-
Το Α/C δεν μπορεί να χρησιμεύσει και για να ζεσταθεί πιο γρήγορα η καμπίνα το χειμώνα;
Eπίσης οι βόρειοι βλέπω να αναθεωρούν το θέμα του Α/C στο αμάξι για το καλοκαίρι με τους καύσωνες λόγω κλιματικής αλλαγής που έζησαν τα τελευταία 1-2 χρόνια..
-
Να ζεσταθεί πιο γρήγορα δε ξέρω αλλά έχω την αίσθηση ότι βγάζει πιο ποιοτικό, αν μπορώ να το περιγράψω, αέρα.
Σίγουρα πάντως ξεθολωνει τα τζάμια άμεσα, δε τους λείπει αυτό πχ;
-
@panormus772 said in Renault Clio IV:
Το Α/C δεν μπορεί να χρησιμεύσει και για να ζεσταθεί πιο γρήγορα η καμπίνα το χειμώνα;
Eπίσης οι βόρειοι βλέπω να αναθεωρούν το θέμα του Α/C στο αμάξι για το καλοκαίρι με τους καύσωνες λόγω κλιματικής αλλαγής που έζησαν τα τελευταία 1-2 χρόνια..
Δε νομίζω, απλά αφαιρεί την υγρασία οπότε έχει άλλη αίσθηση. Τώρα ναι με την αλλαγή κλιματος, βάζουν πιο συχνά στάνταρ το A/C.
@civil357 said in Renault Clio IV:
Σίγουρα πάντως ξεθολωνει τα τζάμια άμεσα, δε τους λείπει αυτό πχ;
Όντως, λόγω αφύγρανσης. Για αυτό πολλά αυτοκίνητα στις βόρειες χώρες έχουν ανιστάσεις και στο μπροστά παρ-μπρίζ!
-
@fanis75 said in Renault Clio IV:
@super-t said in Renault Clio IV:
Υπερβολές εκτός και αν μιλάμε για τις πόλεις που είναι μέσα στον Αρκτικό κύκλο ξέρω γω.
Γιατί υπερβολές? Τι να το κάνεις το air condition στις Σκανδιναυικές χώρες? ή στο ΗΒ (για την 1 εβδομάδα που έχει 30 βαθμούς)? Άλλο κλίμα. Είναι σαν τα θερμαινόμενα καθίσματα που εμείς τα θεωρούμε πολυτέλεια και σε αυτές τις χώρες βασικό εξοπλισμό.
Συγγνώμη κιόλας, αλλά έχονταν αδερφό και καμιά δεκαρία φίλους/γνωστούς στην Σουηδία (εκτός και αν δεν είναι σκανδιναβική χώρα), ναι είναι υπερβολές αυτά που λες, τουλάχιστον για αυτή την χώρα. Ούτε έχουν μέγιστο 20 για 1 μήνα (για την μεγάλες πόλεις με τον περισσότερο πληθυσμό), ούτε βγαίνουν έστω πια, εκδόσεις χωρίς AC (αν υπάρχουν πρέπει να ψάξεις πολύ). Που το AC το χρησιμοποιείς και για το ξεπάγωμα, υγρασία στο παρμπριζ που γράψαν και άλλοι. Πια ακόμα και το Dacia των 16000 € (ισοτιμίας), μάλλον από τα φτηνότερα της χώρας, έχει AC.
-
Το sandero εκεί κοστίζει 16.000€?????/
Δηλαδή έλεος με τους δικούς μας. 21Κ το streetway ( δηλαδή το απλό) με lpg με blind spot και τίποτα άλλο, ούτε καν μεταλλικό χρώμα.
Τους βαρέθηκα ..... στα διαλα να πάνε.
-
Παιδιά τι καταναλώσεις έχετε εσείς; Εγω Μέσα στην πόλη και λίγο περιφερειακό είμαι στα 11 λίτρα 200 km.
-
@alekasas said in Renault Clio IV:
Παιδιά τι καταναλώσεις έχετε εσείς; Εγω Μέσα στην πόλη και λίγο περιφερειακό είμαι στα 11 λίτρα 200 km.
5.5 λιτρα στα 100 έχεις μέσα στήν πόλη;;; εγώ πως γίνεται να έχω πάνω από 6.5
-
@nikolnikol1999 said in Renault Clio IV:
5.5 λιτρα στα 100 έχεις μέσα στήν πόλη;;; εγώ πως γίνεται να έχω πάνω από 6.5
Είμαι και περιφερειακό αλλά το πάω ρολόι έτσι; Δεν αναιβενω πάνω από 2.2 στροφές.
-
Με lpg????
-
-
@lap said in Renault Clio IV:
Με lpg????
Renaul 1500cc DCI 2018 με χαρτογραφηση στα 105 αλογα.
Κλασικό μοτίβο απόδοσης...
Τα turbo μετα απο (λελογισμένο σε κέρδη) επαναπρογραμματισμό σε ήρεμη οδήγηση καταναλώνουν χαρακτηριστικά λιγότερο καύσιμο απο πριν
-
@monman2 said in Renault Clio IV:
Με lpg????
Τα turbo μετα απο (λελογισμένο σε κέρδη) επαναπρογραμματισμό σε ήρεμη οδήγηση καταναλώνουν χαρακτηριστικά λιγότερο καύσιμο απο πριν
Πώς γίνεται όμως πριν που είχα 75 άλογα να έκαιγα περισσότερο, πάντα μόνο μες στην πόλη εννοείται και τώρα με 105 να καίω λιγότερο;
-
:Πώς γίνεται όμως πριν που είχα 75 άλογα να έκαιγα περισσότερο, πάντα μόνο μες στην πόλη εννοείται και τώρα με 105 να καίω λιγότερο;
Κοιτα την τιμη της μεγιστης ροπης και το διαγραμμα της και στις 2 περιπτωσεις και θα καταλαβεις τη διαφορα της καταναλωσης,
-
Με lpg????
Πώς γίνεται όμως πριν που είχα 75 άλογα να έκαιγα περισσότερο, πάντα μόνο μες στην πόλη εννοείται και τώρα με 105 να καίω λιγότερο;
Γιατί ο κατασκευαστής όταν τα ρυθμίζει έχει και άλλους περιορισμούς εκτός της χαμηλότερης κατανάλωσης και της μέγιστης ισχύος. Και πρέπει να βρει κάποιον συμβιβασμό. Που δεν τον ενδιαφέρει τον βελτιωτή.
-
Με lpg????
Παει πιο ξεουραστα φιλε μου τωρα,τοσο απλα.
-
Καλησπέρα σε όλους. Κάτοχος εδώ και 2 μήνες ενός Renault Clio του 2018, 1.5 dci με 75 άλογα, έκδοση expression.
Μέχρι στιγμής αρκετά ευχαριστημένος, κυρίως με την αυτονομία, έχω όμως κάποιες απορίες.
-
Έχω την εργοστασιακή οθόνη αλλά δεν έχει Android Auto. Ξέρετε αν υπάρχει τρόπος να το εγκαταστήσω; Θεωρώ κοροιδία τα λεφτά που ζητάει η Renault για αναβάθμιση χαρτών. Το Medianav είναι αναβαθμισμένο στην τελευταία έκδοση 9 - κάτι σύμφωνα με το εργαλείο της Renault.
-
Δεν με νοιάζει να βάζει το αμάξι φωτιά στο δρόμο, βλέπω όμως ότι αρκετός κόσμος έχει αλλάξει χαρτογράφηση στο συγκεκριμένο μοτερ το οποίο πάει με ασφάλεια μέχρι 110-115 άλογα. Αν στο μέλλον κάνω κάτι τέτοιο, υπάρχει περίπτωση πρόωρης φθοράς του κινητήρα; Από κατανάλωση θα αλλάξει κάτι δραματικά; Θα είναι πολύ "πιεσμένο" το μοτερ μετά; Ερωτήσεις του άσχετου.
-
Ξέρω ότι ως πετρέλαιο θα έχει λίγο πιο τραχύ θόρυβο, όμως σε σχέση με άλλα πετρέλαια έχω την αίσθηση ότι ακούγεται λίγο παραπάνω η μηχανή μέσα στην καμπίνα. Μηχανικά είναι ελεγμένο και είναι άριστο, απλά θα ήθελα και τη γνώμη κατόχων, αν ισχύει η αν είναι η ιδέα μου.
Ευχαριστώ!
-
-
@gazp87 said in Renault Clio IV:
Καλησπέρα σε όλους. Κάτοχος εδώ και 2 μήνες ενός Renault Clio του 2018, 1.5 dci με 75 άλογα, έκδοση expression.
Μέχρι στιγμής αρκετά ευχαριστημένος, κυρίως με την αυτονομία, έχω όμως κάποιες απορίες.
-
Έχω την εργοστασιακή οθόνη αλλά δεν έχει Android Auto. Ξέρετε αν υπάρχει τρόπος να το εγκαταστήσω; Θεωρώ κοροιδία τα λεφτά που ζητάει η Renault για αναβάθμιση χαρτών. Το Medianav είναι αναβαθμισμένο στην τελευταία έκδοση 9 - κάτι σύμφωνα με το εργαλείο της Renault.
-
Δεν με νοιάζει να βάζει το αμάξι φωτιά στο δρόμο, βλέπω όμως ότι αρκετός κόσμος έχει αλλάξει χαρτογράφηση στο συγκεκριμένο μοτερ το οποίο πάει με ασφάλεια μέχρι 110-115 άλογα. Αν στο μέλλον κάνω κάτι τέτοιο, υπάρχει περίπτωση πρόωρης φθοράς του κινητήρα; Από κατανάλωση θα αλλάξει κάτι δραματικά; Θα είναι πολύ "πιεσμένο" το μοτερ μετά; Ερωτήσεις του άσχετου.
-
Ξέρω ότι ως πετρέλαιο θα έχει λίγο πιο τραχύ θόρυβο, όμως σε σχέση με άλλα πετρέλαια έχω την αίσθηση ότι ακούγεται λίγο παραπάνω η μηχανή μέσα στην καμπίνα. Μηχανικά είναι ελεγμένο και είναι άριστο, απλά θα ήθελα και τη γνώμη κατόχων, αν ισχύει η αν είναι η ιδέα μου.
Ευχαριστώ!
περι οθονης, εχω βαλει μια αρκετα καλη στην pancar, με καμερα κτλ εφτασε ομως τα 650
-
-
-
-
-
Ευχαριστώ!
Ελα φιλε μου, το ιδιο εχω ακριβως με εσενα στα 75 αλογα. Πηγα και το εκανα χαρτογραφηση και μου το πηγε στα 105. Ενταξει αλλο αμαξι εντελως, επισης λογου τουρμπο θα δεις τεραστια διαφορα στις προσπερασεις. Επισης στην τελικη, σε ευθειεα με 4 ατομα μεσα (οχι και αδυνατα) 200αρισε. Επισης μεσα στην πολη ειδα και περισσοτερη οικονομια καυσιμου, προσοχη ομως, να το δουλευεις το αμαξι σε λιγες στροφες και να του αλαζεις ταχυτητες οταν σου δειχνει την ενδιξη. Εκει θα δεις την διαφορα στην οικονομια. Να τονισω οτι εχω δει αρκετα μεγαλυτερη καταναλωση οταν το αμαξι ζοριζεται. ΠΧ σε ανηφορα και του δινεις γκαζι, εχω δει την καταναλωση στο κατραν να γραφει 22 λιτρα τα 100!
Αν ομως γενικως το πλακωνεις, να ξερεις θα καιει αρκετα παραπανω απο οτι εκαιγε. Περισσοτερα αλογα περισσοτερο σανο. Ετσι παει.2ον ο κινητηρας γενικα ακουγεται, και μεσα απο την καμπινα. Μπορεις βεβαια να του βαλεις κανενα καθαριστικο στη μηχανη που το κανει και να ακουγεται ποιο μαλακο. Αλλα πετρελαιου, ειναι οτι και να κανεις θα ακουγεται.
Για την οθονη δεν εχει το δικο μου οποτε δεν ξερω κατι να σου πω. Ηθελα και εγω να βαλω αλλα πολλα τα κγαφρα. Πηρα μια βαση για κινητο και πλεον εχω βολευθει με το GPS.
-
-
-
-
-
Ευχαριστώ!
με γεια σου και καλά χιλιόμετρα. Ελπίζω να το αποκτησες με air condition...
-
-
Μια νέα έκδοση λανσάρει η εισαγωγική. Το Clio auntentic με 65 άλογα και τιμή από 16980! Το κοιτούσε μια γνωστή μου, που ειναι νέα οδηγός , και τις αρέσει το Clio, και δεν μπορεί να δώσει και παραπάνω. Από εξοπλισμό δεν εχει και σημαντικές ελλείψεις. Από κινητήρα όμως με 65 άλογα και 0-100 σε 17’ ειναι υπερβολικά αργο
Renault Clio IV