-
@piliourits said in Peugeot 5008 (SUV):
Θα σου πρότεινα να δεις αμάξια τύπου rifter αντί για suv.
Θα τα ρίξω μια ματιά και αυτά φίλε.. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις όπως και τον Φάνη από πάνω.
-
-
@thodoris-0 said in Peugeot 5008 (SUV):
Άρα παιδιά εγώ που ψάχνω για 7θέσιο με χώρους γιατί έχω 4 μικρά παιδιά να μην το κοιτάω το 5008;; Το είχα και αυτό στα υπόψιν. Μετά κοιτάω η για xtrail ή για Kodiak μεταχειρισμένα. Γιατί καινούργια έχουν ξεφύγει οι τιμές..
Καλά κάνεις και το κοιτάς και κάμποσα υπάρχουν θεωρώ.
Σωστότερα κάνεις που κοιτάς το Kodiaq, έχει περισσότερους χώρους αν και δεν εχει 3 ξεχωριστά καθίσματα στην δεύτερη σειρά καθισμάτων. Δυστυχώς θα βρεις λίγα μεταχειρισμένα. Λίγα μεταχειρισμένα θα βρεις και σε Vw touran που έχει τεράστιους χώρους. Ως κάτοχος γνωρίζω καλά τις δυνατότητες του. -
Άρα παιδιά εγώ που ψάχνω για 7θέσιο με χώρους γιατί έχω 4 μικρά παιδιά να μην το κοιτάω το 5008;; Το είχα και αυτό στα υπόψιν. Μετά κοιτάω η για xtrail ή για Kodiak μεταχειρισμένα. Γιατί καινούργια έχουν ξεφύγει οι τιμές..
Εσύ κοιτάς πρώτα τις θέσεις και τους χώρους, είναι πιο σημαντικά από τις πιθανότητες βλάβης.
Αν πάρεις με κινητήρα 1.5HDi, κοιτάς να έχει εφαρμοστεί η αλλαγή των εκκεντροφόρων.
Μήπως το νέο 7θεσιο dacia?
Οι κινητήρες ρενω (που ίσως φοράει και το νισσαν) δεν βγαλανε θέματα.Η αλήθεια είναι ότι το xtrail φοράει Ρενώ κινητήρα 1750 κυβικά και όντως δεν έχω διαβάσει κάπου για προβλήματα σε αυτόν τον κινητήρα. Απλώς έχει λιγότερους χώρους από το 5008. Μπας και γλιτώσουμε την μπακαζιέρα σκέφτομαι. Στην ουσία εγώ χρειάζομαι την μία έξτρα θέση. Τώρα έχω ένα superb και θέλω να το αλλάξω με 7θέσιο γι'αυτό εστιάζω σε χώρους. Θα μου λείψει το πορτμπαγκάζ του.
Αν κοιτας X-trail,προτιμησε τον 1600αρη.
-
@accentwizard said in Peugeot 5008 (SUV):
Εσύ κοιτάς πρώτα τις θέσεις και τους χώρους, είναι πιο σημαντικά από τις πιθανότητες βλάβης.
Αν πάρεις με κινητήρα 1.5HDi, κοιτάς να έχει εφαρμοστεί η αλλαγή των εκκεντροφόρων.
Οι κινητήρες ρενω (που ίσως φοράει και το νισσαν) δεν βγαλανε θέματα.Η αλήθεια είναι ότι το xtrail φοράει Ρενώ κινητήρα 1750 κυβικά και όντως δεν έχω διαβάσει κάπου για προβλήματα σε αυτόν τον κινητήρα. Απλώς έχει λιγότερους χώρους από το 5008. Μπας και γλιτώσουμε την μπακαζιέρα σκέφτομαι. Στην ουσία εγώ χρειάζομαι την μία έξτρα θέση. Τώρα έχω ένα superb και θέλω να το αλλάξω με 7θέσιο γι'αυτό εστιάζω σε χώρους. Θα μου λείψει το πορτμπαγκάζ του.
Γιατί λες τον 1600αρη καλύτερα; Έχει 130hp φτάνουν γι'αυτό το θηρίο; Ο 1.7 είναι πιο καινούργιος κινητήρας και με 150hp.
-
@accentwizard said in Peugeot 5008 (SUV):
Γιατί λες τον 1600αρη καλύτερα; Έχει 130hp φτάνουν γι'αυτό το θηρίο; Ο 1.7 είναι πιο καινούργιος κινητήρας και με 150hp.
Γιατι θα σε τρελανει στις βλαβες,ενω καιει και τα αντερα του.Ο 1600αρης με ενα retune παει 155-160 αλογα,και ειναι αλεξισφαιρος.
-
Επανερχομαι σαν κατοχος του 5008 1.5 diesel και με ενα update οσο αφορα το προβλημα με την καδενα που ειχα πριν 2 μηνες και να σας πληροφορησω οτι μεχρι στιγμης ο κινητηρας παει ρολοι και μην σας πω οτι τραβαει και πιο καλα απο πριν ισως επειδη αλλαχτηκαν οι βαλβιδες και τα καπακια και ειναι καινουργια.
Η μονη ζημια που ειχε γινει στον κινητηρα ηταν οτι ειχαν στραβωσει μονο λιγο οι βαλβιδες χωρις να εχει επηρεασει τα υπολοιπα μερη του κινητηρα κι αυτο γιατι τελικα δεν ειχε κοπει η καδενα αλλα ειχε χαλαρωσει με αποτελεσμα να "πηδησει" δοντι και να χαθει ο χρονισμος.
Το καλο ειναι οτι το επαθα σε σταση δλδ πηγα να παρω το αμαξι και εβαλα μπροστα και εκανε ενα αρκετα μεγαλο κροταλισμα σε δευτερολεπτα και τον εκλεισα αμεσως κι ετσι γλυτωσα απο το προκληθει μεγαλυτερη ζημια στον κινητηρα αν ημουν εν κινησει..
Φυσικα εμεινα 2 μηνες χωρις αμαξι διοτι στον Χανιαδακη που το πηγα ( εκει κανω ολα τα σερβις αφου το αγορασα κι απο αυτον) με ενημερωσαν οτι ημουν ο εβδομοδος στην σειρα με το ιδιο προβλημα δλδ ηταν αλλα 7 αμαξια πριν απο μενα με το ιδιο θεμα...!!!!
Τελικα καταλαβα οτι δεν ηταν τελικα μια βλαβη και τοσο σπανια αφου αφορουσε ολα τα μοντελα που φορουσαν τον ιδιο κινητηρα μεχρι και το τελος το 2018 που η Peugeot ηδη ειχε προχωρησει την αλλαγη διαμετρου της καδεννας στα μεταγενεστερα μοντελα.
Το κοστος επισκευης εφτανε τα 2.500 ευρω περιπου αλλα επειδη ημουν χρονικα μονο 4 μηνες απο την ληξη των 60 μηνων που εδινε εγγυηση η εταιρεια και οτι ειμαι πελατης απο παλια με εξυπηρετησανε στελνοντας φωτογραφιες στην Stellantis κι αφου πηραν εγκριση να πληρωσω μονο ενα μερος απο το συνολο των 2.500 ευρω δλδ το ποσο των 800 ευρω.
Αλλοι πελατες δεν τα καταφεραν και πληρωσαν ολο το ποσο...!!!
Δεν εχει μεγαλη διαφορα παντως το κοστος επισκευης απο μοντελο σε μοντελο απο οτι εμαθα. Δλδ δεν κατεβαινε πιο κατω απο τις 2.000 ευρω.
Τυχερος ημουν απο την μια οσο αφορα το κοστος αλλα ατυχως απο την αλλη γιατι εμεινα 2 μηνες χωρις αμαξι κι εδω που μενω στην περιοχη μου δεν εχει μεσα μεταφορας κι αναγκαζομουν να εξυπηρετουμε με ταξι για τις μετακινησεις μου που ηταν ενα αρκετο μεγαλο κοστος.
Τελος παντων ελπιζω να να πανε καλα απο δω και στο εξης τα πραγματα γιατι δεν ειναι εποχες για τοσο κοστοβορες βλαβες.
Αλλαχτηκε και η οξυτητα των λαδιων απο 0w 30 σε 5w 30 απλα ξεχασα να ρωτησω ποια Total βαλανε γιατι εχει 2-3 τυπους με την ιδια οξυτητα.
Παρατηρησα οτι κολλανε κι ενα αυτοκολλητο στην ασφαλειοθηκη που ειναι μεσα στην μηχανη το οποιο αναγραφει οτι εχει γινει update στην καδενα και τα καπακια κι εχει μαλιστα κι ενα μικρο σχεδιο που απεικονιζει την καδενα με τα καπακια κι απο οτι καταλαβα αυτο το βαζουν σε οσα αμαξια εχουν κανει την συγκεκριμενη αλλαγη που βεβαια δεν καταλαβαινω τον λογο που γινεται αυτο.
Φυσικα μπορεις να το αφαιρεσεις αλλα ποσοι το εχουν παρει χαμπαρι αυτο.. αλλα και παλι θα το γραφουν και στο βιβλιο σερβις του αυτοκινητου ως ποτε θα φανει ετσι κι αλλιως.
Κι αυτο δεν νομιζω να ειναι θετικο σε περιπτωση που καποιος θελει να το πουλησει το αμαξι γιατι ο μηχανικος του επομενου ιδιοκτητη που θα ενδιαφερθει να το αγορασει και θα φερει να το ελεγξει το αμαξι θα δει την αλλαγη αυτη και δεν ξερω αν επηρεαζει την τιμη πωλησης του.
Εμενα προσωπικα δεν με αφορα αφου δεν προκειται να το πουλησω αφου ηδη ειμαι 60 και δεν εχω πια την αναγκη να αλλαξω αμαξι αλλα τι γινεται με τους αλλους ιδιοκτητες που θελουν να πουλησουν...??
Πιστευω οτι ειναι ενα θεματακι.... -
@criuser said in Peugeot 5008 (SUV):
@chdi-5008 said in Peugeot 5008 (SUV):
Γεια σας....
Μετα απο καιρο απουσιας μου απο tο forum ειπα να μπω να ενημερωσω οσους εχουν μοντελο με τον ντιζελ 1.5 και το προβλημα που ειχα με την καδενα των εκκεντροφορων που ευτυχως δεν ειχε σπασει αλλα ειχε χαλαρωσει με αποτελεσμα να "πηδηξει" δοντι και να χαθει ο χρονισμος με αποτελεσμα να μην παιρνει μπροστα.
Ευτυχως το επαθα σε ακινησια και μολις εκιννησα τον κινητηρα εκανε ενα δυνατο κροταλισμα ο κινητηρας και τον εκλεισα αμεσως ως ποτε μονο καποιες βαλβιδες ειχα στραβωσει λιγο.
Φυσικα εγινε αλλαγη του κιτ οπως οριζει ο κατασκευαστης δλδ αλλαχτηκαν βαλβιδες καπακια, εκκεντροφοροι και η περηφημη καδενα των 8mm.
Φυσικα εμεινα απο αμαξι σχεδον 2 μηνες διοτι οταν το πηγα ειχαν για επισκευη αλλα 7...!!!!...αμαξια με το ιδιο προβλημα...!!!
Δεν το λες και σπανιο με εναν τοσο μεγαλο αριθμο αυτοκινητων με την ιδια βλαβη..!!!
Τελικα το εχω εδω κι ενα μηνα χωρις κανενα προβλημα προς το παρον και μου φαινεται οτι εγινε και πιο αθορυβος ο κινητηρας αφου αλλαχτηκε και η οξυτητα του λαδιου απο 0-30 σε 5-30 εντολη απο τον κατασκευαστη μαζι με την αλλαγη καδενας να γινεται κι αλλαγη στα λαδια για καλυτερη λιπανση στις κρυες εκκινησεις.
Οσο αφορα το κοστος τελικα πληρωσα ενα ποσο των 800 ευρω σε σε συνολο κοστους 2.750 ευρω.!!!!
Μου εδειξαν το επισημο χαρτι των εργασιων.
Ευτυχως που καλυψε η Stεllantis μετα απο φωτογραφιες που στειλανε στην εταιρεια για τον λογο οτι ημουν εκτος εγγυησης για 4 μηνες συμφωνα με το οριο που ειχε θεσει η εταιρεια, δλδ 60 μηνες η 150.000χλμ.
Εγω δεν ειχα ξεπερασει το οριο των χλμ αλλα ημουν στους 60 + 4 μηνες.
Παντως δεν παρατηρησα καμια διαφορα ουτε στην καταναλωση αλλα ουτε και στο τραβηγμα.
Ολα καλα προς τον παρον.
Παντως μου εκανε εντυπωση ο σχετικα μεγαλος αριθμος των αυτοκινητων με το ιδιο προβλημα.
Να ενημερωσω οτι αυτη προβληματικη καδενα αφορουσε τους κινητηρες που εχουν φτιαχτει μεχρι και το τελος του 2018.
Μετα αλλαξανε την καδενα σε 8mm απο 7mm που ειχαν μεχρι και το 18"αφου υπηρχε θεμα.
Παντως με το adblue δεν εχω θεμα απο τοτε που το εχω αγορασει.
Το αναφερω γιατι εχει γινει κι αυτο μεγαλο προβλημα.Η καδένα αλλάχτηκε σε 8 χιλ μετά το 2022.
Το 2018 μπήκε ο 1,5. Μέχρι τότε ήταν ο παλιός 1,6.
Στους εντός εγγύησης αλλάζονται προληπτικά με ραντεβού και το αυτοκίνητο μένει μέσα 2,5 μέρες.
Το ξερω γιατι τον Σεπτεμβριο νομιζω τον βγαλανε τον 1.5 και πρεπει να ημουν απο τοτς πρωτους που πηρα εμε τετοιο κινητηρα αφου Νοεμβριο του 18 το αγορασα,
Και μενα γαιτι δεν μου την αλλαξαν προοληπτικα που το πηγα στο τελος του 2023 για σερβις αφου το ηξεραν ?
Δεν υπηρχε ανακληση για την συγκεκριμενη αστοχια.
Ουτε προληπτικα την αλλαζαν επρεπε να την παθεις την ζημια κι μετα αν ησουν τυχερος εντος εγγυησης εχει καλως αλλιως την πληρωνες κανονικα..
Να σου πω δεν ξερω και σιγουρα αλλα οταν ρωτησα μου ειπαν απο το 2019 και μετα αρχισαν να την αλλαζουν. Ισως να κανω λαθος αλλα δεν νομιζω ομως τοσο αργα να το πηραν χαμπαρι οτι εχει προβλημα. Μηπως απο το 21 και μετα ? -
@nickthetrib said in Peugeot 5008 (SUV):
Γαλλοχρεπα!
Να ηταν μονο τα Γαλλικα καλα θα ηταν φιλε μου ολα τα αμαξια εχουν τα θεματα τους πια ξερω και απο ευρωπαικα αλλα και απο γιαπωνεζικα που εχουν φιλοι.
Καποτε πριν 30 χρονια ηταν καλα τωρα ολα τα καινουργια προβληματικα ειναι...!!!
Ο πατερας μου Toyota Corrola ειχε το 80 αλλα αλλα αμαξια τοτε ουτε ηλεκτρονικα ουτε οθονες ειχαν αλλα ουτε και a/c...!!!
Λιτα και σπαρτιατικα ουτε μπεκ ουτε καταλυτες...!!! -
Καλημέρα σε όλους
Μήπως έχετε κάποια άποψη και για τον δίλιτρο πετρελαιοκινητήρα σε 5008 του 2018; Αν είναι της ίδιας φιλοσοφίας με τον 1.5 , αν έχουν παρουσιάσει προβλήματα, κόστος συντήρησης κλπ.
Ευχαριστώ εκ των προτέρω και καλό υπόλοιπο καλοκαίρι.
-
Και μια ακόμη ερώτηση
Ο 1.6 diesel είναι καλύτερος από τον 1.5 ;
-
-
@katafractos17 said in Peugeot 5008 (SUV):
Γράφε και κάνα σχόλιο, όπως ο @panormus772 ,
Λίγη σάλτσα για να γλιστράει -
Σάλτσες γράφει ο cruiser για τον όμιλο.
-
@a-d-p said in Peugeot 5008 (SUV):
Λίγη σάλτσα για να γλιστράει@antonakis said in Peugeot 5008 (SUV):
Σάλτσες γράφει ο cruiser για τον όμιλο.
Δεν χρειάζεται να γράψει σάλτσες, γιατί τα αμάξια είναι πάνω από τον ανταγωνισμό...
-
@a-d-p said in Peugeot 5008 (SUV):
Λίγη σάλτσα για να γλιστράειΔε χρειάζονται σάλτσα τα Peugeot.
Γλιστράνε από μόνα τους.
Είναι χέλια. -
Γεια σας,
Με ενδιαφέρει να πάρω Peugeot 5008 λόγω 7 θέσεων.
Το έχουν πάρει και γνωστοί μου και μου έχει αρέσει πολύ.
Θα το φέρω από Γερμανία μόνος μου.
Διάβασα ότι έχει θέματα με καδένα και στην μονάδα And blue. Συγκεκριμένα σε ένα φίλο μου τον άφησε ακίνητο το αμάξι ενώ γυρνούσε από Ιταλία λόγω βλάβης στην μονάδα Adblue. Το αμάξι δεν ξεκινούσε μέχρι που ήρθε τεχνικός διάβασε τον εγκέφαλο και έκανε κάτι και πήρε μπρος
Με έχει λίγο αγχωσει αυτό.Λέω να δω από 2008 και πάνω και κυρίως GtLine
Ποια είναι η γνώμη σας ?
-
@darn said in Peugeot 5008 (SUV):
Γεια σας,
Με ενδιαφέρει να πάρω Peugeot 5008 λόγω 7 θέσεων.
Θα το φέρω από Γερμανία μόνος μου.
Διάβασα ότι έχει θέματα με καδένα και στην μονάδα And blue. Συγκεκριμένα σε ένα φίλο μου τον άφησε ακίνητο το αμάξι ενώ γυρνούσε από Ιταλία λόγω βλάβης στην μονάδα Adblue. Το αμάξι δεν ξεκινούσε μέχρι που ήρθε τεχνικός διάβασε τον εγκέφαλο και έκανε κάτι και πήρε μπρος
Με έχει λίγο αγχωσει αυτό.Λέω να δω από 2008 και πάνω και κυρίως GtLine
Ποια είναι η γνώμη σας ?
Όλα τον ίδιο κινητήρα φοράνε και το ίδιο δοχείο νομίζω, οπότε δεν αλλάζει κάτι αν πας σε 2008.
Τουλάχιστον αν πάρεις ελληνικό μπορεί να έχει επέκταση εγγύησης ή έκπτωση επισκευής από την ελληνική αντιπροσωπεία. Σε εισαγωγής είσαι μόνος σου. -
Με έχει λίγο αγχωσει αυτό.
Ποια είναι η γνώμη σας ?Εαν σε έχει αγχώσει και σε προβληματίζει ειναι απλό: Μην το πάρεις!
Τα θέματα που έχει τόσο ο ντήζελ όσο και ο βενζίνης ειναι γνωστά και μη εξαιρετέα. ή τα αποδέχεσαι και το αγοράζεις ή κοιτάζεις κάτι άλλο. Δεν είναι θέμα γνώμης, αλλά επιλογής.
-
Αν αγχώνεσαι πριν την αγορά, απλά κοιτάς αλλού
Peugeot 5008 (SUV)