-
@dublin said in Suzuki Vitara 2015:
@storm said in Suzuki Vitara 2015:
Τρελό σφάξιμο σε καινούριο αυτοκίνητο.
Και να με πλήρωναν δεν έκανα αυτό το χειρουργείο σε σύγχρονο αυτοκίνητο.Αμφισβητώ ότι τα καινούρια αυτοκίνητα έχουν σοβαρά θέματα ηχομόνωσης. Το Vitara δεν έχει ανάγκη από ηχομονώσεις.
Μπορεί ορισμένα να πάσχουν π.χ. στα ηχεία ή στην ποιότητα ήχου των πηγών τους αλλά ηχομονωτικά δεν έχουν προβλήματα. Πριν 20 ή 30 χρόνια ναι.
Τεράστια διαφορά.. πήγαινε βόλτα με Stonic ας πούμε, και μετά με 2008 (έχουν τα ίδια, καλά ελαστικά Primacy 4), και έλα πες μου μετά. Το έκανα το προηγούμενο ΣΚ και το έχω πρόσφατο..
δουβλη πηγαινε βολτα το βιτ μετα απο 5 χρονια και 143000 χιλιομετρα σε χωματοδρομο.
και μετα καποιο γαλλικο 3ετιας με μονο εο.
να μου πεις τοτες ποιο ακουγεται...
το τριοοχτω μετα απο ενα μάιλντ για βιταρα βεβαια, οχι για #gallochrepo, χωματοδρομο μου εχασε ενα πρωινο, ενα κουτι παταφιξ και ενα μια πανακριβη διπλη κολλητικη. -
@gatoz said in Suzuki Vitara 2015:
Και να με πλήρωναν δεν έκανα αυτό το χειρουργείο σε σύγχρονο αυτοκίνητο.Αμφισβητώ ότι τα καινούρια αυτοκίνητα έχουν σοβαρά θέματα ηχομόνωσης. Το Vitara δεν έχει ανάγκη από ηχομονώσεις.
Μπορεί ορισμένα να πάσχουν π.χ. στα ηχεία ή στην ποιότητα ήχου των πηγών τους αλλά ηχομονωτικά δεν έχουν προβλήματα. Πριν 20 ή 30 χρόνια ναι.
Τεράστια διαφορά.. πήγαινε βόλτα με Stonic ας πούμε, και μετά με 2008 (έχουν τα ίδια, καλά ελαστικά Primacy 4), και έλα πες μου μετά. Το έκανα το προηγούμενο ΣΚ και το έχω πρόσφατο..
δουβλη πηγαινε βολτα το βιτ μετα απο 5 χρονια και 143000 χιλιομετρα σε χωματοδρομο.
το τριοοχτω μετα απο ενα μάιλντ για βιταρα βεβαια, οχι για #gallochrepo, χωματοδρομο μου εχασε ενα πρωινο, ενα κουτι παταφιξ και ενα μια πανακριβη διπλη κολλητικη.Συνέχεια το κάνω αυτό, αφού σου έχω πει ότι η παρέα κυρίως Vitara έχει σε όλες τις εκδόσεις και εποχές.. τρίζουν όλα, καλύτερα από Duster φυσικά, αλλά όχι και αυτό που διαφημίζεις. Και στον αυτοκινητόδρομο φτωχοί συγγενείς.. καλά τα παλιά και τα Jim που είναι άλλης εποχής, και τα καινούργια χάλια μαύρα σε σχέση με τα περισσότερα Ευρωπαϊκά.. δηλαδή εσένα το Vit με το 3008 ήταν παρόμοια ας πούμε;! Ή το SCross με το 3008 που είναι στην ίδια κατηγορία; Ή το SCross diesel που ήθελα για αγορά με το 2008;! Τι συζητάμε τώρα, τσάμπα μελάνι..
-
το τριοοχτω μετα απο ενα μάιλντ για βιταρα βεβαια, οχι για #gallochrepo, χωματοδρομο μου εχασε ενα πρωινο, ενα κουτι παταφιξ και ενα μια πανακριβη διπλη κολλητικη.Και τι μας νοιάζει ο χωματόδρομος ?
Γράψε εκεί που μιλάμε για σπίτια και σύγκρινε τα με κελιά φυλακισμένων...
Ακόμα και της Καιλή...
-
Άλλο πράγμα η ηχομόνωση σε δάπεδα, πόρτες και πορτμπαγκάζ και άλλο πράγμα οι θόρυβοι που προέρχονται από άλλες πηγές θορύβου π.χ. αεροδυναμικοί, θόλων, ελαστικά, καθρέπτες, τζαμιλίκια κλπ... Αυτοί οι θόρυβοι παραμένουν και δεν περιορίζονται όσο ηχομονωτικό υλικό μπει σε δάπεδο και στα εσωτερικά των θυρών.
Από δική μου εμπειρία σε εγκαταστάσεις ηχομονώσεων υπήρξαν και δυσάρεστα αποτελέσματα μετά τις εγκαταστάσεις π.χ. να τρίζουν εξωτερικές λαμαρίνες ή τζάμια ή εσωτερικά πλαστικά.
Εγώ πάντως στο Vitara δεν θα έκανα τέτοιου τύπου "χειρουργείο". Πεταμένα χρήματα.
-
το τριοοχτω μετα απο ενα μάιλντ για βιταρα βεβαια, οχι για #gallochrepo, χωματοδρομο μου εχασε ενα πρωινο, ενα κουτι παταφιξ και ενα μια πανακριβη διπλη κολλητικη.Συνέχεια το κάνω αυτό, αφού σου έχω πει ότι η παρέα κυρίως Vitara έχει σε όλες τις εκδόσεις και εποχές.. τρίζουν όλα, καλύτερα από Duster φυσικά, αλλά όχι και αυτό που διαφημίζεις. Και στον αυτοκινητόδρομο φτωχοί συγγενείς.. καλά τα παλιά και τα Jim που είναι άλλης εποχής, και τα καινούργια χάλια μαύρα σε σχέση με τα περισσότερα Ευρωπαϊκά.. δηλαδή εσένα το Vit με το 3008 ήταν παρόμοια ας πούμε;! Ή το SCross με το 3008 που είναι στην ίδια κατηγορία; Ή το SCross diesel που ήθελα για αγορά με το 2008;! Τι συζητάμε τώρα, τσάμπα μελάνι..
ναι, το βιταρα ηταν πιο ησυχο απο τριγμους αλλα πιο θορυβωδες γενικα.
μετα απο ελαχιστο χωμα, οι τριγμοι του τριοοχτω ηταν συναυλια.
τωρα περι πλασικωνε, μαλακων κλπ....
χαχαχαχ.... συναρμογη για τον αχιλλεα στο γαλλο αλλα φαινεται σοφτ -
Οκ το 2008 θυμάμαι είχα βάλει δοκιμή του adac και είχε τρέλα χαμηλό dbστα ταξίδια. Σε αυτό είναι καλό.
-
Άλλο πράγμα η ηχομόνωση σε δάπεδα, πόρτες και πορτμπαγκάζ και άλλο πράγμα οι θόρυβοι που προέρχονται από άλλες πηγές θορύβου π.χ. αεροδυναμικοί, θόλων, ελαστικά, καθρέπτες, τζαμιλίκια κλπ... Αυτοί οι θόρυβοι παραμένουν και δεν περιορίζονται όσο ηχομονωτικό υλικό μπει σε δάπεδο και στα εσωτερικά των θυρών.
Από δική μου εμπειρία σε εγκαταστάσεις ηχομονώσεων υπήρξαν και δυσάρεστα αποτελέσματα μετά τις εγκαταστάσεις π.χ. να τρίζουν εξωτερικές λαμαρίνες ή τζάμια ή εσωτερικά πλαστικά.
Εγώ πάντως στο Vitara δεν θα έκανα τέτοιου τύπου "χειρουργείο". Πεταμένα χρήματα.
Το έχω ακούσει και από άλλους. Δεν έχουν την τεχνογνωσία ή την προσοχή όπως τα εργοστάσια και πολλές φορές τρίζουν τα πανελς των θυρών
-
Επειδη διαβαζω αερολογιες. Οκ το νταστερ μπορει να μην αρεσει σε καποιους για 1000 λογους. Παντως δεν τριζει, δε σπαει, δε χαλαει, δε ζητα αντ μπλου, ουτε αντικατασταση κρεμαγιερας ή αξονα ή αξονα ή διαφορικου. Καθε 150000 αλλαγη ιμαντα , καθε 80000 αλλαγη υγρου φρενων και καθε 20000 λαδοξιδα και φιλτρο λαδιου. Καθε 60000 φιλτρο πετρελαιου. Τελος. Αλλαξα ολες τις λαμπες κι εβαλα λεντ να γουσταρω. Λεφτα δε μου ειχε ζητησει και του τα κανα δωρο. Μινετε μερικοι με την αυτοικανοποιηση πως εχετε αλεξισφαιρα ( που ομως χρειαζονται φου και φου καποια επισκευουλα). Μάκια
-
@spi_duster said in Suzuki Vitara 2015:
Επειδη διαβαζω αερολογιες. Οκ το νταστερ μπορει να μην αρεσει σε καποιους για 1000 λογους.
Το ξεσκονόπανο έχει ένα και πολύ μεγάλο πρόβλημα στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Το κόμπλεξ του Έλληνα "σιγά μη πάρω ντάτσια". Το ίδιο πρόβλημα που είχε πριν μερικά χρόνια η σκόντα π.χ.
Όσο οι τιμές ανεβαίνουν, αρχίζουν και ομορφαίνουν φυσικά και αυτά και τους ρίχνει μια ματιά ο υποψήφιος αγοραστής.
Στην επόμενη γενιά θα είναι αρκετά καλύτερο από ότι φαίνεται, αλλά και ακριβότερο, οπότε αναμένουμε συγκρίσεις.
-
Επειδη διαβαζω αερολογιες. Οκ το νταστερ μπορει να μην αρεσει σε καποιους για 1000 λογους. Παντως δεν τριζει, δε σπαει, δε χαλαει, δε ζητα αντ μπλου, ουτε αντικατασταση κρεμαγιερας ή αξονα ή αξονα ή διαφορικου. Καθε 150000 αλλαγη ιμαντα , καθε 80000 αλλαγη υγρου φρενων και καθε 20000 λαδοξιδα και φιλτρο λαδιου. Καθε 60000 φιλτρο πετρελαιου. Τελος. Αλλαξα ολες τις λαμπες κι εβαλα λεντ να γουσταρω. Λεφτα δε μου ειχε ζητησει και του τα κανα δωρο. Μινετε μερικοι με την αυτοικανοποιηση πως εχετε αλεξισφαιρα ( που ομως χρειαζονται φου και φου καποια επισκευουλα). Μάκια
Βάσει των οικ.δυνατοτήτων του μέσου Έλληνα και των τιμών των αυτοκινήτων όλοι dacia έπρεπε να αγοράζουν
υ.γ: υγρα φρένων είτε honda είτε dacia κάθε 2-3 χρόνια αλλαγή -
Αν πάμε σε προσωπικές εμπειρίες, κι εγω πλησιάζω τα 100Κ χλμ σε 6 έτη χωρίς κάτι ιδιαίτερο (μόνο καμμένους προθερμαντήρες έχω αλλάξει). Κατά τα άλλα μόνο τακτική συντήρηση.
Τριγμοί σε σαγρέ άσφαλτο, θόρυβος (έχω το ντίζελ) και γενικοτερη ποιότητα κύλισης είναι στα μειονεκτήματα του αυτοκινήτου. Το μοντέλο έχει πλέον παλιώσει αν και το mild hybrid των 129 ίππων είναι ακόμη καλό vfm αν παραβλέψει κάποιος την ποιότητα κύλισης και το old school εσωτερικό, το νέο όποτε έρθει ως τετρακίνητο θα πάει λογικά πάνω από τα 30 και αυτό. Αυτή την στιγμή με 22Κ το παίρνεις 129 ίππους σε δικίνητο με καλό εξοπλισμό και χώρους που βολεύουν ακόμη και 4μελή οικογένεια με ολίγους συμβιβασμούς.
Αν είναι να μιλήσουμε για επίσημες έρευνες αξιοπιστίας που βασίζονται σε χιλιάδες κατόχους και όχι μόνο στις προσωπικές εμπειρίες, δεν υπάρχει έρευνα που να μην βλεπει το δεύτερο (B-SUV ή C-SUV) με το κυάλι. Ο δε φερόμενος ως "ανταγωνιστής" ρουμάνος δεν υπάρχει καν στις λίστες αν πούμε ότι η μέτρηση σταματάει στο 20.
-
Κι αν θέλουμε να δούμε την Ελληνική αγορά για το 2022
1.948 Vitara
1.630 Duster -
Τόσες χιλιάδες χιλιόμετρα σε δαύτο θα τα κάνει τίμια λές, σα την Σούλα την νοικοκυρά και δε θα ζητήσει τίποτις...
Πέρα από την ίδια σου την ψυχή -
Δεν έχω άποψη ούτε για το vitara ούτε για το duster. Και δε θέλω ν' αποκτήσω. Πάντα όμως μου κάνει εντύπωση, όταν ακούω ύμνους για την αξιοπιστία και τη μακροζωία αυτοκινήτων χαμηλότερου budjet.
Πως γίνεται ένας κατασκευαστής που χρησιμοποιεί χαμηλότερης ποιότητας υλικά, μεθόδους παραγωγής, εξαρτήματα κλπ. Να παίρνει καλύτερο αποτέλεσμα από άλλο κατασκευαστή, που σ' όλα τα παραπάνω είναι πιο ποιοτικός και πιο ακριβός.
Αν δεν υπάρχουν σχεδιαστικά ή κατασκευαστικά λάθη φυσικά, όπως την πατάνε συνήθως οι Γάλλοι λόγω έλλειψης τεχνογνωσίας.Οπότε, αν και δε θέλω να πικάρω ή να στεναχωρήσω τους αγαπητούς vitara-ίους, το παρακάτω άρθρο μετά από test 100k χιλιομέτρων, δίνει μια διαφορετική εικόνα για το vitara απ' αυτή που εμφανίζεται στο forum:
Suzuki Vitara S
Στην τετράδα με τα αυτοκίνητα που απογοήτευσαν στο test των 100.000 χλμ βρίσκεται και ένα μοντέλο που το όνομα του έχει ταυτιστεί με την αντοχή και την αξιοπιστία. Το Suzuki Vitara του 2016 δεν κατάφερε να πείσει απόλυτα τους γερμανούς συναδέρφους. Αν και ξεκίνησε δυνατά, αφού μπορούσε με ευκολία να ελιχτεί μέσα στην κίνηση και στα στενά της πόλης, ενώ ταυτόχρονα σε έκανε να νιώθεις άνετα σε ταξίδι ακόμα κι όταν πήγαινες με τέρμα γκάζι, στην συνέχεια τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν καλά.
Μετά από κάποια χιλιόμετρα, άρχισαν τα προβλήματα. Συχνές και μη προγραμματισμένες επισκέψεις στο συνεργείο που εκτός ότι ήταν ενοχλητικές, επηρέαζαν και τη σωστή ροή λειτουργίας του περιοδικού. Έπειτα τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα, όταν μια βλάβη στο κινητήρα το καθήλωσε στο συνεργείο για αρκετό καιρό. Οι δοκιμαστές του περιοδικού ήταν ξεκάθαροι, αν η Suzuki θέλει να ξαναπρωταγωνιστεί θα πρέπει να δουλέψει στην αντοχή στο χρόνο, μια αρετή που φαίνεται ότι έχει χάσει. Τελική βαθμολογία 3-. -
@gatoz ακούει?
-
To duster ήταν ότι πιο τίμιο και συνάμα φτωχό στην αγορά. Αυτή τη στιγμή ο κόσμος παίρνει το 1000άρι lpg στο 20ρικο με καλούτσικο εξοπλισμό και (καλώς) πιστεύει ότι θα κρατήσει χρόνια και θα κάνει τρομερή οικονομία. Έχει κάτι θεματάκια το μοτέρ, αλλά όχι να μένεις κλπ. Ακόμα και τώρα, είναι ένα ψηλό, πολύ μεγάλο και οικονομικό αυτοκίνητο σε καλή πολύ τιμή. Και η συντήρηση του αντίστοιχα οκ, όχι λάδια/φίλτρα 350ε και να λες και ευχαριστώ.
Το suzuki είναι σίγουρα μία κλάση πάνω ποιοτικά και με πολύ καλύτερο εσωτερικό, αλλά πιο μικρό και χαμηλό και βενζίνη αποκλειστικά.
Όσο για το κόμπλεξ, ισχύει. Εμένα όποιος άκουγε ότι το ψάχνω μου έλεγε από bmw θα πας σε dacia; Και έλεγα ναι, γιατί;
-
Δε θα είχα κανένα πρόβλημα να αγοράσω το duster. Αλλά το τετρακίνητο πετρέλαιο πρέπει να έχει πάρει τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση από όλα τα μοντέλα της αγοράς , χωρίς να έχει
κάποιες τρελές αναβαθμίσεις ούτε μηχανολογικά ούτε εξοπλιστικά. Ένα βήμα πριν την υπογραφή έφτασα ( μάλιστα ο αντιπρόσωπος εδώ τα πουλάει και τα δύο και το βιτάρα και το duster) , με προσφορά την sportive , γραπτή στα 19.500. Σήμερα 27.700 . Αύξηση κατά 40%Πλέον κρίνω ότι, τιμολογιακά το duster, έχει ξεφύγει . Δεν τίθεται πλέον , δυστυχώς για τον Ρουμάνο , καμία σοβαρή δικαιολογία προτίμησής του.
-
Να μη χαλω την ηρεμια του νηματος. Τα μερη του ντουστ ειναι δοκιμασμενα και καλα συνεργαζομενα μεταξυ τους. Τα σκληρα πλαστικα του ειναι χαμηλου κοστους μα ως εκει. Μηχανολογικα εχει πολυ καλες προσθηκες.
-
@andya3 said in Suzuki Vitara 2015:
Οπότε, αν και δε θέλω να πικάρω ή να στεναχωρήσω τους αγαπητούς vitara-ίους, το παρακάτω άρθρο μετά από test 100k χιλιομέτρων, δίνει μια διαφορετική εικόνα για το vitara απ' αυτή που εμφανίζεται στο forum:
https://autoagora.gr/autobild/news/agora/Ta-4-aytokinhta-poy-den-perimene-kaneis-na-patwsoyn_240454.aspΚρατάω ότι έχει 2 γερμανικά και 2 ιαπωνικά η λίστα... χχαχαχαχα ενδιαφέρον. Για γερμανούς δημοσιογράφους δηλαδή.
Δεν ξέρω πως μπορεί να οριστεί αντικειμενικά η αξιοπιστία ενός αυτοκινήτου σε βάθος χρόνου. Άλλα τεστ υπολογίζουν τις βλάβες σε κάποια έτη, συνυπολογίζοντας συχνότητα και κόστος. Άλλα το πλήθος των βλαβών. Άλλα τα σχόλια των ιδιοκτητών.
Σίγουρα το υποκειμενικό κομμάτι "εγώ έχω το τάδε 10 χρόνια και μου βγήκε πένα" ή "το τάδε που έβγαλε την ψυχή στα συνεργεία" δεν είναι σημαντικό δείγμα.
Κι μένα π.χ. το Polo στην 3τία άρχισε και βγάζει απίστευτους τριγμούς από την πόρτα, σε φάση το κοπανάω για να σκάσει. Θα πω ότι όλα έχουν πρόβλημα?
-
@antonakis said in Suzuki Vitara 2015:
@andya3 said in Suzuki Vitara 2015:
Οπότε, αν και δε θέλω να πικάρω ή να στεναχωρήσω τους αγαπητούς vitara-ίους, το παρακάτω άρθρο μετά από test 100k χιλιομέτρων, δίνει μια διαφορετική εικόνα για το vitara απ' αυτή που εμφανίζεται στο forum:
https://autoagora.gr/autobild/news/agora/Ta-4-aytokinhta-poy-den-perimene-kaneis-na-patwsoyn_240454.aspΚρατάω ότι έχει 2 γερμανικά και 2 ιαπωνικά η λίστα... χχαχαχαχα ενδιαφέρον. Για γερμανούς δημοσιογράφους δηλαδή.
Δεν ξέρω πως μπορεί να οριστεί αντικειμενικά η αξιοπιστία ενός αυτοκινήτου σε βάθος χρόνου. Άλλα τεστ υπολογίζουν τις βλάβες σε κάποια έτη, συνυπολογίζοντας συχνότητα και κόστος. Άλλα το πλήθος των βλαβών. Άλλα τα σχόλια των ιδιοκτητών.
Σίγουρα το υποκειμενικό κομμάτι "εγώ έχω το τάδε 10 χρόνια και μου βγήκε πένα" ή "το τάδε που έβγαλε την ψυχή στα συνεργεία" δεν είναι σημαντικό δείγμα.
Κι μένα π.χ. το Polo στην 3τία άρχισε και βγάζει απίστευτους τριγμούς από την πόρτα, σε φάση το κοπανάω για να σκάσει. Θα πω ότι όλα έχουν πρόβλημα?
Τα προβλήματα στις λίστες αξιοπιστίας είναι πολλά - όμως είναι το μόνο διαθέσιμο εργαλείο.
πχ Ο ιδιοκτήτης του βιτάρα πιθανότατα δεν θα αναφέρει τριγμούς ως πρόβλημα την στιγμή που ο ιδιοκτήτης ενός πχ Q2 για τους ίδιους τριγμούς θα έκανε τρελή μανούρα. Αντιστοίχως η πιθανότητα ευλαβικής τήρησης των διαστημάτων σέρβις σε ένα ντάστερ είναι μικρότερη από ότι σε ένα πχ T-ROC, ενώ οι χρήση στην οποία υποβάλλεται και οι περιβαλλοντικές συνθήκες παραμονής του είναι πιθανότατα τελείως διαφορετικές (τι πιθανότητες δίνεις στο ντάστερ να φυλάσσεται σε κλειστό γκαράζ και να πηγαίνει κάθε τρίμηνο για κέρωμα και συντήρηση εσωτερικού?). Επίσης υπάρχουν τεράστιες αποκλίσεις ανάλογα με το είδος της βλάβης και τον χαρακτήρα του οχήματος, πχ άλλη η βαρύτητα της βλάβης που θα σε ακινητοποιήσει ή θα σε εκθέσει σε κίνδυνο στο βουνό και άλλη στην πόλη κτλ κτλ
Suzuki Vitara 2015