-
@kapelis: με ποιόν κινητήρα και κιβώτιο το πήρες?
ΥΓ: Ακόμα αναμένω να με ειδοποιήσουν για test drive....έχουν περάσει ήδη 3 εβδομάδες....δεν βιάζομαι, απλά θέλω να δώ πόσο χάλια είναι η Καρέντα και το site της!
1.0 115hp 6 χειροκινητο
-
Καλησπέρα παιδιά,
Σκέφτομαι για αγορά του t-cross 1.0 95hp στην έκδοση life για all around χρήση.
Μου αρέσει πολύ η θέση οδήγησης και γενικά η πρακτικότητά του και όταν το είδα από κοντά οι προσδοκίες μου επαληθεύτηκαν και με το παραπάνω.
Το κακό είναι πως έχει 5αρι κιβώτιο αλλά δεν είναι κάτι που με αποτρέπει σε κάθε περίπτωση και το να πάω στο μοντελο με τα 110 άλογα και 6αρι κιβώτιο το αποκλείω καθώς βγαίνει 3000 παραπάνω και δεν τα διαθέτω. Ήδη τα 22000 που βγαίνει το 95 αρι είναι οριακά για την τσέπη μου.
Έχει κανείς το συγκεκριμένο μοντέλο να μου πει εντυπώσεις μετά από κάποιο διάστημα χρήσης;
Γενικά υπάρχουν ετοιμοπαράδοτα μοντέλα που για μένα είναι πολύ βασικό.
Όποια συμβουλή καλοδεχούμενη.
-
Το πήρε φίλος, αλλά με τα 110 άλογα, 6ταχυτο. Ενθουσιασμένος. Και αυτός και η γυναίκα του και ο γιος του που το χρησιμοποιούν καθημερινά. Βασικά τσακώνονται μεταξύ τους για το ποιος θα το πάρει.
Κάνει πολλά χιλιόμετρα. Από ότι μου λέει είναι ιδιαίτερα ευκολοδήγητο, άνετη ανάρτηση, καλό πάτημα στο δρόμο, καλοί χώροι και ιδιαίτερα σβέλτο.
Πριν είχε ένα Tiguan και δεν τους βόλευε μέσα στην Αθήνα και έκαιγε αρκετά. Το T-Cross είναι πολύ ποιο οικονομικό.Το 5ταχυτο με τα 95 αλογάκια δεν είναι για πολλά-πολλά. Το 5άρι κιβώτιο είναι μια χαρά για αυτόν τον κινητήρα. Αν δεν ψάχνεις επιδόσεις και σβελτάδες είναι απλά ικανοποιητικό.
α! Από ότι μου είπε ο φίλος ο τρικύλινδρος 1000άρης βγάζει θόρυβο, αλλά εσωτερικά δεν ακούγεται τίποτα.
-
Ευχαριστω για το χρονο σου! Η αληθεια ειναι πως ειναι πολυ πρακτικο αυτοκινητο. Πηγα παλι σημερα να το περιεργαστω και μου αρεσει ολο και περισσοτερο.
Δεν με πολυ ενδιαφερουν οι επιδοσεις. Προερχομαι απο ενα ατμοσφαιρικο 1000αρι με 70 αλογα οποτε πιστευω θα ειναι μεγαλο αλμα οπως και να εχει.
Επισης πλεον ολα τα καινουρια απο το εργοστασιο ειναι με digital πινακα οργάνων απο τη βασικη εκδοση. Δεν ειμαι πολυ των πολυ ηλεκτρονικων, τα φοβαμαι οποτε ισως προσανατολιστω στα μοντελα που υπαρχουν ηδη εδω.
Τεστ ντραιβ αυριο!
-
Με το καλό. Αν θέλεις να ρωτήσω κάτι το φιλαράκι που το έχει πάρει μου λες.
-
Γνωρίζει κανείς πότε σκοπεύει η VW να λανσάρει την επόμενη γενιά του T-Cross?
-
Φέτος δεν ήρθε το facelift?
-
@papadakn said in VW T-Cross:
Γνωρίζει κανείς πότε σκοπεύει η VW να λανσάρει την επόμενη γενιά του T-Cross?
αφού μόλις έκανε facelift δεν θα είναι κοντά.
Τουλάχιστον 2 χρόνια μετά
πάνω κάτω, μπακαλίστικα και χοντρικά:
βγάζει καινούργιο μοντέλο, 2-3 χρόνια μετά facelift , 2-3 χρόνια μετά καινούργιο μοντέλοκάπως έτσι πάει αλλά δεν ισχύει πάντα αυτός ο κανόνας.
-
Το 2018 δεν κυκλοφόρησε το πρώτο? Και το facelift "πατάει" στην προηγούμενη πλατφόρμα. Θα φανταζόμουν ότι η ανανέωση είναι πιο κοντά. Κρίμα, γιατί θα ήταν ενδιαφέρουσα πρόταση.
-
Νομίζω πως δεν είναι ακριβώς facelift. Έχει κάποιες αλλαγές αλλά κυρίως σε εξοπλισμούς και κινητήρες.
Τα νέα μοντέλα μετά την 25η βδομάδα του '22 τα αναφέρουνς ως model year 2023 και έχουν μοναδική διαφορά το ψηφιακοό κατνράν από τη βασική έκδοση και ένα νέο χρώμα το grey ascot.
Εγώ που το οδήγησα είναι εξαιρετικό all in one αυτοκίνητο. Τα κάνει όλα σε ικανοποιητικό βαθμό, δεν ξεχωρίζει κάπου αλλά δε μειονεκτεί κιόλας.
Υπάρχουν και κάποια ετοιμοπαράδοτα model year 2022 για όποιον ενδιαφέρεται.
-
@zaxosm said in VW T-Cross:
Νομίζω πως δεν είναι ακριβώς facelift.
Μπορεί, νόμιζα facelift είναι
έτσι και αλλιώς ίδιο σχεδιασμό 50 χρόνια ΄΄εχει η VW και τα facelift και τα αλλαγη μοντέλο ίδια είναι εμφανισιακά
το καινούργιο πάντως επειδή το είδα από κοντά μέσα είναι φανταστικό και πολύ μεγάλη αλλαγή σε σχέση με το προηγούμενο που ήταν κακό για VW (που για μένα προσωπικά έχει από τα καλύτερα εσωτερικα να είσαι μέσα σε αυτοκίνητο, τα βρίσκω από τα καλύτερα σε αυτό)
-
Από καταναλώσεις με το χιλιάρι 110 άλογα αυτόματο έχουμε εικόνα ;
Κάποια γνωστά προβλήματα ; -
@iceman7 said in VW T-Cross:
Κάποια γνωστά προβλήματα ;Όπως ξέρεις εξαρτάται πολύ από την χρήση. Υπολόγιζε ένα 7.5 ΜΟ να είσαι μέσα.
Από προβλήματα τα γνωστά...VW είναι, ξέρεις τι θα βγάλει και πόσο καλή αντιμετώπιση θα έχεις από την εισαγωγική!
-
@fanis75 said in VW T-Cross:
Κάποια γνωστά προβλήματα ;Όπως ξέρεις εξαρτάται πολύ από την χρήση. Υπολόγιζε ένα 7.5 ΜΟ να είσαι μέσα.
Από προβλήματα τα γνωστά...VW είναι, ξέρεις τι θα βγάλει και πόσο καλή αντιμετώπιση θα έχεις από την εισαγωγική!
Δηλαδή, τι θα βγάλει, για να μάθουμε και εμείς που δεν είχαμε ποτέ vw;
-
@emman said in VW T-Cross:
οτι μπορεί να βγάλει ένα οποιωδήπωτε αμάξι σε βλάβες.
δεν έχουν κατι ελλατωματικό
η διαφορά εγκειται στην αντιμετώπιση στον πελάτη αν τυχον βγάλει πρόβλημα
σε αντιμετωπίζουν σαν τρελό, υπερβολικό και πάντα όλα είναι φυσιολογικά και δεν είναι κάτι που το καλύπτει η εγγύηση
-
@cirus said in VW T-Cross:
σε αντιμετωπίζουν σαν τρελό, υπερβολικό και πάντα όλα είναι φυσιολογικά και δεν είναι κάτι που το καλύπτει η εγγύηση
Σε όλα τα εξουσιοδοτημένα έτσι είναι ;
-
Προφανώς και δεν μπορώ να μιλήσω για ολα
και σίγουρα αλλάζουν τα πράγματα σε επαρχία που παίρνουν αμάξι πολλές φορές ανάλογα πια αντιπροσωπία είναι καλή
αλλά σε αρκετά που έχω επισκευτεί εγω απογοήτευση.
καλά αμαξια τα VAG (δεν τα θεωρώ προβληματικα εκτός εξαιρέσεων) αλλά αν κάτσει πρόβλημα είναι για μένα απαράδεκτοι (γνώμη μου) στην αντιμετώπιση πελάτη.
Η αντιμετώπιση είναι που εκνευρίζει. Ζημιές όλα τα αυτοκίνητα μπορεί να βγάλουν
-
Ένας φίλος που πήρε T-Cross μόλις βγήκε δεν έχει αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα μέχρι στιγμής. Ένα ενοχλητικό τρίξιμο που εμφάνισε στο εσωτερικό έναν χρόνο μετά, το έφτιαξαν χωρίς πολλά πολλά.
Όσον αφορά το dsg, αν και εφόσον οι αλλαγές μετάξι D - N - R και Ρ γίνονται με το αυτοκίνητο ακινητοποιημένο πλήρως και αν πρώτα μπαίνει το χειρόφρενο και μετά το Park δεν νομίζω ότι θα έχει πρόβλημα το κιβώτιο.
Crowling επίσης δύσκολα γίνεται με το s&s ενεργοποιημένο ώστε νε επιβαρύνει τον δίσκο πλατώ.
Αν έχει και auto hold άλλος ένας λόγος που δεν θα επιβαρυνθεί. -
Δηλαδή μόνο για αυτόν τον λόγο έβγαζαν θέματα;
-
Το δίκτυο της VW στην Ελλάδα είναι 1000 φορές καλύτερο από το απαράδεκτο δίκτυο της ΒΕΛΜΑΡ με τα συνεργεία της εποχής 1970.
Όσο για το T-Cross βγάζουν σοβαρό πρόβλημα οι καθαριστήρες μπροστά με συχνή χρήση.
Στο χρόνο θέλουν αλλαγή τα μάκτρα.
Άρα όποιος το σκέφτεται ας το λάβει υπόψη. Είναι ζημιάρικα τα VW.
VW T-Cross