-
Τα λαντα νιβα ηταν εξαιρετικα αυτοκινητα για τη δουλεια που προριζονταν. Αυτα και τα τζιμνυ ειναι καθαροαιμα οφ.
Κατι αποδελοιπα ειναι για οφ ροντ απο τα λιντλ. -
@georgemit said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Η αξιοπιστία των lada ήταν σαν αυτή των παλιών audi και vw, τι να χαλάσει; Το ρολόι στη θέση του στροφόμετρου ή η μανιβέλα στα παράθυρα;
Κι ομως στο βαγγ γκρουπ χαλαγε και ο γρυλος. Πες μου οτι το γραψες επιτιδες να σε πω θεουλη!!!!
-
Όχι ο andya3 μου είναι συμπαθής, δεν είμαι προβοκάτορας...
-
@lap said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Έτσι, αυτά τα πεζω είναι για κατηφόρες, στις ανηφόρες είναι απίστευτα βαρετά.
Γενικά τα psa έχουν πολύ καλά πλαίσια, από κινητήρες και κιβώτια πάσχουν. Αν οδηγήσεις ιαπωνικό, έστω και ταπεινό, θα καταλάβεις ότι είναι μια δεκαετία πιο μπροστά σε κινητήρες και κιβώτια.
Καμία σχέση, πρέπει να το νιώσει κάποιος και να ξεφύγει από τα psa (έχουμε μερικούς κολλημένους ) για να καταλάβει ότι έχει μείνει πίσω.
Τα στήσιμο τους όμως είναι από τα καλύτερα ή ίσως το καλύτερο, όσο πρέπει σπορτίφ, όσο πρέπει άνετο για να μη κουράζει, και με αίσθηση σιγουριάς σε κάθε συνθήκη.
Πρώτη φορά το..."πίεσα" σε στροφες, όλο school runs και οικογενειακά ταξίδια λίγο πάνω από 130. Τι σκατα το θέλει το esp δεν καταλαβαίνω, αφού έχει ενσωματωμένο το ειδικό πανέξυπνο σύστημα "Ζουμπουλία" στα λάστιχα. Μόλις ζοριστει ενεργοποιειται:
-
@spi_duster said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Τα λαντα νιβα ηταν εξαιρετικα αυτοκινητα για τη δουλεια που προριζονταν. Αυτα και τα τζιμνυ ειναι καθαροαιμα οφ.
Κατι αποδελοιπα ειναι για οφ ροντ απο τα λιντλ.θα ερθουν απο τη γαδα να σου βρουν 4 φορητα και 8 σκληρους δισκους βιντεο με ντατσια και λαντα και θα σε πανε για ανωμαλο
-
Λατρευω ντουστ. Πριν απο λιγο γεμισα με 80 ευρωπουλακια για τα 780 χλμ που διενυσα απο το προηγουμενο γεμισμα.
-
@realzeus said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Πόσο πιο πάνω Γιόχαν, πάνω από μισό μέτρο είναι ήδη. Αυτοκίνητο είναι, όχι υποβρύχιο.
Επίσης είναι παρανόηση ότι το αλουμίνιο δεν οξυδώνεται, απλά η σκουριά του έχει άσπρο χρώμα και είναι σε μορφή σκόνης.
Το καλο με τη σκουρια του αλουμινιου ειναι πως ειναι επιφανειακη και δημιουργει ενα φιλμ προστασιας απο περεταιρω οξειδωση. Μονος εχθρος το χλωριο με το οποιο δημιουργει υδατοδιαλυτες ενωσεις. Ετσι σε μερη κοντα στη θαλασσα ακολουθει την μοιρα των περισσοτερων μεταλλων.
-
50 χρόνια ίδιο είναι το κακόμοιρο, δε φταίει αυτό.....
Εντωμεταξυ κάπου στα πρώτα 30 χρόνια της καριέρας του η αγαπημένη μάρκα πολλών εδώ μέσα έβαζε απέναντι του, ένα κάρο ντυμένο με λαμαρίνα και σουστοφυλλα μπροστά πίσω ,(το samurai). το απολίθωμα είχε ανεξάρτητη ανάρτηση..... Το συγκεκριμένο λοιπόν είχε περισσότερες πιθανότητες να μη φτάσει ποτέ στο βουνό, από ότι να μείνει το niva, καθώς είχε την τάση να τουμπαρει είτε σταθμευμένο αν είχε ελάχιστη ανεμοπιεση είτε στη θέα και μόνο μίας τυπικής ελληνικής επαρχιακής στροφής. Αν έφτανες το σίγουρο είναι ότι έψαχνες μετά τα σφραγίσματα σου, έχω οδηγήσει τρακτέρ εκεί έξω που φαντάζουν ds μπροστά του ....
-
@civil357 said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
50 χρόνια ίδιο είναι το κακόμοιρο, δε φταίει αυτό.....
Εντωμεταξυ κάπου στα πρώτα 30 χρόνια της καριέρας του η αγαπημένη μάρκα πολλών εδώ μέσα έβαζε απέναντι του, ένα κάρο ντυμένο με λαμαρίνα και σουστοφυλλα μπροστά πίσω ,(το samurai). το απολίθωμα είχε ανεξάρτητη ανάρτηση..... Το συγκεκριμένο λοιπόν είχε περισσότερες πιθανότητες να μη φτάσει ποτέ στο βουνό, από ότι να μείνει το niva, καθώς είχε την τάση να τουμπαρει είτε σταθμευμένο αν είχε ελάχιστη ανεμοπιεση είτε στη θέα και μόνο μίας τυπικής ελληνικής επαρχιακής στροφής. Αν έφτανες το σίγουρο είναι ότι έψαχνες μετά τα σφραγίσματα σου, έχω οδηγήσει τρακτέρ εκεί έξω που φαντάζουν ds μπροστά του ....
ανεξαρτητη εκτος δρομου
δεν περιγραφω αλλο...ΑρΕς
καποτες ξεκινησα απο αθηνα να παω καρυστος με ενα νιβα.
με παρεα.
για δουλεια. εκανα μαθηματα επιδοτουμενα.
καθε πιθανοτις για γυρο και λεπουρα δεν υπηρξε, πολυ βια στους δρομους.
καραβι απο ραφηνα.
ηταν η εποχη που γουσταρα τρελα ταξιδια στο αιγαιο με ακτοπλοια.
υπηρχε ενα θρυλικο ελληνικης κατασκευης καραβακι.
δεν εφτασα ποτες. ραφηνα.
δεν εκανα τα μαθηματα εκεινα. με ενα 323 με πηγε η γατα δυο μερες μετα η γατα και μπαρκαρα για ανδρο που και εκει ειχα σεμιναρια, τουλαχιστον απολαυσα το πρωτο σουπερφερυ και το πηνελοπη στην επιστροφη.
το πορτο λαφια το ειδα μονο απο φωτογραφιες. -
μαρεσουν τα ηλεκτρονικά στα καινούργια αυτοκίνητα.
μαρεσει η παθητική τους ασφάλεια σε σχέση με το παρελθόν.
μαρεσουν τα περισσότερα καλούδια
μαρεσει η καταναλωση που μειώθηκε
μαρέσει που εκπέμπουν λιγότερους ρύπους
μαρέσει που λόγω αισθητήρων εχουν σωθεί ζωές ανθρώπων
μαρεσουν πάρα πολύ και τα παλιά αμαξια που ΔΕΝ κυκλοφορούν και είναι μόνο με ιστορικές πινακίδες
ΔΕΝ μαρέσει που εξημνούμε κουβάδες σαν το Yugo και το lada που δεν είχαν τίποτα από από τα πιο πάνω. εργαλεία , τίμια αλλά μεχρι εκεί. δεν μου λείπουν και καλώς δεν υπάρχουν πια . RIP, οποιος δεν μπορεί να αγοράσει, συντηρήσει, ασφαλίσει ενα συχρονο, μη ρυπογόνο και ασφαλές αμάξι (και για τον ίδιο και για τους αλλους), να πάρει το λεωφορείο και το μετρό και το τραμ
Τα σύχρονα αμάξια είναι πολύ καλύτερα και ας έχουν κάποια προβλήματα. Κανετε λες και τα παλιά δεν είχαν!!!
Απλά δεν είχαν ηλεκτρικά προβλήματα γιατι δεν είχαν ηλεκτρικά. Αλλά οτι σκούριαζαν και έβγαζαν μηχανικά προβλήματα τα ξεχάσαμε. Απλά λυνόντουσαν πιο εύκολα γιατι ήταν πιο απλά σε κατασκευή. (Βγαλτε τα γαλλικά έξω, κατάφερναν να είναι πολύπλοκα και να έχουν ηλεκτρικά προβλήματα ακόμα και χωρίς ηλεκτρικα)
-
@gatoz said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
τουλαχιστον απολαυσα το πρωτο σουπερφερυ και το πηνελοπη στην επιστροφη.
το πορτο λαφια το ειδα μονο απο φωτογραφιες.Έχω από προχθές το (πρώην) σουπερφερυ 2 απέναντι απ' το σπίτι με σινιάλα seajets. Μάλλον αυτό θα εννοεις που ήταν Η καραβαρα της Ραφήνας εκείνα τα χρόνια. Ωραία ταξίδια κάναμε...
-
@johanndelta said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
@gatoz said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
τουλαχιστον απολαυσα το πρωτο σουπερφερυ και το πηνελοπη στην επιστροφη.
το πορτο λαφια το ειδα μονο απο φωτογραφιες.Έχω από προχθές το (πρώην) σουπερφερυ 2 απέναντι απ' το σπίτι με σινιάλα seajets. Μάλλον αυτό θα εννοεις που ήταν Η καραβαρα της Ραφήνας εκείνα τα χρόνια. Ωραία ταξίδια κάναμε...
μπα.... τελος 92 μιλαμε. δεν ειχες γεννηθει
https://www.shipfriends.gr/forum/topic/1113-superferry-imo-7210305/#comment-23440
λιγο ειχε μεινει και το πετυχα καποιο βροχερο πρωινο του φθινοπωρου, λιγες μερες αφοτου απολυθηκα.... -
'87-'95 ταξίδευα αρκετά συχνά Σύρο Πειραιά/Ραφήνα. Σαν χθες τα θυμάμαι τα καράβια...όταν μπήκα το '11 στο BS Ithaki μου φάνηκε πύραυλος μπροστά στα βεντουροαγουδημοπλοια. Τοπ εμπειρία με το "Δήλος" σε τρελή φουρτούνα που φευγανε καρέκλες περα-δωθε.
YΓ: Και βέβαια ένα 12ωρακι Ηρακλειο-Ροδος με Βιτσέντζο Κορνάρο. Ε ρε ταλαιπώρια! Φτάσαμε Ρόδο την κατάλληλη στιγμή για βραδινή έξοδο όμως!
-
Στη γειτονιά μου, όπως και στις περισσότερες, το βράδυ θέλει ψάξιμο για να παρκάρεις. Κάποιες περιπτώσεις για τις οποίες, που εδώ και 10 χρόνια που γίναμε πολλοί (σε αυτοκίνητα) στη γειτονιά δε μπορώ να πω "δε γαμ....ε" και να τις παραβλέψω.
Μία περίπτωση είναι γείτονες με θέση πάρκινγκ να παρκάρουν το αυτοκίνητό τους έξω από αυτό (πιθανόν για να μην τους κλείσει κάποιος άλλος το πάρκινγκ το βράδυ).
Η άλλη είναι, το βράδυ να κλείνει ο γείτονας τη θέση πάρκινγκ και να σου λέει "που θα πας μωρέ το βράδυ;" και η άλλη είναι να έχεις θέση πάρκινγκ και να το παρκάρεις μακριά από αυτό γιατί το πάρκινγκ έχει 2 θέσεις και βαριέσαι να το στριμώχνεις δίπλα στο άλλο αυτοκίνητο.
Μπορεί να πει κάποιος να καλέσει την αστυνομία ο ιδιοκτήτης τους πάρκινγκ. Δεν είναι τόσο απλό σε μία πόλη που πάνω κάτω όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους. Αυτό που μου κάνει πάντως εντύπωση είναι το θράσος τους.
ΑΝ αυτοί οι τύποι που είτε κλείνουν τα πάρκινγκ των άλλων είχαν δικό τους και τους το έκλεινε κάποιος τι θα έκαναν; -
#trakter_mono
-
#bourloto_mono στις πόλεις μας...
-
#erpistries mono
#presa mono
#Kim,Putin patiste to
Bombs greek kolozwa,starxidistes στην τοποθεσία Hellas.
-
Eμένα ούτε κρύο ούτε ζέστη μου κάνει. Όποιος καταλάβει ποιος ευθύνεται μπορεί να μην του αρέσει.
Πάντως έκανε καλή δουλειά. Δεν πειράχτηκαν τα στοιχεία της μοτοσυκλέτας ή του κτεο για να χρειάζεται να τρέχω να βγάλω καινούργια άδεια κυκλοφορίας, χαρτί κτεο.
Τι είναι ο δράστης μάλλον θα το βρείτε. Δεν θα τον καταγγείλω στην αστυνομία lol
-
@sarantism said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Eμένα ούτε κρύο ούτε ζέστη μου κάνει. Όποιος καταλάβει ποιος ευθύνεται μπορεί να μην του αρέσει.
Πάντως έκανε καλή δουλειά. Δεν πειράχτηκαν τα στοιχεία της μοτοσυκλέτας ή του κτεο για να χρειάζεται να τρέχω να βγάλω καινούργια άδεια κυκλοφορίας, χαρτί κτεο.
Τι είναι ο δράστης μάλλον θα το βρείτε. Δεν θα τον καταγγείλω στην αστυνομία lol
Ο Μίκυ!!!
-
@nickthetrib Έτσι ακριβώς....Το καλοκαίρι είδα που μου τα ροκάνισε. Είναι τα χαρτιά της πάπιας και τα είχα κάτω από τη σέλα. Το χειμώνα δεν την πολυκυκλοφορώ. Κάποια στιγμή τρύπωσε και πήρε έναν μεζέ.
Το γμτ στην υπόθεση είναι πως στη γειτονιά έχει γάτες. Αλλά αυτές καλομάθανε φαίνεται.
Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]