-
Θα ηθελα να ηξερα ποσα θα πουλαγαν αν ενημερωναν πριν την αγορα οτι το αμαξι σας θα καιει λαδια και θα κάνει θορυβο το σασμαν αλλα είναι φυσιολογικο.
Όσο πουλάνε και σήμερα. Έχει βουήξει ο τόπος, δεν δικαιολογείται κάποιος να μην το γνωρίζει εν έτη 2022.
Να λοιπον που ανθρωποι του φορουμ (που πρεπει να ειναι λιγοτερο απο 1% απο αυτους που αγοραζουν) και δεν ηξεραν τιποτα.
-
Ενα βιντεο που εξηγει την λειτουργια ....
Youtube Video -
-
-
Το παράδειγμα με το diesel πάντως θα ήταν όλοι οι diesel έχουν ένα χαρακτηριστικό ήχο, αλλά στη BMW είναι τόσο έντονος που πρέπει να βγάλουν οδηγία που να εξηγεί ότι έτσι είναι ο ήχος.
-
-
Θα ηθελα να ηξερα ποσα θα πουλαγαν αν ενημερωναν πριν την αγορα οτι το αμαξι σας θα καιει λαδια και θα κάνει θορυβο το σασμαν αλλα είναι φυσιολογικο.
Όσο πουλάνε και σήμερα. Έχει βουήξει ο τόπος, δεν δικαιολογείται κάποιος να μην το γνωρίζει εν έτη 2022.
Μα τι ακριβώς να γνωρίζουμε?
Ο 1.5 δεν έχει θέμα με λάδια
Είχε θέμα με kangarooing και λύθηκε απο τα προηγούμενα με software update και στα καινούρια έχει εξαλειφθεί
Το θέμα με το κιβώτιο εγώ το είχα πετύχει μόνο σε ένα mk3 facelift μέσα σε forum .
Πως μπορεί να τα γνωρίζει τα παραπάνω ένας υποψήφιος αγοραστής ? Θα διαβάσει όλη την ιστορία ενός κινητήρα ή σαζμαν των προηγουμένων ετών ?
Επειδή μάλλον δεν είχαν κυκλοφορήσει πολλά facelift δεν ήταν ιδιαίτερα γνωστό το θέμα και άρχισε να εμφανίζεται τώρα.
Οπότε για το συγκεκριμένο δεν έχει βουίξει ο τόπος , τώρα άρχισε να γίνεται γνωστό.
Να πούμε για το DSG να πω ότι συμφωνώ
Και εγώ έκανα 3 test drive και δεν είχα ακούσει τίποτα , αλλά ήμουν με κλειστά παράθυρα γιατί τα έκανα τον χειμώνα. Όπως και το δικό μου το άκουσα το καλοκαίρι
Οκ στο επόμενο test drive θα κατεβάζω και παράθυρα απο εδώ και στο εξής , και ναι αν το είχα ακούσει στο test drive δεν θα το αγόραζα το αμάξι γιατί είναι εκνευριστικός .
Και ενώ μου αρέσει πάρα πολύ σαν αμάξι και εμπειρία οδήγησης , όταν έρχεται καλοκαίρι και κατεβάζω παράθυρα θέλω να το βάλω αγγελία.
Η εταιρεία λέει είναι φυσιολογικό. Δεν διαφωνώ αλλά είναι παράγοντας για να μην αγοράσεις το αμάξι.
Απο την άλλη δεν υπάρχουν και πολλές επιλογές στην αντίστοιχη κατηγορία -
-
Όποιος έχει ευαίσθητα αφτάκια να μην πάρει τον 1.5tsi με χειροκίνητο. Problem soved...
Τα υπόλοιπα είναι κουβέντα να γίνεται στο forum... από τους Έλληνες, που ως γνωστόν έχουμε τεκμηριωμένη άποψη για όλα και είμαστε ειδικοί σε όλα...
Όχι βέβαια ότι η vw είναι κανένα αγγελούδι που αξίζει να την εμπιστευτείς με κλειστά μάτια, αλλά βγάζει αυτοκινητάρες που τα αξίζουν τα λεφτά τους. Όποιου δεν του αρέσει, δεν αγοράζει, έχει μάρκες εκεί έξω με το τσουβάλι (μάρκες έτσι, γιατί αυτοκίνητα δεν υπάρχουν ούτε για δείγμα )
-
Ναι, τα αξίζουν τα λεφτά τους γιατί θα δώσεις άλλα τόσα για επισκευές όσο αντέξεις να το κρατήσεις…
-
Όποιος έχει ευαίσθητα αφτάκια να μην πάρει τον 1.5tsi με χειροκίνητο. Problem soved...
Τα υπόλοιπα είναι κουβέντα να γίνεται στο forum... από τους Έλληνες, που ως γνωστόν έχουμε τεκμηριωμένη άποψη για όλα και είμαστε ειδικοί σε όλα...
Όχι βέβαια ότι η vw είναι κανένα αγγελούδι που αξίζει να την εμπιστευτείς με κλειστά μάτια, αλλά βγάζει αυτοκινητάρες που τα αξίζουν τα λεφτά τους. Όποιου δεν του αρέσει, δεν αγοράζει, έχει μάρκες εκεί έξω με το τσουβάλι (μάρκες έτσι, γιατί αυτοκίνητα δεν υπάρχουν ούτε για δείγμα )
εξω από τον χoρό πολλά τραγούδια λέμε. ευαισθητα αυτάκια μάλιστα.
Δεν με νοιάζει καθόλου για την VW.
μόνο για τον συμφορουμίτη στεναχωριέμαι. Πέστου εκείνου ότι έχει ευαισθητα αυτάκια που ο ανθρωπος ταλαιπωριέται και το καλοκαίρι εκνευρίζεται δικαίως με ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο. Πέστου problem solved!!
ΥΓ αυτά είναι κύριοι τα καμώματα της VW και του VAG group που κράζω. και αυτή είναι η αντιμετώπιση όσων γουστάρουν VAG και δεν δεν έχουν πάθει κάτι στο δικό τους αυτοκίνητο. Βγάζει αυτοκινητάρες. αρκεί να μην έχεις κάποιο θέμα........... αλλά και πάλι θα φταις εσύ που έχεις ευαισθητα αυτάκια. πολύ οξεία όραση ή ευαισθητο κεφάλι αν σου πέσει η οροφη στο κεφάλι μα τον τουτατη. Ειλικρινα μέσα από την ψυχή μου ευχομαι να δικαιωθεί ο φίλος και να του φτιάξουν το πρόβλημα και να βγω εγώ προσωπικά ο ηλίθιος που κράζει άδικα. ΜΑΚΑΡΙ
-
Πλην του συμφορουμίτη που έχει το πρόβλημα με το θόρυβο και φυσικά έχει κάθε δικαίωμα να εκφράζει τα παράπονά του, τα λοιπά σχόλια είναι ανάξια λόγου.
Είπαμε το τραγούδι του αναστεναγμού για τα vag από τον κάθε πονεμένο είναι γνωστό... Μην πάρετε ρε παδιά vag, δεν καταλαβαίνω γιατί σας καίει τόσο πολύ και ασχολείστε αφού δεν τα θέλετε.
Βρε μήπως κατά βάθος τα λιγουρεύεστε και γι' αυτό τα βρίζετε? Είναι το κρυφό αντικείμενο του πόθου σας? Και δεν κάνω καθόλου πλάκα, εμένα όταν κάτι δεν με ενδιαφέρει ή δεν το εκτιμώ το απαξιώνω τελείως, δεν αχολούμαι, μου είναι τελείως αδιάφορο...
Άντε και με ένα καλό vag σας εύχομαι... -
-
Εγώ επειδή δεν θέλω να κάνω κωλοτουμπες αν και αυτές μεσα στην ζωή είναι, δεν έχω απόλυτη γνώμη. Μου αρέσουν τα βαγκ και θα ήθελα ένα. Αν είχα μεγάλο γκαράζ μια οκτάβια φουλ εξοπλισμένη θα ήταν τέλεια.
Ωραία τώρα που το είπα....θα τα κοροϊδεύω ελεύθερα. Όπως και τα psa και όλα όσα δεν με σέβονται ως καταναλωτή
-
Πλην του συμφορουμίτη που έχει το πρόβλημα με το θόρυβο και φυσικά έχει κάθε δικαίωμα να εκφράζει τα παράπονά του, τα λοιπά σχόλια είναι ανάξια λόγου.
Είπαμε το τραγούδι του αναστεναγμού για τα vag από τον κάθε πονεμένο είναι γνωστό... Μην πάρετε ρε παδιά vag, δεν καταλαβαίνω γιατί σας καίει τόσο πολύ και ασχολείστε αφού δεν τα θέλετε.
Βρε μήπως κατά βάθος τα λιγουρεύεστε και γι' αυτό τα βρίζετε? Είναι το κρυφό αντικείμενο του πόθου σας? Και δεν κάνω καθόλου πλάκα, εμένα όταν κάτι δεν με ενδιαφέρει ή δεν το εκτιμώ το απαξιώνω τελείως, δεν αχολούμαι, μου είναι τελείως αδιάφορο...
Άντε και με ένα καλό vag σας εύχομαι...Γιατί? Υπάρχει καλό vag?
-
Γραφουνε οι φιλοι το ξενερουα προβλημα τους, μπας και υπαρχει καποια λυση, ισως περισσοτερο για να ξεσκασουν και διαβαζουν ποσο αμαξαρες ειναι τα VAG και τι τεχνολογικο θαυμα τους εχει πουλησει η φαου βε
Επιτυγχανουν πυρηνικη σχαση, επιταχυνουν σωματιδια αλλα νταξ μωρε εχουν και ενα ελατηριακι που κανει κλααααανκ
αγνη παράνοιαΕπι του θεματος.
Ειναι οντως μεγαλο ξενερωμα σε νεο αυτοκινητο που περιμενεις τα παντα να ειναι βελουδινα και πολιτισμενα να ακους τετοια κλανκ και να ξενερωνεις. Απολυτα ανθρωπινο και φυσικα δεν εχει σχεση με το μοντελο. Απο την αλλη, απο την στιγμη που δεν αλλαζει (γιατι "ετσι κανει" κατα τον κατασκευαστη), ρεαλιστικα δεν μπορεις να κανεις πολλα πραγματα παρα να το καταπιεις
Κανενας δεν μπορει να σε ψεξει επειδη δεν το καταλαβες σε ενα συντομο τεστ ντραιβ, ειναι δυστυχως απο τα θεματα που τα καταλαβαινεις με την χρηση. -
Με ποια δεδομένα και γνώση να κρίνω εγώ ή ο οποιοσδήποτε άλλος αν τελικά ο θόρυβος είναι βλάβη ή φυσιολογικός? Αναγκαστικά αποδέχεσαι την επίσημη τοποθέτηση του κατασκευαστή, δεν έχεις άλλη επιλογή
Ακριβώς αυτό!! Το ίδιο είναι και με τα λάδια (η BMW είχε επισημη οδηγία και εξηγούσε τους τεχνικούς λόγους που καίει λάδια ένα αμάξι). Όταν ο κατασκευαστής πεί ότι είναι φυσιολογικό, κάθε συζήτηση τελειώνει....δεν είμαστε ειδικοί.
επιτρέψτε μου να έχω διαφορετική άποψη περι αυτού. Δεν θεωρώ ότι είναι φυσιολογικό να ακούγεται καινούργιο αμάξι σαν ματρακάς ούτε να καιει λάδια.
Με αφήνει παγερα αδιάφορο αν ο κατασκευαστής θεωρει φυσιολογικό κάτι που εμένα με ενοχλεί πολύ και δεν θεωρώ εγω φυσιολογικό. Δεν θα το δεχόμουν απλά. Αλλά όπως είπα και πριν αν κάποιος ιδιοκτήτης το δέχεται δικαίωμα του. Είπα ήδη πως θα αντιδρούσα εγώ. Βεβαια για να είμαι δίκαιος θα είχα και ευθύνη εγώ που αγόρασα κάτι τέτοιο εφόσον είναι γνωστό ....
Αν είναι έτσι σχεδιασμένο-φτιαγμένο για κάποιον λόγο, δεν μπορείς να κάνεις κάτι, παρά μόνον να το πουλήσεις. Από την στιγμή που το αυτοκίνητο κινείται φυσιολογικά και δεν έχει κάποιο άλλο πρόβλημα, δεν υπάρχει βλάβη. Απλά μπορείς να τους δυσφημείς παντού ότι κάνει σαν τράτα και σκατά στα μούτρα της VW που φτιάχνει τέτοια αυτοκίνητα. Να διορθώσουν στο σέρβις όμως κάτι το οποίο έτσι είναι σχεδιασμένο-κατασκευασμένο, δεν είναι εφικτό. Για να δώσω ένα άλλο παράδειγμα, πες ότι αγοράζεις ένα νέο ψυγείο και κάνει πολύ θόρυβο, αλλά δουλεύει κανονικά κατά τα άλλα. Αν η εταιρεία σου πει ότι βγάζει την ψύξη που πρέπει και ότι απλά αυτόν τον θόρυβο κάνει, δεν μπορείς να τους πεις διορθώσουν κάτι που είναι έτσι εκ κατασκευής. Μπορείς απλά να βρίζεις την μάρκα ή να το πουλήσεις και να πάρεις άλλο.
-
Με ποια δεδομένα και γνώση να κρίνω εγώ ή ο οποιοσδήποτε άλλος αν τελικά ο θόρυβος είναι βλάβη ή φυσιολογικός? Αναγκαστικά αποδέχεσαι την επίσημη τοποθέτηση του κατασκευαστή, δεν έχεις άλλη επιλογή
Ακριβώς αυτό!! Το ίδιο είναι και με τα λάδια (η BMW είχε επισημη οδηγία και εξηγούσε τους τεχνικούς λόγους που καίει λάδια ένα αμάξι). Όταν ο κατασκευαστής πεί ότι είναι φυσιολογικό, κάθε συζήτηση τελειώνει....δεν είμαστε ειδικοί.
επιτρέψτε μου να έχω διαφορετική άποψη περι αυτού. Δεν θεωρώ ότι είναι φυσιολογικό να ακούγεται καινούργιο αμάξι σαν ματρακάς ούτε να καιει λάδια.
Με αφήνει παγερα αδιάφορο αν ο κατασκευαστής θεωρει φυσιολογικό κάτι που εμένα με ενοχλεί πολύ και δεν θεωρώ εγω φυσιολογικό. Δεν θα το δεχόμουν απλά. Αλλά όπως είπα και πριν αν κάποιος ιδιοκτήτης το δέχεται δικαίωμα του. Είπα ήδη πως θα αντιδρούσα εγώ. Βεβαια για να είμαι δίκαιος θα είχα και ευθύνη εγώ που αγόρασα κάτι τέτοιο εφόσον είναι γνωστό ....
Αν είναι έτσι σχεδιασμένο-φτιαγμένο για κάποιον λόγο, δεν μπορείς να κάνεις κάτι, παρά μόνον να το πουλήσεις. Από την στιγμή που το αυτοκίνητο κινείται φυσιολογικά και δεν έχει κάποιο άλλο πρόβλημα, δεν υπάρχει βλάβη. Απλά μπορείς να τους δυσφημείς παντού ότι κάνει σαν τράτα και σκατά στα μούτρα της VW που φτιάχνει τέτοια αυτοκίνητα. Να διορθώσουν στο σέρβις όμως κάτι το οποίο έτσι είναι σχεδιασμένο-κατασκευασμένο, δεν είναι εφικτό. Για να δώσω ένα άλλο παράδειγμα, πες ότι αγοράζεις ένα νέο ψυγείο και κάνει πολύ θόρυβο, αλλά δουλεύει κανονικά κατά τα άλλα. Αν η εταιρεία σου πει ότι βγάζει την ψύξη που πρέπει και ότι απλά αυτόν τον θόρυβο κάνει, δεν μπορείς να τους πεις διορθώσουν κάτι που είναι έτσι εκ κατασκευής. Μπορείς απλά να βρίζεις την μάρκα ή να το πουλήσεις και να πάρεις άλλο.
Συμφωνώ σε όλα αλλά πιο πάνω λένε ότι σε κάποιους έχουν αλλάξει βολλάν και σαζμαν και σταμάτησε να το κάνει. Αρα με το φτωχό μου το μυαλό μπορει να διορθωθεί αλλά δεν θέλουν να το περάσουν στην εγγύηση.
κατα τα υπόλοιπα τα είπες όλα συμφωνώ, το πουλάς και παίρνεις κάτι που δεν κάνει σαν τράτα αν σε ενοχλεί πολύ. Αλλιώς το κρατάς και το καλοκαίρι ρίχνεις και μια συρτή από πίσω
-
Είναι διαχρονικό στην Ελλάδα οι πωλητές γερμανικών αυτοκινήτων, αλλά και πολλοί αγοραστές, να έχουν μία ψιλομούρη απέναντι στους άλλους.
Ετσι μπορούν να καίνε λάδια, να σβήνουν στις γωνίες, να πέφτουν τζάμια, οροφές, να κάνουν σαν τράτες, να θέλεις τρία ντιεςτζι την 8ετία, να μην μπορούν να πάρουν τις ρόδες τους, όταν έχει ζέστη και ότι άλλη αστοχία έχουν βγάλει, αλλά η απάντηση είναι αν δεν τα θέλεις μην τα πάρεις.
Από την άλλη έχουν αρχίσει οι αγοραστές να βρίζουν και καλά κάνουν, γιατί δεν είναι υποχρεωμένοι να έχουν τεχνικές γνώσεις, ούτε να πηγαίνουν συνεργείο κάθε 15 μέρες ή μήνα για να συμπληρώνουν λάδια.
Ο αγοραστής ΔΕΝ έχει υποχρέωση, ούτε να ξέρει από που ανοίγει το καπό.
Το αμάξι το παίρνει για την δουλειά του και έχει αρκετά προβλήματα από αυτή και την οικογένεια του, για να ασχολείται με τις αστοχίες των Γερμανών, αλλά και των Γάλλων, Ιαπώνων, Κορεατών κλπ. -
VW T-Roc