-
Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να κόψεις την πολλή δουλειά, τρώει τον αφέντη...
-
@dimsabas said in Suzuki Vitara 2015:
Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να κόψεις την πολλή δουλειά, τρώει τον αφέντη...
γυρναω ομως καποια βραδυα προς παραλια - κρυψου
#mono_vitara -
@kozani76 said in Suzuki Vitara 2015:
@dstou said in Suzuki Vitara 2015:
Κοζανίτη τι έγινε με το γκολφ και το πεμβέ ;
Το golf είναι πανάκριβο.Το bmw έχει και αυτό 3-4000 πάνω από τα 20000€. Για αυτό κοιτάω το vitara. Δυστυχώς το οικονομικό είναι πολύ σημαντικό για μένα, εφόσον δε θέλω δοσεις. Επίσης δε θέλω να μπλέξω με toyota, επειδή δε με τρελαίνει το στήσιμο και η ποιότητα της corolla 1.5 που έχω. Μάλλον με απογοήτευσε να πω την αλήθεια (το μόνο θετικό είναι η χαμηλή κατανάλωση, και ας μην είναι το υβριδικό).
σου έχει βγάλει προβλήματα το Toyota; επειδή μάλλον γράφεις ότι είσαι απογοητευμενος...
-
Καλησπέρα, έχω καταλήξει σε Vitara GL+ με mild και 2WD, καθώς δεν το βλέπω να χρειάζομαι ιδιαίτερα την τετρακίνηση και θα γλυτώσω 3μιση χιλιάρικα. Υπάρχει κάποιος αντίλογος για να προτιμήσω άλλο μοντέλο σε B-SUV, με αντίστοιχο εξοπλισμό και με παρόμοια χρήματα;
-
@anapofasistos-0 said in Suzuki Vitara 2015:
Καλησπέρα, έχω καταλήξει σε Vitara GL+ με mild και 2WD, καθώς δεν το βλέπω να χρειάζομαι ιδιαίτερα την τετρακίνηση και θα γλυτώσω 3μιση χιλιάρικα. Υπάρχει κάποιος αντίλογος για να προτιμήσω άλλο μοντέλο σε B-SUV, με αντίστοιχο εξοπλισμό και με παρόμοια χρήματα;
υπαρχει αντιλογος να προτιμησεις 4κινηση
ειναι εντελως αλλες οι δυνατοτητες -
Σχεδόν στα ιδια λεφτά παίρνεις b-suv full hybrid και αυτόματο. Ολοι ξέρουμε ποιο. To πρόβλημα είναι οτι θα πρέπει να περιμείνεις αρκετά...
-
Πριν λίγους μήνες πήρα το i30.
Συνειδητή επιλογή το hatch. Δε το βάζω δίπλα σε κανένα suv.
Από αυτά περνάνε κάποιες στιγμές από το μυαλό μου τα εξής 2.
Virara 4wd με το οποίο θα μπορουσα να κατέβω τις έντονες κατηφόρες σε μερικές παραλίες και να μη μείνω εκεί αλλα να ξανά ανεβω κιόλας, να πάω και μια Μηλοκοπή βρε αδερφέ.
Captur lpg λόγω αστείας τιμής καυσίμου. -
το Bayon με full εξοπλισμό
ασχημο μεν. αλλά αν δε σε ενδιαφέρει η τετρακίνηση πιο VFM από Vitara νομιζω
-
@groover1972 said in Suzuki Vitara 2015:
@dstou said in Suzuki Vitara 2015:
Κοζανίτη τι έγινε με το γκολφ και το πεμβέ ;
Το golf είναι πανάκριβο.Το bmw έχει και αυτό 3-4000 πάνω από τα 20000€. Για αυτό κοιτάω το vitara. Δυστυχώς το οικονομικό είναι πολύ σημαντικό για μένα, εφόσον δε θέλω δοσεις. Επίσης δε θέλω να μπλέξω με toyota, επειδή δε με τρελαίνει το στήσιμο και η ποιότητα της corolla 1.5 που έχω. Μάλλον με απογοήτευσε να πω την αλήθεια (το μόνο θετικό είναι η χαμηλή κατανάλωση, και ας μην είναι το υβριδικό).
σου έχει βγάλει προβλήματα το Toyota; επειδή μάλλον γράφεις ότι είσαι απογοητευμενος...
Κοιτάξτε, το corolla έχει τρομερά κακή ηχομόνωση. Είναι το πιο θορυβώδες αμάξι από όσα είχα τα τελευταία χρόνια.Νομιζεις ότι είσαι έξω.Προβληματα δεν έχει βγάλει αλλά αυτή η αίσθηση μου δημιουργεί αρνητική αίσθηση κάθε φορά που το οδηγώ.Επίσης έχω την εντύπωση ότι η ποιότητα που έχει είναι οριακή για την κατηγορία. Όλα δείχνουν φθηνά, και το vitara που είδα στην αντιπροσωπεία δείχνει πιο ποιοτικό και στιβαρό. Μπορει να είμαι και υπερβολικός, τι να πω!
-
@gchris7 said in Suzuki Vitara 2015:
Σχεδόν στα ιδια λεφτά παίρνεις b-suv full hybrid και αυτόματο. Ολοι ξέρουμε ποιο. To πρόβλημα είναι οτι θα πρέπει να περιμείνεις αρκετά...
Οι 12-14 μήνες αναμονής με ανοιχτή τιμή του άλλου Ιάπωνα με στεναχώρεσαν λίγο, εν αντιθέσει με τους 4 στο Vitara.
@cirus said in Suzuki Vitara 2015:
Καθαρά από άποψη γούστου και για τον κινητήρα προτιμώ Vitara. Από άποψη εσωτερικής ποιότητας δεν ξεχώρισε κάποιο για μένα και μετά για εξοπλίσμο δεν υστερεί το Vitara, αν δεν κάνω λάθος.
Νομίζω θα δώσω λίγο ακόμα χρόνο στην σκέψη 2WD vs AllGrip. Τσιγκουνεύομαι τα παραπάνω χρήματα, αλλά φοβάμαι μήπως μακροπρόθεσμα αξιοποιήσω την τετρακίνηση.
-
Εαν Βιτάρα, τότε μόνο 4κίνητο. Θα τα δώσεις τώρα και θα το χαρείς για πολλά χρόνια. Πολλά μπορεί να τσιγκουνευτείς αλλά όχι την 4κίνηση από το Βιτ.
-
@fanis75 said in Suzuki Vitara 2015:
Εαν Βιτάρα, τότε μόνο 4κίνητο. Θα τα δώσεις τώρα και θα το χαρείς για πολλά χρόνια. Πολλά μπορεί να τσιγκουνευτείς αλλά όχι την 4κίνηση από το Βιτ.
Συμφωνώ!!! +100
αν βιταρα μόνο 4κίνητο
αν οχι τετρακίνητο ΟΧΙ βιτάρα
-
@gchris7 said in Suzuki Vitara 2015:
Οι 12-14 μήνες αναμονής με ανοιχτή τιμή του άλλου Ιάπωνα με στεναχώρεσαν λίγο, εν αντιθέσει με τους 4 στο Vitara.
@cirus said in Suzuki Vitara 2015:
Καθαρά από άποψη γούστου και για τον κινητήρα προτιμώ Vitara. Από άποψη εσωτερικής ποιότητας δεν ξεχώρισε κάποιο για μένα και μετά για εξοπλίσμο δεν υστερεί το Vitara, αν δεν κάνω λάθος.
Νομίζω θα δώσω λίγο ακόμα χρόνο στην σκέψη 2WD vs AllGrip. Τσιγκουνεύομαι τα παραπάνω χρήματα, αλλά φοβάμαι μήπως μακροπρόθεσμα αξιοποιήσω την τετρακίνηση.
Στο γουστο συμφωνώ ουτε εμένα μαρέσει απλά είπες να προτείνουμε αλλο BSUV με παρόμοια χρήματα χωρις τετρακίνηση και είναι εξαιρετικά VFM με full εξοπλισμο, καλύτερο του VITARA
αλλά όπως είπες ευγενικά και γω οχι τοσο ευγενικά συμφωνώ. ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΑΙ είναι κακασχημο
Αυτό δεν αναιρει ομως οτι είναι το πιο VFM BSUV σε μη τετρακίνητο με διαφορά
Παιρνεις κατι με τα πάντα ΟΛΑ όταν άλλα γυμνά ξεκιναν οι τιμές από εκεί!!!! Η αληθεια να λέγεται
VITARA μονο 4κινητο ούτε δευτερη σκέψη πάνω σε αυτό
-
Είχα samurai πολλές δεκαετίες πριν, όταν οι άλλοι τρώγανε βελανίδια η suzuki είχε 4κινηση και δεν είχε αντίπαλο σε αυτά τα κυβικά.
Αν μπορείς να υποστείς το πεπαλαιωμένο εσωτερικό το vitara mild hybrid allgrip είναι μακράν το καλύτερο. -
@georgemit said in Suzuki Vitara 2015:
Πριν λίγους μήνες πήρα το i30.
Συνειδητή επιλογή το hatch. Δε το βάζω δίπλα σε κανένα suv.
Από αυτά περνάνε κάποιες στιγμές από το μυαλό μου τα εξής 2.
Virara 4wd με το οποίο θα μπορουσα να κατέβω τις έντονες κατηφόρες σε μερικές παραλίες και να μη μείνω εκεί αλλα να ξανά ανεβω κιόλας, να πάω και μια Μηλοκοπή βρε αδερφέ.
Captur lpg λόγω αστείας τιμής καυσίμου.Μιας και που ανέφερες την Μηλοκοπή, στην ανηφόρα αυτή ήταν η πρώτη φορά που είδα την τετρακίνηση του CR-V (2009) μου να δουλεύει υπερωρίες σε στεγνό τερέν. Η επόμενη ανάβαση θα γίνει προφανώς με το Tucson.
-
@a65 said in Suzuki Vitara 2015:
όταν οι άλλοι τρώγανε βελανίδια
Οι κάστορες;
Νομίζω πως αυτοί ακόμα βελανίδια τρώνε.
-
H suzuki είχε ξεκινήσει τη 4 κίνηση από το Suzuki LJ10 πριν 55 χρόνια, μετά έβγαλε το SJ410 και αργότερα το SJ413 samurai , εκείνες τις εποχές υπήρχαν μόνο κάτι αμερικάνικα πολύ μεγαλύτερου κυβισμού.
Σύμφωνα με το άρθρο ήταν το πρώτο 4 κίνητο Ιαπωνικό μαζικής παραγωγής https://www.motortrend.com/features/0302-4wd-1970-suzuki-lj10/ -
Καλησπέρα
Πριν 4 μήνες παρέλαβα ένα vitara σαν αυτό που λες οπότε σου απαντώ...
Προφανώς και αν σε παίρνει οικονομικά, είναι προτιμότερο το 4wd.
Προσωπικά το πήρα 2wd διότι ούτε με έπαιρνε οικονομικά η υπέρβαση και ούτε έψαχνα για αυτοκίνητο που να κινείται στα βουνά και στα λαγκάδια. Από σπόντα κατέληξα στο vitara, επειδή στα χρήματα ήταν μια αξιοπρεπεστατη επιλογή, ασχέτως αμαξώματος (δεν ήθελα οπωσδήποτε suv). Κι ένας συνάδελφος που αγόρασε την ίδια εποχή με εμένα κατέληξε σε 2wd vitara ακριβώς με την ίδια λογική.
Το captur που αναφέρθηκε πριν ήταν αρκετά ακριβότερο. Το duster με χάλαγε για υποκειμενικούς λόγους. Το yaris cross hybrid πήγαινε ψηλά, ενώ το 1.5 που κοιταγα ήθελε 12 μήνες αναμονή με ανοιχτή τιμή. Δεν σου κρύβω πως αν είχε μικρότερο χρόνο αναμονής ίσως και να κατέληγα εκεί, αν και διαβάζω πως δεν είναι και η πλεον ποιοτική υλοποίηση της Toyota.
Όπως έχω ξαναγράψει, το Νοέμβριο που έκανα την παραγγελία σε κοντινες τιμές ήταν και τα Skoda Kamiq και Seat Arona. Το δεύτερο το σκεφτόμουν σοβαρά. Σε αντίστοιχη τιμή έπαιζε και το Hyundai Bayon, αλλά ούτε suv είναι (crossover θα το έλεγα), ούτε η εξωτερική του εμφάνιση μου είναι ελκυστική. Και το Kia Stonic κοίταξα, αλλά ούτε εκεί προχώρησα.
Από c hatch κοιταγα το i30, αλλά το απέρριψα διότι ήταν ακόμα ένα hatchback (πάντα τέτοια είχα).
Εάν τελικά καταλήξεις στο vitara, να γνωρίζεις πως θα πάρεις μέτρια συναρμογή, παρωχημένο σχεδιαστικά εσωτερικό, καλό κινητήρα, ευκολοδήγητο αμάξωμα και απλά ικανοποιητικούς χώρους για τέσσερις και τις αποσκευές τους.
Εάν θα το αγόραζα ξανά; Ναι. -
Κοιτάζω το vitara, στην απλή έκδοση 1.4 mild hybrid.Το αυτοκίνητο πώς είναι γενικά σε δύναμη, θιρυβο-ηχομονωση, ευκολία οδήγησης-θα το χρησιμοποιεί πολύ η σύζυγος, πώς είναι στα ταξίδια και στην πόλη.Επισης τι γίνεται με την κατανάλωση, συναρμολόγηση και πόσο ακριβά είναι τα service.Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Καλησπέρα.
Απάντησα σε έναν φίλο με αντίστοιχο ερώτημα με εσένα.
Εάν ως βασική λες την έκδοση GL, μάλλον δεν είναι η καλύτερη επιλογή και θα σου πρότεινα το GL+.
Επίσης, εάν μένεις Κοζάνη (=>χιόνια), ίσως να έχει νόημα να ασχοληθείς με το τετρακίνητο. -
@n-k-9 said in Suzuki Vitara 2015:
Κοιτάζω το vitara, στην απλή έκδοση 1.4 mild hybrid.Το αυτοκίνητο πώς είναι γενικά σε δύναμη, θιρυβο-ηχομονωση, ευκολία οδήγησης-θα το χρησιμοποιεί πολύ η σύζυγος, πώς είναι στα ταξίδια και στην πόλη.Επισης τι γίνεται με την κατανάλωση, συναρμολόγηση και πόσο ακριβά είναι τα service.Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Καλησπέρα.
Απάντησα σε έναν φίλο με αντίστοιχο ερώτημα με εσένα.
Εάν ως βασική λες την έκδοση GL, μάλλον δεν είναι η καλύτερη επιλογή και θα σου πρότεινα το GL+.
Επίσης, εάν μένεις Κοζάνη (=>χιόνια), ίσως να έχει νόημα να ασχοληθείς με το τετρακίνητο.Το θέμα είναι ότι δε μπορώ να διαθέσω 26000€ για το τετρακίνητο vitara.Iσως τότε να πήγαινα σε άλλες λύσεις.
Suzuki Vitara 2015