Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    G
    • Profile
    • Following 0
    • Followers 0
    • Topics 1
    • Posts 61
    • Best 0
    • Groups 0

gazp87

@gazp87

0
    Profile views
    61
    Followers
    0
    Following
    Joined Last Online

gazp87 Unfollow Follow

Latest posts made by gazp87

• RE: Hyundai i20 προβληματικό ταμπλό

@gazp87 said in Hyundai i20 προβληματικό ταμπλό:

@thal said in Hyundai i20 προβληματικό ταμπλό:

@leonidas26 said in Hyundai i20 προβληματικό ταμπλό:

@dgrgtc said in Hyundai i20 προβληματικό ταμπλό:

https://colorglo.gr/

Πάρε μια γνώμη και από αυτούς που κάνουν τέτοιες επιδιορθώσεις... μπορεί να επισκευαστεί πιστεύω...

Θα τους πάρω αύριο κιόλας!! Ευχαριστώ πολύ!!

Καλημέρα!! Τους πήρα πολύ ωραίοι επαγγελματίες αλλά θέλουν 250 ευρώ + ΦΠΑ δηλαδή 310 ευρώ...
      Η γυναίκα είναι κάθετα αρνητική, εγώ τρώγομαι να το φτιάξω αν και είναι το αμάξι της, αλλά δε μπορώ να το βλέπω έτσι...
      Θα περάσω και από το μαγαζί που προτείνει ο φίλος storm από πάνω. Εκείνοι βάζουν απλό κάλυμμα αλλά αν είναι να το γλιτώσω με 50 ευρώ θα έχει διαφορά!

Καλημερα.
      Πήρες στους Άγιους Αναργύρους η στην Αργυρούπολη τηλέφωνο; είχα αντίστοιχο θέμα με το i20 μου αλλά το είχα εκτός από το ταμπλω και στις πόρτες, τα καθίσματα, τους μασπιεδες, τις πλάτες.... Στο colorglo στους Άγιους τα έφτιαξα όλα (& πορτ μπαγκαζ) με 200€. Έχω την αίσθηση ότι από μαγαζί σε μαγαζί τους έχει μεγάλη διαφορά. Η επισκευή κρατάει μέχρι και σήμερα και είμαι πολύ ευχαριστημένος, απλά κάποια στιγμή που έβαλα βλακωδως ένα καθαριστικό στο ταμπλω, ακριβώς εκεί που έχεις το θέμα, έκανε λεκέ που δε φεύγει και θελαν 100€ για να το βάψουν...

Καλησπερα,

Θα μπορουσατε να στειλετε φωτογραφιες σε τι κατασταση βρισκεται το αυτοκινητο σημερα, γιατι εχω το ιδιο προβλημα και σκεφτομαι να βαλω κ εγω καλυμματα και θα ηθελα να δω το αποτελεσμα..
      ευχαριστω!

Καλησπερα

Θα δω αν έχω φωτογραφίες και ευχαρίστως να ανεβάσω. Και λέω θα δω γιατί μετά απ' όλη μου την ταλαιπωρία με το συγκεκριμένο αμάξι, μου το έκλεψαν τελικά και ησύχασα 😆

Πάρε μια γνώμη και από αυτούς που κάνουν τέτοιες επιδιορθώσεις... μπορεί να επισκευαστεί πιστεύω...

Καλημέρα!! Τους πήρα πολύ ωραίοι επαγγελματίες αλλά θέλουν 250 ευρώ + ΦΠΑ δηλαδή 310 ευρώ...
      Η γυναίκα είναι κάθετα αρνητική, εγώ τρώγομαι να το φτιάξω αν και είναι το αμάξι της, αλλά δε μπορώ να το βλέπω έτσι...
      Θα περάσω και από το μαγαζί που προτείνει ο φίλος storm από πάνω. Εκείνοι βάζουν απλό κάλυμμα αλλά αν είναι να το γλιτώσω με 50 ευρώ θα έχει διαφορά!

Καλημερα.
      Πήρες στους Άγιους Αναργύρους η στην Αργυρούπολη τηλέφωνο; είχα αντίστοιχο θέμα με το i20 μου αλλά το είχα εκτός από το ταμπλω και στις πόρτες, τα καθίσματα, τους μασπιεδες, τις πλάτες.... Στο colorglo στους Άγιους τα έφτιαξα όλα (& πορτ μπαγκαζ) με 200€. Έχω την αίσθηση ότι από μαγαζί σε μαγαζί τους έχει μεγάλη διαφορά. Η επισκευή κρατάει μέχρι και σήμερα και είμαι πολύ ευχαριστημένος, απλά κάποια στιγμή που έβαλα βλακωδως ένα καθαριστικό στο ταμπλω, ακριβώς εκεί που έχεις το θέμα, έκανε λεκέ που δε φεύγει και θελαν 100€ για να το βάψουν...

Καλησπερα,

Θα μπορουσατε να στειλετε φωτογραφιες σε τι κατασταση βρισκεται το αυτοκινητο σημερα, γιατι εχω το ιδιο προβλημα και σκεφτομαι να βαλω κ εγω καλυμματα και θα ηθελα να δω το αποτελεσμα..
      ευχαριστω!

Καλησπερα

Θα δω αν έχω φωτογραφίες και ευχαρίστως να ανεβάσω. Και λέω θα δω γιατί μετά απ' όλη μου την ταλαιπωρία με το συγκεκριμένο αμάξι, μου το έκλεψαν τελικά και ησύχασα 😆

Edit: Δυστυχώς από το "πριν" έχω μόνο μια φώτο και βρήκα τυχαία 2-3 φωτό απο το μετά. Τις έσβησα απ τη σκασίλα μου. Το αμάξι εσωτερικά ήταν σε απίστευτα χάλια, τόσο στο ταμπλώ και στις μπροστινές πόρτες, όσο και στις πίσω....Πραγματικά και χωρίς υπερβολή, τρις χειρότερο από τις φωτογραφίες που ανεβάσατε. Τα 2 χρόνια που το είχα μέχρι να μου το πάρουν ήμουν απόλυτα ευχαριστημένος με τη δουλεία που μου κάνανε, ήταν όπως την πρώτη μέρα.

Το πριν, πόρτα συνοδηγού. Ακριβώς έτσι και χειρότερα ήταν όλο το αμάξι...

1.jpg

Και το μετά, όσες μπόρεσα να βρω:

6.jpg 5.jpg 4.jpg 3.jpg 2.jpg 1.jpg

Το κατάστημα στους Αγίους Αναργύρους έχει κλείσει, δεν ξέρω αν υπάρχει άλλο ή μόνο αυτό στην Αργυρούπολη. Στην Αργυρούπολη η τιμή που μου έδωσαν ήταν αρκετά υψηλότερη.

Για οποιαδήποτε απορία είμαι στη διάθεσή σας.

P.S. Έκανα reply γιατί δεν με άφηνε να κάνω edit.

posted in Τεχνικά Θέματα - Βελτιώσεις
      G
      gazp87
    • RE: Hyundai i20 προβληματικό ταμπλό

Καλημερα.

Καλησπερα,

ευχαριστω!

Καλησπερα

G
      gazp87
    • RE: Ford Fiesta 2017

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις και τη βοήθεια. Την έκδοση με τους λιγότερους ίππους την αποφεύγω; Η την κοιτάω και αυτή;

posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      G
      gazp87
    • RE: Ford Fiesta 2017

Άσχετη/σχετική ερώτηση, κοιτάζω για Fiesta με τον 1.0 ecoboost και δεν μπορώ να βρω με σαφήνεια με πόσους ίππους έβγαιναν. Κοιτάζω για χρόνια από 13 και μετά και βλέπω αγγελίες με 75,80,100,103,120 κλπ. Τι ισχύει τελικά; Ούτε από αναζήτηση έβγαλα ακρη

G
      gazp87
    • RE: Renault Clio IV

Καλησπέρα σε όλους. Κάτοχος εδώ και 2 μήνες ενός Renault Clio του 2018, 1.5 dci με 75 άλογα, έκδοση expression.

Μέχρι στιγμής αρκετά ευχαριστημένος, κυρίως με την αυτονομία, έχω όμως κάποιες απορίες.

1. Έχω την εργοστασιακή οθόνη αλλά δεν έχει Android Auto. Ξέρετε αν υπάρχει τρόπος να το εγκαταστήσω; Θεωρώ κοροιδία τα λεφτά που ζητάει η Renault για αναβάθμιση χαρτών. Το Medianav είναι αναβαθμισμένο στην τελευταία έκδοση 9 - κάτι σύμφωνα με το εργαλείο της Renault.

2. Δεν με νοιάζει να βάζει το αμάξι φωτιά στο δρόμο, βλέπω όμως ότι αρκετός κόσμος έχει αλλάξει χαρτογράφηση στο συγκεκριμένο μοτερ το οποίο πάει με ασφάλεια μέχρι 110-115 άλογα. Αν στο μέλλον κάνω κάτι τέτοιο, υπάρχει περίπτωση πρόωρης φθοράς του κινητήρα; Από κατανάλωση θα αλλάξει κάτι δραματικά; Θα είναι πολύ "πιεσμένο" το μοτερ μετά; Ερωτήσεις του άσχετου.

3. Ξέρω ότι ως πετρέλαιο θα έχει λίγο πιο τραχύ θόρυβο, όμως σε σχέση με άλλα πετρέλαια έχω την αίσθηση ότι ακούγεται λίγο παραπάνω η μηχανή μέσα στην καμπίνα. Μηχανικά είναι ελεγμένο και είναι άριστο, απλά θα ήθελα και τη γνώμη κατόχων, αν ισχύει η αν είναι η ιδέα μου.

Ευχαριστώ!

G
      gazp87
    • RE: Σύνδεση διακόπτη με κόρνα αυτοκινήτου

@atrias said in Σύνδεση διακόπτη με κόρνα αυτοκινήτου:

Δεν ακούγεται περίπλοκο αυτό που θέλεις. Ένα απλό κύκλωμα με δύο διακόπτες είναι. Ο ένας S1 (εντός του αυτοκινήτου) θα είναι μόνιμα ενεργοποιημένος εκτός από τις στιγμές που θα τον απενεργοποιείς για να ανοίξεις το καπώ. Ο άλλος S2 σαν αυτόν που έβαλες στην εικόνα θα πρέπει να είναι μόνιμα απενεργοποιημένος (όταν είναι πατημένος δλδ) και θα ενεργοποιείται όταν πάψει να είναι πατημένος.

πρόχειρο σχεδιάγραμμα αυτό:

BAT(+)---S1----S2---(+)HORN

Το καπώ πώς το άνοιξαν και σας έκλεψαν την μπαταρία ;

Βρήκαν τη ντίζα του καπώ και την τράβηξαν, στραβώνοντας και λίγο το σημείο που μανταλώνει το καπώ. Επειδή απ ότι είδα είναι σχετικά έυκολα προσβάσιμη, θα μπει ενα κομμάτι μέταλλο με αυτοδιάτρητες βίδες για έξτρα ασφάλεια.

Το κύκλωμα μοιάζει σχετικά απλό, οπότε απλά θέλω και - για τους διακόπτες. Παρακάμπτω ρελέ κλπ, δεν θα υπάρχει θέμα αν δεν βάλω ασφάλεια;

Και πάλι ευχαριστώ!

G
      gazp87
    • Σύνδεση διακόπτη με κόρνα αυτοκινήτου

Καλησπέρα σε όλους και καλές γιορτές με υγεία.

Επειδή τώρα τελευταία στη γειτονιά έχουν παρατηρηθεί αρκετά επαναλαμβανόμενα κρούσματα κλοπών και τελευταίο θύμα ήμασταν και εμείς εχτές (μας έκλεψαν τη μπαταρία του αυτοκινήτου), ψάχνω να εγκαταστήσω ένα σύστημα στο αμάξι του αδερφού μου ώστε όταν ανοίγει κάποιος το καπό να χτυπάει η κόρνα.

Έχω βρει αυτό το διακόπτη για το καπώ:

cac6571e-741a-4744-abf0-2f64c1ed8bb4-product-26620-550x550h.png

Και θέλω να τον συνδέσω στην κόρνα του αυτοκινήτου. Θέλω όμως παράλληλα να έχω και ένα διακόπτη κρυμμένο μέσα στην καμπίνα ούτως ώστε, σε περίπτωση που θελήσω να ανοίξω το καπώ, να τον πατήσω και να το ανοίξω χωρίς να σηκώσω όλο τον κόσμο στο πόδι.

Θα χρειαστεί να βάλω κάποια ασφάλεια; Πρέπει να ψάξω για το ρελέ της κόρνας η συνδέομαι απ' ευθείας στην κόρνα;

Θέλω λίγο βοήθεια γενικότερα με το κύκλωμα.

Το ξέρω ότι φαίνεται εντελώς χαζό όμως δεν υπάρχει η δυνατότητα να παρκάρουμε αλλού και ενώ το αμάξι είναι αρκετά παλιό, είναι το αυτοκίνητο που μας πηγαινοφέρνει στη δουλειά και δεν υπάρχει η δυνατότητα για τίποτε άλλο αυτή τη στιγμή.

Ευχαριστώ!

G
      gazp87
    • RE: Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]

@a65 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:

@gazp87 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:

@gazp87 Κάτι δε λες καλά γιατί γράφεις να αλλάξω τα ελαστικά
      από 185/60R14 και λέω να πάω σε 185/60R15
      έτσι όπως το γράφεις είναι να αλλάξεις και ζάντες.
      Δική μου γνώμη να αλλάξεις λάστιχα στη ζάντα που έχεις, ρίξε διάβασμα και βάλε προτεραιότητες τι ακριβώς θέλεις .

Καλησπερα! Το αμάξι το είχα πάρει μεταχειρισμένο και φορούσε 185/60R14. Βλέπω ότι εργοστασιακα φοράει 175/70R14 και η δικιά μου ζάντα είναι 14αρα, με εργοστασιακα τάσια. Η θα πρέπει να πάω σε 175/70R14 η θα πρέπει να αλλάξω ζάντα γιατί νιώθω ότι το βήμα του αυτοκινήτου δεν είναι σωστό. Ούτως ή άλλως η διάσταση που έχει τώρα δεν αναφέρεται στο ταμπέλακι. Θα ήθελα να βάλω καμμια ζάντα αλουμινίου αλλά σκέφτομαι το κόστος. Τι προτείνετε;

Αυτό εδώ είναι? https://www.auto-data.net/en/hyundai-i20-i-pb-1.4-101hp-31438
      γράφει 185/60 R15
      Η αισθητική της ζάντας είναι κάτι υποκειμενικό δηλαδή ψάχνεις και όποια σου αρέσει και σε βολεύει οικονομικά την βάζεις, αντικειμενικά όσο πιο ελαφριά είναι τόσο το καλύτερο.
      Λάστιχα για αυτοκίνητο 100 ίππων 10ετίας και βάλε δε χρειάζεται να βάλεις ultra high performance δες στη κατηγορία touring summer αναλόγως πόσα διαθέτεις https://www.tyrereviews.com/Article/2023-ADAC-Summer-Tyre-Test.htm

Καλησπερα, είναι βενζίνη, 1250 κυβικα
      Καποια βγήκαν και με 175/70R14. Θα δω και ανάλογα το βαλάντιο μου θα πράξω, ευχαριστώ!

Επειδή γράφεις πιο πάνω για τάσια, δηλαδή αυτές που φοράει είναι σιδερένιες με τάσια?
      Βέβαια το κασέρι εξαρτάται και από πόσο έχεις σκοπό να κρατήσεις το αυτοκίνητο, άμα βρεις 15αρες ελαφρού κράματος και βάλεις και bridgestone t005 185/60/15 πιστεύω θα δεις σημαντική βελτίωση.

Ναι, σιδερένιες με τάσια. Απ ότι είδα τα 175/70R14 είναι σχεδόν ίδια με τα 185/60R15 σε διαστάσεις. Ανάλογα αν βρω κάτι που να μου αρέσει και αν με βγάλει οικονομικά θα κοιτάξω για αλλαγή ζάντας αλλιώς θα μείνω με τις σιδερένιες. Σκοπεύω να το κρατήσω το αμάξι αλλά δύσκολοι καιροί για έξοδα.

Και πάλι ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

G
      gazp87

Δική μου γνώμη να αλλάξεις λάστιχα στη ζάντα που έχεις, ρίξε διάβασμα και βάλε προτεραιότητες τι ακριβώς θέλεις .

Καλησπερα! Το αμάξι το είχα πάρει μεταχειρισμένο και φορούσε 185/60R14. Βλέπω ότι εργοστασιακα φοράει 175/70R14 και η δικιά μου ζάντα είναι 14αρα, με εργοστασιακα τάσια. Η θα πρέπει να πάω σε 175/70R14 η θα πρέπει να αλλάξω ζάντα γιατί νιώθω ότι το βήμα του αυτοκινήτου δεν είναι σωστό. Ούτως ή άλλως η διάσταση που έχει τώρα δεν αναφέρεται στο ταμπέλακι. Θα ήθελα να βάλω καμμια ζάντα αλουμινίου αλλά σκέφτομαι το κόστος. Τι προτείνετε;

Αυτό εδώ είναι? https://www.auto-data.net/en/hyundai-i20-i-pb-1.4-101hp-31438
      γράφει 185/60 R15
      Η αισθητική της ζάντας είναι κάτι υποκειμενικό δηλαδή ψάχνεις και όποια σου αρέσει και σε βολεύει οικονομικά την βάζεις, αντικειμενικά όσο πιο ελαφριά είναι τόσο το καλύτερο.
      Λάστιχα για αυτοκίνητο 100 ίππων 10ετίας και βάλε δε χρειάζεται να βάλεις ultra high performance δες στη κατηγορία touring summer αναλόγως πόσα διαθέτεις https://www.tyrereviews.com/Article/2023-ADAC-Summer-Tyre-Test.htm

Καλησπερα, είναι βενζίνη, 1250 κυβικα
      Καποια βγήκαν και με 175/70R14. Θα δω και ανάλογα το βαλάντιο μου θα πράξω, ευχαριστώ!

G
      gazp87

G
      gazp87
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
      • ΕΛΛΑΔΑ
      • ΚΟΣΜΟΣ
      • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
      • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
      • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
      • TEST
      • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ