-
Σε σχέση με την αδιάφορη χοντροπώλα την Tonale το προτιμώ έτσι πίσω.
-
Εμένα το πίσω μέρος και ιδίως το στυλ της μαύρης λωρίδας που διατρέχει τα φωτιστικά, μου αρέσει.
Πραγματικά έτσι και το βγάλουν όπως ακριβώς είναι σε αυτές της φωτογραφίες θα το λιγουρευόμουν απίστευτα. -
Μέτριο ρεντερινγκ του 2008 μου μοιάζει .
Ακολουθεί πολύ πιστά τις γραμμές του 2008 , πράγμα που στο Mokka πχ δεν έγινε, ελπίζω σε διαφοροποίηση γιατί η αν αυτή είναι η εικόνα της πιο ακριβής εξοπλιστικά έκδοσης , δε μπορώ να φανταστώ τις πιο προσγειωμένες πως θα είναι.
Μοιάζει απλά να κούμπωσαν άλλα φώτα μπροστά πίσω στο 2008 -
περιεργο κώλο έχει . Το υπόλοιπο πολύ όμορφο
-
Alfa Romeo Tonale Veloce 160
Είχα σήμερα το πρωί για περίπου 2 ώρες την Alfa Romeo Tonale στην ήπια υβριδική έκδοση με τα 160 άλογα. Διάστημα ικανό για να σχηματίσω μια άποψη. Δεν θα αναλωθώ στο αισθητικό κομμάτι, μιας και είναι κάτι τελείως υποκειμενικό. Προσωπικά την θεωρώ το ομορφότερο SUV που έχει σχεδιαστεί τα τελευταία 3 χρόνια (τουλάχιστον) και σίγουρα στο τοπ 5 των SUV διαχρονικά.
Η αίσθηση στο εσωτερικό είναι κατ'εμε υποδεέστερη. Δεν το θεωρώ άσχημα σχεδιασμένο, αλλά σίγουρα δεν πλησιάζει τα πρότυπα της εξωτερικής σχεδίασης. Καλά υλικά γενικά, ΟΚ συναρμογή, ποιοτική αίσθηση. Δεν μου άρεσε τόσο το φιλέτο αλουμινίου που διακοσμεί το ταμπλό (από την πλευρά του συνοδηγού κυρίως). Το βρήκα κάπως "φτηνό" αισθητικά... Φανταστικά τα paddles στο τιμόνι, αν και λίγο... υπερβολικά, δεδομένης της ισχύος και της κατηγορίας του αυτοκινήτου. Επίσης θέλουν συνήθεια, καθώς μπορούν πολύ εύκολα να εμποδίσουν την πρόσβαση στους μοχλούς των φλας. Η ψηφιακή οθόνη στη θέση του καντράν ευκρινέστατη και με πανέμορφα γραφικά. Το infotainment επίσης ικανό αν και... λιγότερο χορταστικό από τον ανταγωνισμό. Να σας πω κάτι όμως? Δεν πειράζει! Στην εποχή της υπερβολής, του over-design και της υπερ-ψηφιοποίησης που ζούμε, μια πιο μίνιμαλ προσέγγιση όπως αυτή της Tonale δεν βλάπτει.
Για εμένα το μεγαλύτερο μείον στο εσωτερικό ήταν τα καθίσματα. Θα επανέλθω και αργότερα στα καθίσματα, καθότι θεωρώ πως αποτελούν το μεγαλύτερο μειονέκτημα του αυτοκινήτου. Απελπιστικά σκληρά και άβολα. Ειδικά στην πλούσια έκδοση Editione Speziale (είναι ίδια και στη Veloce) με το συνδυασμό δέρματος και αλκαντάρα.
Στο δρόμο το αυτοκίνητο είναι ευχάριστο. Σαφέστατα σπορτίφ προσανατολισμός, αρπάζει εύκολα και νοιώθεις τα 160 άλογα στο έπακρο. Μπράβο στην Alfa σε αυτό το κομμάτι. Εκεί που τα περισσότερα σύγχρονα αυτοκίνητα μοιάζουν φιμωμένα (ακόμη και αυτοκίνητα αρκετά μεγαλύτερης ιπποδύναμης), τα 160 άλογα της Tonale φάνταζαν παρόντα στο μεγαλύτερο φάσμα λειτουργίας του κινητήρα. Σου έδινε περισσότερο την αίσθηση αυτοκινήτου με ιπποδύναμη 180+ αλόγων. Το αυτοκίνητο είχε αυτό το drama στο οποίο με έχουν συνηθίσει οι Alfa. Νοιώθεις μια βαβούρα, ότι κάτι γίνεται, και αποκομίζεις μια αίσθηση ταχύτητας και ισχύος πολύ μεγαλύτερη από αυτό που σου επικοινωνούν οι επιδόσεις "on paper". Οι οποίες στην περίπτωση της Tonale με τα 160 άλογα, δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο. Πατάς τέρμα το γκάζι, νοιώθεις το kickdown, νοιώθεις το γουργουρητό του μοτέρ, το ελαφρό τίναγμα προς τα πίσω, και πιάνεις τον εαυτό σου να χαμογελάει...
Επίσης ωραίο το κράτημα. Ικανό το αμάξι στις στροφές, σε προδιαθέτει να το πας γρήγορα και δεν γέρνει ιδιαίτερα. Δεν βρήκα ελαφρύ το τιμόνι, ούτε με μέτρια πληροφόρηση, όπως έχουν κατηγορήσει την Tonale διάφοροι δημοσιογράφοι που έχουν δοκιμάσει κατά καιρούς το αυτοκίνητο.
Η ανάρτηση είναι αρκετά σφιχτή. ΔΕΝ είναι άνετη, και σε καμία περίπτωση δεν λειτουργεί σαν μαγικό χαλί αποσβένοντας τις ανωμαλίες του οδοστρώματος. Παρόλα αυτά δεν κοπανάει. Έχει απόσβεση, απλά (και) σε αυτόν τον τομέα η έμφαση έχει δοθεί ξεκάθαρα στην σπορ οδήγηση.
Δοκίμασα και λίγο τα ηλεκτρονικά συστήματα. Adaptive cruise control και lane assist. Δούλεψαν άψογα και με ακρίβεια.
Εν κατακλείδι, το αυτοκίνητο είναι fun to drive με έμφαση στην οδηγική απόλαυση. Ωστόσο, αυτό έχει γίνει εις βάρος της άνεσης. Η οποία τολμώ να πω πως είναι κάτω του μετρίου για αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας. Τα καθίσματα είναι απαράδεκτα σφιχτά (η γυναίκα μου κατέβηκε από το αυτοκίνητο με πόνους στην πλάτη) και γενικά υπάρχει μια γενικότερη αίσθηση "σκλήρυνσης" σε όλα. Ανάρτηση, καθίσματα, θέση οδήγησης, ορατότητα, τα πάντα. Έχουν προσπαθήσει να σου δημιουργήσουν την αίσθηση GTV σε ένα SUV. Το πέτυχαν, αλλά μέσα σε όλο αυτό σκότωσαν τον χαρακτήρα του SUV. Νομίζω πως το παράκαναν. Ούτε η κατηγορία αλλά ούτε και η ιπποδύναμη δικαιολογούν τέτοια αίσθηση.
Θα το αγόραζα? Φυσικά και ναι! Πρόκειται για γλυπτό σε 4 τροχούς. Αξίζει τα 45-50 χιλιάρικα που κοστίζει? Μάλλον όχι, αν και ελάχιστα αυτοκίνητα πλέον δικαιολογούν την τιμή τους. Δεν είναι κακή αγορά. Απλά πρέπει να γίνει απόλυτα συνειδητά ώστε να μην υπάρξουν απογοητεύσεις. Ίσως τα 10 χιλιάρικα επιπλέον που κοστίζει η plug in έκδοση να αξίζουν το άλμα. Αλλά δεν την δοκίμασα, επομένως δεν μπορώ να έχω άποψη.
-
Πωλήσεις της μάρκας την τελευταιά 10ετία:
-
@fanis75 said in ΑLFA ROMEO FORUM:
Φανη και τα Μάζντα κάπου εκεί είναι, μπορεί και χειροτερα.Βέβαια αν τα Μάζντα ήταν έστω 1.800κυβικα θα είχαν πολλές περισσότερες πωλήσεις.
Τι σημαίνει;
-
@gtsartsal said in ΑLFA ROMEO FORUM:
Φανη και τα Μάζντα κάπου εκεί είναι, μπορεί και χειροτερα.Βέβαια αν τα Μάζντα ήταν έστω 1.800κυβικα θα είχαν πολλές περισσότερες πωλήσεις.
Τι σημαίνει;
Τίποτα! απλά το βρήκα σε ένα άρθρο και το έβαλα. Γιατί μου έκαναν εντύπωση οι τόσο χαμηλές πωλήσεις, ακόμα και όταν υπήρχε η ΜιΤο και η Τζιουλιέτα.
-
Οι Πωλήσεις στη χώρα μας είναι αυτές;
-
@tsimisde said in ΑLFA ROMEO FORUM:
Οι Πωλήσεις στη χώρα μας είναι αυτές;
Ακριβώς
-
Τι σημαίνει;
Mazda
2023: 1387
2022: 657
2021: 453
2020: 212Δεν το λες κάπου εκεί με διπλάσιες τριπλάσιες πωλήσεις διαφορά.
-
@super-t said in ΑLFA ROMEO FORUM:
Τι σημαίνει;
Mazda
2023: 1387
2022: 657
2021: 453
2020: 212Δεν το λες κάπου εκεί με διπλάσιες τριπλάσιες πωλήσεις διαφορά.
Δεν έψαξα πολύ αλλά για το 2022 τα 415 ήταν mazda 2.
Τα υπόλοιπα ήταν 242. Η αλφα δλδ είχε περισσότερο για το 2022 χωρίς να έχει αυτοκίνητο πόλης και μάλιστα από τα φθηνότερα που μπορεί να αγοράσει κάποιος. -
Μην ξεχνάτε όμως ότι αυτή τη δεκαετία, υπήρξε μια περίοδος όπου δεν είχαμε Mazda στην Ελλάδα, είχε χαθεί από το προσκήνιο και επίσης, οι προτάσεις της, είναι εκτός τόπου και χρόνου για τα Ελληνικά δεδομένα, τα μεγάλα οχήματα της είναι αλησιαστα λόγω κυβισμού και ότι άλλο έρχεται μαζί με αυτά (τεκμήρια , φόρος πολυτελείας κτλ) επομένως, παλεύει στην ουσία με ένα μοντέλο, το Mazda 2 το οποίο είναι το πιο προσιτό της γκάμας. Και γενικά, είναι μια μάρκα η οποία τιμολογιακά, είναι προσιτή σε ένα ευρύτερο κοινό συγκριτικά με την Alfa. Και επίσης, αν παρατηρήσατε, τις χρονιές που είχε Giulietta & MiTo στη γκάμα, είχε περισσότερες πωλήσεις, όχι χαοτική διαφορά συγκριτικά με τις επόμενες χρονιές, σίγουρα όμως εμφανής....
-
Οι πωλήσεις της μάζντά κρίνονται έως και εντυπωσιακές λαμβάνοντας υπόψη τον παράγοντα κυβικά: την παλαιότητα οριζμένων μονδέλων: ή την ανυπαρξία ικανής γκάμας υβριδίων.
-
Η Άλφα Τονάλε είναι υπέροχο αυτοκίνητο. Να μοιάζει στα σημεία με το πιο όμορφο και πρώτο σε πωλήσεις 2008, δεν είναι κακό. Αυτά είναι τα καλά του να βρίσκεται μια φίρμα εντός μεγάλου ομίλου. Την πήρε γείτονας σε κόκκινο. Μου έτρεξαν τα σάλια. Βέβαια ακόμη και τώρα αν πήγαινα σε Άλφα μόνο η Τζούλια που κάτι τριαρες, πεντάρες ή Α4 ή c200 τις έχει για πρωινό. Οι πωλήσεις ποτέ δεν επηρέαζαν την τελική επιλογή μου. Το ότι η κορολλα πουλά πχ σα ζεστό ψωμί δε σημαίνει πως θα μπορούσε να φερει και το οικόσημο.
-
Δε νομίζω οτι μοιαζει καπου με το 2008.Δεν εχουν και καμία σχέση.
-
@kostis20 said in ΑLFA ROMEO FORUM:
Δε νομίζω οτι μοιαζει καπου με το 2008.Δεν εχουν και καμία σχέση.
Κάποιος το ανέφερε πιο πάνω. Μάλιστα βρήκε και πολύ κόσμο να τον επιβραβεύει για αυτή την διαπίστωση. Δε στέκομαι όμως σε αυτό. Τεσπά προσωπικά συμφωνώ με την περιγραφή που της δίνει το caroto.
-
Τεχνικά πάντως δεν έχει καμία σχέση η Tonale με το 2008. Εντελώς διαφορετικές πλατφόρμες.
-
Εννοείται.
-
Φυσικά και δεν έχει.
ΑLFA ROMEO FORUM