-
@fanis75 said in Peugeot 5008 (SUV):
@criuser said in Peugeot 5008 (SUV):
Εδώ για ζημιά σε γαλλόχρεπο διαβάζαμε, αλλά προέκυψαν και όλα τα γερμανόχρεπα που είναι και ακριβογερμανόχρεπα...
Κάποτε....έκτοτε έμαθαν και διορθώθηκαν, ενώ οι Γάλλοι ειναι αδιόρθωτοι.
ΥΓ: Επιπλέον, στα Γερμανικά χαλάλι, γιατί παιρνεις αμαξάρα, όχι ημιάκαμπτο και μοτέρ του 1980.
Σιγά μην διορθώθηκαν...
Απλά έμαθαν να κλέβουν καλύτερα, αλλά οι αμερικάνοι τους έπιασαν...
-
Σιγά μην διορθώθηκαν...
Απλά έμαθαν να κλέβουν καλύτερα, αλλά οι αμερικάνοι τους έπιασαν...
Αααα εσύ δεν μιλάε για Γερμανικά, αλλά για βαγγέληδες...αυτά δεν ειναι αμάξια, δεν μετράνε στην κουβέντα. Γερμανικά = Porsche (άπιαστο όνειρο) bmw & mercedes, τέλος. Τα υπόλοιπα ειναι οδοντόκρεμες.
-
και η πόρσε βαγκέλης δεν είναι ?
-
@bill_hsd said in Peugeot 5008 (SUV):
Εδώ για ζημιά σε γαλλόχρεπο διαβάζαμε, αλλά προέκυψαν και όλα τα γερμανόχρεπα που είναι και ακριβογερμανόχρεπα...
Μετά απορείτε γιατί γίναμε Toyotaκηδες...
Εμείς από ακριβογερμανόχρεπα, πήγαμε σε σκέτα και άσπαστα γαλλικά...
Για αυτό και επενδύσαμε σε αυτά και έχουμε και μεγάλα μερίσματα...
Και από τις πωλήσεις των βανακίων της τογιότα τα παίρνουμε...
Τα πιάσατε τα λεφτά σας κι εσείς...
-
Σίγουρα, δεν είδες τα κέρδη και το μισθό που δίνουμε στο μεγάλο αφεντικό ?
-
και η πόρσε βαγκέλης δεν είναι ?
Ναι και όχι. Ναι ιδιοκτησιακά (βασικά η Πόρσε τα έχει όλα!), αλλά όχι ως νοοτροπία και κατασκευή. Μιλάω για ορίτζιναλ πορσικά και όχι μασκαρεμένα φαου βε.
-
@bill_hsd said in Peugeot 5008 (SUV):
Μετά απορείτε γιατί γίναμε Toyotaκηδες...
Μα τον ιδιο κινητηρα 1,5 diesel τον βαζει και η Toyota σε ενα βανακι της !!!! δεν θυμαιμαι το μοντελο.... νομιζω φτιαχνεται στην Γαλλια...!!!
Επεισης να επισημανω οτι η εγγυση της Toyota στα καινουργια αμαξια δεν καλυπτει ηλεκτρονικα και ηλεκτρικα συστηματα επαρκως...!!! -
Μπορει καποιος που γνωριζει απο μηχανολογικα να μου λυσει την απορια γιατι με την αλλαγη καπακιου,καδενας και εκκεντροφορων και βαλβιδων χρειαζεται να γινει ρεκτιφιε ?
Συγκεκριμενα οτι θα γινει ρεκτιφιε βαλβιδων ?...... εδρων βαλβιδων ?.....κατι τετοιο μου ειπαν.
Δεν ειναι τα ανταλλακτικα ετοιμα προσρμοσμενα να τοποθετηθουν στο κινητηρα χωρις αυτη την διαδικασια ?
Μου το ειπαν αυτο απο το σερβις μετα απο επικοινωνια για να δω σε τι σταδιο ειναι η επισκευη.
Δεν μου εχει τυχει ποτε κατι παρομοιο με τα προηγουμενα αμαξια μου και ποτε δεν ειχα φτασει στο σημειο να κανω ρεκτιφιε σε μηχανη γιατι απλα το πουλαγα πριν ακομα να αρχισει να "ζηταει". -
@otso said in Peugeot 5008 (SUV):
@chdi-5008 said in Peugeot 5008 (SUV):
Να σας ενημερωσω με ενα τελευταιο μου post οτι με πηραν τηλ. να μου πουν τα ευχαριστα οτι το "μαλλι" θα κοστισει 800 ευρωπουλα...!!!! κι οτι τα ανταλλακτικα ( καπακια, εκκεντροφοροι, καδενα, τεντοτηρας, βαλβιδες) μου τα δικαιολογει η Peugeot....που δεν γνωριζω ποσο τα κοστολογει ...!!
Ηδη εχει ανοιχτει η μηχανη κι ελπιζω να το παρω πριν το Πασχα...!
Δλδ τα 800 ευναι ΜΟΝΟ τα εργατικα κι αν σας φαινονται πολλα οπως νομιζα κι εγω δεν ειναι ομως δυστυχως αφου πηρα τηλ. κι αλλα εξουσιοδοτημενα και μου ειπαν οτι ειναι νορμαλ για την δουλεια που εχει η επισκευη αυτη.
Τα συμπερασματα δικα σας .....
Χαιρετω ....κι ας ελπισουμε να πανε ολα καλα και να μην ξαναμεινω 1 μηνα χωρις αμαξι...!!!
Καλο Πασχα...!!!Και τα εργατικα γιατι ; δικη σου ευθυνη ηταν;
Δεν πα να γαμη....Δεν ξερω τι παιζεται με ολη αυτην την ιστορια γιατι δεν μου εχει ξανατυχει με τα προηγουμενα αμαξια που ειχα κατι παρομοιο.
Με ερωτηση που τους εκανα μου απαντησαν οτι το κοστος εφτανε τα 3000 ευρω για το 5008 και σαφως πιο λιγα για το 2008 (2000 ευρω).
Αυτο εχει να κανει με το μοντελο που οσο πιο ακριβο ειναι τοσο περισσοτερο σου κοστιζει και στα σερβις παρολο που το ιδιο ανταλλακτικο μπορεινα το μοιραζονται και τα 2 μοντελα και ειναι το ιδιο το κοστος κατασκευης απλα επειδη εσυ σαν πελατης επελεξες να αγορασεις το πιο ακριβο μοντελο της ιδιας μαρκας στο χρεωνουν παραπανω με την δικαιολογια οτι ειναι πιο ακριβα τα ανταλλακτικα στο ανωτερο μοντελο λογω prestige της εταιρειας.
Αυτο γινοταν απο παλια και ισχυει σε ολες τις μαρκες και το γνωριζω και απο γνωστους μου... π.χ ειχα εναν φιλο που ειχε παρει ενα Fiat Punto cabrio 1.6 και πληρωνε παραπανω στα σερβις αλλα και στα εργατικα απο εναν που ειχε το απλο Punto με τον ιδιο κινητηρα.
Απλα επειδη ηταν το cabrio το μοντελο αλλαζε και η χρεωση αφου κοστιζε σαν αμαξι αρκετα παραπανω χρηματα.
Κι αυτο δεν ειναι λογω ελληνικης νοοτροπιας αλλα καθεστως της μαρκας που ισχυε και στο εξωτερικο. -
@chrisk6 said in Peugeot 5008 (SUV):
Δηλαδη αναγνωριζεται εν μερει ευθυνη της εταιριας?
Εμενα μου μυριζει εγγυηση απο την μαμα εταιρια και φαγωμα των εργατικων.
Αν εχει καλυφθει η βλαβη λογω εγγυησης θα επρεπε να μην πληρωσεις ουτε εργατικα.
Περιεργη φαση...Να σου πω ακριβως τι μου ειπαν ....
Το κοστος επισκευης φτανει τα 3000 ευρω για το 5008 και η ιδια επισκευη για το 2008 εχει κοστος 2000 ευρω...!!!!
Τωρα αν τα 800 ευρω ειναι μονο τα εργατικα δεν μπορω να το γνωριζω και κατα ποσο αληθες ειναι κι αν περιλαμβανει κι ενα μερος των ανταλλκτικων...!!
Δεν μου εχει τυχει ποτε τετοιου ειδους επισκευη ξανα.... -
Μπορει καποιος που γνωριζει απο μηχανολογικα να μου λυσει την απορια γιατι με την αλλαγη καπακιου,καδενας και εκκεντροφορων και βαλβιδων χρειαζεται να γινει ρεκτιφιε ?
Συγκεκριμενα οτι θα γινει ρεκτιφιε βαλβιδων ?...... εδρων βαλβιδων ?.....κατι τετοιο μου ειπαν.
Δεν ειναι τα ανταλλακτικα ετοιμα προσρμοσμενα να τοποθετηθουν στο κινητηρα χωρις αυτη την διαδικασια ?
Μου το ειπαν αυτο απο το σερβις μετα απο επικοινωνια για να δω σε τι σταδιο ειναι η επισκευη.
Δεν μου εχει τυχει ποτε κατι παρομοιο με τα προηγουμενα αμαξια μου και ποτε δεν ειχα φτασει στο σημειο να κανω ρεκτιφιε σε μηχανη γιατι απλα το πουλαγα πριν ακομα να αρχισει να "ζηταει".Ρεκτιφιε χρειάζεται αν η ζημιά έχει επεκταθεί στους κυλίνδρους και θα χρειαστούν οversized πιστόνια και ελατήρια. Εκτός αν εννοεί το πλανισμα στο καπάκι και καινούρια φλάντζα κεφαλής
-
Πρέπει να ξεκαθαρίσουν τι ακριβώς εννοούν με τον όρο ρεκτιφιέ. Εννοούν μόνο τις βαλβίδες οι οποίες είναι πολύ πιθανό να στραβώσουν με τη βλάβη του ιμάντα ή εχει ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα ο κινητήρας και πρέπει να γίνει κανονικό ρεκτιφιέ σε κυλίνδρους και πιστόνια?
-
Υπηρχαν κινητηρες που με κοψιμο ιμαντα δεν παθαιναν τιποτα , απλα αλλαγη ιμαντα.
-
@otso said in Peugeot 5008 (SUV):
Υπηρχαν κινητηρες που με κοψιμο ιμαντα δεν παθαιναν τιποτα , απλα αλλαγη ιμαντα.
Έβαλες τον σωστό χρόνο στο ρήμα υπάρχω!!!
Υπήρχαν!!! Παρελθόν!!!
Τώρα αν κοπεί ιμάντας δεν γλιτώνεις χωρίς ζημιά σε βαλβίδες (το ελάχιστο)!!! -
Δεν εχει κοπει ο ιμαντας και δεν ξερω αν κοπηκε και η καδενα η απλως ειχε χαλαρωσει η καδενα και "πηδησε" δοντι και χαθηκε ο χρονισμος.
Δεν το επαθα εν κινησει απλα σε ρελαντι κατασταση.
Ειχα κανει απο πριν καποια διαδρομη χωρις καποιο θορυβο περιεργο απο την μηχανη.
Παρκαρα και εκλεισα την μηχανη κι ολα νορμαλ.
Οταν πηγα να παρω το αμαξι και βαζοντας μπροστα ο κινητηρας πηρε κανονικα αλλα με ενα εντονο κροταλισμα. Αμεσως εκλεισα την μηχανη και ξαναπηγα να βαλω μπροστα ξανα γυριζε η μηχανη κανονικα απλα δεν επαιρνε μπροστα κανοντας απλα "σκασιματα" σαν να ειχε μεινει απο καυσιμο.
Δεν μου ειπαν τιποτε για κυλινδρους που ρωτησα απλα μου ειπαν για ρεκτιφιε.
Μαλλον θα εννουνε οπως ειπε καποιος φιλος παραπανω ρεκτιφιε στο καπακι και αλλαγη φλαντζας.
Δλδ αν αλλαξεις καπακι μηχανης χρειαζεται ρεκτιφιε για να μπορει να εφαρμοσει καλα με το υπολοιπο μερος της μηχανης που ειναι πιο παλιο ?
Νομιζα οτι επειδη αλλαζετε η φλαντζα δεν χρειαζοταν....δεν ξερω.
Μενω Ερετρια και δεν μπορω να παω μια βολτα απο το σερβις να δω απο κοντα τι ακριβως εχει συμβει.
Για να παω στον Χανιαδακη με το ΚΤΕΛ απο δω που ειμαι πρεπει να αλλαξω 2 λεωφορεια ΚΤΕΛ συν το ταξι για να παω στην Λ.Αθηνων..!!!......ειναι ταλαιπωρια...!!
Μια αλλη φορα οταν ηταν ακομα στην εγγυηση το αμαξι και ειχε προβλημα η αντλια νερου που ειχε μια μικρη διαρροη και χανοταν το ψυκτικο υγρο και μου την αλλαξανε δωρεαν με πηγαν κατω στο συνεργειο για να μου δειξουν την βλαβη και μιλησα με τον μηχανικο ειδα οτι ειχαν λυσει το φτερο για να την αλλαξουν εκει που ητανε.
Κανανε παντως καλη δουλεια γιατι δεν ειχα απο τοτε κανενα προβλημα.
Και τοτε με ειχαν εξυπηρετησει με αμαξι αντικαταστασης διοτι επεφτε Σ/Κ και θα εμενε μεσα για 3 μερες το αμαξι.
Τωρα δεν ειχαν να μου δωσουν αμαξι ασε που πιστευω για τοσο μεγαλο χρονικο διαστημα (1 μηνα +) δεν θα μπορουσαν να με εξυπηρετησουν. -
Δεν μου εχει τυχει ποτε κατι παρομοιο με τα προηγουμενα αμαξια μου και ποτε δεν ειχα φτασει στο σημειο να κανω ρεκτιφιε σε μηχανη γιατι απλα το πουλαγα πριν ακομα να αρχισει να "ζηταει".Aν θελεις να το ψαξεις πρεπει να σου δειξουν την ζημια. Σιγουρα στραβωσαν βαλβιδες αυτες τις αντικαθιστας. Τωρα αν υπαρχει εμφανη ζημια στους εκεντροφορους ή στο πανω μερος του κινητηρα, ή στο κατω μερος στα χιτωνια ή στα πιστονια. Αν υπαρχει εμφανη ζημια τοτε θα τους κανουν λιγο γυαλισμα δηλαδη ελαχιστη αφαιρεση υλικου. Αυτο λενε ρεκτιφιε. Πιστονια βαλβιδες και εκκεντροφοροι αν εχουν ζημια που δεν παιρνει επισκευη τα αλλαζεις ειδικα οι βαλβιδες αλλαζοντε γιατι ειναι μικρες δεν αξιζει να τις επεξεργαζεσαι.
-
Δεν εχει κοπει ο ιμαντας και δεν ξερω αν κοπηκε και η καδενα η απλως ειχε χαλαρωσει η καδενα και "πηδησε" δοντι και χαθηκε ο χρονισμος.
Ειχα κανει απο πριν καποια διαδρομη χωρις καποιο θορυβο περιεργο απο την μηχανη.
Οταν πηγα να παρω το αμαξι και βαζοντας μπροστα ο κινητηρας πηρε κανονικα αλλα με ενα εντονο κροταλισμα. Αμεσως εκλεισα την μηχανη και ξαναπηγα να βαλω μπροστα ξανα γυριζε η μηχανη κανονικα απλα δεν επαιρνε μπροστα κανοντας απλα "σκασιματα" σαν να ειχε μεινει απο καυσιμο.
Μαλλον θα εννουνε οπως ειπε καποιος φιλος παραπανω ρεκτιφιε στο καπακι και αλλαγη φλαντζας.
Δλδ αν αλλαξεις καπακι μηχανης χρειαζεται ρεκτιφιε για να μπορει να εφαρμοσει καλα με το υπολοιπο μερος της μηχανης που ειναι πιο παλιο ?
Μενω Ερετρια και δεν μπορω να παω μια βολτα απο το σερβις να δω απο κοντα τι ακριβως εχει συμβει.
Για να παω στον Χανιαδακη με το ΚΤΕΛ απο δω που ειμαι πρεπει να αλλαξω 2 λεωφορεια ΚΤΕΛ συν το ταξι για να παω στην Λ.Αθηνων..!!!......ειναι ταλαιπωρια...!!
Μια αλλη φορα οταν ηταν ακομα στην εγγυηση το αμαξι και ειχε προβλημα η αντλια νερου που ειχε μια μικρη διαρροη και χανοταν το ψυκτικο υγρο και μου την αλλαξανε δωρεαν με πηγαν κατω στο συνεργειο για να μου δειξουν την βλαβη και μιλησα με τον μηχανικο ειδα οτι ειχαν λυσει το φτερο για να την αλλαξουν εκει που ητανε.
Και τοτε με ειχαν εξυπηρετησει με αμαξι αντικαταστασης διοτι επεφτε Σ/Κ και θα εμενε μεσα για 3 μερες το αμαξι.
Τωρα δεν ειχαν να μου δωσουν αμαξι ασε που πιστευω για τοσο μεγαλο χρονικο διαστημα (1 μηνα +) δεν θα μπορουσαν να με εξυπηρετησουν.Αν ειχε προβλημα η αλυσιδα που δινει κινηση στους εκκεντροφορους τοτε το συνηθες ειναι να χτυπησουν οι βαλβιδες στα πιστονια. Αν δεν ειχε τοσο θεμα στον χρονισμο τοτε την βγαζεις ποιο ευκολα με οχι σωστη λειτουργια δηλ κανει εκρηξεις σε λαθος χρονο (το κροταλισμα ισως που ακους). Οποτε πρεπει να ρωτησεις τι ακριβως ηταν η ζημια. Ακουμπησαν βαλβιδες στα πιστονια? Ο ιμαντας κινει την αλυσιδα, περιεργο συστημα εχουν επιλεξει παντως. Ειτε αποτυχει ο ιμαντας ειτε η αλυσιδα το ιδιο ειναι εχεις θεμα στον χρονισμο.
-
@wantone said in Peugeot 5008 (SUV):
Τωρα δεν ειχαν να μου δωσουν αμαξι ασε που πιστευω για τοσο μεγαλο χρονικο διαστημα (1 μηνα +) δεν θα μπορουσαν να με εξυπηρετησουν.Αν ειχε προβλημα η αλυσιδα που δινει κινηση στους εκκεντροφορους τοτε το συνηθες ειναι να χτυπησουν οι βαλβιδες στα πιστονια. Αν δεν ειχε τοσο θεμα στον χρονισμο τοτε την βγαζεις ποιο ευκολα με οχι σωστη λειτουργια δηλ κανει εκρηξεις σε λαθος χρονο (το κροταλισμα ισως που ακους). Οποτε πρεπει να ρωτησεις τι ακριβως ηταν η ζημια. Ακουμπησαν βαλβιδες στα πιστονια? Ο ιμαντας κινει την αλυσιδα, περιεργο συστημα εχουν επιλεξει παντως. Ειτε αποτυχει ο ιμαντας ειτε η αλυσιδα το ιδιο ειναι εχεις θεμα στον χρονισμο.
Επιλέχθηκε αυτή η υλοποίηση γιατί συνδυάζει την smooth λειτουργία του ιμάντα και την αντοχή της καδένας ..Βέβαια η θεωρία από την πράξη απέχει παρασάγγας..
-
Smooth σε ντηζελ? Αφου εχεις τους θορυβους των ντηζελ. Η τσιγγουνια τους ειναι.
-
@wantone said in Peugeot 5008 (SUV):
Smooth σε ντηζελ? Αφου εχεις τους θορυβους των ντηζελ. Η τσιγγουνια τους ειναι.
Ότι και να καίει, ο ιμάντας δίνει πιο ομαλή λειτουργία..Απλή φυσική είναι, μέταλλο με μέταλλο το ένα, ελαστικό υλικό με μέταλλο το άλλο...Και άλλο πράγμα ο θόρυβος και άλλο η τραχιά λειτουργία..
Peugeot 5008 (SUV)