-
Tesla: Τι ετοιμάζει o Elon Musk για την Τρίτη 7 Οκτωβρίου; (video)
-
@a-d-p said in TESLA FORUM:
Το φθηνό Υ
-
@iceman7 said in TESLA FORUM:
@a-d-p said in TESLA FORUM:
Το φθηνό Υ
μαουνα, με μικρη μπαταρια και ελλειψεις στον εξοπλισμο. Ο,τι πρεπει για να το αγαπησεις
-
Ας δούμε και την πλευρά του επαγγλεματία, αφού σήμερα πήρα ταξί τον Γιώργο με το Τεσλα και πιασαμε κουβέντα.
185.000χλμ έχει μέχρι τώρα, χωρις κανένα θέμα και με μοναδικό κόστος σέρβις, 2 φορές αλλαγή φίλτρου καμπίνας!!
Καμια πτωση της μπαταριας, τουλαχιστον οχι κατι που να καταλαβαινει
H διαφορα στα χρηματα που του μενουν στην τσέπη κάθε χρόνο ειναι τεραστια!! Για παράδειγμα, με την μερτσεντα ηθελε καυσιμα €1.200/μηνα και με το Τεσλα €300. Σερβις €35/χρόνο το Τεσλα, καπου €1.500-2.000/χρόνο η μερτσεντα. Κάντε τους υπολογισμούς σας τι διαφορά κάνει για έναν επαγγλεματία.
-
Την Τετάρτη πρέπει να είμαι Ριτσώνα στο αποτεφρωτήριο. Νωρίς νωρίς στις 9. Που σημαίνει ξεκίνημα από Πάτρα στις 6. Επειδή θα έχω και ηλικιωμένους μαζί αναγκαστικά δεν θα πάω με το τέσλα γιατί δεν υπάρχει ανοχή για φορτίσεις ούτε εγώ για γκρίνια. Παρόλαυτα προσπαθώ να σχεδιάσω το ταξίδι με το τέσλα αρχικά με το δικό του navigation και ομολογώ ότι δεν τα κατάφερα. Με οδηγεί αποκλειστικά στους superchargers που σημαίνει ότι με βγάζει (όσο μπορώ να αντιληφθώ) αρκετά εκτός διαδρομής. Με το abrp μου βγάζει έναν Incharge που στο αμάξι δεν μπορώ να εντοπίσω. Τελικά εσείς πως σχεδιάζεται τα μακρινά σας ταξίδια; Κάνω κάτι λάθος;
-
@fanis75 said in TESLA FORUM:
Ας δούμε και την πλευρά του επαγγλεματία, αφού σήμερα πήρα ταξί τον Γιώργο με το Τεσλα και πιασαμε κουβέντα.
185.000χλμ έχει μέχρι τώρα, χωρις κανένα θέμα και με μοναδικό κόστος σέρβις, 2 φορές αλλαγή φίλτρου καμπίνας!!
Καμια πτωση της μπαταριας, τουλαχιστον οχι κατι που να καταλαβαινει
H διαφορα στα χρηματα που του μενουν στην τσέπη κάθε χρόνο ειναι τεραστια!! Για παράδειγμα, με την μερτσεντα ηθελε καυσιμα €1.200/μηνα και με το Τεσλα €300. Σερβις €35/χρόνο το Τεσλα, καπου €1.500-2.000/χρόνο η μερτσεντα. Κάντε τους υπολογισμούς σας τι διαφορά κάνει για έναν επαγγλεματία.
Έτσι είναι.Και εγώ αν ήμουν ταξιτζής ηλεκτρικό θα έπαιρνα και ας έχανα κάποιες ώρες στην φόρτιση αφού μένω σε διαμέρισμα.
Αλλά αφού δεν είμαι ούτε που το σκέφτομαι το ηλεκτρικό -
@nascar1 said in TESLA FORUM:
Την Τετάρτη πρέπει να είμαι Ριτσώνα στο αποτεφρωτήριο. Νωρίς νωρίς στις 9. Που σημαίνει ξεκίνημα από Πάτρα στις 6. Επειδή θα έχω και ηλικιωμένους μαζί αναγκαστικά δεν θα πάω με το τέσλα γιατί δεν υπάρχει ανοχή για φορτίσεις ούτε εγώ για γκρίνια. Παρόλαυτα προσπαθώ να σχεδιάσω το ταξίδι με το τέσλα αρχικά με το δικό του navigation και ομολογώ ότι δεν τα κατάφερα. Με οδηγεί αποκλειστικά στους superchargers που σημαίνει ότι με βγάζει (όσο μπορώ να αντιληφθώ) αρκετά εκτός διαδρομής. Με το abrp μου βγάζει έναν Incharge που στο αμάξι δεν μπορώ να εντοπίσω. Τελικά εσείς πως σχεδιάζεται τα μακρινά σας ταξίδια; Κάνω κάτι λάθος;
Δεν κανεις κατι λαθος, απλα στη χωρα μας προς το παρον τουλαχιστον, δεν υπαρχει η δυνατοτητα να γινει trip planning απο το αμαξι με τριτους φορτιστες.
Σε μακρινα ταξιδια, προσωπικα φτιαχνω τη διαδρομη στο abrp και βλεπω που μου προτεινει να φορτισω. Μετα παω στο αμαξι και βρισκω τον φορτιστη στο ναβι του αυτοκινητου (κανεις αναζητηση "charging station" και σου βγαζει λιστα. Μπορεις να κανεις και pan τον χαρτη και "search this area" αν ειναι αρκετα μακρια απο εσενα). Αυτο εχει το πλεονεκτημα οτι θα σου κανει και precondition την μπαταρια για φορτιση οταν πλησιαζεις στον φορτιστη (οπως κανεις αυτοματα για τους tesla superchargers).
Πρακτικα, για τις βασικες διαδρομες με αφετηρια την αθηνα, ξερω απο την εμπειρια μου που θα φορτισω χωρις να ασχοληθω με abrp, αλλα στην αρχη το χρησιμοποιουσα κατα κορον. -
Καλη ιδέα θα ήταν να πάρει κανείς κάνα δυο model s,x με το απεριόριστο supercharging, να τα βάψει κίτρινα και να τα νοικιάσει σε βάρδιες.
-
@ataim said in TESLA FORUM:
Καλη ιδέα θα ήταν να πάρει κανείς κάνα δυο model s,x με το απεριόριστο supercharging, να τα βάψει κίτρινα και να τα νοικιάσει σε βάρδιες.
Γιατί να δώσεις αχρείαστα τοσα λεφτά ; Για να γεμίζεις που; Στο Γκόλντεν με τους παμπάλαιους φορτιστές ;
Καλύτερα το φορτίζεις σπίτι το βράδυ. -
@ataim said in TESLA FORUM:
Γιατί να δώσεις αχρείαστα τοσα λεφτά ; Για να γεμίζεις που; Στο Γκόλντεν με τους παμπάλαιους φορτιστές ;
Καλύτερα το φορτίζεις σπίτι το βράδυ.Οπως ξέρεις, η δωρεάν φόρτιση είναι τεράστιο δέλεαρ. Υπάρχουν αρκετοί, που αν και μπορούν να φορτίσουν σπίτι, προτιμούν να φορτίσουν εκτός, αν υπάρχει η δυνατότητα του δωρεαν.
Στο θέμα μας όμως, νομίζω ότι τα s (για Χ δεν θυμάμαι) που είχαν δωρεάν lifetime supercharging είναι αρκετά παλιά. Επίσης δεν ξέρω αν είχε τρέξει αυτό το πρόγραμμα στην Ευρώπη ή μόνο στην Αμερική.
-
Το έχουν κάνει πάντως κάποιοι στο εξωτερικό, (uk) υπάρχουν βίντεο στο yt εκμεταλλεύτηκαν το δωρεάν sc και τα δούλεψαν ως ταξί με τεράστιο βέβαια κέρδος. Τα πρώτα long range s είχαν ελάχιστο degradation παρά το sc.
-
Εδώ και 10 μέρες έχουμε στην αποθήκη ένα MODEL Y είναι μοντέλο του 2023, το άφησε φίλος που θα λείψει στο εξωτερικό για κάποιο διάστημα.
Δεν έχει πολλά χιλιόμετρα (γύρω στις 45.000).
Το είχε σε αθλία κατάσταση, εντελώς απεριποίητο εσωτερικό και εξωτερικό, (του το καθαρίσαμε) και το κινούμε κάθε 3-4 μέρες.
Να μην γράψω τα θετικά, τα ξέρουμε, να γράψω τι ενοχλεί: τα απαράδεκτα χερούλια στις πόρτες, που όταν πας από έξω να τις κλείσεις, δεν προλαβαίνεις να ανοίξεις το χερούλι και η πόρτα κλείνει με πάταγο, για τον ίδιο λόγο τα κρύσταλλα τρέμουν στο κλείσιμο, η βάση του καθίσματος που είναι πολύ στενή και κουραστική, το όλα στην οθόνη δεν μου αρέσει, ίσως αν ήταν δικό μου να το είχα συνηθίσει σε κάποιο βαθμό, το χαμηλό ύψος από το έδαφος, για αυτό που πρεσβεύει, το one pedal σε κάποιες συνθήκες (δεν ξέρω αν απενεργοποιείτε).
Ποιοτικά είναι πολύ καλό, τρίξιμο έχει ένα μικρό από την φάσα μπροστά στον συνοδηγό και κάτι ακούγεται από το πίσω μέρος. Η φιλοσοφία κατασκευής του είναι επηρεασμένο από ευρωπαϊκά αυτοκίνητα, έχει εξαιρετικό ηχοσύστημα.
Και δυο ερωτήσεις στους κατόχους, είναι αναμμένη η ειδοποίηση για χαμηλή πίεση των ελαστικών, αλλά οι πιέσεις είναι κανονικές, (το γνωρίζει ο κάτοχος αλλά δεν έχει βρει λύση) και το δεύτερο , όταν ανοίγεις την πόρτα του συνοδηγού, το παράθυρο κατεβαίνει πολύ χαμηλά, περίπου στην μέση και δεν ανεβαίνει με το κλείσιμο της πόρτας, ούτε με το κλείδωμα, πρέπει να το κλείσεις από μέσα, ρυθμίζεται με κάποιον τρόπο ή είναι βλάβη;
-
@ektoras said in TESLA FORUM:
Εδώ και 10 μέρες έχουμε στην αποθήκη ένα MODEL Y είναι μοντέλο του 2023, το άφησε φίλος που θα λείψει στο εξωτερικό για κάποιο διάστημα.
Το είχε σε αθλία κατάσταση, εντελώς απεριποίητο εσωτερικό και εξωτερικό, (του το καθαρίσαμε) και το κινούμε κάθε 3-4 μέρες.
Να μην γράψω τα θετικά, τα ξέρουμε, να γράψω τι ενοχλεί: τα απαράδεκτα χερούλια στις πόρτες, που όταν πας από έξω να τις κλείσεις, δεν προλαβαίνεις να ανοίξεις το χερούλι και η πόρτα κλείνει με πάταγο, για τον ίδιο λόγο τα κρύσταλλα τρέμουν στο κλείσιμο, η βάση του καθίσματος που είναι πολύ στενή και κουραστική, το όλα στην οθόνη δεν μου αρέσει, ίσως αν ήταν δικό μου να το είχα συνηθίσει σε κάποιο βαθμό, το χαμηλό ύψος από το έδαφος, για αυτό που πρεσβεύει, το one pedal σε κάποιες συνθήκες (δεν ξέρω αν απενεργοποιείτε).
Ποιοτικά είναι πολύ καλό, τρίξιμο έχει ένα μικρό από την φάσα μπροστά στον συνοδηγό και κάτι ακούγεται από το πίσω μέρος. Η φιλοσοφία κατασκευής του είναι επηρεασμένο από ευρωπαϊκά αυτοκίνητα, έχει εξαιρετικό ηχοσύστημα.
Και δυο ερωτήσεις στους κατόχους, είναι αναμμένη η ειδοποίηση για χαμηλή πίεση των ελαστικών, αλλά οι πιέσεις είναι κανονικές, (το γνωρίζει ο κάτοχος αλλά δεν έχει βρει λύση) και το δεύτερο , όταν ανοίγεις την πόρτα του συνοδηγού, το παράθυρο κατεβαίνει πολύ χαμηλά, περίπου στην μέση και δεν ανεβαίνει με το κλείσιμο της πόρτας, ούτε με το κλείδωμα, πρέπει να το κλείσεις από μέσα, ρυθμίζεται με κάποιον τρόπο ή είναι βλάβη;
πρακτικα, δεν χρειαζεται να κανετε κατι. Δηλ μπορειτε απλα να το αφησετε κουμπωμενο σε πριζα και ρυθμισμενο στην ελαχιστη δυνατη κατασταση φορτισης (που δυστυχως στα τεσλα ειναι το 50%, δεν παει πιο κατω). Η high voltage φορτιζει την low voltage και οταν η high voltage πεσει κατω απο 50%, τραβαει λιγουλακι ρευμα απο το δικτυο για να παει παλι στο 50%.
Η πιεση ελαστικων διορθωνεται μετα απο λιγα χιλιομετρα, απο τη στιγμη που βαλετε αερα στα λαστιχα. Βγαζει ενδειξη χαμηλης πιεσης <40 psi. Αν εχουν γινει αυτα και εξακολουθει να βγαζει ενδειξη, τοτε εχει χαλασει καποιος αισθητηρας. Απο περιεργεια, δειτε αν δειχνει χαμηλη πιεση σε εναν τροχο ή σε ολους. Αν ειναι σε εναν, τοτε αυξανει η πιθανοτητα βλαβης του αισθητηρα.
Για να ανοιξεις πορτα, ο πιο ευκολος τροπος ειναι να πιεσεις με τον αντιχειρα το πλατυ μερος του χερουλιου και ετσι πεταγεται εξω το υπολοιπο, οποτε το τραβας και ανοιγεις. Αν πας να ανοιξεις με το "αναποδο" χερι, συμφωνω οτι δεν ειναι ιδιαιτερα εργονομικο.
Σχετικα με το παραθυρο, δοκιμαστε calibration. Ειναι κατι που εχουν ολα τα οχηματα ετσι και αλλιως.
-
Τα ελαστικα πρεπει να ειναι ανω του 42psi, αλλιως βγαζουν ειδοποιηση για χαμηλη πιεση.
Αν τυχων φουσκωθει καποιο απο ολα η και η τετραδα το αυτοκινητο πρεπει να κινηθει σε πορεια για να ενημερωθει για την νεα πιεση στα ελαστικα.
Αν τιποτα απο αυτα δεν δουλευει, δοκιμασε να κανεις reboot τον υπολογιστη πατοντας τα δυο κουμπια στο τιμονι ταυτοχρονα για καποια δευτερολεπτα. -
τα απαράδεκτα χερούλια στις πόρτες, που όταν πας από έξω να τις κλείσεις, δεν προλαβαίνεις να ανοίξεις το χερούλι και η πόρτα κλείνει με πάταγο, για τον ίδιο λόγο τα κρύσταλλα τρέμουν στο κλείσιμο,
Τα χερούλια είναι ένα από τα σημαντικότερα εργονομικά φάουλ του αυτοκινήτου. Δυσκολεύουν τους πάντες, ειδικά όταν έχεις ένα μόνο χέρι διαθέσιμο. Κάποια στιγμή είχε κάνει ένα μαγικό ο γιός του κουμπαρου μου, ετών 11, που πάτησε με τον αντίχειρα και η πόρτα πετάχτηκε ανοίγοντας σχεδόν η μισή. Λες και είχε μηχανισμό. Δεν κατάφερα ποτέ να το αναπαράγω αυτό.
-
Σε άλλα νέα, παραγγείλαμε δεύτερο model 3 LR AWD στο σόι.
Πέρλα λευκό με λευκά καθίσματα.
Για να μην πέσουν να μας φάνε οι τροχονόμοι του δακτυλίου, επαρχία μένουμε με δική μας θέση στάθμευσης χεχε
-
@clockwork82 said in TESLA FORUM:
Για να μην πέσουν να μας φάνε οι τροχονόμοι του δακτυλίου, επαρχία μένουμε με δική μας θέση στάθμευσης χεχε
καλοταξιδο! πρεπει να ειστε απο τα πρωτα "καινουρια" highland με την μπροστινη καμερα, που θα ερθουν. Θα υποθεσω οτι εχει και το awd την νεα λιγο μεγαλυτερη μπαταρια.
-
{mod} το topic καθαρίστηκε, ευχαριστώ
-
@dettol said in TESLA FORUM:
καλοταξιδο! πρεπει να ειστε απο τα πρωτα "καινουρια" highland με την μπροστινη καμερα, που θα ερθουν. Θα υποθεσω οτι εχει και το awd την νεα λιγο μεγαλυτερη μπαταρια.
82αρα με ωφέλιμη 79 πια.
Με το καλό να παραλάβετε.
Ψήθηκα κάποια στιγμή για το RW LR που σε πάει ακατουρητο Θεσσαλονίκη ! -
@dettol said in TESLA FORUM:
82αρα με ωφέλιμη 79 πια.
Με το καλό να παραλάβετε.
Ψήθηκα κάποια στιγμή για το RW LR που σε πάει ακατουρητο Θεσσαλονίκη !Για να σε παει το αμαξι, πρεπει και να βγει απο το παρκινγκ…..
TESLA FORUM