-
Υπάρχει, και έχει 5,3 kg ροπής. Απλά παίζει και τον ρόλο της μίζας στο start stop
Είναι συνδεμένος με ιμάντα όπως τα δυναμό αλλά όχι τόσο ισχυρή όσο να το κινήσει χωρίς την συνδρομή του θερμικού μοτέρ. Είναι επικουρικός σε κάθε φάση. -
Δες το βίντεο τα εξηγεί ωραία.
Το δυναμό αντικαθίσταται από το isg και βλέπεις από που παίρνει ρεύμα για κάθε λειτουργία. Και πως φορτίζει ταυτόχρονα δύο μπαταρίες. Έχει και σχεδιάγραμμα ποτέ επεμβαίνει το μοτέρ και βελτιώνει την κίνηση
-
@lap said in SUZUKI SX4 SCROSS:
Υπάρχει, και έχει 5,3 kg ροπής. Απλά παίζει και τον ρόλο της μίζας στο start stop
Είναι συνδεμένος με ιμάντα όπως τα δυναμό αλλά όχι τόσο ισχυρή όσο να το κινήσει χωρίς την συνδρομή του θερμικού μοτέρ. Είναι επικουρικός σε κάθε φάση.Lap, τα είπες όλα σε μια παράγραφο. Έτσι ακριβώς είναι. Δίνει ένα ελαφρύ boost, το οποίο το χρειάζομαι όταν προσπερνώ στην ανηφόρα, χωρίς να επιβαρύνεται ο θερμικός κινητήρας και δεν καίει καύσιμο.
Το νιώθω μόνο εγώ σαν οδηγός και είναι πολύ άμεσο.
-
Όπως έχω γράψει σαφέστατα στη δοκιμή του Vitara και το S-Cross, είναι με διαφορά το καλύτερο μοτέρ μικρού κυβισμού που έχω δοκιμάσει. Η ροπή γεμίζει όμορφα από τις 1.000 σαλ, μπορείς να το οδήγησεις σαν παλιό καλό ατμοσφαιρικό μεγάλου κυβισμού. Καίει λογικά, δεν έχει κραδασμούς όπως τα τρικύλινδρα. Μην το φοβάσαι καθόλου.
-
Τιμή αυτόματου δεν υπάρχει στον τιμοκατάλο τους; ή δεν έρχεται καν σε αυτόματο;
-
@lexota said in SUZUKI SX4 SCROSS:
Από φθινόπωρο και μόνο full hybrid. + 3000 στην τιμή του manual υπολόγισε.
-
@antonakis said in SUZUKI SX4 SCROSS:
@lexota said in SUZUKI SX4 SCROSS:
Από φθινόπωρο και μόνο full hybrid. + 3000 στην τιμή του manual υπολόγισε.
Αυτό είπατε θα είναι συμπαραγωγή με ΤΟΥΟΤΑ, θα έχουν ακριβώς τα ίδια μηχανικά;
Είναι καλή ευκαιρία τα Suzuki με διαφορετικό αμάξωμα, απ την άποψη πως τα ΤΟΥΟΤΑ υστερούν σημαντικά σε εργονομία και χώρους, ενώ η εμπειρία μου από τη Suzuki είναι πως μπορεί αισθητικά να μην είναι "πρωτη μουρη" όπως προσπαθουν να γίνουν τα ΤΟΥΟΤΑ, αλλά λειτουργικά βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο. -
Μη μπερδεύετε τη πολιτική συνεργασίας στην Ινδία με την Ευρώπη.
Προς το παρόν και για το άμεσο μέλλον το full hybrid Ευρώπης έχει το 1.5 μοτέρ της Suzuki με ηλεκτροκινητήρα ενσωματωμένο σε AGS κιβώτιο.
Με αυτό θα τρέξουν Vitara/Scross ίσως και Jimny. -
Αλόρα και κομούνκουε μαζί.
Χθες βράδυ γύρισα από Μπάρι-Ηγουμενίτσα. Πήγα με το suzuki diesel εκει δίπλα.
Μια βδομάδα στο Ιταλιάνο, επιτρέψτε μου να γράψω μερικές όμορφες συγκινήσεις και ειδικά σε αυτούς που θα πάνε κάποια στιγμή γιατί όσοι πήγαν, πιστεύω, θα συμφωνήσουν μαζί μου σε μερικά σημεία που θα αναφέρω.Καύσιμο diesel + της κρατικής ENI, φοβερό και απίστευτο.Τιμή 1,85 περίπου σε μέρη εκτός autostrada (Ελλάδα είναι πιο ακριβό το diesel), καθάρισε το μοτέρ σε βαθμό που δεν το πίστευα. Μετά από 265,000 χλμ είχα ενα μικρό σκαλοπάτι ισχύος στις 2500 στροφές το οποίο εξαφανίστηκε. Κάποια ή κάποιες βαλβίδες ξεβρωμίσανε κάποιο σημείο στην πολλαπλή εισαγωγής καθάρισε, τα μεταβλητά πτερύγια στην τουρμπίνα καθάρισαν δεν ξέρω. Οι τύποι όταν λένε ότι το καύσιμο ΕΧΕΙ καθαριστικά, είναι βέβαιο ότι ΕΧΕΙ και δεν είναι άλλη μία μαϊμού διαφήμιση. Αλλά αυτό συνέβη μονο με το ENI. Σύγκριση με τα δικά μας ΧΑΛΙΑ κάυσιμα, είναι άστοχη.
Μην πάτε από δρόμο χωρίς διόδια. Οι Ιταλοί σε τιμωρούν και οι συγκεκριμένοι δρόμοι έχουν ΑΠΕΙΡΕΣ λακούβες, θυμίζει Ελλάδα 1970. Έκανα το λάθος και από Pisa κατέβηκα Ρώμη απο τον παραλιακό δρόμο, χωρίς διόδια(έχει κάποια αλλά είναι πολύ φθηνά) και δοκίμασα τις αντοχές του Vitara στις λακούβες, το οποίο βρέθηκε στο στοιχείο του. Εκεί θα χτυπούσα το βράδυ κοντά 23:00 και μία αλεπού (δεν ξέρω αν τον παίρνει που και που) στη μάσκα μπροστά κούτρα, αλλα ευτυχώς το vitara μάζεψε γρήγορα αριστερά και με έσωσε από τα ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.
Περίπου 3,000 χλμ μαζεύτηκαν επιπλέον. Κατανάλωση λαδιού μηδενική(έχω βαρεθεί να το γράφω).4 άτομα με βαλίτσες και clima(36 βαθμούς έξω από Ρώμη), τάπα με το ENI και το μοναδικό Ιταλικό μοτέρ.
Οι Ιταλοί δεν έχουν κόμπλεξ να σε αφήσουν να προσπεράσεις στην αριστερή λωρίδα σε αντίθεση με εμάς όπου μερικοί έχουν φτάσει σε αψυχολόγητα και απλησίαστα επίπεδα κομπλεξισμού και δήθεν ανωτερότητας και ζουν (9 στις 10)με ξένα κόλλυβα. Στους δρόμους της Ιταλίας, αν και είχαν φοβερή κίνηση, ένιωσα πιο άνετος και ελεύθερος σε σχέση με την ψυχολογία που έχω στους δικούς μας αυτοκινητόδρομους. Γενικά, δύσκολοι δρόμοι, χωρίς μεγάλες ευθείες, συνεχείς στροφές, όποιος δε νιώθει σίγουρος με τις ικανότητές του, καλύτερα να πάει με αεροπλάνο.
Μετά από Βουλγαρία, Σερβία, Ουγγαρία, Τσεχία, Πολωνία ήρθε η ώρα το vitara να αλώσει και την Ιταλία.
Κατανάλωση σε 30 μέχρι 36 βαθμούς, 5,3 lt/100.
Την αγάπη σας.
ΥΓ: Αν θα αγόραζα αμάξι, θα αγόραζα το Tipo με τον 1.6 diesel 130 άλογα ή την Tonale diesel όταν θα εμφανιστεί. Σε βενζίνη φυσικά μόνο Suzuki.
-
Το πιο πιθανό είναι ότι ξεκάπνισε ο κινητήρας λόγω συνεχούς λειτουργίας σε υψηλές ΣΑΛ, και όχι ότι έκανε διαφορά το καύσιμο.
-
Καλά εδώ πέρα καθάρισε ίσως η πολλαπλή εισαγωγής, ένα κομμάτι που δεν γίνεται να καθαρίσει χωρίς να βάλεις χέρι.
-
Μπορεί να είναι και έτσι παιδιά. Αν και έχω κάνει μεγαλύτερα ταξίδια από πρωί σε μεσάνυχτα(μεγάλωσα γαμώτο και το βράδυ με πιάνει ύπνος ακόμα και ένεση καφείνης να κάνω), π.χ όταν ανέβαινα Ουγγαρία αλλά τέτοια διαφορά δεν είδα.
Την αγάπη σας.
-
@super-t said in SUZUKI SX4 SCROSS:
Καλά εδώ πέρα καθάρισε ίσως η πολλαπλή εισαγωγής, ένα κομμάτι που δεν γίνεται να καθαρίσει χωρίς να βάλεις χέρι.
Πως καθαρισε δλδ ?
-
Καλά το scross δεν είχες εσύ; Έχω χάσει επεισόδια;
-
@alexandros-k said in SUZUKI SX4 SCROSS:
@super-t said in SUZUKI SX4 SCROSS:
Πως καθαρισε δλδ ?
Δεν γίνεται να καθάρισε, αυτό λέω.
-
@japanese1 said in SUZUKI SX4 SCROSS:
Μια βδομάδα στο Ιταλιάνο, επιτρέψτε μου να γράψω μερικές όμορφες συγκινήσεις και ειδικά σε αυτούς που θα πάνε κάποια στιγμή γιατί όσοι πήγαν, πιστεύω, θα συμφωνήσουν μαζί μου σε μερικά σημεία που θα αναφέρω.Καύσιμο diesel + της κρατικής ENI, φοβερό και απίστευτο.Τιμή 1,85 περίπου σε μέρη εκτός autostrada (Ελλάδα είναι πιο ακριβό το diesel), καθάρισε το μοτέρ σε βαθμό που δεν το πίστευα. Μετά από 265,000 χλμ είχα ενα μικρό σκαλοπάτι ισχύος στις 2500 στροφές το οποίο εξαφανίστηκε. Κάποια ή κάποιες βαλβίδες ξεβρωμίσανε κάποιο σημείο στην πολλαπλή εισαγωγής καθάρισε, τα μεταβλητά πτερύγια στην τουρμπίνα καθάρισαν δεν ξέρω. Οι τύποι όταν λένε ότι το καύσιμο ΕΧΕΙ καθαριστικά, είναι βέβαιο ότι ΕΧΕΙ και δεν είναι άλλη μία μαϊμού διαφήμιση. Αλλά αυτό συνέβη μονο με το ENI. Σύγκριση με τα δικά μας ΧΑΛΙΑ κάυσιμα, είναι άστοχη.
Μην πάτε από δρόμο χωρίς διόδια. Οι Ιταλοί σε τιμωρούν και οι συγκεκριμένοι δρόμοι έχουν ΑΠΕΙΡΕΣ λακούβες, θυμίζει Ελλάδα 1970. Έκανα το λάθος και από Pisa κατέβηκα Ρώμη απο τον παραλιακό δρόμο, χωρίς διόδια(έχει κάποια αλλά είναι πολύ φθηνά) και δοκίμασα τις αντοχές του Vitara στις λακούβες, το οποίο βρέθηκε στο στοιχείο του. Εκεί θα χτυπούσα το βράδυ κοντά 23:00 και μία αλεπού (δεν ξέρω αν τον παίρνει που και που) στη μάσκα μπροστά κούτρα, αλλα ευτυχώς το vitara μάζεψε γρήγορα αριστερά και με έσωσε από τα ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.
Περίπου 3,000 χλμ μαζεύτηκαν επιπλέον. Κατανάλωση λαδιού μηδενική(έχω βαρεθεί να το γράφω).4 άτομα με βαλίτσες και clima(36 βαθμούς έξω από Ρώμη), τάπα με το ENI και το μοναδικό Ιταλικό μοτέρ.
Οι Ιταλοί δεν έχουν κόμπλεξ να σε αφήσουν να προσπεράσεις στην αριστερή λωρίδα σε αντίθεση με εμάς όπου μερικοί έχουν φτάσει σε αψυχολόγητα και απλησίαστα επίπεδα κομπλεξισμού και δήθεν ανωτερότητας και ζουν (9 στις 10)με ξένα κόλλυβα. Στους δρόμους της Ιταλίας, αν και είχαν φοβερή κίνηση, ένιωσα πιο άνετος και ελεύθερος σε σχέση με την ψυχολογία που έχω στους δικούς μας αυτοκινητόδρομους. Γενικά, δύσκολοι δρόμοι, χωρίς μεγάλες ευθείες, συνεχείς στροφές, όποιος δε νιώθει σίγουρος με τις ικανότητές του, καλύτερα να πάει με αεροπλάνο.
Μετά από Βουλγαρία, Σερβία, Ουγγαρία, Τσεχία, Πολωνία ήρθε η ώρα το vitara να αλώσει και την Ιταλία.
Την αγάπη σας.
ΥΓ: Αν θα αγόραζα αμάξι, θα αγόραζα το Tipo με τον 1.6 diesel 130 άλογα ή την Tonale diesel όταν θα εμφανιστεί. Σε βενζίνη φυσικά μόνο Suzuki.
Όσες φορές πήγα εξωτερικό με το αυτοκίνητο είδα πτώση κατανάλωσης 10-15%….5,4 με 5,7 εδώ και έξω 4,8 σταθερά…
Η διαφορά είναι ότι εδώ το αυτοκίνητο ταξιδεύει σχεδόν άδειο ενώ έξω πάντα φορτωμένο τίγκα. -
Ειναι γνωστο οτι εξω εχουν καλυτερα καυσιμα απο εμας
Εμεις απλα εχουμε τα πιο ακριβα -
@kkostask said in SUZUKI SX4 SCROSS:
Όσες φορές πήγα εξωτερικό με το αυτοκίνητο είδα πτώση κατανάλωσης 10-15%….5,4 με 5,7 εδώ και έξω 4,8 σταθερά…
Η διαφορά είναι ότι εδώ το αυτοκίνητο ταξιδεύει σχεδόν άδειο ενώ έξω πάντα φορτωμένο τίγκα.Συνήθως λόγο πιο ομαλής (όχι αργής) κυκλοφορίας (οι υψηλότερες ΜΩΤ με λιγότερα σταματήματα δίνουν μικρότερη μέση κατανάλωση). Επίσης παίζει περισσότερο κλέψιμο στις αντλίες εδώ.
-
@japanese1 said in SUZUKI SX4 SCROSS:
Την αγάπη σας.
ανταποδίδω την φιλοφρόνηση για την περιγραφή και μπορώ να πω ότι ζήλεψα την διαδρομή αλλά ιταλιανα. Ξέχασες να πεις για τα απίστευτα τούνελ που έχουν στην οτοστραντα. Bravissimo signore Japonesse.
-
Ο japanese έχει το Vitara diesel.
SUZUKI SX4 SCROSS