Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    I
    • Profile
    • Following 0
    • Followers 0
    • Topics 0
    • Posts 69
    • Best 24
    • Groups 0

ipapagi21

@ipapagi21

37
    Profile views
    69
    Followers
    0
    Following
    Joined Last Online
    Location Θεσσαλονίκη

ipapagi21 Unfollow Follow

Best posts made by ipapagi21

• RE: Toyota Corolla 2019

Περιμένοντας να παραλάβω την Corolla hybrid ρώτησα για συναγερμό με εκκίνηση από απόσταση. Μου απαντήσαμε μετά από ερώτηση στην αντιπροσωπεία συγκεκριμένου συναγερμού ότι δεν επιτρέπει το υβριδικό μοντέλο της Corolla που είναι εξοπλισμένο με υπηρεσίες τηλεματικής. Παρακαλώ αν έχει βάλει κάποιος κάτι παρόμοιο σε ΜΥ22 ας στείλει πμ με λεπτομέρειες.

Επίσης βρήκα αυτό το σχετικό, που περιγράφει 2 τρόπους απομακρυσμένης εκκίνησης:
      https://www.wheelsjoint.com/how-to-remote-start-toyota-corolla-with-key-fob-or-mobile-device/
      Ισχύει; το έχει δοκιμάσει κάποιος;

posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      I
      ipapagi21

Καλησπέρα στην παρέα! Σήμερα παρέλαβα και εγώ επιτέλους τη Style σε άσπρο (MY22). Οι πρώτες εντυπώσεις πολύ καλές. Αυτό που δεν περίμενα όμως είναι να έχει μόνο μια και μόνο usb θύρα και να χρειάζεται καλώδιο για android auto, ενώ έχει ασύρματη φόρτιση κινητού. Στο ντουλαπάκι της κονσόλας δεν υπάρχει η 2η usb θύρα 😞

Edit: να υποψιαστώ ότι φταίει το Poco X3 Pro;....

I
      ipapagi21

@parikon said in Toyota Corolla 2019:

Δε γίνεται να περιμένεις τη νομοθεσία για να καταλάβεις ότι το παιδί σου πρέπει υποχρεωτικά να είναι σε καρεκλάκι. Τα παιδιά είναι 6.5 και 3.Ο μεγάλος δένεται με τη ζώνη στο cybex αλλά θεωρώ πως χρειάζεται και το isofix το οποίο νομίζω είναι σε τέτοιο σημείο ώστε να προστατεύει το παιδί όσο γίνεται από πλάγια σύγκρουση.

Είχα 3 Recaro, 2 με isofix για κιλά 15+ και 1 χωρίς για κιλά 9+. Και εγώ θα τα προτιμούσα να τα είχα σε isofix μόνιμα αλλά δεν χωρούσαν και τα 3. Όποτε είχα μόνο τα 2 μπαίνανε σε isofix. Το 3ο ήταν λίγο πιο στενό, αλλά και λιγότερο αναπαυτικό. Είναι και αυτά τα μπράτσα που πιάνουν περισσότερο χώρο. Τα 2 πρώτα στερεώνονταν με isofix ή κατευθείαν με τη ζώνη στο παιδί. Το 3ο χωρίς είχε και δική του ζώνη (9+ ως 15 κιλά) απευθείας με ζώνη για 15+. Γιαυτό συνήθως ταξίδευα σε 6θέσια διάταξη: το 3ο καρεκλάκι έμπαινε στην 3η σειρά.
      Να σημειώσω ότι απαραίτητη είναι μια μπαγαζιέρα.

Το χρησιμοποιούσες το 7θεσιο; Μιας και έμεινες με 3 παιδιά; Είμαι σε δίλημμα το παίρνεις τώρα και ξενοιάζεις αλλά πληρώνεις 4-5 χιλ. παραπάνω ή πας σε 5θεσιο και αν έρθει 4ο παιδί τότε ξανά αλλαγή.

Το χρησιμοποιούσα κάποιες φορές όταν έπαιρνα τους γονείς για βόλτες ή υποστήριξη (μεγάλο κοινωνικό έργο κάνουν οι γιαγιάδες και οι παππούδες να τους το αναγνωρίζουμε!). Τα παιδιά μου έχουν από 2 χρόνια διαφορά περίπου. Και όποτε έβαζα το 3ο καρεκλάκι στην 3η σειρά.
      Αν θέλετε να έχετε τη χαρά να έρθει και 4ο και το οργανώνετε από τώρα, το σκέφτεσαι ακόμη;

I
      ipapagi21

@fanis75 said in Toyota Corolla 2019:

@ipapagi21 said in Toyota Corolla 2019:

Έχω παραγγείλει πριν ένα μήνα. Μου είπαν τότε ότι η τιμή έχει κλειδώσει. Ισχύει σίγουρα αυτό, γνωρίζετε;

Ναι ισχύει, η τιμή κλειδώνει κατά την παραγγελία (εκτός εαν η αύξηση είναι από φόρους).

Λέω να πάω να ρωτήσω πάλι αύριο γιατί βλέποντας την πίσω σελίδα με τα ψιλά γράμματα αναφέρει ότι πληρώνεις τη διαφορά όταν αυξηθεί, με παράδειγματα όπως αύξηση φόρων, τελών ταξινόμισης ΚΑΙ αύξηση εργοστασιακής τιμής. Η αλήθεια είναι ότι δεν το είχα προσέξει γιατί ο πωλητής μου έλεγε σε κάθε επίσκεψη ότι η τιμή κλειδώνει και ήταν σημαντικό ώστε να πάρω την απόφαση ώστε να περιμένω 1 χρόνο (!) να το παραλάβω...

I
      ipapagi21

Στη Σλοβακία βγήκαν τιμοκατάλογοι: https://www.toyotatarget.sk/sk/imported-article/cenniky
      Για την TS έχει και τον παλιό και τον καινούριο: για την ίδια έκδοση διαφορά τιμής 2400€ περίπου.
      Με τι τιμή θα έρθει εδώ λέτε;

I
      ipapagi21

Και εδώ είναι το ερώτημα: έχω κλείσει τη style MY22 με ~25- με παράδοση Γενάρη. Αξίζει η διαφορά για ακύρωση? Ποια η γνώμη σας;

Eεαν σε παίρνει οικονομικά, προφανώς αξίζει!! πολύ καλύτερο κινητήριο σύνολο η ΦΛ. Αφού και εγώ σκέφτομαι να αλλάξω την δικιά μου, εαν μπορώ.

Και στα δικά μου μάτια φαίνεται να αξίζει. Ίσως να έβλεπα μια έκδοση κάτω λόγω τιμής. Θα περιμένω να βγουν οι τιμές και αν προλάβω αποφασίζω τότε.

I
      ipapagi21

@stavrapt said in Toyota Corolla 2019:

@jntaras said in Toyota Corolla 2019:

@jntaras said in Toyota Corolla 2019:

Σήμερα με ειδοποίησαν από την αντιπροσωπεία ότι το αμάξι έρχεται αρχές Οκτωβρίου σε εμένα (αντί για Γενάρη). Όταν ρώτησα για το ΜΥ23 είπε ότι οι παραγγελίες θα ανοίξουν από Σεπτέμβριο Οκτώβριο αλλά ο τιμοκατάλογος από Δεκέμβριο. Οι παραδόσεις δε, χειρότερα ή το ίδιο: 1 χρόνο, με εκτίμηση των νέων τιμών 2000€ επιπλέον.
      Με βάση αυτά τα δεδομένα και με την πιθανότητα να πάρω το ΜΥ23 όταν θα βγαίνει το ΜΥ24, θα κρατήσω το '22.

Οι παραδόσεις του MY2023 1 χρόνο μετά την παραγγελία;;;;;;;;;;;;;
      Το δελτίο τύπου της Toyota έλεγε οι πρώτες παραδόσεις το πρώτο τρίμηνο του' 23!

@ipapagi21 Σε ποιο ακριβώς μοντέλο το έχετε δει αυτό; Πραγματικά δεν το πιστεύω, αν ήταν έτσι δεν θα είχαμε δει ακόμα ΜΥ22 και πραγματικά βλέπουμε πολλά και προφανώς δεν είναι ΟΛΑ παραγγελίες ένα χρόνο πριν. Πάντα φουσκώνουν το χρόνο αναμονής για να είναι καλυμμένοι. Φυσικά και θα παραδοθούν κάποια ΜΥ23 κανονικά αρχές του 23, απο εκεί και πέρα, οταν εξαντήθει και το όποιο στοκ θα υπάρχει αυτος ο ενδεικτικός (που δίνεται απλά αυτόματα απο το σύστημα 'date+1 year') 1 χρόνος αναμονής.

Αυτά που ανέφερα παραπάνω για το ΜΥ23 μου τα είπαν από την αντιπροσωπεία.
      Εγώ 12/2021 έβαλα την παραγγελία για την Corolla hb ΜΥ22 με παράδοση 1/'23 και έρχεται τελικά 10/'22 (παράδοση), δηλαδή 10 μήνες.

Προτείνω να αποφασίσεις τον Οκτώβριο αν θα κρατήσεις το αμάξι ή θα πας για το ανανεωμένο. Θα υπάρχουν καλύτερα στοιχεία τότε.

Ε, ναι! Αν μου επιτραπεί ακριβώς πριν τον εκτελωνισμό.

I
      ipapagi21

Πρώτες μέρες με το Corolla και τα νέα συστήματα:
      Σήμερα, οδηγώντας στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης Νέων Μουδανιών στη μεσαία λωρίδα, πλησιάζοντας στην έξοδο για οδό Ψελλού είχε κλειδώσει το ACC στο μπροστινό αμάξι με περίπου 95χλμ/ώρα. Το προπορευόμενο σε κάποια στιγμή ανάβει φλας και πιάνει δεξιά λωρίδα. Το δικό μου ακολουθεί και κάνει να αλλάξει λωρίδα, το αφήνω. Αλλάζει χωρίς δισταγμό ασχέτως που είχε αναγνωρίσει τις γραμμές τις μεσαίας λωρίδας! Δηλαδή άλλαξε ήσυχα-ήσυχα λωρίδα, και αν ερχόταν κάποιος από δεξιά; Έχει και συνέχεια: Το προπορευόμενο βγαίνει μετά στην επόμενη έξοδο και το δικό μου ακολουθεί και πάλι... Μήπως εδώ απαιτείται διόρθωση στο λογισμικό; Να κάνει τουλάχιστον κάποια μπιμπ όπως όταν πας να πατήσεις τη λωρίδα χωρίς φλας; Λέω εγώ τώρα...
      Το νου σας...

Υ.Γ. Να σημειώσω ότι μπροστά είχε αυτοκίνητα μόνο στη μεσαία λωρίδα.

I
      ipapagi21

@george-2 said in Toyota Corolla 2019:

@nickthetrib said in Toyota Corolla 2019:

@george-2 said in Toyota Corolla 2019:

Όταν ανάψει το λαμπάκι της ρεζερβας και λέει στον πίνακα υπολείπονται 25 χιλιόμετρα, είναι όντως τόσα λίγα??? Η το κάνει έτσι για λόγους ασφαλείας να μη μείνει το αυτοκίνητο και να πάμε γρήγορα να φουλαρουμε? Καλημέρα σας

Συνήθως είναι 25 μέχρι να μπει η ρεζέρβα και μετά αλλά τοσα μέχρι να μείνεις (πάνω κάτω).
      Προσωπική εμπειρία από κορολλα του 97 και αουρις του 07.

Ξέρεις γιατί ρωτάω? Χτες πήγαμε οικογενειακώς πήγαινε έλα Δράμα Θεσσαλονίκη. Στο γυρισμό από Θεσσαλονίκη ήταν 22:30 όταν ξεκινήσαμε και ο πίνακας έλεγε υπόλοιπο 162 χιλιόμετρα. Τα χιλιόμετρα έως στο σπίτι μου είναι 132. Λέω έτσι κι αλλιώς σιγά θα πηγαίνω λογικά θα φτάσουμε. Έλα όμως που παρόλο που πήγαινα με 100χ.α.ω, κάπου στην Ασπροβάλτα άναψε το λαμπάκι και μου λέει υπόλοιπα 24 χιλιόμετρα. Αποκλείεται να έφτανα σπίτι. Τα χρειάστηκα λίγο είναι η αλήθεια γιατί λέω έτσι και μείνουμε τώρα με δύο παιδιά να κοιμούνται πίσω είναι τραγικό. Πρώτον με ξάφνιασε πως γίνεται να ρουφήξε έτσι τη βενζίνη γιατί υποτίθεται ότι πήγαινα σιγά, γιατί υποτίθεται ότι βοηθά και ο ηλεκτροκινητήρας κάπου κάπου και γιατί υποτίθεται ότι η μέση κατανάλωση ήταν 4.6l/100 ( το μηδένισα πριν ξεκινήσουμε) και δεύτερον σκέφτηκα μήπως έχει κι άλλο το ντεπόζιτο απλά από ένα σημείο και μετά για ασφάλεια μας λέει τέλος! Οπότε αν είναι έτσι όπως τα λες μάλλον όντως είχε 24 και κάπου εκεί παρακάτω θα λέγαμε αντίο.

Από το manual:
      Screenshot at 2022-11-14 09-59-48.png
      Αλλά έχω παρατηρήσει ότι είναι πολύ περισσότερο το καύσιμο που απομένει.

Ίσως για ασφάλεια (δυνατότητα εκκίνησης) λόγω του παρακάτω πρέπει να κρατά 7,6 λίτρα:
      Screenshot at 2022-11-14 10-09-34.png

Αλλά στο δικό μου και πάλι κρατά παραπάνω:
      1ο γέμισμα όταν το παράλαβα: 36,22λ
      2ο γέμισμα με αναμένο λαμπάκι και με υπολοιπόμενα χλμ περίπου 50: 33,77λ

I
      ipapagi21

@lap said in Toyota Corolla 2019:

Όχι αρκετά μεγαλύτερους

Άρα να το έχω στα υπόψη της τριτεκνίας.Θέλω να είναι αυτόματο σίγουρα το επόμενο. Το υβριδικό είναι κι αυτό θετικό.

Έχω χρησιμοποιήσει το Opel Zafira B 1.8 7θέσιο (αγορά 2008) όντας τρίτεκνος, και εδώ και 6 χρόνια και με σκυλί 35 κιλών...
      Συμβουλή μου θα ήταν να δεις μήπως υπάρχει πιθανότητα να έρθει και άλλο μέλος στην οικογένεια και χρειαστείς 7θέσιο. Διαφορετικά να δεις αντί sedan το Touring Sport, η πέμπτη πόρτα και το φόρτωμα μέχρι την οροφή είναι μερικές φορές ατού!
      Αν έχεις ήδη τα καρεκλάκια δεν αρκεί να τα βάλεις το ένα δίπλα στο άλλο και να μετρήσεις το συνολικό πλάτος τους, γιατί συνήθως τα αυτοκίνητα έχουν πίσω 2 isofix που όταν τοποθετηθούν τα καρεκλάκια αφήνουν στη μέση ελάχιστη απόσταση και δεν χωράει τίποτα άλλο. Η λύση είναι να τα βάλεις μόνο με τη ζώνη και τα 3, χωρίς isofix.

Αν χρειαστείς περισσότερες πληροφορίες στείλε μου π.μ.

I
      ipapagi21

Latest posts made by ipapagi21

@groover1972 said in Toyota Corolla 2019:

@αποστολος said in Toyota Corolla 2019:

Καλησπέρα σε όλους. Εμενα μου άλλαξαν και τους δύο μηχανισμούς δεξιά και αριστερά και πλέον δεν ακούγεται τίποτα. Toyota φωτεινός στο Ίλιον. Και μου είπε ότι υπάρχει οδηγία για αλλαγή.

Θα προσπαθήσω να πάω αύριο να ρωτήσω και εγώ από κοντά.

Στο δικό μου επίσης η δεξιά πιτσιλίθρα δεν ξεκάζει ομοιόμορφα σε σπρέι όπως ήταν αρχικά και είναι ακόμη η αριστερή. Θα τους πω και για αυτό. (Υπάρχει περίπτωση να μπορώ να το φτιάξω εύκολα μόνος μου;)

έχει βουλώσει κάπως. Τι υγρό βάζεις στο δοχείο για τους ψεκ;

Το παρουσίασε πριν τελειώσει το εργοστασιακό, ότι είχαν βάλει. Μετά έβαλα απιονισμένο με ένα μικρό μπουκαλάκι συμπυκνωμένο για καλοκαίρι. Δεν άλλαξε κάτι, αργεί να ξεκινήσει να ψεκάζει και δεν το κάνει σπρέυ.
      > Το θέμα είναι ποιος είναι ο κατάλληλος χειρισμός για να ξεμπουκώσει, γνωρίζει κάποιος; Κάποιο λινκ;

Για το παράθυρο σταματά το τρίξιμο όταν μετά το άνοιγμα πατήσω να σηκωθεί έστω και λίγο. Δυστυχώς δεν μπόρεσα να πάω ακόμη να ρωτήσω.

Υπάρχουν 2-3 τρόποι να δοκιμάσεις (μόνο για τη περίπτωση που τα ψεκαστηρια έχουν θέμα και όχι κάποιο μοτέρ τους).

• Μπορείς να πάρεις μια λεπτή καρφίτσα και με ΠΟΛΥ απαλές κινήσεις να την βάλεις μέσα στις τρυπούλες. μέσα έξω για να σπάσεις τυχόν άλατα. με τον τρόπο αυτό επίσης διορθώνεις και την πορεία του ψεκασμού. δοκιμάζεις και διορθώνεις μέχρι να βρεις την σωστή καμπύλη/πορεία.

• Βρέχεις ένα πανί με ΛΕΥΚΟ ξύδι (όχι πολύ ποσότητα) και απαλά το περνάς από τα ψεκαστηρια ώστε να καθαρίσεις τα όποια άλατα και σκόνες έχουν καθίσει επάνω.

• τον τρίτο τρόπο δεν στον προτείνω αν είναι καινούργιο αυτοκίνητο (δική σου απόφαση).
        βγάζεις με όποιον τρόπο μπορείς το υγρό που έχει μείνει, όχι ψεκαζοντας διότι μπορεί να κάνεις κακό στην τρόμπα και αντικαθιστάς με ένα διάλυμα νερού με λευκό ξύδι. 1:3. αν είναι χλιαρό θα κάνει περισσότερη δουλειά. ψεκάζεις με αυτό μέχρι η ροή να ελευθερωθεί. έπειτα το αδειάζεις προσεκτικά και βάζεις το αντιψυκτικο/καθαριστικό που δίνει ο κατασκευαστής.

πέρα από τα 3 παραπάνω, έχω μεγάλη απορία για το πως έχει κολλήσει το ψεκαστηρι. μήπως δοκίμασες καμία πατέντα με homemade υγρό;

Όπως το έχω περιγράψει παραπάνω, το παρουσίασε πριν τελειώσει το εργοστασιακό υγρό, ότι είχαν βάλει. Ίσως επειδή καθυστέρησα να το γεμίσω και άδειασε εντελώς να είχε κάποιο σκουπιδάκι, δεν ξέρω. Μετά έβαλα απιονισμένο νερό (αυτό για το σιδέρωμα).
      Ρωτάω πως να το κάνω γιατί αν θυμάμαι καλά κάπου διάβασα ότι στις πιτσιλίθρες με σπρέυ δεν επιτρέπεται η καρφίτσα (;).
      Γιατί δεν το συνιστάς το 3ο τρόπο: διάλυμα νερού με λευκό ξύδι. 1:3; Αυτό σκεφτόμουν ως 1ο τρόπο 🙂 .

I
      ipapagi21

Καλησπέρα σε όλους. Εμενα μου άλλαξαν και τους δύο μηχανισμούς δεξιά και αριστερά και πλέον δεν ακούγεται τίποτα. Toyota φωτεινός στο Ίλιον. Και μου είπε ότι υπάρχει οδηγία για αλλαγή.

Στο δικό μου επίσης η δεξιά πιτσιλίθρα δεν ξεκάζει ομοιόμορφα σε σπρέι όπως ήταν αρχικά και είναι ακόμη η αριστερή. Θα τους πω και για αυτό. (Υπάρχει περίπτωση να μπορώ να το φτιάξω εύκολα μόνος μου;)

έχει βουλώσει κάπως. Τι υγρό βάζεις στο δοχείο για τους ψεκ;

Το παρουσίασε πριν τελειώσει το εργοστασιακό, ότι είχαν βάλει. Μετά έβαλα απιονισμένο με ένα μικρό μπουκαλάκι συμπυκνωμένο για καλοκαίρι. Δεν άλλαξε κάτι, αργεί να ξεκινήσει να ψεκάζει και δεν το κάνει σπρέυ.
      Το θέμα είναι ποιος είναι ο κατάλληλος χειρισμός για να ξεμπουκώσει, γνωρίζει κάποιος; Κάποιο λινκ;

Για το παράθυρο σταματά το τρίξιμο όταν μετά το άνοιγμα πατήσω να σηκωθεί έστω και λίγο. Δυστυχώς δεν μπόρεσα να πάω ακόμη να ρωτήσω.

I
      ipapagi21

I
      ipapagi21

Σε εσάς, το κάνει και στα άλλα παράθυρα;

Σε εσάς διορθώνεται προσωρινά όπως σε εμένα:
      Όταν το ανοίγω και το πιέσω (πατήσω) με το χέρι μου το τζάμι σταματά μέχρι να το μετακινήσω ξανά με τον διακόπτη.

1. Το κάνει και σου συνοδηγού. Στα πίσω δεν έχω παρατηρήσει.

2. Ναι διορθώνεται με τον τρόπο που λες - αφού αυτό ουσιαστικά ειναι το πρόβλημα.

ΥΓ: Είμαι μέσα στο να κινηθούμε ομαδικά, αλλά μάλλον χρειαζόμαστε κάποιον δικηγόρο (??). Σε 2 εβδομάδες πάντως που θα πάω για σέρβις, θα ρωτήσω εαν εχει υπάρξει κάποια πιο μόνιμη λύση.

Αναφέρομαι στο πλαίσιο που υπάρχει μαζικό πρόβλημα και η εταιρεία πρέπει να αναγκαστεί σε μαζική ανάκληση, όπως διαβάζουμε π.χ. για εταιρείες για κονσόλες που είχαν πρόβλημα με χειριστήρια. Όχι, χωρίς δικηγόρο, απλή εγγραφή σε σύλλογο προστασίας καταναλωτών φτάνει. Αναλαμβάνουν αυτοί τα υπόλοιπα, όπως πίεσαν, στο παράδειγμα που ανέφερα, πανευρωπαϊκά.

I
      ipapagi21

Επιτέλους οδήγησα την Facelift!!

Περισσότερα εδώ: https://forum.4troxoi.gr/topic/61644/node-61644/9357

Ωραίο review ! Έχω και εγώ την MY2022 και σκεφτόμουν αρχικά να καθυστερούσα και να έπαιρνα το FL αλλά με αυτή την αναμονή δεν επιχείρησα !

Ωραίο αυτό τα ασημί . Είναι το Premium Silver ;

Ρε παλικάρια με το τρίξιμο του παράθυρου όταν είναι μισάνοιχτο τι κάνουμε;

Παρέλαβα τον Οκτώβριο και τώρα που ζέστανε και ανοίγω το παράθυρο του οδηγού με έχει τρελάνει. Το Opel Zafira που το έχω 16 χρόνια τα παράθυρα είναι τελείως αθόρυβα!
      Σε εσάς, το κάνει και στα άλλα παράθυρα;

Θα πάω και εγώ να ρωτήσω και θα σας πω. Ίσως πρέπει να μαζευτούμε και να πάμε ομαδικά κατά της Toyota, αν βρίσκουν δικαιολογίες μέσω κάποιας καταναλωτικής οργάνωσης.

Σε εσάς διορθώνεται προσωρινά όπως σε εμένα:
      Όταν το ανοίγω και το πιέσω (πατήσω) με το χέρι μου το τζάμι σταματά μέχρι να το μετακινήσω ξανά με τον διακόπτη.

I
      ipapagi21

Δε γίνεται να περιμένεις τη νομοθεσία για να καταλάβεις ότι το παιδί σου πρέπει υποχρεωτικά να είναι σε καρεκλάκι. Τα παιδιά είναι 6.5 και 3.Ο μεγάλος δένεται με τη ζώνη στο cybex αλλά θεωρώ πως χρειάζεται και το isofix το οποίο νομίζω είναι σε τέτοιο σημείο ώστε να προστατεύει το παιδί όσο γίνεται από πλάγια σύγκρουση.

Είχα 3 Recaro, 2 με isofix για κιλά 15+ και 1 χωρίς για κιλά 9+. Και εγώ θα τα προτιμούσα να τα είχα σε isofix μόνιμα αλλά δεν χωρούσαν και τα 3. Όποτε είχα μόνο τα 2 μπαίνανε σε isofix. Το 3ο ήταν λίγο πιο στενό, αλλά και λιγότερο αναπαυτικό. Είναι και αυτά τα μπράτσα που πιάνουν περισσότερο χώρο. Τα 2 πρώτα στερεώνονταν με isofix ή κατευθείαν με τη ζώνη στο παιδί. Το 3ο χωρίς είχε και δική του ζώνη (9+ ως 15 κιλά) απευθείας με ζώνη για 15+. Γιαυτό συνήθως ταξίδευα σε 6θέσια διάταξη: το 3ο καρεκλάκι έμπαινε στην 3η σειρά.
      Να σημειώσω ότι απαραίτητη είναι μια μπαγαζιέρα.

Το χρησιμοποιούσες το 7θεσιο; Μιας και έμεινες με 3 παιδιά; Είμαι σε δίλημμα το παίρνεις τώρα και ξενοιάζεις αλλά πληρώνεις 4-5 χιλ. παραπάνω ή πας σε 5θεσιο και αν έρθει 4ο παιδί τότε ξανά αλλαγή.

Το χρησιμοποιούσα κάποιες φορές όταν έπαιρνα τους γονείς για βόλτες ή υποστήριξη (μεγάλο κοινωνικό έργο κάνουν οι γιαγιάδες και οι παππούδες να τους το αναγνωρίζουμε!). Τα παιδιά μου έχουν από 2 χρόνια διαφορά περίπου. Και όποτε έβαζα το 3ο καρεκλάκι στην 3η σειρά.
      Αν θέλετε να έχετε τη χαρά να έρθει και 4ο και το οργανώνετε από τώρα, το σκέφτεσαι ακόμη;

I
      ipapagi21

@lap said in Toyota Corolla 2019:

Όχι αρκετά μεγαλύτερους

Άρα να το έχω στα υπόψη της τριτεκνίας.Θέλω να είναι αυτόματο σίγουρα το επόμενο. Το υβριδικό είναι κι αυτό θετικό.

Έχω χρησιμοποιήσει το Opel Zafira B 1.8 7θέσιο (αγορά 2008) όντας τρίτεκνος, και εδώ και 6 χρόνια και με σκυλί 35 κιλών...
      Συμβουλή μου θα ήταν να δεις μήπως υπάρχει πιθανότητα να έρθει και άλλο μέλος στην οικογένεια και χρειαστείς 7θέσιο. Διαφορετικά να δεις αντί sedan το Touring Sport, η πέμπτη πόρτα και το φόρτωμα μέχρι την οροφή είναι μερικές φορές ατού!
      Αν έχεις ήδη τα καρεκλάκια δεν αρκεί να τα βάλεις το ένα δίπλα στο άλλο και να μετρήσεις το συνολικό πλάτος τους, γιατί συνήθως τα αυτοκίνητα έχουν πίσω 2 isofix που όταν τοποθετηθούν τα καρεκλάκια αφήνουν στη μέση ελάχιστη απόσταση και δεν χωράει τίποτα άλλο. Η λύση είναι να τα βάλεις μόνο με τη ζώνη και τα 3, χωρίς isofix.

Αν χρειαστείς περισσότερες πληροφορίες στείλε μου π.μ.

I
      ipapagi21

@izz said in Toyota Corolla 2019:

Υπάρχει και αναβάθμιση λογισμικού για τον εγκέφαλο το σύστημα επικοινωνίας και τις οθόνες οργάνων και κεντρικής για όλα τα μοντέλα pro Facelift..

Ναι έχει βγει ανάκληση, έχω κλείσει να πάω από βδομάδα.

Για τη δική μου ΜΥ22 ΗΒ μώλις ρώτησα και μου είπαν ότι δεν υπάρχει κάτι σχετικό. Μήπως είναι για προ 22;

I
      ipapagi21

Διόρθωσαν και την εφαρμογή MyT και φαίνονται σε εμένα όλες οι διαδρομές, ακόμη και αυτές που τις είχε "χάσει".

Ισχύει και σε σας;

I
      ipapagi21

@izz said in Toyota Corolla 2019:

@nasosto said in Toyota Corolla 2019:

@christostsp said in Toyota Corolla 2019:

Δεν ανέφερα την κατανάλωση και τις εγγυήσεις ορισμένων σε σύγκριση με αυτές της Τoyota.
      11 χρόνια για μπαταρία, με την προϋπόθεση service στην εταιρεία.. Άλλωστε που αλλού να το πας, "τους παντρευεσαι"..
      Ακριβή όντως, αλλά συγκριτικά μάλλον όχι...
      Πάντα συγκριτικά... Κατά τα άλλα ένα hatchback με χώρους σχεδον σαν του Yaris για τους πίσω επιβατες και 360 λτ πορτμπαγκάζ..
      Πολύ οικονομικό για την πολη

Η sedan έχει καλύτερους χώρους για τους πίσω επιβάτες;

Ναι

Για τα κεφάλια ενήλικων επιβατών νομίζω χειρότερη είναι η σεντάν, η TS καλύτερη είναι σε αυτόν τον τομέα.

I
      ipapagi21
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
      • ΕΛΛΑΔΑ
      • ΚΟΣΜΟΣ
      • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
      • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
      • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
      • TEST
      • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ