-
Κοιτάω το θέμα του Τ-ροκ και βλέπω πάλι τογιοταίους να μας λένε απίθανα ψέματα για το θορυβώδες λόγω κιβωτίου αμάξι τους και πόσο οικονομικό είναι όταν ακολουθεί το αστικό λεωφορείο και σταματάει σε κάθε στάση πίσω του.
Στην Αθήνα επειδή έχει ηλεκτροκινητήρα ακολουθεί τα τρόλει...
Ετσι για να ολοκληρώσουμε το οφ τόπικ και να πάρουμε το ευρωπαϊκό μας αίμα πίσω, παραθέτω στοιχεία...
Σε διαδρομή με ταχύτητα που δεν την φτάνει το ΓιΚρ έκαψε μόλις 12 ευρώ συνολικά και 6,5 ευρώ διόδια και Αττική Οδό.
-
@criuser Στείλε όμως και μία στην πόλη με κίνηση (προτείνω Κηφισιά-Γλυφάδα κατά τις 16:00-17:30) να δούμε και το max της κατανάλωσης γιατί στέλνεις μόνο το min και δεν βγαίνει μέση κατανάλωση έτσι.
-
@dimitrioskosmas said in VW T-Roc:
Ένα Yaris hybrid είχε και μου έλεγε ότι κοιτούσε να μπλεχτεί όσο το δυνατόν περισσότερο στην κίνηση.
Ανωμαλία!!! Είπαμε αλλά όχι και έτσι....Αθήνα μένω και όποτε μπορώ πάω από Α.Ο. Δεν κάθομαι να μετράω τα λίτρα, έλεος. Η δικιά μου επιλογή είχε να κάνει κυρίως με την τιμή αγοράς και το συνολικό πακέτο. Αυτόματο C hatch με ανεξάρτητη ανάρτηση, αυτό τον εξοπλισμό, τέτοια ποιότητα κύλισης και κατασκευής και τόσο καλή οδική συμπεριφορά στις €22.000 δεν βρήκα άλλο. Προφανώς στις €30.000 θα αγόραζα κάτι άλλο (μάλλον Τέσλα!).
Nα βλέπεις στο google maps "κοκκινο" το ποτάμι και να λες "από κει θα πάω κι ας κάνω 1 ώρα παραπάνω, και θα ανεβάσω μετά στο forum φωτογραφία με κατανάλωση 1,9lt, θα τον κάνω τον monman μια χαψιά"
Στην Θεσσαλονίκη οι διαφορές που βγάζουν τα google maps είναι αστείες 3-4-5 λεπτά παραπάνω αν πας απο το κέντρο αντί περιφερειακό και επειδή εχω δηλώσει οτι εχω υβριδικό μου γράφει πάντα 15-20% εξοικονόμηση καυσίμου
Σε νορμάλ καταστάσεις γατί όταν εχει πρόβλημα στον περιφερειακό , ενα 30% πιθανότητα κάθε μέρα με ήλιο , 90% όταν βρέχει κέντρο και πάλι κέντρο...
το τι θα γίνει τώρα με το flyover για τα επόμενα 3-4 χρόνια ... ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝ!
Ήδη βλέπω πολλούς να πετάνε άδεια μήπως πιάσουν γεμάτα με κολακείες για το YC , σχόλια για τον υπερβολικό "παγωμένο" , προβλέπω πολλά τηλ απο Θεσσαλονικη ΣτέφανεΔηλαδή αν πάω από Πεύκα Εύοσμο από κέντρο θεωρείς ότι θα κάνω 3-4 λεπτά παραπάνω από το να πάω από περιφερειακό;
Είσαι περιφερειακό και πας σε προορισμό του περιφερειακού γιατί αναρωτιέσαι , είμαι Καρακάση και θέλω να πάω πχ ΚΤΕΛ google maps και οτι πουν ... για 4-5 λεπτά θα προτιμήσω κέντρο, 20% λιγότερη κατανάλωση και παίρνεις και καλλίτερο "μάτι " ιδίως τώρα που "βαπτίστηκαν" τα εσώρουχα σορτσάκια
Μόνο εσύ εγώ δεν. Παντρεμένος γαρ
Και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή... μόνο φάτε ματιά ψάρια...
-
@criuser Στείλε όμως και μία στην πόλη με κίνηση (προτείνω Κηφισιά-Γλυφάδα κατά τις 16:00-17:30) να δούμε και το max της κατανάλωσης γιατί στέλνεις μόνο το min και δεν βγαίνει μέση κατανάλωση έτσι.
Να σου πω.
Την Τετάρτη το απόγευμα που έριχνε όχι καρέκλες, αλλά τραπεζαρίες και σαλόνια και μαζί με αυτά και κεραυνούς, για να πάω στο γραφείο που είναι ακριβώς στο πίσω κτίριο από το σπίτι, αλλά λόγω μεγάλων οικοπέδων σημαίνει 150 μ περπάτημα από είσοδο σε είσοδο, πήρα το αμάξι από το γκαράζ προς τον άλλο δρόμο.
Εκεί λοιπόν για τα 150 μ κρύο γιατί δεν πρόλαβε να ζεσταθεί μου έγραψε 19,7 λ/100 στο πήγαινε και 32 λ/100 στην επιστροφή, συμπεριλαμβανομένης της μανούβρας μέσα στο πάρκινγκ και της καθυστέρησης να μαζέψω τα πράγματα για να φύγω και άργησα να κλείσω την μηχανή 1-2 λεπτά.
Εκεί όντως το γιάρις κρος δεν θα είχε κάψει τίποτα, ενώ εγώ ξηλώθηκα 0,034 στο πήγαινε και 0,055 στο έλα. Σχεδόν ολόκληρα 9 λεπτά του ευρώ...
Θα μου λείψουν.
Από την άλλη μία διαδρομή Χαλάνδρι - πλατεία Υμηττού, μέσω Μεσογείων - Κατεχάκη και Βύρωνα την περασμένη Δευτέρα το απόγευμα με αναχώρηση στις 5.30 το απόγευμα και επιστροφή με αναχώρηση από εκεί στις 7 μου έκαψε στο πήγαινε 5,6 και 1,45 ευρώ και στην επιστροφή 6,1 και 1,73 ευρώ για συνολική διαδρομή 33 χλμ.
Πόσο λιγότερο από 3,18 ευρώ θα έκαιγε το γιάρις κρος ?
-
Χαχαχαχα θεϊκό ποστ
-
Στην Αθήνα που ζούμε και κινουμαστε, ο αδερφός μου με τελευταίο corsa diesel δεν γράφει κάτω απο 5.8, εγώ αντίστοιχα με yaris δεν γράφω πάνω από 4.2.
5,8×1,609=9,33
4,2×1,824=7,66
(τιμές από φθηνό πρατήριο)
Για να κάψει το corsa ίδιο ποσό, πρέπει να βγάλει κατανάλωση 4,7 (που απλά δεν).
Επίσης, θα βοηθούσε πολύ να μας γράψετε πόσες αλλαγές ταχυτήτων κάνατε στις παραπάνω διαδρομές.
x<100 , 100<x<500 ... x>1000 ? -
Γιατί γράφετε για διαδρομές οι οποίες δεν είναι συγκρίσιμες, γράψτε τουλάχιστον μέση. Χρήση πόλη, μέση ετήσια yaris 3,6 και a1 30tfsi 6,8
-
Αξίζει το επιπελον κόστος το A1. Αυτή είναι η σωστή ερώτηση
-
Όλα τα μικρά είναι φτηνιαρικα και παιχνιδιάρικα, το Α1 είναι το μοναδικό σοβαρό premium μικρό, αυτό αγοράζεις, 23κ είχε.
-
Έχει τόσο μεγάλη διαφορά με το αντίστοιχο σε κόστος yaris?
Δηλαδή το premiere
-
Στην Αθήνα που ζούμε και κινουμαστε, ο αδερφός μου με τελευταίο corsa diesel δεν γράφει κάτω απο 5.8, εγώ αντίστοιχα με yaris δεν γράφω πάνω από 4.2.
5,8×1,609=9,33
4,2×1,824=7,66
(τιμές από φθηνό πρατήριο)
Για να κάψει το corsa ίδιο ποσό, πρέπει να βγάλει κατανάλωση 4,7 (που απλά δεν).
Επίσης, θα βοηθούσε πολύ να μας γράψετε πόσες αλλαγές ταχυτήτων κάνατε στις παραπάνω διαδρομές.
x<100 , 100<x<500 ... x>1000 ?Γιατί γράφετε για διαδρομές οι οποίες δεν είναι συγκρίσιμες, γράψτε τουλάχιστον μέση. Χρήση πόλη, μέση ετήσια yaris 3,6 και a1 30tfsi 6,8
Αλλαγές ταχυτήτων δεν κάναμε. Είναι αυτόματο το ντίζελ.
Και όχι με το βουητό το σιβιτι της πλάκας. Με aisin και 300 ροπή, έχει επιταχύνσεις εν κινήσει που δεν τις βλέπει το κρος, ούτε σε γκρεμούς.Από την άλλη τι σημαίνει πόλη που ζούμε ?
Αν έπρεπε να κάνω την διαδρομή Χαλάνδρι - Σύνταγμα κάθε μέρα, θα πήγαινα με το μετρό που το έχω στα 100 μ. Σιγά μην κατέβαζα αμάξι στην Αθήνα. Ασε που θα έπρεπε να έχω και πάρκινγκ στην Αθήνα.
Διαδρομή Κηφισιά - Γλυφάδα που μου βάζουν στις 5 το απόγευμα, δεν την κάνεις από Κηφισίας - Συγγρού, ούτε από περιφερειακή Υμηττού, ούτε από Ποτάμι.
Βγαίνεις Χαλάνδρι από Μελίσσια - Βριλήσσια από στενά και παίρνεις την Αττική οδό και πας από Κορωπί. Περισσότερα χλμ, αλλά πολύ πιο άνετα και τελικά καίς το ίδιο. Διόδια θα έχει και η περιφερειακή Υμηττού.
Εκεί που κερδίζει το γιάρις κρος το ντίζελ, είναι όταν πας διαδρομές 2-3 χλμ τον χειμώνα που δεν προλαβαίνει να ζεσταθεί και όντως εκεί μπορεί να χτυπήσει το ντίζελ πάνω από 7 λίτρα ακόμα και 8.
Αλλά με 5 χλμ ακόμα και 8 να έχω μιλάμε για 0,60 του ευρώ, δηλαδή θέλω 3 τέτοιες διαδρομές για μία τυρόπιτα.
Αντίθετα σε ένα ταξίδι 300-500-1000 χλμ, το ντίζελ θα κερδίσει πολλά λεφτά σε σχέση με το υβριδικό, αν πηγαίνει μαζί με τις νταλίκες που θα πηγαίνει και το υβριδικό για να μην καίει, τουλάχιστον 3-4 ευρώ στα 100 χλμ, δηλαδή μιλάμε για να βγάζεις τα διόδια τζάμπα με το ντίζελ.
Ενώ σύμφωνα με τα δικά σας παραδείγματα με διαφορά κατανάλωσης 1,6 ευρώ στα 100 χλμ, πόσες μέρες χρειάζεστε κίνηση στην πόλη για να γράψετε 100 χλμ και μάλιστα σε τέτοιες συνθήκες ?
Ολη την εργάσιμη εβδομάδα ?
Εντάξει και αν πάτε μία βόλτα το ΣΚ των 50+50 χλμ δηλαδή μέχρι τα Καλύβια, ή την Νέα Πέραμο, θα έχετε χάσει 2 ευρώ έναντι του ντίζελ.
Δηλαδή το όφελος του γιάρις είναι μια κουρού την εβδομάδα, που αν πας μέχρι την Ραφήνα για καφέ το έχασες και χρωστάς και κάτι ακόμα.
-
Τα diesel τελείωσαν διότι ρυπαίνουν. Επίσης μέσα στην πόλη το φίλτρο τους γεμίζει.
Το ecvt ακούγεται αν πατήσεις το πεντάλ στο πάτωμα.. Το ίδιο δηλαδή με το diesel εάν κανείς το ίδιο.
Η διαφορά είναι ότι το ecvt δεν αλλάζει τον ήχο του κινητήρα μέχρι να πιάσεις την επιθυμητή ταχύτητα, αυτό θυμίζει ήχο σκούπας.
Όταν κινείσαι καθημερινά δεν υπάρχει ίχνος αλλαγής σχέσεων ούτε ήχος διότι ο κινητήρας, όταν λειτουργεί, δουλεύει ελάχιστα παμω από το ρελαντί
Αυτή είναι η διαφορά. Είναι σαφές ότι δεν έχεις οδηγήσει ποτέ υβρδικο toyota.
-
Τα diesel τελείωσαν διότι ρυπαίνουν. Επίσης μέσα στην πόλη το φίλτρο τους γεμίζει.
Το ecvt ακούγεται αν πατήσεις το πεντάλ στο πάτωμα.. Το ίδιο δηλαδή με το diesel εάν κανείς το ίδιο.
Η διαφορά είναι ότι το ecvt δεν αλλάζει τον ήχο του κινητήρα μέχρι να πιάσεις την επιθυμητή ταχύτητα, αυτό θυμίζει ήχο σκούπας.
Αυτή είναι η διαφορά. Είναι σαφές ότι δεν έχεις οδηγήσει ποτέ υβρδικο toyota.
Οντως.
Δεν χώρεσα στην κορόλα που προσπάθησα.
Μου είπαν 15 μήνες παράδοση πέρσι τα Χριστούγεννα που πήγαμε να δούμε το γιάρις κρος
Δεν μου άρεσε καθόλου η κορόλα κρος.Αλλά είχαν άλλοι σιβιτι σε άλλα αμάξια
-
Το ecvt δεν είναι ακριβώς ίδιο με το κλασικό cvt σε αίσθηση. Στα νεότερα hybrid το ecvt όταν θέλουν να φορτησουν ή να κινήσουν το όχημα κρατουν σταθερές τις στροφές μεν αλλά όχι στον κόφτη διότι έχουν την συνδρομή των ηλεκτροκινητήρων.
Τα απλά θερμικά με cvt όντως δουλεύουν εύκολα κοντά στον κόφτηΓια παράδειγμα για μια προσπέραση στο 5ης γενιάς σύστημα η στροφές να ανέβουν κοντά στις 3500-4000 το πολύ. Όχι στον κόφτη. Όπως δηλαδή και σε ένα αυτόματο με μετατροπέα ροπής.
Οκ αν το πατήσεις τερμα, όντως θα φτάσει στον κόφτη όπως σε όλα τα αυτοκίνητα. -
Κοίταξε τα επόμενα 1-2 χρόνια θα έχουμε πληθώρα νέων μοντέλων με νέες επιλογές κινητήρων.
Σήμερα για μένα παραμένει το ντίζελ η κορυφαία επιλογή όπου υπάρχει, για λογικές τιμές και τα φεβ η κορυφαία επιλογή ανεξαρτήτως χρημάτων.
Πάντα στην λογική ότι δεν έχω ένα αμάξι για να πηγαίνω από το σπίτι στα προάστια στο γραφείο στο Σύνταγμα και το ΣΚ κάθομαι σπίτι και βλέπω νετφλιξ.
Σε αυτή την περίπτωση το μετρό είναι η καλύτερη λύση.
Ακόμα και αν έχεις πάρκινγκ.
Γιατί όπως έλεγε κάποτε ένας γενικός διευθυντής τράπεζας στον φίλο μου που ήταν αναπληρωτής του και οι δύο μένουν κοντά στο μετρό στο Χαλάνδρι, ο γενικός λέει εγώ δεν ξέρω τι ώρα θα φύγω από την τράπεζα το απόγευμα, αλλά ξέρω τι ώρα θα φτάσω σπίτι όταν φύγω.
Και αυτό παρ΄ ότι είχε εταιρικό αμάξι και πάρκινγκ στην τράπεζα.Ενώ ο φίλος που είχε ανάλογες παροχές, έτρωγε κίνηση και του άρεσε.
-
Τα diesel-άκια ήταν και παραμένουν ασυναγώνιστα για όποιον κάνει πολλά χιλιόμετρα, με σημαντικό ποσοστό τους εκτός πόλης, ή εντός πόλης αλλά σε περιφερειακούς.
Πάμε στα του T-Roc.
Μόλις χτες το βράδυ ανακάλυψα ότι το αυτοκίνητο έχει high beam assist. Ανάβει και σβήνει μόνο του τη μεγάλη σκάλα των φώτων, όταν έρχεται κάποιος από απέναντι.Το πέτυχα τυχαία σ΄ ένα video στο you tube, το δοκίμασα και στο δικό μου και δουλεύει. Γράφουν light assist στον εξοπλισμό του αυτοκινήτου και άντε να καταλάβεις τι σημαίνει αυτό.
Και δεν το ήξερα όλο τον Αύγουστο που γύρναγα σε επαρχιακούς και άναβα και έκλεινα τη μεγάλη σκάλα χειροκίνητα. Το είχα απενεργοποιημένο.
Τέλος πάντων, κάλλιο αργά παρά ποτέ...
-
Δηλαδή το premiere
Διάφορα σε τι; Νομίζω το εξήγησα το Α1 είναι το μοναδικό μικρό με σοβαρό προφίλ, αυτό δεν το βρίσκεις ούτε στο mini ούτε στο yaris ούτε στο i20.
@cruiser δεν καταλαβαίνω τι λες, δώσε μας μέση ετήσια αν θες να κάνουμε πράξη, επίσης την άνεση αλλά και τις επιδόσεις του hsd εντός πόλης δεν την βρίσκεις πουθενά, τα μόνα καλύτερα είναι τα ev. Όταν χτυπάς +80% διαδρομής ηλεκτρικά θόρυβο θα έχεις στο -20%
-
-
Δηλαδή το premiere
Διάφορα σε τι; Νομίζω το εξήγησα το Α1 είναι το μοναδικό μικρό με σοβαρό προφίλ, αυτό δεν το βρίσκεις ούτε στο mini ούτε στο yaris ούτε στο i20.
@cruiser δεν καταλαβαίνω τι λες, δώσε μας μέση ετήσια αν θες να κάνουμε πράξη, επίσης την άνεση αλλά και τις επιδόσεις του hsd εντός πόλης δεν την βρίσκεις πουθενά, τα μόνα καλύτερα είναι τα ev. Όταν χτυπάς +80% διαδρομής ηλεκτρικά θόρυβο θα έχεις στο -20%
Σχεδιαστικά εννοείς;
-
Κάθε τοπικό πρέπει να υβριδικά Toyota vs θερμικά;
Ο καθένας κάνει την επιλογή του βάση των δικών του αναγκών.
VW T-Roc