-
@polioan said in Seat Leon Mk4 (2020):
Τελευταία ενημέρωση από την αντιπροσωπεία:
Ξεκίνησε το φόρτωμα των καινούριων LEON μόνο και έρχονται Ελλάδα. Αυτήν την εβδομάδα στέλνουν 5 αυτοκίνητα. Την επόμενη περισσότερα και πάει λέγοντας.
Κάπου εκεί θα είναι και το δικό μου!
Αλλά η κοινή λογική λέει: Είναι δυνατόν να κάνουν αποστολές κάθε εβδομάδα 5-10 αυτοκίνητα μόνο?
Τους συμφέρει? Κανονικά δεν κάνουν μαζικές αποστολές?seat leon ή cupra leon ?
-
@tsofras said in Seat Leon Mk4 (2020):
Ξεκίνησε το φόρτωμα των καινούριων LEON μόνο και έρχονται Ελλάδα. Αυτήν την εβδομάδα στέλνουν 5 αυτοκίνητα. Την επόμενη περισσότερα και πάει λέγοντας.
Αλλά η κοινή λογική λέει: Είναι δυνατόν να κάνουν αποστολές κάθε εβδομάδα 5-10 αυτοκίνητα μόνο?
Τους συμφέρει? Κανονικά δεν κάνουν μαζικές αποστολές?Απο όσο έχω δει αν δεν κάνω λάθος ένα πλοίο γεμίζει με διάφορες μάρκες και απο διάφορες χώρες. Οπότε δεν ξέρω μήπως απλά περνάει κάποιο και θα του βάλουν τα 5-10 για Ελλάδα μαζί με άλλα και για άλλους προορισμούς - άλλες μάρκες
Άντε με το καλό να παραλάβειςΣε ευχαριστώ! Φάγαμε τον γάιδαρο και είμαστε στην ουρά...
-
@k-m said in Seat Leon Mk4 (2020):
Seat Leon 1.5 150hp FR PLUS
-
Με το καλό να παραλάβεις και καλοταξιδο!
Να το ευχαριστηθεις με την ψυχή σου!Αναφορικά με τα όσα λέγονται πριν, θεωρώ ότι όλα είναι τυχερά...
Πήραμε ολόκληρη η παρέα seat Ibiza το 2005, 6 αυτοκίνητα, από όλους το δικό μου έβγαλε θέματα.
Έτυχε, συμβιβάστηκα, κυνήγησα για να περαστούν κάποια πράγματα εγγύηση και το κράτησα εν τέλει 17 χρόνια.
Όταν ξεκίνησα να ψάχνομαι για καινούριο πέρσυ, έκλεισα τεστ drive σχεδόν σε όλα της κατηγορίας Leon, κυρίως ευρωπαϊκά και ιαπωνικά...
Βάσει των δικών μου κριτηρίων και προτεραιοτήτων που θέτω κατέληξα σχετικά εύκολα στο Λεόν plug in hybrid, έχω κάνει 5k χιλιόμετρα από τον Ιούλιο και δεν έχω κανένα παράπονο, πέρα από το καταραμένο κλειδωμένο full link.. (σημειωτέον ότι το αυτοκίνητο είχε ήδη 6k χιλιόμετρα επάνω καθώς ήμουν τυχερός και βρήκα test drive μοντέλο σε πολύ καλή τιμή.).Όσον αφορά τις αντιπροσωπείες, προσωπικά δεν έχω βρει και καμιά να πω ουαου εξυπηρέτηση...
Της σεατ που έχω επαφή τόσα χρόνια θεωρώ ότι είναι απλά οκ.
Η χειρότερες που έχω συνεργαστεί είναι ξεκάθαρα και με διαφορά της Mercedes για εμένα καθώς εγώ ασχολουμουν με τη συντήρηση του αυτοκινήτου του πατέρα μου μέχρι που είπα ότι τα παρατάω και έκανα καταγγελία σε μια συγκεκριμένη. -
@thanos_lcf said in Seat Leon Mk4 (2020):
Με το καλό να παραλάβεις και καλοταξιδο!
Να το ευχαριστηθεις με την ψυχή σου!Αναφορικά με τα όσα λέγονται πριν, θεωρώ ότι όλα είναι τυχερά...
Πήραμε ολόκληρη η παρέα seat Ibiza το 2005, 6 αυτοκίνητα, από όλους το δικό μου έβγαλε θέματα.
Έτυχε, συμβιβάστηκα, κυνήγησα για να περαστούν κάποια πράγματα εγγύηση και το κράτησα εν τέλει 17 χρόνια.
Όταν ξεκίνησα να ψάχνομαι για καινούριο πέρσυ, έκλεισα τεστ drive σχεδόν σε όλα της κατηγορίας Leon, κυρίως ευρωπαϊκά και ιαπωνικά...
Βάσει των δικών μου κριτηρίων και προτεραιοτήτων που θέτω κατέληξα σχετικά εύκολα στο Λεόν plug in hybrid, έχω κάνει 5k χιλιόμετρα από τον Ιούλιο και δεν έχω κανένα παράπονο, πέρα από το καταραμένο κλειδωμένο full link.. (σημειωτέον ότι το αυτοκίνητο είχε ήδη 6k χιλιόμετρα επάνω καθώς ήμουν τυχερός και βρήκα test drive μοντέλο σε πολύ καλή τιμή.).Όσον αφορά τις αντιπροσωπείες, προσωπικά δεν έχω βρει και καμιά να πω ουαου εξυπηρέτηση...
Της σεατ που έχω επαφή τόσα χρόνια θεωρώ ότι είναι απλά οκ.
Η χειρότερες που έχω συνεργαστεί είναι ξεκάθαρα και με διαφορά της Mercedes για εμένα καθώς εγώ ασχολουμουν με τη συντήρηση του αυτοκινήτου του πατέρα μου μέχρι που είπα ότι τα παρατάω και έκανα καταγγελία σε μια συγκεκριμένη.Σε ευχαριστω πολύ!
Το ξέρω ότι όλα είναι τυχερά! Και εγώ επέλεξα με γνώμονα τι με γεμίζει στο αμάξι και επειδή είχα και γω IBIZA 2006 Top Gun ξέρω που είναι πολύ καλά και που πονάνε. Βέβαια καμία σχέση τα τότε με τα σημερινά.Να το χαρείς και εσύ το δικό σου και να είναι απροβλημάτιστο!
Από θέμα αντιπροσωπειών δεν έχω γνώμη για τις επίσημες, μέχρι τώρα εδώ Θεσσαλονίκη έχω συνεργεία που ξέρω και συνεργάζομαι και τουλάχιστον ένα συγκεκριμένο που το εμπιστεύομαι με κλειστά τα μάτια. Τώρα, δεν ξέρω αν γίνει κάτι στραβό με το LEON και μαλώσω με τα μαστόρια της αντιπροσωπείας.
Πάντως παλαιότερα που είχε και ο πατέρας μου LEON 2ης γενιάς, έμεινε μόνιμα σε ένα επίσημο συνεργείο της SEAT εδώ Θεσσαλονίκη και ήταν πολύ ευχαριστημένος. Ακόμα και ατοπίες που έκανε ο μάστορας (βέβαια τελικώς καταλάθος και δεν έφταιγε εξολοκλήρου) ήταν πολύ τίμιος και αποδείχτηκε και πολύ καλός στην δουλειά του.
Για την Mercedes δεν το περίμενα τόσο χάλια, αν και έχω ακούσει γενικότερα ότι παίρνουν πολλά νέα παιδιά που δεν έχουν γνώσεις.
-
Λοιπόν, παιδιά! Να σας πω την ιστορία μου που την θεωρώ πολύ κακή και τραγική.
Όπως σας είχα ενημερώσει, είχα παραγγείλει τον Δεκέμβριο 2021 το FR PLUS με έξτρα τις ηλεκτρικές αναρτήσεις, τα εσωτερικά LED, BLIND SPOT και 10άρα οθόνη.
Πριν μισό μήνα ο αντιπρόσωπος με ενημέρωσε ότι το αμάξι σε λίγες ημέρες θα ήταν Θεσσαλονίκη.
Πραγματικά ήρθε...
Εχθές με πήρε τηλέφωνο για να συζητήσουμε από κοντά.
Σήμερα το πρωί που πήγα στο ραντεβού, το βλέπω εξωτερικά(!!)
Μπαίνω μέσα και με ενημερώνει το εξής:
Το αμάξι όπως το είδες ήρθε, ΑΛΛΑ....
Δεν έχει τις ηλεκτρικές αναρτήσεις, τα BLIND SPOT και την 10άρα οθόνη, αλλά την 8άρα.
Ενδιάμεσα, καμία ενημέρωση από πουθενά για όλο το γεγονός.
Οπότε, μου αναφέρει ότι μου δίνονται 3 επιλογές:- Το παίρνω όπως είναι σε χαμηλότερη τιμή, με αφαίρεση δηλαδή των έξτρα αξεσουάρ
- Ξαναπαραγγέλνουμε το ίδιο που ζήτησα στην ίδια τιμή, αλλά ποιος ξέρει πότε θα έρθει, αλλά με προτεραιότητα παράδοσης πανελλαδικά 1ο το δικό μου(σύμφωνα με τα λεγόμενά του, που το αποκλείω!!!)
- Δεν το παραλαμβάνω και μου δίνεται η προκαταβολή πίσω.
Χωρίς να αρχίσω να ψάχνω ποιος ευθύνεται και αν κάνανε την @@ριά και το δώσανε κάπου ή η εισαγωγική ή η αντιπροσωπεία σε κάποιο φιλαράκι τους, τα νεύρα μου έγιναν κρόσια.
Πείτε μου την δική σας γνώμη. Είδα ξεκίνησα από το πρωί και βλέπω για KIA XCEED GT-LINE
Με εκτίμηση,
Εκνευρισμένος Πολύβιος ( ) -
This post is deleted! -
Πείτε μου την δική σας γνώμη. Είδα ξεκίνησα από το πρωί και βλέπω για KIA XCEED GT-LINE
Εγώ θα πρότεινα στον έμπορο την εξής συμφωνία: Να πάρω τώρα το αμάξι όπως είναι και ταυτόχρονα να βάλει παραγγελία για ένα όπως το είχα ζητήσει εξαρχής. Και όταν έρθει θα κάνει τα εξής: α) θα μου το δώσει με έκτπωση (που θα συμφωνήσετε τώρα) και β) θα αγοράσει αυτό που έχω σε προσυμφωνημένη τιμη εκτός εαν βρείς εσύ μόνος σου να το δώσεις πιο ακριβά. Εαν έχει θέμα, να μιλήσει με τα κεντρικά του Βασιλάκη να πάρει έκπτωση και να μάθει ποιος ευθύνεται.
Ετσι και εσύ έχεις αμαξι (αυτό που ήθελες - τα έξτρα που δεν έχει δεν είναι τόσο σημαντικό κατά την ταπεινή μου άποψη) τώρα και θα πάρεις κάποια στιγμή αυτό που θές. Αλλιώς άντε να μπλέξεις πάλι με παραγγελία στο άγνωστο.
-
Λοιπόν, παιδιά! Να σας πω την ιστορία μου που την θεωρώ πολύ κακή και τραγική.
Όπως σας είχα ενημερώσει, είχα παραγγείλει τον Δεκέμβριο 2021 το FR PLUS με έξτρα τις ηλεκτρικές αναρτήσεις, τα εσωτερικά LED, BLIND SPOT και 10άρα οθόνη.
Πριν μισό μήνα ο αντιπρόσωπος με ενημέρωσε ότι το αμάξι σε λίγες ημέρες θα ήταν Θεσσαλονίκη.
Πραγματικά ήρθε...
Εχθές με πήρε τηλέφωνο για να συζητήσουμε από κοντά.
Σήμερα το πρωί που πήγα στο ραντεβού, το βλέπω εξωτερικά(!!)
Μπαίνω μέσα και με ενημερώνει το εξής:
Το αμάξι όπως το είδες ήρθε, ΑΛΛΑ....
Δεν έχει τις ηλεκτρικές αναρτήσεις, τα BLIND SPOT και την 10άρα οθόνη, αλλά την 8άρα.
Ενδιάμεσα, καμία ενημέρωση από πουθενά για όλο το γεγονός.
Οπότε, μου αναφέρει ότι μου δίνονται 3 επιλογές:- Το παίρνω όπως είναι σε χαμηλότερη τιμή, με αφαίρεση δηλαδή των έξτρα αξεσουάρ
- Ξαναπαραγγέλνουμε το ίδιο που ζήτησα στην ίδια τιμή, αλλά ποιος ξέρει πότε θα έρθει, αλλά με προτεραιότητα παράδοσης πανελλαδικά 1ο το δικό μου(σύμφωνα με τα λεγόμενά του, που το αποκλείω!!!)
- Δεν το παραλαμβάνω και μου δίνεται η προκαταβολή πίσω.
Χωρίς να αρχίσω να ψάχνω ποιος ευθύνεται και αν κάνανε την @@ριά και το δώσανε κάπου ή η εισαγωγική ή η αντιπροσωπεία σε κάποιο φιλαράκι τους, τα νεύρα μου έγιναν κρόσια.
Με εκτίμηση,
Εκνευρισμένος Πολύβιος ( )Πραγματικά ΠΟΛΥ ΚΡΙΜΑ. πολυ σπαστικό
το προσπερνάω για να πάω στο ζουμι
Η ΤΙΜΗ αυτή που έχεις κλείσει και θα σου αφαιρέσει ο βλάκας είναι τιμη που ώντας έχοντας περασει τόσος καιρός έχει αλλάξει και τώρα το ίδιο όχημα αν παραγγελθεί κοστίζει πολύ πάραπάνω????
ή είναι τιμή που θα έπαιρνες και τώρα
Αν εχει μεγαλη διαφορά προς τα κάτω θα έπαιρνα το αυτοκίνητο που ήρθε. (αν το μετανιώσω θα μπορώ να το πουλήσω σε πολύ καλή τιμη να πάρω κάτι άλλο)
ΑΝ είναι ίδια τιμή ΑΚΥΡΩΣΕ άμεσα και πάρε κάτι άλλο. Το συζητάμε μετά τι
-
Οι ηλεκτρικές αναρτήσεις είναι απώλεια, όπως και να το κάνουμε. Χωρίς blind spot και 10άρα οθόνη υποθέτω μπορείς να ζήσεις.
Παρά ταύτα είναι μια προσωπική σου απόφαση, πόσο δηλαδή θα σου "κοστίσει" το να έχεις το αυτοκίνητο χωρίς αυτά τα έξτρα.
Προσωπικά αν έκρινα ότι η μείωση στην τιμή είναι αντίστοιχη των έξτρα που λείπουν θα το έπαιρνα. Είναι πολύ καλό αυτοκίνητο και χωρίς αυτά.
Και μιλάω πάντα με γνώμονα τα δεδομένα της εποχής. Αν διαβάσεις σε forum του Kamiq π.χ. γίνεται χαμός. Άλλα παραγγέλνουν άλλα έρχονται. Η αντιπροσωπεία τα ρίχνει στο εργοστάσιο και το εργοστάσιο στην αντιπροσωπεία.
Γενικά μου φαίνεται έχει χαθεί λίγο η μπάλα στις αυτοκινητοβιομηχανίες και μαζί και στους εισαγωγείς... -
Προσωπικά δε θα το έπαιρνα με τίποτα. Μιλάμε για άλλο αυτοκίνητο χωρίς αυτά ή οποιαδήποτε άλλα έξτρας. Για να τα παράγγειλες εξαρχής, πράγμα σπάνιο για ελλ αγοραστή, σημαίνει ότι κάτι σου λένε και γι' αυτά ίσως και μόνο να μπήκες στη διαδικασία να αναμένεις. Είναι ένας από τους λόγους που δε δυσκολεύτηκα και τόσο να ακυρώσω ένα C4 μετά από 9.5 μήνες αναμονής.
Ερώτηση: καθ' όλη τη διάρκεια της αναμονής δεν αναζήτησες ποτέ κάποια πληροφορία όπως πχ αριθμό πλαισίου κτλ? Επίσης η παραγγελία σου συνοδεύεται από κάποιο κωδικό. Μήπως να την αναζητήσεις μέσω της εισαγωγικής πλέον?
Δεν ξέρω αν έχουν κάποιο νόημα όλα αυτά γιατί το κακό έχει γίνει αλλά εγώ μπορεί να έμπαινα στη διαδικασία μόνο και μόνο για να τους τη σπάσω γιατί δυστυχώς αυτές οι ιστορίες έχουν πάντα μόνο έναν χαμένο. Τον αγόραστη. Αυτοί αύριο θα βρουν να το δώσουν το αμάξι είτε έτσι είτε αλλιως.
-
Καταρχάς να πω και εγώ με την σειρά μου πόσο λυπάμαι για την στραβή που σου έκατσε.
Στο ουσιώδες τώρα. Ως καταναλωτής έχω εδώ και πολλά χρόνια απλή ξεκάθαρη σκέψη. Θα αγοράσω και θα πληρώσω ακριβώς αυτό που θέλω. Τίποτα λιγότερο (το παραπάνω δεν το αναφέρω γιατί είναι σπάνιο). Στην θέση σου θα ζητούσα άμεσα την προκαταβολή μου πίσω και δεν θα αγόραζα ξανά από την ίδια αντιπροσωπεία τίποτα, παρά το ότι πρόκειται για ένα πολύ καλό όχημα και vfm σε μια πολύ περίεργη εποχή.
Πέραν τούτου ορισμένες φορές η ζωή έχει αποδείξει ότι φέρνει εμπόδια για κάποιους λόγους (σε εμένα τουλάχιστον). Μην αγνοείς "τα σημάδια". Ίσως αυτό το όχημα "δεν έπρεπε να το πάρεις" και πιθανότατα να μην μάθεις ποτέ το γιατί, ειδικά αν δεν προχωρήσεις σε εκ νέου παραγγελία.
Τέλος απ' τα έξτρα που ανέφερες φαίνεται ότι θες κάτι συγκεκριμένο και το έχεις σκεφτεί. Δεν είσαι απο εκείνους που ψωνίζουν "ότι έχει η βιτρίνα". Θεωρώ, επειδή και εγώ είμαι τέτοιος άνθρωπος, ότι αν πάρεις αυτό που σου δίνουν θα το σκέφτεσαι και θα σε ενοχλεί σχεδόν κάθε φορά που μπαίνεις στο όχημα! Δεν θα το έκανα αυτό ποτέ στον εαυτό μου.
Έχεις άποψη, έχεις γούστο, διαθέτεις ένα σημαντικό χρηματικό ποσό. Πάρε ένα άλλο αυτοκίνητο που θα σου αρέσει και μην χαλάς την "μαγεία" (την ιεροτελεστία κατ'εμε) της αγοράς ενός καινούργιου οχήματος....
-
Αν μιλάμε για το 1.5 τότε οι αναρτήσεις οκ δεν ξέρω είναι τόσο deal breaker?
Για τα άλλα δεν θα το συζητούσα καν, κλαιν. Τόσα χρόνια κοιτούσαμε και μια και δυο και τρεις φορές τον καθρέπτη μας. Η οθόνη δε παίζει Netflix για χάρτες την θες.
Το παίρνεις όπως είναι, απλά πιέζεις όσο μπορείς για περαιτέρω έκπτωση.
Δεν ειναι καιρός να ξαναρχίζεις από την αρχή. Κρίμα είναι...
-
Σου δίνει αυτοκίνητο αντικατάστασης (test drive) αντίστοιχο και το κρατάς μέχρι να έρθει το δικό σου και ο έμπορος ξανά παραγγέλνει το αυτοκίνητο που θέλεις εσύ.
-
αν ειχες κλειδωμενη τιμη, παιρνεις και χαμηλοτερη λογω της ελλειψης, υποθετω θα ειναι πολυ φθηνοτερο απο τις τωρινες τιμες. οποτε το παιρνεις οσο χαμηλοτερα γινεται και το σπρωχνεις σαν καινουργιο να βγαλεις 2-3 χιλιαρικα και δεν ξαναπατας στη σεατ.
-
Πόσο είχε το FR plus τον Δεκέμβριο του 21 ;
Τόσο θα δεχτείς να πληρώσεις για αυτό που σου έφερε.Και για τις ηλεκτρονικές αναρτήσεις μήν σκάς , το κάνουν αχρείαστα σκληρό ακόμη και σε comfort mode , η normal εκδοχή των απλών είναι πολύ καλά ρυθμισμένη για όλες τις περιστάσεις.
Τα άλλα 2 , οθόνη και blind spot δεν είναι deal braker.Αλλιώς ανάλογα την αναμονή βουρ για Xceed .
Αν και το FR plus στα 24 με 25κ που έχει νομίζω πως έχει standard την πανοραμική ανοιγόμενη οροφή που απο μόνο του είναι λόγος αγοράς.
Κάνω λάθος; -
Θα το έπαιρνα όπως είναι, απλά θα παζάρευα καλύτερη τιμή.
Έτσι όπως σου έκατσε η φάση απλά σκέφτεσαι αν αξίζει ο έξτρα εξοπλισμός άλλη τόση αναμονή.
Για μένα δεν αξίζει. -
@vagkirk said in Seat Leon Mk4 (2020):
Και για τις ηλεκτρονικές αναρτήσεις μήν σκάς , το κάνουν αχρείαστα σκληρό ακόμη και σε comfort mode
Δεν ισχυει αυτο. Εδω το Curpa σε comfort mode ειναι ακριβως ιδιο με Golf R line. Ακριβως ομως. Ουσιαστικα με το DCC εχεις 2 ή 3 αυτοκινητα σε 1.
-
@stefan147 said in Seat Leon Mk4 (2020):
> ειναι ακριβως ιδιο με Golf R lineΤι εννοείς με αυτό , δεν είναι ήδη πολύ σκληρές σε σχέση με ένα normal αυτοκίνητο οι αναρτήσεις του R line ακόμη και σε comfort mode ;
Και το δικό σου Cupra , που εσύ το ξέρεις καλύτερα απο μένα , δεν είναι ήδη σκληρό σε comfort mode;
Κάτι παρόμοιο είναι και το DCC στο απλό Leon , η πιο χαλαρή ρύθμιση του είναι, πιο σκληρή απο το απλό γιατί έχει διαφορετικά πιο σπορ αμορτισέρ εκτός απο τις ηλεκτρονικές ρυθμίσεις.
Έχω οδηγήσει λίγο Golf με DCC και είμαι σχεδόν σίγουρος πως ήταν πιο σκληρό ακόμη και σε comfort απο το απλό.Μπορεί να έχω λάθος εντύπωση όμως , εσύ θα γνωρίζεις καλύτερα φυσικά.
-
Eγω θα παζαρευα την τιμη και αν σε συμφερει το αγοραζεις σε χαμηλοτερη τιμη. Παντως τον αντιπροσωπο μαλλον τον συμφερει να το ακυρωσεις γιατι ετσι οπως ειναι η αγορα θα το δωσει αμεσως λογικα.
Εξαρταται βεβαια και αν χρειαζεσαι αμεσα αμαξι.
Seat Leon Mk4 (2020)