-
Ο άνθρωπος να πάει να ζητήσει από το συνεργείο γιατί δεν έλεγξε το αμάξι, από την στιγμή που είναι γνωστό το πρόβλημα, μαζί με το θέμα του αντμπλού.
Καλό είναι να ενημερώσει και τον δικηγόρο του.
Γενικά πρέπει να προστατεύουμε και εμείς τα συμφέροντα μας.
Και μπορεί εμείς εδώ να έχουμε την τρέλα να ασχολούμαστε με τα αμάξια, υπάρχουν πολλοί όμως που τα έχουν απλά ως εργαλεία δουλειάς.
Ε σε αυτή την περίπτωση καλό είναι όταν πλησιάζεις προς το τέλος της εγγύησης να ψαχτείς λίγο τι πιθανά θέματα υπάρχουν, πράγμα που δεν είναι δύσκολο, αφού ζούμε στην εποχή της πληροφορίας.
Να ζητήσει είτε να μην πληρώσει καθόλου, είτε να πληρώσει το πολύ την εργασία και μόνο.
Από την άλλη βέβαια διάβασα πολύ δηλητήριο για τους Γάλλους, από κατόχους άλλων μαρκών, κάτι οχήματα γηροκομείων, ή κάτι βαγκέληδες που στα 107000 χλμ θα είχαν αλλάξει 3 φορές ντιεστζί, ή άλλους που είναι στα τάρταρα της αξιοπιστίας και το παίζουν και πρίμιουμ.
Θεωρώ ότι δεν πρέπει να δεχόμαστε τα λάθη των εταιρειών, αλλά καλό είναι να μην μηδενίζουμε την τεχνολογία και τα ωραία σχέδια, επειδή κάποιοι με την αισθητική που έχουν θα ζήταγαν ραντεβού, από την Γεωργία Βασιλειάδου και την Ταυγέτη στα 60 τους...
Φιλικά πάντα...
-
Να κάνω μια ερώτηση και συγχωρέστε με εκ προοιμίου αν είναι χαζή: Αυτά τα ζητήματα που είναι γνωστά εξακολουθούν να υπάρχουν στα εκάστοτε FL του γκρουπ;
-
H καδένα νομίζω μετά το 23 έχει γίνει 8 χιλ από 7 που ήταν.
Το αντ μπλού είναι κατασκευαστικό θέμα του δοχείου της μπος και απαντάται και σε άλλες μάρκες.Για τον ιμάντα της βενζίνης κάνουν κάτι ελέγχους με το λάδι του κινητήρα.
-
@delorean said in Peugeot 5008 (SUV):
Να κάνω μια ερώτηση και συγχωρέστε με εκ προοιμίου αν είναι χαζή: Αυτά τα ζητήματα που είναι γνωστά εξακολουθούν να υπάρχουν στα εκάστοτε FL του γκρουπ;
Σύμφωνα με αυτό:
https://www.largus.fr/actualite-automobile/peugeot-citroen-ds-nouveau-rappel-de-grande-ampleur-pour-le-moteur-1-2-puretech-30024702.html
Το θέμα με τον ιμάντα των βενζινοκίνητων επιλυθηκε (;;;) τον Ιούνιο του 2022, όταν και άλλαξε ο ιμαντας.
Θέμα το οποίο ξεκίνησε το 2013.
Το θέμα με τις δεξαμενές της ουρίας μάλλον δεν έχει λυθεί.
Για την καδένα του 1.5 hdi και σύμφωνα με αυτό:
https://www.largus.fr/actualite-automobile/peugeot-citroen-ds-opel-probleme-de-casse-sur-le-15-diesel-dv5-11079390.html
Επιλυθηκε (;;;) τον Ιανουάριο του 2023.
Όλα καλά...
ΥΓ: Το καλύτερο για τον 1.5 hdi (αντιγράφω από το παραπάνω άρθρο)...
"S’il n’y a pas de casse des pièces, mais que l’étanchéité des soupapes n’est pas conforme et que la chambre de combustion est endommagée, il faut remplacer le moteur complet. À noter que les concessionnaires peuvent recevoir des moteurs neufs qui n’ont pas été modernisés faute de disponibilité. Dans ce cas, ils doivent procéder à la modernisation en après-vente."
Δηλαδή:
"Εάν δεν υπάρχει ζημιά στα εξαρτήματα, αλλά η στεγανοποίηση των βαλβίδων δεν είναι σωστή και ο θάλαμος καύσης έχει υποστεί ζημιά, πρέπει να αντικατασταθεί ολόκληρος ο κινητήρας. Λάβετε υπόψη ότι οι αντιπρόσωποι ενδέχεται να λάβουν νέους κινητήρες που δεν έχουν εκσυγχρονιστεί λόγω έλλειψης διαθεσιμότητας. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να πραγματοποιήσουν εκσυγχρονισμό μετά την πώληση."
Αντικατάσταση κινητήρων με νέους που όμως είναι από παλιότερο στοκ, δίχως τις παρεμβάσεις!!!! -
@n-k-9 said in Peugeot 5008 (SUV):
@realzeus said in Peugeot 5008 (SUV):
@n-k-9 said in Peugeot 5008 (SUV):
@realzeus said in Peugeot 5008 (SUV):
@spi_duster said in Peugeot 5008 (SUV):
Όπως χάθηκε η Αλφα
Η Alfa μια χαρά ζει και βγάζει και κέρδη.
Από τα 131.000 οχήματα του 2018 στα 68.000 το 2023;...
Οι πωλήσεις είναι αδιάφορες. Αυτό που μετράει είναι η κερδοφορία. Το 2018 είχε ζημία, το 2023 είχε κέρδος.
Απλά έχω την εντύπωση πως ο φίλος παραπάνω το έγραψε με την έννοια το πόσο έχει συρρικνωθεί ως μάρκα και όχι με οικονομικούς όρους.
Πολύ σωστά.
-
@delorean said in Peugeot 5008 (SUV):
Εννοείται. Στα ΦΛ βάζουν 3Δ μάσκες και νέα φώτα, δεν ασχολούνται με ζητήματα δευτερευούσης σημασιάς όπως τα μηχανικά!
-
Τελικά μετά από τα σχόλια των αντικειμενικών που διαβάσαμε πιο πάνω, πάρθηκε η απόφαση.
Ολοι οι κάτοχοι στελλάντις, θα αποσύρουμε τα αυτοκίνητα μας και θα πάρουμε τογιότα με έκπτωση, γιατί τα γράφουν οι γιατροί στον ΕΦΚΑ, γερμανικά πρίμιουμ με ενέχυρο το κατοχικό δάνειο και κορεάτικα με θητεία στον 38ο παράλληλο...
Α και καλό μήνα, μην το ξεχάσω...
-
@criuser said in Peugeot 5008 (SUV):
Τελικά μετά από τα σχόλια των αντικειμενικών που διαβάσαμε πιο πάνω, πάρθηκε η απόφαση.
Ολοι οι κάτοχοι στελλάντις, θα αποσύρουμε τα αυτοκίνητα μας και θα πάρουμε τογιότα με έκπτωση, γιατί τα γράφουν οι γιατροί στον ΕΦΚΑ, γερμανικά πρίμιουμ με ενέχυρο το κατοχικό δάνειο και κορεάτικα με θητεία στον 38ο παράλληλο...
Α και καλό μήνα, μην το ξεχάσω...
:https://youtu.be/G0sUlTeottc?si=HKUwlJPJEgwqPZIgg
Από τότε έκραζαν
-
@gatoz said in Peugeot 5008 (SUV):
@chdi-5008 said in Peugeot 5008 (SUV):
το περιστασιακος πηγαινε σε εμενα, ειμαι περιστασιακος κατοικος στην ερετρια, στα πλακακια.
και ακουγεται νωριτερα η ζημια, υπαρχει ενα εντονο κροταλισμα, ειδικα κρυο, εχω ακουσει ηδη ακριβως αυτον τον ηχο σε αρκετα, ειναι χαρακτηριστικος και απο τη στιγμη που θα τον κανει ειναι θεμα τυχης ποττε θα κοπει.
στον ρεμουνδο αυτο που ισχυει ειναι πως δινουν ιδιαιτερη προσοχη σε καθε εστω και ανεπαισθητο θορυβο αλλα και σε ενημερωνουν για καθε πιθανοτητα και σιγουρα για τα πολυ γνωστα προβληματα. αφου ησουν στην ομαδα θα γνωριζεις την 'τρελλα' των σιτροενοπεζω κατοχων με το συγκεκριμενο συνεργειο. οκ, ναι, ειναι ακριβοτερος. στους περισσοτερους, αν οχι σε ολους, εχουν ζητησει πριν τη ληξη της εγγυησης την αντικατασταση με την φαρδυτερη ομως. οπως και εχουν πιεσει για οσο το δυνατον μεγαλυτερες καλυψεις στην εγγυηση ακομη και για αυτοκινητα που ηταν τελειως εκτος. αναλογα και για το adblue.
επισης οι φετες4χ4 ειναι εθελοντες, οπως και τα μελη τους, για αυτο βλεπεις και εξω απο το γραφειο το παραχωρημενο πυροσβεστικο.Ναι και μπραβο στην ομαδα γιατι τρεχουν παντου....!!!
Τωρα οπου και να το παω εκτος εγγυησης ειναι ως ποτε δεν γλυτωνω κατι. Ας ελπισουμε να φτιαχτει γργορα γιατι θα κανω πλουσιους τα παιδια που εχουν ταξι στην Ερετρια....!!!!οκ, κοντα εισαι, λιγο περπατημα κανει καλο....χαχαχαχα
τη προπερασμενη βδομαδα πηγα ον φουτ, στο μοναστηρι στον προφητη ηλια (ζοριστηκα βεβαια μετα τη στροφη που εχει τη μεγαλη ανηφορα), απο εκει πηγα στον αρμα και γυρισα σπιτι και κοιμηθηκα ενα 12ωρο ακατουρητος. οταν παρεις τον πεζουλα, στο προτεινω, ανεβα απο τις πινακιδες απο πρασινο λοφο στο μοναστηρι και απλα οταν στριβει κοντα στο μοναστηρι η παρακαμψη, αστο εκει και περπατα 100 μετρα ειναι. αν πας ισια μετα, σε 1km βγαινεις λιγο πριν τον αρμα και απο εκει μπορεις να κατεβεις απο τα φωτοβολταικα - ειναι ωραια βολτα και τη βγαζει το 5008 ανετα
Κοντα ειμαι δεν λεω και η κατηφορα ειναι ευκολη, αλλα επειδη εχω περασει 2 εμφραγματα και με θρομβωσεις σοβαρες και στα 2 ποδια που πρηζονται απο το περπατημα δεν θα το επιχειρουσ ουτε για αστειο...!!!
Βλεπεις μεγαλωνουμε και βγαινουν προβληματα υγειας.
Καποτε εκανα και πολυ ποδηλατο και ορεινη πεζοπορια που ηταν απο τα αγαπημεναμου σπορ.
Στο μοναστηρι στον Αρμα εχω κανει Ανασταση και ειναι παρα πολυ ωραια. στον Προφητη Ηλια υπαρχει ενας δρομος απο εδω σε μας απο την Αγ. Κυριακη που καπου απο την μερια του Πρασινου Λοφου που παει στον Προφητη Ηλια, εχει μια πινακιδα ξυλινη και περνας απο ενα ρεμα στεγνο διπλα σε ενα σπιτι ειναι ασφαλτος στενος με καποια σπιτια κλειστα αλλα απο ενα σημειο γινεται χωμα αλλα δεν ειναι για το 5008 αλλα για 4χ4.
Μου τοn εβγαζε στο Gps....
Εχω παει σε χωματοδρομους με πετρες γιατι εχω λαστιχα Α/Τ 60/40 της Yokohama Geolander G15 που αντεχουν σε τετοια εδαφη αλλα δεν θελω και να διαλυσω το αμαξι...χαχαχα....τα ειχα βαλει για να μην εχω θεμα με τα χιονια που επιανε εδω σε μας και δεν καθαριζαν τον δρομο που ηταν το σπιτι αλλα μονο τον κεντρικο και επρεπε να βρω την μπουλντοζα να μου τον ανοιξουν γιατι ειναι ιδιωτικος χωματοδρομος μονο για 4 σπιτια εδω που μενω.
Ειχα κολλησει με τα προηγουμενα μαμα λαστιχα και ηρθε η ομαδα και με ξεκολλησαν τα παιδια. γιατι πιανει 40-50 ποντους απατητο χιονι...!!
Οσο για τον προφητη Ηλια πρεπει να ανεβω απο την μερια του Θεολογου και καπου απο κει εχει καποιο δρομο οπως μου βγαζει στο Gps.
Δεν ξερω αν ειναι βατος....μηπως ξερεις να μου πεις ? -
@spi_duster said in Peugeot 5008 (SUV):
Προσωπικά πιστευω πως για καθετι που μπορεί να συμβεί στον καθενα μας υπάρχει μια αλληλουχία αστοχιών που θα μπορούσαν να μη συμβούν. Κλείνοντας το αυτοκίνητο πχ την 5ετία και εφόσον το πήγες πριν 5 μήνες, θα έπρεπε εκτός του τακτικού σέρβις το συνεργείο να ελέγξει αν το όχημα υπόκειται σε κάποια ανάκληση, οδηγία. Δευτερο, θα έπρεπε να σου ζητήσουν να ελεγχθεί στα σημεία που πονά εφόσον δε το έκανες εσύ. Να σε ενημερώσουν για το επιπλέον κόστος του ελέγχου και πιθανό και κόστους.
Αυτό συνεβη στη δική μου περίπτωση με το ταπεινό ντάστερ. Λιγες εβδομάδες στην κυριολεξία πριν την λήξη της εγγυησης το πήγα για προβλεπόμενο σερβις βάσει χλμ. Το αμάξι εμεινε μια μερα μέσα δίχως να επιβαρυνθώ καθόλου. Αντικαταστάθηκε το infotainment καθώς και τα ελατήρια του οχήματος βάσει οδηγίας της Ρενώ! Επιπλέον ένας αισθητήρας παρκαρίσματος. Αυτά τα συνεργεία πρέπει να αναζητούμε και όχι όποιον προσφέρει την ίδια υπηρεσία δέκα ή εικοσι ευρώ πιο κάτω. Επίσης πρέπει μετά από πολλά χλμ η χρόνια χρησης του οχήματος πρέπει μόνοι μας να επιζητούμε ένα πιο σχολαστικό έλεγχο. Με βάση τις οδηγίες του κατασκευαστή έγινε λαθος γιατί δεν υπήρξε τήρηση των οδηγιών. Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες. Αν η πεζώ είχε τόσο μεγάλα θέματα αξιοπιστίας δεν θα ηταν στη θεση που βρίσκεται σημερα αλλά θα είχε χαθεί. Όπως χάθηκε η Αλφα. η Λάτσια και άλλες που δεν αντεξαν στα νέα πρότυπα και θέλω του αγοραστικού κοινού. Για τους λόγους που μπορεί να κοπει μια καδένα ή ένας ιμάντας δε θα γράψω τπτ. Πάντως δεν είναι λίγοι. Στο λέω φίλε μου γιατί έχω ξεχάσει πόσες εκατοντάδες χλμ έχω γράψει με διάφορα αυτοκίνητα. Κανένα δε με αφησε ποτέ. Προοιδοποιήσεις όμως είχα αλλά και την πρόνοια να τσεκάρω το αμάξι δυο φορές το χρόνο για διάφορα πράγματα. Μη ξεχνιέστε θέλω να πω με τις εγγυήσεις των κατασκευαστών γιατί στο τέλος εσείς τις πληρώνετε, και πάντα θα υπάρχουν ψιλά γραμματακια που δεν προσέξατε.Το θεμα ειναι οτι μεχρι τωρα δεν ειχα ΚΑΝΕΝΑ θεμα με τον κινητηρα κι ουτε θα ειχα αφου θα μπορουσαν να μου πουν απο το σερβις που το πηγα πριν 4 μηνες και ειχα κανει 100.000χλμ και γνωριζαν το προβλημα να με ενημερωσουν για το συγκεκριμενο θεμα και να μου προτεινουν να το αλλαξουν κι αφου γνωριζαν οτι ερχομαι απο επαρχια για το σερβις κι οτι δεν ειναι ευκολο για μενα να μεινω πολλες μερες χωρις αμαξι.
Αυτο με ενοχλησε περισσοτερο και λιγοτερο η ιδια η ζημια. Δεν θα τσιγκουνευομουν τα χρηματα για την αλλαγη κι οχι να φτασουμε στο σημειο που φτασαμε και την ταλαιπωρια με την οδικη βοηθεια.
Αν εμενα Αθηνα δεν θα με ενοιαζε αλλα οταν μενεις επαρχια που δεν υπαρχει συγκοινωνια αλλα μονο ΚΤΕΛ το αμαξι ειναι αναγκαιο οσο τιποτα...!!!
Εχω αλλαξει 5 αμαξια και ποτε μου δεν με ειχαν αφησει στον δρομο λογω του οτι ημουν πολυ σχολαστικος στα σερβις αλλα και στο να ειναι σε αριστη καταταση γιατι εκανα αρκετα ταξιδια και δεν ηθελα μπελαδες... -
Εχεις δίκιο.
Να μιλήσεις και με τον δικηγόρο σου και να ζητήσεις αποκατάσταση και ίσως και με τα κεντρικά.
-
Βρηκα και κατι πιο σημαντικο σαν οδηγια απο την Stellantis οσο αφορα τον συγκεκριμενο κινητηρα που δεν μου ανεφερε κανενας απο το σερβις.
Προκειμένου να αποφευχθεί η πρόωρη φθορά και ο κίνδυνος θραύσης της αλυσίδας, οι κατασκευαστές συνιστούν από τον Ιανουάριο του 2024 τη χρήση λαδιού 5W30 (αντί για 0W30) προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα της κρύας λίπανσης. Επηρεάζονται όλα τα οχήματα που παράγονται πριν από τον Φεβρουάριο του 2023.
Αυτο ισχυει για ΟΛΑ τα μοντελα του ομiλου PSA.
Την γνωριζε καποιος την συγκεκριμενη οδηγια ?
Εγω παντως οχι... -
Ναι καποιος το ειχε αναφερει προσφατα απο καποιο ξενο αρθρο. Αλλά τα συνεργεια δε νομιζω να το εφαρμοσαν εδω στην Ελλαδα. Τουλαχιστον οχι ακομα
-
το περιστασιακος πηγαινε σε εμενα, ειμαι περιστασιακος κατοικος στην ερετρια, στα πλακακια.
και ακουγεται νωριτερα η ζημια, υπαρχει ενα εντονο κροταλισμα, ειδικα κρυο, εχω ακουσει ηδη ακριβως αυτον τον ηχο σε αρκετα, ειναι χαρακτηριστικος και απο τη στιγμη που θα τον κανει ειναι θεμα τυχης ποττε θα κοπει.
στον ρεμουνδο αυτο που ισχυει ειναι πως δινουν ιδιαιτερη προσοχη σε καθε εστω και ανεπαισθητο θορυβο αλλα και σε ενημερωνουν για καθε πιθανοτητα και σιγουρα για τα πολυ γνωστα προβληματα. αφου ησουν στην ομαδα θα γνωριζεις την 'τρελλα' των σιτροενοπεζω κατοχων με το συγκεκριμενο συνεργειο. οκ, ναι, ειναι ακριβοτερος. στους περισσοτερους, αν οχι σε ολους, εχουν ζητησει πριν τη ληξη της εγγυησης την αντικατασταση με την φαρδυτερη ομως. οπως και εχουν πιεσει για οσο το δυνατον μεγαλυτερες καλυψεις στην εγγυηση ακομη και για αυτοκινητα που ηταν τελειως εκτος. αναλογα και για το adblue.
επισης οι φετες4χ4 ειναι εθελοντες, οπως και τα μελη τους, για αυτο βλεπεις και εξω απο το γραφειο το παραχωρημενο πυροσβεστικο.Ναι και μπραβο στην ομαδα γιατι τρεχουν παντου....!!!
Τωρα οπου και να το παω εκτος εγγυησης ειναι ως ποτε δεν γλυτωνω κατι. Ας ελπισουμε να φτιαχτει γργορα γιατι θα κανω πλουσιους τα παιδια που εχουν ταξι στην Ερετρια....!!!!οκ, κοντα εισαι, λιγο περπατημα κανει καλο....χαχαχαχα
τη προπερασμενη βδομαδα πηγα ον φουτ, στο μοναστηρι στον προφητη ηλια (ζοριστηκα βεβαια μετα τη στροφη που εχει τη μεγαλη ανηφορα), απο εκει πηγα στον αρμα και γυρισα σπιτι και κοιμηθηκα ενα 12ωρο ακατουρητος. οταν παρεις τον πεζουλα, στο προτεινω, ανεβα απο τις πινακιδες απο πρασινο λοφο στο μοναστηρι και απλα οταν στριβει κοντα στο μοναστηρι η παρακαμψη, αστο εκει και περπατα 100 μετρα ειναι. αν πας ισια μετα, σε 1km βγαινεις λιγο πριν τον αρμα και απο εκει μπορεις να κατεβεις απο τα φωτοβολταικα - ειναι ωραια βολτα και τη βγαζει το 5008 ανετα
Κοντα ειμαι δεν λεω και η κατηφορα ειναι ευκολη, αλλα επειδη εχω περασει 2 εμφραγματα και με θρομβωσεις σοβαρες και στα 2 ποδια που πρηζονται απο το περπατημα δεν θα το επιχειρουσ ουτε για αστειο...!!!
Καποτε εκανα και πολυ ποδηλατο και ορεινη πεζοπορια που ηταν απο τα αγαπημεναμου σπορ.
Στο μοναστηρι στον Αρμα εχω κανει Ανασταση και ειναι παρα πολυ ωραια. στον Προφητη Ηλια υπαρχει ενας δρομος απο εδω σε μας απο την Αγ. Κυριακη που καπου απο την μερια του Πρασινου Λοφου που παει στον Προφητη Ηλια, εχει μια πινακιδα ξυλινη και περνας απο ενα ρεμα στεγνο διπλα σε ενα σπιτι ειναι ασφαλτος στενος με καποια σπιτια κλειστα αλλα απο ενα σημειο γινεται χωμα αλλα δεν ειναι για το 5008 αλλα για 4χ4.
Εχω παει σε χωματοδρομους με πετρες γιατι εχω λαστιχα Α/Τ 60/40 της Yokohama Geolander G15 που αντεχουν σε τετοια εδαφη αλλα δεν θελω και να διαλυσω το αμαξι...χαχαχα....τα ειχα βαλει για να μην εχω θεμα με τα χιονια που επιανε εδω σε μας και δεν καθαριζαν τον δρομο που ηταν το σπιτι αλλα μονο τον κεντρικο και επρεπε να βρω την μπουλντοζα να μου τον ανοιξουν γιατι ειναι ιδιωτικος χωματοδρομος μονο για 4 σπιτια εδω που μενω.
Ειχα κολλησει με τα προηγουμενα μαμα λαστιχα και ηρθε η ομαδα και με ξεκολλησαν τα παιδια. γιατι πιανει 40-50 ποντους απατητο χιονι...!!
Οσο για τον προφητη Ηλια πρεπει να ανεβω απο την μερια του Θεολογου και καπου απο κει εχει καποιο δρομο οπως μου βγαζει στο Gps.
Δεν ξερω αν ειναι βατος....μηπως ξερεις να μου πεις ?βατος ειναι ο δρομος και μετα την ασφαλτο που ανεβαινει μεχρι εκει κοντα. οκ, το τελευταιο σπιτι ειναι κλειστο εδω και χρονια, αλλα πριν απο αυτο υπαρχουν 1-2 καινουργια προς το βουνο που κατοικουνται. μετα την ασφαλτο και μετα την πρωτη στροφη οι πετρες που εχει, εχουν μεγαλο περασμα απο το πλαι χωρις να σε προβληματιζει, ανεβαινω με το 3008 που ειναι και πολυ βαρυτερο και με εντελως ασφαλτινα λαστιχα. απο τον θεολογο ξεχνα το περασμα προς προφητη Ηλια! Αν θες να πας, πηγαινε αρμα και απο εκει συνεχισε διπλα απο τη ταβερνα, ειναι πολυ ευκολος ο δρομος, θα σε βγαλει σε ενα εκκλησακι (Αγ.Ιωαννης), πηγαινε αριστερα μετα το εκκλησακια, γιατι αν πας πριν σε βγαζει για καμαρι, και βγηκες. οσες φορες και να πηγα βεβαια στον Προφητη Ηλια, τον καλογερο δεν τον ειδα... εχει ομως τρομερη θεα. και αρμα μπορεις να ανεβεις οχι απο φυλλα μονο, πας και απο πανοραμα και μετα απο τα καινουργια φωτοβολταικα, ειναι εξαιρετικος χωματοδρομος. ωραια βολτα με το αμαξι παντα, ειναι απο αρμα να βγεις προς καμαρι, επισης πολυ ωραιος και βατος δρομος, απο εκει ισια μπαινεις στο χωριο καμαρι, συνεχιζεις ισια και θα βγεις σε πολυ ομορφα μερη, στις λεχριες και θα καταληξεις στο γεφυρι προς πουρνο
-
Κι εγω απο γαλλικο site της Citroen το βρηκα.
Το θεμα ειναι οτι αν το λεγανε θα μπορουσε να ειχε μειωθει η φθορα της καδενας αλλα και ολων των εξαρτηματων που χρειαζονται λιπανση.
Εαν μου το φτιαξουν το αμαξι, θα το ρωτησω αυτο.διοτι εαν υπαρχει θεμα λιπανσης στις κρυες εκκινησεις σιγουρα θα επηρρεασει και τα καινουργια εξερτηματα που θα μπουν και παλι θα εχουμε γρηγοροτερη φθορα εξαρτηματων. -
5W30
σου ειπα, γραψου στην ομαδα του fb https://www.facebook.com/groups/1794126110881927/
Απο εκει σου αντιγραφω απο τα 'επιλεγμενα'ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Αγαπητοί φίλοι
Σχετικά με την νέα οδηγία του ομίλου Stellantis για την αντικατάσταση του λιπαντικού Quarrtz Xtra First 0w-20 στους κινητήρες 1,5 BlueHDi DV5R στο νέο υψηλής απόδοσης Quarrtz Ineo RCP 5w-30
Τα μοντέλα που εξοπλίζονται με τον κινητήρα DV5R και συσχετίζονται με αυτήν την οδηγία είναι:
Peugeot: 208 II, 308 II, 308 II, 2008 II, 3008 II, 5008 II, 508 II, Parttner, Rifter, Traveller.
Η οδηγία αυτή αφορά και ορισμένα μοντέλα των εταιριών:
Citroen, DS και Opel
(έχουμε και τα μοντέλα τα οποία δεν αναφέρουμε γιατί δεν μας αφορούν)
Σας ενημερώνουμε οτι:
Το πρόγραμμα service για τους κινητήρες που αναφέρονται παρακάτω έχει αλλάξει από τις 8 Ιανουαρίου 2024 και θα παρέχει τη χρήση λαδιού 5W-30 ανάλογα με το OPR ημερομηνία παραγωγής του οχήματος. (μέχρι τον Φεβρουάριο του 2023 η μετά)
DV5R όλων των τύπων μέχρι OPR 16885
Ταυτοποίηση κινητήρα: YHX/ YHY/ YHZ/ YHW/ YHV/ YHR
Προδιαγραφή βαθμού ιξώδους: FPW9.55535/03
Εγκεκριμένο λιπαντικό: Quarrtz Ineo RCP 5w-30
Για τους κινητήρες Βενζίνης οι οποίοι χρησιμοποιούν το: Quarrtz Ineo Xtra First 0w-20 δεν υπάρχει κάποια αλλαγή.
Εκ της Διαχειρησης.
https://www.sicurauto.it/.../stellantis-passa-allolio.../Μέλος με κορυφαία συνεισφορά
Η έκδοση Euro 6.3 (ή Euro 6.D) του κινητήρα 1.5 BlueHDi, που κατασκευάστηκε μετά τις 31 Δεκ. 2019 από τη Stellantis έχει πρόβλημα αξιοπιστίας που σχετίζεται με την αλυσίδα κίνησης του εκκεντροφόρου άξονα, η οποία σταδιακά ανοίγει και μετά σπάει. Η πρόωρη φθορά αυτού του εξαρτήματος προκαλεί έναν θόρυβο κρότου που γίνεται εντονότερος με την πάροδο του χρόνου, οδηγώντας σε αδυναμία εκκίνησης του κινητήρα. Το σπάσιμο της αλυσίδας μπορεί να προκαλέσει καταστροφική ζημιά στο μπλοκ κινητήρα, όπως στράβωμα των βαλβίδων και ζημιά στο θάλαμο καύσης.
Για να αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα οι τεχνικοί της Stellantis, έκαναν βελτιώσεις στον κινητήρα 1.5 BlueHDi, τοποθετώντας, όπως ήδη ξέρουμε, μια αλυσίδα εκκεντροφόρου 8mm (αντί για την 7mm που είχε) και εισάγοντας νέες βαλβίδες εξαγωγής. Αυτή η ενημερωμένη έκδοση του ντίζελ διακρίνεται από το περίβλημα του εκκεντροφόρου, το οποίο έχει ένα βαθούλωμα και την καταχώρηση (registered reference) 98 305 804 80. Αυτές οι αλλαγές εφαρμόστηκαν σε πολλά μοντέλα προς τα τέλη Ιανουαρίου 2023.
Για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως θόρυβος, απώλεια ισχύος ή -δυστυχώς- σπασμένη αλυσίδα, ο όμιλος Stellantis έχει αναλάβει την υποστήριξη στα οχήματα έως 5 ετών ή 150.000Km. Για όλες τις περιπτώσεις εγγύησης βέβαια ρωτάμε τον μηχανικό μας.
Τι γίνεται όμως με το λιπαντικό που συζητάμε; Σε τι σχετίζεται με τα παραπάνω; Είναι η συνέχεια!
Εκτός από τις ανωτέρω αλλαγές στη διάσταση της αλυσίδας και στην αλλαγή των βαλβίδων εξαγωγής, που έχουν ως σκοπό τους την αποφυγή του ενδεχόμενου πρόωρης φθοράς της αλυσίδας, οι μηχανικοί της Stellantis εξέτασαν και την περίπτωση της λίπανσης, ως μια επιπλέον παρέμβαση.
Τον Δεκέμβριο του 2023, οι αντιπρόσωποι των Citroën, DS, Opel και Peugeot έλαβαν μια τεχνική ανακοίνωση που αναφέρει πως η ερευνητική εργασία και οι μηχανικές δοκιμές που διεξήχθησαν έδειξαν ότι η χρήση συγκεκριμένου λαδιού κινητήρα είχε θετικό αντίκτυπο στην αξιοπιστία των κινητήρων DV5R που παραχθήκαν πριν από τον Φεβρουάριο του 2023.
Μετά τα αποτελέσματα των δοκιμών, ο Όμιλος Stellantis συνιστά τη χρήση λιπαντικού 5W30 αντί για 0W30. Η διαφορά έγκειται στο υψηλότερο ιξώδες κατά τις ψυχρές εκκινήσεις (σ.σ. θυμόμαστε όλοι το πόσο σημαντικά είναι τα πρώτα λεπτά λειτουργίας μετά από μια κρύα εκκίνηση).
Αυτή η νέο οδηγία (STELLANTIS FPW9.55535/03) στοχεύει στη μείωση της φθοράς και στη διατήρηση της διάρκειας ζωής των μηχανικών εξαρτημάτων.
Από την 1η Ιανουαρίου 2024, οι κατασκευαστές έχουν ενημερώσει τα πλάνα συντήρησης των σχετικών οχημάτων, επομένως, σε περίπτωση που δεν είστε σίγουροι, ελέγξτε τις πολλή καλές οδηγίες του Antonis και, σε κάθε περίπτωση, μιλήστε με τον μηχανικό σας. -
Δεν ξερω αν ειναι βατος....μηπως ξερεις να μου πεις ?βατος ειναι ο δρομος και μετα την ασφαλτο που ανεβαινει μεχρι εκει κοντα. οκ, το τελευταιο σπιτι ειναι κλειστο εδω και χρονια, αλλα πριν απο αυτο υπαρχουν 1-2 καινουργια προς το βουνο που κατοικουνται. μετα την ασφαλτο και μετα την πρωτη στροφη οι πετρες που εχει, εχουν μεγαλο περασμα απο το πλαι χωρις να σε προβληματιζει, ανεβαινω με το 3008 που ειναι και πολυ βαρυτερο και με εντελως ασφαλτινα λαστιχα. απο τον θεολογο ξεχνα το περασμα προς προφητη Ηλια! Αν θες να πας, πηγαινε αρμα και απο εκει συνεχισε διπλα απο τη ταβερνα, ειναι πολυ ευκολος ο δρομος, θα σε βγαλει σε ενα εκκλησακι (Αγ.Ιωαννης), πηγαινε αριστερα μετα το εκκλησακια, γιατι αν πας πριν σε βγαζει για καμαρι, και βγηκες. οσες φορες και να πηγα βεβαια στον Προφητη Ηλια, τον καλογερο δεν τον ειδα... εχει ομως τρομερη θεα. και αρμα μπορεις να ανεβεις οχι απο φυλλα μονο, πας και απο πανοραμα και μετα απο τα καινουργια φωτοβολταικα, ειναι εξαιρετικος χωματοδρομος. ωραια βολτα με το αμαξι παντα, ειναι απο αρμα να βγεις προς καμαρι, επισης πολυ ωραιος και βατος δρομος, απο εκει ισια μπαινεις στο χωριο καμαρι, συνεχιζεις ισια και θα βγεις σε πολυ ομορφα μερη, στις λεχριες και θα καταληξεις στο γεφυρι προς πουρνο
Καταλαβα...
Θα το επιχειρησω να το κανω. Ευχαριστω για την πληροφορηση.
Βεβαια μετα απο αυτο που επαθα με την καδενα δεν ξερω, εχει κλονιστει η εμπιστοσυνη μου οσο αφορα τον κινητηρα και το ποσο μετα την επισκευη θα ειμαι σιγουρος οτι εχει φτιαχτει καλα ως ποτε να αντεχει τις off road διαδρομες και την καταπονηση στα δυσκολα. χωρις να με αφησει στις ερημιες...
Αν απο τωρα αρχισανε τα μηχανικα προβληματα δεν θελω να ξερω τι θα βγαλει μετα.
Αλλοστε γι αυτο επελεξα να παρω SUV για να μπορω να κανω καποιες light off-road διαδρομες χωρις προβληματα. -
Βρηκα και κατι πιο σημαντικο σαν οδηγια απο την Stellantis οσο αφορα τον συγκεκριμενο κινητηρα που δεν μου ανεφερε κανενας απο το σερβις.
Προκειμένου να αποφευχθεί η πρόωρη φθορά και ο κίνδυνος θραύσης της αλυσίδας, οι κατασκευαστές συνιστούν από τον Ιανουάριο του 2024 τη χρήση λαδιού 5W30 (αντί για 0W30) προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα της κρύας λίπανσης. Επηρεάζονται όλα τα οχήματα που παράγονται πριν από τον Φεβρουάριο του 2023.
Εγω παντως οχι...Στο πρόσφατο σέρβις που έκανα σε Opel Crossland 1.5 bluehdi, με έδειξαν την τεχνική οδηγία της Citroën για χρήση ελαίου 0W-20/5W-30 και απαγόρευση του 0W-30. Το συνεργείο είναι πολλα χρόνια εξουσιοδοτημένο της Citroën και πήρε πρόσφατα την Opel. Επίσης το data sheet της opel για το σέρβις με βάση τον αριθμό πλαισίου, έδινε αυτά τα 2 ιξώδη.
-
Επιτρεπουν το 0-20 και οχι το 0-30. Περιεργο
-
@araxnis said in Peugeot 5008 (SUV):
Εγω παντως οχι...Στο πρόσφατο σέρβις που έκανα σε Opel Crossland 1.5 bluehdi, με έδειξαν την τεχνική οδηγία της Citroën για χρήση ελαίου 0W-20/5W-30 και απαγόρευση του 0W-30. Το συνεργείο είναι πολλα χρόνια εξουσιοδοτημένο της Citroën και πήρε πρόσφατα την Opel. Επίσης το data sheet της opel για το σέρβις με βάση τον αριθμό πλαισίου, έδινε αυτά τα 2 ιξώδη.
Το ίδιο και εμένα, αλλαγή σε 0W-20 σε Opel Crossland 1.5 bluehdi (09/2018).
Συγγνώμη για την παρέμβαση στο sub-forum του 5008 αλλά αφορά τον ίδιο κινητήρα.
Peugeot 5008 (SUV)