-
Λείπει ο @andya3 και ποιος θα υπερασπιστεί το μικρό χιλιάρι.... χαχαχαχαχα...
-
@diego1960 said in VW T-Roc:
Kαι όμως!
Άρθρο του drive δίνει 7.3lt/100km στο 1.0 Kamiq με 116 άλογα.
Δίνει μόνο 7.9lt/100km στο Kamiq με τον 1.5 και τα 150.
Επίσης και οι ρύποι είναι πολύ κοντά, 116 με 120, πράγμα που σημαίνει οτι ο 1.5 του γκρούπ είναι πολύ σοβαρή δουλειά.
εγω που έχω τον ιδιο 1000ρη στο q2 μικτη κατανάλωση έχω στα 6-6,3 οχι στα 7,3
δεν νομιζω ότι πάει στα 6,3 ο 1,5
-
Εντυπωσιακά χαμηλό! Φαντάζομαι παίζει ρόλο και η διαδρομή, το γκάζι κτλ. Ψιλοσχετικά είναι τα θέματα των καταναλώσεων.
-
Kαι όμως!
Επίσης και οι ρύποι είναι πολύ κοντά, 116 με 120, πράγμα που σημαίνει οτι ο 1.5 του γκρούπ είναι πολύ σοβαρή δουλειά.
Και εμένα στα τεστ το βγάζουν σχεδόν δύο λίτρα πάνω από αυτά που κάνω καθημερινά
-
Σε 1η-2α πόλη μέχρι 20-30 ανεβαίνει η κατανάλωση.
Άμα κουμπώνεις 4η και άνω από 60 χαλαρό, καίει πολύ λίγο. -
Εντυπωσιακά χαμηλό! Φαντάζομαι παίζει ρόλο και η διαδρομή, το γκάζι κτλ. Ψιλοσχετικά είναι τα θέματα των καταναλώσεων.
Ναι είναι όντως παιζουν ρόλο πολλα
η ουσια δεν αλλαζει. Ο 1,5 είναι ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΗ επιλογη ολοι συμφωνουμε νομίζω σε αυτό.
εγώ κυριως εγραψα για να πω ότι ο 1000ρης είναι αξιοπρεπής. Μέχρι εκεί
-
Μεσα στην πολη με σταματα/ξεκινα ολη την ωρα και 1000αρι να εχεις κατω απο 7 δυσκολα θα δεις πιστευω εκτος και αν εισαι φουλ υβριδικος.
Οσο ανοιγει η διαδρομη και κινεισαι με >50χλμ πεφτει αρκετα η καταναλωση.
Σιγουρα το μεσα στην πολη δεν μπορει να δωσει δεδομενα γιατι αλλος το εχει ολη μερα μεσα στην Κηφισιας και αλλος μπορει να κανει Μακρη-Γερακα ξερω γω. Καμια σχεση κοινως...ο ενας 7-8λτ και ο αλλος 5. -
Οι TSI δεν έχουν καλή κατανάλωση στην πόλη, αν μπλέξεις σε κίνηση στη χάλασε την κατανάλωση και γράφεις 8αρι/100km εύκολα. Με σταθερή ταχύτητα σε εθνική οδό μάλλον είναι οικονομικοί αλλά ας μην παίρνουμε τις ιδανικές συνθήκες για να τους βαπτίζουμε οικονομικούς. Γενικά δεν νομίζω να είναι πιο οικονομικοί από τους αντίστοιχους της Peugeot που έχουν χρόνια πάνω τους και χωρίς τα πολυδιαφημισμένα συστήματα απενεργοποίησης κυλίνδρων...ο eTSI βέβαια είναι άλλη ιστορία που δεν έχει σχέση με τους TSI.
-
Μεσα στην πολη με σταματα/ξεκινα ολη την ωρα και 1000αρι να εχεις κατω απο 7 δυσκολα θα δεις πιστευω εκτος και αν εισαι φουλ υβριδικος.
Σιγουρα το μεσα στην πολη δεν μπορει να δωσει δεδομενα γιατι αλλος το εχει ολη μερα μεσα στην Κηφισιας και αλλος μπορει να κανει Μακρη-Γερακα ξερω γω. Καμια σχεση κοινως...ο ενας 7-8λτ και ο αλλος 5.εχεις δικιο. Αν είσαι με 1η 2α και σταματα ξεκίνα ναι θα πάει παραπάνω δεν το συζητώ.
Για να βγει ασφαλες συμπέρασμα θα πρεπει να τα οδηγησει ο ιδιος οδηγος στην ιδια διαδρομή
εγώ νομιζω όμως ότι ο 1000ρης πάει αρκετα πιο κάτω από τον 1,5 μπορει να κάνω και λάθος
-
Σιγουρα το μεσα στην πολη δεν μπορει να δωσει δεδομενα γιατι αλλος το εχει ολη μερα μεσα στην Κηφισιας και αλλος μπορει να κανει Μακρη-Γερακα ξερω γω. Καμια σχεση κοινως...ο ενας 7-8λτ και ο αλλος 5.εχεις δικιο. Αν είσαι με 1η 2α και σταματα ξεκίνα ναι θα πάει παραπάνω δεν το συζητώ.
Για να βγει ασφαλες συμπέρασμα θα πρεπει να τα οδηγησει ο ιδιος οδηγος στην ιδια διαδρομή
εγώ νομιζω όμως ότι ο 1000ρης πάει αρκετα πιο κάτω από τον 1,5 μπορει να κάνω και λάθος
Πολυ δυσκολα να ειναι το 1.5 πιο οικονομικο απο το 1.0 στις περισσοτερες διαδρομες.
Μονο σε ΕΟ και σε ξυλο το 1.5 θα ειναι οικονομικοτερο.
Για μεσα στην πολη δεν υπαρχει αλλο εκτος φουλ υβριδικο.
Οσο παμε παραεξω η επαρχια εκει αλλαζει κατα πολυ. -
Σύμφωνα με sprint monitor το 1000αρι 6,5 μέση ενώ το 1500 στα 7, μισό λίτρο παραπάνω δηλαδή
-
-
Εγώ έκανα test drive τον χιλιάρι γιατί αυτό είχε διαθέσιμο παρόλο που είχα αποφασίσει να πάρω τον 1.5 όπως και να χει.Άσχετα από την κατανάλωση που δεν έδωσα πολύ σημασία στο δρόμο άνοιγε καλά χωρίς να κοπιάζει καθόλου.Έπιανα 130 και δεν είχα πάρει χαμπάρι καθόλου.Όπως και να χει εγώ επειδή έιμαι σε επαρχία και όλες μου οι μετακινήσεις είναι σε Ε.Ο παρήγγειλα R-line 1.5 dsg και αν κρίνω από τον χιλιάρι τότε ο 1.5 θα με υπέρκαλυψει.Τώρα στο θέμα της παραγγελίας επειδή δεν πήρα κάποιο από τα ετοιμοπαράδοτα αλλά πήγα σε ειδική για να βάλω κάποια έξτρα καλούδια μου έδωσε ο πωλητής 5μηνο αναμονή.Έχει παραλάβει κάποιος πρόσφατα μήπως να μας πει αν ισχύουν οι χρόνοι?
-
Kαι όμως!
Αυτό συμβαίνει σε κάθε σύγκριση 3cyl/4cyl δεν είναι του γκρουπ ιδιότητα, τα 4cyl σύνολα είναι πολύ πιο γραμμικά, αποδοτικά και ελάχιστα παραπάνω ενεργοβόρα, για παράδειγμα το 1.0 3cyl civic έχει μέση 6,5 και το 1,5 των 180 ίππων 6,7
-
Kαι όμως!
και ο δικός μου 1000αρης (120 hp) στο i30 στα πρώτα 1200 χλμ που στρώνω κιόλας είμαι στο 5,7λ.
-
-
Πάντως φίλος με Q3 1.5 έχει δεκάρια μέσα στην Αθήνα και στο ταξίδι, μόνο όταν πηγαίνει μαζί με τα ΚΤΕΛ, έχει κάπου 7 με 7,5.
-
Συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα παιδιά. Σαφώς ένας 4κυλινδροσ είναι καλύτερος από έναν 3κυλινδρο χωρίς δισταγμό.
Εγώ που έχω τον βασικό t-cross 1.0 με τα 95 γαϊδουράκια, και ο θείος μου το t-roc 1.5 dsg r line έχω να πω τα εξής μιας και συζητήθηκαν.
Το t-roc στην πόλη δε μπορεί να πέσει ποτέ κάτω από 8λ, αντίθετα εκτός πόλης είναι στο 6 άνετα και φυσικά είναι πολύ πιο σμουθ στη λειτουργία του ένεκα και dsg. 32 χιλιάρικα αμάξι κιόλας βέβαια δε περιμένεις κάτι λιγότερο.....
Εγώ με το t-cross στην πόλη βλέπω από 6,5 μέχρι 10+ σε συνθήκες μποτιλιαρίσματος. Εδώ να πω πως είμαι από αυτούς τους παράξενους που δεν απενεργοποιω το start stop. Εκτός πόλης είμαι κι εγώ στο 6 κατά μέσο όρο. Με τη διαφορά ότι αν πάω χαλαρά μπορώ να δω τιμές κοντά στο 5 ενώ το t-roc με τίποτα και είναι πολύ ηρεμος οδηγός ο θείος μου.
Απο κει και πέρα δεν ξέρω τι θα επέλεγα αν είχα τα χρήματα και για τα 2 μοτέρ. Άλλωστε για το t-cross ήταν και πολύ μεγαλύτερη η διαφορά. Πραγματικά για τις ανάγκες μου με καλύπτει απόλυτα και ο 1000αρης με ότι καλό έχει για τη φορολογική μπανανία μας. Δε βάζει φωτιά αλλά κινούμαι αξιοπρεπέστατα στο 90% των συνθηκών. Εκεί που καταλαβαίνω τουλάχιστον στο 95αρι οτι πεθαίνει είναι μετά τα 150χλμ/ώρα που γενικά δεν φτάνω εκεί σαν οδηγός.
Και είμαι και πολύ ευχαριστημένος γενικά μετά από 27000χλμ που έχω διανύσει σε διάστημα λίγο πάνω από χρόνο. Χαίρομαι να το οδηγώ.
Και για να βγάλω και τη ρετσίνα της λαδιερασ, τόσο το δικό μου όσο και του θείου μου στα πρώτα 10000 χλμ έκαψαν λάδι. Όχι σε βαθμό να χρειαστεί συμπλήρωμα αλλά πλησιάσαμε στο Μιν. Εκ τότε, στα 10000 που άλλαξα εκ νέου ο δείκτης ήταν στα 3/4 από το Μιν και στο Μαξ. Τώρα που τα έλεγξα πάλι είναι σχεδόν στο Μαξ.
Αυτά τα λέω βεβαια πριν πάω για το σερβις που μου ανέφεραν κάτι για 550€ περίπου και ισωσ χρειαστώ και τακάκια (άλλα 150). Οπότε Θα δω αν συνεχίσω να το εκθειαζω μετά
-
Ο 1,0 115hp που έχω σε polo με κιβώτιο dsg, στα πρώτα 63χιλ χλμ και μετά από αλλαγές λαδιών κάθε 15χιλ χλμ, δεν παρουσιάζει καμμία αξιοπρόσεκτη κατανάλωση λαδιού, ποτέ δεν έχει πέσει κάτω από την μέση μεταξύ min και max. Πάντα με χρήση λαδιού 0-20 αυτού που βάζει η αντιπροσωπεία. Τώρα για τιμές σέρβις, στο τελευταίο και τσουχτερό ομολογουμένως, για τα 60χιλ χλμ που περιλαμβάνει και αλλαγή μπουζί, ενώ έκανα και συντήρηση του κλιματιστικού καθώς και πρώτη αλλαγή στα τακάκια μπρος πίσω έδωσα περίπου 740€!
-
VW T-Roc