφέρει : 2.1.1 Η Εγγύηση Relax ισχύει ανά πάσα στιγμή μετά τη λήξη της Εγγύησης Κατασκευαστή ή της Εγγύησης Εγκεκριμένου Μεταχειρισμένου ή της Εκτεταμένης Εγγύησης Νέου Οχήματος χωρίς επιπλέον κόστος και ανεξάρτητα από οποιαδήποτε αλλαγή ιδιοκτησίας οχήματος που υπόκειται στους παρόντες Όρους και Προϋποθέσεις.. Εγώ καταλαβαίνω ότι μέχρι τα 180.000 χλμ ή 6 χρόνια πας με τους όρους της εκτεταμένης εγγύησης. Μπορεί να κάνω λάθος.
Κάτοχος της κορολα μοντέλο23. Εγώ έχω καταλάβει τα εξής. Το αμάξι έχει 3 χρόνια ή 100.000 χλμ εργοστασιακή εγγύηση όπου καλύπτει τα πάντα(ακόμα και καμένο φλας). Μετά εφόσον συνεχίσεις να πηγαίνεις σε αντιπροσωπεία, παίρνεις την επεκτάσιμη εγγύηση για 6 χρόνια ή 180.000 χλμ. Όμως εδώ αρχίζουν οι όροι και οι προυποθέσεις (διαβάστε το εγχειρίδιο θα εκπλαγείτε). Τώρα η δύσκολη ερώτηση, φίλος με 160.000 χλμ άλλαξε δαγκάνες εμπρός και cylinder assy disc, του τα χρεώσανε κανονικά. Τον παρέπεμψαν στο εγχειρίδιο και του είπαν είναι εκτός εγγύησης. Εμένα το εγχειρίδιο μου λεέι σχετικά με την εκτεταμένη εγγύηση: Ενότητα 1.3 Η εκτεταμένη εγγύηση δε καλύπτει :επιδιόρθωση ή αντικατάσταση συστήματος φρένων( δισκόπλακες ,ταμπούρα , υλικά τριβής). Επίσης ένα ακόμα παράδειγμα, στο εγχείριδιο γράφει ότι δεν καλύπτει σύστημα κλιματισμού-αιρ κοντισιον .Σήμερα μπήκα και είδα για το relax που λέτε, και γράφει ότι ισχύει μόλις τελειώσει ή εργοστασιακή ή η εκτεταμένη και βλέπω ότι καλύπτει δαγκάνες, στην ενότητα που λέει για τα φρένα. Επίσης σχετικά με τον κλιματισμό στο relax γράφει :Εάν πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις που αναφέρονται, η Εγγύηση Relax θα καλύψει το κόστος της επισκευής:
Κλιματισμός / Θέρμανση
Ψυγείο καλοριφέρ, Κλαπέτα και Μοτέρ καλοριφέρ, Μοτέρ ανεμιστήρα καλοριφέρ, Συμπιεστής AC, Συμπυκνωτής, Εξατμιστής (Εβαπορέτα), Ξηραντήρας, Χειριστήρια καλοριφέρ, Βαλβίδα καλοριφέρ, Αισθητήρας θερμοκρασίας εβαπορέτας
Τι έχω καταλάβει λάθος;
@piliourits said in Toyota Corolla 2019:
Φίλε ποια 0W-16 παρήγγειλες, από που και σε τι τιμή;
Ακόμη δεν έχω κάνει αλλαγή στο δικό μου 1.8, αλλά δεν νομίζω ότι φαίνονται "καμμένα" τα λάδια στα υβριδικά, μάλλον το αντίθετο, αφού συνήθως δουλεύουν πιο κρύα απ τα συμβατικά αυτοκίνητα
(Πόσο μάλλον σε σύγκριση με τα κατράμι μαύρα, αν είχες ντίζελ πριν)
Παρήγγειλα από την αντιπροσωπεία τα 0-16. Όταν κάλεσα να κλείσω ραντεβού για σερβις, τους ζήτησα να μου έχουν τα 0-16(μια εβδομάδα πριν, άλλες αντιπροσωπείες τα έχουν ετοιμοπαράδοτα).Οι τιμές μεταξύ 0-20 και 0-16 δεν είναι μεγάλη αυτό θυμάμαι σίγουρα. Μου είπαν τηλεφωνικά άλλα δεν θυμάμαι ακριβώς την τιμή, με επιφύλαξη κάπου στα110 με 120 ευρω
Να διευκρίνισω πως η τιμή είναι με την έκπτωση που γίνεται στα ταξί.
Είσαι συνάδελφος;
@realzeus said in Toyota Corolla 2019:
Μια χαρά φαίνονται τα λάδια. Επίσης τα λάδια πρέπει να καθαρίζουν τον κινητήρα, άρα να σκουραίνουν. Αν παραμένουν ξανθά, κάτι δεν κάνουν σωστά...
Και στα καινούρια ισχύει αυτό;
Έχω μόλις 30.000χλμ
Να διευκρίνισω πως το όχημα είναι η κορολα του 23 και είναι ταξί.
Σημερινές. Τα ίδια λάδια με 11.000χλμ πλέον.
Πριν το πρώτο σερβις(λογικά είχε 0-16 από το εργοστάσιο) που τα είχα ελέγξει ήταν κατάξανθα. Στα δύο σερβις(πρώτο στα 8,500, δεύτερο στα 21.000) που έχω κάνει μου έχουν βάλει 0-20 από βαρέλι. Συναδέλφου με πάνω από 100.000 χλμ που τα κοιτάξαμε είχαν πιο ανοικτό χρώμα. Την παρασκευή έχω ραντεβού για σερβις θα τους το πω να το κοιτάξουν. Επίσης έχω παραγγείλει σε 5λιτρο τα 0-16.
Η στάθμη φαίνεται πιο πάνω γτ έχω γύρει τον δείκτη.
Καλημέρα σας, πριν μέρες έλεγχα τα λάδια. Εμένα μου φαίνονται πολύ κόκκινα/σκούρα. Τα λάδια αυτά ειναι με 7.500χλμ και συνολικά το αυτοκίνητο είχε περίπου 30.000 χλμ.
Ποιά η γνώμη σας;
IMG_20241208_150239.jpg
Να ρωτήσω κάτι, σήμερα έλεγξα τα λάδια τα οποία έχω αλλάξει πριν 1.500χλμ και παρατήρησα πως στο χαρτί που σκούπισα το μαρκούτσι, είχε εκτός του λαδιού (χρυσαφένιο χρώμα) και κάτι μαύρα σαν λεκέδες. Ξέρετε αν είναι φυσιολογικό;
Επίσης το μοντέλο που έχω είναι το σενταν του 2023 και στους χάρτες μου βγάζει καταστήματα που έχουν κλείσει εδώ και 2-3 χρόνια. Βρήκα στο estore ένα αρχείο TOYOTA SMART CONNECT-spring 2024 speedlimit database update. Πρέπει να το κατεβάσω για να γίνειι ενημέρωση χαρτών;