@lap said in Toyota Corolla 2019:
Παντως η μπόχα που βγάζουν τα diesel είναι τέτοια που θα έπρεπε το κράτος να επιδοτεί τα υβριδικά.
Δίνει μόνο για ηλεκρτικά. Σκεφτόμουν για νισσαν leaf 62kwh. Αλλά το απέρριψα λόγω chademo.
@lap said in Toyota Corolla 2019:
Παντως η μπόχα που βγάζουν τα diesel είναι τέτοια που θα έπρεπε το κράτος να επιδοτεί τα υβριδικά.
Δίνει μόνο για ηλεκρτικά. Σκεφτόμουν για νισσαν leaf 62kwh. Αλλά το απέρριψα λόγω chademo.
@georgekn said in Toyota Corolla 2019:
@Mister-Gatonis εννοείται ότι θα πάς αντιπροσωπεία αν είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που συζητήθηκε.
Επίσης αν κατάλαβα καλά για ταξί την έχεις πάρει?
Θα έχει ενδιαφέρον η συμβίωση μαζί τής...για αυτό εάν θες γράφε εμπειρίες οπότε μπορείς
Την facelift πήρες? Σε ποια έκδοση?
Καλά χιλιόμετρα !!!
Ναι για τα ταξί.
Η έκδοση είναι η facelift sedan active plus
Παιδία καλησπέρα και καλώς σα βρήκα. Σκέφτομαι να παραγγείλω την κορολα σενταν στην απλή έκδοση(style). Έχω πάρει προσφορές από 4 αντιπροσώπους και έχω καταλήξει στο που θα πάω. Ψάχνοντας όμως στο διαδίκτυο είδα το εξής:https://www.toyota.com/corollahybrid/
Πρόκειται για κάποια ουσιαστική εξέλιξη ή αφορά μόνο στιλιστική αναβάθμιση;
@groover1972 said in Toyota Corolla 2019:
@mister-gatonis said in Toyota Corolla 2019:
Παιδία καλησπέρα και καλώς σα βρήκα. Σκέφτομαι να παραγγείλω την κορολα σενταν στην απλή έκδοση(style). Έχω πάρει προσφορές από 4 αντιπροσώπους και έχω καταλήξει στο που θα πάω. Ψάχνοντας όμως στο διαδίκτυο είδα το εξής:https://www.toyota.com/corollahybrid/
Πρόκειται για κάποια ουσιαστική εξέλιξη ή αφορά μόνο στιλιστική αναβάθμιση;αν καταλήξεις σε Toyota υβριδικό, μην καλέσεις οδική. Πάρε ταξί καλύτερα.
Για ταξί θα το πάρω...
Εγώ βρε παίδες ρώτησα αν θα βγει νέα κορολα του 24....και η συζήτηση πήγε αλλού..
Να σας πω την γνώμη μου(κρίνοντας πάντα τα όχηματα σαν ταξί).
Πολύ καλά μοντέλα βγήκαν από τογίοτα το αβενσις πριν του 2003(πριν το μπαούλο δηλαδή) και από σκοντα το οκταβια τουρ...Τογότα μετά το 2008 είχαν προβλήματα (πλην υβριδικών)
Από σκοντα(δεν έχω άποψη για τα τωρινά μοντέλα),όσοι πήρα αυτόματα το μετάνιωσαν, στα πιο παλιά(πριν το 2012)..το έκανα χειροκίνητα ορισμένοι..Και το προηγούμενο μοντέλο σε οκταβια προβλήματα με αυτόματο(έιχαν βγει και σε ραδιοφωνική έκπομπη συνάδελφοι ώστε να συσπειρωθούν και να κινηθούν νομικά)..
Ένα συν που δίνω στα τογιοτα είναι η εγγύηση ενώ σε σκόντα είναι 2 χρόνια...(θα δώσω 30.000 και θα έχω δυο χρόνια εγγυήση!!! )
Μερσεντεζ δεν απευθύνεται στον μέσο ταξιτζη.. αλλά σε αυτούς που είναι δικτυωμένοι(ξενοδοχεία, γραφεία κτλπ)
Με πατημένο φρένο και ακινητοποιημένο πλήρως το όχημα...βάζεις Ρ στο σασμάν και μετά σβήνεις.
Ο θόρυβος όπως λες είναι από τα τακάκια δίσκους όταν το έχεις στο Drive η Reverse...αν δεν πατάς καλά τα φρένα έχει μια τάση να κινηθεί (crawling) το όχημα λόγω αυτόματου σασμάν.
Επίσης τα φρένα έχουν δύο στάδια...το ηλεκτρικό φρένο (Regen) και μετά πατώντας πιο δυνατά το πεντάλ ενεργοποιούνται τα τακάκια.
Οπότε πάτα δυνατά τα φρένα όταν είσαι ακίνητος η κανείς μανούβρες.
Διαβάζοντας το εγχειρίδιο καταλάβαινω και εγω πως θέλει πατημένο φρένο για να σβήσει όπως μου λες και εσυ...
Συνάδελφους που ρώτησα ο καθένας τα δικά του...(ταξί)
Καταλαβαίνω τι εννοείς σχετικά με το φρενάρισμα καταρχάς όταν αφήνω το πόδι από το γκάζι το αμάξι κόβει(ακόμα και σε κατηφόρα με μικρή κλίση) και το υβριδικό στροφόμετρο είναι στην ζώνη charge..
Άυριο θα δοκιμάσω να πατάω πιο αποφασιστικά το φρένο..δεν έχω εμπειρία σε αυτόματο και αν συνεχίσει ο θόρυβος θα επισκεφτώ την ανιπροσωπέια που το αγόρασα
Λοιπόν σήμερα που πάταγα το φρένο πιο "αποφασιστικά" δεν το έκανε σχεδόν ποτέ. Δεν ξέρω αν είναι αυτή η λύση. Θα το έχω υπόψιν και αν επανέλθει θα το πάω στην αντιπροσωπεία. Ούτε το θεωρώ λογικό σε άλλα τογιοτα να κάνει σε άλλα όχι(μήπως είναι θέμα οδήγησης-πατήματος φρένου??)
Μήπως είχαν μαζευτεί "βρωμίτσες σαν κρούστα" στις δισκόπλακες και με το πιο δυνατό πάτημα "καθάρισαν;" Τι να πω δεν ξέρω..Στο γκαραζ πάντως που χωράει ίσια-ίσα και πατάω-αφήνω φρένο στην απίσθεν το κάνει ακόμα.
Τώρα παραθέτω κάποια ερωτήματα που έχω.
1)Γνώμη σας για αγορά κουκούλας (αν φθείρει το χρώμα ή εγκλωβίζει ζέστη και γενικά αν αξίζει η αγορά της)
2)Είναι ασφαλές να πλύνω το αυτοκίνητο σε πλυντήρια self service (λόγω πίεσης νερού). Στα λάστιχα, δισκόπλακες ρίχνω άφοβα;(εφόσον έχουν κρυώσει)
3)Οπόιος μπορεί να μου προτείνει προίοντα για τον καθαρισμό και την προστασία του αυτοκινήτου.
4)Υπάρχει κάτι σαν ταπετσαρία για την προστασία του ταμπλό και της οθόνης από το ήλιο;
5)Τι βενζίνη βάζετε;
Εγώ 98 shell
Ευχαρίστω
Υστερόγραφο
Η τιμή χωρίς φπα 22.700
Να ρωτήσω κάτι, σήμερα έλεγξα τα λάδια τα οποία έχω αλλάξει πριν 1.500χλμ και παρατήρησα πως στο χαρτί που σκούπισα το μαρκούτσι, είχε εκτός του λαδιού (χρυσαφένιο χρώμα) και κάτι μαύρα σαν λεκέδες. Ξέρετε αν είναι φυσιολογικό;
Επίσης το μοντέλο που έχω είναι το σενταν του 2023 και στους χάρτες μου βγάζει καταστήματα που έχουν κλείσει εδώ και 2-3 χρόνια. Βρήκα στο estore ένα αρχείο TOYOTA SMART CONNECT-spring 2024 speedlimit database update. Πρέπει να το κατεβάσω για να γίνειι ενημέρωση χαρτών;
@spiros-0 said in Toyota Corolla 2019:
μακαρι να ειναι απλα βαση μηχανης. Θα λυθει οριστικα. Τρεμουλο εχεις καθολου;
Στο τίμονι νίωθω τον τζόγο λίγο, αν εννοείς αυτό
Το αυτοκίνητο έχει αγοραστεί καινούριο. Έχει σύνολο 3.000χλμ. Ναι είναι στην εγγύηση. Είναι εργαλείο δουλείας αν θυμάστε είμαι αυτοκινητιστής..
Σήμερα το πρόβλημα ήταν πιο έντονο και τώρα το κάνει και στο φρενάρισμα..θόρυβο(ροχαλητό) και κάτι σαν τίναγμα/"κλώτσημα" λίγο πριν ακινητοποιήθει. (όχι πάντα)
Επίσης κανεί και το εξής σήμερα όταν πατάω το πετάλι του φρένου και του γκαζιού (απαλά)κάνει ένα θόρυβο σαν "αναστέναγμα" σαν να έχουν μπόσικα τα πετάλια(λόγω βάσης να κουνίεται η μηχανή??)
Το ανταλλακτικό έχει παραγγελθεί αλλά πότε θα έρθει είναι το θέμα και πως εγώ θα δουλεύω μέχρι τότε,,
Καλησπέρα..δεν έχω πολύ καλά νέα. Το αμάξι εδώ και 10 ήμερες κάνει έναν θόρυβο όταν πατάω το γκάζι. Σαν ροχάλητο/γουργούρισμα γάτας... Το κάνει όταν είμαι ακινητοποιημένος και μόλις πατήσω το γκάζι(μαλάκα). Όταν κινούμε ήδη με κάποια ταχύτητα και επιταχύνω δεν το κάνει, όπως δεν το κάνει και στην όπισθεν ούτε όταν αφήνω το αμάξι να ξεκινήσει μόνο του χωρίς να πατήσω γκάζι..
Στην αντιπροσωπεία δεν έχουν ξαναδεί κάτι τέτοιο.
Από n το έβαζε d και ακουγόταν ο θόρυβος..
Αφού το ξανακοίταξε μου είπε 99.99% οτι είναι βάση μηχανής..
Είμαι φουλ στεναχωρημένος ..έχει πέσει στην αντίληψη σας κάτι παρόμοιο;
Εγώ πάντως με σβηστό κινητήρα μέσα στο γκαράζ ακούω μόνο το τρίξιμο από τα τακάκια στις δισκοπλακες...και αυτό λόγω υπερβολικής ησυχίας...τίποτα άλλο.
Τρίξιμο/ήχος σαν αυτό του βίντεο που έβαλα;
Λοιπόν σήμερα που πάταγα το φρένο πιο "αποφασιστικά" δεν το έκανε σχεδόν ποτέ. Δεν ξέρω αν είναι αυτή η λύση. Θα το έχω υπόψιν και αν επανέλθει θα το πάω στην αντιπροσωπεία. Ούτε το θεωρώ λογικό σε άλλα τογιοτα να κάνει σε άλλα όχι(μήπως είναι θέμα οδήγησης-πατήματος φρένου??)
Μήπως είχαν μαζευτεί "βρωμίτσες σαν κρούστα" στις δισκόπλακες και με το πιο δυνατό πάτημα "καθάρισαν;" Τι να πω δεν ξέρω..Στο γκαραζ πάντως που χωράει ίσια-ίσα και πατάω-αφήνω φρένο στην απίσθεν το κάνει ακόμα.
Τώρα παραθέτω κάποια ερωτήματα που έχω.
1)Γνώμη σας για αγορά κουκούλας (αν φθείρει το χρώμα ή εγκλωβίζει ζέστη και γενικά αν αξίζει η αγορά της)
2)Είναι ασφαλές να πλύνω το αυτοκίνητο σε πλυντήρια self service (λόγω πίεσης νερού). Στα λάστιχα, δισκόπλακες ρίχνω άφοβα;(εφόσον έχουν κρυώσει)
3)Οπόιος μπορεί να μου προτείνει προίοντα για τον καθαρισμό και την προστασία του αυτοκινήτου.
4)Υπάρχει κάτι σαν ταπετσαρία για την προστασία του ταμπλό και της οθόνης από το ήλιο;
5)Τι βενζίνη βάζετε;
Εγώ 98 shell
Ευχαρίστω
Υστερόγραφο
Η τιμή χωρίς φπα 22.700
https://www.toyotaownersclub.com/forums/topic/214340-2021-hybrid-18-front-brakes-short-squeaks/
Ακριβώς ο θόρυβος που κάνει στο βίντεο..
@Mister-Gatonis εννοείται ότι θα πάς αντιπροσωπεία αν είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που συζητήθηκε.
Επίσης αν κατάλαβα καλά για ταξί την έχεις πάρει?
Θα έχει ενδιαφέρον η συμβίωση μαζί τής...για αυτό εάν θες γράφε εμπειρίες οπότε μπορείς
Την facelift πήρες? Σε ποια έκδοση?
Καλά χιλιόμετρα !!!
Ναι για τα ταξί.
Η έκδοση είναι η facelift sedan active plus
Με πατημένο φρένο και ακινητοποιημένο πλήρως το όχημα...βάζεις Ρ στο σασμάν και μετά σβήνεις.
Ο θόρυβος όπως λες είναι από τα τακάκια δίσκους όταν το έχεις στο Drive η Reverse...αν δεν πατάς καλά τα φρένα έχει μια τάση να κινηθεί (crawling) το όχημα λόγω αυτόματου σασμάν.
Επίσης τα φρένα έχουν δύο στάδια...το ηλεκτρικό φρένο (Regen) και μετά πατώντας πιο δυνατά το πεντάλ ενεργοποιούνται τα τακάκια.
Οπότε πάτα δυνατά τα φρένα όταν είσαι ακίνητος η κανείς μανούβρες.
Διαβάζοντας το εγχειρίδιο καταλάβαινω και εγω πως θέλει πατημένο φρένο για να σβήσει όπως μου λες και εσυ...
Συνάδελφους που ρώτησα ο καθένας τα δικά του...(ταξί)
Καταλαβαίνω τι εννοείς σχετικά με το φρενάρισμα καταρχάς όταν αφήνω το πόδι από το γκάζι το αμάξι κόβει(ακόμα και σε κατηφόρα με μικρή κλίση) και το υβριδικό στροφόμετρο είναι στην ζώνη charge..
Άυριο θα δοκιμάσω να πατάω πιο αποφασιστικά το φρένο..δεν έχω εμπειρία σε αυτόματο και αν συνεχίσει ο θόρυβος θα επισκεφτώ την ανιπροσωπέια που το αγόρασα
@fanis75 said in Toyota Corolla 2019:
Για τον θόρυβο 1η φορά του ακούω και δεν έχω ιδέα τι μπορεί να ειναι. Ρώτησες σε κάποιο συνεργείο, να το ακούσουν μήπως και ξέρουν από που προέρχεται?
@mister-gatonis said in Toyota Corolla 2019:
Επίσης όταν ξεκινάμε με το που ανάψει η ένδειξη Ready μπορόυμε να βάλουμε D, σωστα;
Σωστά, αν και καλό ειναι να περιμένεις 1-2 δευτερόλεπτα.
Το πόδι από το φρένο το αφήνω και το ξαναπατάω όταν ειναι να βάλω D ή πατημένο από την ώρα που θα το ανάψω μέχρι την ώρα που θα βάλω D.
Επίσης όταν το σβήνω πατάω φρένο;
Ο θόρυβος με έχει στεναχωρέσει πολυ...σήμερα παρατήρησα πως όταν πατάω πιο αποφασιστικά φρένο δεν το κάνει...
Με hold ο θόρυβος όταν ξεκινάω περιορίζεται...τι να πω...μήπως έχω ξεχάσει να πατάω φρένο με το σαράβαλο που οδηγούσα τόσα χρόνια...