Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    K
    • Profile
    • Following 0
    • Followers 0
    • Topics 0
    • Posts 129
    • Best 71
    • Groups 0

kpaiss

@kpaiss

147
    Profile views
    129
    Followers
    0
    Following
    Joined Last Online

kpaiss Unfollow Follow

Best posts made by kpaiss

• RE: Toyota Yaris Cross

Στα 3.5 είμαι και εγω στα 1200χιλ που εχω κανει μέχρι τωρα.
      Το MyT μου έχει χάσει διαδρομές , αργει να φορτωσει αρκετες φορες , δυσχρηστο αν θες να βρεις συγκεκριμένη διαδρομή, ε δεν θελω και άλλα για να την χαρακτηρίσω ευγενικά ως μέτρια.

Α και η κόρνα είναι γελοια.
      Ειχα παπάκια μπροστα μου να μιλαει στο τηλεφωνο κανοντας ζιγκ ζαγκ και μετα απο κανα 10λεπτο υπομονής αποφάσισα με νευρα να πατήσω κορνα να τρομάξει.
      Πιου έκανε η κορνα και ντράπηκα.

posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      K
      kpaiss

Παρέλαβα και εγώ εχθες από παραγγελία , τέλη Ιουλιου 21'.
      Το αμάξι ειχε φτασει πριν ενα μήνα βεβαια αλλα εχθες που το παρεδωσαν.
      Από εντυπώσεις και φωτος προσεχως.
      Σε γενικες γραμμες ενθουσιασμένος απο το πόσο εύκολοδηγητο και ησυχο είναι και ήδη στα πρωτα 95 χιλιομέτρα , μισά κέντρο και μισά παραλιακή , έχω μεση κατανάλωση 4.0L/100.

K
      kpaiss

Μα στην συγκεκριμένη περιπτωση και οταν μιλαμε για φουλ υβριδικο , πρεπει να απαγορευτει λογω βλακειας!!!
      Εχουν κανει "αγωνα" λογικα να γίνεται οσο πιο ομαλη η μετάβαση απο μπαταρια στον θερμικο και οι αλλοι βγαζουν εξατμιση να φωναζει οταν μπαινει ο θερμικος!!!

K
      kpaiss
    • RE: Toyota Corolla 2019

Την ειχα 10 χρονια την 156. Τρένο κανονικό.
      Υπερβολη οτι μονο τα γαλλικά αυτοκίνητα ειναι φτιαγμενα για να στρίβουν.

K
      kpaiss

Ναι μην πτοείσαι.
      Εδω μετράνε καταναλώσεις στα scooter ακριβώς στα 3.4!! αλλά δεν εντυπωσιάζονται όταν έχει την ίδια ένα οχημα με ενάμιση τόνο όπως λένε και ειδικά μεσα στην κίνηση.
      Για γέλια και για κλάματα.

K
      kpaiss

To myT δειχνει μόνο την τελευταια διαδρομη? Οσο έψαξα δεν βρηκα καπου ιστορικό.

Στα υπολοιπα και σαν πρωτες εντυπώσεις την μια εβδομαδα που το έχουμε....
      Κατανάλωση 3.9 λίτρα στα 600χιλ που έχει γράψει , πάντα με κλιματιστικό ανοιχτό και χωρις ιδιαιτερη hybrid οδήγηση.
      Η οικογένεια και εγω έχουμε παθει πλακα από το Ζεν του υβριδικου και την ποιότητα κύλισης του.
      Έφαγα μιαμιση ώρα κινηση στον Κηφισό και πέρα ότι δεν με ενοιαξε καθόλου , κατέβηκα ασταλάκωτος και φρεσκος.
      Επειδή ειναι διαδρομή που την κάνω σχεδον καθημερινά με διάφορα αυτοκίνητα , τωρα καταλαβα πόσο κουραζομουν με τα υπόλοιπα.
      Στο pwr πετάει το αμάξι και δεν περίμενα τετοια διαφορά με το eco mode.
      Το απλό Active εχω με τις 16αρες.

K
      kpaiss

To 95% ψωνίζει με βάση την ομορφιά , οικονομία , ανέσεις/χώρους.
      Αυτά τα "κοφτερά" τιμόνια και τα γκάζια σε πολλούς απο εμάς μας ακουγονται πλεον αστεία αν ζεις σε μεγαλες πόλεις και όταν η εφαρμογή τους θα γίνεται μία φορά τον χρόνο με ταυτόχρονη γκρίνια από την συζυγο ότι τρέχεις και εχουμε και παιδί στο αμάξι.
      Οταν ειδικά τον υπόλοιπο χρόνο καταριεσαι το μποτιλιάρισμα και την άνοδο της βενζίνης.
      Τουλάχιστον μετά απο τα 40 για εμενα γιατι πριν είχα μια Αλφα 156 που την ευχαριστιομουν.
      Οπότε , ναι , εκτιμαμε οι περισσότεροι , την άνεση και την οικονομία όταν πηγαίνουμε απο το Α στο Β.
      Φυσικά υπάρχει και το υπόλοιπο 5% που δεν ενδιαφερεται για τα αποπάνω ή μπορεί να έχει 2-3 αυτοκίνητα για το κεφι του.

K
      kpaiss

Το yaris cross αποκτήθηκε να αντικαταστήσει ένα vw up φυσικό αέριο που εκτελούσε χρέη χαμάλη και με πηγαινοεφερνε δουλειά (ν σμυρνη- ν ιωνία και πισω) καθημερινά και οικονομικά.
      Υπήρχε και ενα mondeo διλιτρο Ghia που πουλήθηκε.
      Το σκεπτικό ήταν οτι με την τηλεργασία πλέον , ναι μεν θα διπλασίαζα το κοστος μετακίνησης αλλα θα μειωνονταν οι μέρες απο 5 στις 2 , οπότε θα ημουν πανω κατω στα ίδια.

Ανέβηκα 2 φορες στην δουλειά με 3.7 και 3.8 μεσα στην κίνηση από κέντρο και κατέβηκα και τις δυο φορες με 3.2 απο Κηφισό. Συνολικά χιλ πανω κατω βγαίνουν , 16 απο κεντρο και 22 απο ποτάμι.
      Μεχρι εδω καλά.
      Το Σαββατο πηρα τον μικρό και πηγαμε βόλτα απο ν σμύρνη παραλιακά μέχρι Αγ Μαρίνα και πίσω με κινησούλα αλλα ροή.
      Μέση κατανάλωση 2.8 !!
      57 χιλ απόσταση , μεση ταχ 39km και διαρκεια 1h28 min.

To MyT ή μας εχει πεθανει στην μπούρδα και βγαζει random αριθμους ή είναι πραγματικά οικονομικό.
      Παντως και μισο λιτρο να κλεβει , παλι ευχαριστημένος είμαι
      Μπορώ να ανεβάσω και φώτος αν βρω πως....

K
      kpaiss

Επρεπε να ζητησεις να σε βοηθησουν να το σπρωξεις για 400 μέτρα.

K
      kpaiss
    • RE: Οδήγησα....

@lap said in Οδήγησα....:

Το θέμα είναι να μην πάψει να υπάρχει ο άνθρωπινος πολιτισμος, τουλάχιστον οπως τον γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

Να μην παψει να υπαρχει γιατι δεν συμφερει εμας , την φυση μια χαρα την βολευει να μην υπαρχουμε.
      Ο ανθρωπος δεν συμβιωνει αρμονικα με την φύση αλλα της επιβαλλεται και την καταστρεφει σε αντιθεση με οτι αλλο ζει σε αυτον τον πλανητη.

K
      kpaiss

Latest posts made by kpaiss

@lap said in Toyota Yaris Cross:

@dublin said in Toyota Yaris Cross:

με το C3 αυτή τη στιγμή είμαι στο 4.6

Με τα 75 άλογα. Ενώ το yaris έχει 115. Μια διαφορά του 35%

Δηλαδή το c3 έχει 0-100 σε 15" και το άλλο σε 9,5"

Αν τα βάλεις δίπλα σε κόντρα 5-6 καροτσες απόσταση είναι αυτό. Δεν έχουν καμία επαφή στις επιδόσεις τους τα δύο αυτοκίνητα.

Το ένα αυτόματο, το άλλο χειροκίνητο.

Να τα λέμε όλα.

Ναι αλλα το scooter 3.4 !!!

K
      kpaiss

@kpaiss said in Toyota Yaris Cross:

Μιζέρια είναι να πας τον ηλικιωμένο με λεωφορειο/πατινι/ποδηλατο/παπακι/scooter για να μην καψεις με το ντιζελ υπερ Citroen στην κίνηση κανά ευρώ παραπάνω και να τα ριχνεις στην διασωση του πλανητη.

Αλλα το σουζυ τσουζει παει συννεφο εδω πέρα.

Τι λες βρε χαζουλινο, το ίδιο είναι να πάω κέντρο Αθήνα με αυτοκίνητο που θες αποκλειστικά πληρωμή σε πάρκινγκ και τουλάχιστον 2πλασιο χρόνο στην κίνηση από scooter;! Έχετε μπερδέψει την βούρτσα με την οδοντόβουρτσα νομίζω..η φάση πάει όλα τα αυτοκίνητα έξω από τα κέντρα των πόλεων και καλά κάνουν..

Με τα ίδια λεφτά σχεδόν παίρνεις Avenger που είναι πολύ πιο ενδιαφέρον σαν όχημα και δεν καις τίποτα...ΜΗΔΕΝ..

Μα δεν διαβάζεις κιόλας βρε @τuβλιν!!!

Ο ανθρωπος ηθελε να παει ηλικιωμένο σε γιατρό και εσυ εμπλεξες τα παπακια , τα λεωφορεια , την διασωση του πλανήτη , να αγοράσει αλλο αμάξι το Avenger , να παρει ταξί και όλα αυτά επειδή ο ανθρωπος ανέβασε φωτο την καταναλωση του και δεν μπορουσες να κρατήσεις την χολή σου.
      Ποιος τώρα έχει μπερδεψει την βούρτσα με την....οδοντο.....εχει φανεί.

Αυτό αναφέρθηκε αργότερα Monsieur, πάντως το λύσαμε. 2 φορές το χρόνο που χρειάζεται θα παίρνουν ταξί!

Ποια χολή;! Τα ίδια καίμε.. μάλιστα το Β diesel μου καίει και λιγότερο και εδώ και 11 χρόνια, δεν χρειάζεται να κάνω οικονομία φέτος, κάνω από παλιά! Και επειδή καίμε και τα ίδια, και το καύσιμο φθηνότερο το δικό μου, έχουμε και μία μικρή διαφορά στο οικονομικό όφελος, οπότε κερνάω εγώ τα ταξί σας!

Ποιά χολή , τα ίδια καίμε !!! χαχαχαχ οτι ναναι.
      Τραβάτε τρελό σκάλωμα οι ντιζελαδες με τα υβριδικά.
      Ούτε 8χρονα δεν κάνουν έτσι.

K
      kpaiss

Μιζέρια είναι να πας τον ηλικιωμένο με λεωφορειο/πατινι/ποδηλατο/παπακι/scooter για να μην καψεις με το ντιζελ υπερ Citroen στην κίνηση κανά ευρώ παραπάνω και να τα ριχνεις στην διασωση του πλανητη.

Τι λες βρε χαζουλινο, το ίδιο είναι να πάω κέντρο Αθήνα με αυτοκίνητο που θες αποκλειστικά πληρωμή σε πάρκινγκ και τουλάχιστον 2πλασιο χρόνο στην κίνηση από scooter;! Έχετε μπερδέψει την βούρτσα με την οδοντόβουρτσα νομίζω..η φάση πάει όλα τα αυτοκίνητα έξω από τα κέντρα των πόλεων και καλά κάνουν..

Με τα ίδια λεφτά σχεδόν παίρνεις Avenger που είναι πολύ πιο ενδιαφέρον σαν όχημα και δεν καις τίποτα...ΜΗΔΕΝ..

Μα δεν διαβάζεις κιόλας βρε @τuβλιν!!!

Ο ανθρωπος ηθελε να παει ηλικιωμένο σε γιατρό και εσυ εμπλεξες τα παπακια , τα λεωφορεια , την διασωση του πλανήτη , να αγοράσει αλλο αμάξι το Avenger , να παρει ταξί και όλα αυτά επειδή ο ανθρωπος ανέβασε φωτο την καταναλωση του και δεν μπορουσες να κρατήσεις την χολή σου.
      Ποιος τώρα έχει μπερδεψει την βούρτσα με την....οδοντο.....εχει φανεί.

K
      kpaiss

Ναι μην πτοείσαι.
      Εδω μετράνε καταναλώσεις στα scooter ακριβώς στα 3.4!! αλλά δεν εντυπωσιάζονται όταν έχει την ίδια ένα οχημα με ενάμιση τόνο όπως λένε και ειδικά μεσα στην κίνηση.
      Για γέλια και για κλάματα.

K
      kpaiss

K
      kpaiss
    • RE: Toyota C-HR 2016

@bill_hsd said in Toyota C-HR 2016:

@kpaiss said in Toyota C-HR 2016:

Ετσι οπως το εχω δει και καταλάβει μεχρι τωρα και για 5ης γενιάς υβριδικο (υποβοηθηση μεχρι τα 130 και οχι μεχρι τα 80 της 4ης).
      Μεχρι τα 130 το υβριδικο ειναι παντου και παντα (κινηση-εθνικη) πιο οικονομικο απο diesel που οσο πλησιαζει τα 130 μειώνεται η διαφορά και ισως εξισορροπείται.
      Απο εκει και πανω αρχίζει το diesel να είναι πιο οικονομικό.

Στην φώτο που ανέβασα από το ταξίδι , έχω EV Time & EV Distance 35% και 24% στα 120-130χιλ που πηγαινα όπου ένα 4ης γενιάς θα ηταν πιο κοντά στο 0%.

Πάντοτε (ανεξαρτήτως ταχύτητας) η μπαταρία υποβοηθά τον βενζινοκινητήρα και "συνεργεί" μαζί του (HSD-Hybrid Synergy Drive).
      Είναι διαφορετικό το γεγονός ότι μέχρι κάποια ταχύτητα το αυτοκίνητο έχει τη δυνατοτητα να κινηθεί full ηλεκτρικά, χωρίς να λειτουργεί ο βενζινοκινητήρας.
      Το C-HR μου με 4ης γενιάς υβριδικό, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν (μπαταρία ανω του 30% και σχετικά χαμηλό φορτίο) κινείται πολύ συχνά full ηλεκτρικά με ταχύτητες μέχρι τα 120-130 km/h περίπου και όχι μόνο μέχρι τα 80 km/h.

Σωστά , αυτό που εγραψα είναι η μισή αλήθεια.

K
      kpaiss

Ετσι οπως το εχω δει και καταλάβει μεχρι τωρα και για 5ης γενιάς υβριδικο (υποβοηθηση μεχρι τα 130 και οχι μεχρι τα 80 της 4ης).
      Μεχρι τα 130 το υβριδικο ειναι παντου και παντα (κινηση-εθνικη) πιο οικονομικο απο diesel που οσο πλησιαζει τα 130 μειώνεται η διαφορά και ισως εξισορροπείται.
      Απο εκει και πανω αρχίζει το diesel να είναι πιο οικονομικό.

Στην φώτο που ανέβασα από το ταξίδι , έχω EV Time & EV Distance 35% και 24% στα 120-130χιλ που πηγαινα όπου ένα 4ης γενιάς θα ηταν πιο κοντά στο 0%.

K
      kpaiss

91 μοτ με στασεις , διοδια κτλπ.

received_883769282870891.jpeg

K
      kpaiss

@tkin73 said in Toyota C-HR 2016:

Παρεμπιπτόντως και για το σύστημα της Χόντα όταν δοκίμασε η φαμπιατου το hrv γράφει την ίδια παράγραφο με διαφορετικα νούμερα περιγράφοντας το 0-100 με φουλ και άδεια μπαταρία. Για κάποιο λόγο μυστήριο λόγο , χιχιχ, δεν μπόρεσα να βρω δοκιμή της με σύγχρονο υβριδικό της Τογιότα...
      Εδώ μέσα έχουμε τρελαθεί στην αντικειμενικότητα για τα Τογιότα! Έχουμε ρωτήσει 100 φορές πόσο καίνε τα ρημαδια στην εθνική στα νόμιμα όρια και δεν έχουμε πάρει ποτέ απάντηση! Ή απαντήσεις του τύπου δεν ασχολούμαι με νούμερα, τελικά ο νεοφαν της μάρκας απάντησε κάτι για 5 κάτι λίτρα και κάναμε συκώτι από τα γέλια....

Προσωπικά το έχω γράψει πολλές φορές.
      300 χιλ Αθηνα - Πήλιο , 4 ατομα (1 παιδι) , βαλιτσες aircondition , στα όρια και αντε 5-10 χιλ παραπανω , 4.7 λιτρα στο πηγαινε και 4.6 στο γύρνα με YC.
      Το ξαναγράφω γιατι η "αντικειμενικότητα" πολλές φορές τυφλώνει και δεν διαβαζονται καποια ποστ (πλακιτσα).

K
      kpaiss

Για γέλια και για κλάματα.....

K
      kpaiss
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
      • ΕΛΛΑΔΑ
      • ΚΟΣΜΟΣ
      • ΕΚΘΕΣΕΙΣ