-
-
Alfa Romeo 159 2005-2011
Toyota Corolla 2006-2012
Εννοείται την 159 από το αυτοκίνητο του μπάρμπα
-
@jamesd said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Εννοείται την 159 από το αυτοκίνητο του μπάρμπα
Για να'μαστε δικαιοι παντως, με την 159 κοντραρεται το avensis απο πλευρας τογιοτα. Και παλι αισθητικα δεν υπαρχει μετρο συγκρισης. Και γενικα δηλαδη, πλην αξιοπιστιας.
H brera ουτε εμενα με τρελαινει γιατι ειναι λιγο περιεργη σαν αμαξωμα αφου προκειται για ενα μεγαλο hatchback κι οχι κουπε.
Αλλα η 159 και η τοτε spyder μου αρεσαν απιστευτα πολυ. Ακομα τις χαζευω αν δω καποια καλοδιατηρημενη.
Αλλα ακομα περισσοτερο χαζευω καμια gt με ωραιες 18αρες ζαντες και ιδιως σε μπλε χρωμα. Γενικα οι αλφα εκεινης της εποχης ηταν τοπ εμφανισιακα. Οι σημερινες παλι εχουν χαρακτηρα αλλα ιδιαιτερα ομορφες δεν τις λες. -
Τι σχέση έχει η 159 με την Κορόλα που παραδοσιακά ήταν από τα πιο άχρωμα έως και άσχημα αμάξια, ανθρωπομεταφορέας και τίποτα περισσότερο?? Δεν καταλαβαίνω καν το νόημα του ποστ!! Η 159 συγκρίνεται με την 3αρα, από την οποία υστερεί σε όλα κατά κράτος. Όπως και η 156 ήταν χειρότερη σε όλα από την αντίστοιχη 3αρα.
-
Αμαξαρα η 159. Αυτή μάλιστα!!!
-
Είναι δυνατόν? Συγκρίνεται το γλυπτό με τη νεκροφόρα?
-
@fanis75 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Τι σχέση έχει η 159 με την Κορόλα που παραδοσιακά ήταν από τα πιο άχρωμα έως και άσχημα αμάξια, ανθρωπομεταφορέας και τίποτα περισσότερο?? Δεν καταλαβαίνω καν το νόημα του ποστ!! Η 159 συγκρίνεται με την 3αρα, από την οποία υστερεί σε όλα κατά κράτος. Όπως και η 156 ήταν χειρότερη σε όλα από την αντίστοιχη 3αρα.
Δεκτό για τη σύγκριση αλλά, προσωπική μου άποψη, όταν η 3αρα της εποχής έκανε μικρές και άτολμες παρεμβάσεις στην εμφάνιση η Alfa Romeo (και με την 159) παρουσίαζε κάτι καινούργιο και ξεχωριστό. Δεν άρεσε σε όλους (προσωπικά την προτιμώ από την bmw) αλλά σίγουρα δεν σέρβιρε ξαναζεσταμένο άνευ έμπνευσης φαγητό. Βέβαια αυτό είναι καθαρά υποκειμενική άποψη και περι ορέξεως κολοκυθόπιτα.
-
Είχαν περάσει από τα χέρια μου η 159 tbi premium έκδοση καθώς και η BMW 320 M pack 170hp διπορτο.
Η BMW αγοράστηκε πινακιδωμενη για περίπου 34.000. Κανονικά πήγαινε κάπου 45.000 αν θυμάμαι καλά. Αυτό ήταν καθώς η πινακιδωμενη πλήρωνε τέλη 600 Γιούρα ενώ αν έμπαινε παραγγελία καινούρια 250 νομίζω λόγω ρύπων. Η Alfa από την άλλη κόστισε περίπου 29.000 λόγω μιας έκπτωσης τότε σε κάποιον φόρο.
Στα 34.000 που κόστιζε η Γερμανίδα με την έκπτωση (m pack, xenon δερμάτινο σαλόνι) μπορούσες να αγοράσεις 159 sport pack η λίγο παραπάνω την ti με δέρμα poltrona frau τις πανέμορφες 18αρες τις τεράστιες τετραπιστονες και εκεί τελείωνε η σύγκριση.
Σε χώρους ηταν περίπου το ίδιο. Η BMW σαν διπορτη ήταν αποκλειστικά τετραθέσια αλλά αυτό το ήξερα όταν την πήρα. Τα υλικά της BMW καλύτερα αλλά η συναρμογή ήταν πολύ πολύ καλύτερη. Οι γερμαναραδες δεν παίζονται σε αυτά. Στο δρόμο λίγο πολύ το ίδιο ωστόσο η turbo benzina κέρδιζε άνετα με τα 200 άλογα. Τα φρένα ικανοποιητικα ωστόσο οι τετραπιστονες δεν κουράζονται ποτέ. Η στρεπτική ακαμψία της Alfa ήταν εξαιρετική οπότε και το βάρος αυξημένο. Από κατανάλωση στην Εθνική στις ίδιες συνθήκες 6αρι σασμάν και οι δύο με την BMW ήμουν στο 6.5 με την turbobenzina 8 αν και ο tbi σε προκαλούσε λίγο περισσότερο.
Σε γενικές γραμμές μεταξύ 159 tbi ti και BMW 320 m pack άνετα την Ιταλίδα.
Φυσικά μπορούσες με τα χρήματα της 159 tbi premium (29.000 ευρώ) να πάρεις BMW 316 με 122 ολάκερα άλογα να πηγαίνεις σαν τον άνεμο. Ρε ουστ.
Μετά βέβαια ήρθαν τα πετρέλαια και τα turbo benzina τα κάναμε turbo diesel. -
@racefun1971 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Είχαν περάσει από τα χέρια μου η 159 tbi premium έκδοση καθώς και η BMW 320 M pack 170hp διπορτο.
Η BMW αγοράστηκε πινακιδωμενη για περίπου 34.000. Κανονικά πήγαινε κάπου 45.000 αν θυμάμαι καλά. Αυτό ήταν καθώς η πινακιδωμενη πλήρωνε τέλη 600 Γιούρα ενώ αν έμπαινε παραγγελία καινούρια 250 νομίζω λόγω ρύπων. Η Alfa από την άλλη κόστισε περίπου 29.000 λόγω μιας έκπτωσης τότε σε κάποιον φόρο.
Στα 34.000 που κόστιζε η Γερμανίδα με την έκπτωση (m pack, xenon δερμάτινο σαλόνι) μπορούσες να αγοράσεις 159 sport pack η λίγο παραπάνω την ti με δέρμα poltrona frau τις πανέμορφες 18αρες τις τεράστιες τετραπιστονες και εκεί τελείωνε η σύγκριση.
Σε χώρους ηταν περίπου το ίδιο. Η BMW σαν διπορτη ήταν αποκλειστικά τετραθέσια αλλά αυτό το ήξερα όταν την πήρα. Τα υλικά της BMW καλύτερα αλλά η συναρμογή ήταν πολύ πολύ καλύτερη. Οι γερμαναραδες δεν παίζονται σε αυτά. Στο δρόμο λίγο πολύ το ίδιο ωστόσο η turbo benzina κέρδιζε άνετα με τα 200 άλογα. Τα φρένα ικανοποιητικα ωστόσο οι τετραπιστονες δεν κουράζονται ποτέ. Η στρεπτική ακαμψία της Alfa ήταν εξαιρετική οπότε και το βάρος αυξημένο. Από κατανάλωση στην Εθνική στις ίδιες συνθήκες 6αρι σασμάν και οι δύο με την BMW ήμουν στο 6.5 με την turbobenzina 8 αν και ο tbi σε προκαλούσε λίγο περισσότερο.
Σε γενικές γραμμές μεταξύ 159 tbi ti και BMW 320 m pack άνετα την Ιταλίδα.
Φυσικά μπορούσες με τα χρήματα της 159 tbi premium (29.000 ευρώ) να πάρεις BMW 316 με 122 ολάκερα άλογα να πηγαίνεις σαν τον άνεμο. Ρε ουστ.
Μετά βέβαια ήρθαν τα πετρέλαια και τα turbo benzina τα κάναμε turbo diesel.Ναι απλα ξεχασες κατι βασικο, με ο,τι αυτο συνεπαγεται. Η 320 ειναι πισωκινητη ενω η 159 μπροστοκινητη, εκτος απο καποιες 4κινητες αλλα απ'ο,τι καταλαβα εσυ μπροστοκινητη ειχες. Η διαφορα στην αισθηση και στην κατανομη βαρους ειναι προφανως ξεκαθαρα υπερ του πισωκινητου. Απλα εσενα σε γλυκαναν τα αλογα και ειναι λογικο. Αν μιλουσαμε για τημ ατμοσφαιρικη 2.2 159 που βγαζει παρομοια αλογα με την 320, ε εκει η 159 χανει παντου.
-
https://www.newmoney.gr/roh/palmos-oikonomias/energeia/erevna-gia-ta-ilektrika-aftokinita-enas-stous-dio-odigous-tha-epestrefe-sta-simvatika-tweets/?_gl=1ym87dy_gaN2RQOUprYXV1ckt3ZGttRnBiZGZpWk5WamZIZ25YUzJXbFJEcHBKN2hPODNxYnY4NHBTU2F2QVhFRWZGdl9GRw.._ga_EW30KPYPLR*MTY5Nzk1MjgxNy4xLjAuMTY5Nzk1MjgxNy4wLjAuMA..
Έρευνα για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Ένας στους δύο οδηγούς θα επέστρεφε στα συμβατικά (tweets)Η μελέτη, η οποία καλύπτει στοιχεία έως τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, έδειξε ότι το 52,1% των νοικοκυριών με EV θα μείνουν πιστά στον ίδιο τύπο καυσίμου για την επόμενη αγορά οχήματος
-
100 ηλεκτρικά km αστικής μετακίνησης κι η ανεμελιά της βενζίνης ή του πετρελαίου στα ταξίδια. Στο παλιό σου αμάξι με μόλις €3.000. Δεν ακούγεται άσχημο, έτσι;
https://www.drive.gr/news/tha-ekanes-amaxi-soy-plug-hybrid-gia-molis-eu3000
Ζητώ συγγνώμη από τη διαχείριση, αλλά νομίζω ότι το παραπάνω συνεισφέρει στην κουβέντα.
-
@jamesd said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Δεκτό για τη σύγκριση αλλά, προσωπική μου άποψη, όταν η 3αρα της εποχής έκανε μικρές και άτολμες παρεμβάσεις στην εμφάνιση η Alfa Romeo (και με την 159) παρουσίαζε κάτι καινούργιο και ξεχωριστό. Δεν άρεσε σε όλους (προσωπικά την προτιμώ από την bmw) αλλά σίγουρα δεν σέρβιρε ξαναζεσταμένο άνευ έμπνευσης φαγητό. Βέβαια αυτό είναι καθαρά υποκειμενική άποψη και περι ορέξεως κολοκυθόπιτα.
Η BMW εχει πολύ συγκεκριμένη φιλοσοφία για τα μοντέλα της. Μόλις βγει μια γενιά, η επόμενη πατάει σχεδιαστικά πάνω στην προηγούμενη. Μετά η 3η γενιά ειναι τελείως διαφορετική, και ούτω καθ'εξής. Δηλαδή η Ε36 ήταν 100 χρόνια μπροστά από την Ε30 σχεδιαστικά, ενω η Ε46 απλά εξέλιξε το σχέδιο της Ε36. Η Ε90 ήταν κάτι τελείως διαφορετικό και η επόμενη εξέλιξε πάλι το σχέδιο αυτό. Έτσι δουλεύουν οι γερμανοί της μπεμβέ.
Συμφωνώ ότι είναι υποκειμενική η εμφάνιση, εμένα π.χ. η Ε46 μου αρέσει πολύ περισσότερο από την 156, ειδικά στο πως έχουν "γεράσει".
Όπως είπα, ειναι θέμα τιμής όλα. Στα ίδια λεφτά παίρνεις καλύτερη Άλφα συνήθως, αλλά σαν αμάξι η bmw είναι πάντα καλύτερες, αρκεί κάποιος να μπορεί να τις πληρώσει. Για αυτό λέω ότι η Άλφα δεν είναι πρίμιουμ.
-
Δυστυχως,βλεπω οι τιμες εχουν ξεφυγει,θελεις +19.000€,για απλα mild hybrid,κατηγοριας,fiesta,polo,ibiza,για yaris που ειναι full,ακομη πιο ακριβο.Δεν ξερω,εχω μπερδευτει τι συμφερει η αξιζει,δεν κανω πανω απο 8-10.000 χιλ/ετος,αλλα καποια στιγμη στην επομενη 3ετια θα χρειαστω νεο οχημα.
-
Μα δεν καθετε και ο πλανήτης σε ησυχία. Πρόσφατες αναλύσεις ειδικών αναφέρουν τον κίνδυνο κατακόρυφης αύξησης του κόστους της εφοδιαστικής αλυσίδας. Οπότε, δεν ξέρω πραγματικά τι συμβουλή να δώσω. Κάνε ότι σε φωτίσει ο Θεός.
-
@ken11 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Δεν ξερω,εχω μπερδευτει τι συμφερει η αξιζει,δεν κανω πανω απο 8-10.000 χιλ/ετος,αλλα καποια στιγμη στην επομενη 3ετια θα χρειαστω νεο οχημα.
Αποφασίζεις όταν έρθει η στιγμή, πολλά αλλάζουν σε 2-3 χρόνια. Δεν έχεις λόγο να βιαστείς τώρα.
-
@lap said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Μα δεν καθετε και ο πλανήτης σε ησυχία. Πρόσφατες αναλύσεις ειδικών αναφέρουν τον κίνδυνο κατακόρυφης αύξησης του κόστους της εφοδιαστικής αλυσίδας. Οπότε, δεν ξέρω πραγματικά τι συμβουλή να δώσω. Κάνε ότι σε φωτίσει ο Θεός.
Αυτό που περιγράφεις μου θυμίζει το πετρέλαιο και τα γεωπολιτικά σενάρια που πάντα 'πέφτουν' στο τραπέζι για να ανεβάσουν την τιμή του.
Νομίζω ότι η αύξηση στις τιμές αυτοκινήτων οφείλεται κυρίως στην αλλαγή του 'μοντέλου' σε όλο το industry, που είναι 'ας δουλέψουμε με υψηλότερο περιθώριο κέρδους, η αγορά φαίνεται να το αντέχει οπότε ας το καρπωθούμε´.
Όλα τα άλλα νομίζω ότι είναι αφορμές. -
@ken11 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Δυστυχως,βλεπω οι τιμες εχουν ξεφυγει,θελεις +19.000€,για απλα mild hybrid,κατηγοριας,fiesta,polo,ibiza,για yaris που ειναι full,ακομη πιο ακριβο.Δεν ξερω,εχω μπερδευτει τι συμφερει η αξιζει,δεν κανω πανω απο 8-10.000 χιλ/ετος,αλλα καποια στιγμη στην επομενη 3ετια θα χρειαστω νεο οχημα.
Η δική μου οπτική γενικά είναι διαφορετική.
Μη σκέφτεσαι τόσο μακριά, έτσι όπως πάει η φάση μπορεί σε 2-3 χρόνια να ζούμε κάτω από το έδαφος, σε καταφύγια και πάνω στην επιφάνεια να έχει μόνο κατσαρίδες. Ή να έχει πέσει τέτοια φτώχεια που θα τρώμε 1 τοστ τη μέρα. Ποιός περίμενε εξάλλου πριν 4-5 χρόνια που είχαμε "κανονικότητα" (δλδ μιζέρια, ανασφάλεια και απόγνωση απλά όχι τόσο φόβο για κυριολεκτικά βιολογική επιβίωση) οτι θα έσκαγε κόβιντ, ενεργειακό, Ουκρανία, Ισραήλ-Παλαιστίνη κτλ;
Ζήσε το σήμερα όσο καλά μπορείς (όχι φυσικά ακολουθόντας Οράτειες παπαρίτσες τύπου "άδραξε τη μέρα" ή κοελικές παρλαπίπες τύπου "σκέψου θετικά, το σύμπαν όλο θα συνωμοτήσει για να γίνει η επιθυμία σου πραγματικότητα"), βγες, φάε, πέρνα χρόνο με την οικογένεια αν έχεις, αθλήσου, δες καμιά ταινία κτλ και άσε τα μακροπρόθεσμα πλάνα. Τα πάντα είναι ρευστά.
-
@diego1960 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
"Τα πάντα είναι ρευστά." diego1960
“Τα πάντα ρει, μηδέποτε κατά τ’αυτό μένειν“ Ηράκλειτος
Άλλο ένα κοινό σου με τους αρχαίους Έλληνες.
-
-
@dimsabas said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
100 ηλεκτρικά km αστικής μετακίνησης κι η ανεμελιά της βενζίνης ή του πετρελαίου στα ταξίδια. Στο παλιό σου αμάξι με μόλις €3.000. Δεν ακούγεται άσχημο, έτσι;
https://www.drive.gr/news/tha-ekanes-amaxi-soy-plug-hybrid-gia-molis-eu3000
Ζητώ συγγνώμη από τη διαχείριση, αλλά νομίζω ότι το παραπάνω συνεισφέρει στην κουβέντα.
Τέτοιες πατέντες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πραγματικά ευρεία ηλεκτροκίνηση, αλλά εφόσον δεν ξαναγοράζεις ολόκληρο το αυτοκίνητο απ την αρχή, απορρίπτονται μετά βδελυγμίας απ τον καπιταλιστικο επιχειρηματικό κόσμο και τους διασώστες του πλανήτη...
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά