-
@realzeus said in Toyota Corolla 2019:
Μια χαρά φαίνονται τα λάδια. Επίσης τα λάδια πρέπει να καθαρίζουν τον κινητήρα, άρα να σκουραίνουν. Αν παραμένουν ξανθά, κάτι δεν κάνουν σωστά...
Και στα καινούρια ισχύει αυτό;
Έχω μόλις 30.000χλμ
Να διευκρίνισω πως το όχημα είναι η κορολα του 23 και είναι ταξί. -
Φίλε ποια 0W-16 παρήγγειλες, από που και σε τι τιμή;
Ακόμη δεν έχω κάνει αλλαγή στο δικό μου 1.8, αλλά δεν νομίζω ότι φαίνονται "καμμένα" τα λάδια στα υβριδικά, μάλλον το αντίθετο, αφού συνήθως δουλεύουν πιο κρύα απ τα συμβατικά αυτοκίνητα
(Πόσο μάλλον σε σύγκριση με τα κατράμι μαύρα, αν είχες ντίζελ πριν) -
@piliourits said in Toyota Corolla 2019:
Φίλε ποια 0W-16 παρήγγειλες, από που και σε τι τιμή;
Ακόμη δεν έχω κάνει αλλαγή στο δικό μου 1.8, αλλά δεν νομίζω ότι φαίνονται "καμμένα" τα λάδια στα υβριδικά, μάλλον το αντίθετο, αφού συνήθως δουλεύουν πιο κρύα απ τα συμβατικά αυτοκίνητα
(Πόσο μάλλον σε σύγκριση με τα κατράμι μαύρα, αν είχες ντίζελ πριν)Παρήγγειλα από την αντιπροσωπεία τα 0-16. Όταν κάλεσα να κλείσω ραντεβού για σερβις, τους ζήτησα να μου έχουν τα 0-16(μια εβδομάδα πριν, άλλες αντιπροσωπείες τα έχουν ετοιμοπαράδοτα).Οι τιμές μεταξύ 0-20 και 0-16 δεν είναι μεγάλη αυτό θυμάμαι σίγουρα. Μου είπαν τηλεφωνικά άλλα δεν θυμάμαι ακριβώς την τιμή, με επιφύλαξη κάπου στα110 με 120 ευρω
Να διευκρίνισω πως η τιμή είναι με την έκπτωση που γίνεται στα ταξί.
Είσαι συνάδελφος; -
@mister-gatonis said in Toyota Corolla 2019:
@realzeus said in Toyota Corolla 2019:
Μια χαρά φαίνονται τα λάδια. Επίσης τα λάδια πρέπει να καθαρίζουν τον κινητήρα, άρα να σκουραίνουν. Αν παραμένουν ξανθά, κάτι δεν κάνουν σωστά...
Και στα καινούρια ισχύει αυτό;
Έχω μόλις 30.000χλμ
Να διευκρίνισω πως το όχημα είναι η κορολα του 23 και είναι ταξί.Σε όλα τα λάδια ισχύει αυτό φίλε μου. Αλλιώς δεν θα τα αλλάζαμε ποτέ, αν δεν τραβούσαν βρωμιά και δεν ανέβαζαν θερμοκρασία, ώστε να σκουρύνουν.
-
Μια χαρά ειναι τα λάδια, ακριβώς το χρώμα που πρέπει να έχουν.
-
Αν αρχίσετε να ανησυχείτε και εσείς με τα Toyota για λάδια τι να πούμε και εμείς οι υπόλοιποι δλδ. Το Corolla αδερφέ και να θες δεν καίει, θα είχαν κάνει τελετουργικό seppuku οι μηχανικοί της Toyota...
-
2λιτρα υβριδικά Toyota πλέον με -20 ίππους...πιθανόν λόγω ρύπων...
-
Ενδιαφέρον. καλά πόσους ρύπους να βγάζει το μοτέρ της εταιρείας που πρέπει να κοπούν και 20 ίπποι; Μήπως είναι κανένα λάθος;
-
@georgekn said in Toyota Corolla 2019:
2λιτρα υβριδικά Toyota πλέον με -20 ίππους...πιθανόν λόγω ρύπων...
Εντύπωση μου κάνει, γιατί σε άλλες χώρες (π.χ. Αγγλία, Γερμανία) ειναι κανονικά με τα 197. Εικάζω ότι ειναι λάθος. Και στα Λέξους συνεζχίζουν να ανφέρουν 199 ίππους. Θα μάθουμε σύντομα - σε κάθε περίπτωση η τρέχουσα γενιά της Κορόλα ειναι στο τέλος της ζωής της.
-
https://www.carandmotor.gr/agora/patise-ellada-i-ananeomeni-toyota-corolla
Οντως μειωθηκαν οι ιπποι στο 2λιτρο
-
Και 50ps να κόψει θα πουλάει έξω μέχρι να σβήσει ο ήλιος, οπότε so who cares...Στην Ελλάδα έτσι και αλλιώς δεν πουλάει. Πάντως είναι απορίας άξιο γιατί να κόψουν ίππους όταν ηδη έχει τόσο χαμηλούς ρύπους.
-
Ναι, φαίνεται να μειώθηκε η ισχύς του κινητήρα στα 133 άλογα. Από 152.
-
Παιδιά έχουμε εικόνα από Corolla sport touring? Οδηγική συμπεριφορά? γενικά σαν αυτοκίνητο τι λέει?
-
@mariolas said in Toyota Corolla 2019:
Παιδιά έχουμε εικόνα από Corolla sport touring? Οδηγική συμπεριφορά? γενικά σαν αυτοκίνητο τι λέει?
Εξαιρετική οδική συμπεριφορά και άνεση ανάρτησης. Πολύ καλό αυτοκίνητο!
-
@mariolas% %=υ ΥΓ υ/θυ υ θηθ/θθsaid in Toyota Corolla 2019:
Αν σε βολεύει το χαμηλό του ύψος, και εσωτερικά και εξωτερικά, δεν υπάρχει άλλο ψεγάδι.
Εγώ επειδή αισθανόμουν κλειστοφοβικα μέσα με δυσκολία στο μπες βγες και φοβόμουν ότι σε ράμπες που περνάω ίσως βρίσκει κάτω, πήγα το κρος.
Όντως όμως είναι καλό αυτοκίνητο και οδηγικα.
Περισσότερο μου άρεσε μόνο το Φοκους Ακτιβ βαγκον, που όμως είναι στο τέλος της εμπορικής ζωής του και στις καταναλώσεις θα χει σημαντική διαφορά. -
H/B MY21. Ενώ το infotainment δούλευε ρολόι, ξαφνικά έχασε τον ήχο όταν συνδέεται κινητό είτε με bluetooth, είτε με CarPlay/Android Auto. Δοκίμασα και με τους δύο τρόπους σύνδεσης, με τρία διαφορετικά κινητά (1 iPhone 2 Android), και το αποτέλεσμα είναι ίδιο (μούγκα) είτε με wired car play είτε με bluetooth. Κάποια στιγμή στο ένα πήγε να παίξει πνιχτά έναν ήχο για 1-2 δευτερόλεπτα και τέλος. Έκανα και επαναφορά ρυθμίσεων στο σύστημα, επανεκκινήσεις κλπ, αλλά έχει πιει το αμίλητο νερό. Έχει κανένας ιδέα/παρόμοια εμπειρία;
-
Δοκίμασε με άλλο κινητό. Αν το πρόβλημα επιμένει, τότε είναι ζήτημα του infotainment. Πήγαινε το στην αντιπροσωπεία και είναι δικό τους θέμα.
-
@agpr said in Toyota Corolla 2019:
Δοκίμασε με άλλο κινητό. Αν το πρόβλημα επιμένει, τότε είναι ζήτημα του infotainment. Πήγαινε το στην αντιπροσωπεία και είναι δικό τους θέμα.
Έχω δοκιμάσει ήδη τρία κινητά. Δυστυχώς βέβαια το infotainment δε πρέπει να ειναι στην 6ετία αλλά μάλλον καλύπτεται μόνο για 3 χρόνια
-
@080422 said in Toyota Corolla 2019:
Έχω δοκιμάσει ήδη τρία κινητά. Δυστυχώς βέβαια το infotainment δε πρέπει να ειναι στην 6ετία αλλά μάλλον καλύπτεται μόνο για 3 χρόνια
Το δηλωνει καπου αυτο?
6 χρονια εγγυηση δεν σου δωσανε? Ειχε αστερισκους? -
@chrisk6 said in Toyota Corolla 2019:
Το δηλωνει καπου αυτο?
6 χρονια εγγυηση δεν σου δωσανε? Ειχε αστερισκους?Μαζί σου, αλλά ναι έχει αστερίσκους. Π.χ. τα παράθυρα που τρίζανε τα έφτιαξαν περυσι στην 3ετία και μου είπαν οτι δε περιλαμβάνονται στην 6ετία, παρά μόνο τα μηχανικά μέρη.
Anyway πιο πολύ ήθελα να δω αν ειχε και κάποιος άλλος παρόμοιο θέμα
-
Μαζί σου, αλλά ναι έχει αστερίσκους. Π.χ. τα παράθυρα που τρίζανε τα έφτιαξαν περυσι στην 3ετία και μου είπαν οτι δε περιλαμβάνονται στην 6ετία, παρά μόνο τα μηχανικά μέρη.
Δύο ερωτήσεις επί τούτου. Εφάρμοσαν οριστική λύση ή σε 6 μήνες ξαναέτριξαν; Εφόσον σε έβαλαν να πληρώσεις ποίο το κόστος;
Toyota Corolla 2019