-
Υπάρχουν και διλιτρα ή turbo CHR. Ένα από τα δύο θα ήταν.
-
-
-
Η αλήθεια είναι ότι τα περισσότερα υβριδικά ΤΟΥΟΤΑ που βλέπω στο δρόμο κινούνται με 100 -110.
-
@georgemit said in VW T-Roc:
Η αλήθεια είναι ότι τα περισσότερα υβριδικά ΤΟΥΟΤΑ που βλέπω στο δρόμο κινούνται με 100 -110.
Κι εσύ αν μπορούσες να κινείσαι σε αυτές τις ταχύτητες full ηλεκτρικά, το ίδιο θα έκανες.
Πάντως και το 1.8 C-HR διατηρεί άνετα ταχύτητες 150-160 km/h, χωρίς να ξεφεύγει η κατανάλωση, αφού στα πολλά βοηθάει και η μπαταρια. -
Λογικα πρεπει να εισαι απο τους λιγους που εχουν δει CHR (η φουλ υβριδικα) να προσπερνανε σε ανοιχτο δρομο... Εισαι σε κλειστη λιγκα που λενε!!
Αχαχαχα!! Εγώ όλους τους περνάω πάντως, άντε να είναι 2-3 κάθε φορά που πάνε πιο γρήγορα. Αφού όλοι κοιτάνε να μην κάψουν....
Κι εγώ το ίδιο. Προσπαθώ να καθαρίσω τη ρετσινιά των C-HR ότι πάνε αργά...
-
ο τάφος του Ινδού
-
Κι εσύ αν μπορούσες να κινείσαι σε αυτές τις ταχύτητες full ηλεκτρικά, το ίδιο θα έκανες.
Πάντως και το 1.8 C-HR διατηρεί άνετα ταχύτητες 150-160 km/h, χωρίς να ξεφεύγει η κατανάλωση, αφού στα πολλά βοηθάει και η μπαταρια.Δε το είπα για να σας προσβάλω. Είναι αυτό που έχω παρατηρησει. Μερικές φορές και το κυνήγι της κατανάλωσης είναι σαν παιχνίδι, έχει ενδιαφέρον. Δε νομίζω πάντως ότι κινούνται ηλεκτρικά στην ε.ο. Προσωπικά η οδήγηση με τόσο χαμηλή ταχύτητα με κουράζει, δε μαζεύεται ο δρόμος.
-
Πάντως και το 1.8 C-HR διατηρεί άνετα ταχύτητες 150-160 km/h, χωρίς να ξεφεύγει η κατανάλωση, αφού στα πολλά βοηθάει και η μπαταρια.Δε το είπα για να σας προσβάλω. Είναι αυτό που έχω παρατηρησει. Μερικές φορές και το κυνήγι της κατανάλωσης είναι σαν παιχνίδι, έχει ενδιαφέρον. Δε νομίζω πάντως ότι κινούνται ηλεκτρικά στην ε.ο. Προσωπικά η οδήγηση με τόσο χαμηλή ταχύτητα με κουράζει, δε μαζεύεται ο δρόμος.
Τα ίδια έλεγα κι εγώ. Αν πήγαινα κάτω από 150 με το α3 αρώσταινα.
Πίστεψέ με το acc σου δίνει μια τελείως διαφορετική εμπειρία στο αυτοκίνητο. Το βάζεις και χαλαρώνεις πολύ οδηγικά, δε σου κάνει πια αίσθηση η μεγάλη ταχύτητα.
Αν πηγαίνεις εκδρομούλα εννοείται, όχι αν σε κυνηγάει ο χρόνος.
-
Πρέπει να ομολογήσουμε ότι επ' αφορμή της αναφοράς toyota στο νήμα του troc ζωντάνεψε και πάλι το νήμα και διαθέτει και εκ νέου κινητικότητα σε posts... Μάλλον δύσκολα πλέον αυτοκίνητο vag προσελκύει ενδιαφέρον από αυτοκινητιστικής απόψεως (και όχι ως σαλονιού), σε αντίθεση με την προηγούμενη δεκαετία που είχαν όλοι παθιαστεί με το downsizing που πρώτη λανσάρισε στην αγορά
-
Για να είμαστε δίκαιοι,το νήμα ζωντάνεψε με την αγορά του @andya3
-
Έχεις δίκαιο, αλλά η υφέρπουσα σύγκριση με το yc με την ευγενική συνδρομή του iceman αύξησε το ενδιαφέρον. Οπότε νομίζω ότι εν τέλει ο iceman πρέπει να καρπωθεί την κινητικότητα του νήματος. Προτείνω ο iceman να παρεμβαίνει σε κάθε νήμα θάβοντας το yc και θα αναστηθεί και το νήμα της rover...
-
Αγαπητέ @nmsm2. Μου έχει δημιουργηθεί η εντύπωση από τις παρεμβάσεις σου.
Ότι μετατρέπεις εύκολα τις προσωπικές σου απόψεις και εντυπώσεις για τη vw και την Toyota. Σε άποψη και των άλλων ανθρώπων.
Θα πρέπει και κάπου να στηρίζεις αυτά που λες όμως. Για να έχουν τουλάχιστον φαινομενικά μια σοβαρότητα.
Να πεις βρε αδερφέ, όλοι υβριδικά Toyota αγοράζουν. Κοιτάξτε πχ παγκοσμίως η vw καταρρέει και η Toyota δεν προλαβαίνει να πουλάει. Ποιος ασχολείται τώρα με τα turbo?
-
Μην παρεξηγείσαι, το troc είναι ένα όμορφο ασφαλές εμπορικό αυτοκίνητο και για αυτό κυκλοφορεί μεγάλος αριθμός στους δρόμους. Η προσωπική μου γνώμη για τον κινητήρα είναι ότι ανήκει στην προηγούμενη δεκαετία, αλλά για 90% των αγοραστών είναι τριτεύον αν όχι αμελητέο. Είναι απολαυστικό να διαβάζεις στο forum απόψεις ιδιοκτητών, συμπεριλαμβανομένου εμού. Άλλος τα δίνει όλα για το όνομα της εταιρείας (volvo x40), άλλος για το σαλόνι και την αίσθηση premium έστω και αν σέρνεται ή έχει πανάκριβο σερβις, άλλος ψάχνει για κινητήρα, άλλος για το design. Κανένα αυτοκίνητο δεν συνδυάζει όλα τα παραπάνω οπότε όλοι έχουμε κάνει τις επιλογές μας με βάση τα παραπάνω κριτήρια.
-
-
Εννοείται ότι υπάρχουν, αλλά δεν απευθύνονται σε εμάς
-
Τα περισσότερα αυτοκίνητα (υβριδικά και μη) κινούνται πια με αυτές τις ταχύτητες, όσο η βενζίνη είναι στα πέριξ του 2.
Κανείς δε θέλει να κάψει 5,10 ευρώ παραπάνω για να φτάσει 5,10 λεπτά νωρίτερα (και να έχει και το φόβο να του έρθει η λυπητερή από καμιά κάμερα της τροχαίας). Αυτό βλέπω πια στους δρόμους.
Υγ: θυμάμαι κάποτε με το RC, με 180-200 στην εθνική, να βλέπω λάιβ τον δείκτη βενζ να πέφτει...ωραίες στιγμές -
Μην παρεξηγείσαι, το troc είναι ένα όμορφο ασφαλές εμπορικό αυτοκίνητο και για αυτό κυκλοφορεί μεγάλος αριθμός στους δρόμους. Η προσωπική μου γνώμη για τον κινητήρα είναι ότι ανήκει στην προηγούμενη δεκαετία, αλλά για 90% των αγοραστών είναι τριτεύον αν όχι αμελητέο. Είναι απολαυστικό να διαβάζεις στο forum απόψεις ιδιοκτητών, συμπεριλαμβανομένου εμού. Άλλος τα δίνει όλα για το όνομα της εταιρείας (volvo x40), άλλος για το σαλόνι και την αίσθηση premium έστω και αν σέρνεται ή έχει πανάκριβο σερβις, άλλος ψάχνει για κινητήρα, άλλος για το design. Κανένα αυτοκίνητο δεν συνδυάζει όλα τα παραπάνω οπότε όλοι έχουμε κάνει τις επιλογές μας με βάση τα παραπάνω κριτήρια.
Ουδεμία παρεξηγηση και συνηγορώ και στην ανάλυσή σου. Η διαφωνία μου προφανώς είναι στην τεχνολογικη ανωτερότητα των υβριδικων Toyota.
Απλά ατμοσφαιρικά μοτέρ με μπαταρία και ηλεκτροκινητήρα, με πολλούς τεχνικούς και άλλους περιορισμούς.Η πραγματική καινοτομία στα θερμικά, μετά τα turbo, είναι τα plug-in. Που συνδυάζουν κινητήρες turbo με ηλεκτροκίνηση. Με τους περιορισμούς τους κι αυτά βέβαια. Οδηγηση στην πόλη και εκτός πόλης σε ένα.
Κι εγω αν ήθελα ένα αυτοκίνητο για να κινούμαι όλη μέρα στα στενά της πόλης, ένα yaris θα έπαιρνα. Το απλό μάλιστα και το πιο φτηνό. Τι να το κάνεις το turbo αν σέρνεσαι συνέχεια μέσα στην πόλη.
Κι εδώ τελειώνει και η "τεχνολογική ανωτερότητα" των υβριδικών. Μέχρι να έρθουν τα μικρά φθηνά ηλεκτρικά, αν και όποτε γίνει αυτό.
Με μεγάλη χαρά και πολύ ακομπλεξάριστα θα δεχόμουν ένα υβριδικό turbo από την Toyota. Που θα συνδύαζε σαν ολοκληρωμένη λύση την οδήγηση στην πόλη με την οδήγηση εκτός πόλης. Μια πραγματικά φτηνή εναλλακτικη των plug in.
Και θα το αγόραζα κιόλας! -
Τι να το κάνεις το turbo καυσαερίων ; Παμπάλαια τεχνολογία. Πφφφφ
Βάζεις μεγαλύτερο ηλεκτροκινητήρα ή ακόμα καλύτερα για να το συνδυάσεις βάζεις ηλεκτροκινητήρα και ηλεκτρικό turbo!
Ηλεκτροκίνηση μέσα στην πόλη και γεμάτο άμεσο boostαρισμα από το ρελαντί όποτε θες δύναμη.
Υπάρχει άραγε κάτι τέτοιο;;;;; Χμμμμμμμ Φαντάσου να ναι και πάλι....Toyota
-
Aντυα, τα ατμοσφαιρικά μοτέρ των υβριδίων δεν είναι απλά. Έχουν 14:1 συμπίεση, και βάλε, κύκλο άτκινσον, έμεσο ή άμεσο ψεκασμό ή και τα δύο σε κάποιες περιπτώσεις, 0W-16 ή ακόμη και 0W-8 ειδικά λιπαντικά, και 41% βαθμό απόδοσης (το 1.5, παραπλήσιο και τα άλλα). Αυτά τα νούμερα θερμικής απόδοσης είναι ασσύληπτα για τούρμπο κινητήρες και δεν βγαίνουν έτσι στο βρόντο, αλλά μετά από πολύ δουλειά.
Κάτι άλλο, τα plug in hybrid μπορεί να είναι είτε τούρμπο είναι ατμοσφαιρικά. Με τα γνωστά πλεονεκτήματα τα τελευταία.
VW T-Roc