-
@sabas_thess said in Toyota Corolla 2019:
Τέλος θεωρώ ότι τα νέα CHR/Prius δεν θα τα φέρουν 1.8 παρά μόνο PHEV & 2.0 hybrid.
Για το νέο Prius που παρουσιάστηκε πρόσφατα, η Toyota ανακοίνωσε ήδη οτι θα έρθει στην Ευρώπη μόνο ως 2.0 PHEV.
Εφόσον η Toyota αποφασίσει να διαθέσει το Corolla Cross ως 1.8, θεωρώ κι εγώ ως σοβαρό το ενδεχόμενο το νεο C-HR, όταν και όποτε παρουσιαστεί,να διατεθεί στην Ευρώπη μόνο ως 2.0 PHEV κι αυτό,ώστε να μην "κανιβαλίσει" τις πωλήσεις του CC. -
Στο ισπανικό σάιτ έχει τις εκδόσεις που θα κυκλοφορήσουν εκει. Πάρτε μια ιδέα
https://www.toyota.es/content/dam/toyota/nmsc/spain/cross-model/new-cars/catalogos-precios/pdf/Precatálogo_MC_Corolla_HB_v2.pdf -
Κοιταζω τις προδιαγραφες των λαδιων 0-16
το βιβλιαρακι (ενα που βρηκα στο νετ, αφου βαριεμαι να παω να δω το δικο μου κατω στο αμαξι, θα παω αργοτερα) γραφει να ειναι API SN, ILSAC GF-5 τωρα ομως εχουν βγει (το 2020) τα
API SERVICE SP; ILSAC GF-6B, τα οποια διαβαζω ειναι αρκετα καλυτερα.αρα να ρωτησω οσους εχουν παει για service με δικα τους λαδια, κοιταζουν? δεχονται τα νεωτερα αυτα λαδια ή ειναι αυστηροι με οτι λεει το βιβλιαρακι?
-
@jntaras said in Toyota Corolla 2019:
Στο ισπανικό σάιτ έχει τις εκδόσεις που θα κυκλοφορήσουν εκει. Πάρτε μια ιδέα
https://www.toyota.es/content/dam/toyota/nmsc/spain/cross-model/new-cars/catalogos-precios/pdf/Precatálogo_MC_Corolla_HB_v2.pdf0-100 7,5sec λέει το δίλιτρο , GTi κανονικό!!!
Κούλη αγάπη μου σε παρακαλώ κατήργησε ΦΠ και τεκμήρια τώρα που γυρίζει προεκλογικά έστω ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΥΒΡΙΔΙΚΑ ΕΩΣ 2 ΛΙΤΡΑ ΚΑΙ ΛΤΠΦ ΕΩΣ 30.000 (φωτογραφική διάταξη) να παραγγείλουμε απο το τηλέφωνο μόλις ανοίξουν οι παραγγελίες.
-
@vagkirk said in Toyota Corolla 2019:
0-100 7,5sec
Πολύ καλή επίδοση τα 7.5", θα έχει ενδιαφέρον να δούμε μετρήσεις και στις ρεπρίζ.
-
Trivial ερώτηση: με υαλοκαθαριστήρες στο αυτοκίνητο τι κάνετε; Αλλάζετε στην αντιπροσωπεία; Έχετε άποψη για υαλοκαθαριστήρες Bosch ; Διαστάσεις γράφει στο manual του αυτοκινήτου;
-
@s2000 said in Toyota Corolla 2019:
Κοιταζω τις προδιαγραφες των λαδιων 0-16
το βιβλιαρακι (ενα που βρηκα στο νετ, αφου βαριεμαι να παω να δω το δικο μου κατω στο αμαξι, θα παω αργοτερα) γραφει να ειναι API SN, ILSAC GF-5 τωρα ομως εχουν βγει (το 2020) τα
API SERVICE SP; ILSAC GF-6B, τα οποια διαβαζω ειναι αρκετα καλυτερα.αρα να ρωτησω οσους εχουν παει για service με δικα τους λαδια, κοιταζουν? δεχονται τα νεωτερα αυτα λαδια ή ειναι αυστηροι με οτι λεει το βιβλιαρακι?
Δεν νομίζω να ασχοληθούν, απλά στην απόδειξη θα γράψουν "Λάδια πελάτη".
Πώς μπορούν να γνωρίζουν τις προδιαγραφές του λαδιού που θα τους πας, αν δεν κάνουν χημική ανάλυση; -
Εγω που τους παω τα δικα μου λαδια, με ρωταει μαρκα & τυπο και τα γραφει στο βιβλιο του σερβις.
-
@denexo said in Toyota Corolla 2019:
Trivial ερώτηση: με υαλοκαθαριστήρες στο αυτοκίνητο τι κάνετε; Αλλάζετε στην αντιπροσωπεία; Έχετε άποψη για υαλοκαθαριστήρες Bosch ; Διαστάσεις γράφει στο manual του αυτοκινήτου;
Δεν έχω ασχοληθεί ακόμα αλλά ούτε και πρόκειται! Όταν χαλάσουν θα βάλω πάλι της Τογιότα. Από την εμπειρία μου, όποτε έχω βάλει καθαριστήρες σε αυτοκίνητο εκτός τους original το έχω μετανοιώσει. Μόνο μια φορά της PIAA ηταν απίστευτα καλοί αλλά και απίστευτα ακριβοί.
-
@spiros-0 said in Toyota Corolla 2019:
Εγω που τους παω τα δικα μου λαδια, με ρωταει μαρκα & τυπο και τα γραφει στο βιβλιο του σερβις.
Οπότε, το γεγονός ότι δεν τοποθέτησαν τα δικά τους λάδια (που προφανώς τα προτείνει ο κατασκευαστής και εγγυώνται την ποιότητά τους), αλλά τα λάδια που τους πήγες, εκτός απο την απόδειξη του service, εμμέσως πλην σαφώς το καταγράφουν και στο book service, σωστά τα λέω;
-
@denexo said in Toyota Corolla 2019:
Συμφωνώ με τον Φάνη. Μια φορά που είχα βάλει και εγώ Bosch (τον καλύτερο τύπο, και καλά) το μετάνιωσα. Στο χρόνο πάνω, οι καθαριστηρες πετρωσαν, οι οριτζιναλ toyota σαφώς καλύτεροι (και σιγά την διαφορα τιμής για να αξίζει να ασχοληθείς)
-
Προχθές έβλεπα ένα vd Έλληνα Toyotaκια YtBr ο οποίος συζητούσε για το κόστος συντήρησης, τα "προβλήματα" που βγάζει το Corolla του (hatchback hybrid '19) κλπ.
Δύο πράγματα συγκράτησα: 1) το θέμα με τους τριγμούς στα παράθυρα μετά τις παρεμβάσεις της αντιπροσωπείας έγινε χειρότερο σύμφωνα με τα λεγόμενά του και 2) αλλάζει τακάκια κάθε 100-120.000km ενώ για τα πίσω έλεγε ότι προβλέπεται μια ιδιαίτερη διαδικασία αντικατάστασής τους με αποτέλεσμα να κοστίζουν περισσότερο από τα μπροστά.
Ως προς το πρώτο αν και γνωρίζω το θέμα ως πρώην κάτοχος Corolla από το μακρινό 2004 (είναι δυνατόν ακόμα να μην το έχουν επιλύσει οριστικά; ρητορική ερώτηση) να ρωτήσω αν και σε άλλους οι παρεμβάσεις της αντιπροσωπείας πράγματι οδήγησαν σε χειρότερο αποτέλεσμα.
Ως προς το δεύτερο είναι δυνατόν να αντέχουν τόσα πολλά χιλιόμετρα τακάκια; Και αν κάποιος κάνει πολύ λιγότερα χιλιόμετρα ανά έτος από τα "καθιερωμένα" 10-15.000; Τα αλλάζουν κατεκτίμηση προφανώς; Εγώ πχέχω αυτή τη στιγμή σε όχημα 10/2005 έχω πραγματικά 127.000χλμ (1ος ιδιοκτήτης). Θεωρητικά μιλάμε για τακάκια ανά δεκαετία;
-
@spiros-0 said in Toyota Corolla 2019:
Καλημερα,
αρα τους πας τα πιο νεα, δηλ 0w16, API SP- ILSAC GF-6B? αυτο που εχει στην εικονα?
ειναι λογικο να το αναφερουν στο βιβλιο.υγ δεν μιλησα για χημικες αναλυσεις(!), απλα ειπα οτι πλεον υπαρχουν και 0w-16 με αλλες "προδιαγραφες" απο οτι αναφερει στο βιβλιο μας τα οποια ειπα οτι διαβαζω οτι ειναι καλυτερα.
-
Ως προς το δεύτερο είναι δυνατόν να αντέχουν τόσα πολλά χιλιόμετρα τακάκια;
Ναι, γιατι φρεναρει πολυ με την ανάκτηση οποτε τα φρενα χρησιμοποιούνται πολυ λιγότερο. Βεβαια δεν ξερω ποσο ευκολα εφικτα ειναη τα 100.000χλμ, αλλα σιγουρα βγαζουν πολλά.
-
Σε ολα μου τα αυτοκίνητα αλλαζα τακακια στις 90 με 100k χλμ.
Πολλά χλμ σε ανοιχτούς δρόμους και φρενάρισμα με τον κινητήρα. -
Ως προς το δεύτερο είναι δυνατόν να αντέχουν τόσα πολλά χιλιόμετρα τακάκια; Και αν κάποιος κάνει πολύ λιγότερα χιλιόμετρα ανά έτος από τα "καθιερωμένα" 10-15.000; Τα αλλάζουν κατεκτίμηση προφανώς; Εγώ πχέχω αυτή τη στιγμή σε όχημα 10/2005 έχω πραγματικά 127.000χλμ (1ος ιδιοκτήτης). Θεωρητικά μιλάμε για τακάκια ανά δεκαετία;
Στο πρώτο μου αυτοκίνητο άλλαξα τακάκια στις 50000χλμ. σίγουρα περισσότερο άπειρος και πιο συχνά φρένα.
Τελευταία φορά (σε προηγούμενο αυτοκίνητο), άλλαξα στα 120000χλμ. και μάλιστα μόνο τα πίσω. Το πούλησα με 124000 και τα μπροστά είχαν ακόμα ζωή. -
@georgemit said in Toyota Corolla 2019:
Πολλά χλμ σε ανοιχτούς δρόμους και φρενάρισμα με τον κινητήρα.Στο yaris diesel στα 80000 χλμ τα εμπρός αλλα με 70% σε ταξίδια
στα υβριδικά τα 80-100.000 χλμ θα τα πιάνει το σετ τακάκια με 70% πόλη , έτσι λένε τουλάχιστον ... -
@sabas_thess said in [Toyota Corolla 2019](/post/
για τα πίσω (τακάκια) έλεγε ότι προβλέπεται μια ιδιαίτερη διαδικασία αντικατάστασής τους με αποτέλεσμα να κοστίζουν περισσότερο από τα μπροστά.αααχχ ... δήθεν το ηλεκτρικό χειρόφρενο που αν διαβάσεις λίγο το μάνουαλ είναι απλή διαδικασία
και σιγά μην το πας αντιπροσωπία αφου οταν θα χρειαστούν τα πίσω θα εχει λήξει η εγγύηση -
@monman2 said in Toyota Corolla 2019:
@georgemit said in Toyota Corolla 2019:
Πολλά χλμ σε ανοιχτούς δρόμους και φρενάρισμα με τον κινητήρα.Στο yaris diesel στα 80000 χλμ τα εμπρός αλλα με 70% σε ταξίδια
στα υβριδικά τα 80-100.000 χλμ θα τα πιάνει το σετ τακάκια με 70% πόλη , έτσι λένε τουλάχιστον ...Στην Αθήνα το Yaris Diesel αλλαξε στα 30000 και το υβριδικό στα 65000.....
-
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
Toyota Corolla 2019