-
Ήδη οι πάροχοι επιχειρούν να σπρώξουν τον κόσμο σε ολονύχτια φόρτιση σε κάποια δημόσιο σημείο, βασικά σούπερ μάρκετ. Εγώ το θεωρώ φουλ προβληματικό. Αντε και το άφησες εκεί το βράδυ, το πρώι πότε θα το πάρεις? Με το άνοιγμα του σούπερ? Όταν θα σε εξυπηρετεί εσένα?
Σε σούπερ με αχανή πάρκινγκ ίσως γίνεται πιο εύκολα. Στο μέσο Σκλαβενίτη/ΑΒ/Μασούτη κτλ ας ξεκινήσουν πρώτα αστυνομεύοντας τις θέσεις για να μην παρκάρουν τα θερμικά και βλέπουμε.
-
@tkin73 said in TESLA FORUM:
@xenos said in TESLA FORUM:
Εμείς όχι δεν έχουμε ηλεκτρικό στην πολυκατοικία, όχι στο 4γωνο, ούτε καν στη γειτονιά δεν έχω πετύχει.
εγω καλαμαρια που γυριζω , δημος με +100Κ κόσμο δεν εχω δει ποτε ηλεκτρικο....
Απορίας άξιον, μέρος με τόσες πυλωτές και δεν έχουν ηλεκτρικά.
-
@stefan147 said in TESLA FORUM:
Ήδη οι πάροχοι επιχειρούν να σπρώξουν τον κόσμο σε ολονύχτια φόρτιση σε κάποια δημόσιο σημείο, βασικά σούπερ μάρκετ. Εγώ το θεωρώ φουλ προβληματικό. Αντε και το άφησες εκεί το βράδυ, το πρώι πότε θα το πάρεις? Με το άνοιγμα του σούπερ? Όταν θα σε εξυπηρετεί εσένα?
Σε σούπερ με αχανή πάρκινγκ ίσως γίνεται πιο εύκολα. Στο μέσο Σκλαβενίτη/ΑΒ/Μασούτη κτλ ας ξεκινήσουν πρώτα αστυνομεύοντας τις θέσεις για να μην παρκάρουν τα θερμικά και βλέπουμε.
Επιχειρούν να δεσμεύσουν ολονύχτια χώρο και παροχή ?
Γιατί η λογική είναι να δίνουν αντικίνητρα (μεγάλες πρόσθετες χρεώσεις) για να μη σταθμεύουν μετά το πέρας της φόρτισης. -
Σε δύο σούπερ μάρκετ (το ένα ολοκαίνουριο) που πήγα πρόσφατα η στάθμευση στα κλειστά γκαράζ ήταν ελεγχόμενη και δεν επιτρέπεται η πολύωρη στάθμευση. Και στα δύο σούπερ, στα ταμεία μου έκαναν υποδείξεις και με έβαλαν στην μαύρη λίστα. Δεν ξέρω κάτω από ποιες προϋποθέσεις μπορεί να αφήσει κάποιος αρκετή ώρα το αυτοκίνητό του σε ένα τέτοιο γκαράζ. Έχω καλομάθει με το Avenue και με χάλασε που μου έκαναν παρατήρηση.
Σε κάθε περίπτωση και στα δύο σούπερ μάρκετ ψώνισα κάτι για να μου δώσουν κάρτα εξόδου. Αλλιώς έξοδος γιοκ.
Πως θα γίνουν χώροι φόρτισης σε αυτούς τους χώρους είναι απορίας άξιον...
-
@storm said in TESLA FORUM:
Σε δύο σούπερ μάρκετ (το ένα ολοκαίνουριο) που πήγα πρόσφατα η στάθμευση στα κλειστά γκαράζ ήταν ελεγχόμενη και δεν επιτρέπεται η πολύωρη στάθμευση. Και στα δύο σούπερ, στα ταμεία μου έκαναν υποδείξεις και με έβαλαν στην μαύρη λίστα. Δεν ξέρω κάτω από ποιες προϋποθέσεις μπορεί να αφήσει κάποιος αρκετή ώρα το αυτοκίνητό του σε ένα τέτοιο γκαράζ. Έχω καλομάθει με το Avenue και με χάλασε που μου έκαναν παρατήρηση.
Σε κάθε περίπτωση και στα δύο σούπερ μάρκετ ψώνισα κάτι για να μου δώσουν κάρτα εξόδου. Αλλιώς έξοδος γιοκ.
σε lidl που πηγα προσφατα (το οποιο ειχε 50αρη φορτιστη στον χωρο του παρκινγκ) εγραφε ρητα οτι ηταν δωρεαν η σταθμευση εως 1 ωρα (αν θυμαμαι καλα). Αν το αφηνες περισσοτερο, επεφτε χρεωση. Αυτος ειναι ο πιο απλος τροπος να αποθαρρυνουν την πολυωρη σταθμευση.
Τα σουπερμαρκετ γενικα το αφηνουν αυτο και μαλιστα μου εκανε και αρνητικη εντυπωση οτι ακομα και ΑΒ με 300αρηδες φορτιστες κλεινουν τις μπαρες μετα το κλεισιμο του καταστηματος.
Ενω το σουπερ ειναι ανοιχτο, κινδυνευεις να πας και να εχει καταληφθει η θεση απο θερμικο, οταν το μαγαζι ειναι κλειστο, κλεινει και το παρκινγκ. Κριμα -
@ataim said in TESLA FORUM:
Εντωμεταξύ στις πολυκατοικίες η νομοθεσία επιβάλει ακόμα και σήμερα την εγκατάσταση δικτύου φυσικού αερίου ακόμα και αν δεν υπάρχει στην περιοχή αγωγός. Ευτυχώς υπάρχουν κατασκευαστές που προσφέρουν και σημεία φόρτισης σε κάθε θέση στάθμευσης.
Αγαπητέ «aitem» με το Ν. 5069/2023 - άρθρο 27, (ΦΕΚ 193Α/28-11-2023) καταργήθηκε η υποχρέωση εγκατάστασης δικτύου αερίων καυσίμων για κάθε νέα οικοδομή. Επίσης, η εκπόνηση της σχετικής μελέτης είναι προαιρετική για κάθε νέα οικοδομή κατά παρέκκλιση του Π.Δ. 420/1987 (Α’ 187), περί εγκατάστασης δικτύων αερίων καυσίμων σε οικοδομές.
Επίσης, σύμφωνα με το Ν. 4710/2020 – άρθρο 21, (ΦΕΚ 142Α/23-7-2020) στην ηλεκτρολογική μελέτη των νέων κτιρίων περιλαμβάνεται και η εγκατάσταση υποδομής ηλεκτρικής καλωδίωσης, ώστε στις θέσεις στάθμευσης, όπως αυτές προκύπτουν από την οικοδομική άδεια, να μπορούν να εγκατασταθούν στο μέλλον σημεία επαναφόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων.
Πέραν της μελέτης, σε νέα κτίρια με αποκλειστική χρήση κατοικίας και με περισσότερες από δέκα (10) θέσεις στάθμευσης, εγκαθίσταται υποχρεωτικά και η υποδομή της καλωδίωσης ώστε να καθίσταται δυνατή σε μεταγενέστερο στάδιο η εγκατάσταση σημείων επαναφόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων. -
Ξέρετε πολλά νέα κτίρια με περισσότερες από 10 θέσεις στάθμευσης?
Πάντα ημίμετρα κάναμε. Γιατί δεν προσθέτει τη λέξη σε όλα τα κτίρια. ή έστω αυτά με πάνω από 2 θέσεις. -
@dstou said in TESLA FORUM:
Αρκετά....βασικά τα περισσότερα νεόδμηματα που κοιτάω.
-
@greg_ce said in TESLA FORUM:
Εντωμεταξύ στις πολυκατοικίες η νομοθεσία επιβάλει ακόμα και σήμερα την εγκατάσταση δικτύου φυσικού αερίου ακόμα και αν δεν υπάρχει στην περιοχή αγωγός. Ευτυχώς υπάρχουν κατασκευαστές που προσφέρουν και σημεία φόρτισης σε κάθε θέση στάθμευσης.
Αγαπητέ «aitem» με το Ν. 5069/2023 - άρθρο 27, (ΦΕΚ 193Α/28-11-2023) καταργήθηκε η υποχρέωση εγκατάστασης δικτύου αερίων καυσίμων για κάθε νέα οικοδομή. Επίσης, η εκπόνηση της σχετικής μελέτης είναι προαιρετική για κάθε νέα οικοδομή κατά παρέκκλιση του Π.Δ. 420/1987 (Α’ 187), περί εγκατάστασης δικτύων αερίων καυσίμων σε οικοδομές.
Επίσης, σύμφωνα με το Ν. 4710/2020 – άρθρο 21, (ΦΕΚ 142Α/23-7-2020) στην ηλεκτρολογική μελέτη των νέων κτιρίων περιλαμβάνεται και η εγκατάσταση υποδομής ηλεκτρικής καλωδίωσης, ώστε στις θέσεις στάθμευσης, όπως αυτές προκύπτουν από την οικοδομική άδεια, να μπορούν να εγκατασταθούν στο μέλλον σημεία επαναφόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων.
Πέραν της μελέτης, σε νέα κτίρια με αποκλειστική χρήση κατοικίας και με περισσότερες από δέκα (10) θέσεις στάθμευσης, εγκαθίσταται υποχρεωτικά και η υποδομή της καλωδίωσης ώστε να καθίσταται δυνατή σε μεταγενέστερο στάδιο η εγκατάσταση σημείων επαναφόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων.Καταργήθηκε στα τέλη του 2023 για να ξέρουμε το μέγεθος της μαφίας
-
Και εκεί ρε συ σε αναγορεύσαν persona non grata;
-
Πάντα ημίμετρα κάναμε. Γιατί δεν προσθέτει τη λέξη σε όλα τα κτίρια. ή έστω αυτά με πάνω από 2 θέσεις.Θα ήθελα να διευκρινίσω τα κάτωθι:
Ο Νομοθέτης μας υποχρεώνει σε κάθε νέο κτίριο να συντάσσουμε ηλεκτρολογική μελέτη που να εμπεριέχει την πρόβλεψη για μελλοντικά σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων. Στη μελέτη εμπεριέχονται οι οδεύσεις των σωληνώσεων και των καναλιών για τη διέλευση των ηλεκτρικών καλωδίων. Αυτή η υποδομή είναι υποχρεωτική. Δεν επιβάλλεται ωστόσο και η τοποθέτηση των καλωδίων, η οποία είναι υποχρεωτική όταν υπάρχουν πέραν των 10 θέσεων στάθμευσης σε νέα κτίρια με χρήση κατοικίας.
Εφόσον ισχύει η ανωτέρω προϋπόθεση (έχει γίνει δηλαδή η υποδομή όδευσης των καλωδίων), τότε μπορεί ο κάθε ιδιοκτήτης που έχει αποκλειστική χρήση χώρου στάθμευσης, να προβεί στην εγκατάσταση της καλωδίωσης ώστε να εγκαταστήσει σημείο επαναφόρτισης Ηλεκτρικού Οχήματος, το οποίο να τροφοδοτείται απευθείας μέσω της παροχής ρεύματος του διαμερίσματός του. -
@red_monster said in TESLA FORUM:
@greg_ce said in TESLA FORUM:
Πέραν της μελέτης, σε νέα κτίρια με αποκλειστική χρήση κατοικίας και με περισσότερες από δέκα (10) θέσεις στάθμευσης, εγκαθίσταται υποχρεωτικά και η υποδομή της καλωδίωσης ώστε να καθίσταται δυνατή σε μεταγενέστερο στάδιο η εγκατάσταση σημείων επαναφόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων.Καταργήθηκε στα τέλη του 2023 για να ξέρουμε το μέγεθος της μαφίας
Δηλαδή ήταν Πουτινικής εμπνευσεως, όχι Σταλινικής...
Στον Μαρινάκη το είπαν, ότι κόβουν το φυσικό αέριο;
-
@fanis75 said in TESLA FORUM:
Αρκετά....βασικά τα περισσότερα νεόδμηματα που κοιτάω.
Είσαι σίγουρος ότι είναι νόμιμες; Κοίταξες τα χαρτιά και τα συμβόλαια;
-
Είσαι σίγουρος ότι είναι νόμιμες; Κοίταξες τα χαρτιά και τα συμβόλαια;
Οχι, δεν ασχολήθηκα τόσο πολύ. Αλλά ο κολλητός μου που πήρε πριν 2 μήνες, μια χαρά έβαλε φορτιστή για το εταιρικό phev, χωρίς κανένα πρόβλημα. Μάλιστα ήταν από αυτά που "διαφήμιζε" ο κατασκευαστής ότι προσφέρει.
Απο όσο διαβάζω πιο πάνω από τον grec (μάλλον ειναι του χώρου), φαίνεται ότι είναι όχι απλά νόμιμο αλλά και επιβεβλημένο από το νόμο.
-
Το θέμα είναι στις παλαιότερες οικοδομές.
Εαν είναι νόμιμο μόνο στις νεόδμητες τότε για πολλούς είναι μονόδρομος η νεοδμητη κατοικία.
-
Καλά, μέχρι να επιβεβαιώσεις τι είναι νόμιμο και τι όχι και αν τελικά υπάρχει θέση στάθμευσης, πάει πουλήθηκε το σπίτι. Συνήθως υποβόσκουν μαϊμουδιές στα θέματα πάρκινγκ.
-
Συνήθως υποβόσκουν μαϊμουδιές στα θέματα πάρκινγκ.
Στα καινούργια όχι, γιατί ειναι αυστηρό το νομικό πλαίσιο και υπάρχει στα συμβόλαια ξεκάθαρα. Στα παλιά, να είναι λίγο μπέρδεμα. Αν και στην πολυκατοικία του 1992 που είχε διαμέρισμα ο πεθερός μου, ήταν πολύ ξεκάθαρο και το πάρκινγκ (υπόγειο) και η αποθήκη με συβόλαιο και ορισμένη ιδιοκτησία.
-
Συμπέρασμα: Έχεις δει όλα τα συμβόλαια ... ξεκάθαρα.
Έχω μπουχτίσει εδώ μέσα. Πραγματικά.
-
Συμπέρασμα: Έχεις δει όλα τα συμβόλαια ... ξεκάθαρα.
Έγραψα τέτοιο πράγμα? Τα έχεις δει εσύ δηλαδή? κρίνεις απο τις εμπειρίες σου και εγώ το ίδιο.
-
Έγραψες: "Στα καινούργια όχι, γιατί ειναι αυστηρό το νομικό πλαίσιο και υπάρχει στα συμβόλαια ξεκάθαρα."
Που το ξέρεις ότι "υπάρχει στα συμβόλαια ξεκάθαρα";
Εγώ δεν ισχυρίστηκα κάπου ότι υπάρχει ολική νομιμότητα στα νεόδμητα. Το αντίθετο ισχυρίστηκα.
TESLA FORUM