-
Φυσικα και δεν ισχυουν ολα αυτα που γραφει ο Πηλιου. Φυσικα και δεν ειναι νεοφιλευθερα τα αυτονοητα που λεει ο Χαρισμα.
Φυσικα και μπορουν και δουλευουν οι ανθρωποι ανω των 50 σε χιλιους δυο τομεις εργασιας.
Επιδοματιες και πολυ κατω των 50 θα υπαρχουν παντα οπως και πολλοι που θα θεωρουν μονιμα πως η ατιμη κοινωνια ευθυνεται για οσα περνουν.
Επισης παντα λογω της πορειας της υγειας των υπαρχουν συμπολιτες που πρεπει να βγαινουν προωρα στην συνταξη.
Και βγαινουν αρκετοι. -
Γιατί να έχει γίνει έτσι το φόρουμ;
Κρίμα...
-
@alexandros-k said in Capitalism vs Communism Mother of all topics:
Φανη μου λες και μενα πως τα 300 γινονται 500? Και μαλιστα το θεωρεις και σιγουρο
Μπορεί να γίνουν 300, 500 ή 200. Επιλέγεις τι επενδυτικό προφίλ θες. Δεν είναι κάτι καινούργιο, γίνεται εδώ και 10ετίες. Στη Αγγλία π.χ. όταν δούλευα είχαν μαζευτεί περί τις 10.000 για την σύνταξή μου, σήμερα είναι πάνω από 20Κ. Και έχω και εγγυημένο το κεφάλαιο, άρα δεν το χάνω.
@harisma23 said in Capitalism vs Communism Mother of all topics:
Η αξεπέραστη σχεδόν δυσκολία είναι τι θα γίνει με τη γενιά που βγαίνει στη σύνταξη κατά την αλλαγή του συστήματος. Ποιος θα πληρώσει τις συντάξεις τους;
Συμφωνούμε, αλλά και αυτό γίνεται....το κάνεις σταδιακά, όχι από την μια ημέρα στην άλλη. Υπάρχουν μελέτες για το πως μπορεί να γίνει σταδιακά. Πάντως είναι το πιο δίκαιο σύστημα, ο καθένας παίρνει ό,τι του αναλογεί και για τα οποία έχει πληρώσει.
@gatoz said in Capitalism vs Communism Mother of all topics:
αλλα υπαρχουν και οι αναξιοπαθουντες κλπ
αρα ενα μερος πρεπει να κατευθυνεται προς τα εκει.Για αυτό υπάρχουν οι φόροι. Πληρώνω φόρους για κοινωνική πολιτική, δεν θέλω να γίνεται και με την σύνταξή μου.
@storm said in Capitalism vs Communism Mother of all topics:
Κρίμα...
Γιατί αντικατοπτρίζει την κοινωνία μας....υποσύνολο είναι και οι κοινωνία αυτή την εποχή είναι στα κάγκελα!!
-
@fanis75 said in Capitalism vs Communism Mother of all topics:
Κρίμα...Γιατί αντικατοπτρίζει την κοινωνία μας....υποσύνολο είναι και οι κοινωνία αυτή την εποχή είναι στα κάγκελα!!
Ποιος είναι στα κάγκελα ρε συ; Βλέπεις πουθενά κάποιον να είναι στα κάγκελα;;
Ακόμη και στο ΑΠΘ που ορισμένοι αντιεξουσιαστές/ακροαριστεροί/κομουνιστές πλακώθηκαν στο ξύλο για μία βιβλιοθήκη, ακόμη και αυτοί το έκλεισαν το μαγαζάκι και πήγαν για μπανάκι...
Είναι ο κακός καπιταλισμός.
Επανάσταση και μετά φραπεδιά ή φρέντο εσπρέσο, σαγιονάρα και παραλία παρέα με smartphone και social networks...Η ξεφτίλα της εποχής που ζούμε.
-
Ποιος είναι στα κάγκελα ρε συ; Βλέπεις πουθενά κάποιον να είναι στα κάγκελα;;
Όλους γύρω μου καθημερινά. Έτοιμοι να αρπαχτούν, να σε βρίσουν...ο κόσμος τα έχει παίξει. Επίσης τα τελευταία 2 χρόνια έχουν αυξαθεί με γεωμτερικό ρυθμό οι άνθρωποι που επισκέπτονται συμβούλους ψυχικής υγείας (σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά μιλαώ για Ελλάδα κυρίως). Ο κόσμος έχει λαλήσει!!
-
ok.
-
@criuser said in Capitalism vs Communism Mother of all topics:
Αν και οι περισσότεροι ψάχνουν να δουλεύουν και μετά την σύνταξη.
Δύο κατηγορίες ανθρώπων δουλεύουν και μετά την σύνταξη :
α) Αυτοί που πέταγαν αετό/ μαλακίστηκαν με τα ένσημα / δεν τους τα έφερε καλά η ζωή / έκαναν λάθος επιλογές( πείτε το όπως θέλετε ) και με την σύνταξη δεν βγάζουν ούτε τα φάρμακα
β) Αυτοί που κάνουν σχετικά ξεκούραστες δουλειές με πολύ καλές αποδοχές / έχουν δική τους επιχείρηση και την βγάζουν ξεκούραστα / χρειάζεται να ασχολούνται με την δουλειά 4-6 ώρες την μέρα .
Δεν υπάρχει 3η κατηγορία , πρέπει να είσαι μαζόχας / αντικοινωνικός / άκληρος / ή και στρατιώτης της εταιρίας για να συνεχίσεις να αφήσεις τα κόκκαλα σου στην δουλειά και να μην χαρείς την ελευθερία της σύνταξης .
Εγώ προσωπικά έχω 28 χρόνια ακόμα για σύνταξη και δεν το βλέπω να την φτάνω , στην πρώτη ευκαιρία συνταξιοδότησης θα το σκεφτώ πολύ σοβαρά , τρέμω στην ιδέα να δουλεύω (χειρωνακτική εργασία) μέχρι τα 67 -
Κρίμα...
Πλησιάζουν εκλογές μάλλον.
-
Δεν καταλαβαίνω που είναι το θέμα. Όλοι θέλουμε σύνταξη το νωρίτερο δυνατόν. Το θέμα λύνεται η με μεγαλύτερες εισφορές όσο εργάζεσαι (για να πάρεις σύνταξη νωρίς και να καλύψεις το επιπλέον διάστημα) η με μικρότερη σύνταξη όταν θα την πάρεις αν είναι προωρη. Θα ήταν μια καλή διαφοροποίηση του συνταξιοδοτικού κάτι τέτοιο.
-
@fiverg said in Capitalism vs Communism Mother of all topics:
Δεν καταλαβαίνω που είναι το θέμα. Όλοι θέλουμε σύνταξη το νωρίτερο δυνατόν. Το θέμα λύνεται η με μεγαλύτερες εισφορές όσο εργάζεσαι (για να πάρεις σύνταξη νωρίς και να καλύψεις το επιπλέον διάστημα) η με μικρότερη σύνταξη όταν θα την πάρεις αν είναι προωρη. Θα ήταν μια καλή διαφοροποίηση του συνταξιοδοτικού κάτι τέτοιο.
το θεμα ειναι πως σχεδον κανεις μεχρι σημερα στην Ελλαδα δεν εχει πληρωσει τη συνταξη που εχει παρει.
το ποσο μεγαλη συνταξη επαιρνες ειχε να κανει με το ποσο μπορουσε να πιεσει η συντεχνια σου τις κυβερνησεις και οχι με τις εισφορες σου.
το δε κοστος των προωρων συνταξεων (οχι αναπηρικων) ειναι 7δις/χρονο!
-
Η αξεπέραστη σχεδόν δυσκολία είναι τι θα γίνει με τη γενιά που βγαίνει στη σύνταξη κατά την αλλαγή του συστήματος. Ποιος θα πληρώσει τις συντάξεις τους;
Συμφωνούμε, αλλά και αυτό γίνεται....το κάνεις σταδιακά, όχι από την μια ημέρα στην άλλη. Υπάρχουν μελέτες για το πως μπορεί να γίνει σταδιακά. Πάντως είναι το πιο δίκαιο σύστημα, ο καθένας παίρνει ό,τι του αναλογεί και για τα οποία έχει πληρώσει.
Φάνη,
όπως είδες και σε προηγούμενο ποστ μου (με το παράδειγμα που έφερα) δεν είναι απλώς δύσκολη η μετάβαση, αλλά πραγματικό αγγούρι, που θα κρατήσει πολύ περισσότερο και από τη μία δεκαετία στην άλλη. Η ζημιά που έχει γίνει είναι τεράστια και η λύση μπορεί να δοθεί μόνο μετά από πολλές δεκαετίες δακρύων και ιδρώτα. -
Φάνη,
όπως είδες και σε προηγούμενο ποστ μου (με το παράδειγμα που έφερα) δεν είναι απλώς δύσκολη η μετάβαση, αλλά πραγματικό αγγούρι, που θα κρατήσει πολύ περισσότερο και από τη μία δεκαετία στην άλλη. Η ζημιά που έχει γίνει είναι τεράστια και η λύση μπορεί να δοθεί μόνο μετά από πολλές δεκαετίες δακρύων και ιδρώτα.Και ποιο ειναι το προβλημα αν η μεταβαση κρατησει 30 χρονια; Θα ειναι ενα πολυ πιο δικαιο συστημα. Η αλλαγη του ειναι επιβεβλημενη.
-
Φάνη,
όπως είδες και σε προηγούμενο ποστ μου (με το παράδειγμα που έφερα) δεν είναι απλώς δύσκολη η μετάβαση, αλλά πραγματικό αγγούρι, που θα κρατήσει πολύ περισσότερο και από τη μία δεκαετία στην άλλη. Η ζημιά που έχει γίνει είναι τεράστια και η λύση μπορεί να δοθεί μόνο μετά από πολλές δεκαετίες δακρύων και ιδρώτα.Συμφωνώ ότι είναι δύσκολη, αλλά δεν συμφωνώ ότι είναι τόσο δύσκολη ή ότι θα διαρκέσει τόσο πολύ. Θέληση να υπάρχει....παράδειγμα: μόνο την φοροδιαφυγή να πιάσουν και βγάλανε πάνω από το 50% των ετήσιων συντάξεων! Και υπάρχουν και άλλες πολλές λύσεις....βούληση δεν υπάρχει από κανέναν να αλλάξει τίποτα στο σύστημα.
-
@spiros-0 said in Capitalism vs Communism Mother of all topics:
Φάνη,
όπως είδες και σε προηγούμενο ποστ μου (με το παράδειγμα που έφερα) δεν είναι απλώς δύσκολη η μετάβαση, αλλά πραγματικό αγγούρι, που θα κρατήσει πολύ περισσότερο και από τη μία δεκαετία στην άλλη. Η ζημιά που έχει γίνει είναι τεράστια και η λύση μπορεί να δοθεί μόνο μετά από πολλές δεκαετίες δακρύων και ιδρώτα.Και ποιο ειναι το προβλημα αν η μεταβαση κρατησει 30 χρονια; Θα ειναι ενα πολυ πιο δικαιο συστημα. Η αλλαγη του ειναι επιβεβλημενη.
Το μοναδικό πρόβλημα είναι ότι καμιά κυβέρνηση δεν έχει την διάθεση να ενημερώσει τον κόσμο για τις θυσίες που θα χρειαστούν να κάνουν 2-3 γενιές και δεν φαίνεται να έχει την πρόθεση να ξεκινήσει τη μεταρρύθμιση.
-
@fiverg said in Capitalism vs Communism Mother of all topics:
το θεμα ειναι πως σχεδον κανεις μεχρι σημερα στην Ελλαδα δεν εχει πληρωσει τη συνταξη που εχει παρει.
το ποσο μεγαλη συνταξη επαιρνες ειχε να κανει με το ποσο μπορουσε να πιεσει η συντεχνια σου τις κυβερνησεις και οχι με τις εισφορες σου.
το δε κοστος των προωρων συνταξεων (οχι αναπηρικων) ειναι 7δις/χρονο!
να θυμησω....
ο μεσοτοιχιας μου στο εξοχικο: δεητζης υποχρεωτικης εκπαιδευσης, εργασια σαν καταγραφεας μετρησεων ρολογιων σε μικρο επαρχιακο δημο. 9-11 ωραριο, αντε καποιες φορες και 9-12. συνταξη στα 51 το 2009. ηταν η περιπτωση πριν τις εκλογες που ενας σκασμος συνδικαλες της δεη περασαν επι χοντρου καποια εθελουσια που τους επιανε. μισθος πριν βγει στη συνταξη, 3500. συνταξη 4300. εφαρπαξ 145000. κλαιει πλεον. με τα 1800 που του απεμειναν.ειναι ευκολο χαρη να αλλαξει το σκηνικο.
οτι πηρανε, πηρανε. τελος. ακομη και οτι εχουν ηδη λαβει ειναι υπερβολικα. συνταξη με βαση οτι προσεφερες.
η εφαρμογη του παραγω οσο μπορω και αμοιβωμαι οσα χρειαζομαι πιανει σε αλλες πολιτικες καταστασεις καθως εδω φαινεται οτι το 'χρειαζομαι' της εξισωσης εχει αλλες ερμηνειες. -
Φάνη,
Το μοναδικό πρόβλημα είναι ότι καμιά κυβέρνηση δεν έχει την διάθεση να ενημερώσει τον κόσμο για τις θυσίες που θα χρειαστούν να κάνουν 2-3 γενιές και δεν φαίνεται να έχει την πρόθεση να ξεκινήσει τη μεταρρύθμιση.
Αυτές που έχει ψηφίσει μέχρι τώρα ναι. Άλλωστε αυτές δημιούργησαν αυτό το άδικο σύστημα
-
Γάτε, εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτούς που βρήκαν την ευκαιρία και τα πήραν χοντρά όντας και πολύ νέοι. Το κράτος φταίει. Κι εγώ αν αύριο έβγαινε ένας νόμος και μου έδινε τη δυνατότητα να βγω στα 55 μου στη σύνταξη και να πάρω μια εφαπαξάρα εξαψήφια και μια συνταξάρα 4 χιλιάδων, θα τα έπαιρνα χωρίς δεύτερη σκέψη! Σεμνός και χαμηλοβλέπων όμως.
Πρόβλημα έχω με όλους τους μ@λ@κες συνταξιούχους ΔΥ ή ΔΕΚΟτζήδες που έχουν το θράσος σε συζητήσεις να χρησιμοποιούν την ατάκα "Γιατί όχι; Δεν τα έχουμε πληρώσει;" Τα πήρατε και καλά κάνατε, αφού βρέθηκαν οι μ@λ@κες που σας τα έδωσαν, αλλά το να προσπαθείτε να το δικαιολογήσετε είναι ΘΡΑΣΟΣ!
-
Πρόβλημα έχω με όλους τους μ@λ@κες συνταξιούχους ΔΥ ή ΔΕΚΟτζήδες που έχουν το θράσος σε συζητήσεις να χρησιμοποιούν την ατάκα "Γιατί όχι; Δεν τα έχουμε πληρώσει;" Τα πήρατε και καλά κάνατε, αφού βρέθηκαν οι μ@λ@κες που σας τα έδωσαν, αλλά το να προσπαθείτε να το δικαιολογήσετε είναι ΘΡΑΣΟΣ!
Φυσικά και δεν τα έχουν πληρώσει!!
-
Όλοι ξέρουμε παραδείγματα πρόωρων με τρελές απολαβές. Ξέρω άνθρωπο από δυνάμεις ασφαλείας που βγήκε στη σύνταξη (παλιά , όχι τώρα) , αρτιμελής και υγιέστατος στα 39 , όποιος μπορεί ας το χτυπήσει!!!
Αλλά ξέρω ότι το τρομακτικά μεγαλύτερο ποσοστό , ιδιωτικών υπαλλήλων αυτοαπασχολούμενων και λοιπών είναι στην ακριβώς απέναντι πλευρά. Πλήρωναν μια ζωή μερικοί αυξημένες εισφορές για να πάρουν τελικά....., άστο καλύτερα. Να μην μιλήσω για αγροτική σύνταξη η οποία είναι επιπέδου εξεφτελισμού!.
Νομίζω ότι το φαινόμενο των πρόωρων ήταν από τα πρώτα που τελείωσαν τα μνημόνια. Πάντως αν μπορούσα σήμερα όχι αύριο , θα έβγαινα στη σύνταξη και ας απέχω πάρα πολύ από αυτό!
Άσχετο και δε θέλω να το κάνω μηχανικοί vs όλοι οι άλλοι, αλλά τα καρδιολογικά και πάσης φύσεως ψυχοσωματικά προβλήματα θερίζουν τον κλάδο των μηχανικών και όχι δεν είναι από τις ουισκάρες που πίνουμε (αυτά παλιά, πλέον μόνο τσίπουρα). Θα μου πείς , τέτοιο κύκλο έχεις , τέτοιες παραστάσεις έχεις, αλλά όπως σε όλα τα ελ. επαγγέλματα ή τους ιδιωτικούς υπαλλήλους , το άγχος για τα προς το ζειν και της "προστασίας¨της σφραγίδας σου , έχει και τις επιπτώσεις του.
Κάτι τελευταίο , οι αριστερές ιδεολογίες παραδέχονται ότι η πνευματική εργασία είναι εξίσου επίπονη με την χειρωνακτική, δεν υπάρχει διάκριση στο έργο του εργαζομένου , αλλά στην καταπόνηση αυτού, για την παραγωγή του. Και ναι καταλαβαίνω ότι ο εργάτης δε μπορεί να δουλέψει στα 70 , από την άλλη δε μπορεί να παράξει κάτι καινούργιο ( εκτός των πεπατημένων και γνωστών) οποιοσδήποτε άνθρωπος που πρέπει να δουλέψει με το μυαλό του, ένα τυφλοσούρτη επαναλαμβανόμενο θα δουλεύει, δεν κατεβάζει εύκολα και ο νούς από ένα σημείο και μετά.....
-
Πάντως το αξιοπερίεργο είναι ότι πέραν του ότι μπορούσαν και έβγαιναν κάποιοι στη σύνταξη νωρίτερα,πήραν και σύνταξη μεγαλύτερη κι από τον τελευταίο ανώτατο μισθό τους! (ανωτέρο παράδειγμα γάτου).
Σε ποιο σύστημα είναι αυτό εφικτό;
Capitalism vs Communism Mother of all topics