-
Ήταν δίκαιο εγινε πράξη από 47.5Κ η fl gla! Πλέον στάνταρ η διπλή οθόνη με μια μικρή αναπροσαρμογη τιμής στα +11-12Κ!
https://www.mercedes-benz.gr/passengercars/mercedes-benz-cars/car-configurator.html/motorization/CCci/GR/el/GLA-KLASSE/OFFROADER
Θυμίζουμε ότι η Χ1 ( με το ληστρικο βέβαια επιτόκιο που ξεπερνά το 11%) ξεκινά κάτω από 40Κ ( χωρίς καμία προσαύξηση από την ώρα που κυκλοφόρησε).
Φυσικά για να είμαστε δίκαιοι και να λέμε όλη την αλήθεια δεν είναι ένα απλό fl καθώς υπάρχει προσθήκη ηλεκτροκινητηρα στον 1.3 163 άλογα με 14 επιπλέον ίππους (10kw).
Η τιμή βέβαια παραμένει απίστευτα ανεβασμένη συγκρίνοντας με την προηγούμενη αλλά και με την Χ1 -
Ναι αλλα για μερκ μιλαμε. Οχι για γκουντις και μακ ντοναλντ.
-
Το παραξήλωσαν αυτή τη φορά...
-
@spi_duster said in MERCEDES-BENZ GLA:
Ναι αλλα για μερκ μιλαμε. Οχι για γκουντις και μακ ντοναλντ.
Είναι γκουντις η Χ1; που είναι μεγαλύτερη παντού και 7Κ φθηνότερη με καλύτερο εξοπλισμό και δωρεάν το χρώμα; μόνο οι φανατικοί της μάρκας θα την επιλέξουν έναντι της Χ1.
-
Ούτε το λέξους το ux είναι φαστφουντένιο
-
Προσωπικα μου αρεσουν και τα 2. Τα οδηγησα αρκετα και τα 2. Προτιμησα gla την τελευταια φορα. Μακαρι να μου πανε ολα καλα και αν εχω την δυνατοτητα να τα συγκρινω παλι οταν θα ψωνισω παλι. Τα χρηματα που δινει καποιος για μια καινουρια μερκ ή bmw ή audi αν μη τι αλλο πιανουν τοπο. Τα λενε πριμιουμ γιατι κατι παραπανω εχουν παντα να δωσουν σε σχεση με τους αποδελοιπους.
-
Το πάτημα είναι όταν 40 αριζουν PSA, Ford, Nissan κοκ εμείς θα πουλάμε ίδιες τιμές; δεν το έκαναν στο προ fl, τώρα του έδωσαν και κατάλαβε...
-
Προσωπικα μου αρεσουν και τα 2. Τα οδηγησα αρκετα και τα 2. Προτιμησα gla την τελευταια φορα. Μακαρι να μου πανε ολα καλα και αν εχω την δυνατοτητα να τα συγκρινω παλι οταν θα ψωνισω παλι. Τα χρηματα που δινει καποιος για μια καινουρια μερκ ή bmw ή audi αν μη τι αλλο πιανουν τοπο. Τα λενε πριμιουμ γιατι κατι παραπανω εχουν παντα να δωσουν σε σχεση με τους αποδελοιπους.
Με τα +7Κ αν επέλεγες τώρα θα έπαιρνες μερκ ή Χ1;
-
Εν τω μεταξύ ούτε η GLA, ούτε η Χ1, είναι σωστές Merc και ΒΜW...
-
Ωκ να δεχθω οτι δεν ειναι ή οτι αλλο θετε. Επειδη ομως οταν χρειαστηκε να αποφασισω τα ειδα ολα, η GLA ηταν μονοδρομος.
-
@tkin73 said in MERCEDES-BENZ GLA:
Μα και οταν πηραμε την GLA, το 2020, δε τη χαριζανε. Παλι ακριβοτερη ηταν απο την Χ1, με 30+ αλογα παραπανω ( που φαινονται στο δρομο)
-
Κι εγω που νόμιζα ότι το Q3 είναι εξωφρενικό να κοστίζει 40χιλ ενω επι covid στην προσφορά είχε 34χιλ..
-
Ωκ να δεχθω οτι δεν ειναι ή οτι αλλο θετε. Επειδη ομως οταν χρειαστηκε να αποφασισω τα ειδα ολα, η GLA ηταν μονοδρομος.
Συγγνώμη, ποια γενιά GLA έχεις; Γιατί αν έχεις αυτήν (https://cartalk.gr/mercedes-benz-gla-200-163-hp-dct/), η ποιότητά της είναι για γέλια. Φωτάκια και λαμπάκια για τους ιθαγενείς, αλλά κάποια πλαστικά της είναι χειρότερα από Dacia. Ειδικά οι χειρολαβές που σκούζουν σα γουρούνι που το σφάζεις. Ντροπή που φέρει το Αστέρι.
-
Ναι αυτη την τελευταια, την αθλια του 2020. Ευχαριστω!
-
@john1987 said in MERCEDES-BENZ GLA:
Κι εγω που νόμιζα ότι το Q3 είναι εξωφρενικό να κοστίζει 40χιλ ενω επι covid στην προσφορά είχε 34χιλ..
Μια ολοκληρωμενη εκδοχη του απο ολες τις αποψεις ηταν στα 50 + στον Γκρατσια!
-
@realzeus said in MERCEDES-BENZ GLA:
Εν τω μεταξύ ούτε η GLA, ούτε η Χ1, είναι σωστές Merc και ΒΜW...
Εντάξει οκ θες από +70 και αλλαγή μοντέλου για να πας σε σωστές μερκ και BMW γνωστά είναι αυτά με 40 χιλιάρικα για 4.50μ αμάξι κάνεις παραχωρήσεις σε αυτές τις μάρκες.
-
@tkin73 said in MERCEDES-BENZ GLA:
Μα και οταν πηραμε την GLA, το 2020, δε τη χαριζανε. Παλι ακριβοτερη ηταν απο την Χ1, με 30+ αλογα παραπανω ( που φαινονται στο δρομο)
Εσύ μιλάς για το προ fl μοντέλο και για την προηγούμενη γενιά Χ1 που ως βασικά μοντέλα η μερκ ήταν φθηνότερη και εγώ σε ρωτάω για τα τρέχοντα μοντέλα με την διαφορά τιμής που έχουν στις βασικές εκδόσεις μιλάω για τα 170 άλογα της Χ1 που μάλλον και καλύτερες επιδόσεις έχει, χώρους, ποιότητα εσωτερικού, περισσότερο εξοπλισμό.
Θεωρώ ένας που είχε δίλημμα μεταξύ των 2 βλέποντας τις τιμές που ανακοίνωσαν θα τρέξει να πάρει την Χ1 και με ανοικτή τιμή!
Και 3Κ καπέλο να φάει που 1 χρόνο τώρα δεν έχει ούτε ευρώ αύξηση παλι μεγαλύτερο αμάξι θα πάρει πιο φρέσκο μοντέλο, όχι fl, πιο καλό εξοπλισμένο.
Επαναλαμβάνω μόνο το επιτόκιο της BMW είναι αποτρεπτικός παράγοντας για όποιον δεν ψωνίζει κασέρι. Δεν ξέρω τα επιτόκια της gla αλλά 11% αποκλείεται να είναι!
Αλήθεια πως γίνεται η οικονομία μας να αναβαθμιζεται σύμφωνα με τους οίκους και τα επιτόκια καταναλωτικων να έχουν τσιμπήσει +2% σε 1 χρόνο! -
Εννοείται ότι αυτό που παραλαμβανεις σε απτή και οδηγική εμπειρία σε πολλά από τα αμάξια των 3 είναι παραπάνω σε σχέση με τους υπόλοιπους το θέμα είναι να ανεβάζουν και την αξιοπιστία σε βάθος χρόνου γιατί αν θες άλλο ένα αμάξι σε κόστος για να το διατηρείς στην κατάσταση που πρέπει δεν το λες και πολύ πριμιουμ εμπειρία...
Οπως και το να δίνεις 50Κ και να το πουλάς 25Κ για να προλάβεις τις βλάβες δεν είναι πολύ κολακευτικό για τις εταιρείες... -
Η απτή ποιότητα κι η οδηγική εμπειρία που εξέλαβα στις τρεις GLA που δοκίμασα και στο Q3 PHEV ήταν μέτριες. Το Audi μάλιστα ήταν το χειρότερο από όλα. Οι GLA σώζονταν κάπως επειδή είχαν πολύ επιθετική τιμολόγηση. Όταν μιας Mercedes κοστίζει όσο ένα Opel Grandland, μπορείς να καταπιείς κάποιες ατέλειες γιατί καταλαβαίνεις ότι από κάπου θα έχει γίνει περικοπή κόστους. Προφανώς στο facelift αυτό πήγε περίπατο κι οι τιμές απογειώθηκαν.
Γενικώς η αίσθηση που μου άφησαν είναι ότι πουλάνε λόγω ονόματος κι όχι λόγω ουσίας. -
Στα 36-37 που ξεκινούσε ως τώρα με τις γνωστές ελλείψεις εξοπλισμού και κόστιζε όσο το γκραντλαντ σωστά ανεχοσουν τις εκπτώσεις ποιότητας.
Στα 47.5 που ξεκινά τώρα πάλι με ελλείψεις εξοπλισμού φαντάζομαι δλδ βάζοντας ένα πακέτο ή τα απαραίτητα που έχει το οπελ πηγαίνει στα 55Κ για πλάκα εκεί θα πρέπει να είναι αρκετές σκάλες πάνω για να δικαιολογεί τα +20 χιλιάρικα που ζητά.
Και όταν είναι να φτάσεις στα 55 για μια gla μετά δίνεις λίγα ακόμα και παίρνεις μια σοβαρή μερκ που σέβεται το όνομα της έστω και χωρίς έξτρα πακέτα
MERCEDES-BENZ GLA