-
@otso said in Peugeot 5008 (SUV):
Ανασυρεις την τεχνικη οδηγια της peugeot και απευθυνεσαι σε δικηγορο .
Μυνηση στον χανιαδακη .
Ζητανε και λεφτα οι τσογλανοι .ακομη ενας ειναι....
υπαρχουν πολλοι εκει εξω
εχει γιομισει ο τοπος σπασμενα στελαντι -
@nickthetrib said in Peugeot 5008 (SUV):
Γνωστό πρόβλημα στο συγκεκριμένο μοτέρ!!!
Άλλο γνωστό πρόβλημα είναι το δοχείο adblue!αυτα ειναι οσα ΕΣΕΙΣ εχετε ακουσει, αυτα που ειναι ας πουμε στις τοπ 10 μαλακιες εταιρειων στην αυτοκινηση
υπαρχουν καμποσα ακομη.... -
Υποψιάζομαι ότι όλα αυτά τα Στέλαντις εκεί γύρω στα 160κ θα πωλούνται σωρηδόν!
-
@gtsartsal said in Peugeot 5008 (SUV):
Και πάνω που είχα αρχίσει να πείθομαι ότι οι Γάλλοι άλλαξαν...
-
λαθος
μεγαλο
χαλανε και με λιγοτερα απο 10k
ΟΧΙ ομως αν πηγαινεις ρεμουνδο....
εκει βλεπεις και 200-250 χωρις θεματα -
@gatoz said in Peugeot 5008 (SUV):
λαθος
μεγαλο
χαλανε και με λιγοτερα απο 10k
ΟΧΙ ομως αν πηγαινεις ρεμουνδο....
εκει βλεπεις και 200-250 χωρις θεματαΠερισσότερο το είπα γιατί μέχρι εκεί υπάρχει η εγγύηση και νομίζω αλλάζεται χωρίς χρέωση.
-
https://www.largus.fr/actualite-automobile/moteur-15-bluehdi-psa-probleme-de-grippage-du-systeme-dinjection-10638390.html
https://www.largus.fr/actualite-automobile/psa-15-et-16-bluehdi-defaut-du-reservoir-dadblue-pris-en-charge-10557407.html
Γνωστά τα θέματα
Όποιος θέλει ενημερωση για τα χάλια των Γάλλων, ας ανατρέξει στην ανωτέρω ιστοσελίδα.
ΥΓ: Οι μαντράδες φέρνουν αυτοκινητα από έξω, εχοντας δύο βασικές παραμέτρους στο μυαλό τους.
Να τα αγοράζουν φθηνά και να τα πουλάνε εύκολα.
Μην απορειτε για τις αθρόες εισαγωγές stellantis hdi σε διάφορες εκδόσεις αμαξωμάτων.
Τα αγοράζουν φθηνά (μάλλον όλοι καταλαβαίνουμε γιατί...) κι εδώ φεύγουν αέρας, καθώς ο (αμύητος) καταναλωτής ψάχνει για design μαζί με οικονομία καυσίμου... -
Από επιτυχία...σε επιτυχία το πάνε εκεί στη Στέλλαντις...
Μόνη σωτηρία...παντού Ρεμουνδος franchise.
-
Off topic μεν, σχετικό με την ένδοξη Stellantis μεν...
-
@chdi-5008 said in Peugeot 5008 (SUV):
Αγαπητοι ιδιοκτητες του 5008 θελω να αναφερω ενα σοβαρο ζητημα που εχουν οι κινητηρες diesel 1,5 Hdi 130 Hp και καποιοι το γνωριζουν και καποιοι οχι.
Εγω φυσικα ανηκω σε αυτους που δεν το γνωριζα μεχρι προχτες που συνεβει το "κακο"..!!!
Εχω στην κατοχη μου το 5008 εδω και 5 χρονια και και 4 μηνες κι εχω κανει 107.000 χλμ.
Μεχρι προχτες δεν ειχα αντιμετοπισει κανενα θεμα μηχανικο με το αμαξι,εκανα κανονικα τα σερβις του κι ολα μια χαρα. Να επισημανω οτι μενω Ερετρια μονιμα πια και ο κινητηρας δεν ταλαιπωρειται απο μποτιλιαρισματα και σταματα - ξεκινα αλλα και δεν χρησιμοποιω ποτε το start-stop. Το απενεργοποιω παντα με το που παιρνει μπροστα ο κινητηρας.
Προχτες πηρα το αμαξι να κατεβω να ψωνισω γενικως στην πολη της Ερετριας αφου μενω λιγο πιο εξω απο την πολη και το αμαξι ειναι το μονδικο μεσο για μενα για να μπορω να κανω τις δουλειες μου.
Ολα καλα πηγαινανε χωρις να ακουγετε καποιος παραξενος ηχος απο την μηχανη για να με κανει να υποψιαστω οτι κατι δεν παει καλα.
Ειμαι πανω απο 40 χρονια οδηγος και παντα και η παραμικρη διαφορα στην λειτουργεια του κινητηρα γινεται αντιληπτη και ποτε μου ολα αυτα τα χρονια κανενα αμαξι μου δεν νε εχει αφησει στον δρομοα...!!!
Ειχα παρκαρει το αμαξι κοντα στο λιμανι και παω να το παρω να γυρισω σπιτι, βαζω μπροστα κι αμεσως ακουγεται ενα δυνατο κροταλισμα απο την μηχανη σαν τρακτερ και αμεσως σβηνω το αμαξι. Ξαναβαζω μπροστα αλλα η μηχανη αρνιοταν να παρει μπροστα...!!!
Φαινοταν σαν βλαβη τροφοδοσιας καυσιμου κι οχι κατι πιο σοβαρο αφου ο κινητηρα γυριζε κανονικα με την μιζα,
Παιρνω τηλεφωνο μασως τον φιλο μου στον Χανιαδακη που του ειχαν κανει και πριν 5 μηνες το σερβις του κι αμεσως μου λεει χωρις να του πω πολλες λεπτομερειες, ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΔΕΝΑ...!!!
Ποια καδενα τον ρωταω αφου ηξερα οτι εχει ιμαντες χρονισμου κι οχι καδενα...!!
Μου εξηγησε οτι εχει μια μικρη καδενα στους εκκεντροφορους πραγμα που δεν το γνωριζα.
Μου λεει οτι υπηρχε ενα θεμα απο το 2018 και μετα που βγηκε αυτος ο συγκεκριμενος κινητηρας και ειχε μια αστοχια οσο αφορα το παχος της καδενας δλδ ηταν πιο λεπτη απο οσο επρεπε με αποτελεσμα μετα απο πολλα χλμ να εχει προβλημα και να σπαει γιατι δεν αντεχε στις πιεσεις του κινητηρα...!!!
Φυσικα στις αντιπροσωπειες γνωριζαν το συγκεκριμενο προβλημα !!!! αλλα δεν ενημερωνανε τους ιδιοκτητες η τουλαχιστο σε καποιο σερβις που κανανε να τους πουνε οτι η καδενα θελει αλλαγμα αφου απο το καπακι της μηχανης μπορουσαν να δουνε τον αριθμο κι ανηκει σε αυτα που ειχαν την λεπτη καδενα...!!!..Απαρεδεκτο....!!!
Εψαξα το θεμα κι οντως η Peugeot ανεφερει ποιος αριθμος στο καπακι της μηχανης ειναι ο καλος και ποιος ο σκαρτος..!! Και μαλιστα με εικονες...!!!
Τελος παντων το προβληματα δεν σταματουσαν μονο σε αυτο αλλα οτι το αμαξι επρεπε να το παω να το φτιαξουν στην Αθηνα αφου ουτε η Χαλκιδα εχει εξουσιοδοτημενο συνεργειο της Peugeot...!!!
Οδικη ειχα την Interamerican αλλα ποτε μου μεχρι τωρα δεν την ειχα χρειαστει.
Ηρθε τελικα να φορτωσει το αμαξι αλλα ειχαμε αλλο προβλημα, πως θα απενεργοποιησουμε το αυτοματο κιβωτιο αφου δεν επαιρνε μπροστα η μηχανη ?
Συνενοηθηκαμε να επικοινωνησουμε με τον μηχανικο την αλλη μερα αφου ηταν βραδυ και ηταν κλειστα τα συνεργεια..
Την αλλη μερα παιρνω τηλ. στον Χανιαδακη να ρωτησω τι θα κανουμε με το αυτοματο και η απαντηση ειναι να βαλει ροδακια στους τροχους η οδικη γιατι ειναι ΑΔΥΝΑΤΗ η απενεργοποιηση εκει στον δρομο. Θελει να μπει συνεργειο και υπαρχουν καποιες βιδες που βγαζεις για να ελευθερωθει το σασμαν ( αυτο μας το εδειξε ο μηχανικο αφου το πηγα στον Χανιαδακη).
Υπηρχε κι αλλο ενα θεμα ομως σοβαρο οτι η οδικη παρολο που ηταν Interamerican ηταν μονο για τοπικρε μεταφορες εντος του Ν. Ευβοιας. Για να παει Αθηνα θα πηγαινε σε χωρο φυλαξη της εταιρειας στην Χαλκιδα και μετα απο 2-3 μερες θα ερχοτανε απο Αθηνα γερανος της εταιρειας να το παρει.....!!!
Τελικαμετα απο πολλα τηλεφωνα με υπευθυνο της εταιρειας καταφερα να ερθει απο την Αθηνα κατευεθειαν γερανος για το λογω του να μην γινει καμια ζημια στο διαφορικο φορτωνοντας το 2 φορες απο γερανο σε γερανο.
Τελικα ειχε φερει και ροδακια και το φορτωσαμε για Αθηνα.
Η ταλαιπωρια μεγαλη για ενα πραγμα που θα μπορουσε να αποφευχθει και να μην φτασουμε στο σημειο αυτο κι εκτος αυτου θελουν και καμια 30 μερες μεχρι να ερθει το ανταλλακτικο απο οτι λενε αυτοι στον Χανιαδακη.
Στην αρχη μου ειχαν πει για ενα κοστος επισκευης 2.500...!!!!! ευρω αλλα απο κοντα μου τα αλλαξανε γιατι τα ειχα παρει και μου το κατεβασανε στα 650 περιπου....!!!
Τωρα τι ζημια εχει γινει και τι θα κανουν αυτοι δεν ξερω γιατι ηταν εχτες Παρασκευη που το πηγαμε και το μονο που το ειδαν για να μου επιβεβαιωσουν την βλαβη.
Αυτα με τα νεα αμαξια που τα εχουν κανει αναλωσιμα κι αυτα παρολο που τα χρυσοπληρωνουμε σαν κοροιδα....!!!Υ.Γ Να αναφερω οτι φυσικα δεν υπαρχει αμαξι αντικαταστασης να μου δωσουν ουτε ο Χανιαδακης αλλα ουτε και η επισημη αντιπροσωπεια στην Κηφησια....!!!
Την αλλη φορα ομως μου ειχαν δωσει για να γυρισω Ερετρια γιατι παλι θα εμενε 3 μερες το αμαξι λογω Σ/Κ.
Τωρα δεν εχει κι αν θες σου νοικιαζουν με 15 ευρω την ημερα δλδ κανενα 500+ το μηνα βγαινει...περιστασιακε συμπολιτη, @πλακακια, ειναι εξαιρετικα γνωστο το θεμα.
γραψου στην ομαδα στο φουμπου των 3008 https://www.facebook.com/groups/1794126110881927/ και διαβασε με την ησυχια σου.
υπαρχουν πολλες πιθανοτητες να γλυτωσεις και περισσοτερα χρηματα.
αναλογο προβλημα στις βενζινες πλεον καλυπτεται μεχρι τα 170k απο την εταιρεια-εγγγυηση
βασικα σου προβλημα ομως ειναι πως αγνοεις την ρεμουνδο, δεν υπαρχει περιπτωση να το ειχες παθει αν σερβιριζοσουνα στον χρηστο, για αυτο υπαρχει η λατρεια στο προσωπο του απο τους απανταχου κακομοιρηδες που πηραμε στελαντι - το ασπρο 3008 hybrid4 συχνα παρκαρισμενο στους φετες4χ4 ειναι το δικο μου....Ημουν γραμμενος στην συγκεκριμενη ομαδα αλλα επειδη δεν ασχολουμε γενικα με τα social ξεγραφτηκα. Η Peugeot για την συγκεκριμενη βλαβη δινει εγγυηση απο οτι μου ειπαν στην αντιπροσωπεια, 60 μηνες ( 5χρονια δλδ) η 150.000 χλμ. οποιο ερθει πρωτο.
Εγω δν εχω κανει τα χλμ. αλλα εχω κλεισει τα 5 χρονια πριν 5 μηνες !!!!
Ισως για αυτο καιι μου παιρνουν λιγοτερα απο οτι θα κοστιζε εκτος εγγυησης.
Καποια παιδια απο τις Fetes 4x4 που ειναι και εθελοντες της Ερετριας με ειχαν βοηθησει περισυ με τα χιονια που ειχα αποκλειστει εδω που μενω στην Αγ Κυριακη.
Τον γνωριζω τον Ρεμουνδο που αναφερεις και μαλιστα οταν εληξε η εγγυηση που ειχα πηρα να ρωτησω ποσο παιρνει για το μικρο σερβις και μου ειχε ζητησει παραπανω απο τον Χανιαδακη.
Προσωπικα δεν εχω θεμα με το σερβις τους απλα η ζημια αυτη ειναι καθαρα κατασκευαστικο λαθος της Peugeot.
Απο την στιγμη που εχουν εντολες για την εγγυηση στην συγκεκριμενη "βλαβη" απο την μαμα εταιρεια δεν μπορει κανενας εξουσιοδοτημενος αντιπροσωπος να το παραβλεψει αυτο και να σου παρει λιγοτερα χρηματα αλλα κι απο ξενα site που διαβασα για το συγκεκριμενο θεμα ολοι ξαφνικα το παθανε..!!!! Δεν σου δινει καποιο σημαδι φθορας για να το ακουσεις και να το δεις. Εγω την ευθυνη την ριχνω στην μαμα εταιρεια που ενω το ηξερε δεν εκανε ανακληση για τον συγκεκριμενο προβλημα...!!!
Οσο για το προβλημε με το AdBlue ποτε μου δεν ειχα θεμα...!!!
Το γνωριζα οτι υπηρχε αλλα ημουν τυχερος σε αυτο....!!!Οσο γαι το περιστασιακος που ανεφερες ειμαι αρκετα χρονια γραμμενος στο site αυτο απλα δεν πολυμπαινω παρα μονο αν εχω κατι να ενημερωσω και τους αλλους ιδιοκτητες του 5008 που ειναι το συγκεκριμενο topic.
-
@otso said in Peugeot 5008 (SUV):
Ανασυρεις την τεχνικη οδηγια της peugeot και απευθυνεσαι σε δικηγορο .
Μυνηση στον χανιαδακη .
Ζητανε και λεφτα οι τσογλανοι .Δεν φταιει ουτε ο Χανιδακης ουτε και ο καθε επισημος αντιπροσωπος που πουλαει πεζω...Εμεις που τα αγοραζουμε φταιμε και η Peugeot που εχει "ριξει" την ποιοτητα της και η καθε αυτοκινητοβιομηχανια λογω ανταγωνισμου....!!!
Ολες οι μαρκες εχουν η καθεμια και τα προβληματα τους...!!!! -
το περιστασιακος πηγαινε σε εμενα, ειμαι περιστασιακος κατοικος στην ερετρια, στα πλακακια.
και ακουγεται νωριτερα η ζημια, υπαρχει ενα εντονο κροταλισμα, ειδικα κρυο, εχω ακουσει ηδη ακριβως αυτον τον ηχο σε αρκετα, ειναι χαρακτηριστικος και απο τη στιγμη που θα τον κανει ειναι θεμα τυχης ποττε θα κοπει.
στον ρεμουνδο αυτο που ισχυει ειναι πως δινουν ιδιαιτερη προσοχη σε καθε εστω και ανεπαισθητο θορυβο αλλα και σε ενημερωνουν για καθε πιθανοτητα και σιγουρα για τα πολυ γνωστα προβληματα. αφου ησουν στην ομαδα θα γνωριζεις την 'τρελλα' των σιτροενοπεζω κατοχων με το συγκεκριμενο συνεργειο. οκ, ναι, ειναι ακριβοτερος. στους περισσοτερους, αν οχι σε ολους, εχουν ζητησει πριν τη ληξη της εγγυησης την αντικατασταση με την φαρδυτερη ομως. οπως και εχουν πιεσει για οσο το δυνατον μεγαλυτερες καλυψεις στην εγγυηση ακομη και για αυτοκινητα που ηταν τελειως εκτος. αναλογα και για το adblue.
επισης οι φετες4χ4 ειναι εθελοντες (σωματειο και κατα δευτερο ομαδα τετρακινησης), οπως και τα μελη τους, για αυτο βλεπεις και εξω απο το γραφειο το παραχωρημενο πυροσβεστικο. -
το περιστασιακος πηγαινε σε εμενα, ειμαι περιστασιακος κατοικος στην ερετρια, στα πλακακια.
και ακουγεται νωριτερα η ζημια, υπαρχει ενα εντονο κροταλισμα, ειδικα κρυο, εχω ακουσει ηδη ακριβως αυτον τον ηχο σε αρκετα, ειναι χαρακτηριστικος και απο τη στιγμη που θα τον κανει ειναι θεμα τυχης ποττε θα κοπει.
στον ρεμουνδο αυτο που ισχυει ειναι πως δινουν ιδιαιτερη προσοχη σε καθε εστω και ανεπαισθητο θορυβο αλλα και σε ενημερωνουν για καθε πιθανοτητα και σιγουρα για τα πολυ γνωστα προβληματα. αφου ησουν στην ομαδα θα γνωριζεις την 'τρελλα' των σιτροενοπεζω κατοχων με το συγκεκριμενο συνεργειο. οκ, ναι, ειναι ακριβοτερος. στους περισσοτερους, αν οχι σε ολους, εχουν ζητησει πριν τη ληξη της εγγυησης την αντικατασταση με την φαρδυτερη ομως. οπως και εχουν πιεσει για οσο το δυνατον μεγαλυτερες καλυψεις στην εγγυηση ακομη και για αυτοκινητα που ηταν τελειως εκτος. αναλογα και για το adblue.
επισης οι φετες4χ4 ειναι εθελοντες, οπως και τα μελη τους, για αυτο βλεπεις και εξω απο το γραφειο το παραχωρημενο πυροσβεστικο.Ναι και μπραβο στην ομαδα γιατι τρεχουν παντου....!!!
Τωρα οπου και να το παω εκτος εγγυησης ειναι ως ποτε δεν γλυτωνω κατι. Ας ελπισουμε να φτιαχτει γργορα γιατι θα κανω πλουσιους τα παιδια που εχουν ταξι στην Ερετρια....!!!! -
@chdi-5008 said in Peugeot 5008 (SUV):
επισης οι φετες4χ4 ειναι εθελοντες, οπως και τα μελη τους, για αυτο βλεπεις και εξω απο το γραφειο το παραχωρημενο πυροσβεστικο.Ναι και μπραβο στην ομαδα γιατι τρεχουν παντου....!!!
Τωρα οπου και να το παω εκτος εγγυησης ειναι ως ποτε δεν γλυτωνω κατι. Ας ελπισουμε να φτιαχτει γργορα γιατι θα κανω πλουσιους τα παιδια που εχουν ταξι στην Ερετρια....!!!!οκ, κοντα εισαι, λιγο περπατημα κανει καλο....χαχαχαχα
τη προπερασμενη βδομαδα πηγα ον φουτ, στο μοναστηρι στον προφητη ηλια (ζοριστηκα βεβαια μετα τη στροφη που εχει τη μεγαλη ανηφορα), απο εκει πηγα στον αρμα και γυρισα σπιτι και κοιμηθηκα ενα 12ωρο ακατουρητος. οταν παρεις τον πεζουλα, στο προτεινω, ανεβα απο τις πινακιδες απο πρασινο λοφο στο μοναστηρι και απλα οταν στριβει κοντα στο μοναστηρι η παρακαμψη, αστο εκει και περπατα 100 μετρα ειναι. αν πας ισια μετα, σε 1km βγαινεις λιγο πριν τον αρμα και απο εκει μπορεις να κατεβεις απο τα φωτοβολταικα - ειναι ωραια βολτα και τη βγαζει το 5008 ανετα
-
Προσωπικά πιστευω πως για καθετι που μπορεί να συμβεί στον καθενα μας υπάρχει μια αλληλουχία αστοχιών που θα μπορούσαν να μη συμβούν. Κλείνοντας το αυτοκίνητο πχ την 5ετία και εφόσον το πήγες πριν 5 μήνες, θα έπρεπε εκτός του τακτικού σέρβις το συνεργείο να ελέγξει αν το όχημα υπόκειται σε κάποια ανάκληση, οδηγία. Δευτερο, θα έπρεπε να σου ζητήσουν να ελεγχθεί στα σημεία που πονά εφόσον δε το έκανες εσύ. Να σε ενημερώσουν για το επιπλέον κόστος του ελέγχου και πιθανό και κόστους.
Αυτό συνεβη στη δική μου περίπτωση με το ταπεινό ντάστερ. Λιγες εβδομάδες στην κυριολεξία πριν την λήξη της εγγυησης το πήγα για προβλεπόμενο σερβις βάσει χλμ. Το αμάξι εμεινε μια μερα μέσα δίχως να επιβαρυνθώ καθόλου. Αντικαταστάθηκε το infotainment καθώς και τα ελατήρια του οχήματος βάσει οδηγίας της Ρενώ! Επιπλέον ένας αισθητήρας παρκαρίσματος. Αυτά τα συνεργεία πρέπει να αναζητούμε και όχι όποιον προσφέρει την ίδια υπηρεσία δέκα ή εικοσι ευρώ πιο κάτω. Επίσης πρέπει μετά από πολλά χλμ η χρόνια χρησης του οχήματος πρέπει μόνοι μας να επιζητούμε ένα πιο σχολαστικό έλεγχο. Με βάση τις οδηγίες του κατασκευαστή έγινε λαθος γιατί δεν υπήρξε τήρηση των οδηγιών. Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες. Αν η πεζώ είχε τόσο μεγάλα θέματα αξιοπιστίας δεν θα ηταν στη θεση που βρίσκεται σημερα αλλά θα είχε χαθεί. Όπως χάθηκε η Αλφα. η Λάτσια και άλλες που δεν αντεξαν στα νέα πρότυπα και θέλω του αγοραστικού κοινού. Για τους λόγους που μπορεί να κοπει μια καδένα ή ένας ιμάντας δε θα γράψω τπτ. Πάντως δεν είναι λίγοι. Στο λέω φίλε μου γιατί έχω ξεχάσει πόσες εκατοντάδες χλμ έχω γράψει με διάφορα αυτοκίνητα. Κανένα δε με αφησε ποτέ. Προοιδοποιήσεις όμως είχα αλλά και την πρόνοια να τσεκάρω το αμάξι δυο φορές το χρόνο για διάφορα πράγματα. Μη ξεχνιέστε θέλω να πω με τις εγγυήσεις των κατασκευαστών γιατί στο τέλος εσείς τις πληρώνετε, και πάντα θα υπάρχουν ψιλά γραμματακια που δεν προσέξατε. -
Περαστικά φίλε και καλά ξεμπερδεματα με την αντιπροσωπεια
-
@spi_duster said in Peugeot 5008 (SUV):
Όπως χάθηκε η Αλφα
Η Alfa μια χαρά ζει και βγάζει και κέρδη.
-
@realzeus said in Peugeot 5008 (SUV):
Όπως χάθηκε η Αλφα
Από τα 131.000 οχήματα του 2018 στα 68.000 το 2023;...
-
@n-k-9 said in Peugeot 5008 (SUV):
Όπως χάθηκε η Αλφα
Οι πωλήσεις είναι αδιάφορες. Αυτό που μετράει είναι η κερδοφορία. Το 2018 είχε ζημία, το 2023 είχε κέρδος.
-
@n-k-9 said in Peugeot 5008 (SUV):
Όπως χάθηκε η Αλφα
Οι πωλήσεις είναι αδιάφορες. Αυτό που μετράει είναι η κερδοφορία. Το 2018 είχε ζημία, το 2023 είχε κέρδος.
Απλά έχω την εντύπωση πως ο φίλος παραπάνω το έγραψε με την έννοια το πόσο έχει συρρικνωθεί ως μάρκα και όχι με οικονομικούς όρους.
Peugeot 5008 (SUV)