-
@andya3 said in VW Golf MK 8:
@kapelis said in VW Golf MK 8:
@argyn said in VW Golf MK 8:
Kαι ναι και όχι @andya3 . Αν υπήρχε ένα οποιοδήποτε αμάξι καθολικά καλύτερο σε μια συγκεκριμένη κατηγορία τιμής τότε οι υπόλοιποι κατασκευαστές δεν θα πούλαγαν τίποτα στην κατηγορία αυτή. Επίσης κανένα γκρουπ δεν θα επέτρεπε την παραγωγή ομόσταβλων με ένα από αυτά να υπερέχει σε όλους τους τομείς στην ίδια κατηγορία τιμής, αφού η αισθητική και μόνον προτίμηση του αγοραστή δεν αποτελεί επαρκή παράγοντα διαφοροποίησης. Επί του προκειμένου αν μιλάμε για την κατηγορία των 30k λιανικής ακόμα και αν εξαιρέσει πχ κανείς το επίπεδο εξοπλισμού βλέπει πράγματα παντελώς περίεργα. πχ η εμφανώς premium σε κάποιους τομείς 118i είναι τόσο αταξίδευτη στο πίσω κάθισμα της που κάνει το Golf να μοιάζει λιμουζίνα, ειδικά αν συνυπολογίσει κανείς το ελαφρό στρίμωγμα και αυξημένο θόρυβο της πίσω θέσης του σίγουρα ποιοτικότερου του Golf, Α3 Sportback.
Στην δική μου περίπτωση διάλεξα το Golf eTSi 1.5 DSG 150ps ως πείραμα περισσότερο για να δω τι ψάρια πιάνει ένα σύγχρονο σβέλτο αυτόματο MHEV αφού είχα την πολυτέλεια της 4ετούς δοκιμής εκ του ασφαλούς (είναι παροχή του εργοδότη μου). Αν το ερώτημα είναι αν θα το αγόραζα ο ίδιος με δικά μου λεφτά η απάντηση είναι φυσικά και όχι, και το ίδιο ισχύει και για την 118i αλλά και για το A3.
Ούτε εγώ θα το αγόραζα το Golf 1.5etsi στην τιμή που το δίνουν. Δυστυχώς το Golf έχει ξεφύγει οικονομικά, είναι μια αποτυχία της vw. Έφτιαξαν ένα ασύμφορο αυτοκίνητο για το κοινό που απευθύνονται. Και γι' αυτό δεν πουλάει.
Δεν είναι τυχαία αντίθετα η επιτυχία του T-Roc που έχει γεμίσει ο τόπος. Δεν οφείλεται μόνο στο ότι είναι της μόδας σαν SUV, το δίνουν και σε πολύ καλή τιμή.
Το αυτοκίνητο είναι καταναλωτικό αγαθό, κανείς δεν χρωστάει λεφτά στη vw ή σε άλλη εταιρεία, η επιλογή πάντα έχει ως πρώτη προτεραιότητα την τιμή αγοράς.Στο ίδιο δίλημμα άλλος θα σου πει το t roc δεν μπαίνει δακτύλιο κάθε μέρα στο golf όχι μόνο μπαίνω με πάει stop and go μόνο του. Ο άλλος για λίγα εκατοστά δεν χωράει στο parking με μπαγκαζιερα οπότε παίρνει πιο κοντό αμάξι. Οι φίλοι μας οι Ελβετοί γουστάρουν octavia και προσωπικα τους βγάζω το καπέλο.
Αυτό με τους Ελβετούς το έχω διαβάσει κι εγώ και εξεπλάγην, καθώς οικονομικά θα μπορούσαν κάτι πολύ καλύτερο, αλλά επιμένουν Octavia.
Πάντως γενικά, επειδή συμμετέχω και σ' ένα Γερμανικό forum για το golf 8, το αυτοκίνητο δεν παίζει μπάλα, κάτι πάει στραβά, μόνο με το gti ασχολούνται. Κάτι έχει κάνει λάθος η vw και ξυνίζει ο κόσμος, ας το βρει μόνη της.
Στην Ελλάδα πάντως το πρόβλημα είναι σίγουρα η ακριβή τιμή.Γιατί δεν έχουν τα δικά μας κόμπλεξ
-
Kαι ναι και όχι @andya3 . Αν υπήρχε ένα οποιοδήποτε αμάξι καθολικά καλύτερο σε μια συγκεκριμένη κατηγορία τιμής τότε οι υπόλοιποι κατασκευαστές δεν θα πούλαγαν τίποτα στην κατηγορία αυτή. Επίσης κανένα γκρουπ δεν θα επέτρεπε την παραγωγή ομόσταβλων με ένα από αυτά να υπερέχει σε όλους τους τομείς στην ίδια κατηγορία τιμής, αφού η αισθητική και μόνον προτίμηση του αγοραστή δεν αποτελεί επαρκή παράγοντα διαφοροποίησης. Επί του προκειμένου αν μιλάμε για την κατηγορία των 30k λιανικής ακόμα και αν εξαιρέσει πχ κανείς το επίπεδο εξοπλισμού βλέπει πράγματα παντελώς περίεργα. πχ η εμφανώς premium σε κάποιους τομείς 118i είναι τόσο αταξίδευτη στο πίσω κάθισμα της που κάνει το Golf να μοιάζει λιμουζίνα, ειδικά αν συνυπολογίσει κανείς το ελαφρό στρίμωγμα και αυξημένο θόρυβο της πίσω θέσης του σίγουρα ποιοτικότερου του Golf, Α3 Sportback.
Στην δική μου περίπτωση διάλεξα το Golf eTSi 1.5 DSG 150ps ως πείραμα περισσότερο για να δω τι ψάρια πιάνει ένα σύγχρονο σβέλτο αυτόματο MHEV αφού είχα την πολυτέλεια της 4ετούς δοκιμής εκ του ασφαλούς (είναι παροχή του εργοδότη μου). Αν το ερώτημα είναι αν θα το αγόραζα ο ίδιος με δικά μου λεφτά η απάντηση είναι φυσικά και όχι, και το ίδιο ισχύει και για την 118i αλλά και για το A3.
Ούτε εγώ θα το αγόραζα το Golf 1.5etsi στην τιμή που το δίνουν. Δυστυχώς το Golf έχει ξεφύγει οικονομικά, είναι μια αποτυχία της vw. Έφτιαξαν ένα ασύμφορο αυτοκίνητο για το κοινό που απευθύνονται. Και γι' αυτό δεν πουλάει.
Δεν είναι τυχαία αντίθετα η επιτυχία του T-Roc που έχει γεμίσει ο τόπος. Δεν οφείλεται μόνο στο ότι είναι της μόδας σαν SUV, το δίνουν και σε πολύ καλή τιμή.
Το αυτοκίνητο είναι καταναλωτικό αγαθό, κανείς δεν χρωστάει λεφτά στη vw ή σε άλλη εταιρεία, η επιλογή πάντα έχει ως πρώτη προτεραιότητα την τιμή αγοράς.Στο ίδιο δίλημμα άλλος θα σου πει το t roc δεν μπαίνει δακτύλιο κάθε μέρα στο golf όχι μόνο μπαίνω με πάει stop and go μόνο του. Ο άλλος για λίγα εκατοστά δεν χωράει στο parking με μπαγκαζιερα οπότε παίρνει πιο κοντό αμάξι. Οι φίλοι μας οι Ελβετοί γουστάρουν octavia και προσωπικα τους βγάζω το καπέλο.
Αυτό με τους Ελβετούς το έχω διαβάσει κι εγώ και εξεπλάγην, καθώς οικονομικά θα μπορούσαν κάτι πολύ καλύτερο, αλλά επιμένουν Octavia.
Πάντως γενικά, επειδή συμμετέχω και σ' ένα Γερμανικό forum για το golf 8, το αυτοκίνητο δεν παίζει μπάλα, κάτι πάει στραβά, μόνο με το gti ασχολούνται. Κάτι έχει κάνει λάθος η vw και ξυνίζει ο κόσμος, ας το βρει μόνη της.
Στην Ελλάδα πάντως το πρόβλημα είναι σίγουρα η ακριβή τιμή.Όταν είναι το best seller σου μοντέλο τόσα χρόνια στην Ευρώπη δεν μπορείς να πεις ότι πάει χάλια. Σίγουρα κλείνει η ψαλίδα με την peugeot. Από την άλλη η vw πουλάει σε όλες τις αγορές, ενώ peugeot και Renault δεν μπορώ να εξηγήσω πως δεν μπορούν να μπουν στην αγορά των ΗΠΑ που δεν την λες αμελητέα.
Πέρα από τις τεχνικές και εμπορικές δυσκολίες που υπάρχουν για να μπει κάποιος στην αγορά των ΗΠΑ, που δεν χαρίζει κάστανα.
Με τι μοτέρ να μπουν οι Γάλλοι? Με τον 3-κύλινδρο puretech 1.2 130 άλογα? Θα τους κρεμάσουνε κουδούνια. Και οι Γερμανικές με τα μεγάλα μοτέρ παίζουν ΗΠΑ και Καναδά.Αυτό ακριβώς, το a3 πούλαγε στην έκδοση 3.200 cc για δεύτερο οικογενειακό.
Στις ΗΠΑ κυκλοφορούν μοτοσυκλέτες 6.200cc (boss hoss V8) αλλά μη τα συγχέουμε δεν πληρώνουν τέλη με τα κυβικά. -
@a65 said in VW Golf MK 8:
Στην Ελλάδα πάντως το πρόβλημα είναι σίγουρα η ακριβή τιμή.Όταν είναι το best seller σου μοντέλο τόσα χρόνια στην Ευρώπη δεν μπορείς να πεις ότι πάει χάλια. Σίγουρα κλείνει η ψαλίδα με την peugeot. Από την άλλη η vw πουλάει σε όλες τις αγορές, ενώ peugeot και Renault δεν μπορώ να εξηγήσω πως δεν μπορούν να μπουν στην αγορά των ΗΠΑ που δεν την λες αμελητέα.
Πέρα από τις τεχνικές και εμπορικές δυσκολίες που υπάρχουν για να μπει κάποιος στην αγορά των ΗΠΑ, που δεν χαρίζει κάστανα.
Με τι μοτέρ να μπουν οι Γάλλοι? Με τον 3-κύλινδρο puretech 1.2 130 άλογα? Θα τους κρεμάσουνε κουδούνια. Και οι Γερμανικές με τα μεγάλα μοτέρ παίζουν ΗΠΑ και Καναδά.Αυτό ακριβώς, το a3 πούλαγε στην έκδοση 3.200 cc για δεύτερο οικογενειακό.
Στις ΗΠΑ κυκλοφορούν μοτοσυκλέτες 6.200cc (boss hoss V8) αλλά μη τα συγχέουμε δεν πληρώνουν τέλη με τα κυβικά.Ούτε τους ίδιους φόρους στα καύσιμα
-
@a65 said in VW Golf MK 8:
Στις ΗΠΑ κυκλοφορούν μοτοσυκλέτες 6.200cc (boss hoss V8) αλλά μη τα συγχέουμε δεν πληρώνουν τέλη με τα κυβικά.
Ούτε εμείς πληρώνουμε.
-
@ad276 said in VW Golf MK 8:
Εν τω μεταξυ εχει φτασει τα 28400 το 1000αρι mhev.Ενω το Αουντι Α3 στην ιδια βασικη εκδοση τιμαται 26900.
Εσεις τι θα προτιμουσατε απ τα δυο;
Γκολφ ή Α3;
Ο φιλος παντως θα ριξει μια ματια και στο Αουντι.3 ζωνικος κλιματισμός + 1Κ, smartphone interface +500, αισθητήρες παρκαρίσματος +500, led εσωτερικό +500, δεν θυμάμαι με το adaptive cruise control τι παίζει. Γενικώς πολύ +500 για το παραμικρό και από αναμονή δεν φαντάζομαι ότι θα είναι μικρή.
Πιο premium το Audi . Και σχεδιαστικά πιο ενδιαφέρον. Το κοιτούσα κι εγώ πριν καταλήξω στην bmw 116. Αλλά για εμένα φάουλ , η έλλειψη αυτόματου κλιματισμού και android auto, στο Audi.
-
Ίσως αυτό το άρθρο: https://www.autotriti.gr/data/news/preview_news/Thriler-ston-dromo-me-ta-VW-Golf-8-Synergeio-me-to-kalhmera_251458.asp
εξηγεί γιατί και εγώ ενω ξεκίνησα για Golf πηγα σε Α3 και τελικά πήρα 118!και εδώ το αρχικό άρθρο:
https://www.autobild.de/artikel/vw-golf-8-software-verarbeitung-qualitaet-probleme-22580299.html -
@alexis-kapsalis said in VW Golf MK 8:
Ίσως αυτό το άρθρο: https://www.autotriti.gr/data/news/preview_news/Thriler-ston-dromo-me-ta-VW-Golf-8-Synergeio-me-to-kalhmera_251458.asp
εξηγεί γιατί και εγώ ενω ξεκίνησα για Golf πηγα σε Α3 και τελικά πήρα 118!Κι εγώ την 118i θα προτιμούσα έναντι του Golf, όπως κι εσύ. Όχι για λόγους αξιοπιστίας όμως. Κι εσύ μην πιστέψεις ότι αγόρασες τον κολοσσό της αξιοπιστίας...
-
Μόνο κάποιος καθυστερήμενος θα έπαιρνε στα σοβαρά το autotriti και τις γελειότητές του.
-
@stefan147 said in VW Golf MK 8:
Μόνο κάποιος καθυστερήμενος θα έπαιρνε στα σοβαρά το autotriti και τις γελειότητές του.
Καλά το autotriti είναι ο απόλυτος κιτρινισμος του
αυτοκινητιστικου τύπου. Τραγικό site, με υποψία εκβιασμού όταν δε παίρνει χρήμα από διαφημίσεις -
-
Μακράν το χειρότερο αυτοκινητιστικο σαιτ/περιοδικό με τρανταχτά άρθρα ψευδους.Εδω και χρόνια .
-
Το α3 είναι μια χαρά αυτοκίνητο, με ήσσονος σημασίας βλάβες, παραδοσιακά. Αν λάβουμε υπόψη και την υποχονδρία των ιδιοκτητών, που σηκώνουν επανάσταση με το παραμικρό. Καθώς και το τι τραβάνε τα έρμα τα α3, που τα έχουν κάνει αυτοκίνητα πειραματόζωα. Τα χαμηλώνουν, τα πειράζουν, τα ξεσκίζουν γενικά.
Προσωπικά θεωρώ ότι δεν υπάρχει κάτι για να φοβάται κάποιος ιδιαίτερα. Ακόμα κυκλοφορεί περήφανα στο δρόμο η 1η έκδοση του 96.
Το golf είναι διαφορετική ιστορία. Παρ' ότι κι αυτό έχει αποδείξει τη μακροζωία του. Η vw επαναλαμβάνει συνέχεια τα ίδια λάθη σε κάθε μοντέλο που βγάζει. Πέραν του infotainment που είναι καινούργια ιστορία, συνέχεια βγάζουν τις ίδιες βλάβες. Γενικά είναι δύσκαμπτη η vw, αλλού αυτό είναι καλό κι αλλού κακό.
Η bmw παρά την αδιαμφισβήτητη ποιότητα των αυτοκινήτων της. Πάντα ήταν τραγική σε αξιοπιστία. Και όσο πάει και χειροτερεύει. -
Update over the air, δεν εχει λεπτομέρειες όμως.
Είχα την εντύπωση ότι δεν το υποστηρίζει. -
Επειδή είχε συζητηθεί το θεμα της καταναλωσης έκανα απο περιέργεια μία βόλτα με το etsi dsg σε νωχελικους ρυθμούς μπουζουκαμαξου, 3 άτομα φορτίο, 50% εθνική, 50% εκτός εθνικής, σημαντικές υψομετρικής διάφορες, χωρίς μποτιλιαρισματα με 95αρα βενζίνη.
-
Από την μέση ταχύτητα μάλλον όταν εννοείς πόλη εννοείς ανοιχτές λεωφόρους.
Κατά τα άλλα καλή κατανάλωση
-
Πολύ καλή κατανάλωση. Οι e-tsi με το dsg μαμάνε, τρελά μοτέρ. Και σε κατανάλωση και σε ρύπους και σε απόδοση. Και είναι και έτοιμοι για το euro-7, γι' αυτό δε γκρινιάζει η vw σαν τους Γάλλους.
Είναι πολύ ακριβοί όμως, τους πουλάνε για χρυσάφι. Πρέπει να ξεκινήσεις από τα 30k. -
Πολύ καλή κατανάλωση. Οι e-tsi με το dsg μαμάνε, τρελά μοτέρ. Και σε κατανάλωση και σε ρύπους και σε απόδοση. Και είναι και έτοιμοι για το euro-7, γι' αυτό δε γκρινιάζει η vw σαν τους Γάλλους.
Είναι πολύ ακριβοί όμως, τους πουλάνε για χρυσάφι. Πρέπει να ξεκινήσεις από τα 30k.127gr το χλμ δεν είναι και φοβερό σε ρύπους (Golf style 130 mhev), σχεδόν το ίδιο έχουν και αντίστοιχα γαλλικά μη υβριδικά (π.χ. 129γρ το χλμ το αντίστοιχο Peugeot 308, Allure, αυτόματο με 130 άλογα)
Δηλαδή mhev και να γλιτώνει μόλις 2 γρ. από τον ανταγωνισμό; Να το χαίρονται το σύστημα τους!
Εντωμεταξύ, με τους ρύπους των Tiguan, είναι να μην γκρινιάζουν; Μάλλον από κάπου άλλου βγάζουν το κόστος…
-
Ο e-tsi με dsg είναι ο κινητήρας της vw για το euro-7. Το έχει δηλώσει επισήμως. Αν και τι πρόσθετες ρυθμίσεις θα κάνει αυτή το ξέρει.
Ο puretech έχει τελειώσει. Δεν πληρεί τις μελλοντικές προδιαγραφές. Θα δούμε τι θα βγάλουν οι Γάλλοι.
Και δεν μπαίνω καν στον κόπο να συγκρίνω τα 2 μοτέρ. Είναι σα να κλέβεις εκκλησία.
-
@lap said in VW Golf MK 8:
Από την μέση ταχύτητα μάλλον όταν εννοείς πόλη εννοείς ανοιχτές λεωφόρους.
Κατά τα άλλα καλή κατανάλωση
Όχι πολη. "σε νωχελικους ρυθμούς μπουζουκαμαξου, 3 άτομα φορτίο, 50% εθνική, 50% εκτός εθνικής, σημαντικές υψομετρικής διάφορες, χωρίς μποτιλιαρισματα με 95αρα βενζίνη"
Υπέκυψα και εγώ στην τάση της εποχής και κατάντησα αντί να μετράω 0-100χαω και 400άρια να μετράω λτ/100χλμ , πάντως δεν περίμενα τόσο χαμηλή κατανάλωση να πω την αλήθεια, έχει ενδιαφέρον το τι έχουν καταφέρει οι κατασκευαστές με τις καταναλώσεις των ήπιων υβριδικών.
-
Και η γυναίκα μου στο πρώτο ταξίδι που έκανε με πολλή βροχή και ομίχλη πήγε Καλαμάτα 247χλμ με 4.9lt/100km και μέση ταχύτητα 70km/h.
VW Golf MK 8