-
@ntinaras said in TESLA FORUM:
@red_monster said in TESLA FORUM:
Με το M3 LR Highland -από τη σκοπιά της αυτονομίας- ξεχνάς ότι έχεις ηλεκτρικό, δεν μου έχει δημιουργήσει ποτέ άγχος αυτονομίας
Με τα φλας πως την παλευεις?
Είμαι ΕΕ , προσαρμόζομαι τάχιστα στα παντα,είναι ζήτημα επιβίωσης
Καθημερινά οδηγάω 3-4 διαφορετικά αυτοκίνητα, όλα έχουν το αλάρμ σε διαφορετική θέση
To αλαρμ το χρησιμοποιεις ελαχιστες φορες σε σχεση με τα φλας.
Δεν έχω κανένα θέμα, το συνήθισα σε 1-2 βόλτες
Πως σκατα αναβεις φλας οταν εχεις ηδη στριμμενο το τιμονι?
Το τιμόνι του κόβει αρκετά αλλα και πάλι δεν θυμάμαι να με έχουν ταλαιπωρησει τα φλας με το τιμόνι στραμμένο, Σάμπως είναι κάτι που κάνω συχνά ;
Αυτό που δεν έχει επικοινωνηθεί επαρκώς είναι το ποσό drivers car είναι το m3 για τους χώρους και την τιμή του. Καλές οι πορδες και το σεντρι μοντ αλλά τούτο εδώ βγάζει γούστα στους απανταχού οικογενειάρχες
-
Γιατί να ο κάνεις αυτό, εφόσον έχεις ήδη στρίψει? Αλλά και πάλι, εαν στρίψεις χωρίς να μετακινήσεις τα χέρια από το τιμόνι, απλά πατά το κουμπί.
-
Η αλήθεια είναι ότι 'εχει μια καμπύλη εξοικείωσης αλλά εγώ είμαι περίπτωση μάστορα γενικών καθηκόντων, έχω δίπλωμα για ΙΧ, φορτηγό, τσάπα, προωθητή γαιών, φορτωτών κλπ χωματουργικών, drone και τα χειρίζομαι όλα με άνεση και τσαχπινιά.
-
@fanis75 said in TESLA FORUM:
Γιατί να ο κάνεις αυτό, εφόσον έχεις ήδη στρίψει? Αλλά και πάλι, εαν στρίψεις χωρίς να μετακινήσεις τα χέρια από το τιμόνι, απλά πατά το κουμπί.
Εισαι σε πλατεια και θες να βγεις στην 3η εξοδο. Πως θα αναψεις το φλας οταν τα χερια δεν ειναι ακριβως στη θεση του κουμπιου?
Οταν οδηγας και εχεις τα φλας σε σταθερο σημειο σε μοχλο, ειναι πανευκολο χωρις να κοιταξεις να τα ενεργοποιησεις. -
-
@fanis75 said in TESLA FORUM:
Εισαι σε πλατεια και θες να βγεις στην 3η εξοδο. Πως θα αναψεις το φλας οταν τα χερια δεν ειναι ακριβως στη θεση του κουμπιου?
Οταν οδηγας και εχεις τα φλας σε σταθερο σημειο σε μοχλο, ειναι πανευκολο χωρις να κοιταξεις να τα ενεργοποιησεις.Σε πλατεία δεν χρειάζεται να αφήσεις τα χέρια σου από τη θέση 09:15
-
Σε πλατεία δεν χρειάζεται να αφήσεις τα χέρια σου από τη θέση 09:15
Αυτό ακριβώς πήγα να γράψω. Σε κίνηση σε πλατεία τα χέρια ειναι στο σωστό σημείο στο τιμόνι, δεν φεύγουν αφού η στροφή του τιμονιού ειναι μικρή.
-
Είναι πιο βολικό από τα κλασικά χειριστηρια ? σίγουρα όχι.
Είναι τόσο τρομερό ? Πάλι σίγουρα όχι -
@eco said in TESLA FORUM:
@dettol said in TESLA FORUM:
@eco said in TESLA FORUM:
Ενδιαφέρομαι και εγώ για αγορά ηλεκτρικού με όριο τα 35000 ευρώ,μετά την επιδότηση.Σύμφωνα με αυτά που έχω διαβάσει το model 3 Sr έχει την καλύτερη σχέση αξίας τιμής,το ioniq 6 με την μεγάλη μπαταρία την ταχύτερη φόρτιση την περισσότερη αυτονομία αλλά και 3000 πιο ακριβό(τρέχει έκπτωση στη Hyundai)τέλος το seal, που αν και έχει συν 50 % μεγαλύτερη μπαταρία από το model 3, έχει σχεδόν ίδια αυτονομία wltp ίδια ταχύτητα φόρτισης-πιο αργή και αυτό από το ioniq 6-και 2000 πιο ακριβό.Ιδανικά αν το model 3 Sr μου έβγαζε αυτονομία 350 χιλιόμετρα με 130-140 που οδηγώ θα το αγόραζα,αλλά νομίζω αυτό το επιτυγχάνει το lr,που είναι εκτός προϋπολογισμού για εμένα.
Αν βρίσκεις ioniq6 σε χρήματα σχεδόν 3sr, σκέψου πολύ σοβαρά να κινηθείς προς αυτό! Αμαξάρα. Εχ
Υπόψιν ότι είναι ακόμη μεγαλύτερο από τα τεσλα. Για κάποιους το μέγεθος είναι ανασταλτικός παράγοντας. Το πρόβλημα είναι το ΚΗ που δεν δέχεται νέες αιτήσεις αυτήν τη στιγμή και τέλος του μήνα επίσημα λήγει.δυστυχως δεν μπορω να δω το table που εχουν φτιαξει, ειτε κατι κανω λαθος εγω ειτε ειναι ηλιθιοι αυτοι και εχουν βαλει low res φωτογραφιες. Παντως απο το κειμενο καταλαβαινω οτι το ioniq εχει μεγαλυτερη εμβελεια.
παρε εδω και το charging curve του, το οποιο ειναι εξωπραγματικο
https://evkx.net/models/hyundai/ioniq_6/ioniq_6_long_range_rwd/chargingcurve/και συγκρινε με αυτην του model 3sr (οχι πως το lr εχει μεγαλη διαφορα)
https://evkx.net/models/tesla/model_3/model_3/chargingcurve/Το κακο βεβαιως ειναι οτι τα νουμερα αυτα θα τα δεις σε ελαχιστους φορτιστες, αλλα βεβαιως το ιδιο ισχυει και για τα τεσλα, οτι τα 250kw (τα lr) και τα 170kw(τα sr) μονο σε superchargers μπορουν να τα δουν.
Κατι πολυ βασικο, ψαξε στο νετ και μαθε αν παιρνει το ioniq (και ποσο συχνα) OTA updates. Πιστεψε με, αυτο ειναι κατι που σου λυνει τα χερια.
Προσωπικα θα ψηνομουν περισσοτερο για το ioniq 5, αλλα γενικα δεν γουσταρω τα σενταν
-
Exclusive: Tesla scraps low-cost car plans amid fierce Chinese EV competition
Tesla has canceled the long-promised inexpensive car that investors have been counting on to drive its growth into a mass-market automaker, according to three sources familiar with the matter and company messages seen by Reuters.
Two sources said they learned of Tesla's decision to scrap the Model 2 in a meeting attended by scores of employees, with one of them saying the gathering happened in late February.
The third source confirmed the cancellation and said new plans call for robotaxis to be produced, but in much lower volumes than had been projected for the Model 2.
-
@argyn said in TESLA FORUM:
Exclusive: Tesla scraps low-cost car plans amid fierce Chinese EV competition
Tesla has canceled the long-promised inexpensive car that investors have been counting on to drive its growth into a mass-market automaker, according to three sources familiar with the matter and company messages seen by Reuters.
Two sources said they learned of Tesla's decision to scrap the Model 2 in a meeting attended by scores of employees, with one of them saying the gathering happened in late February.
The third source confirmed the cancellation and said new plans call for robotaxis to be produced, but in much lower volumes than had been projected for the Model 2.
κριμα, αλλα οχι παραλογο
-
Κάτσε να δούμε αν το επιβεβαιώσει η ίδια η τέσλα - θεωρητικά το ρόιτερς είναι αξιόπιστο αλλά με τον χρηματιστηριακό τζόγο που παίζει παραλλήλως κανείς δεν ξέρει.
Πάντως αν το ακυρώσουν όντως μεγάλη μαλακία - για τους καταναλωτές κατ αρχήν. Όσο λιγότερος ανταγωνισμός τόσο το χειρότερο.
-
Κάτσε να δούμε αν το επιβεβαιώσει η ίδια η τέσλα - θεωρητικά το ρόιτερς είναι αξιόπιστο αλλά με τον χρηματιστηριακό τζόγο που παίζει παραλλήλως κανείς δεν ξέρει.
Πάντως αν το ακυρώσουν όντως μεγάλη μαλακία - για τους καταναλωτές κατ αρχήν. Όσο λιγότερος ανταγωνισμός τόσο το χειρότερο.
κριμα για τους καταναλωτες, η εταιρεια μια χαρα θα ειναι. Μπορει εμεις να θελουμε το "Μ2", αλλα πρακτικα δεν ξερω ποσο μεγαλο κοινο θα εχει και κυριως τι κερδοφορια θα τους επιτρεπει. Επισης, ποτε δεν καταλαβα ποσο πολυ ειχαν προχωρησει στο θεμα του r&d αυτου του μοντελου. Ερχονται ζορικες εποχες για το διεθνες εμποριο με τραμπ προεδρο, οποτε μαζευονται.
-
Κριμα. Δεν τιθεται θεμα πωλησεων του 2, θα εσπαγε καθε ρεκορ. Πιστευω πως αυτη τη στιγμη δεν μπορει να το παραξει σε τετοιο ογκο.
-
Έρχονται δύσκολες εποχές λόγω byd και Κίνας. Είναι ακόμη μικρό το μερίδιο των ηλεκτρικών έναντι των θερμικών στις πωλήσεις παγκοσμίως, οπότε δύσκολα μπορούν να συντηρηθούν πολλοί παίκτες...Το μικρό ηλεκτρικό πόλης πιθανολογώ ότι θα είχε και μικρό περιθώριο κέρδους για την tesla, οπότε το εγκατέλειψε.
-
@dettol said in TESLA FORUM:
κριμα για τους καταναλωτες, η εταιρεια μια χαρα θα ειναι. Μπορει εμεις να θελουμε το "Μ2", αλλα πρακτικα δεν ξερω ποσο μεγαλο κοινο θα εχει και κυριως τι κερδοφορια θα τους επιτρεπει. Επισης, ποτε δεν καταλαβα ποσο πολυ ειχαν προχωρησει στο θεμα του r&d αυτου του μοντελου. Ερχονται ζορικες εποχες για το διεθνες εμποριο με τραμπ προεδρο, οποτε μαζευονται.
Αυτοκίνητα σαν το Μ2 δεν έχουν κανένα appeal στην αμερικανική αγορά.
-
Τσαμπα γραφουμε, ο Μασκ ανακοινωσε πως η ειδηση ειναι ψευτικη!
-
@spiros-0 said in TESLA FORUM:
Πρέπει να τον σορτάρουν τίποτα λαμόγια ή απλά προσπαθεί να σώσει την κατάσταση.
-
@spiros-0 said in TESLA FORUM:
δεν ηταν παραλογη η ειδηση παντως. Θα δειξει τι ισχυει. Καποια στιγμηειμαι σιγουρος οτι θα βγει, το θεμα ειναι το ποτε.
-
Η εταιρεία δεν έχει αυτή την στιγμή δυνατότητα να προχωρήσει στην παραγωγή του m2. Έχουν να ασχοληθούν με το semi, το ct, ίσως το roadster, το juniper, κλπ. Βέβαια το είχαν με ψηφιακό σεντόνι στην τελευταία παρουσίαση οπότε είναι στα πλάνα τους σίγουρα, ίσως όχι άμεσα.
Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού τρέχουν φήμες ότι τελικά το νέο performance δεν θα δει αυξημένη ιπποδύναμη, προβλέπω περαιτέρω πτώση της μετοχής.
TESLA FORUM