-
Βασικά δεν είναι το αν έχεις να πληρώσεις το φόρο , προφανώς και έχεις , αλλά αν αισθάνεσαι το υπερκορόϊδο πληρώνοντας , όταν γύρω σου ακριβότερα οχήματα λιανικής δεν τον πληρώνουν.
Το θέμα δεν είναι οικονομικό , αλλά πόσο πολύ θέλεις να αγοράσεις το κάθε δίλιτρο έτσι ώστε να παραβλέψεις αυτήν την κοροϊδία. -
@iceman7 said in SUV/Crossovers Forum:
Που επίσης έχουν μια συντηρητική αντιπροσωπεία με ελάχιστα και πιο ακριβά σερβις συνεργεία.
Είδα και τις συμπεριφορές τους όταν έψαχνα το lbx.@iceman7 said in SUV/Crossovers Forum:
Μια ακόμα διάφορα αντίληψης.
Ευγενικοί ήταν αλλά έχοντας κάνει και Αγγλία ξέρω να ξεχωρίσω πραγματική ευγενεια.
Όλο με εταιρικά και εφοπλιστές ασχολούνταν.
Απορώ πως ασχολήθηκαν και μαζί μου.
Και στην τελική θέλω να έχω επιλογή στο σέρβις και όχι να πηγαίνω στην inschape.Νομίζω πως είσαι υπερβολικός. Οι πωλητές της Lexus είναι απόλυτα Επαγγελματίες και όσο αρμόζει φιλικοί. Εξάλλου δεν είμαστε φιλαράκια να κάνουμε χαζομαρίτσες και δεν ειναι αυτός ο ρόλος τους
-
@civil357 said in SUV/Crossovers Forum:
Βασικά δεν είναι το αν έχεις να πληρώσεις το φόρο , προφανώς και έχεις , αλλά αν αισθάνεσαι το υπερκορόϊδο πληρώνοντας , όταν γύρω σου ακριβότερα οχήματα λιανικής δεν τον πληρώνουν.
Το θέμα δεν είναι οικονομικό , αλλά πόσο πολύ θέλεις να αγοράσεις το κάθε δίλιτρο έτσι ώστε να παραβλέψεις αυτήν την κοροϊδία.Oπότε επιλέγεις λ.χ. vag ή psa με κινητήρες 1.2 και 1.5 σε αυτοκίνητα 1700 κιλών και άνω τα οποία σε 12μηνη χρήση η διαφορά στη βενζίνη που καταναλώνουν σε σύγκριση με τον δίλιτρο hev υπερβαίνουν κατά πολύ τον φόρο πολυτελείας, ωστόσο τα σκας στη βενζίνη αντί για τον φ.π. και αισθάνεσαι ότι γύρισες την πλάτη στην κοροιδία του κράτους με τον φ.π.
Από άποψη επιδόσεων, ενεργητικής ασφάλειας και αξιοπιστίας δύσκολα συγκρίνεται ο δίλιτρος της toyota με τον 1.5 του vag και 1.2 psa, οπότε υπάρχουν πολλοί σοβαροί λόγοι να επιλέξει κάποιος δίλιτρο hev, όταν κατανοήσει ότι το ποσό του φ.π. το γλυτώνει λόγω της διαφοράς στην κατανάλωση. Εάν κάποιος, παρά το γεγονός ότι εξοικονομεί τουλάχιστον ένα χιλιάρικο ετησίως από βενζίνη, αισθάνεται κορόιδο με τον φ.π. αλλά δεν αισθάνεται κορόιδο με τα 2 ευρώ στη τιμή της βενζίνης, πάω πάσο. -
Παλι λαθος τροπη πηρε το θεμα...με το κολλημα ορισμενων με τον ΦΠ.
Απορω πως καποιος αγοραζει αυτοκινητο αξιας >30-35Κ και δεν θα μπορει να πληρωσει τα 440ε/χρονο. Επισης ειναι και θεμα επιλογων...
Αλλος θα κοιταξει να αγορασει αυτο που θελει και δεν ενδιαφερεται για τα εξτρα 440ε ή αλλος θελει να αλλαζει οχημα ανα 5 ετη και δεν τον νοιαζει τιποτα αλλο παραμονο η μεταπωληση του στην 5ετια.
Αλλα εκτος απο ΦΠ πληρωνουμε ενα καρο αλλους γ@μησιατικους φορους αλλα εκει δεν μας πειραζει? Η βενζινη που βαζουμε εχετε δει φορο ετσι?
Στην τελικη μην αγοραζετε 2λτ ρε σεις οσοι δεν θελετε για λογους δικους σας αλλα μην γραφετε καθε φορα τα ιδια...Οταν θα πατε στην Μπεμβε ή Μερτσεντα ή Αουντι και σας φορεσει το εξτραδακι στο σερβις ή πιθανη βλαβη καντε υπολογισμους με ΦΠ vs τυχον κοστη βλαβων και δειτε αν ειστε κερδισμενοι ή χαμενοι στο συνολο.
-
@wantone said in SUV/Crossovers Forum:
Ξερεις πολυ κοσμο που δινει 50κ για αμαξι; 1 αυτο. Μελη του φορουμ δινουν 40-45κ για αμαξι και παλι δεν εχουν για ΦΠ.
Εσυ γιατι δεν αγοραζεις διλιτρα και εχεις <2λιτρα αμαξια?
Ρε συ παρακολουθείς την κουβέντα!?!? Ο παγωμένος μίλησε για το "πρόβλημα" των Λέξους που ειναι δίλιτρα και πάνω σε αυτό απάντησα. Τα 2λιτρα Λέξους λοιπον ειναι στα 40Κ+, άρα για αυτά μιλάω και μιλάω για κάποιον που δίνει τόσα χρήματα για αμάξι - λίγος ή πολύς κόσμος ειναι αδιάφορο!
όσο για εμένα, δεν σε αφορά αλλά ειναι απλό: γιατί δεν έχω χρήματα να πάρω 2λιτρο, εαν ειχα θα είχα ήδη ένα UX στο γκαράζ μου. Δεν με απασχολούν τα κυβικά, ποτέ δεν με απασχόλησαν - με απασχολεί κυρίως η τιμή αγοράς και μετά η κατανάλωση.
-
Το θέμα δεν είναι οικονομικό , αλλά πόσο πολύ θέλεις να αγοράσεις το κάθε δίλιτρο έτσι ώστε να παραβλέψεις αυτήν την κοροϊδία.Δεν συμφωνώ, γιατι τον ίδιο φόρο πληρώνεις και στα καύσιμα, οπότε εαν αισθάνεσαι κορόϊδο να πληρώνεις ΦΠ, γιατί δεν αισιάνεσαι να πληρώνεις τον διπλάσιο φόρο στα κάυσιμα?
-
@nmsm2 said in SUV/Crossovers Forum:
Το θέμα δεν είναι οικονομικό , αλλά πόσο πολύ θέλεις να αγοράσεις το κάθε δίλιτρο έτσι ώστε να παραβλέψεις αυτήν την κοροϊδία.Oπότε επιλέγεις λ.χ. vag ή psa με κινητήρες 1.2 και 1.5 σε αυτοκίνητα 1700 κιλών και άνω τα οποία σε 12μηνη χρήση η διαφορά στη βενζίνη που καταναλώνουν σε σύγκριση με τον δίλιτρο hev υπερβαίνουν κατά πολύ τον φόρο πολυτελείας, ωστόσο τα σκας στη βενζίνη αντί για τον φ.π. και αισθάνεσαι ότι γύρισες την πλάτη στην κοροιδία του κράτους με τον φ.π.
Από άποψη επιδόσεων, ενεργητικής ασφάλειας και αξιοπιστίας δύσκολα συγκρίνεται ο δίλιτρος της toyota με τον 1.5 του vag και 1.2 psa, οπότε υπάρχουν πολλοί σοβαροί λόγοι να επιλέξει κάποιος δίλιτρο hev, όταν κατανοήσει ότι το ποσό του φ.π. το γλυτώνει λόγω της διαφοράς στην κατανάλωση. Εάν κάποιος, παρά το γεγονός ότι εξοικονομεί τουλάχιστον ένα χιλιάρικο ετησίως από βενζίνη, αισθάνεται κορόιδο με τον φ.π. αλλά δεν αισθάνεται κορόιδο με τα 2 ευρώ στη τιμή της βενζίνης, πάω πάσο.Το θέμα δεν είναι οικονομικό , αλλά πόσο πολύ θέλεις να αγοράσεις το κάθε δίλιτρο έτσι ώστε να παραβλέψεις αυτήν την κοροϊδία.
Αυτό περιλαμβάνει είτε την ανώτερη οδήγηση που μπορεί να σου προσφέρει ένα Cx-5 ή 30 είτε οι επιδόσεις του δίλιτρου Cc σε σχέση με το 1.8 ( και όποιο άλλο συν έχει αυτή η επιλογή), είτε οποιοδήποτε άλλο προτέρημα βλέπει κάποιος στο δίλιτρο που επιλέγει να αγοράσει.
-
@fanis75 said in SUV/Crossovers Forum:
Το θέμα δεν είναι οικονομικό , αλλά πόσο πολύ θέλεις να αγοράσεις το κάθε δίλιτρο έτσι ώστε να παραβλέψεις αυτήν την κοροϊδία.Δεν συμφωνώ, γιατι τον ίδιο φόρο πληρώνεις και στα καύσιμα, οπότε εαν αισθάνεσαι κορόϊδο να πληρώνεις ΦΠ, γιατί δεν αισιάνεσαι να πληρώνεις τον διπλάσιο φόρο στα κάυσιμα?
Καλά εννοείται ότι και εκεί έτσι αισθάνομαι , αλλά εκεί πλούσιοι - φτωχοί , δίλιτροι - παπάκια , όλοι τον ίδιο φόρο πληρώνουμε. Ισότητα στο δούλεμα.
-
Μια ακόμα διάφορα αντίληψης.
Ευγενικοί ήταν αλλά έχοντας κάνει και Αγγλία ξέρω να ξεχωρίσω πραγματική ευγενεια.Μη του! Αλλά πάντα μιλαώ για την Ελληνική πραγματικότητα και οι εντυπώσεις μου ήταν άριστες, για Ελλάδα όχι για ΗΒ. Έχω πάει σε πάνω από 50 εξουσιοδοτημένους εμπόρους, στην Λέξους ήταν μακραν οι πιο ευγενικοί και η καλύτερη εμπειρία. Ουσιαστικά με εξυπηρέτησαν στο 100% αυτών που ζήτησα χωρίς καν να θέλω να αγοράσω!
Τώρα για τους χώρους, είναι επίσης υποκειμενικό. Προσωπικά έχω γράψει ότι οι χώροι ειναι το τελευταίο πράγμα που με απασχολεί σε ένα αυτοκίνητο (ποτέ δεν είχα αγοράσει αυτοκίνητο που είχε χώρους), δεν το έχω καν ως κριτήριο! Οπότε τα τζαπάν με καλύπτουν μια χαρά. Εαν ήθελα χώρους, ναι μάλλον δεν θα τα κοίταζα (τουλάχιστον στα λεφτά που θέλω να διαθέσω).
Για το σέρβις, δεν με ενοχλεί επίσης, γιατι α) και η bmw 2 σέρβις έχει ολα και όλα και β) έτσι και αλλιώς πάω inchacpe γιατί ειναι με τα πόδια από το σπίτι μου.
Τώρα το 2λιτρο, σε αυτές τις τιμές δεν το δέχομαι ώς ανασταλτικό παράγοντα. Γιατί δεν γίνεται κάποιον να τον ενοχλούν (ή να τον επιβαρύνουν) τα €35/μήνα για τον ΦΠ αλλά να είναι ΟΚ με τα επιπλέον €80-90 σε καύσιμα (όπου το 80% ειναι φόροι).
Οταν γραφω για χωρους δεν εννοω μόνο χώρους για να βαζεις πραγματα αλλά και τον αερα, την άνεση!
Τα τογιότα τα κανανε ακόμα πιο κλειστοφοβικά, περιορισμένα, με αθλια καθισματα !
Πνίγεσαι ειδικά αν έχεις και καμία μαυρη οροφή! -
Σε ένα CX-30, κάποιος που δεν βγαίνει εκτός δρόμου και η επαφή με χιόνια είναι 1 φορά στα 2-3 χρόνια, πιστεύετε ότι αξίζει να πάει σε AWD; Η διαφορά είναι στα 3.000€ περίπου.
-
Από άποψη επιδόσεων, ενεργητικής ασφάλειας και αξιοπιστίας δύσκολα συγκρίνεται ο δίλιτρος της toyota με τον 1.5 του vag και 1.2 psa, οπότε υπάρχουν πολλοί σοβαροί λόγοι να επιλέξει κάποιος δίλιτρο hev, όταν κατανοήσει ότι το ποσό του φ.π. το γλυτώνει λόγω της διαφοράς στην κατανάλωση. Εάν κάποιος, παρά το γεγονός ότι εξοικονομεί τουλάχιστον ένα χιλιάρικο ετησίως από βενζίνη, αισθάνεται κορόιδο με τον φ.π. αλλά δεν αισθάνεται κορόιδο με τα 2 ευρώ στη τιμή της βενζίνης, πάω πάσο.Το θέμα δεν είναι οικονομικό , αλλά πόσο πολύ θέλεις να αγοράσεις το κάθε δίλιτρο έτσι ώστε να παραβλέψεις αυτήν την κοροϊδία.
Αυτό περιλαμβάνει είτε την ανώτερη οδήγηση που μπορεί να σου προσφέρει ένα Cx-5 ή 30 είτε οι επιδόσεις του δίλιτρου Cc σε σχέση με το 1.8 ( και όποιο άλλο συν έχει αυτή η επιλογή), είτε οποιοδήποτε άλλο προτέρημα βλέπει κάποιος στο δίλιτρο που επιλέγει να αγοράσει.
Κανεις δεν αντέχει το νταβατζιλίκι του ΦΠ!
Εχουμε καραγκιόζηδες πολιτικους και αναλογο προσωπικό στο αρμόδιο Υπουργείο!
Δεν ειναι για τις περισσότερες περιπτωσεις το πόσα θα δώσεις στα 10 χρόνια αλλά στο οτι ουσιαστικά παντρεύεσαι το αμάξι!
Μηδεν μεταπώληση εχει ένα διλιτρο! -
Καλά εννοείται ότι και εκεί έτσι αισθάνομαι , αλλά εκεί πλούσιοι - φτωχοί , δίλιτροι - παπάκια , όλοι τον ίδιο φόρο πληρώνουμε. Ισότητα στο δούλεμα.
Συμφωνούμε. Αλλά π.χ. γιατι να μην προτιμήσει κάποιος να πληρώσει €440/έτος σε ΦΠ αντί για €1.000/χρόνο σε φόρο καυσίμου (από διαφορά κατανάλωσης)? Αυτό λέω, ότι πληρωνεις έναν φόρο με τον ΦΠ για να γλυτώσεις άλλους φόρους που ειναι μεγαλύτεροι.
-
@vigor-0 said in SUV/Crossovers Forum:
Σε ένα CX-30, κάποιος που δεν βγαίνει εκτός δρόμου και η επαφή με χιόνια είναι 1 φορά στα 2-3 χρόνια, πιστεύετε ότι αξίζει να πάει σε AWD; Η διαφορά είναι στα 3.000€ περίπου.
Με μια γρηγορη απαντηση...οχι.
Εχει και τα συν της η τετρακινηση βεβαια αλλα εδω εχει να κανει με τις επιλογες και το σκεπτικο του καθενος (και ποσο θελει να δωσει αυτο το εξτρα ποσο). -
Οταν γραφω για χωρους δεν εννοω μόνο χώρους για να βαζεις πραγματα αλλά και τον αερα, την άνεση!
Ναι το ξέρω και εγώ για αυτους τους χώρους λέω. Μια χαρά άνετα κάθομαι στην θέση του οδηγού και μια χαρά και ο γιός μου πισω. Δεν με απασχολούν οι χώροι της καμπίνας, ποτέ δεν με απασχόλησαν. Επίσης, δεν νοιώθω κλειστοφοβικά, κάθε άλλο.
-
Συμφωνούμε. Αλλά π.χ. γιατι να μην προτιμήσει κάποιος να πληρώσει €440/έτος σε ΦΠ αντί για €1.000/χρόνο σε φόρο καυσίμου (από διαφορά κατανάλωσης)? Αυτό λέω, ότι πληρωνεις έναν φόρο με τον ΦΠ για να γλυτώσεις άλλους φόρους που ειναι μεγαλύτεροι.
Θα στο αντιστρέψω , κάπου οι κάτοχοι υβριδικών τογιότα κρίνετε με τις οδηγικές σας συνήθειες-διαδρομές το σύνολο ( οκ κατανοητό) .
Προσωπικά ειλικρινά δε βρίσκω το λόγο να αγοράσω δίλιτρο ψψ για να μπλέκω στο μποτιλιάρισμα. Διαπρέπει εκεί συμφωνούμε , αλλά νομίζω ότι ακόμα και η ίδια η τογιοτα για αυτό το ρόλο έχει το yc. Κοινώς για τη δική μου χρήση που είμαι στη φάση αναζήτησης Suv , ( μεγάλα ταξίδια , επαρχιακοί , πατημένοι χωματόδρομοι κλπ) δε μου κάνει (προσωπική αίσθηση).
Δε γράφω μην επιλέγεις το ΨΨ γιατί είναι δίλιτρο. Γράφω αν επιλέξεις ένα δίλιτρο ( πχ τα δίλιτρα πετρέλαια της X1 ή το δίλιτρο Cx-30) , θα το κάνεις συνειδητά , γνωρίζοντας ότι σε πιάνει κορόϊδο το κράτος , αλλά εσύ πιστεύεις ότι βγαίνεις κερδισμένος κάπου αλλού. Έμαθα να ζω με αυτή την κοροϊδία , αν το αποφασίσω θα συνεχίσω να την πληρώνω, δεν παύει όμως να γκρινιάζω για αυτή. -
@vigor-0 said in SUV/Crossovers Forum:
Το AWD είναι πάντα χρήσιμο ανεξαρτήτως χώματος και χιονιού εάν έχεις οδηγικές ανησυχίες.
Από τις εκκινήσεις με ψιλόβροχο στα φανάρια, τις ανηφορικές φουρκέτες, την συμπεριφορά στην σκονισμένη καλοκαιρινή ελλαδίτικη άσφαλτο γυαλί, τo DSC που έχει πολύ μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στις επαναφορές της μούρης όταν μπορεί όχι μόνον να κόψει κατα τροχό αλλά και να δώσει κατά άξονα ροπή κτλ κτλ τα πλεονεκτήματα του AWD είναι άπειρα αν μιλάμε για κυριλέ ασφαλή ενθουσιώδη οδήγηση. Για μένα αντισταθμίζουν κατά πολύ το μειονέκτημα κόστος/βάρος/κατανάλωση/περιπλοκότητα.
-
Ξερεις πολυ κοσμο που δινει 50κ για αμαξι; 1 αυτο. Μελη του φορουμ δινουν 40-45κ για αμαξι και παλι δεν εχουν για ΦΠ.
Εσυ γιατι δεν αγοραζεις διλιτρα και εχεις <2λιτρα αμαξια?
Ρε συ παρακολουθείς την κουβέντα!?!? Ο παγωμένος μίλησε για το "πρόβλημα" των Λέξους που ειναι δίλιτρα και πάνω σε αυτό απάντησα. Τα 2λιτρα Λέξους λοιπον ειναι στα 40Κ+, άρα για αυτά μιλάω και μιλάω για κάποιον που δίνει τόσα χρήματα για αμάξι - λίγος ή πολύς κόσμος ειναι αδιάφορο!
όσο για εμένα, δεν σε αφορά αλλά ειναι απλό: γιατί δεν έχω χρήματα να πάρω 2λιτρο, εαν ειχα θα είχα ήδη ένα UX στο γκαράζ μου. Δεν με απασχολούν τα κυβικά, ποτέ δεν με απασχόλησαν - με απασχολεί κυρίως η τιμή αγοράς και μετά η κατανάλωση.
Με αυτη την λογικη ολος ο κοσμος αν ειχε χρηματα εφοπλιστων θα αγοραζε αμαξια 200κ. ομως επηδη δεν ειναι εφοπλιστες τοτε προσεχει τι αγοραζει να μην πληρωνει πολλα.
-
Kαμμια σχεση το ενα με το αλλο. Το καυσιμο μπορεις να μην το βαλεις ενω ΦΠ ειναι παγιο ακομα και να το κοιτας πληρωνεις.
Εαν δεν βάλεις καύσιμο το αυτοκίνητο δεν κινείται, εκτός εαν πηγάινεις μόνο σε κατηφόρα!
Εαν ειναι να πάρεις αυτοκίνητο για να το κοιτάς, τότε ποιος ο λόγος να το αγοράσεις? Οπότε προφανώς και έχουν σχέση.
Aντε παλι. Αν δεν εχεις να πληρωσεις καυσιμο μεσα σε ενα μηνα το παρκαρεις. Για τον ΦΠ μπορεις να καταθεσεις πινακιδες αλλα ειναι ποιο δυσκολη διαδικασια και μετα να περιμενεις να κανεις αρση ακινησιας μερικως για τον χρονο.
Όταν αγοράζεις αυτοκίνητο των 35-40Κ έχεις να πληρώσεις τον φόρο πολυτελείας τον οποίο στην πραγματικότητα δεν επιβαρύνεσαι λόγω της διαφοράς στην κατανάλωση. Με το cc εξοικονομώ περίπου 1.300 ευρώ σε βενζίνη ετησίως σε σύγκριση με ένα αντίστοιχο csuv με χλμ εντός Αθήνας. Οπότε η επιβάρυνση στην πραγματικότητα δεν υφίσταται.
Σε κάθε περίπτωση το να μην θέλεις για ψυχολογικούς λόγους είτε μεταπώλησης όπως γράφεται συχνά να αγοράσεις δίλιτρο είναι άλλο θέμα, όμως πρέπει να γίνει κατανοητό ότι το ποσό των 400 ευρώ (τα πρώτα 5 χρόνια και 300 ευρώ τα λοιπά πέντε χρόνια) το αποσβένεις και με το παραπάνω από την διαφορά κατανάλωσης, οπότε είναι καθαρά ζήτημα ψυχολογικό. Και μην ξεχνάμε ότι o δίλιτρος hev κινητήρας της toyota από άποψη επιδόσεων δύσκολα συγκρίνεται με τους θερμικούς και mild hybrid του vag, psa κλπ.Ναι αλλα τα ΨΨ δεν μπορει να συγκριθει σαν αμαξι με ενα Χ1 πχ μελος του φορουμ εβγαλε τα πλαστικα απο μεσα και εβαλε ηχομονωση, φωτιζομενους διακοπτες και φωτισμο στα ποδια κατι που τα Χ1 Τιγκουαν κλπ τα προσφερουν στανταρ. Και παλι τα χρηματα που ζητουν συν ο ΦΠ ειναι πολλα για το συγκεκριμενο αμαξι, ειδικα αν πας να δεις ποσο τα δινουν σε αλλες αγορες (εδω κοιτας και τα Μαζντα που ειναι 40% φθηνοτερα απο Ευρωπη).
Ειναι μεγαλη συζητηση εγω παντως λεω το προφανες οτι ο ΦΠ ειναι βαρυς για αρκετους αγοραστες γιαυτο και επιλεγουν αμαξια <2λτ. Δηλ η λογικη ειναι να κανω μια οικονομικη αγορα οχι να πληρωσω παραπανω απο οτι αξιζει.
-
@vigilantius__1985 said in SUV/Crossovers Forum:
@katafractos17 said in SUV/Crossovers Forum:
Το C-SUV της Lexus ξεκινάει από τα 60Κ.
Από 37Κ. Απο 60Κ ειναι το D suv.
Ρε συ φανη, έλεος με τα επίσης δίλιτρα και καργα συντηρητικά μεσα λεξους.
Που επίσης έχουν μια συντηρητική αντιπροσωπεία με ελάχιστα και πιο ακριβά σερβις συνεργεία.
Είδα και τις συμπεριφορές τους όταν έψαχνα το lbx.
Ούτε στη BMW δεν βλέπεις πια τέτοιο τουπέ.Μακριά !
Όντως έχουν τέτοιο τουπέ; δεν έχω εμπειρία, απλώς στις κριτικές του google έχουν -μαζί με τη subaru- εκπληκτικά ανώτερες αξιολογήσεις ανάμεσα σε όλες τις μάρκες
H subaru που βρήκε πελάτες για να της γράψουν κριτικές ?
-
@criuser said in SUV/Crossovers Forum:
H subaru που βρήκε πελάτες για να της γράψουν κριτικές ?
Έχει λίγους αλλά πιστούς!! Και επίσης οι κριτικές μπορει να ειναι από σέρβις ή απο απλά επισκέψεις, χωρίς να αγοράζουν.
SUV/Crossovers Forum