-
Αν μπορείς να φτάσεις τον 1,5 με τα 150 άλογα θα ευχαριστηθείς γκάζι. Αλλά και ο 1.0 είναι εντυπωσιακά σβέλτος (σε τκρος τουλάχιστον που έχω εικόνα).
Σε κάθε περίπτωση δες το facelift. -
Τα μεταχειρισμένα Life 1,0 μέχρι 40.000χλμ τα πουλάει η Καρέντα από 21.000€, ενώ τα life 1,5 από 26500€ δλδ όσο ένα καινούριο More 1,0...
Επίσης υπάρχει ένα style 1,5 στα 24000€, από ιδιώτη και πολλά από 26.000€+, όπου αρχίζουν και τα R-line.
Γενικά, επειδή το παρακολουθώ στενά, τα R-line διαγράφονται οι αγγελίες μόλις πέσουν κάτω από 27.000. -
Δεν θα εμπιστευόμουν το χιλιάρι με τίποτα. Αν το κράταγα για λίγα χρόνια ναι όπως και σε ένα Polo αλλιώς θα το απέφευγα. Πολύ σύνθετος κινητήρας σε σχέση με τον 1.5αρι και όσο πιο σύνθετο τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες για προβλήματα.
Κυρίως όμως η απόδοση δεν συγκρίνεται με τον 1500αρι με τα 150 άλογα. Σε χαμηλές στροφές είναι ψόφιο σαν ατμοσφαιρικό και πρέπει να ανέβεις για να μπει τον τούρμπο ανεβάζοντας και την κατανάλωση που υποτίθεται ότι στοχεύει. Είναι αστείο το 2024 να αγοράζεις καινούργιο αυτοκίνητο και να σχεδιάζεις την επιτάχυνση σε ανοιχτό δρόμο και να αγκομαχάει στην ανηφόρα. Ειδικά στο σκάφος του T-Roc το 1500άρι του πάει γάντι.
Το ίδιο το group το κατήργησε το 1000άρι από Golf, A3 και θα καταργηθεί σαν επιλογή και από την επόμενη γενιά του T-Roc.
-
@green-power said in VW T-Roc:
Δεν θα εμπιστευόμουν το χιλιάρι με τίποτα. Αν το κράταγα για λίγα χρόνια ναι όπως και σε ένα Polo αλλιώς θα το απέφευγα. Πολύ σύνθετος κινητήρας σε σχέση με τον 1.5αρι και όσο πιο σύνθετο τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες για προβλήματα.
Κυρίως όμως η απόδοση δεν συγκρίνεται με τον 1500αρι με τα 150 άλογα. Σε χαμηλές στροφές είναι ψόφιο σαν ατμοσφαιρικό και πρέπει να ανέβεις για να μπει τον τούρμπο ανεβάζοντας και την κατανάλωση που υποτίθεται ότι στοχεύει. Είναι αστείο το 2024 να αγοράζεις καινούργιο αυτοκίνητο και να σχεδιάζεις την επιτάχυνση σε ανοιχτό δρόμο και να αγκομαχάει στην ανηφόρα. Ειδικά στο σκάφος του T-Roc το 1500άρι του πάει γάντι.
Το ίδιο το group το κατήργησε το 1000άρι από Golf, A3 και θα καταργηθεί σαν επιλογή και από την επόμενη γενιά του T-Roc.
Παρόμοιες ανησυχίες είχα κι εγώ πριν το πάρω. Όταν το οδήγησα άλλαξα γνώμη. Το μοτέρ κεντάει, αν το δεις πως επιταχύνει σε ανηφόρα από 2α σε 3η και πόσο γρήγορα φτάνει τα 150 στην εθνική δεν θα το πιστεύεις.
-
Εντυπωσιακά καλό το 1000αρι αλλά ο 1500 κατουράει κάτι 3λινδρες υλοποιήσεις της BMW πχ
-
-
-
Πολύ σύνθετος κινητήρας σε σχέση με τον 1.5αρι
Τι σύνθετο έχει;
Κάτι τέτοιο μάλλον, γιατί από άποψη τεχνολογιών που χρησιμοποιούν στον 1000, είναι τα ίδια με τον 1500.
-
-
Ωραιο το σύνθετο.
Κάποτε πήγα να πάρω τέτοιο και καναπέδες. Και νόμιζα χωρούσε στο διαμέρισμα μου. Τελικά στα μαγαζί φαίνονται κανονικά κι στο σπίτι τεράστια
-
Εκεί ήθελα να καταλήξω κι εγώ.
Αντιγραφή από ξένο σάιτ για να γελάσεις περισσότερο.
Engineers tried to keep the simplicity of a cheap 3-cylinder engine, but the modern equipment of the 1.0 TSI requires advanced electronics (sensors, control units and etc). All these expensive components extend the list of potential failures for cars with that engine.
-
-
Εκεί ήθελα να καταλήξω κι εγώ.
Αντιγραφή από ξένο σάιτ για να γελάσεις περισσότερο.
Engineers tried to keep the simplicity of a cheap 3-cylinder engine, but the modern equipment of the 1.0 TSI requires advanced electronics (sensors, control units and etc). All these expensive components extend the list of potential failures for cars with that engine.
Δε λέει απολύτως τίποτα το ουσιαστικό αυτό το απόσπασμα και σίγουρα δεν αναφέρει κάτι που το έχει ο μεν (1.0) και όχι ο δε (1.5) κινητήρας. Εντελως καφενειακο κειμενο. Γενικά όλα τα γκρουπ εχουν μια συγκεκριμένη αρχιτεκτονική και αυτή χρησιμοποιούν αλλάζοντας τον κυβισμο και καποια λίγα επιμέρους εξαρτήματα ανάλογα την υλοποίηση. Οι βασικές αρχές όμως παραμένουν ίδιες.
-
Δεκτό αλλά εγώ σε χιλιάρια δεν επενδυσα και ούτε επενδύω. Το σκεφτόμουν κάποτε αλλά ευτυχώς το forum με βοήθησε να τα αποφύγω. Και όπως είπα το ίδιο το γκρουπ μας υποδεικνύει να το αποφύγουμε αφαιρώντας το 1000άρι από golf a3 και από το επερχόμενο νέο troc κρατώντας το μόνο στα μικρά μοντέλα οπότε κάτι θα ξέρουν καλύτερα.
-
Το ότι δεν επενδυσες εσύ δε λέει απολύτως τίποτα και δεν είναι προσωπικό αυτό.
Το καθε μοτέρ εχει λόγο ύπαρξης. Το ιδιο και η κατάργηση του. Που ξέρεις εσύ ας πούμε ότι δεν καταργήθηκε για λόγους ρύπων πχ ή καταναλωσης στα προαναφερθεντα μοντελα? Σε κάθε περίπτωση υπήρξε για πάνω από 10 χρόνια στο vag και σε τόσους άλλους κατασκευαστές και θα συνεχίσει να υπάρχει.
-
Τι λέει από άποψη αξιοπιστίας ο χιλιαρης του γκρουπ ;
-
Εντυπωσιακά καλό το 1000αρι αλλά ο 1500 κατουράει κάτι 3λινδρες υλοποιήσεις της BMW πχ
Το χρονόμετρο άλλα λέει πάντως...
Δεν μου λέει κάτι. Τον δοκίμασα στο πόσο ωραία και άνετα ανοίγει συν την έλλειψη κραδασμών. 6 χρόνια είχα τον Β38.
Ο μόνος αξιόπιστος κριτής είναι το χρονόμετρο όμως.
-
@red_monster said in VW T-Roc:
Τι λέει από άποψη αξιοπιστίας ο χιλιαρης του γκρουπ ;
Είναι περίπου 8 χρόνια στην αγορά και απ' όσο γνωρίζω δεν έχει αναφερθεί κανένα πρόβλημα.
-
@stefan147 said in VW T-Roc:
Το ότι δεν επενδυσες εσύ δε λέει απολύτως τίποτα και δεν είναι προσωπικό αυτό.
Το καθε μοτέρ εχει λόγο ύπαρξης. Το ιδιο και η κατάργηση του. Που ξέρεις εσύ ας πούμε ότι δεν καταργήθηκε για λόγους ρύπων πχ ή καταναλωσης στα προαναφερθεντα μοντελα? Σε κάθε περίπτωση υπήρξε για πάνω από 10 χρόνια στο vag και σε τόσους άλλους κατασκευαστές και θα συνεχίσει να υπάρχει.
Κι εγώ πιστεύω ότι είναι θέμα ρύπων η αντικατάσταση του....
Ειδικά αν θα παραμείνει στην έκδοση με τους 95 ίππους,... -
Θεωρώ πως οι λόγοι είναι περισσότερο οικονομικοί παρά ρύπων.
Δηλαδή αντί να έχω δύο μοτέρ στη γκάμα μου, κρατάω το ένα (1.5) σε δύο εκδόσεις με τη μία να είναι detuned. -
@georgemit said in VW T-Roc:
Θεωρώ πως οι λόγοι είναι περισσότερο οικονομικοί παρά ρύπων.
Δηλαδή αντί να έχω δύο μοτέρ στη γκάμα μου, κρατάω το ένα (1.5) σε δύο εκδόσεις με τη μία να είναι detuned.Ναι, αλλά θα πρέπει να σταματήσει και τον 1,0 με τους 95 που φοράνε Q2, polo, t-cross, taigo, camiq, fabia, Scala, ibiza και Arona, τα οποία επίσης φοράνε τον 1,0 με τα 116 και μετά το φετινό facelift τους.
Τον 1,5 με 116 φόρεσαν φέτος τα Α3, Golf, Octavia, Leon, τα οποία είναι όλα C- κατηγορία.
Θα δούμε αν θα προχωρήσει η αντικατάσταση ή θα το κρατήσει για τα μικρότερα μοντέλα.
VW T-Roc