-
@andya3 said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Όταν κάποιος μιλάει για τον "ιδιωτικό τομέα" δεν μπορεί να γενικεύει, όπως στην περίπτωση του Δημοσίου και να βγάζει συμπεράσματα.
Δεν υπάρχουν κοινά χαρακτηριστικά σε όλο το εύρος του ιδιωτικού τομέα. Ξεκινάει από τον περιπτερά της γειτονιάς και φτάνει μέχρι την απρόσωπη πολυεθνική.
Και στον ιδιωτικό τομέα, ισχύει το "ότι πληρώνεις παίρνεις". Όχι απόλυτα βέβαια, αλλά σε πολύ σημαντικό βαθμό.
Γιατί ρε στο δημόσιο ήταν όλοι ίδιοι και εκεί μπορείς να γενικεύεις;;;;
-
@ggab said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Όταν κάποιος μιλάει για τον "ιδιωτικό τομέα" δεν μπορεί να γενικεύει, όπως στην περίπτωση του Δημοσίου και να βγάζει συμπεράσματα.
Δεν υπάρχουν κοινά χαρακτηριστικά σε όλο το εύρος του ιδιωτικού τομέα. Ξεκινάει από τον περιπτερά της γειτονιάς και φτάνει μέχρι την απρόσωπη πολυεθνική.
Και στον ιδιωτικό τομέα, ισχύει το "ότι πληρώνεις παίρνεις". Όχι απόλυτα βέβαια, αλλά σε πολύ σημαντικό βαθμό.
Πάνω κάτω ίδιο μοτίβο είναι στο δημόσιο. Οχταωράκι, μισθουλάκι, αραλικάκι. Υπάρχουν και κάποιοι καριερίστες γιατροί, πανεπιστημιακοί, ίσως και στρατιωτικοί στον κλάδο σου, κλπ αλλά είναι πολύ μικρό ποσοστό.
-
-
@ggab said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Πάνω κάτω ίδιο μοτίβο είναι στο δημόσιο. Οχταωράκι, μισθουλάκι, αραλικάκι. Υπάρχουν και κάποιοι καριερίστες γιατροί, πανεπιστημιακοί, ίσως και στρατιωτικοί στον κλάδο σου, κλπ αλλά είναι πολύ μικρό ποσοστό.
Οκτάωρο:προβλεπόμενο
Μισθός:προβλεπόμενο
Αραλικι:μη προβλεπόμενο ή πρέπει να δουλέψεις 12ωρα για να μη θεωρείσαι τεμπέλης;;; -
-
@kkostask said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Το έχω ξαναπεί ότι όλοι παραπονιόμαστε για το δημόσιο -και δικαίως- αλλά ο ιδιωτικός τομέας είναι χειρότερος. Λες και όλοι χόρτασαν φράγκα ξαφνικά και μας έχουν γραμμένους όλους.
Kώστα και ναι και όχι. Υπάρχουν περιπτώσεις που ιδιωτικός και δημόσιος τομέας πάνε χέρι - χέρι όπως για παράδειγμα σε υπηρεσίες που υπάρχει το γρηγορόσημο. Εκεί και ο ιδιώτης συμμετέχει θέλοντας και μη. Στα δημόσια νοσοκομεία υπάρχει το φακελάκι. Στην αγορά η φοροδιαφυγή είναι κανόνας γιατί τα αρμόδια κλιμάκια ή δεν επαρκούν ή κάποιοι σε αυτά έχουν ανοιχτές τις τσέπες.
Δηλαδή, αλλού η γραφειοκρατία δημιουργεί τη διαφθορά και αλλού ακόμη και ο ιδιώτης λαδώνει τον δημόσιο υπάλληλο για να κάνει στα στραβά μάτια.
Και το κερασάκι στην τούρτα είναι πως η ανεξάρτητη αρχή των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης (που έπρεπε άλλες 10 σαν αυτήν να υπήρχαν) με το που βγήκε η ΝΔ κυβέρνηση στην ουσία τη διέλυσε....
Ή να πω για την Προστασία του Καταναλωτή που δεν μπορεί, δεν της το επιτρέπει το θεσμικό πλαίσιο και δεν μπορεί να ανταποκριθεί όσο θα έπρεπε.
Για τις Ε.Δ.Ε. στο δημόσιο που σχεδόν όλους τους βγάζουν αθώους; Ξέρω περιπτώσεις δημοσίων υπαλλήλων που καταδικάστηκαν στο δικαστήριο για υπεξαίρεση δημοσίου χρήματος και δουλεύουν κανονικά.
Και εδώ είναι που μπαίνει ο κομματισμός που δεν κάνει νόμους αυστηρούς ούτε για τον παράνομο ιδιώτη, ούτε για για τον παράνομο δημόσιο υπάλληλο.
Όλοι τους κουνιούνται και λιγιούνται και ο δημόσιος υπάλληλος θεωρεί υπηρεσία δική του το δημόσιο γιατί ξέρει πως δεν θα πάει σπίτι του, ενώ ο ιδιώτης φοροδιαφεύγει γιατί ξέρει πως δεν θα μπει φυλακή ή δεν θα μπορέσει να ασκήσει ξανά εμπορική δραστηριότητα για καμιά 25ετία.
Κατά τη γνώμη μου και από την εμπειρία που έχω. -
Δεν έχεις άδικο σε αυτά που αναφέρεις, εγώ αναφερόμουν περισσότερο στην απτή καθημερινότητα και ποσό μας δυσκολεύει ακόμα και ο ιδιωτικός τομέας. Δεν δίνω τόσο βάρος στο νομοθετικό πλαίσιο αλλά στα απλά καθημερινά. Δεν φταίνε οι νόμοι όταν κάποιος υπάλληλος βαριέται να απαντήσει ακόμα και σε μια απλή ερώτηση…ούτε όταν είσαι χωρίς Ίντερνετ 1 μήνα και ο ιδιώτης πάροχος στέλνει κανονικά το λογαριασμό παρότι φτάσει αυτός…ούτε όταν σε ευθεία απόσταση 15χλμ από την Αριστοτέλους δεν πιάνουν τα κινητά…ούτε όταν κόβεται το ρεύμα κάθε τρεις και λίγο με το παραμικρό αεράκι γιατί ο ΔΕΔΔΗΕ βαριέται να βάλει 2 κολώνες.
-
Δεν βρήκα το θέμα με τα βιντεάκια που έχει. Θα το βάλω εδώ....
Στο 3:47...lol
Youtube Video – [00:01..] -
Σήμερα γυρίζοντας στο Ρέθυμνο από το σκοπευτήριο στα Χανιά και με μέτρια κίνηση, έφτασα πίσω από μια Giulia, (δεν πετυχαίνω και πολλές). Εμεινα εκεί καμιά 15αριά χλμ.
Η πιο κομψή εικόνα που έχω ακολουθήσει.-Ως οδηγός-.
Πολύ μ'αρέσει... -
Άσχετο βρε Κρητικέ αλλά βλέπω τον Σασμο στον alpha και πέρα του ότι με τρελαίνουν αυτά τα ωραία χωριά τσι Κρήτης και η ντοπιολαλιά τους λένε το Ρέθυμνο, Ρεθυμνος.
Έτσι το λέτε εκεί; -
Αν δεν κάνω λάθος, Ρέθεμνος το λένε.
-
Σωστά. Είναι το Ρέθεμνος.
-
Δυο χρονάκια στο Ρέθυμνο και έχοντας πάει σε κουρά, καζάνι και γάμο στα ορεινά χωριά συμφωνώ απόλυτα με τον Lap….ευλογημένος τόπος…ακόμα παραπατάω από τις αποχαιρετιστήριες ρακές….
-
Δυο χρονακια στα Χανια εγω, τη γυρισαμε σχεδόν ολη την Κρήτη, μονο ιεραπετρα δεν πηγα. Περασαμε τελεια, θα ξαναπαω για διακοπες συντομα.
Αφου σκεφτομουν τον περασμενο Απρίλιο, 2 μηνες πριν επιστρεψουμε μονιμα στο Βραχατι να κλεισω το 308 απο τα Χανια για να το παρω με Χανιωτικες πινακίδες. -
Δεν μου αρέσει που σχεδόν σε κάθε refresh η και εναλλαγή σε θεματική ενότητα πρέπει να πετάγεται και διαφήμιση. Σε κάποια συγκεκριμένη κιόλας δεν με αφήνει να την κλεισω παρά μόνο όταν περάσει κάποιο χρονικό όριο......
Κύριοι της διεύθυνσης, καταλαβαίνουμε ότι τρέχουν κάποια έξοδα του φόρουμ και ότι πρέπει να καλύπτονται, αλλά πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος όπου ο φιλοξενούμενος να έχει μια άνεση "κινήσεων", όχι να του βγάζουμε το λάδι.
Ευχαριστώ. -
Που πας ρε καραμητρο χωρίς ad blocker!?
Έχουν επεκτάσεις και οι browser στο κινητό. -
Μα είναι δουλειά αυτή τώρα; Να ψάχνεις να βρεις απλικεησο για να μην πάθεις επιληψία και να θες 10 λεπτά για περιήγηση ανά θέμα από τις διαφημίσεις;
Είμαι μέλος και σε άλλα φόρουμ που έχουν διαφημίσεις, αλλά εκεί υπάρχει ένα "μέτρο" μια τάξη στην διαμόρφωση όπου συνυπάρχουν χωρίς να ενοχλούν στην πλοήγηση. -
Δεν μου αρέσει , που βρήκα πρωί πρωί το "δόλιο" το saxo με κατεστραμμένο τον καθρέφτη του οδηγού! Παρκαρισμένος από την πλευρά του πεζοδρομίου ο καθρέφτης! μεγάλο πεζοδρόμιο! Νομιμότατα ,δεν ενοχλούσα κανένα!
Προφανώς κάποιος έφηβος εκτόνωσε την τεστοστερόνη του , πάνω στον καθρέφτη ( δεν τον έσπασε ,τον ξεκόλλωσε...., πρέπει να πάλευε ώρα) , ελλείψει ικανοποιητικής εκτόνωσης με την παλινδρομική κίνηση του πτηνού του....
Το κόστος μικρό , ο.κ. , απλά η "αμαρτία" . Το βασικότερο ήταν ότι , με την ευκαιρία που ο κολλητός αγόρασε rallye 16v , απείραχτο ( θαύμα!!!) , χωρίς a.c. και κεντρικό κλείδωμα ( η πλέον βασική από τις δύο) , σε συνδυασμό και με τον έτερο κολλητό - κουμπάρο , ο οποίος διατηρεί punto HGT, είχαμε κανονίσει ( πήραμε υπηρεσιακά από τις συζύγους, εδώ και μέρες) , την Κυριακή , για στροφο-εκδρομή για να λυσσάξουμε ( λέμε τώρα....) . Θα έβγαζα και φωτογραφιούλες με τα πεσμένα φύλλα, όλα ειδυλλιακά, μέχρι και το χειρόφρενο πήγα και μάζεψα για προφανείς λόγους , τρομάρα μου.....
Δυστυχώς , άκυρη η εκδρομή , και οι υπόλοιπες Κυριακές , το πρόγραμμα περιλαμβάνει το σύνηθες είτε SUV με κουμπωμένα παιδικά καθισματάκια, είτε σπίτι λόγω καιρού....
-
και ο γατος κλειδωμενος αυτο το σουκου
αν και μπορει πουρνο-πουρνο κυριακης, αμα βρεχει κιολας, να παει ενα καντηλι ευβοιας με τους φετες για λασπομαχια και μακαροναδα στο κλιμακι -
Δείχνει πιθανή χιονόπτωση στα εδώ ορεινά, αν δώ τον καιρό έτσι θα τα βγάλουμε και εμείς τα παλαιολιθικά μας Suv, να πατήσουμε το πρώτο χιόνι.
Ειδάλλως , καθώς , έγκωσα ( στην υπόλοιπη χώρα: νιώθω κορεσμό, έσκασα ) από κοψίδια - κοντοσούβλια και λοιπά , θα ασκήσω βέτο , ακόμα μια φορά και θα προτείνω θάλασσα, στο παρεάκι....
Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]