-
@gatoz said in Peugeot 5008 (SUV):
@chdi-5008 said in Peugeot 5008 (SUV):
5W30
σου ειπα, γραψου στην ομαδα του fb https://www.facebook.com/groups/1794126110881927/
Απο εκει σου αντιγραφω απο τα 'επιλεγμενα'ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Αγαπητοί φίλοι
Σχετικά με την νέα οδηγία του ομίλου Stellantis για την αντικατάσταση του λιπαντικού Quarrtz Xtra First 0w-20 στους κινητήρες 1,5 BlueHDi DV5R στο νέο υψηλής απόδοσης Quarrtz Ineo RCP 5w-30
Τα μοντέλα που εξοπλίζονται με τον κινητήρα DV5R και συσχετίζονται με αυτήν την οδηγία είναι:
Peugeot: 208 II, 308 II, 308 II, 2008 II, 3008 II, 5008 II, 508 II, Parttner, Rifter, Traveller.
Η οδηγία αυτή αφορά και ορισμένα μοντέλα των εταιριών:
Citroen, DS και Opel
(έχουμε και τα μοντέλα τα οποία δεν αναφέρουμε γιατί δεν μας αφορούν)
Σας ενημερώνουμε οτι:
Το πρόγραμμα service για τους κινητήρες που αναφέρονται παρακάτω έχει αλλάξει από τις 8 Ιανουαρίου 2024 και θα παρέχει τη χρήση λαδιού 5W-30 ανάλογα με το OPR ημερομηνία παραγωγής του οχήματος. (μέχρι τον Φεβρουάριο του 2023 η μετά)
DV5R όλων των τύπων μέχρι OPR 16885
Ταυτοποίηση κινητήρα: YHX/ YHY/ YHZ/ YHW/ YHV/ YHR
Προδιαγραφή βαθμού ιξώδους: FPW9.55535/03
Εγκεκριμένο λιπαντικό: Quarrtz Ineo RCP 5w-30
Για τους κινητήρες Βενζίνης οι οποίοι χρησιμοποιούν το: Quarrtz Ineo Xtra First 0w-20 δεν υπάρχει κάποια αλλαγή.
Εκ της Διαχειρησης.
https://www.sicurauto.it/.../stellantis-passa-allolio.../Μέλος με κορυφαία συνεισφορά
Η έκδοση Euro 6.3 (ή Euro 6.D) του κινητήρα 1.5 BlueHDi, που κατασκευάστηκε μετά τις 31 Δεκ. 2019 από τη Stellantis έχει πρόβλημα αξιοπιστίας που σχετίζεται με την αλυσίδα κίνησης του εκκεντροφόρου άξονα, η οποία σταδιακά ανοίγει και μετά σπάει. Η πρόωρη φθορά αυτού του εξαρτήματος προκαλεί έναν θόρυβο κρότου που γίνεται εντονότερος με την πάροδο του χρόνου, οδηγώντας σε αδυναμία εκκίνησης του κινητήρα. Το σπάσιμο της αλυσίδας μπορεί να προκαλέσει καταστροφική ζημιά στο μπλοκ κινητήρα, όπως στράβωμα των βαλβίδων και ζημιά στο θάλαμο καύσης.
Για να αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα οι τεχνικοί της Stellantis, έκαναν βελτιώσεις στον κινητήρα 1.5 BlueHDi, τοποθετώντας, όπως ήδη ξέρουμε, μια αλυσίδα εκκεντροφόρου 8mm (αντί για την 7mm που είχε) και εισάγοντας νέες βαλβίδες εξαγωγής. Αυτή η ενημερωμένη έκδοση του ντίζελ διακρίνεται από το περίβλημα του εκκεντροφόρου, το οποίο έχει ένα βαθούλωμα και την καταχώρηση (registered reference) 98 305 804 80. Αυτές οι αλλαγές εφαρμόστηκαν σε πολλά μοντέλα προς τα τέλη Ιανουαρίου 2023.
Για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως θόρυβος, απώλεια ισχύος ή -δυστυχώς- σπασμένη αλυσίδα, ο όμιλος Stellantis έχει αναλάβει την υποστήριξη στα οχήματα έως 5 ετών ή 150.000Km. Για όλες τις περιπτώσεις εγγύησης βέβαια ρωτάμε τον μηχανικό μας.
Τι γίνεται όμως με το λιπαντικό που συζητάμε; Σε τι σχετίζεται με τα παραπάνω; Είναι η συνέχεια!
Εκτός από τις ανωτέρω αλλαγές στη διάσταση της αλυσίδας και στην αλλαγή των βαλβίδων εξαγωγής, που έχουν ως σκοπό τους την αποφυγή του ενδεχόμενου πρόωρης φθοράς της αλυσίδας, οι μηχανικοί της Stellantis εξέτασαν και την περίπτωση της λίπανσης, ως μια επιπλέον παρέμβαση.
Τον Δεκέμβριο του 2023, οι αντιπρόσωποι των Citroën, DS, Opel και Peugeot έλαβαν μια τεχνική ανακοίνωση που αναφέρει πως η ερευνητική εργασία και οι μηχανικές δοκιμές που διεξήχθησαν έδειξαν ότι η χρήση συγκεκριμένου λαδιού κινητήρα είχε θετικό αντίκτυπο στην αξιοπιστία των κινητήρων DV5R που παραχθήκαν πριν από τον Φεβρουάριο του 2023.
Μετά τα αποτελέσματα των δοκιμών, ο Όμιλος Stellantis συνιστά τη χρήση λιπαντικού 5W30 αντί για 0W30. Η διαφορά έγκειται στο υψηλότερο ιξώδες κατά τις ψυχρές εκκινήσεις (σ.σ. θυμόμαστε όλοι το πόσο σημαντικά είναι τα πρώτα λεπτά λειτουργίας μετά από μια κρύα εκκίνηση).
Αυτή η νέο οδηγία (STELLANTIS FPW9.55535/03) στοχεύει στη μείωση της φθοράς και στη διατήρηση της διάρκειας ζωής των μηχανικών εξαρτημάτων.
Από την 1η Ιανουαρίου 2024, οι κατασκευαστές έχουν ενημερώσει τα πλάνα συντήρησης των σχετικών οχημάτων, επομένως, σε περίπτωση που δεν είστε σίγουροι, ελέγξτε τις πολλή καλές οδηγίες του Antonis και, σε κάθε περίπτωση, μιλήστε με τον μηχανικό σας.Ξεγραφτηκα γιατι δεν ειχε αrκετους ιδιοκτητες 5008 καθως δεν υπαρχει ομαδα ελληνικη ειδικα για το 5008 στο FB παρα μονο σε international ομαδα. Περισσοτερο μιλουσαν για τα μικροτερα μοντελα. Εχει βεβαια κι μια ελληνικη ομαδα 3008 μονο αλλα και παλι δεν με καλυπτε σε καποια θεματα. Τουλαχιστον εδω μεσα ειναι συγκεκριμενο το topic 5008.
μα μιλας για το ιδιο αυτοκινητο μηχανικα και αν δεν κανω λαθος πρεπει να ειναι πανω απο 50 τα 5008 στην ομαδα αυτη. απο τις πλεον αρτια καταρτισμενες σε τεχνικα θεματα του ομιλου, ας πουμε το θεμα με τις καδενες του πετρελαιου, τα λαδια, το adblue αλλα και τους ιμαντες που κοβονται στις βενζινες ειναι χιτ και σιγουρα ενημερωνεται οποιος το διαβαζει - το κορσα του γιου μου ας πουμε ειχε ακριβως αυτην την αναγκη.
Ειχαμε κανει μια ερευνα στην συγκεκριμενη σελιδα για τα μοντελα και τους ιδιοκτητες και μολις 11 ατομα με τον 1.5 diesel κινητηρα σε ολη την χωρα ειχαν 5008 ποσοστο πολυ μικρο για θεματα μηχανικα σχετικα με το 5008. Οι πιο πολυ ειχαν επειλεξει τον 1.2 Pure Tech τρικυλινδρο που τον θεωρω μικρο κινητηρα για ενα τετοιου μεγεθους αμαξωμα παρολο που ειχε την ιδια ιπποδυναμη με τον diesel. δλδ 130 αλογα.
Γενικα το 5008 ειναι ενα μεγαλο αμαξι κι επειδη ειναι και εφταθεσιο αφορα μια ορισμενη ομαδα αγοραστων οικογενειαρχες με πανω απο 2 παιδια και πιο πολυ τους πολυτεκνους οι οποιοι το αγοραζαν και με εκπτωση λογω πολυτεκνιας.
Εγω πρεπει να ειμαι ο μοναδικος που το επελεξα σαν ατομικο αμαξι αφου δεν εχω οικογενεια ουτε καν παντρεμενος ειμαι...!!!
Το επελεξα για τους μεγαλους χωρους που εχει συν οτι θα εμενα επαρχια και δεν θα ειχα θεμα παρκιν και μετακινησης και θα εκανα πολλα μακρινα ταξιδια...!! -
@criuser said in Peugeot 5008 (SUV):
Εγώ δεν έχω λεφτά για συνεργεία, όπως εσύ για το βιτάρα...
Για αυτό έχω το άσπαστο αιρκρος...
αχαχαχαχα
στο μεταξυ αμα κατεβεις θαψα, δηλαδη βρεις βιταρα να σε κατεβασει, ειναι τιγκα στα σουζ - ουτε ενα γαλλοχρεπο
οσο για συνεργεια, νομιζω ξερουμε και οι δυο ποιο πηγαινει και ποιο οχι.Εγω που πηγα Θαψα απο τον χωματοδρομο με κατι κοτρωνες τεραστιες γιατι δεν ηξερα οτι ειχε κι αλλο δρομο πιο βατο με το 5008 μετα απο 6 μηνες απο την αγορα του αλλα σιγα-σιγα και με προσοχη κατεβηκα στην παραλια...!!!
Ευτυχως ηταν ψηλο και δεν εβρισκε απο κατω πιο πολυ τα λαστιχα φοβηθηκα μην σκασει κανενα αλλα ευτυχως ηταν καινουργια ακομα κι αντεξανε. Τωρα εμαθα τον εφτιαξαν τον δρομο. -
δεν μπορω θα το πω....
#mono_vitara
και δεν θα εσπαγε ποτε, μα ποτε, αλλα και δεν θα ηθελες κανενα να σε βγαλει απο χιονια ή οτιδηποτε
ασε που ειναι φοβερα να ανεβεις σεττα, αμπουδιωτισσα, λιμνη σεττας, βρωμονερα, ξηροβουνι, κοτυλαια, πουρνο, θαψα, βυθουρη και τοσα τρομερα και ανεξερευνητα μερη της ευβοιας!εδω με το 3008 και τη τετρακινηση καλοκαιρι εχω να κανω μπανιο ερετρια απο το 2010...
καθε μερα αναχωρηση για καποια απο τις συναρπαστικες παραλιες του αιγαιου με περασμα αντι για αμαρυνθο-αλιβερι-κυμη, απο γυμνο-σεττα-μετοχι που ειναι πολυ κονταγια τα βιταρα, τα νεα, ειναι παιχνιδακια αυτες οι διαδρομες, οκ, οι πεζουλες την ακουνε ειναι η αληθεια....
Εχω παει με το 5008 σε ολα αυτα τα μερη. Αλλοστε ειμαι 5μιση χρονια στην Ερετρια.
Εχω παει και σε αλλους δασικους καροδρομους γι αυτο αλλαξα λαστιχα κι εβαλα για off-road διαδρομες. Απλα αν ηταν και τετρακινητο θα ηταν καλυτερα.
Το 3008 ειναι πιο SUV σε σχημα ενω το 5008 λογω μηκους ερχεται πιο λιμουζινε στυλ.
Παντως εγω παω και σε πιο δυσκολες διαδρομες μεχρι εκει που με παιρνει. ομως, μην το διαλυσω κιολας.!!! -
δεν μπορω θα το πω....
#mono_vitara
και δεν θα εσπαγε ποτε, μα ποτε, αλλα και δεν θα ηθελες κανενα να σε βγαλει απο χιονια ή οτιδηποτε
ασε που ειναι φοβερα να ανεβεις σεττα, αμπουδιωτισσα, λιμνη σεττας, βρωμονερα, ξηροβουνι, κοτυλαια, πουρνο, θαψα, βυθουρη και τοσα τρομερα και ανεξερευνητα μερη της ευβοιας!εδω με το 3008 και τη τετρακινηση καλοκαιρι εχω να κανω μπανιο ερετρια απο το 2010...
καθε μερα αναχωρηση για καποια απο τις συναρπαστικες παραλιες του αιγαιου με περασμα αντι για αμαρυνθο-αλιβερι-κυμη, απο γυμνο-σεττα-μετοχι που ειναι πολυ κονταγια τα βιταρα, τα νεα, ειναι παιχνιδακια αυτες οι διαδρομες, οκ, οι πεζουλες την ακουνε ειναι η αληθεια....
Εχω παει με το 5008 σε ολα αυτα τα μερη. Αλλοστε ειμαι 5μιση χρονια στην Ερετρια.
Εχω παει και σε αλλους δασικους καροδρομους γι αυτο αλλαξα λαστιχα κι εβαλα για off-road διαδρομες. Απλα αν ηταν και τετρακινητο θα ηταν καλυτερα.
Το 3008 ειναι πιο SUV σε σχημα ενω το 5008 λογω μηκους ερχεται πιο λιμουζινε στυλ.
Παντως εγω παω και σε πιο δυσκολες διαδρομες μεχρι εκει που με παιρνει. ομως, μην το διαλυσω κιολας.!!!Ετσι είναι.
Βέβαια υπάρχουν άλλοι που τα επισκευάζουν ΔΕ-ΠΑ και τα σπάνε το ΣΚ...
Και βέβαια περνάνε και τα τιμολόγια στα έξοδα...
-
Ναι αλλά δίνουν πιο γλαφυρές περιγραφές και πιο ολοκληρωμένη περιγραφή των ορίων αντοχής και Θραυσης των αυτοκινήτων. Όχι πως ήταν ανάγκη ή κάτι δύσκολο να σπάσεις ένα πανέμορφο σουβ για να δείξεις ότι σπάει.
-
μερικοι ξερουν πως οριζεται το εκτος δρομου,
οχι δεν ειναι απλα ο χωματοδρομοςστα λαγουμακια σας και οι δυο
-
Εκτός δρόμου πάμε μερικοί μόνο όταν υπάρχει ανάγκη. Στις ελιές, στα χωράφια και ενίοτε όταν υποχωρήσει ο δρόμος, όπως έγινε στην γειτονιά μου. Δε ψάχνουμε να βρούμε νερολακους που έχουν να πίνουν νεράκι τα ζωντανά του Θεού , για να κυλιούνται εκεί τα αμάξια και να ανακατεύουν τη λάσπη με λάδια και βαλβολινες αναδύοντας οσμή καμμενου συμπλέκτη. Έχουμε διαφορετικά ενδιαφέροντα και πολύ περισσότερο οικολογικά. Τα βουνά είναι για πεζοπορία, ορειβασία,ηρεμία , συγκέντρωση και άθληση. Αντρικια πράγματα και όχι παπάτζες.
-
@spi_duster said in Peugeot 5008 (SUV):
Εκτός δρόμου πάμε μερικοί μόνο όταν υπάρχει ανάγκη. Στις ελιές, στα χωράφια και ενίοτε όταν υποχωρήσει ο δρόμος, όπως έγινε στην γειτονιά μου. Δε ψάχνουμε να βρούμε νερολακους που έχουν να πίνουν νεράκι τα ζωντανά του Θεού , για να κυλιούνται εκεί τα αμάξια και να ανακατεύουν τη λάσπη με λάδια και βαλβολινες αναδύοντας οσμή καμμενου συμπλέκτη. Έχουμε διαφορετικά ενδιαφέροντα και πολύ περισσότερο οικολογικά. Τα βουνά είναι για πεζοπορία, ορειβασία,ηρεμία , συγκέντρωση και άθληση. Αντρικια πράγματα και όχι παπάτζες.
Άσχετο αλλά ταΐζω κάποια σκυλάκια!!! Αδέσποτα!
Τους πάω εμφιαλωμένο νερό σε κάτι κυπελλάκια! Αυτα πίνουν λίγο και το αφήνουν και επιλέγουν να πίνουν τα βρωμονερα από νερόλακκους !!!!
Λες να περνάνε τα βιταρα από μέσα και να τα θεωρούν αγιασμένα;;;;
-
Πολύ πιθανό. Το βιταρα προτείνεται από ένα δύο γραφικούς εδώ ως αντίδοτο για πάσα νόσο και πάσα μ@λ@κι@
-
Είναι όμως πολύ καλο!
-
@spi_duster said in Peugeot 5008 (SUV):
Πολύ πιθανό. Το βιταρα προτείνεται από ένα δύο γραφικούς εδώ ως αντίδοτο για πάσα νόσο και πάσα μ@λ@κι@
προφανως
ειδικα οταν χτυπατε κοκκινοσας πειραξε η κακομοιρια και σας εκατσε στα στομαχι τοσα χρονια, δυσκολο να φυγει, μονο με πεταμα στη κατηφορα στο σουνιο θα ερθει η λυτρωση
-
@lap said in Peugeot 5008 (SUV):
Είναι όμως πολύ καλο!
Φυσικά και είναι πολύ καλό. Ο τρόπος που το διαφημίζουν κάνα δυο γραφικοί είναι τρατζικ.
-
Είναι εξίσου καλό με ένα captur, όχι όμως καλύτερο από ένα 2008 . Λίγο υποδεέστερο του γιαρις Κρος σε τεχνολογία κοκ. Για αυτό η τιμή του είναι αυτή. Και πολύ του είναι. Το θέμα είναι πως ένα αμάξι 10ετιας λόγω της εμονικης διάθεσης κάποιου που να το χε να λεγα... το συζητάμε στο νήμα ενός αυτοκινήτου κλασεις ανώτερου από το παπαρα.
-
@lap said in Peugeot 5008 (SUV):
Τους πάω εμφιαλωμένο νερό σε κάτι κυπελλάκια! Αυτα πίνουν λίγο και το αφήνουν και επιλέγουν να πίνουν τα βρωμονερα από νερόλακκους !!!!
Μήπως θα έπρεπε να σκεφτούμε πως το εμφιαλωμένο νερό είναι μάπα και γι αυτό δεν το πίνουν τα ζώα;
-
Το φαντάζεσαι;;;; Γενικα το εμφιαλωμένο δεν και τόσο καλο, αλλά τόσο πολύ;;; Δεν ξέρω, τι να πω;
Τους δίνεις, δοκιμάζουν και το αφήνουν και σε κοιτούν με βλέμμα του στυλ τι είναι αυτό το πράγμα; Και μετά το φαγητό πίνουν από νερόλακκους! Πραγματικά είναι να απορείς!
-
@criuser said in Peugeot 5008 (SUV):
Αυτό είναι καδένα όχι ιμάντας.
Αλλά από την γκαντεμιά τα έχεις μπλέξει...
Περιμένω λογύδριο υπέρ του Κούλη, τώρα που είστε συνάδελφοι...
οκ, διορθωνω για τον φιλο
φιλε μας καλε με 5008, να ξερεις οτι εγω εχω την ακριβοτερη δυνατη εκδοση του 3008 - hybrid4/2021 στα 53000 και μου το εχουν στο συνεργειο ηδη πεντεμιση μηνες .
εγω λοιπον δηλωνω οτι εκανα μεγαλο λαθος που σου ειπα οτι στο ντηζελ σου χαλαει ο ιμαντας και μπορει να διαλυθει ο κινητηρας σου. σου ζηταω συγνωμμη.
αυτο που χαλαει στον κινητηρα σου ειναι η καδενα και οταν χαλασει διαλυεται το μοτερ σου και μια και εισαι εξω απο εγγυηση θα πρεπει να το πληρωσεις εσυ ο ιδιος, μια και εδω εκαναν επισης λαθος εκτιμηση απο το εργοστασιο και δεν κανουν ανακληση.
αλλα και ανακληση να κανουν, μην ξεγελαστεις, σου βαζουν μια 1mm φαρδυτερη καδενα και προσευχεσαι να μην παθεις παλι τα ιδια.
γενικα ΕΙΜΑΙ κατοχος παρομοιου αυτοκινητου με το δικο σου, εχω και στην εταιρεια μου ενα 3008 1.5d auto, 1 208 1.5d και 2 c4 1.5d auto και στο γιο μου ενα corsa 1.5d με τον ιδιο κινητηρα με τα 3008/5008, σου λεω ξεκαθαρα
΄ΠΟΥΛΑ ΟΣΟ ΠΡΟΦΤΑΙΝΕΙΣ'Γιατι στο εχουν/ειχαν στο συνεργειο 5μιση μηνες ? Ειχε βγαλει προβλημα καδενας ?
Και να το πουλησω τωρα μην νομιζεις οτι θα ξεμπερδεψω απο θεματα μηχανικα κι απο τις αλλες μαρκες. Ολες εχουν τα δικα τους θεματα ειτε ηλεκτρικα ειτε μηχανικα.
Υο θεμα ειναι οτι γενικως δυσκολα βρισκεις καλο μηχανικο για τις μηχανες αυτες διοτι η τεχνολογια τρεχει και πρεπει ο αλλος να ενημερωνεται στην επισκευη μηχανης καθε λιγο και λιγακι.
Δυστυχως ετσι που κατασκευαζονται τα αυτοκινητα εχουν ημερομηνια ληξης που οσο παει χρονικα και μειωνεται λογω του οτι μειωνονται και τα budget που διαθετει η καθε εταιρεια για την κατασκευη τους.
Γενικα η αυτοκινηση περναει μια μεταβατικη και ερευνητικη κατασταση οσο αφορα το τι ειδους αμαξια θα κατασκευαζει η καθε μαρκα.
Απο την μια η οδηγιες της Ε.Ε για τους ρυπους κι απο την αλλη η κατασκευη αυτοκινητων απο ανακυκλωσιμα υλικα επιφερουν μια πτωση της ποιοτητας κατασκευης στα σημερινα αμαξια χωρις ομως να μειωνεται το κοστος αγορας.
Ελπιζω να μου το φτιαξουν συντομα γιατι σημερα που επικοινωνησα μαζι τους μου ειπαν στο τελος του μηνα γιατι εχει ακομα αλλα εφτα αμαξια !!!! με το ιδιο προβλημα για φτιαξιμο και φυσικα υπαρχει αναμονη μεγαλη για τα ανταλλακτικα.... -
Ειναι παλιο το ποστ
Εχει βγει απο τοτες απο το συνεργειο
Και εχει επιστρεψει φυσικα παμπολλες φορες
Τωρα που μιλαμε ειναι στον ρεμουνδο για δισκοπλακες
Η διάγνωση του προβλήματος δεν εγινε ποτεΣ
Ηρθε μεχρι και γαλλος απο το εξωτερικοΚαι υπαρχουν αλλες μαρκες, πχ μαζντα ή σουζουκι που δεν εχουν θεματα, βασικα δεν εχουν το παραμικρό θεμα
Οσοι πηραμε καποια στιγμη ευρωπαικα και βασικα γαλλικα, ειτε στελλαντι ειτε ρενω ειτε κατι χρεπια ρουμανικα κλπ εχουμε κανει ξεκαθαρα μαλακια και εχουμε αγορασει προβληματα με ακριβες λυσεις. Και πες εσυ δεν ηξερες, εγω με το 508 που ειχα ηδη κλαψει? -
Είπα να γράψω, κάτι αλλά φοβήθηκα την γκαντεμιά της μαυρόγατας...
-
Ειναι παλιο το ποστ
Εχει βγει απο τοτες απο το συνεργειο
Και εχει επιστρεψει φυσικα παμπολλες φορες
Τωρα που μιλαμε ειναι στον ρεμουνδο για δισκοπλακες
Η διάγνωση του προβλήματος δεν εγινε ποτεΣ
Ηρθε μεχρι και γαλλος απο το εξωτερικοΚαι υπαρχουν αλλες μαρκες, πχ μαζντα ή σουζουκι που δεν εχουν θεματα, βασικα δεν εχουν το παραμικρό θεμα
Οσοι πηραμε καποια στιγμη ευρωπαικα και βασικα γαλλικα, ειτε στελλαντι ειτε ρενω ειτε κατι χρεπια ρουμανικα κλπ εχουμε κανει ξεκαθαρα μαλακια και εχουμε αγορασει προβληματα με ακριβες λυσεις. Και πες εσυ δεν ηξερες, εγω με το 508 που ειχα ηδη κλαψει?Τα Suzuki και τα Mazda ειναι απο τις μαρκες που δεν θα επελεγα διοτι δεν μου αρεσαν ποτε εμφανισιακα αλλα κι οτι δεν ειναι απο τις οικονομικοτερες μαρκες οσο αφορα την καταναλωση...!!!
Μπορει να εχουν καποιο κοινο που τα προτιμα ειδικα τα 4x4 Suzuki αλλα δεν ειναι αμαξια με κρατηματα και για μεγαλες ταχυτητες εκτος απο το RX 8 Mazda.
Εγω παντως δεν μετανιωνω που πηρα το 5008 γιατι ειμαι ευχαριστημενος μεχρι τωρα κι απο τους χωρους του την οικονομια καυσιμου το κρατημα του αλλα και οτι ειναι απολαυση στα μεγαλα ταξιδια χωρις να σε κουραζει.
Σιγουρα ενα αμαξι που κανει πολλα χλμ. λογικο ειναι να βγαζει βλαβες περισσοτερο αλλα και παλι παιζουν κι αλλοι παραγοντες (τροπος οδηγησης. συνεπεια στα σερβις και στις οδηγιες του κατασκευαστη χωρις πειραματισμους και αλλαγες σε μηχανικα μερη η στο αμαξωμα που κανουν καποιοι με τον ορο "βελτιωση").
Ειχα και παλιοτερα Peugeot και συγεκριμενα το 309 ενα μοντελο που κυκλοφορησε το 90' και δεν μου εβγαλε ποτε θεμα μηχανικο η αμαξωματος. Ειχα κανει 350.000χλμ και μετα το πουλησα για να μεταπηδησω σε κορεατικη μαρκα για αλλαγη.
Φυσικα ειχα και το ενδοξο 2CV (γαλλικο κι αυτο)το πρωτο μου αμαξι στα 20 μου που ηταν για μενα ενα "αμαξι" που πηγαινες παντου και ξεχναγες να βαζεις καυσιμα..!!!
Η επιλογη του 5008 ηταν τυχαια λογω του οτι ηθελα ενα μεγαλο SUV ετοιμοπαραδοτο και με μεγαλους χωρους. και λογω του οτι ειχα και παλιοτερα γαλλικα αμαξια εκανα την επιλογη αυτη συν οτι επρεπε να μετακομοισω εκτος Αθηνας οσο γρηγοροτερα γινοταν για λογους υγειας.
Αλλοστε στα χρηματα που ειχα οι επιλογες σε μεγεθος μεγαλου SUV σαν το 5008 ηταν 2-3 μοντελα.
Μην σου πω οτι ηταν τα μονα. το 5008 μαζι με το Skoda Kodiaq. τα μεγαλυτερα στα 40.000 ευρω περιπου.
Πιστευω οτι ειναι και λιγο θεμα τυχης τι θα σου βγει η επιλογη αυτοκινητου.
Ολες οι μαρκες εχουν η καθεμια τα δικα τους θεματα... -
Νεοτερα οσο αφορα το θεμα " σπασμενη καδενα εκκεντροφορων".
Μιλησα με το σερβις για να ρωτησω τι ακριβως εργασιες θα γινουν στο αμαξι και ποτε θα αρχισουν την επισκευη και μου ανεφερα οτι θα αλλαχτει ολο το σετ καδενα, εκκεντροφοροι και καπακι (ειναι 2 τεμαχια απο οτι ειδα σαν ανταλλακτικο) και η καδενα που ειναι στα 8mm απο 7mm που ηταν η παλια.Θα μου κοστισει περιπου 600-650 ευρω που απο οτι ειδα στο ιντερνετ μονο το σετ κοστιζει τοσο.
Δυστυχως ομως θα αργησει η επισκευη διοτι μου ειπαν οτι υπαρχουν αλλα 7 αμαξια...!!!! πριν απο το δικο μου με το ιδιο προβλημα.
Υπαρχει θεμα μεγαλο απο οτι καταλαβα οσο αφορα το αποθεμα ανταλλακτικων και την μεγαλη αναμονη που υπαρχει λογω του οτι το συγκεκριμενο προβλημα δεν αφορα μονο την χωρα μας αφου υπαρχουν αναφορες βλαβης καδενας κι απο αλλα ευρωπαικα κρατη που εχουν πουληθει μοντελα με τον συγκεκριμενο κινητηρα 1.5 ντιζελ και δεν εχουν αρκετο stock για να εξυπηρετησουν την ζητηση.
Οταν τους ειπα γιατι δεν μου την αλλαξαν πριν 5 μηνες που ειχα παει για σερβις το αμαξι, μου απαντησαν οτι δεν γινεται αλλαγη αλλα επισκευη. δλδ πρεπει να σου βγαλει το προβλημα και μετα να γινει επισκευη...!!!! διοτι δεν υπαρχει ανακληση για την καδενα....!!!
Παραλογο ??? η Σκοπιμοτητα ???
Τελος παντων το θεμα ειναι να γινει σωστη επισκευη για να μην υπαρχει θεμα στο μελλον τολαχιστον σε αυτο το κομματι...!!!
Peugeot 5008 (SUV)