-
Το Κάμρυ ποιός θα το αγόραζε όταν παίζει στα 2.000-3.500 κυβικά? Γενικά, σεντάν, 2-3.5 λίτρα, στα 4,90 μήκος πόσοι αγοράζουν σε ευρώπη, και μάλιστα σε μη-πρίμιουμ?
Παρεμπιμπτό, επειδήΣ λόγω του πολέμου έχουν πλακώσει πολλοί Ουκρανοί με διάφορα ιχ, έχω δει και μερικά Κάμρυ. Ωραίο αμάξι, αλλά χωρίς τύχη στα μέρη μας. -
@dstou said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Το Κάμρυ ποιός θα το αγόραζε όταν παίζει στα 2.000-3.500 κυβικά? Γενικά, σεντάν, 2-3.5 λίτρα, στα 4,90 μήκος πόσοι αγοράζουν σε ευρώπη, και μάλιστα σε μη-πρίμιουμ?
Παρεμπιμπτό, επειδήΣ λόγω του πολέμου έχουν πλακώσει πολλοί Ουκρανοί με διάφορα ιχ, έχω δει και μερικά Κάμρυ. Ωραίο αμάξι, αλλά χωρίς τύχη στα μέρη μας.Πες τα χρυσοστομε. Βεβαίως, Ευρώπη δεν είναι μόνο η Ελλάδα
-
Η Στοκχόλμη πάντως ήταν γεμάτη από Camry hybrid...εκεί πωλείται κανονικά.
https://link.mobile.de/Jm4GW9UPXRX7Q9c56
Και Γερμανία βλέπω πωλείται...
-
Στην Ελλάδα μέχρι 1.8 κυβικά,μετά απλά σε ληστευουν.Ωραιο το camry,όπως και το mazda 6 ας πούμε,αλλά όταν δεν έρχονται στα μέρη μας ούτε με έναν standar 1.4-1.5-1.6αρη κινητήρα,απλά δεν έχουν καμία τύχη.
Ακόμη,δεν αρέσει σε όλους το cvt,e-cvt για την ακρίβεια,μετά έχουν αφήσει τον 130αρη κινητήρα μόνο για τις ακριβές και φουλ εξοπλισμένες εκδόσεις,όπως και την ανάρτηση multilink,αυτό σημαίνει κόστος 29-30 χιλιάρικα.
Από την άλλη το MG3+,στα χαρτιά φαίνεται δυνατό,αλλά πόσο πραγματικα καλό θα είναι αν ξεκινάει τόσο κάτω από τον ανταγωνισμό μεταξυ 20-25 χιλιάρικα.Ενα κινεζικό με σήματα MG.
-
@dstou said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Παρεμπιμπτό, επειδήΣ λόγω του πολέμου έχουν πλακώσει πολλοί Ουκρανοί με διάφορα ιχ, έχω δει και μερικά Κάμρυ. Ωραίο αμάξι, αλλά χωρίς τύχη στα μέρη μας.Καλα εσυ πιστευεις οτι η αγορα της Ελλαδας ειναι αντιπροσωπευτικη? Υπαρχουν πολλα Καμρυ στις μεγαλες Ευρωπαικες αγορες.
Οι Ουκρανοι οντως εκτος ΕΕ μπορουν να εισαγουν οτι αμαξι θελουν, πολλα ειναι Αμερικανικα (συνηθως τα αγοραζουν σε οκτιονς χτυπημενα και τα φτιαχνουν εκει) που εχουν και οσα πωλουντε καινουρια δεν περνανε ρυπους στην ΕΕ.
-
On topic:
η πρόσφατη διάταξη για τα ηλεκτρικά περιλαμβάνει και υγραέριο και φυσικό αέριο.
Για το τελευταίο, με τις αστείες αυτονομίες, είναι ανέκδοτο να το περιορίσεις στο 50% και κάτω. Αν πάει δηλαδή κάποιος στην Κρήτη, θα έχει φάει το μισό ντεπόζιτο αμέσως και μετά θα ψάχνει για πρατήριο βενζίνης κάθε 70-80 km.Και στα δικά μου, φουλάρω πάντα στην Πάτρα LPG πριν περάσω στο νησί του Ιονίου. Γιατί έχει ένα μόνο πρατήριο στη 1,5 ώρα απόσταση και είναι πανάκριβο. Αν φεύγω με μισό ντεπόζιτο, θα είναι οικονομική καταστροφή (δεδομένης και της τιμής της βενζίνης εδώ).
-
-
https://www.carandmotor.gr/nea/telos-ta-diesel-apo-ta-benzinadika-giati-exafanistei
Να εξαφανιστεί να γλυτώσουμε από τα επαγγελματικά και ιδιωτικά οχήματα που κυκλοφορούν χωρίς φίλτρα... Οι Γερμανοί με τα πονηρά λογισμικά που έκλεβαν στα τεστ, μας έβαλαν τον καρκίνο μέσα στις πόλεις για να κάνουν πωλήσεις...
-
Αμαααν κι εγώ που ψάχνω να επενδύσω σε ντίζελ γιατί διάβασα αλλού ότι η αξία τους θα φτάσει στα ύψη τι θα του βάζω;
Παπατζα και η μία είδηση και η άλλη, επιπέδου αυτοτρίτης. -
Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορώ να διαλέξω πιο είναι πιο σκουπιδο σάιτ, το carandmotor ή το αυτοτριτι.
-
-
Πάντως μιλώντας τώρα το Πάσχα με συγγενείς που ζουν και δουλεύουν στις χώρες της πρώτης ταχύτητας στην κεντρική Ευρώπη, έλεγαν ότι παρ΄ ότι εκεί οι υποδομές είναι περίπου 1000 φορές καλύτερες από ότι εδώ, δηλαδή σε κάθε βενζινάδικο, υπάρχουν τουλάχιστον 6 φορτιστές, στα πάρκινγκ των εταιρειών, υπάρχουν πολλές θέσεις για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, θέσεις για ηλεκτρικά ποδήλατα και μετά κάποιες θέσεις για θερμικά, παρ΄ όλα αυτά πέραν των εταιρικών, οι ιδιώτες παραμένουν πιστοί στα θερμικά.
Εννοείται ότι και εκεί στις μεγάλες εξόδους οι ηλεκτρικοί τραβάνε ζόρια για την φόρτιση.
-
@criuser said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Πάντως μιλώντας τώρα το Πάσχα με συγγενείς που ζουν και δουλεύουν στις χώρες της πρώτης ταχύτητας στην κεντρική Ευρώπη, έλεγαν ότι παρ΄ ότι εκεί οι υποδομές είναι περίπου 1000 φορές καλύτερες από ότι εδώ, δηλαδή σε κάθε βενζινάδικο, υπάρχουν τουλάχιστον 6 φορτιστές, στα πάρκινγκ των εταιρειών, υπάρχουν πολλές θέσεις για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, θέσεις για ηλεκτρικά ποδήλατα και μετά κάποιες θέσεις για θερμικά, παρ΄ όλα αυτά πέραν των εταιρικών, οι ιδιώτες παραμένουν πιστοί στα θερμικά.
Εννοείται ότι και εκεί στις μεγάλες εξόδους οι ηλεκτρικοί τραβάνε ζόρια για την φόρτιση.
Με τη βενζίνη στα 2 ευρώ και το πετρέλαιο ακατάλληλο για καθημερινή χρήση στην πόλη, αναγκαστικά θα προβληματιστείς.
Στην Ελλάδα βέβαια έχει γίνει μοδα το να έχεις ηλεκτρικό. Βοηθάει και η επιδότηση αλλά γενικά είναι μοδα.
Τέτοια που όλα τα σχετικά με ηλεκτροκίνηση τα βαρανε στο θεό.
2000 ευρώ μου ζητάνε για να μου βάλουν φορτιστή σπίτι.
Ακόμα και να το πάρω θα φορτιζω golden hall που είναι κοντά στο σπίτι. -
-
@iceman7 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Με τη βενζίνη στα 2 ευρώ και το πετρέλαιο ακατάλληλο για καθημερινή χρήση στην πόλη, αναγκαστικά θα προβληματιστείς.
Στην Ελλάδα βέβαια έχει γίνει μοδα το να έχεις ηλεκτρικό. Βοηθάει και η επιδότηση αλλά γενικά είναι μοδα.
Ακόμα και να το πάρω θα φορτιζω golden hall που είναι κοντά στο σπίτι.Εγώ σας έχω πει ότι οι φορτιστές θα παίζουν από 2-5000 αλλά δεν με ακούτε.
Μιλάμε βέβαια για σοβαρή δουλειά, από απόψεως και κατασκευής, αλλά και αισθητικής.
-
Ακόμα και να το πάρω θα φορτιζω golden hall που είναι κοντά στο σπίτι.Εγώ σας έχω πει ότι οι φορτιστές θα παίζουν από 2-5000 αλλά δεν με ακούτε.
Μιλάμε βέβαια για σοβαρή δουλειά, από απόψεως και κατασκευής, αλλά και αισθητικής.
Πολλά λεφτά για να τραβήξεις απλα μια πρίζα.
Ειδικά αν κανεις 500 - 600 χλμ τον μήνα όπως εγώ δεν θα κάνω ποτε απόσβεση -
Μα και εγώ αν αντικαταστήσω το 19χρονο C4 που κάνει 5000 χλμ το χρόνο, με ένα ηλεκτρικό C3, θα δω αν χωράω μέσα όταν έλθει, δεν θα το φορτίζω στο σπίτι, αλλά θα πηγαίνω για καφέ κάπου και θα φορτίζει εκεί.
-
εννοείς μαζί με τον Φορτιστή προφανώς. Ένας τοπ φορτιστής έχει €975+ΦΠΑ. Μετά ειναι θέμα εγκατάστασης, ανάλογα με τις προδιαγραφές του σπιτιού. Όπως είπα έχω ει με €50 έχω δει και με €500, που το σπίτι ήταν παλιό και ήθελε πολύ δουλειά. Εμένα π.χ. θέλει €200 για σωστή εγκατάσταση.
-
@fanis75 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
εννοείς μαζί με τον Φορτιστή προφανώς. Ένας τοπ φορτιστής έχει €975+ΦΠΑ. Μετά ειναι θέμα εγκατάστασης, ανάλογα με τις προδιαγραφές του σπιτιού. Όπως είπα έχω ει με €50 έχω δει και με €500, που το σπίτι ήταν παλιό και ήθελε πολύ δουλειά. Εμένα π.χ. θέλει €200 για σωστή εγκατάσταση.
Βρε συ Φανη ωρες ωρες με τρελαίνεις με όσα γραφεις.
535 ευρώ τελική έχει ο φορτιστης τεσλα.
Άρα για την εργασία και τα υπόλοιπα υλικά μου ζητάνε 1300-1400 ευρώ.
Πολλά λεφτά και λένε ολοι πάνω κάτω το ίδιο γιατί προφανώς παίζει καρτέλ. -
Βρε συ Φανη ωρες ωρες με τρελαίνεις με όσα γραφεις.
535 ευρώ τελική έχει ο φορτιστης τεσλα.
Άρα για την εργασία και τα υπόλοιπα υλικά μου ζητάνε 1300-1400 ευρώ.
Πολλά λεφτά και λένε ολοι πάνω κάτω το ίδιο γιατί προφανώς παίζει καρτέλ.Αχαχαχα!
Δεν ξέρω πόσο έχει ο Τέσλα, δεν έχω ασχοληθεί. Εαν σου ζητάνε 1.400 για εργασία, προφανώς πρέπει να σκάψουν το μισό σπίτι ή χρεώνουν ό,τι θέλουν. Όπως σου είπα, επειδή αυτή ειναι η δουλειά του κουμπάρου μου, μου εχει πει τιμές και για φορτιστές και για εγκαταστάσεις. Και σκέψου ότι τοποθετούν μέχρι και superchargers. Ναι τα 1.400 ειναι τιμή όταν πρέπει να τραβήξουν δεκάδες μέτρα καλώδιο και να φτιάξουν ουσιαστικά τα πάντα από την αρχή.
ΥΓ: Ευκαιρία να αλλάξεις και σπίτι με μονδέρνο που έχει έτοιμη εγκατάσταση....είδες φωτό που έβαλα από το πάρκινγκ νέας πολυκατοικίας και μέχρι και ο Κρούζερ νόμιζε ότι ειναι εταιρία!! Με ειδικό πάτωμα, άνετες θέσεις και αυτόματη πυρόσβεση!
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά