-
@nmsm2 said in Peugeot 3008 2016:
Επιχειρήματα ανθρώπων που αγαπούν το αυτοκίνητο...Πέρασαν τα χρόνια, ο ανεπτυγμένος κόσμος οδηγεί πλήρως υβριδικά και ηλεκτρικά και στην Ελλάδα ακόμη συζητάμε για diesel...και για τη peugeot που εν έτει 2023 καταφέρνει να πλασάρει επιτέλους υβριδικό αυτοκίνητο πέραν των plug in αντιγράφοντας τους Ιάπωνες με καθυστέρηση 20 ετών.
Ανεπτυγμένος κόσμος στην Ελλάδα; Που παίρνουμε γιαρίς για οικογενειακό; Που κρατάμε το αμάξι 150 χρόνια; Εγώ δεν έχω θέμα θα έπαιρνα το cc τώρα που βγήκε και όχι το γιάρις κρος γιατί το μεγάλο γίνεται μικρό και όχι το αντίθετο. Αλλά προσωπική μου γνώμη εάν δεν υπήρχε το υβριδικό θα γινόταν τόσος ντόρος για γιαρις και κορολα κρος;
Στο 3008 τουλάχιστον κάποιοι που τους εξυπηρετεί το diesel η και η γκαζολίνα θα ζούνε πιο ευχάριστα στο εσωτερικό του σε σχέση με ένα τουότα. Είναι ένα κριτήριο που έχω καιρό να διαβάσω εδώ! -
@hountalas said in Peugeot 3008 2016:
Αλλά προσωπική μου γνώμη εάν δεν υπήρχε το υβριδικό θα γινόταν τόσος ντόρος για γιαρις και κορολα κρος;
Προφανώς και όχι, αλλά το κινητήριο σύνολο (μαζί με το κιβώτιο) είναι πάνω από το 50% ενός αυτοκινήτου!! Ειδικά, όταν αυτό είναι τόσο εξελογμένο και προσφέρει τόσα πλεονεκτήματα. Για α αντιστρέψω την ερώτηση, θα γινόταν τόσος ντόρος για ένα π.χ. 3008 με τον 1.2 και το 6αρι λαστιχένιο χειροκίνητο εαν έμοιαζε σαν το προηγούμενο 3008?
-
@antonakis said in Peugeot 3008 2016:
@piliourits said in Peugeot 3008 2016:
Δηλαδή τις βγάλανε έξω οι μελετητές και τις μετρήσανε όντως!?
Πάντως οι Γάλλοι, μεγαλύτερες μπαγκέτες από τους Έλληνες.
Στημένο θα ήταν. #διπλής_ανάγνωσηςΕίχαν τις αποικίες και ανεβάζουν το μ.ο.
-
@fanis75 said in Peugeot 3008 2016:
Αλλά προσωπική μου γνώμη εάν δεν υπήρχε το υβριδικό θα γινόταν τόσος ντόρος για γιαρις και κορολα κρος;
Προφανώς και όχι, αλλά το κινητήριο σύνολο (μαζί με το κιβώτιο) είναι πάνω από το 50% ενός αυτοκινήτου!! Ειδικά, όταν αυτό είναι τόσο εξελογμένο και προσφέρει τόσα πλεονεκτήματα. Για α αντιστρέψω την ερώτηση, θα γινόταν τόσος ντόρος για ένα π.χ. 3008 με τον 1.2 και το 6αρι λαστιχένιο χειροκίνητο εαν έμοιαζε σαν το προηγούμενο 3008?
Καλά βλέπω το προηγούμενο 3008 και λέω κρίμα σε όσους το είχαν και είδαν την εξέλιξη στο νέο τότε μοντέλο. Συμφωνώ μαζί σου αλλά μερικές φορές βλέπω σε σχόλια και νομίζω το μόνο που πρέπει να έχει κάποιος είναι υβριδικό τογιότα!
Επίσης όπως όλοι ξέρετε δεν γίνεται να τα έχει όλα ένα αυτοκίνητο. Κάποιος θα πάρει το χλαπατσέ 6αρι αλλά θα την κάνει την δουλειά του, κάποιος πνίγει την συμβίωση του μέσα σε ένα cc η yaris αλλά θα καίει 3 λίτρα! (που δεν είναι άσχημα αλλά συγκρίνοντας τα με άλλα ε βλέπεις μια χ διαφορά). -
Καλά βλέπω το προηγούμενο 3008 και λέω κρίμα σε όσους το είχαν και είδαν την εξέλιξη στο νέο τότε μοντέλο. Συμφωνώ μαζί σου αλλά μερικές φορές βλέπω σε σχόλια και νομίζω το μόνο που πρέπει να έχει κάποιος είναι υβριδικό τογιότα!
Επίσης όπως όλοι ξέρετε δεν γίνεται να τα έχει όλα ένα αυτοκίνητο. Κάποιος θα πάρει το χλαπατσέ 6αρι αλλά θα την κάνει την δουλειά του, κάποιος πνίγει την συμβίωση του μέσα σε ένα cc η yaris αλλά θα καίει 3 λίτρα! (που δεν είναι άσχημα αλλά συγκρίνοντας τα με άλλα ε βλέπεις μια χ διαφορά).Ενα παραδειγμα που αναφερεις ειμαι εγω.
Πηγαμε ειδαμε CC κ ημουν ψημενος να το κλεισω.
Αλλα ηθελα να δω κ το CX-30 πριν.
Ε λοιπον οταν μπηκα μεσα κ το οδηγησα κ ζυγισα τιμες/εξοπλισμους εβαλα στην ακρη το υβριδικο κομματι κ πηγα στην βενζινη.
Απο την στιγμη που σε κινηση δεν θα κινουμαι γιατι να παρω το υβριδικο? Στο ταξιδι στην Εθνικη μετα τα 140 κ τα 2 καινε σαν 2 λιτρα με οτι τεχνολογια εχουν. Σωστη η λαθος αποφαση θα δειξει. Για μενα ειναι σωστη για καποιον αλλο λαθος. Ουτως η αλλως δεν ειμαστε ολοι ιδιοι. Δεν λεω οτι το CC ειναι μαπα προφανως αλλα στα δικα μου ματια κ σκεψη ειναι καλυτερο το CX-30.
Eτσι γινεται κ για καποιους στο 3008 κ αλλα μοντελα... -
Συμφωνώ μαζί σου αλλά μερικές φορές βλέπω σε σχόλια και νομίζω το μόνο που πρέπει να έχει κάποιος είναι υβριδικό τογιότα!
Επίσης όπως όλοι ξέρετε δεν γίνεται να τα έχει όλα ένα αυτοκίνητο.Προφανώς δεν μπορεί να τα έχει όλα ένα αμάξι στα χρήματα που συζητάμε. Έχω ξαναπεί, λόγω έλειψης χρημάτων συζητάμε για τα κουβαδάκια μας. Αλλιώς σιγά μην ασχολούμασταν, προσωπικά θα είχε ένα Range η γυναίκα και μια 911 εγώ και τέλος. Έχω φίλο που έκασε 150χιλ για Range Rover, ενώ είχε το προηγούμενο και τελευταίο σέρβις είχε πληρώσει 10.000€ - απλά του είναι αδιάφορα όλα αυτά όπως και η κατανάλωση. Γελάει όταν του λέω για υβριδικά ή κάτι άλλο και μου λέει "εγώ καίω 20-25λτ/100χλμ super με €2 το λίτρο".
Προφανώς και τα Τογιότα δεν είναι πανάκεια, θέσφατο ή κάτι άλλο. Ένα αμάξι της σειράς είναι που έχει κάποια πολύ θετικά στοιχεία (και αρκετά αρνητικά) οπότε ο καθένας με τις ανάγκες του.
Αυτό που εγώ λέω ειναι ότι πέραν της οικονομίας, τα σύγχρονα Τογιότα (πλατφόρμα TNGA) εχουν και ενδιαφέρον στον δρόμο, έχει γίνει πολύ καλή δουλειά στν ανάρτηση, καμία σχέση με το παρελθόν. Και αυτό το επιβεβαιώνουν αρκετοί, εαν διαβάσεις και εδώ μέσα. Εεε σουπερ ανάρτηση, ευκολία οδήγησης, χαμηλή κατανάλωση και χαμηλότερη τιμή από το 90% των ανταγωνιστών μαζί με την εγγύηση και την μεταπώληση είναι αρκετά δελεαστικός συνδυασμός για τον μέσο -άσχετο κυρίως- οικογενειάρχη.
@chrisk6 said in Peugeot 3008 2016:
Δεν λεω οτι το CC ειναι μαπα προφανως αλλα στα δικα μου ματια κ σκεψη ειναι καλυτερο το CX-30.
Προφανώς και είναι συνολικά καλύτερο αυτοκίνητο το CX30 από την Corolla Cross. Ειδικά εαν δεν σε ενδιαφέρει η κίνηση τόσο εντός πόλης.
-
Επειδή υπάρχει και ομάδα μνήμης στο ίντερνετ, την εποχή του παλιού 3008 οι γιαπωνεζόφιλοι οδηγούσαν χειροκίνητο Auris 1.4 και ντιζελάκι γιάρις...
#klausigelos
-
Επειδή υπάρχει και ομάδα μνήμης στο ίντερνετ, την εποχή του παλιού 3008 οι γιαπωνεζόφιλοι οδηγούσαν χειροκίνητο Auris 1.4 και ντιζελάκι γιάρις...
Για αυτό και τότε δεν κοιτάζαμε τα Ιαπωνικά (πλην Supra & GTR) και αγοράζαμε Γερμανικά μόνο!! Ααα και τα Ματσούντα ήταν σούπερ, αλλά δεν είχαν αντιπροσωπεία εδώ.
-
@fanis75 φυσικά και είναι καλό αυτοκίνητο το CC, πρέπει να είναι κάποιος παντελώς άσχετος για να υποστηρίξει το αντίθετο, απλά όταν μπαίνουν εδώ μαζικά κόσμος στο τοπικό του 3008 για να "αποδείξουν" ότι το 3008 ΔΕΝ είναι, εκεί δημιουργείται ένα θέμα και προκύπτουν διάφορα συμπλεγματικα στην πορεία..
Ακούσαμε τα πάντα αυτές τις μέρες..μην τα επαναφέρω. Μου προκαλεί μεγάλη εντύπωση ο αρνητικός φανατισμός, δηλαδή δεν μπαίνουν στην διαδικασία να υπερασπιστούν τα δικά τους, αλλά να μειώσουν τα άλλα!
Γενικώς, μία αρνητική διαθεσαρα και μιζέρια..
Δεν θα συνεχίσω σήμερα στο ίδιο μοτίβο, βλέπω όμως ότι άλλοι το κάνουν και επιμένουν στην απαξίωση ενός μοντέλου που νόμιζα ότι είναι γενικά παραδεκτό ότι πέτυχε τον σκοπό του. απλά μία δυσάρεστη επισήμανση.
-
Παίδες λίγα τα λόγια σας για την peugeot γιατί έτοιμος είμαι να ανοίξω νέα εισαγωγική από Ιράν:
https://en.ikco.ir/SitePages/NewPasengerCar.aspxκαι να εισάγω τα 206/207/405.
-
εαν έμοιαζε σαν το προηγούμενο 3008
Και το προηγούμενο 3008 νομίζω ήταν πολύ αγαπητό και καλοπουλημένο στην Ελλαδα.
Θυμάμαι Fan club που έκαναν εκδηλώσεις και ψιλόoffroad διαδρομές καθώς περνούσε σαν SUV στα μυαλά των αγοραστών.Και μέσα ήταν πάρα πολύ καλό , πρώιμο cockpit ήταν στην σχεδίαση , είχε πολύ καλή θέση οδήγησης και είχε κάποια πρακτικά στοιχεία απο τα MPV
Εμένα μου άρεσε πολύ , δεν θα έλεγα όχι σε ένα μτχ στην έκδοση Feline
Youtube Video -
@vagkirk said in Peugeot 3008 2016:
εαν έμοιαζε σαν το προηγούμενο 3008
Και το προηγούμενο 3008 νομίζω ήταν πολύ αγαπητό και καλοπουλημένο στην Ελλαδα.
Θυμάμαι Fan club που έκαναν εκδηλώσεις και ψιλόoffroad διαδρομές καθώς περνούσε σαν SUV στα μυαλά των αγοραστών.Και μέσα ήταν πάρα πολύ καλό , πρώιμο cockpit ήταν στην σχεδίαση , είχε πολύ καλή θέση οδήγησης και είχε κάποια πρακτικά στοιχεία απο τα MPV
Εμένα μου άρεσε πολύ , δεν θα έλεγα όχι σε ένα μτχ στην έκδοση Feline
Youtube VideoΤο 19 όταν ψάχναμε γενικώς, έβρισκες φοβερές και φθηνές ευκαιρίες. Ειδικά αν ήθελες χώρους, μιλάμε το αυτοκίνητο ήταν αδιανόητο και όπως πολύ σωστά λες με πολύ έξυπνα στοιχεία MVP.. αλλά μετά έγινε άλμα προς τα μπροστά, σαν να πήδηξε μία γενιά η Peugeot..
-
#klausigelos
Μια και μιλάμε για το παλιό 3008, εγώ θα θυμηθώ ότι ήταν ένα μέτριο αυτοκίνητο, μάλλον άσχημο, με καλοσχεδιασμένο εσωτερικό και αξιοπιστία τραγική σαν βενζίνη και μέτρια σα ντίζελ. Επίσης οι γιαπωνεζόφιλοι οδηγούσαν Mazda 5 και CX-7 αντί για 3008 και όχι αυτοκίνητα μια και δυο κατηγορίες κάτω (για να βγαίνει η σύγκριση).
#me_lene_Rizo_kai_ola_ta_gyrizo
-
Το εικονιζόμενο παλιο 3008 έβγαζε τρελά προβλήματα τόσο απο το κινητήρα όσο ακόμα και από τη περίεργη πίσω ανάρτηση που είχε αλλά και ηλεκτρολογικά.
Καλά για σύγκριση με την αμαξάρα το CX7 δε παίζει. -
Είχε τόσα πολλά προβλήματα που ξέρω άνθρωπο που το πωλούσε όσο όσο για να το ξεφορτωθεί. Μάλιστα με τα συνεργεία που έχω επαφές μου είπαν πως ήταν από τα πιο ζημιαρικα psa που κατασκευάστηκαν ποτέ. Ενα μαρτύριο η συμβίωση μαζί του. Από εσωτερικό είχε πολύ ωραίο. Αλλά επειδή το οδήγησα μια φορά δεν ήταν κάτι το φοβερό σε αίσθηση.
-
@lap said in Peugeot 3008 2016:
Αλλά επειδή το οδήγησα μια φορά δεν ήταν κάτι το φοβερό σε αίσθηση.
Όντως και το 308 mk1 και το 3008 mk1 ήταν μέτρια αυτοκίνητα στο δρόμο.
-
Φαγωθηκατε.. τώρα πήγαμε πίσω στο 2010..ρε ζωή δεν έχετε;! Qasqai έπαιρναν τότε όλοι ή κάνα Yeti..
-
-
εντωμεταξυ το νέο μοντέλο σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες του ανταγωνίζεται την προηγούμενη γενιά στην αξιοπιστία
-
@lap said in Peugeot 3008 2016:
εντωμεταξυ το νέο μοντέλο σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες του ανταγωνίζεται την προηγούμενη γενιά στην αξιοπιστία
Εγώ δεν ξέρω. Νομίζω ότι ο @gatoz έχει άποψη...
Peugeot 3008 2016