-
@cirus said in
γενικα τα hatchback/sedan έπειδη είναι χαμηλά δεν τα προτιμούν και ετσι δεν εχουν πωλήσεις
το ίδιο συμβαινει με το focus αμεσο ανταγωνιστη του golf. Και τα 2 πολύ καλά αμάξια με 3κιλυνδρους κινητήρες με καλή δύναμη αλλα κανενας δεν τα αγοραζει πια. Προτιμα με τα ίδια χρήματα τα χειρότερα σε οδηγηση ποιοτητα trok/puma και αντιστοιχα και στις αλλες μάρκες το ίδιο. Μικροτερα σε διαστάσεις με μεγαλύτερους χώρους λογο SUVποιησης
Για να κάνει τα πράγματα χειρότερα υπάρχει το kia Xceed που δεν είναι μεν ψηλo αλλα είναι crossover οπότε πούλησε πολύ καλά με καλύτερη σχέση τιμης/εξοπλισμού από τα Focus/golf. + οτι η Kia ανεβηκε πολύ σε status και έχει πολύ καλο εσωτερικο/ποιοτητα Σε σχεση με παλια που καποιος αγοραστης ακουγε Huyndai/kia και γυρνούσε από την αλλη μη ριχνωντας τους ματια
Και φυσικα υπάρχει και η toyοta που με τα full hybrid που πήρε και μεριδα που δεν είχε τις εποχες αυτες που εχουμε κάνει το .... παξιμαδι και η βενζινη εκτοξεύθηκε πανω από τα 2 ευρώ. Σου λέει ο αγοραστης παίρνω με τα ίδια χρήματα χειροτερο αμάξι μεν σε χώρους και πιο φτηνιαρικο μέσα αλλα δεν καίει τίποτα!!!
ετσι κάπως εξηγειται οτι δεν πούλησαν 2 από τα πιο ολοκληρωμένα αμάξια στη μικρομεσαια hatchback κατηγορία που παραδοσιακα πιο παλια είχαν παρα πολλες πωλήσεις (focus/golf)
Αν είχα και εγώ ανάγκη για ψηλότερο όχημα ίσως να το έβλεπα διαφορετικά!
-
19000 και έχεις κάνει ήδη τρία service! Και εγώ με τον ασσο στα 17000 και ένα χρόνο ήδη, ούτε ένα ακόμη! Κατά τα άλλα καλό αμάξι το golf, θυμάμαι που το κοιτούσα πριν καταλήξω στην 116, αλλά με αυτόματο έβγαινε κοντά στα 29000 ! Μάλλον αυτό που έχεις κι εσύ! Ενώ η 116 στα 26000! Χωρίς βέβαια ήπιο υβριδικό σύστημα! Καλά και ασφαλή ταξίδια
Εγώ το πήρα 22500 και τότε ο άσσος σε αυτόματο είχε 29000 αν θυμάμαι καλά και με ελλείψεις στον εξοπλισμό.
Τα περισσότερα χιλιόμετρα έγιναν τον πρώτο χρόνο, μετά άρχισα να οδηγώ περισσότερο τα αυτοκίνητα της εταιρίας. -
@monman2 said in VW Golf MK 8:
@limited_one said in VW Golf MK 8:
Τρία χρόνια κατοχής του Golf 1,0 eTsi ...
Κάνεις την ανασκόπηση και πριν ενα τέταρτο ενα ΕΤΣΙ στο δωρεάν ποντικί χρώμα της VW παρκάρει κάτω απο το σπίτι .
Δυστυχώς απέξω (στον 2ο όροφο που ήμουν) το μοτερ ακούγεται σαν ντίζελ η χροιά του δεν είναι ευχάριστη και επειδή έκανε μερικά μπρός πίσω μου φάνηκε πολύ ατσούμπαλο στο σταμάτα ξεκίνα σε βαθμό που περίμενα να βγεί νεαρά οδηγός που μόλις πήρε δίπλωμα αλλα βγήκε 40άρης που έδειχνε έμπειρος ...έτσι είναι το ΕΤΣΙ στους ελιγμούς χαμηλής ταχύτητας ή ήταν αυτός Ν;
Τι να σου πώ! Εμένα δεν ακούγεται και μάλιστα πολλοί μου έχουν πει ότι είναι σχεδόν αθόρυβο..
-
Έχω παρατηρήσει ότι πολλά αυτοκίνητα αλλάζουν χροιά και ένταση στον θόρυβο του κινητήρα με τα χιλιόμετρα.
-
@gtsartsal said in VW Golf MK 8:
Έχω παρατηρήσει ότι πολλά αυτοκίνητα αλλάζουν χροιά και ένταση στον θόρυβο του κινητήρα με τα χιλιόμετρα.
Κάτι τέτοιο νιώθω και εγώ σε 1.2 mapatech 100. Βέβαια άνοιξα την 2η εξάτμιση πίσω και από τότε ελευθερώθηκε κάπως αλλά γενικά παρατηρώ ότι έχει γίνει πιο τραχύ να το πω χωρίς να έχει περισσότερο κραδασμό. Α αλλάξαμε και λάδι από 0-30 σε 0-20...
-
To Golf είναι ένα πάρα πολύ καλό αυτοκίνητο!
Δύσκολα θα το επέλεγα έναντι ενός bmw 1 series ή ακόμα και έναντι των focus/leon αλλά όποτε τύχει να μπω μέσα σε ένα (οδηγός ή συνοδηγός), το απολαμβάνω. Νομίζω ότι είναι αυτό που λέει η διαφήμιση "Das auto". Ή πιο απλά αν θέλαμε να περιγράψουμε σε έναν εξωγήινο τι είναι το αυτοκίνητο, μάλλον ένα golf θα του δείχναμε και θα ξεμπερδεύαμε.
Θέλω όμως να σχολιάσω το κιβώτιο. Τι απαίσιο πράγμα είναι αυτό ρε παιδιά; Το σκέφτηκα τώρα που ο φίλος παραπάνω έγραψε για τον άλλο που έκανε ελιγμούς από κάτω. Δεν έχω μεγάλη εμπειρία με αυτόματα αλλά το πολυδιαφημισμένο dsg είναι μακράν το χειρότερο αυτόματο κιβώτιο που έχω χρησιμοποιήσει. Τις προάλλες είχα πάρει έναν ολοκαίνουργιο (και άστρωτο) Audi Q3 1.5 dsg και το είχα όλη μέρα οπότε μπόρεσα να το δοκιμάσω σε όλες τις συνθήκες και για πολλές ώρες....Απαίσιο! Οδηγούσα και το μόνο που είχα στο μυαλό μου ήταν ο @fanis75 να επαναλαμβάνει "Εγώ σας τα λεγα..." χαχαχαχα
Τι να πω; δεν επιμένω βέβαια γιατί αυτόματο οδηγώ 1 φορά το εξάμηνο και μπορει να ξεθωριάζουν οι μνήμες. Τελευταία φορά πάντως οδήγησα ένα νοικιάρικο Hyundai i20 (πάλι για 1 ημέρα) το οποίο μου άρεσε πάρα πολύ! -
@sargus said in VW Golf MK 8:
Ή πιο απλά αν θέλαμε να περιγράψουμε σε έναν εξωγήινο τι είναι το αυτοκίνητο, μάλλον ένα golf θα του δείχναμε και θα ξεμπερδεύαμε.
Όταν γίνει Αρμαγεδώνας από το διάστημα, εσένα θα στείλουμε για διαπραγματεύσεις. Τα λες ωραία και πειστικά.
-
Και θα πάει με ένα γκόλφ 1...
Ετσι και αλλιώς το ίδιο είναι και το 8...
-
Το Golf δείχνει λίγο outdated για την εποχή. Δε φταίει αυτό, ζούμε στην εποχή των SUV. Και το καλύτερο hatchback να ήταν, δε θα κέρδιζε τις εντυπώσεις, ούτε τις πωλήσεις. Tο πολύ να άκουγε μια καλή κουβέντα παραπάνω.
Το καλοκαίρι είχα για μια εβδομάδα ένα Skoda Scala. Όταν μετά ξαναμπήκα στο T-Roc μου και σ' ένα golf 8άρι φίλου, ένοιωσα ότι μπήκα σε λιμουζίνα. Και τα 3 αυτοκίνητα με το ίδιο μοτέρ και το ίδιο κιβώτιο. Είναι μεγάλη η διαφορά στον όμιλο ακόμα και σε παρόμοια μηχανολογικά αυτοκίνητα.
Επιφυλάσσομαι για το leon, δεν το έχω οδηγήσει, αλλά δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι πλησιάζει το Golf σε ποιότητα κύλισης, ηχομόνωση, άνεση καθισμάτων, αίσθηση στιβαρότητας, ή οτιδήποτε άλλο πλην της πιο σπορτίφ οδηγικής συμπεριφοράς.
Για το dsg που αντιπάθησε ο συμφορουμίτης @sargus, φαίνεται πόσο διαφορετικά είναι τα γούστα των ανθρώπων, Σε forum vag συχνό θέμα σχολιασμού είναι το πόσο ενθουσιασμένοι είναι οι κάτοχοι με το dsg.
-
Το t roc ήταν καλύτερο από το golf????
-
Το ίδιο αυτοκίνητο είναι σαν αίσθηση οδήγησης και σαν ποιότητα κύλισης. Το ύψος κάνει τη διαφορά με ότι θετικά και αρνητικά επιφέρει.΄
Αν διάλεγα πάλι, πάλι το T-Roc θα έπαιρνα. Πέρα από τα γνωστά πλεονεκτήματα των SUV, μ' αρέσει πιο πολύ εσωτερικά και εξωτερικά, είναι πιο πρακτικό και με πολύ μεγαλύτεροι χώρο αποσκευών.
-
Εγώ το 8 το είχα κράξει ανελέητα όταν βγήκε γιατί περίμενα πολύ μεγαλύτερες αλλαγές και εξέλιξη σε σχέση με το 7 και όχι την γνωστή apple μάρκετινγκ στρατηγική.
Έλεγα πως στην Δύση των hatch λόγω ηλεκτρικών και SUV έπρεπε το νέο Golf να ξεχωρίσει περισσότερο και να αφήσει το στίγμα του περισσότερο.
Σήμερα όμως που το βλέπω στον δρόμο μετά από 2-3 χρόνια κυκλοφορίας του και σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό έχω αναθεωρήσει πλήρως.
Δεν φτουραει τίποτα άλλο δίπλα του, κλασσικό, διαχρονικό, σοβαρό , και το 2035 θα το βλέπεις και θα ξεχωρίζει δίπλα στα focus ή Mégane που θα μοιάζουν χρεπια και το 308 αν υπάρχει και δεν θα έχει σκορπίσει.
Ακόμη και ο Άσσος (καλά για την Α class δεν το συζητώ) δεν έχει κάποιο πραγματικά διαχρονικό και κλασσικό στοιχείο σχεδιασμού που να ξεχωρίζει διαχρονικά , πιο πολύ προς ανατολάς γέρνει σχεδιαστικά.
Κάπου , κάποιοι μερακλήδες petrolhead θα τα κυκλοφορούν για πολλά χρόνια με περηφάνια με 18-19αρες BBS , διπλές εξατμίσεις και ωραία bodykit όπως τα υπέροχα MK2 και MK4 που βλέπουμε και σήμερα στους δρόμους.
-
Ρε φίλε το golf 2 με το εσωτερικό αυτό μου θυμίζει κάτι ταξί όταν ήμουν μικρός! Άθλιο!
Εποχες που κάπνιζαν οι ταξιτζήδες μέσα στο αυτοκινητο και άκουγαν αθλητικά
-
το Γκολφ 8 ειναι πολυ ωραια σαν GTI και R αλλα το ιδιο ωραιο ειναι και τα S3 και M135 (οκ ισως το 135 καπως λιγοτερο ωραιο). Δεν μου αρεσουν τα Α35 και Α45.
Τα βασικα Γκολφ 8 και Α3 για μενα δεν ειναι ωραια ενω το 118 Sport line advanced ηταν πολυ πολυ καλυτερο με και ωραια εξωτερικη εμφανιση και σπορτ καθισματα σπορ τιμονι.
-
@lap said in VW Golf MK 8:
Ρε φίλε το golf 2 με το εσωτερικό αυτό μου θυμίζει κάτι ταξί όταν ήμουν μικρός! Άθλιο!
Εποχες που κάπνιζαν οι ταξιτζήδες μέσα στο αυτοκινητο και άκουγαν αθλητικά
Lap ότι βλέπεις στο ταμπλό είναι μαλακό αφρώδες πλαστικό, όταν τα υπόλοιπα έσπαγαν και άνοιγαν σαν καρυδότσουφλα κάτω από τον ελληνικό ήλιο η θα ήταν από κουφιο πλαστικό όπως τα ιαπωνικά που βρωμουσαν ψαρίλα και κόλλα και ξεθώριασαν σε ενα άθλιο ανοιχτό μίζερο γκρι.
-
Το golf πάντα ήταν σημείο αναφοράς. Μαζί με το focus από το 2000 και μετά ήταν τα 2 πιο ολοκληρωμένα αυτοκίνητα για μένα πάντα. Το golf όμως λόγω seat Leon και Skoda Octavia που ήταν ένα σπορτίφ γκολφ και ένα ευρύχωρο για επιβάτες και αποσκευές golf για ταξίδια ήταν πιο ολοκληρωμένο ενώ το focus είχε πιο συγκεκριμένο κοινό μη έχοντας παραλλαγες
Δεν το συμπάθησα ποτέ το golf γιατί μαρεσουν οι πιο τολμηρές αλλαγές σε σχεδιασμό που το golf δεν έκανε φυσικά ποτέ . Παρόλα αυτά όντας fordακιας και συμπαθωντας πάντα περισσότερο τα focus θεωρώντας τα ακόμα και σήμερα καλύτερα συνολικά αυτοκίνητα πάντα ζήλευα τα εσωτερικά των golf. Πάρα πολύ εργονομικά και πιο όμορφα από των ford χωρίς τα τριξιματα των ford και με πιο όμορφα υλικά . Φυσικά ακόμα και σήμερα το focus θα προτιμούσα κάθε φορά έναντι του golf αφού το θεωρώ καλύτερο αμάξι πλην του εσωτερικού αλλά είμαι δίκαιος ήταν πολύ καλύτερο μεσα
-
Προσωπικά θεωρώ το καλύτερο και πιο ολοκληρωμένο Golf το 5αρι GTI. Στην λέξη Golf αυτό μου έρχεται στο μυαλό και πραγματικά στην εποχή του ήταν σημείο αναφοράς ανοίγοντας κατά πολύ την ψαλίδα με τους ανταγωνιστές του. Ακόμα και σήμερα μετά από τόσα χρόνια όταν το βλέπω στο δρόμο μου τραβάει το βλέμμα.
-
Μου αρέσει το golf και το κοιτούσα όταν είχε 21.7 k το 1.0 etsi dsg και 22.5 k το 1.5 130 μιας και έψαχνα για χαμηλό αμάξι. Γλυκοκοιταζα και κάτι μεταχειρισμένα 1.6 tdi 7μισαρια.
Οταν το αποφάσισα οι τιμές είχαν ξεφύγει και δε πέρασα ούτε απέξω από τη vw. -
Το 90% των αυτοκινήτων απογειώθηκε τιμολογιακά, δεν αυξήθηκαν μόνο τα golf. Ή για να το πω καλύτερα τα μόνα που δεν ακολούθησαν είναι Dacia, Suzuki και low end Hyundai/kia
-
Όλα ακρίβυναν, δεν ακρίβυνε το duster που το αγόραζες στα 17,5k υγραέριο και πήγε 22 -23;;
Το i30 το έκλεισα 8/22 στα 23.7k και τώρα έχει 27. Για ένα καλοεξοπλισμένο i20 1.000άρι πλέον θέλεις 22 - 23k. Απλα οι αυξήσεις των άλλων ίσως είναι ακόμα πιο τραγικές ή αστείες, όπως θέλει το βλέπει κανείς.
VW Golf MK 8