-
Καλοτάξιδο εύχομαι!
Χρώμα?
-
@andya3 said in Audi Q2 2016:
@cirus said in Audi Q2 2016:
Αν και δεν έχω οδηγήσει το Puma, έχω την ίδια απορία με σένα.
Τοτε οδηγησε το και θα σου λυθουν οι απορίες.
είναι καλύτερο από το audi σε αυτόν τον τομέα (οχι γενικά). είναι πολύ πιο ύσηχο και ποιοτικό το AUDI
ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟ στον φίλο το Q2
Θα γράψω σύντομα και γω εντυπώσεις για το Q2 μιας και το πήραμε και μεις (leasing) και κάνει παρέα στo PUMA
![4dda4ad6-45fb-47ea-bd83-0fc9ae91a4b8-image.png](/assets/uploads/files
Επιτέλους θα οδηγήσεις κι εσύ ένα πραγματικό das auto. Έστω και μέσω leasing...
εμενα πάντως με χαλάει πάρα πολύ που δεν έχει τιποτα της προκοπής σε multimedia (οθονη κτλ). ειναι λες και οδηγάς παλιό αυτοκίνητο. ουτε android auto ούτε touchscreen, ούτε τιποτα
Για οδήγηση θα γράψω όταν το οδηγήσω λίγο περισσότερο από μια απλή βολτα που το έκανα
-
είναι καλύτερο από το audi σε αυτόν τον τομέα (οχι γενικά). είναι πολύ πιο ύσηχο και ποιοτικό το AUDI
Θα γράψω σύντομα και γω εντυπώσεις για το Q2 μιας και το πήραμε και μεις (leasing) και κάνει παρέα στo PUMA
εμενα πάντως με χαλάει πάρα πολύ που δεν έχει τιποτα της προκοπής σε multimedia (οθονη κτλ). ειναι λες και οδηγάς παλιό αυτοκίνητο. ουτε android auto ούτε touchscreen, ούτε τιποτα
Γι' αυτά που ζητάς Σύρε, θέλει εξτρά παραδάκι η audi. Πλερώνεις και τα βάζεις...
Αν σου "κλωτσάει" το αυτοκίνητο στο ξεκίνημα με την 1η, στείλε μήνυμα να σου πω το μυστικό. Ήρθε η ώρα να μάθεις να οδηγείς audi...
-
Γι' αυτά που ζητάς Σύρε, θέλει εξτρά παραδάκι η audi. Πλερώνεις και τα βάζεις...
Αν σου "κλωτσάει" το αυτοκίνητο στο ξεκίνημα με την 1η, στείλε μήνυμα να σου πω το μυστικό. Ήρθε η ώρα να μάθεις να οδηγείς audi...
Ας το πληρώσουν όσοι θέλουν το εξτρα παραδάκι. Τα ίδια κάνουν όλες οι Γερμανικές εταιρείες, ολα έξτρα
Εγώ προτιμώ εταιρείες με χαμηλότερη ποιοτητα που σου δίνουν πάρα πολλα χωρίς εξτρα χρεώσεις. Εχουν 2-4 επίπεδα εξοπλισμού που στο τελευταίο πχ τα έχει όλα.
Αυτό γιατι το καθένα ξεχωριστά πάει το αμάξι στο θεό. Και δεν έχουν και τα service στο θεο ούτε την εγγύηση σκούπας.
Σαν leasing αυτά τα προβλήματα δεν υπάρχουν και δεν έχω θέμα αν πληρώνει η εταιρεια αλλά....... σαν προσωπικό αμάξι μακριά και αγαπημένοι με VAG και Γερμανικές μάρκες
Φυσικα και υπάρχουν αλλοι που το βλέπουν αλλιώς και θέλουν premium αίσθηση. Πάω πάσο, οτι θέλει ο καθένας αφού εκείνος πληρώνει διαλέγει και τι θέλει
-
Αν σου "κλωτσάει" το αυτοκίνητο στο ξεκίνημα με την 1η, στείλε μήνυμα να σου πω το μυστικό. Ήρθε η ώρα να μάθεις να οδηγείς audi.
-
@lap said in Audi Q2 2016:
Αν σου "κλωτσάει" το αυτοκίνητο στο ξεκίνημα με την 1η, στείλε μήνυμα να σου πω το μυστικό. Ήρθε η ώρα να μάθεις να οδηγείς audi.
Τα παιδιά πρέπει να μπαίνουν στον ίσιο δρόμο και να μάθουν να εκτιμούν τα σωστά αυτοκίνητα από μικρά. Άρα από τη μια θετικό το αυτοκινητάκι audi.
Άμα μεγαλώσει όμως το πιτσιρίκι και ζητάει από τους γονείς πραγματικό audi. Θα μπορούν να του το πάρουν?
-
συνεχιζοντας το τεστ-drive.! το χρωμα ειναι μεταλλικο γκρι.Ειναι η βασικη εκδοση (φωτα led,apple car play kai android auto, αυτοματος διζωνικος εξοπλισμος, ζαντεσ 17,και προεγκατασταση εαν θελεισ μελλοντικα να βαλεις καμερα οπισθοπορειας και navi).Εχει αισθητηρες ηχητικους παρκαρισματος αλλα για μενα στα suv ειναι must η καμερα οπισθοπορειας,(κοστος 700 ευρω).
Τα φωτα ειναι καλα δυνατα και ξεκουραστα.Δεν ειναι matrix led που κανουν τη μεγαλη διαφορα.
Το ηχοσυστημα ειναι μια χαρα δεν χρειαζεσαι αναβαθμιση.(μεγαλο προβλημα των αλλων b-suv).
O κλιματισμος ειναι απιστευτα καλος,ησυχος και δυνατος.(αλλο μεγαλο προβλημα των αλλων b-suv).
Tα καθισματα ειναι τα βασικα.Καλα, ,με σωστη ρυθμιση και καλη στηριξη.Παλι δεν ειναι ομως κατι το ιδαιτερο..τα σπορ καθισματα της gt-line στα peugeot ειναι καλυτερα, 'η τα σπορ καθισματα της αudi.
To υποβραχιονιο ρυθμιζεται οπως θελεις και θα βολεψει του παντες(βλεπε εδω mokka πχ που ειναι αχρηστο για αρκετα αναστηματα).Γενικα η θεση οδηγησης θα βολεψει τους παντες και η εργονομια ειναι πολυ καλη.Ειδικα για μενα που θελω της 2 ποτηροθηκες να ειναι μπροστα και οχι πισω στα πλαγια.
Η ελλειψη ψηφοποιησης στη βασικη εκδοση ειναι εντονη.Το ΜΜΙ plus ειναι ευκολο ,δουλευει σωστα και το χρησιμοποιεις ανετα οταν οδηγεις!Αλλα δεν ειναι touch!Aρα δεν βολευει η συνδεση με κινητο.
Εδω να πω οτι προσωπικα για μενα η συνδεση της οθονης με το κινητο ειναι οτι πιο αχρηστο εχει γινει στα αμαξια τα τελευταια δεκα χρονια!Οταν το κινητο μου ειναι 8 inches με τελεια οθονη γιατι να το συνδεσω σε μια χαλια οθονη 7 inches???που κολλαει επισης και χανεται η συνδεση συνεχεια???Βαζω ενα μαγνητακι και εχω και την οθονη και το κινητο.Αξιζει μονο για οσους θελουν να ακουμε μουσικη απο το κινητο τους!
Το αμαξι ειναι βαρυ. Οπως ολα πλεον,Για αυτο λεω ο 1.5 μονοδρομος.Με τον 1.5 παει μια χαρα!
Το σταρτ στοπ δουλευει αψογα.Το s-tronic (dsg) συνεργαζεται πολυ ομορφα με τον κινητηρα.Εδω θελω να παρατηρησω το εξης! οσοι εχουν οδηγησει τα παλια dsg σε σχεση με τα νεα υπαρχει τεραστια διαφορα στο πως τα νιωθεις! τα παλια ητανε πιο γρηγορα, σπορ και αποτομα!Τα νεα θυμιζουν σαν μια συνθεση κλασικου μετατροπεα,διπλου συμπλεκτη και cvt.ειναι ρυθμισμενα για ομαλη,οικονομικη οδηγηση.Αλλαζει σε ενα στενο των 50 μετρων ,6 φορες ταχυτητες!Το καλο ειναι σε αυτο το αμαξι στη σπορ λειτουργεια καταβαζει αμεσα και εχει δυναμη!(βλεπε εδω bmw x1,x2,a1 που αργει στα αποτομα κατεβασματα).
αυτα προς το παρον .θα συνεχισω αργοτερα να πω και γιατι προσωπικα κατεληξα σε αυτη την επιλογη (και ας αυτα ειναι υποκειμενικα) -
Καλοτάξιδο και απο μένα @plev !!!
Και ενώ το Q2 ήταν κατά την άποψη μου ότι πιο αδιάφορο στην κατηγορία τα τελευταία 4-5 χρόνια σε σχέση με τα εντυπωσιακά Puma , Captur , 2008 , εκεί που έχουν φτάσει οι τιμές τα 33.000 που έδωσες για τον 1.5 tsi με 150 άλογα και το s-tronic , και την ποιότητα Audi , τα λές και VFM!!!!!!
Οκ επάιρνες σε αυτά τα λεφτα καλύτερα εξοπλισμένα , χιλιάρι Puma με πολύ χειρότερο αυτόματο ή κανα Πουρτεκ Αλούρ
Μόνο το t-roc Rline 1.5 dsg ίσως να σε έβαζε σε δίλλημα ή αν είχες πιο ιδιαίτερα εμφανισιακά κριτήρια το Captur Hybrid Rive Gauche
Το Countryman που ανέφερες κάπου έιναι πολύ καλύτερο αυτοκίνητο και πιο premiumΑλλά και πάλι...η αίσθηση οδήγησης που περιγράφεις ως ανώτερη αν το ερμηνεύω σωστά , είναι ακριβώς αυτή η μαγκιά του VAG με την αίσθηση στιβαρότητας , πατήματος , τα ωραία στο αυτί υπόκωφα γδαπ , γδούπ στις ανωμαλίες του οδοστρώματος , τον ήχο κλεισίματος της πόρτας , την στιβαρή κονσόλα , την ποιότητα υλικών - που ως μοντέλο του 2016 διατηρεί σε υψηλά επίπεδα το Q2 στην κατηγορία αυτή πριν αρχίσουν τις εκπτώσεις σε υλικά- που σε κάνουν να αντιλαμβάνεσαι μια κατώτερη αίσθηση οδηγόντας Puma και 2008.
Και είναι και κάτι άλλο με τα VAG και λίγο περισσότερο με τα Audi , που με κάνει συνέχεια να αναθεωρώ τις απόψεις μου για την εικόνα που έχω για αυτά σε σχέση με άλλα μοντέλα του ανταγωνισμού.
Αυτό που λέμε για διαχρονικότητα και κύρος και μεγαλύτερο ειδικό βάρος κλπ που πολλοί το κοροιδεύουν.
Φαντάσου έξω απο ένα καλό καφέ,εστιατόριο,κλάμπ κλπ. μια καλή εκδοση Polo δίπλα στα εντυπωσιακότατα και φινετσάτα και στυλάτα 208 , clio (δεν λεώ fiesta γιατί είναι εντελώς αδιάφορο πλέον και ουτε Α1 γιατί εκεί είναι εντελώς άνιση η σύγκριση)
Ένα Q2 δίπλα στα Puma , 2008 , captur (ίσως μόνο το CHR σε καλή έκδοση να έκλεβε τις εντυπώσεις εδώ)
Ένα Golf δίπλα σε ένα Focus και 308 (δεν λέω Α3 για προφανείς λόγους καθώς παίζει με Α και 1σειρά)
Αν σου έλεγε κάποιος διάλεξε ένα και φύγε , δικό σου , δεν μπορείς όμως να το πουλήσεις για 5 χρόνια.
Ποιά πιστεύετε θα διάλεγαν οι περισσότεροι;Θυμήθηκα τώρα ένα φιλαράκι που πριν 4-5 χρόνια σε καφέ που πιναμε με άλλους παρέα μας ρωτούσε ποιό απο τα Q2 , QQ , Grandland που του εδινε ως επιλογές η εταιρεία του να πάρει.
Εργένης , ωραίο παιδί, γυμνασμένο ,πολύ καλό ντύσιμο , με hobby , αθλητισμό , ταξίδια και ωραίες πάντα κοπέλες.
Όλοι οι άλλοι του είπαν QQ , εγώ Grandland , με κοινή επιχειρηματολογία το πως έιναι αυτοκίνητα μεγαλύτερης κατηγορίας SUV και το Q2 μόνο μούρη προσφέρει...Ευτυχώς διάλεξε το Q2 !
Βλέπω σήμερα τα QQ και με πιάνει κατάθλιψη ,Γιουλάκη , Παύλος έυαγγελόπουλος στο ρετιρέ , ομπρέλες , καρεκλάκια και ταπεράκια στην παραλία, Μητσοτακική μίζερια ,150 γραμμάρια παρμεζάν , λεπτές φέτες τυρί-γαλοπούλα, μαράτα , Lidl !!!!
Παντρεύτηκε μια κουκλάρα , χώρισε , του χρόνου κάνει γάμο με κουκλάρα Χ 2 , για εταιρικό καινούργιο πήρε BMW X2.
Αν είχε διαλέξει QQ παίζει σήμερα να ήταν με κοιλίτσα , λιγότερα μαλλία , να κυνηγαέι τίποτα κουτσούβελα σε παιδότοπο τσιμπώντας πατατούλες απο τις κοτομπουκιές που περίσσεψαν... -
@lap said in Audi Q2 2016:
Υ.γ Ρε συ @fanis75 που είναι το νήμα με τα "περι ανέμων και υδάτων*
https://forum.4troxoi.gr/topic/93344/forum-peri-aytokinisis-peri-aytokinisis-anemon-ydaton/1051
-
Ω τέμπορα, ω μόρες, το άουντι βφμ...
-
Σήμερα στο πάρκινγκ του τοπικού αντιπρόσωπου είδα καμία εικοσαριά q2
-
Και με άτοκο χρηματοδοτικό...
-
Άτοκο χρηματοδοτικό? Αν ισχύει και δεν κρύβει κάποια παγίδα από πίσω είναι ανήκουστο.
-
Άκου άτοκα, έτοιμος ήμουνα να πάρω ένα Q2 για να 'χω spare αμάξι, χα,χα.
Ζητάνε 35% προκαταβολή. Χαμηλές δόσεις μετά για 3 χρόνια. Και μια τελευταία δόση 15k που έχουν ενσωματώσει και τους τόκους που νομίζεις ότι γλύτωσες.
Και νόμιζα κι εγω ότι τρελάθηκε η Audi και χαρίζει το Q2
-
Και μια τελευταία δόση 15k που έχουν ενσωματώσει και τους τόκους που νομίζεις ότι γλύτωσες.
11.500 (οχι 15) και δεν έχει τόκους, άρα ναι είναι άτοκο. Δεν ξέρω που βρήκες εσύ ότι έχουν ενσωματώσει τόκους.
-
Και νόμιζα κι εγω ότι τρελάθηκε η Audi και χαρίζει το Q2
Καιρό έχει τέτοια χρηματοδοτικά προγράμματα η audi ... Πολλοί πάνε στις εκθέσεις με τις χαμηλές δόσεις που διαφημίζουν.
-
Ένα άτοκο balloon είναι, δεν είναι κακό.
-
@fanis75 said in Audi Q2 2016:
Και μια τελευταία δόση 15k που έχουν ενσωματώσει και τους τόκους που νομίζεις ότι γλύτωσες.
11.500 (οχι 15) και δεν έχει τόκους, άρα ναι είναι άτοκο. Δεν ξέρω που βρήκες εσύ ότι έχουν ενσωματώσει τόκους.
Πήρε γνωστός προσφορά. Από τον υπολογισμό του προκύπτει ότι στην τελεταία δόση εξόφλησης που είναι 15k ενσωματώνονται τόκοι 2,5k. Που νόμιζες ότι του γλύτωσες τα προηγούμενα χρόνια.
-
@fanis75 said in Audi Q2 2016:
Πήρε γνωστός προσφορά. Από τον υπολογισμό του προκύπτει ότι στην τελεταία δόση εξόφλησης που είναι 15k ενσωματώνονται τόκοι 2,5k. Που νόμιζες ότι του γλύτωσες τα προηγούμενα χρόνια.
Μήπως το ballon περιλαμβάνει ασφάλεια και service?
-
Δεν είναι τόκοι, απλά ο γνωστός σου είναι άσχετος με τραπεζικά. Είναι έξοδα φακέλου και δανείου, ασφάλεια, καθώς και το 0.6% της εισφορά του Ν128 (φόρος του κράτους). Το γράφει εξάλλου για ΣΕΠΕ 1.29%, αλλά δεν είναι τόκος αυτό. Και δεν είναι 2.500€, είναι κάπου 1.800 εαν κάνεις τον υπολογισμό, για την βασική τιμή των 26.900.
Audi Q2 2016