Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    D
    • Profile
    • Following 0
    • Followers 0
    • Topics 0
    • Posts 48
    • Best 22
    • Groups 0

denexo

@denexo

34
    Profile views
    48
    Followers
    0
    Following
    Joined Last Online

denexo Unfollow Follow

Best posts made by denexo

• RE: Toyota Corolla 2019

@piliourits said in Toyota Corolla 2019:

Ειλικρινά, χαρά στο κουράγιο σας με όλα αυτά τα μέτρα κάθε φορά που κλειδώνετε.

Έχω καεί αφού μου είχαν κλέψει ένα Toyota Yaris Diesel του ΄12 στα 3 χρόνια. Οπότε προσπαθώ όσο γίνεται να αποθαρρύνω τον κλέφτη χωρίς να κάνω την ζωή μου δύσκολη. Με την ίδια λογική έχω βάλει και μπουλόνια ασφαλείας.

posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      D
      denexo

Παρέλαβα μέσα στο ΣΚ την βάση που είχα παραγγείλει για το αυτοκίνητο.

IMG_20221218_100902.jpg IMG_20221218_100933.jpg

Πρώτες εντυπώσεις πολύ καλές! Σταθερό κράτημα, διακριτική, κόλλησε στο σημείο που ήθελα χωρίς να ενοχλεί όταν στηρίζει το κινητό.

D
      denexo

@babisstinson said in Toyota Corolla 2019:

Αλλαγή λαδιών 245 ευρώ. Ω Θεέ.

Το έχουμε ξαναπεί: η Toyota χρεώνει κοντά στα 30κάτι ευρώ το λίτρο το 0W-16 (τα λάδια τους είναι Mobil1 όπως έχει αναφερθεί). Προσωπικά από το πρώτο service πήγα με τα δικά μου λάδια (LIQUI MOLY Special Tec AA 0W-16) από προμηθευτή Ελλάδα που περιλαμβάνεται στην επίσημη λίστα της Liqui Moly με κόστος κάτω από 50€ (αγόρασα 4+1 λίτρα). Επειδή πολλοί με έχουν ρωτήσει, ναι το διακινδυνεύω να αγοράζω τα δικά μου λάδια σε καινούριο αυτοκίνητο, αφού ουσιαστικά υπερπληρούν τις προδιαγραφές στο manual του αυτοκινήτου. Και όπως το σκέφτομαι, καλύτερα 0w-16 δικά μου παρά 0w-20 από βαρέλι της αντιπροσωπείας.

D
      denexo

Καλημέρα στην ομάδα. Σας διαβάζω εδώ και καιρό και αποφάσισα να εγγραφώ κι εγώ. Κάτοχος Toyota Corolla Sedan HSD 1.8 MY21

@spiros-0 said in Toyota Corolla 2019:

ναι ειναι οκ ο συγκεκριμενος, αρκει βεβαια να ειναι ιδιων προδιαγραφων.

Επιβεβαιώνω κι εγώ για Παπαδαμαντίου. Πήγα την προηγούμενη εβδομάδα για το πρώτο ετήσιο service με δικά μου λάδια - Liqui Moly 0w-16. Τα συγκεκριμμένα είναι προδιαγραφών SP που είναι πιο σύγχρονο από το SN Plus που γράφει το manual. Απλά στο χαρτί εργασιών που σου δίνουν στο τέλος αναγράφεται ότι ο πελάτης θα φέρει τα δικά του λάδια. Η οικονομική διαφορά πάντως είναι μεγάλη - 25.48€/lt το 0w-16 της Toyota και 9€ το 1lt της Liqui Moly ή 33€ τα 4lt

D
      denexo

@fanis75 said in Toyota Corolla 2019:

Για να μην πάθεις εγκεφαλικό όταν δεις το κόστος με το 16αρι.....αχαχαχα!!

😂 Το ίδιο ακριβώς σκέφτηκα κι εγώ. Επίσης σκέψου πόσοι διαβάζουν εκτενώς το manual του αυτοκινήτου τους και πόσοι ακόμα ρωτάνε το ιξώδες του λαδιού που τους βάζουν στο service. Κοινώς η άγνοια είναι ευτυχία...

D
      denexo

Επίσης σχετικά με το θέμα ασφάλειας του αυτοκινήτου που κουβεντιάζατε πιο πίσω:

• μου έβαλαν τον συναγερμό δώρο (ένα vodafone που ουσιαστικά είναι cobra). Ο λόγος που τον ζήτησα είναι γιατί έτσι παγιδεύεις και το άνοιγμα του καπό του αυτοκινήτου. Μπορείς να αιφνιδιάσεις τον όποιο κλέφτη βάζοντας και δεύτερη αυτοτροφοδοτούμενη σειρήνα σε διαφορετικό σημείο και βάζοντας ακόμα και αισθητήρα ανύψωσης ο οποίος είναι χρήσιμος ακόμα και για κλοπή καταλύτη
      • έχω βάλει την κλειδαριά της Bearlock στο κιβώτιο ταχυτήτων η οποία κλειδώνει όταν ο λεβγές είναι στην θέση P. Ακόμα και relay attack να σου κάνουν στο κλειδί, δεν θα μπορέσει να παρακαμφθεί εύκολα.
      D
      denexo

@bill_hsd said in Toyota Corolla 2019:

Κολώνα τιμονιού. Ο ήχος ακούγεται σπασμωδικά σε συνθήκες κρύου - υγρασίας.

Επιβεβαιώνω ότι είναι κολώνα τιμονιού. Είχα ακριβώς τον ίδιο ήχο ακόμα και σε μικροκινήσεις-διορθώσεις του τιμονιού σε ευθεία πορεία (Corolla Sedan Hybrid MY21). To αυτοκίνητο αγοράστηκε Αύγουστο του ΄21 και ο ήχος παρουσιάστηκε Δεκέμβριο του ΄21 με τα πρώτα κρύα. Αλλάχτηκε εντός εγγύησης η κολώνα και ο ήχος εξαφανίστηκε.

D
      denexo

Το link αξίζει το διάβασμα. Χαίρομαι τελικά που έχω μηχανικό κλείδωμα στο κιβώτιο.

D
      denexo

@ipapagi21 said in Toyota Corolla 2019:

Από πού μπορώ να τα προμηθευτώ σε αυτήν την τιμή;

Αν κάνεις αναζήτηση στο Google για "LIQUI MOLY Special Tec AA 0W-16 αγορά" θα το βρεις μιας και το κατάστημα που το αγόρασα είναι εκτός skroutz

D
      denexo

@m3rlin said in Toyota Corolla 2019:

Ωραίο το Bearlock..ποσο το μαλλί?

Κοντά στα €340 αν θυμάμαι καλά. Να φανταστείς το έβαλα μία εβδομάδα μετά αφότου πήρα το αυτοκίνητο. Πόνεσε λίγο να βλέπεις να σου ξηλώνει όλη τη "φούσκα¨ του κιβωτίου αλλά ο εγκαταστάτης ήταν επαγγελματίας.
      Περιττό δε να σου πω ότι πριν και μετά από εμένα είχαν ραντεβού για εγκατάσταση Bearlock Nissan Qashqai στα οποία έχουν ιδιαίτερη συμπάθεια οι κλέφτες.

D
      denexo

Latest posts made by denexo

@spiros-0 said in Toyota Corolla 2019:

αν εχει βρει καποιος καμια καλυτερη εφαρμογη ας το γραψει!

Προσωπικά χρησιμοποιώ το Hybrid Assistant μαζί με ένα OBDLink LX
      Αντίστοιχα το Tire Assistant για να βλέπω την πίεση των ελαστικών.

D
      denexo

@chrisk6 said in Toyota Corolla 2019:

@hamurabizzz said in Toyota Corolla 2019:

Παιδιά καλησπέρα. Έχω το corolla 1.8 hybrid με πρώτη άδεια Δεκέμβρη του 2019. Το λέω γιατί δε ξέρω τον κωδικό του μοντέλου.
      Θέλω να αλλάξω λάστιχα.εχετε να προτείνετε κάποια που να αντέξουν αρκετά και να έχουν το λιγότερο θόρυβο;
      Γενικά κάνω πολύ συντηρητική οδήγηση και οδήγηση σε εθνική μαξ 140

Εδω εισαι.
      205/55/16 δεν φορας?
      Κανε ενα διαβασμα και μετα ψαξου με τιμες.

Με αυτή τη λίστα σαν οδηγό προχώρησα στην αγορά των Vredestein Ultrac. So far είμαι happy, πιο ήσυχα από τα μαμά Bridgestone που ήταν πολύ σκληρά και είχαν αρχίσει να χάνουν πρόσφυση σε πιο απότομες επιταχύνσεις σε στεγνό οδόστρωμα.

D
      denexo

@bill_hsd said in Toyota Corolla 2019:

Για το θέμα της εγγύησης καλύτερα να μιλήσεις τηλεφωνικά με την Toyota Hellas

Καλή τύχη με αυτό!
      Τους έχω στείλει email από 2 Σεπτεμβρίου ζητώντας να μου επιβεβαιώσουν ότι η παρατήρηση "ΤΑ ΛΑΔΙΑ ΦΕΡΝΕΙ Ο ΠΕΛΑΤΗΣ" στην εντολή εργασίας δεν επηρεάζει επουδενί την εγγύηση και ακόμα απαντάνε. Υπενθύμιση στις 14 Σεπτεμβρίου και ξανά στις 2 Οκτωβρίου αλλά καμία απάντηση ενώ υπάρχει κανονικά ticket number

D
      denexo

@groover1972 said in Toyota Corolla 2019:

@denexo said in Toyota Corolla 2019:

@steliosfan said in Toyota Corolla 2019:

One Plus 10pro

Έχω το OnePlus 10T. Το κινητό εχει δύο SIM, με την data σύνδεση ενεργοποιημένη στην SIM2. Επίσης έχω ενεργοποιημένη την επιλογή "Use mobile data during calls". Αυτό που παρατηρώ είναι ότι στην περίπτωση μου το aawireless κάνει disconnects όταν με καλούν στην SIM1, άρα προσπαθεί το τηλέφωνο να γυρίσει τα δεδομένα στην SIM1. Επίσης έχω παρατηρήσει ότι μου κάνει μερικές φορές disconnect όταν πατάω το power button του infotainment. Ίδια ακριβώς συμπεριφορά και με το προηγούμενο OnePlus 7Τ.

έκανα ένα google research και το θέμα το έχουν όλα τα OnePlus.

Μπορείς να το πουλήσεις και να πάρεις 5 φθηνά Samsung και να κάνεις τη δουλειά σου άνετα 😆 🤣 😂 😹 😆

ή να κάνεις μια ή όλες από τις παρακάτω κινήσεις:

Να κάνεις στα option του BT disable τα Phone Calls και τα Contacts Sharing. Να αφήσεις ενεργοποιημενο μόνο το Media audio.

Αν βρω κάτι άλλο θα το ποσταρω.

Σε ευχαριστώ πολύ για τον κόπο που μπήκες να ψάξεις! Θα επανέλθω με feedback μετά τις αλλαγές που προτείνεις.
      Σίγουρα πάντως το επόμενο τηλέφωνο δεν θα είναι OnePlus.

D
      denexo

@steliosfan said in Toyota Corolla 2019:

One Plus 10pro

Έχω το OnePlus 10T. Το κινητό εχει δύο SIM, με την data σύνδεση ενεργοποιημένη στην SIM2. Επίσης έχω ενεργοποιημένη την επιλογή "Use mobile data during calls". Αυτό που παρατηρώ είναι ότι στην περίπτωση μου το aawireless κάνει disconnects όταν με καλούν στην SIM1, άρα προσπαθεί το τηλέφωνο να γυρίσει τα δεδομένα στην SIM1. Επίσης έχω παρατηρήσει ότι μου κάνει μερικές φορές disconnect όταν πατάω το power button του infotainment. Ίδια ακριβώς συμπεριφορά και με το προηγούμενο OnePlus 7Τ.

D
      denexo

Αποσυνδέσεις με το δικό μου aawireless μόνο όταν με καλούν στην sim στην οποία το internet δεν το active εκείνη την στιγμή. Πιστεύω ότι είναι θέμα κινητού όμως και όχι aawireless. Σε ταξίδι 5 ωρών δεν είχα απόσυνδεση και το aawireless ήταν always on με μουσική και χάρτες.
      Έβγαλε επίσης και καινούριο firmware 3.0.0 το οποίο υποστηρίζει CarPlay σε beta μορφή.

D
      denexo

@antonakis said in Toyota Corolla 2019:

Υπερβολικά ακριβή χωρίς λόγο. Κι εγώ μια Xiaomi έχω.

Θα συμφωνήσω. Εγώ πήρα αυτή Μαζί με αυτόν τον αντάπτορα την έχω κάνει φορητή συνδέοντάς της στο jump starter

D
      denexo

@pashalisg said in Toyota Corolla 2019:

Μόνο με του βενζινάδικου

Έχω πολύ κακή εμπειρία με αέρα απο βενζινάδικο - το μανόμετρο είχε χάσει την βαθμονόμησή του και έδειχνε ότι να 'ναι σε σχέση με την πραγματική πίεση που έδειχνε το TPMS. Έκτοτε έχω πάρει ηλεκτρική τρόμπα και η πίεση των ελαστικών μου είναι ολόσωστη.

In other news, παρατήρησα ότι άλλαξε το status του campaign για την ανάκληση του DCM. Έχετε προχωρήσει με την αναβάθμιση;

47474ef9-eaca-4bf3-a5f0-3082605efa29-image.png

D
      denexo

@izz said in Toyota Corolla 2019:

Δες και τα continental premium contact 7 Goodyear efficientgrip performance 2 Bridgestone turanza t005 και αν περιμένεις λίγο έρχεται και το 006 είναι και με προδιαγραφή για ηλεκτρικά - υβριδικά

Διάβασα το παρακάτω άρθρο και τελικά κατέληξα στα Vredestein Ultrac
      https://www.tyrereviews.com/Article/2023-Tyre-Reviews-Summer-Tyre-Test.htm

Premium Contact 7 και Bridgestone T005 έχουν άριστα χαρακτηριστικά αλλά είναι λίγο περισσότερο θορυβώδη. Ελπίζω να μην μετανιώσω για την επιλογή μου 🙄

D
      denexo

Μετά από σχεδόν 2 χρόνια με τα αρχικά λάστιχα, ήρθε η ώρα αλλαγής τους αφού το TRC ενεργοποιείται συχνά. (Corolla Sedan Hybrid MY21) ακόμα και σε στεγνό δρόμο.
      Προτάσεις για καινούριο λάστιχο; Έχω διαβάσει καλές κριτικές για τα Continental UltraContact 205/55 R16 91V και τα Vredestein Ultrac 205/55 R16 91H. Λόγω υβριδικού θα ήθελα όσο γίνεται πιο ήσυχο λάστιχο (αν κάνει και οικονομία καλά είναι)

D
      denexo
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
      • ΕΛΛΑΔΑ
      • ΚΟΣΜΟΣ
      • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
      • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
      • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
      • TEST
      • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ