-
@sargus said in TESLA FORUM:
(Διόρθωσε το σύνδεσμο για το sealion 7 διότι σε πάει στο Atto 2)
σωστά, αλλά θέλουμε και ένα άρθρο για sealion 7!!!
-
@iceman7 said in TESLA FORUM:
Απλα δεν τσουλάει γενικά η ηλεκτροκίνηση οπότε δεν χάνουμε και τίποτα
υπάρχουν θέματα σίγουρα, αλλά δεν θεωρώ οτι το θέμα ηλεκτροκίνηση δεν τσουλάει. γιατί οι κινέζοι ρίχνουν τόσο χρήμα? κανένας δεν ρίχνει χρήμα σε ένα βαρέλι δίχως πάτο.
-
@bekiaris said in TESLA FORUM:
υπάρχουν θέματα σίγουρα, αλλά δεν θεωρώ οτι το θέμα ηλεκτροκίνηση δεν τσουλάει. γιατί οι κινέζοι ρίχνουν τόσο χρήμα? κανένας δεν ρίχνει χρήμα σε ένα βαρέλι δίχως πάτο.
Δεν μπορουν ευκολα να ανταγωνιστουν θερμικους κατασκευαστες, τα ηλεκτρικα ειναι ποιο απλα αυτοκινητα. Επενδυεις οπου εχεις το συγκριτικο πλεονεκτημα.
Επισης, η Νιο παει για φουντο. η μονη εταιρεια που αλλαζει το πακ σε σταθμο παροτι οταν ξεκινησε η ηλεκτροκινησε αυτο το μοντελο ειχαν παρουσιασει.
-
@wantone said in TESLA FORUM:
Δεν μπορουν ευκολα να ανταγωνιστουν θερμικους κατασκευαστες, τα ηλεκτρικα ειναι ποιο απλα αυτοκινητα. Επενδυεις οπου εχεις το συγκριτικο πλεονεκτημα.
δεν νομιζω οτι στέκει αυτό, κανένας ευρωπαίος παραδοσιακός κατασκευαστής δεν κατάφερε να κερδίσει μερίδια απο την Tesla ή από κάποια κινέζικη εταιρία ηλεκτρικών, και εγκατέληψαν την μάχη. Ακόμα και η Tesla μένει πίσω σε τεχνολογίες μπαταριών έναντι BYD, συνεχίζει ομως να εχει (Tesla) κορυφαίο Software. H Porsche πρόσφατα ανακοίνωσε οτι επιστρέφει στους κινητήρες εσωτερικής καύσης. Η λογική λέει οτι απλά αποδέχονται οτι δεν μπορούν να συγκρουστούν με τους κινέζους και εστιάζουν, σε αυτά που ξέρουν. H BYD δεν βγάζει μόνο ηλεκτρικά, βγάζει και υβριδικά μοντέλα και μάλιστα, κάποιος συμφουρίτης ειχε αναφέρει οτι θα δώσει έναν κινητήρα της (υβριδικό) στην Toyota.
Αν ήταν απλά ένα bmc, μια μπαταρία και πάμε...δεν θα είχε διαμορφωθεί αυτή η κατάσταση...με μοναδική εξαίρεση την καινούργια CLA που αναμένω με ιδαίτερο ενδιαφέρον, και φυσικά την τιμή της, φαίνεται η Mercedes να επανέρχεται και να πω την αλήθεια την καλοβλέπω ιδιαίτερα, αν επιβεβαιωθούν τα νούμερα.
-
@dettol said in TESLA FORUM:
Εξαιρετικός και αναλυτικότατος. Το 15.4 στα 120 με ζόρισε όταν το διάβασα αλλά οποία δοκιμή έχω δει αναφέρει όντως αισθητά χαμηλότερη κατανάλωση.
Σε ευχαριστώ πολύ. Και μένα με ζορίζει, ως κάτοχο του παλιού χαχαχα. Θέλω και το δικό μου να καίει τόσο λίγο και να βγάζει 400+ χιλιόμετρα σε πραγματικές συνθήκες στο ταξίδι.
@dettol said in TESLA FORUM:
@dimsabas said in TESLA FORUM:
Σχετικά με το
« Ξέραμε από πριν ότι το υπάρχον πλαίσιο των 3 και Υ, ουσιαστικά το ίδιο τόσα χρόνια τώρα, δεν μπορεί να φωλιάσει τις πιο ογκώδεις (και βαριές) LFP μπαταρίες. Παρά μόνο στη βασική εισαγωγική έκδοση, που έχει ανεκμετάλλευτο χώρο εκεί στα ύφαλα. »το οποίο βρήκα ΠΟΛΥ ενδιαφέρον (και λογικό συνάμα) έχεις κάποια πηγή;
Έχω την αίσθηση ότι έχει αναφερθεί πολλάκις στις διάφορες ομάδες του ΦουΜπού. Όπως και να έχει, θυμίσου ότι το παλιό 3άρι βάρυνε κατά 90 κιλά όταν το πισωκίνητο έγινε LFP. Τέτοια επιβάρυνση σε 60 kWh. Έχουν όγκο και βάρος.
@sargus said in TESLA FORUM:
Τρομερός όπως πάντα!
Το επόμενο οικογενειακό μου αν αλλάξω κάποια στιγμή.
(Διόρθωσε το σύνδεσμο για το sealion 7 διότι σε πάει στο Atto 2)Σε ευχαριστώ πολύ! Σωστός είναι ο σύνδεσμος, ήταν οδηγική παρουσίαση του 2 και στατική του 7. Αν πας στο κάτω μέρος του άρθρου, έχεις τις εντυπώσεις μου για το 7.
-
Ε πως, δεν βλέπεις τους ευρωπαίους που συνεχίζουν να πουλάνε θερμικά;
Έπρεπε να κάνω λίγο πλάκα. -
Τα φαινόμενα βανδαλισμων και διαδηλώσεων εντείνονται στην Αμερική, περίεργα πράγματα...
-
H Porsche πρόσφατα ανακοίνωσε οτι επιστρέφει στους κινητήρες εσωτερικής καύσης. Η λογική λέει οτι απλά αποδέχονται οτι δεν μπορούν να συγκρουστούν με τους κινέζους και εστιάζουν, σε αυτά που ξέρουν.
Έχει να κάνει με την ζήτηση για ηλεκτρικά, η οποία είναι πολύ χαμηλή στα ακριβά αυτοκίνητα. Ακόμα και η Rimac δεν μπορεί να πουλήσει το hypercar της και για αυτό για τη νέα Bugatti αποφασίστηκε υβριδικό σύστημα. Οι πλούσιοι θέλουν θερμικό μοτέρ για τις συγκινήσεις και τον ήχο. Σε αυτό απαντάει η Porsche.
-
@realzeus said in TESLA FORUM:
H Porsche πρόσφατα ανακοίνωσε οτι επιστρέφει στους κινητήρες εσωτερικής καύσης. Η λογική λέει οτι απλά αποδέχονται οτι δεν μπορούν να συγκρουστούν με τους κινέζους και εστιάζουν, σε αυτά που ξέρουν.
Έχει να κάνει με την ζήτηση για ηλεκτρικά, η οποία είναι πολύ χαμηλή στα ακριβά αυτοκίνητα. Ακόμα και η Rimac δεν μπορεί να πουλήσει το hypercar της και για αυτό για τη νέα Bugatti αποφασίστηκε υβριδικό σύστημα. Οι πλούσιοι θέλουν θερμικό μοτέρ για τις συγκινήσεις και τον ήχο. Σε αυτό απαντάει η Porsche.
αληθεια ειναι αυτό. Και γω αν ημουν πλουσιος προτιμω ενα supercar με ενα κινητηρα να ακουγεται και να συγκινει από το rimac και ας εχει το τελευταιο εξωπραγματικες επιδοσεις.
-
-
Ε ναι, με τις ηλεκτρικές σκούπες...
-
@realzeus said in TESLA FORUM:
Ε ναι, με τις ηλεκτρικές σκούπες...
Σε supercar και αγωνες αυτοκινητου πραγματικα δεν θελουμε νομιζω ολοι μας ηλεκτρικες σκουπες
που εγω για προσωπικο αυτοκινητο την γουσταρω την σκουπα μου, ειναι πολυ καλή.
Αλλα οχι ρε φιλε , οχι οταν παω να δω μια ειδικη στο ακροπολις πχ να περναει ενα αμαξι χωρις κινητηρα και θορυβο να γουσταρουμε λιγακι, πως μπορει κάποιος να γουσταρει ετσι ειναι αδυνατον
-
Κι εγώ αυτό πιστεύω. Από την άλλη, προβληματίζομαι που συντάκτες πολύ πιο ικανοί κι έμπειροι από μένα, λένε ότι το Nevera είναι πολύ πολύ καλύτερο από τη Chiron οδηγικά.
-
Κι εγώ αυτό πιστεύω. Από την άλλη, προβληματίζομαι που συντάκτες πολύ πιο ικανοί κι έμπειροι από μένα, λένε ότι το Nevera είναι πολύ πολύ καλύτερο από τη Chiron οδηγικά.
Γιατί να μην είναι δηλαδή ?
-
λογικο δεν ειναι; 4 ηλεκτροκινητηρες, ενας σε καθε ροδα, που μπορουν να ρυθμιστουν ξεχωριστα και δυναμικα αναλογα με τις συνθηκες εκεινη τη στιγμη. Λογικοτατο μου φαινεται να ειναι καλυτερο. Εδω δυο ηλεκτροκινητρες της πλακας (για τα δεδομενα του οχηματος για το οποιο μιλαμε) εχουν τα dual motor tesla/byd κτλπ και δεν σπινιαρουν οτι και να τους κανεις.
Απο εκει και περα, αν αυτο ειναι κατι που ενδιαφερει τους enthusiasts, ειναι τελειως διαφορετικη κουβεντα. Αν ηλεκτρικα οχηματα ενδιαφερουν επισης τους θεατες αγωνων, ειναι επισης παραπλησια κουβεντα. Οτι θα ειναι συνολικα καλυτερο οχημα (ταχυτερο, σταθεροτερο που μπορει να επιτυχει καλυτερους χρονους απο ενα αντιστοιχο θερμικο) δεν εχω καμμια αμφιβολια.
-
Τι να σου πω; Δε γνωρίζω. Μόνο προβληματίζομαι. Πόσο επηρεάζει το επιπλέον βάρος κι η έλλειψη συναισθήματος ένα αυτοκίνητο που αγοράζεις ακριβώς για αυτόν ακριβώς τον λόγο. Και όχι για οικονομία, ησυχία, οικολογική συνείδηση.
-
Πάντως το βάρος του model 3 perfomance είναι μικρότερο από BMW M4 και Mercedes C63 AMG.
Όσο για "ήχο" απο το μοτερ για τα παλιά ατμοσφαιρικά 6 /8 κύλινδρα ΝΑΙ μέσα , τα καινούργια είναι ρεζιλίκι συνδυασμός κλανιών στο πάτα και καρμπιρασιόν (ξέρετε τι είναι πιστεύω) στο άσε ... απάτη!
Χίλιες φορές η stelth ησυχία του perfomance δεν δίνεις και στόχο στα όργανα
-
κακα τα ψεματα σε supercar το Ν1 ειναι το συναισθημα
και τα ηλεκτρικα οσο και καλύτερα να είναι συναισθημα ΔΕΝ βγαζουν πως να το κάνουμε.
Ισως για κάποιους που θα γεννηθουν σε μια εποχη που δεν μεγαλωσαν θαυμαζοντας τον ηχο μιας Ferrari πχ να μην εχει σημασια
Ομως αυτη την στιγμη ολοι μας εχουμε μεγαλώσει με αυτοκινητα σε αφισες με κινητηρες να λυσανε , αυτο ειναι βιωμα δεν αλλαζει. Ισως γιαυτο ειναι τοσο σημαντικος ο ήχος για μας. Αν δεν ειχαμε βιωματα ίσως να μην μας ενοιαζε, δεν μπορω να το ξερω.
Σε μενα προσωπικα τα supercar με θερμικο κινητηρα μου αρεσουν και με εντυπωσιαζουν πολύ περισσότερο. Δεν αμφιβαλω οτι ενα ηλεκτρικο μπορει να είναι καλύτερο αλλα ο ηχος ειναι και το συναισθημα που μου βγαζουν ειναι πολύ εντονοτερο και σημαντικοτερο από τις επιδόσεις των ηλεκτρικων.
Βεβαια επειδη ποτε δεν θα μπορουσα να αγορασω τετοιο αμαξι με αφηνει αδιαφορο η αγορα του, ειναι μονο για πλουσιους, ποτε δεν θα έχω τα χρηματα να πάρω ενα. Ουτως ή άλλως για μενα στο μελλον μονο ηλεκτρικα. Δεν ξανααγοραζω θερμικό κινητηρα
-
Τι να σου πω; Δε γνωρίζω. Μόνο προβληματίζομαι. Πόσο επηρεάζει το επιπλέον βάρος κι η έλλειψη συναισθήματος ένα αυτοκίνητο που αγοράζεις ακριβώς για αυτόν ακριβώς τον λόγο. Και όχι για οικονομία, ησυχία, οικολογική συνείδηση.
Τα συναισθήματα είναι για τους γυναικωτους με τα υβριδικά και τα αέρια, οι πραγματικοί άντρες θέλουν απόλυτο έλεγχο και επιδόσεις!
Είναι απίστευτο ότι Το μειονέκτημα μίας μηχανής επιδόσεων, όπως είναι η έντονη οχλαγωγία, διαμέσου του μάρκετινγκ, έχει μετατραπεί σε πλεονέκτημα —> συναίσθημα.
-
@red_monster said in TESLA FORUM:
Τα συναισθήματα είναι για τους γυναικωτους με τα υβριδικά και τα αέρια, οι πραγματικοί άντρες θέλουν απόλυτο έλεγχο και επιδόσεις!
Είναι απίστευτο ότι Το μειονέκτημα μίας μηχανής επιδόσεων, όπως είναι η έντονη οχλαγωγία, διαμέσου του μάρκετινγκ, έχει μετατραπεί σε πλεονέκτημα —> συναίσθημα.
Αποψη σου την οποια δεν συμμεριζομαι αλλα δεν ειμαστε ολοι ιδιοι οποτε αν σε εκφραζει δικαιωμα σου αλλα εισαι μειωψηφια
Σε Supercars και σε παλια αυτοκινητα αντικες το συναισθημα και τα βιωματα που εχει κάποιος είναι πρωταρχικης σημασίας .
TESLA FORUM