-
@alexandros-k said in Aγορά μεταχειρισμένης Mercedes-Benz GLA 220 4matic:
γελιες με τετοιες μικρες διαφορές στην τιμη μ
Στα γρηγορα μια που θυμαμαι και ειδα εχθες ειναι το Qashqai Techna 2017 με την 220 του 2015..... αρα εχεις δικιο δεν ειναι ιδιας χρονολογιας λαθος μου.
Ειναι αληθεια οτι sτο diesel αν δεν το κινεις συχνά (πχ μονο 2 ημερες την εβδομαδα) τοτε σου βγαζει θεματα το αμαξι?
-
Ουτε με του 2015 τις τιμες ειναι κοντα οι τιμες του Qashqai . Καποιο λαθος κανεις.
Δεν παθαινει τιποτα αν δεν το κινεις πολυ συχνα. Αλλά δεν θελει δουλεμα μεσα στην πολη μονο. Θελει να βγαινεις και σε ανοιχτο δρομο να το δουλευεις σε υψηλες στροφες σχετικα για να καθαριζει το dpf (ενα φιλτρο καυσαεριων που εχουν τα ντιζελ) . -
Στα συστήματα ασφαλείας που κοιτάς, σιγουρέψου ότι έχει adaptive cruise control.
-
Συγχώνευση Θέματος:
@harry-t said in Aγορά μεταχειρισμένης Mercedes-Benz GLA 220 4matic:
Φίλοι μου καλησπέρα εχω ξεστραβωθει να σας διαβαζω ολο αυτο τον καιρο που ψαχνω για αγορά ΙΧ και πραγματικά με έχετε βοηθήσει πάρα πολύ με τις γνώσεις σας.
Η ερωτηση μου στο παρθενικό μου αυτο ποστ , έχει να κάνει με το ποια ειναι η γνωμη σας και στο τι θα πρεπει να προσεξω στην αγορα της Mercedes-Benz GLA 220 '15 4matic Urban.Απο γνωσεις εχω ελάχιστες βλεπετε δεν το εχω ψαξει καθολου με τα αμαξια καθως εδω και 14 χρονια ειμουν μια χαρα με ενα x-trail t30 του 2007 οπου ολο αυτο τον καιρο δεν μου ζητησε παρα μονο τα απαραιτητα χωρις να με αφησει ποτε και να μου βγαλει σοβαρες βλαβες... παρολα αυτα ηρθε ο καιρός να κάνω και εγω ενα δώρο στον εαυτο μου καθως τα παιδιά μεγάλωσαν και ετσι ηρθε η ωρα της ανανεωσης του οικογενειακου αυτοκινητου σε κάτι πιο σύγχρονο.
Σε αυτο το πνευμα θα ηθελα λοιπον να παρω ενα SUV ΑΥΤΟΜΑΤΟ που να εχει επάνω του ολα τα καμπανακια και τις σφυριχτρες της εποχης, απο πλευρας ανεσης και ενεργητικης ασφαλειας (Σύστημα Υποβοήθησης Παρκαρίσματος Αισθητήρας Ανίχνευσης Κόπωσης Agility Control, 7 Ταχύτητες Hill-Hold Assist Down Hill Assist Φώτα Bi-xenon Φώτα Ημέρας / Led, Σύστημα Start/Stop Σύστημα Πλοήγησης κλπ) χωρις ομως να ξοδεψω μια περιουσια .
Δεν σας κρύβω ότι το πρωτο που εκανα ηταν να παρω προσφορες και να κανω TD στα καινουργια Nissan Qashqai 2021 και Hyundai Tucson 2021 αλλα η 6μηνη και ανω παραδοση τους ηταν δεσμευτικη για εμενα καθως οι 6 μηνες με την ελλειψη που υπαρχει σε chips ευκολα γινονται χρόνος κατι που δρα αποτρεπτικα για εμενα καθως πρωτον ειμαι απο την φύση μου ανυπομονος και δεν θελω να μπλεξω να κυνηγιεμαι με την αντιπροσωπία Αλλά το κυριοτερο δεν θα εχω αμάξι να κινηθώ εως τότε καθως το X-trail θα δοθει ως ανταλλαγη για πρώτο καπάρο.
Ετσι λοιπον αποφασισα να κινηθω στην αγορα των μεταχειρισμενων οπου εκει ειδα το εξης οξύμωρο πχ Mercedes-Benz GLA 220 2016 και Qashqai 2017 να ειναι ανω κατω στις ιδιες τιμές με διαφορα τους να φτανει στο 1000ρικο για την Μερσεντες.
Ε καπου εκει μπερδεύτηκα και θέλω βοήθεια....
Απο την εμπειρια σας θεωρειτε καλη τη επιλογη του Mercedes-Benz GLA 220 καθως θελω ενα αμαξι με πολυτελη καμπινα, χωρις θορυβους κατα την κυληση του στον δρομο, να μπορει να με παει μια βολτα στην εξοχη με χαμηλη κλαταναλωση εντος και εκτος πολης και για μια 5ετια τουλαχιστον που θα το πουλησω να μην χασει την τιμη μεταπωλησης του οπως πχ το xtrail που πηγε στο ταληρο.
Τα παραπανω ειναι και οι αναγκες μου λοιπόν... πως το βλεπετε ειναι σωστη ως επιλογη η το σκεφτομαι λαθος....
Ολες οι γνωμες καλοδεχουμενες...
-
Η αληθεια ειναι πως μετα απο καμια δεκαρια μηνες με το αμαξι δε του βρισκω καποιο ιδιαιτερο θεμα. Ποιοτητα πολυ καλη, αισθηση πολυτελειας, δυναμη (163 ιπποι), ανεση και κρατημα αναφορας, καταναλωση (εντος στο 9αρι, εκτος 5αρι, μεση 7,2), καλες ρεπριζ, αυτοματισμοι, ποιοτητα ηχου μουσικης αριστη, συστηματα ασφαλειας υπερπροστατευτικα, πληροφοριες καθε στιγμη για τον κινητηρα, μπαταρια, πιεση ελαστικων, 3 βασικα μοντ εμφανισης των οθονων με καμια δεκαρια επιλογες το καθενα, απολαυστικη επικοινωνια με το αυτοκινητο μεσω της φωνης μου και παει λεγοντας. Ενα θεματακι ειναι μονο με τη συμπεριφορα του αυτοματου 7ταχυτου κιβωτιου που στις χαμηλες ταχυτητες ειναι διστακτικο στις αλλαγες και τοτε προχωρω σε διορθωτικες ενεργειες με τα παντλς. Επισης θα ηθελα λιγο πιο τραχια την συμπεριφορα στο φρεναρισμα (εκει οπου η Αλφα ρομεο ηταν αξεπεραστη). Το αμαξι εχει τα κρατηματα της ιταλικης σχολης συνδυασμενα με την ανεση της Γαλλικης και με ελαστικοτητα κινητηρα ιαπωνικης σχολης. Οι δεκαοχταρες με τα κοντι στα καλυτερα τους πετυχαινουν εντυπωσιακη εμφανιση και οδικη συμπεριφορα. Με τις 20αρες πιστευω πως θα εχανα σε πολλους τομεις που προανεφερα. Το αμαξι εχει ατελειωτο στριτ καρ χαρακτηρα, ταξιδιαρικο μα δεν ειναι για χωμα. Αν τωρα το αλλαζα θα το εκανα μονο για το διαδοχο της. Πραγματικα πολυ ολοκληρωμενη προταση.
-
@aea4tf said in MERCEDES-BENZ GLA:
Ετσι λοιπον αποφασισα να κινηθω στην αγορα των μεταχειρισμενων οπου εκει ειδα το εξης οξύμωρο πχ Mercedes-Benz GLA 220 2016 και Qashqai 2017 να ειναι ανω κατω στις ιδιες τιμές με διαφορα τους να φτανει στο 1000ρικο για την Μερσεντες.
Μήπως είναι κάποια μεμονωμένη περίπτωση αυτό που αναφέρρεις;
Τα περισσότερα QQ του 2017 με full εξοπλισμούς κτλ, θα τα βρεις από 19 έως 22 χιλιάρικα, ενώ αντίστοιχα τις GLA 220 του 2016 από 25-26 χιλιάρικα. -
Επειδή αρκετή κουβέντα έγινε για το vfm της gla και ότι ξεκινά από 35Κ να διευκρινιστεί ότι πλέον αυτή η τιμή και όλες οι υπόλοιπες που εμφανίζονται στον διαμορφωτή δεν υφίστανται γιατί αφορούν το μοντέλο το οποίο σε ενα μήνα παίρνει fl και δεν υπάρχει σε απόθεμα.
Το μοντέλο θα πάρει 4-5Κ στην αρχική τιμή των 35Κ αλλά θα προσφέρεται εξαρχής με τις μεγάλες οθόνες και όχι με τις 7αρες που ήταν ως τώρα.
Πρακτικά η τιμή εισόδου θα ματσαρει την νέα Χ1 τώρα αν θα ματσαρει και από εξοπλισμό θα δείξει.
Σίγουρα τώρα η προσθήκη των 2 οθονών πήγαινε αυτόματα το μοντέλο των 35Κ στα +40Κ.Eδω το fl.
Youtube Video -
@tkin73 said in MERCEDES-BENZ GLA:
Το μοντέλο θα πάρει 4-5Κ στην αρχική τιμή των 35Κ αλλά θα προσφέρεται εξαρχής με τις μεγάλες οθόνες και όχι με τις 7αρες που ήταν ως τώρα.
Εεε ναι καιρός ήταν, ντορπής πράγματα να πουλιέται τόσο φτήνα....έλεος, αστέρι είναι!! Να πάει στην σωστή βάση η τιμή, ώστε ένα αξιοπρεπές αμάξι να φτάνει την 50αρα, να ξέρουμε τι λέμε.
-
O διαμμορφωτής εμφανίζει της GLA από κοντά 39.000 ευρώ με φώτα αλογόνου. Δεν ξέρω αν είναι το fl μοντέλο (οι οθόνες στις photo είναι οι παλιές).
Πριν 3 χρόνια περίπου μου φαινόταν ακριβή στα 33.500 (χαχαχα)Όλα μα όλα γύρω μας έχουν ακριβίνει κατά 20-40% εκτός από τους μισθούς.
Απορώ ποιος θα δύναται να αγοράσει στο τέλος τέτοια entry level αμάξια.
Εκτός και αν η αύξηση των τιμών δεν είναι καθαρά λόγω ισόποσης αύξησης του κόστους αλλά αυξάνει και το περιθώριο κέρδους στα αμάξια που πωλούνται (αντισταθμίζοντας εν μέρει τις μικρότερες πωλήσεις είτε λόγω αδυναμίας αγοράς είτε λόγο περιορισμένης παραγωγής).
-
Ειχα ρωτήσει πριν κάνα δίμηνο αλλά τότε μου ειχαν πει ότι αναμένονται σημαντικές αυξήσεις άνω των 3Κ που όντως ήρθαν αλλά πλέον θα έχει τις καλές οθόνες από την βασική έκδοση. Αυτό όμως δεν επιβεβαιώνεται!
Το fl ουσιαστικά μου είχαν πει δεν θα έχει εξωτερικές διαφοροποιήσεις ιδιαίτερες αλλά κυρίως αυτό με τις οθόνες.
Στην πράξη ήρθαν οι αυξήσεις+4Κ στο βασικο μοντέλο αλλά οι καλές οθόνες παραμένουν έξτρα!
Για να βάλεις πλέον τις οθόνες πας 49Κ χωρίς μεταλλικό! Τραγική τιμή για απλή βενζίνη...με 41Κ παίρνεις πιο καλα εξοπλισμένη Χ1 με 170 και mild hybrid ...για να επιλέξεις την gla σε αυτα τα εύρη τιμών πρέπει να είσαι φανατικός της μάρκας. -
Λογικά θα πρέπει να ανεβάσει η εδώ BMW την τιμή της X1 τουλάχιστον 3-4 χιλιάρικα ακόμη.
Δεν είναι φυσιολογικό να έχει τέτοια διαφορά από την GLA.
Τότε θα επέλθει ισορροπία. -
@vagkirk said in MERCEDES-BENZ GLA:
Λογικά θα πρέπει να ανεβάσει η εδώ BMW την τιμή της X1 τουλάχιστον 3-4 χιλιάρικα ακόμη.
Τότε θα επέλθει ισορροπία.Πολυ πιθανό! Η Χ1 πρέπει να έχει τιμή ή εξοπλισμό λανσαρισματος.
-
Απορια: Ψαχνω και δε βρισκω πουθενα συζητηση για το EQA, το ηλεκτροκινητο αδερφακι της GLA. Δεν υπαρχει πουθενα; δεν εχει εκδηλωθει αγοραστικο ενδιαφερον; εντυπωση μου κανει.
-
Σε αυτές τις τιμές, το όποιο ενδιαφέρον είναι φιλολογικό.
-
Κινητήρα ρενώ έχει αυτό;
-
Ο Τράκης θα φταίει επηρεάζει τις πωλήσεις του ομίλου με τα βίντεο https://www.youtube.com/watch?v=f2XVR7Qp5pY και https://www.youtube.com/watch?v=2i9dT9pSCpE
-
@kapelis said in MERCEDES-BENZ GLA:
Τότε θα επέλθει ισορροπία.Πολυ πιθανό! Η Χ1 πρέπει να έχει τιμή ή εξοπλισμό λανσαρισματος.
Ποιο το νόημα του λανσαρισματος όταν δεν υπάρχουν αμάξια! Δλδ κλείστε την παραγγελία με 42Κ και όταν έρθει θα σας ζητήσουμε κάνα ταληρο ακόμα για να παραδώσουμε!
-
@dstou said in MERCEDES-BENZ GLA:
Σε αυτές τις τιμές, το όποιο ενδιαφέρον είναι φιλολογικό.
Δε θεωρω την τιμξ του EQA εξωφρενικη. Την τιμη της νεας A class ναι, αλλα με 45Κ φουλ εξοπισμενο ΕQA δεν το θεωρη υπρρβολικο
-
Ποιο το νόημα του λανσαρισματος όταν δεν υπάρχουν αμάξια! Δλδ κλείστε την παραγγελία με 42Κ και όταν έρθει θα σας ζητήσουμε κάνα ταληρο ακόμα για να παραδώσουμε!
Οι εισαγωγικές έχουν budget προβολής που τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα δεν μπορούσαν να απορροφήσουν τα ΜΜΕ οπότε πήγαινε και πηγαίνει σε εκπτώσεις λανσαρισματος. Οι εταιρείες θέλουν πως και πως να κυκλοφορήσει το μοντέλο να το δει ο κόσμος. καμία 200αρια μοντέλα πέφτουν στην αγορά γρήγορα. για κάποιους η αναμονή δεν είναι ίδια ούτε η τιμή. Μερικά μάλιστα τα δίνουν για κάνα 6μηνο σε vip πελάτες εταιρειών ενοικιάσεων. Θυμαμαι όταν ήταν να κάνω ένα tour σε πολλές πόλεις της Ελλάδας με παρακαλούσε σχεδόν η εταιρεία ενοικιάσεων να πάρω ένα CX 30 που είχαν για προβολη.
-
Οι εισαγωγικές έχουν budget προβολής που τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα δεν μπορούσαν να απορροφήσουν τα ΜΜΕ οπότε πήγαινε και πηγαίνει σε εκπτώσεις λανσαρισματος. Οι εταιρείες θέλουν πως και πως να κυκλοφορήσει το μοντέλο να το δει ο κόσμος. καμία 200αρια μοντέλα πέφτουν στην αγορά γρήγορα. για κάποιους η αναμονή δεν είναι ίδια ούτε η τιμή. Μερικά μάλιστα τα δίνουν για κάνα 6μηνο σε vip πελάτες εταιρειών ενοικιάσεων. Θυμαμαι όταν ήταν να κάνω ένα tour σε πολλές πόλεις της Ελλάδας με παρακαλούσε σχεδόν η εταιρεία ενοικιάσεων να πάρω ένα CX 30 που είχαν για προβολη.
Τι να σου πω δεν ξέρω τι κάνουν με τους vip πελάτες. Όταν η τιμή είναι ανοικτή και το αμάξι θα έρθει σε 10 μήνες με αυτά που βλέπεις γύρω σου πιστεύεις ότι δεν θα πάρει αύξηση η Χ1? Θα την δώσουν με περισσότερο εξοπλισμό -10Κ από την gla? Θα τα πάρουν στην παράδοση του αμαξιού..
Μετά κάποιος θα πει τι είναι 5Κ για bmw αν δεν μπορείς μην ασχολείσαι...
MERCEDES-BENZ GLA