Οδηγώντας υβριδικό για περίπου 10 χρόνια παρατηρώ ότι η κατανάλωση τον χειμώνα είναι λίγο ανεβασμένη αν και σπάνια ανοίγω καλοριφέρ. Με αυτό ανοιχτό ανεβαίνει ακόμη παραπάνω φυσικά. Ακόμη και στα μη υβριδικά ανεβαίνει η κατανάλωση τον χειμώνα. Επίσης το καλοκαίρι ανεβαίνει η κατανάλωση λόγω του κλιματισμού. Οι μικρότερες καταναλώσεις είναι Άνοιξη και Φθινόπωρο . Επίσης οι καταναλώσεις ανεβαίνουν όταν τα λάστιχα είναι καινούργια λόγω αυξημένης τριβής. Άλλη παράμετρος είναι το αυξημένο πλάτος των ελλαστικών που ανεβάζουν την κατανάλωση.
Best posts made by Stavrapt
-
RE: Toyota Corolla 2019
-
Η άυξηση τιμής είναι μεγάλη (+6 χιλιάρικα στην Style από Δεκέμβρη '21) αλλά και πάλι είναι καλύτερα από τον ανταγωνισμό που έχει αντίστοιχες τιμές σε μη πλήρως υβριδικά σύνολα.
-
@tzimakos-0 said in Toyota Corolla 2019:
@stavrapt said in Toyota Corolla 2019:
@bemine15 said in Toyota Corolla 2019:
Παιδιά ποτέ το βλέπετε να ανοίγουν οι προπαραγγελιες για το FL περιμένω τέλος του χρόνου το αυτοκίνητο και με τρώει για την αλλαγή αν δεν ξεφεύγει πολύ από το black edition που εχω παραγγείλει
Ο πωλητής μου είπε ότι οι παραγγελίες για το FL μάλλον θα ανοίξουν Σεπτέμβρη ή Οκτώβρη . Περιμένω το HB Style τον Δεκέμβρη λογικά, αλλά μάλλον θα φάει ακύρωση για το FL.
Σου ανεφεραν κατι για "πεναλτι" σε περιπτωση αλλαγης της παραγγελιας?
Εννοειται οτι εαν ειναι μεσα στο budget σου και δεν εχεις προβλημα να περιμενεις,πας στο FL.Δεν υπαρχει πεναλτι. Ίσα ,ίσα ο πωλητής μου ειπε θα το φερει το αμάξι ακόμη και αν ακυρώσω για να το πουλήσει για πλάκα +2 χιλιάρικα από αυτή την τιμή που το ειχα κλείσει.
-
@ipapagi21 said in Toyota Corolla 2019:
@jntaras said in Toyota Corolla 2019:
@jntaras said in Toyota Corolla 2019:
Σήμερα με ειδοποίησαν από την αντιπροσωπεία ότι το αμάξι έρχεται αρχές Οκτωβρίου σε εμένα (αντί για Γενάρη). Όταν ρώτησα για το ΜΥ23 είπε ότι οι παραγγελίες θα ανοίξουν από Σεπτέμβριο Οκτώβριο αλλά ο τιμοκατάλογος από Δεκέμβριο. Οι παραδόσεις δε, χειρότερα ή το ίδιο: 1 χρόνο, με εκτίμηση των νέων τιμών 2000€ επιπλέον.
Με βάση αυτά τα δεδομένα και με την πιθανότητα να πάρω το ΜΥ23 όταν θα βγαίνει το ΜΥ24, θα κρατήσω το '22.Οι παραδόσεις του MY2023 1 χρόνο μετά την παραγγελία;;;;;;;;;;;;;
Το δελτίο τύπου της Toyota έλεγε οι πρώτες παραδόσεις το πρώτο τρίμηνο του' 23!@ipapagi21 Σε ποιο ακριβώς μοντέλο το έχετε δει αυτό; Πραγματικά δεν το πιστεύω, αν ήταν έτσι δεν θα είχαμε δει ακόμα ΜΥ22 και πραγματικά βλέπουμε πολλά και προφανώς δεν είναι ΟΛΑ παραγγελίες ένα χρόνο πριν. Πάντα φουσκώνουν το χρόνο αναμονής για να είναι καλυμμένοι. Φυσικά και θα παραδοθούν κάποια ΜΥ23 κανονικά αρχές του 23, απο εκεί και πέρα, οταν εξαντήθει και το όποιο στοκ θα υπάρχει αυτος ο ενδεικτικός (που δίνεται απλά αυτόματα απο το σύστημα 'date+1 year') 1 χρόνος αναμονής.
Αυτά που ανέφερα παραπάνω για το ΜΥ23 μου τα είπαν από την αντιπροσωπεία.
Εγώ 12/2021 έβαλα την παραγγελία για την Corolla hb ΜΥ22 με παράδοση 1/'23 και έρχεται τελικά 10/'22 (παράδοση), δηλαδή 10 μήνες.Προτείνω να αποφασίσεις τον Οκτώβριο αν θα κρατήσεις το αμάξι ή θα πας για το ανανεωμένο. Θα υπάρχουν καλύτερα στοιχεία τότε.
-
Σημερινή εκτενή συζήτηση με τον πωλητή της Toyota...
Η παραγγελία μου του Δεκεμβρίου '21 αναμένεται τον Γενάρη του' 23.
Οι παραγγελίες του ανανεωμένου θα ξεκινήσουν μάλλον τον Δεκέμβριο.
Οι πρώτες αφίξεις αναμένονται περίπου 10 μήνες μετά!!
Οι τιμές θα είναι αυξημένες κατά 2-3 χιλιάδες.
Σκεφτομενος τα παραπάνω μάλλον θα παραλάβω το υπάρχον και δεν θα περιμένω το ανανεωμένο λογω βασικά της μεγάλης αναμονής του F/L.
Μην ξεχνάμε ότι το 2025 θα έρθει η ολοκαίνουρια Corolla. Η όποια καθυστέρηση σε φέρνει στο κατώφλι της...
Βέβαια μέχρι τον Γενάρη θα έρχονται περισσότερες πληροφορίες...
Πώς το βλέπετε εσείς; -
Πολλή γκρίνια βλέπω για την Corolla ...
Η αλήθεια είναι ότι είχαμε καλομάθει με τις καλές τιμές της Toyota Hellas. Τώρα ακολουθούμε και εδώ την ευρωπαική τιμολογειακή πολιτική της εταιρίας.
Βλέποντας τις τιμές όμως των άλλων εταιριών στα C-hatch και B-SUV (κυρίως) σε πιάνει μια αηδία και λες ...
Corolla και πάλι Corolla. -
@tzimakos-0 said in Toyota Corolla 2019:
@george-2 said in Toyota Corolla 2019:
Υπολογίσιμη διαφορά το 1L/100 !
Ειναι τεραστια διαφορα το 1λτ/100χλμ (~20%)
Δεν υπαρχει περιπτωση να ειναι τοσο μεγαλη μονο εξαιτιας ελαστικων.Φίλε μου πούλησα πριν 5 μήνες Auris hybrid του 2013 με 65.000χλμ , 9 χρόνων με μέση κατανάλωση 4.6 l/100 km. Λάστιχα 195/65/r15, Continental EcoContact 6 , Ταμπέλα Κατανάλωσης : Α
Τώρα έχω Corolla καινούργιο , 5 μηνών , με μέση κατανάλωση 5.5 l/100 km. Λάστιχα 225/45/r17 , Falken Ziex 914 , Tαμπέλα κατανάλωσης: C
Το Corolla hybrid υποτίθεται καινούργιας τεχνολογίας και με λιγότερα άλογα (122 αντί 136).
Βέβαια όσο παλιώνουν τα λάστιχα και ανεβαίνει η θερμοκρασία (χωρίς clima) πέφτει και η κατανάλωση ...10 χρόνια εμπειρία στα υβριδικά...Όταν είχα αγοράσει το Auris ανέφερε καθαρά την αύξηση της κατανάλωσης ανάλογα με την ζάντα. Φαντάσου με 15άρα ζάντα δεν πληρώνει τέλη , ενώ με την 16άρα πληρώνει !!! Εννοείται και με 17αρα ακόμη περισσότερα.
Το πλάτος του ελαστικού παίζει τεράστια διαφορά στην κατανάλωση.
-
RE: Δύσκολη επιλογή (Αγορά καινούργιου)
@boudas-77 said in Δύσκολη επιλογή (Αγορά καινούργιου):
Καλησπέρα σας. Πρώτη φορά γράφω στο φόρουμ, αν και το παρακολουθώ εδώ και καιρό. Αυτό που θέλω να ρωτήσω, να πάρω γνώμες είναι ότι είμαι μεταξύ 2 μοντέλον. Το πρώτο είναι το VW TAIGO και το άλλο είναι το HYUNDAI BAYON.Τα προτιμώ σε αυτόματο. Το πρώτο έχει άμεση παράδοση και καλη χρηματοδότηση (τύπου balloon) . Το δεύτερο δεν είναι σαφές ποτέ έχει παράδοση,και απλη χρηματοδότηση. Το θέμα μου είναι ότι αρέσουν στην σύζυγο και τα 2,αν ήταν στο χέρι μου θα ξεπερνά την 118 αλλά..... Οπότε ότι συμβουλές είναι καλοδεχουμενες. Υγ(αυτό το BAYON δεν μου κάθεται καθόλου καλά αν και υπερεξοπλησμενο) αλλά αρέσει στην σύζυγο. Σας ευχαριστώ πολύ
Πάρε την 118 που σ'αρέσει και άσε την γυναίκα να διαλέγει κατσαρόλες. Έλεος δηλαδή
-
@fanis75 said in Toyota Corolla 2019:
Τελικά παίζει ρόλο το χρώμα του αμαξώματος στην εσωτερική θερμοκρασία ;
Αντίστοιχη δοκιμή είχαν κάνει και οι 4Τ πριν πολλαααά χρόνια με 3 (ή 4 δεν θυμάμαι) Seicento. Η διαφορά θερμοκρασίας στο μαύρο σε σχέση με τα ανοιχτόχρωμα ήταν τεράστια, μιλάμε για πάνω από 15oC στο εσωτερικό. Για αυτό λέω, μαύρο αυτοκίνητο ποτέ (γαα πολλούς λόγους, ένας εξ' αυτών η ζέστη) στην Ελλάδα.
Μήπως και η μαύρη οροφή από μόνη της ειναι "κακή" για Ελλάδα ; Ομορφαίνει αλλά μήπως παραζεσταίνει ;
-
Σήμερα με ειδοποίησαν από την αντιπροσωπεία ότι το αμάξι έρχεται αρχές Οκτωβρίου σε εμένα (αντί για Γενάρη). Όταν ρώτησα για το ΜΥ23 είπε ότι οι παραγγελίες θα ανοίξουν από Σεπτέμβριο Οκτώβριο αλλά ο τιμοκατάλογος από Δεκέμβριο. Οι παραδόσεις δε, χειρότερα ή το ίδιο: 1 χρόνο, με εκτίμηση των νέων τιμών 2000€ επιπλέον.
Με βάση αυτά τα δεδομένα και με την πιθανότητα να πάρω το ΜΥ23 όταν θα βγαίνει το ΜΥ24, θα κρατήσω το '22.Οι παραδόσεις του MY2023 1 χρόνο μετά την παραγγελία;;;;;;;;;;;;;
Το δελτίο τύπου της Toyota έλεγε οι πρώτες παραδόσεις το πρώτο τρίμηνο του' 23!Δελτίο τύπου της Toyota Hellas; Για δώσε ένα λινκ...
Toyota Europe... Στο τέλος γράφει για το πρώτο τρίμηνο του '23 https://newsroom.toyota.eu/toyota-announces-the-new-2023-corolla/
Latest posts made by Stavrapt
-
@ilias-a said in Toyota Corolla 2019:
@gtsartsal said in Toyota Corolla 2019:
Δεν ξέρω αν έχει σχέση αυτό που θα πω.
Όταν κάνουν τις αναβαθμίσεις και ενημερώσεις στα καινούργια αυτοκίνητα, βγάζουν τους πόλους της μπαταρίας και συνδέουν μηχάνημα, μη γίνει καμιά στραβή και αποφορτιστει η 12βολτη.
Μήπως ο έλεγχος του υβριδικού συστήματος προϋποθέτει κάτι τέτοιο και δεν είχαν διαθέσιμο μηχάνημα εκείνη τη στιγμή και σου είπανε παπατζες για να πας κάποια άλλη μέρα.
Παντα οι ενημερωσεις λογισμικου γινονται με φορτιστη πανω στην μπαταρια και προυποθετουν υγεια μπαταριας 70% και πανω.
Μου είπαν ότι την μέρα του σέρβις μετρήσανε την μπαταρία και ήταν ΟΚ για αυτό δεν την αλλάζουν! Τον υβριδικό έλεγχο όμως δεν τον κανανε επειδή είπαν ότι κάποια στιγμή στο παρελθόν η μπαταρία άδειασε με δικιά μου υπαιτιότητα , ότι άφησα το αμάξι ακίνητο για μεγάλη περίοδο κλπ!!!!!!!
Το αμάξι όμως εγώ το χρησιμοποιώ σχεδόν καθε μέρα και ούτε μου έμεινε ποτέ από μπαταρία ,οπότε λενε παπάτζες. Άσε που το αμάξι δεν έκλεισε ούτε 2 χρόνια με μόνο 13.000 χλμ. -
Πήγα το Corolla HB model year 2022 για service και μου είπαν ότι δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν τον έλεγχο υβριδικού συστήματος, επειδή κάποια στιγμή λένε , μέσα στον χρόνο είχε αδειάσει η 12V μπαταρία!!!! Την μετρήσανε είπανε και την βρήκανε εντάξει την μέρα του σέρβις. Μου είπαν να ξαναπάω σε 2 μήνες για να κάνουν τότε τον έλεγχο υβριδικού συστήματος!
Διαμαρτυρήθηκα ότι το αμάξι δεν έμεινε ποτέ στάσιμο για να αδειάσει η μπαταρία , ούτε αντιλήφθηκα κάτι . Άσε που το αμάξι είναι 2 χρόνων με μόνο 13.000 χλμ άρα πρέπει να μου αλλάξουν προληπτικά την μπαταρία.Έφυγα , τους χαντάκωσα στο ερωτηματολόγιο που μου έστειλαν στο κινητό και περιμένω τώρα να με πάρουν τηλέφωνο για τα περαιτέρω.
Σας έχει τύχει κατι ανάλογο ;
-
RE: Toyota C-HR 2023
@stavrapt said in Toyota C-HR 2023:
Εννοώ όταν κλειδώνεις το αυτοκίνητο να κλείνουν οι καθρέφτες από μόνοι τους.
Παλικάρια υπάρχει κάποια έκδοση που όταν κλειδώνεις το αυτοκίνητο να κλείνουν οι καθρέφτες από μόνοι τους ;
-
@fanis75 said in Toyota C-HR 2023:
@stavrapt said in Toyota C-HR 2023:
Υπάρχει κάποια έκδοση με αυτόματα αναδιπλούμενους εξωτερικούς καθρέπτες;
Κάνοντας σύγκριση τις διαφορετικές εκδόσεις δεν διέκρινα κάτι ....Eννοείς ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρέπτες υποθέτω και ναι έχουν όλες οι εκδόσεις από CLUB και πάνω.
Εννοώ όταν κλειδώνεις το αυτοκίνητο να κλείνουν οι καθρέφτες από μόνοι τους.
-
Υπάρχει κάποια έκδοση με αυτόματα αναδιπλούμενους εξωτερικούς καθρέπτες;
Κάνοντας σύγκριση τις διαφορετικές εκδόσεις δεν διέκρινα κάτι .... -
@spiros-0 said in Toyota Corolla 2019:
Μετα απο 60.000χλμ, η μεση καταναλωση, μετρημενη στην αντλια, ειναι 4,67. Η εφαρμογη εδειχνε 4,4.
Τα πιο πολλα χλμ ηταν εκτος πολης.
Me πόσο πάτε ρε παιδιά και εχετε τετοια κατανάλωση ;
Εγώ με 5.2 λ/100χλμ -
RE: LEXUS LBX
@panormus772 said in LEXUS LBX:
Στο 3:10 λεει για wired android auto νομίζω... Αντε , πότε θα δούμε ασύρματο android auto από Toyota / Lexus ?
-
@lexota said in Toyota Corolla 2019:
Με το facelift μήπως έβαλαν wireless android auto;
Νομίζω ούτε το καινούργιο C-HR έχει wireless android auto
-
@gatoz said in Toyota Corolla 2019:
@spiros-0 said in Toyota Corolla 2019:
μαλλον θα παω στα Continental Premiumcontact 7 225/45 R17 91V που εχουν πιο χαμηλο δεικτη ταχυτητας
Δεν μπορείς να βάλεις μικρότερο δείκτη ταχύτητας από τα λάστιχα που έβαλε ο κατασκευαστής. Στην περίπτωση σου W .
φυσικα και μπορεις
w ειναι για τοσο ψηλες ταχυτητες που ουτε σε γκρεμο..."Ο δείκτης ταχύτητας των νέων ελαστικών είναι μεγαλύτερος ή το πολύ ίσος εκείνου των προβλεπομένων από τον κατασκευαστή του οχήματος ελαστικών."
https://www.e-nomothesia.gr/kat-aytokinita/tekhnikos-elegkhos-kteo/ya-79400-2490-1989.html
Υπουργική Απόφαση 79400/2490/1989 - ΦΕΚ 496/Β/16-6-1989