-
@georgekn said in TESLA FORUM:
Μυλοπόταμος edition....
Ζωνιανά…..μια φορά πέρασα και δεν ξανά τόλμησα….
-
@kkostask said in TESLA FORUM:
@georgekn said in TESLA FORUM:
Μυλοπόταμος edition....
Ζωνιανά…..μια φορά πέρασα και δεν ξανά τόλμησα….
Το έχω νιώσει και εγώ από πρώτο χέρι...
-
-
@ataim said in TESLA FORUM:
Στο τέλος λέει για 16kwh/100km κατανάλωση, σε συνθήκες εθνικής και βροχής.
ναι αλλα αναφερει 100km/h (60mph) οποτε ειναι λογικο το νουμερο. Ετσι και αλλιως το 3αρι ειναι λιγοτερο ενεργοβορο απο το Υ (οπως αλλωστε καθε σενταν σε σχεση με πιο "ψηλα" αμαξια).
Δεν ηξερα οτι εχει blind spot monitor, αλλα ετσι και αλλιως σου βαραει προειδοποιητικο ηχο αν κανεις κινηση προς αλλη λωριδα και υπαρχει αλλο οχημα εκει. Χρησιμο ομως οτι το εβαλαν οπως και να εχει.ΥΓ: επιτελους ξυπνησε και εδειξε το κοριτσι, μπας και ανεβασει τους subscribers του
-
Αλήθεια;;; περίμενε
Το πάτησα να το δω.....το Τέσλα φυσικά.Με ενδιαφέρει πολύ να δω το blind spot σύστημα που έχει. Παρά πολύ.
-
@lap said in TESLA FORUM:
Αλήθεια;;; περίμενε
Το πάτησα να το δω.....το Τέσλα φυσικά.Με ενδιαφέρει πολύ να δω το blind spot σύστημα που έχει. Παρά πολύ.
μην ενθουσιαζεσαι. Ενα λαμπακι ειναι
Για το κοριτσι μπορεις να ενθουσιαστεις περισσοτεροΤο συστημα που υπαρχει ηδη (και θα υπαρχεισιγουρα και το highland) ειναι αυτο
link text
Πηγαινε στο 1:30 για να το δεις, αν βαριεσαι να δεις ολο το βιντεο -
@dettol said in TESLA FORUM:
@lap said in TESLA FORUM:
Αλήθεια;;; περίμενε
μην ενθουσιαζεσαι. Ενα λαμπακι ειναι
Για το κοριτσι μπορεις να ενθουσιαστεις περισσοτεροΗ βοηθός του είναι συμπαθέστατη, και της δίνει πλέον μικρούς ρόλους:
-
Εντωμεταξυ στα πλάνα που οδηγεί και φαίνονται μόνο τα πόδια των επιβατών βλέπουμε ένα εσωτερικό αυτοκινήτου από το μέλλον. Δείτε τι άνεση έχουν οι επιβάτες. Αυτό είναι ανώτερο από τα κουμπάκια και τα φουσκωμένα πλαστικά.
-
@red_monster πάρτο να ευχαριστηθείς τεχνολογία
-
Ελπίζουμε το μέλλον να μην είναι τόσο δυστοπικό και δύσχρηστο, όπου όλο ρυθμίζονται μέσα από μια οθόνη...
-
Σιγά μη ψάχνεις κουμπάκια δεξιά και αριστερά. Για αυτό η οθόνη είναι μεγάλη για να είναι άνετη η χρήση της. Δεν είναι σαν το κινητό, ούτε καν σαν τάμπλετ που λέτε. Είναι μια τεράστια οθόνη, που πολύ εύκολα πατάς ότι θέλεις.
Όλα στην εποχή που έρχεται μέσω μιας οθόνης θα ναι διότι θα έχουν πολλές παραμετροποίησεις.
Σκέψου να θέλεις να ρυθμίσεις τις αναρτήσεις, την ευαισθησία του τιμονιού, να ρυθμίσεις το ποσοστό φόρτισης, να βρεις ένα μέρος στο σύστημα πλοήγησης, να ψάξεις κάποια τραγούδια μέσω της εύρεσης και να μιλήσεις στο κινητό. Ένα χάος από κουμπιά.
Για όλα αυτά θα θες τουλάχιστον 40-50-60 κουμπιά.Και σε ποια θέση θα ναι;;;; θα τα βλέπεις εύκολα;;;; πόσο μεγάλα θα ναι για να μην επηρεάζουν την σχεδίαση της κονσόλας;;;;
Αστεία πράγματα, όλα μέσω οθόνης γινονται στον σύγχρονο κόσμο διοτι είναι το καλύτερο εργαλείο διαχείρισης μηχανημάτων
Οι διακόπτες των φλας, η μάλλον η έλλειψη τους όντως είναι πολλή παράξενη.
Και το δεύτερο δεν έχει ούτε τις μισές παραμετροποιήσεις και επιλογές που έχει ένα Tesla. Αλλά ακόμα και αυτό από το μακρυνό 1989 διέθετε οθόνη για τις ρυθμίσεις του διοτι ειδάλλως ακόμα και αυτό θα είχε πολλαπλάσια κουμπιά!!!!
Καλύτερο το μέλλον, φυσικά!
Υ.γ Για την ιστορία το άνωθεν εσωτερικό ανοίκει στο εκπληκτικό vector w8
-
Φυσικά και η οθόνη δεν είναι το καλύτερο interface! Για αυτό στην επιτομή της εργονομίας, στα αεροπλάνα, όλες οι ρυθμίσεις γίνονται με κουμπιά και οι ενδείξεις εμφανίζονται στις οθόνες και στα HUDs. Κάτι που άρχισαν να το καταλαβαίνουν και οι κατασκευαστές αυτοκινήτων!
-
Προφανώς και είναι πιο γρήγορο για κάποιες βασικές λειτουργίες στάνταρ σε όλα τα οχήματα και καθημερινή χρήση να υπάρχει μηχανικό πλήκτρο, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι όλοι οι οδηγοί και επιβάτες θα αντιλαμβάνονταν ΠΩΣ λειτουργεί μια οθόνη αεροπορικού τύπου, με τα πλαϊνά κουμπιά να αλλάζουν λειτουργίες ανάλογα του τι απεικονίζει η οθόνη.
Αυτή τη φιλοσοφία είχαν τα παραδοσιακά κινητά χωρίς touchscreen και ίσως ήταν πιο δύσχρηστα για αρκετό κόσμο.
Οι πιλότοι εκπαιδευονται και παίρνουν έγκριση για το χειρισμό κάθε μοντέλου ξεχωριστά και απομνημονευουν διαδικασίες, ενώ το να πάρουν στιγμιαία τα μάτια απ τον ορίζοντα κατά την πτήση ρουτίνας, δεν είναι και τόσο επικίνδυνο...Οι νέες γενιές είναι πιο εξοικειωμένες με οθόνες και δεν νομίζω πως υπάρχει περίπτωση να ανατραπεί αυτό.
Ο πραγματικός κίνδυνος που παραμονεύει είναι ο παρακάτω:
-
Τα αυτοκίνητα δεν χρειάζονται τις απίστευτες λειτουργίες των αεροσκαφών. Είναι πολύ πιο εύκολο να έχεις όμως 20 κουμπιά για κλιματισμό, ηχοσύστημα και ρυθμίσεις κινητήρα/κιβωτίου/ESP, παρά να πρέπει να μπαίνεις μέσα σε ένα σωρό μενού και να πονοκεφαλιάζεις. Επίσης τα φυσικά πλήκτρα μπορείς να τα πατήσεις χωρίς να πάρεις το μάτι σου από τον δρόμο, καθώς ξέρεις ακριβώς που είναι και νιώθεις ότι πατήθηκαν, με την αφή.
Επειδή αναφέρθηκαν τα κινητά, ενώ συμφωνώ σήμερα ότι με πλήρες πληκτρολόγιο QWERTY στην οθόνη του smartphone είναι πιο εύκολο να πληκτρολογήσεις, όταν το κοιτάς, δεν μπορείς να πληκτρολογήσεις τυφλά, όπως με τα απλά τηλέφωνα που είχαμε πριν 20 χρόνια. Γιατί; Επειδή ήξερες με κλειστά τα μάτια που ήταν το κάθε κουμπί και σε τι αντιστοιχούσε (π.χ. πατώντας τρείς φορές το 2 έβγαινε το C/Γ).
Ε στα αυτοκίνητα είναι ακόμα πιο απλά. Ξέρεις που είναι το κουμπί του ESP/AC/Ραδιο και το πατάς χωρίς καν να κοιτάς!
-
Το τιτανομέγιστο κουμπί του ESP , πρέπει να υπάρχει σε περίοπτη θέση ...
Εντωμεταξύ σε 5 αυτοκίνητα ,15 χρόνια και καμμιά 300.000 χλμ το εχω πατήσει 5 φορές , απο μια σε κάθε αυτοκίνητο απλώς για να δω αν δουλεύει ... -
Μα πόσες παραμετροποίησης κάνει πια ένας οδηγός όταν μπαίνει σε ένα αμάξι;
Ρυθμίζει κάθισμα καθρέφτες, ΜΙΑ φορά και τέλος.
Τα μοναδικά αλλά πράγματα που χειρίζεται είναι
Φλας
Ταχύτητα (μπρος,πίσω, park)
Ηχοσύστημα
Κλιματισμός
Navigation (που είναι εξορισμου οθόνη)Καταλαβαίνω κάποιος να θέλει να βλέπει διακόπτες για να έχει την αίσθηση ότι είναι σε F16 αλλά πρακτικά δεν είναι τόσο πολύπλοκο ένα αμάξι και τα ηλεκτρικά είναι ακόμα πιο απλά.
Για την απουσία «λεβιέ» φλας και ταχυτήτων έχω κράξει ήδη το highlander -
@monman2 said in TESLA FORUM:
Εντωμεταξύ σε 5 αυτοκίνητα ,15 χρόνια και καμμιά 300.000 χλμ το εχω πατήσει 5 φορές , απο μια σε κάθε αυτοκίνητο απλώς για να δω αν δουλεύει ...Εγώ όπως ξέρεις, αγαπητέ μου φίλε, το πατάω πιο συχνά. Ειδικά στην πισωκίνητη BMW που ήθελα να παίξω με την ουρά, στο Saab αρκετά λιγότερο είναι η αλήθεια.
Όχι, κάθισμα και καθρέπτες μπορείς να ρυθμίσεις αναλόγως με την διάθεση οδήγησης (πιο ξάπλα για ταξίδι και πιο σηκωμένα για "επίθεση"). Εγώ αλλάζω συχνά. Αλλά πες ότι εγώ είμαι σπάνια περίπτωση.
Κάπου διάβασα ότι πλέον κι αυτό από την οθόνη γίνεται; Δηλαδή αν σπάσει ή μπλοκάρει η οθόνη, ακινητοποιείται το αυτοκίνητο;! ΤΡΑΓΙΚΟ!!!
Ηχοσύστημα
ΚλιματισμόςΕξίσου τραγικά.
Για την απουσία «λεβιέ» φλας
Επειδή το έχω δει πως δουλεύει σε Ferrari, δεν με ενοχλούν τα κουμπιά των φλας. Φυσικοί διακόπτες είναι πάλι, απλά σε άλλο μέρος.
-
My respects για την αναφορά στο εκπληκτικό Vector W8. Από τα αυτοκίνητα που ριγείς όταν τα κοιτάς, αεροδυναμική, στάιλινγκ, και καταιγιστικές επιδόσεις πολύ μπροστά από την εποχή τους.
ΚρίμαΣ για την οικοτεχνία-βιοτεχνία Vector. Είχε όραμα και αισθητική, αλλά χρηματοδότηση και διαχείριση ψιλικατζίδικου της γειτονιάς. ΡΗΠ. -
@realzeus said in TESLA FORUM:
@monman2 said in TESLA FORUM:
Εντωμεταξύ σε 5 αυτοκίνητα ,15 χρόνια και καμμιά 300.000 χλμ το εχω πατήσει 5 φορές , απο μια σε κάθε αυτοκίνητο απλώς για να δω αν δουλεύει ...Εγώ όπως ξέρεις, αγαπητέ μου φίλε, το πατάω πιο συχνά. Ειδικά στην πισωκίνητη BMW που ήθελα να παίξω με την ουρά, στο Saab αρκετά λιγότερο είναι η αλήθεια.
Όχι, κάθισμα και καθρέπτες μπορείς να ρυθμίσεις αναλόγως με την διάθεση οδήγησης (πιο ξάπλα για ταξίδι και πιο σηκωμένα για "επίθεση"). Εγώ αλλάζω συχνά. Αλλά πες ότι εγώ είμαι σπάνια περίπτωση.
Κάπου διάβασα ότι πλέον κι αυτό από την οθόνη γίνεται; Δηλαδή αν σπάσει ή μπλοκάρει η οθόνη, ακινητοποιείται το αυτοκίνητο;! ΤΡΑΓΙΚΟ!!!
Ηχοσύστημα
ΚλιματισμόςΕξίσου τραγικά.
Για την απουσία «λεβιέ» φλας
Επειδή το έχω δει πως δουλεύει σε Ferrari, δεν με ενοχλούν τα κουμπιά των φλας. Φυσικοί διακόπτες είναι πάλι, απλά σε άλλο μέρος.
Υπάρχουν εφεδρικα κουμπιά ταχυτήτων. Δεν είναι σε βολικό μέρος όποτε είναι για περιπτώσεις ανάγκης.
-
@dstou said in TESLA FORUM:
καταιγιστικές επιδόσεις πολύ μπροστά από την εποχή τους
Που ποτέ δεν επιβεβαιώθηκαν στα λίγα αυτοκίνητα που πουλήθηκαν, να τα λέμε κι αυτά. Όμως όντως ήταν πολύ φιλόδοξο και γρήγορο.
TESLA FORUM