Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    • Profile
    • Following 0
    • Followers 0
    • Topics 4
    • Posts 85
    • Best 23
    • Groups 0

leonidas26

@leonidas26

64
    Profile views
    85
    Followers
    0
    Following
    Joined Last Online

leonidas26 Unfollow Follow

Best posts made by leonidas26

• RE: Toyota Yaris Cross Hybrid VS Peugeot 2008 Hybrid

Καλησπέρα σε όλους παιδιά!!
      Σας ευχαριστώ πααααααρα πολύ ειλικρινά όλους για τις άμεσες απαντήσεις οι οποίες κάποιες εξ αυτών ήταν πολύ βοηθητικές ειδικότερα για το Peugeot!
      Μετά από πολύ και ώριμη / ήρεμη σκέψη κατέληξα στο μόνο σίγουρο το ότι δε θέλω να φύγω από τη Toyota λόγω της αξιοπιστίας της και των καταναλώσεων στο καύσιμο!
      Έχω ήδη πολλά και μεγαλύτερης προτεραιότητας θέματα στο κεφάλι μου τα οποία είναι μπροστά μου για τα επόμενα χρόνια (εύρεση σπιτιού προς αγορά με δάνειο, και 3 παιδιά να μεγαλώσω με τωρινές ηλικίες 1ος, 2 και 3ων ετών αντίστοιχα) όπου το μόνο που δε θέλω είναι ένα επιπλέον πονοκέφαλο με ένα κοστοβόρο αυτοκίνητο όπου πιθανόν να με στέλνει και στο συνεργείο, είτε για σοβαρά είτε για λιγότερο σοβαρά προβλήματα, που και που πέραν του ετήσιου σέρβις του!

Το αποτέλεσμα τελικά ήταν ότι έφυγα μόλις πριν 1 ώρα από την Toyota Πασπαλιάρης, όπου από εκεί είχα παραγγείλει το Yaris Cross.
      Ακύρωσα την παραγγελία του Yaris Cross και αντί αυτού παράγγειλα το Corolla Cross 1.800cc με 140hp σε έκδοση Active Plus!
      Οι χώροι δεν έχουν φυσικά καμία απολύτως σχέση με το Yaris Cross τόσο στη καμπίνα (μπρος και πίσω χώρους) όσο και στο πορτ παγκαζ!
      Επίσης η ποιότητα κατασκευής, οι οθόνες και η ποιότητα των υλικών εντός καμπίνας κάνουν ένα αρκετά ποιο premium αυτοκίνητο από πλευράς αισθητικής και αρεσκείας.
      Τα 0m-100m τα έχει στα 9,9sec.
      Σίγουρα δεν είναι στα 8,3sec του Peugeot αλλά και ούτε στα 11,7sec του Yaris Cross.
      Είναι ένα ξεκάθαρα αεράτο (για τα γούστα μου) αυτοκίνητο όπου θα δώσει μια χαρά στη προσπέραση με ασφάλεια χωρίς να βογκήξει καθόλου! Έτσι κι αλλιώς ως οικογενειάρχης 3 παιδιών αυτό με ενδιαφέρει και όχι να κάνω ράλι!
      Από 31,260€ (μαζί με πινακίδες), μου το άφησε στα 31,000€ και δωροκαρτα 570€ για αξεσουάρ όταν έρθει με το καλό!
      Παράδοση, προς το παρόν τουλάχιστον, στις 10 Ιουλίου!

Πλέον νιώθω 100% σίγουρος ότι έκανα τη καλύτερη επιλογή δεδομένου ότι δεν ήθελα άλλη εταιρεία πέραν της Toyota!
      Θα υπάρχουν πλέον στην οικογένεια και B-SUV για πόλη και C-SUV για ταξίδια και από πλευράς κατανάλωσης και προβλημάτων θα είμαστε ξέγνοιαστοι!

Σας ευχαριστώ θερμά για άλλη μια φορά όλους σας!!

posted in Περί αυτοκίνησης
      leonidas26
      leonidas26

@fanis75 said in Toyota Yaris Cross Hybrid VS Peugeot 2008 Hybrid:

@leonidas26 said in Toyota Yaris Cross Hybrid VS Peugeot 2008 Hybrid:

Ακύρωσα την παραγγελία του Yaris Cross και αντί αυτού παράγγειλα το Corolla Cross 1.800cc με 140hp σε έκδοση Active Plus!

Την καλύτερη επιλογή έκανες με βάση την λογική και τα οικονομοτεχνικά κριτήρια όσων έχουμε παιδιά. Γούστα βγάζαμε κάποτε, τωρα υπάρχουν άλλες προτεραιότητες.

Σε ευχαριστώ πολύ!! Έτσι ακριβώς είναι φίλε μου!!
      Αν και να σου πω την αλήθεια μου και μια δόση γούστου μου βγαίνει και τώρα! Χαχαχα

Δεν ξέρω αν έχω γίνει παππούς στα 37 μου αλλά όταν μπήκα και καθησα στη σαλοναρα του Corolla Cross είπα τι τζιπάρα είναι αυτή! Χαίρεσαι να την οδηγάς με τα premium υλικά που έχει τις μεγάλες οθόνες κλπ! Φυσικά δεν είπα ότι δεν υπάρχουν ποιο premium και ποιο ελκυστικά! Κάθε άλλο!!
      Απλά για τα δεδομένα μου και τις προτεραιότητές μου και με ένα Dacia Duster το σταυρό μου θα έκανα οπότε τώρα λέω δόξα τω Θεω και νιώθω ευλογημένος που με αξίωσε να πάρω ένα τόσο ακριβό ( για το πορτοφόλι μου τουλάχιστον ) και τόσο καλό αυτοκίνητο!

Οπότε από παντού είμαι υπέρ ευχαριστημένος!🙂

leonidas26
      leonidas26
    • RE: Toyota Corolla Cross

Εγώ είχα παραγγείλει το προ facelift Corolla Cross Active Plus σε ασημί χρώμα τον Ιανουάριο και το περίμενα εντός του μήνα. Όμως μόλις ανακοινώθηκε το καινούργιο με το facelift κατάφερα να αλλάξω τη παραγγελία χωρίς κάποια οικονομική επιβάρυνση και πήρα το καινούργιο με το facelift πάλι σε Active Plus. Το περιμένω το Σεπτέμβριο πρώτα ο Θεός.
      Από ασήμι που το είχα πάρει άλλαξα χρώμα και το πήρα σε αυτό το καινούργιο που το διαφημίζουν και ονομάζεται MASSIVE GREY με κωδικό 1L6.
      Πέρα των εξωτερικών εμφανισιακών διαφορών τα έξτρα που παίρνει το facelift στην έκδοση Active Plus είναι αυτά των παρακάτω φωτογραφιών τα οποία με άφησε η αντιπροσωπεία να τραβήξω φωτογραφία στο κινητό. Επίσης σε 1 από τις 4 φωτογραφίες θα δείτε την εμφανισιακά διαφορά στο κεντρικό καντράν του μοχλού ταχυτήτων από Active Plus σε Style. Όλα τα υπόλοιπα στο εσωτερικό της καμπίνας από Avtive Plus σε Style είναι ακριβώς το ίδιο αυτοκίνητο πλην του εσωτερικού ατμοσφαιρικού φωτισμού που προσωπικά με αφήνει παγερά αδιάφορο.
      Active Plus με πινακίδες με το κλειδί στο χέρι: 31,500€
      Style με πινακίδες με το κλειδί στο χέρι: 34,000€
      att.S6-oNBEzM7XCIJ5ED24G_RUEeVFC28r4ANfVoY8dLBI.jpeg att.5DcaQDn_ncd21TQG23XnPPSbJqTYrgpXxAMxMU-Fp-A.jpeg att.d8BQlaQRreD7pslsKOAGCe_eWYivXOlVxDU1KvjYMvg.jpeg att.uAGi1TvKkBIMHZiHlS7YjiBuKI3p5IWJAfCOyUCrQYY.jpeg

posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      leonidas26
      leonidas26
    • RE: Toyota Corolla 2019

Καλησπέρα κι από εμένα!

Έκλεισα το Σάββατο το Corolla Sedan Hybrid στην έκδοση Style. Από αξεσουάρ μου έκαναν δώρο διακοσμητικά χρωμίου στα πλάγια και πίσω, μπουλόνια ασφαλείας, συναγερμό και μπροστινά φιμέ τζάμια (πίσω έχει ήδη η Style). Σε χρώμα ανθρακί το πήρα.
      Κάποιες από τις διαφορές σε σχέση με την Active: φουλ led φώτα μπρος - πίσω, 17'' ζάντες (πανέμορφες, δείχνει όλο το αμάξι), αισθητήρα βροχής, ηλ. ρύθμιση στη μέση στη θέση του οδηγού (είμαι άνθρωπος με 2 χειρουργεία στη σπονδυλική στήλη οπότε για εμένα αυτό ήταν σημαντικό) και διάφορα άλλα extras σε σχέση με την active που προσωπικά για εμένα δεν αξίζουν τη διαφορά τιμής. Απλά θεώρησα ότι εν έτη 2022 δεν παίρνεις αμάξι καινούργιο χωρίς led φώτα και επίσης μου άρεσαν πολύ οι ζάντες της Style, καθώς και η ρύθμιση στη μέση λόγω υγείας ήταν κάτι που συνυπολόγισα. Όλα τα υπόλοιπα extras δεν είναι σημαντικά (ωραία μεν να τα έχεις) όπως είπα αλλά εφόσον ήθελα τη Style (και αποδέχτηκα τα 2.500 ευρώ διαφορά τιμής) για τους 3 πρώτους λόγους ε...όλα τα υπόλοιπα καλοδεχούμενα να ομορφαίνουν το καινούργιο μου αμάξι!
      Συνολικά μου έκαναν δώρο 580 ευρώ αξεσουάρ και μου έκοψε άλλα 480 ευρώ, οπότε με το κλειδί στο χέρι μου πήγε 25.500 ευρώ (από περίπου 26.500).

Παράδοση μου δίνει πρώτη εβδομάδα Απριλίου 2022, από κατάστημα Παπαδιαμαντίου στη Κηφισιά, Αθήνα!
      Υ.Γ: Για όσους ενδιαφέρονται, για την Active μου έκανε τη καλύτερη τιμή κυριολεκτικά από όλες τις υπόλοιπες Toyota στην Αθήνα! Με το κλειδί στο χέρι 22.800 συν όλα τα δώρα που μου έβαλε και στη Style.

Παρακάτω σε φωτογραφίες έτσι όπως ακριβώς το πήρα!

24e49f30-be56-4bdd-a53d-54c84608489a-245662281_595906464789833_6300857345717867034_n.png

7e8b641a-fd1e-4258-a07e-8bf57b0d933a-246331697_4391626254288712_5712476049959953923_n.png

leonidas26
      leonidas26
    • RE: Hyundai Tuscon Hybrid 2022 ή Τoyota Corolla Hybrid Sedan

Καλησπέρα παιδιά!
      Χθες το πρωί τελικά μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα, ψάχνοντας σε βαθιά λεπτομέρεια διάφορα μοντέλα (Hyundai Tuscon, Kia Sportage, Peugeot 3008, Nissan Qashqai, Renault Kadjar και πάντα μέσα στην εξίσωση το Corolla παρ όλο που ήταν το μόνο που δεν είναι SUV) καθώς επίσης πηγαινοερχόμουν και για το αν θα πάρω μεταχειρισμένο ή καινούργιο παρήγγειλα το Toyota Corolla Hybrid το Sedan (1800 κυβικά) καινούργιο!!
      To πήρα στην έκδοση STYLE (πάνω από τις Live, Active, Active Plus και κάτω από τη Lounge).
      Toυ έβαλα και διακοσμητικά χρωμίου στα πλάγια και πίσω και συναγερμό (ξέρω δεν έχει ιδιαίτερο νόημα, για ψυχολογικούς λόγους πιο πολύ το έκανα και θα του κάνω και ολική ασφάλεια κλοπής).
      Όλα αυτά λόγω της full extra έκδοσης και των παραπάνω 2 αξεσουάρ κόστιζαν 26.500€ και μου το άφησαν στη Toyota Παπαδιαμαντίου (Κηφισιά, Αθήνα) στα 25.500€ με το κλειδί στο χέρι (όλα μέσα, πινακίδες κλπ.)
      Το μόνο αρνητικό είναι ότι δυστυχώς έχει 6 μήνες παράδοσης...Και πάλι καλά να λέω γιατί το Υaris έχει 12 μήνες αυτή τη στιγμή χρόνο παράδοσης!!

Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για τη μεγάλη βοήθειά σας μέσα από τα σχόλια και το χρόνο που διαθέσατε να μου απαντήσετε!!

Στις παρακάτω φωτό θα δείτε το χρώμα που το πήρα και τις ζάντες του!!

245695929_405769054510706_7747798097900977427_n.jpg
      152645520_4230819443612936_3432355715456908900_n.jpg
      74617617_2783865951859534_5145049035893456528_n.jpg

leonidas26
      leonidas26
    • RE: Hyundai Tuscon Hybrid 2022 ή Τoyota Corolla Hybrid Sedan

@izz said in Hyundai Tuscon Hybrid 2022 ή Τoyota Corolla Hybrid Sedan:

@leonidas26 said in Hyundai Tuscon Hybrid 2022 ή Τoyota Corolla Hybrid Sedan:

Καλησπέρα παιδιά!
      Χθες το πρωί τελικά μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα, ψάχνοντας σε βαθιά λεπτομέρεια διάφορα μοντέλα (Hyundai Tuscon, Kia Sportage, Peugeot 3008, Nissan Qashqai, Renault Kadjar και πάντα μέσα στην εξίσωση το Corolla παρ όλο που ήταν το μόνο που δεν είναι SUV) καθώς επίσης πηγαινοερχόμουν και για το αν θα πάρω μεταχειρισμένο ή καινούργιο παρήγγειλα το Toyota Corolla Hybrid το Sedan (1800 κυβικά) καινούργιο!!
      To πήρα στην έκδοση STYLE (πάνω από τις Live, Active, Active Plus και κάτω από τη Lounge).
      Toυ έβαλα και διακοσμητικά χρωμίου στα πλάγια και πίσω και συναγερμό (ξέρω δεν έχει ιδιαίτερο νόημα, για ψυχολογικούς λόγους πιο πολύ το έκανα και θα του κάνω και ολική ασφάλεια κλοπής).
      Όλα αυτά λόγω της full extra έκδοσης και των παραπάνω 2 αξεσουάρ κόστιζαν 26.500€ και μου το άφησαν στη Toyota Παπαδιαμαντίου (Κηφισιά, Αθήνα) στα 25.500€ με το κλειδί στο χέρι (όλα μέσα, πινακίδες κλπ.)
      Το μόνο αρνητικό είναι ότι δυστυχώς έχει 6 μήνες παράδοσης...Και πάλι καλά να λέω γιατί το Υaris έχει 12 μήνες αυτή τη στιγμή χρόνο παράδοσης!!

Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για τη μεγάλη βοήθειά σας μέσα από τα σχόλια και το χρόνο που διαθέσατε να μου απαντήσετε!!

Στις παρακάτω φωτό θα δείτε το χρώμα που το πήρα και τις ζάντες του!!

245695929_405769054510706_7747798097900977427_n.jpg
      152645520_4230819443612936_3432355715456908900_n.jpg
      74617617_2783865951859534_5145049035893456528_n.jpg

Με το καλό να παραλάβεις και εγώ κοίταξα το τουσον μέσα σε άλλα αλλά κατέληξα στο sedan Corolla hybrid active με τράβηξε και η style για τα led φώτα και μόνο αλλά δεν δικαιολογεί τα επιπλέον € που ζητάει κατά τη γνώμη μου.
      Δες αν θες και την πίσω αεροτομή του πάει πολύ.
      Νομίζω πως στα λεφτά που ζητάει η Toyota το sedan για οικογενειακό είναι οτι καλύτερο μπορείς να αγοράσεις αν σκεφτείς ορθολογικά και δεν πας με το ρεύμα τις μόδας.
      (Οι φωτογραφίες που ανέβασες είναι η lounge όχι η style επίσης η sedan δεν έχει έκδοση active plus)

Γεια σου izz! έχεις δίκιο, είναι η Lounge! Παρακάτω οι φωτογραφίες της Style όπως ακριβώς το πήρα εγώ με διακοσμητικά χρωμίου πλάγια και πίσω!
      Για την Active Plus το γνωρίζω ότι δεν βγαίνει στο sedan, απλά για να δώσω καθαρή εικόνα σε γενικότερο επίπεδο το ανέφερα καθώς στα υπόλοιπα μοντέλα (corolla και μη) υπάρχει η Active Plus.
      To έχεις στη κατοχή σου το active? Αν ναι μπορείς σε παρακαλώ να μου περιγράψεις εντυπώσεις σε όλα τα επίπεδα? Ευχαριστώ πολύ!!
      Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου σε ότι έχει να κάνει την ορθολογική επιλογή! Πάλεψα μήνες μέσα μου για το αν ακολουθήσω τη μόδα και την "ποζεριά" και το "δειχνομαι" με το να πάρω ένα SUV και με το να κάνω τη συνετή - σωστή απόφαση! Τελικά μπορώ να πω ότι πήρα τη καλύτερη απόφαση!!
      2861d5b4-3ecc-47bb-b05e-112fddf82aaf-245662281_595906464789833_6300857345717867034_n.png

cff0df72-2076-44ef-aaa4-ded70f79c1c6-246331697_4391626254288712_5712476049959953923_n.png

Θα το έχω από 14/4 πριν 5 μέρες το έκλεισα και τώρα είμαι στην αναμονή. Να σου πω εγώ ήμουν 9 χρόνια με suv και τετρακίνηση (Tiguan) και η κάψα μου έφυγε και ποτέ στα 150k χιλιόμετρα που έκανα δεν το αξιοποίησα οπότε μόνο το μάτι ικανοποιούσε.

Κι εγώ το Σάββατο το έκλεισα! Με ενθαρρύνει αυτό που μου λες περί του SUV, γιατί το ήθελα πολύ..και δεν είχα ποτέ μου. Απλά σε αυτή τη φάση θυσίασα τα δικά μου θέλω για τις ανάγκες της οικογένειας καθώς είμαστε νέα οικογένεια με 5 μηνών μωράκι οπότε καλό είναι να μπαίνει ότι μπορούμε περισσότερο στην άκρη.. Αν και μου αρέσει πάρα πολύ το corolla σαν ποιότητα αυτοκινήτου ελπίζω να μη το μετανιώσω που δεν την έκανα τη κίνηση για SUV.. Ως και τώρα που μιλάμε τουλάχιστον νιώθω αρκετά σίγουρος ότι πήρα τη σωστή απόφαση και το περιμένω το αμάξι πως και πως!

Όπου και αν πήγα (παραλίες χιονοδρομικά) με λίγη προσοχή με ακολούθησαν φίλοι με κανονικά αυτοκίνητα πχ golf οπότε το να πάρεις ένα touson με μπροστινή κίνηση και την επιβάρυνση σε κατανάλωση και όγκο δεν έχει και τόσο νόημα με ένα παιδί σε χώρους σε υπερκαλύπτει το Corolla σκέψου εγώ έχω ένα 8 ετών και ένα 4 μηνών και το πήρα βέβαια χώρο αποσκευών έχει μεγαλύτερο από το Tiguan σκέψου ότι τώρα βολεύομαι αν μπορείς να το πεις με ένα panta diesel της συζύγου και εντός πόλης δλδ το 95% του χρόνου χρήσης είμαι μια χαρά και το καλοκαίρι με μία μπαγαζιερα 500 λίτρα έκανα τη δουλειά μου αν και δύσκολα. Εγώ από το test drive που έκανα και μετά δεν αλλάζω με τίποτα την ηρεμία της Corolla.

@izz έτσι ακριβώς είναι φίλε μου, έτσι ένιωσα κι εγώ μετά το test drive σε συνδιασμό με το τρομερά γερό του πάτημα και τις βαριές του πόρτες! Δίνει μεγάλη ηρεμία και σιγουριά στην ασφάλεια..

Και σε τι τιμή..

Δεν το συζητάμε....Υβριδικό, αυτόματο στα 1800 κυβικά και με αναρτήσεις πολλαπλών συνδέσμων...και με τόσο μικρή κατανάλωση... Δεν υπάρχει κάτι ανάλογο στην αγορά... στα αντίστοιχα σου βάζουν ημιάκαμπτο άξονα και δεν είναι αυτόματα!! Είναι αμαξάρα για τη τιμή του, όποιος δε το βλέπει αυτό τι να πω...

leonidas26
      leonidas26

Νέο Corolla MY'22 Επίσημο:

Απευθείας μέσα από Toyota Hellas:

Στο Sedan ΜΟΝΟ για τις εκδόσεις Style, Style Hybrid και Lounge Ηybrid:

1. Παίρνει όλες της ανανεώσεις του Toyota Smart Connect (σας τα λέω αναλυτικά όλα παρακάτω).
      2. Αλλαγή σχεδίου ζάντας μόνο στην Style και Style Hybrid:
        33f6c765-4b8c-4bc9-83af-701af754d29d-zanta1.jpg
      3. Νέα χρώματα σε λευκό περλέ και μεταλλικό ασημί.
      4. Κατάργηση χρωμάτων με κωδικούς 070, 1F7 και 1Κ0

Όλες οι άλλες οι εκδόσεις μένουν ως έχουν δεν παίρνουν τις νέες αναβαθμίσεις.

Στα Hatchback και Touring Sports ΜΟΝΟ οι εκδόσεις Style Hybrid (όχι η απλή Style), BL Edition, GR Sport Hybrid και Lounge Hybrid:

1. Παίρνουν όλες της ανανεώσεις του Toyota Smart Connect (σας τα λέω όλα αναλυτικά παρακάτω).

Επιπλέον και ξεχωριστά και μόνο για την έκδοση GR Sport Hybrid:

1. Toyota Smart Connect +
      2. Εσωτερικός μπλε ατμοσφαιρικός φωτισμός
      3. Ηλεκτροχρωματικός καθρέφτης (όπως στη Style στο Sedan)
      4. Υποβραχιόνιο με δερματίνη

Η οποιαδήποτε άλλη έκδοση σε sedan, hatchback και touring sports δεν θα έχει καμία απολύτως αλλαγή σε σχέση με αυτό που υπήρχε ως τώρα.

Τoyota Smart Connect Ανανεώσεις:
      b94b5384-5587-4fef-a88e-d2b1e457a79a-Smart Connect Updates1.jpg

Για όσους έχουμε παραγγείλει μέσα στο 2021 οποιαδήποτε από τις παραπάνω εκδόσεις που θα πάρουν της παραπάνω βελτιώσεις, αν στο Ιδιωτικό Συμφωνητικό που μας δόθηκε με την παραγγελία + προκαταβολή, γράφει στα τελευταία 4 ψηφία του εμπορικού κωδικού 1709 και μετά την ονομασία της έκδοσης γράφει MY'22 τότε είναι ΣΙΓΟΥΡΟ ότι το αμάξι που θα παραλάβουμε θα έχει τις βελτιώσεις/αλλαγές του 2022.
      Αν έχει άλλον κωδικό και MY'21 τότε όχι. Αυτό μου το επιβεβαίωσαν επίσης από την Toytota Hellas.

Π.χ. εγώ την έβαλα την παραγγελία 15 Οκτωβρίου το Sedan Style Hybrid και γράφει κανονικά στα τελευταία 4 ψηφία του εμπορικού κωδικού 1709 και μετά την εμπορική ονομασία του μοντέλου ΜΥ'22.
      Μου επιβεβαίωσαν ότι θα έχω το ανανεωμένο μοντέλο του 2022.

Ελπίζω να βοήθησα!!

leonidas26
      leonidas26

@georpapa said in Toyota Corolla 2019:

@leonidas26 said in Toyota Corolla 2019:

Καλησπέρα κι από εμένα!

Έκλεισα το Σάββατο το Corolla Sedan Hybrid στην έκδοση Style. Από αξεσουάρ μου έκαναν δώρο διακοσμητικά χρωμίου στα πλάγια και πίσω, μπουλόνια ασφαλείας, συναγερμό και μπροστινά φιμέ τζάμια (πίσω έχει ήδη η Style). Σε χρώμα ανθρακί το πήρα.
      Κάποιες από τις διαφορές σε σχέση με την Active: φουλ led φώτα μπρος - πίσω, 17'' ζάντες (πανέμορφες, δείχνει όλο το αμάξι), αισθητήρα βροχής, ηλ. ρύθμιση στη μέση στη θέση του οδηγού (είμαι άνθρωπος με 2 χειρουργεία στη σπονδυλική στήλη οπότε για εμένα αυτό ήταν σημαντικό) και διάφορα άλλα extras σε σχέση με την active που προσωπικά για εμένα δεν αξίζουν τη διαφορά τιμής. Απλά θεώρησα ότι εν έτη 2022 δεν παίρνεις αμάξι καινούργιο χωρίς led φώτα και επίσης μου άρεσαν πολύ οι ζάντες της Style, καθώς και η ρύθμιση στη μέση λόγω υγείας ήταν κάτι που συνυπολόγισα. Όλα τα υπόλοιπα extras δεν είναι σημαντικά (ωραία μεν να τα έχεις) όπως είπα αλλά εφόσον ήθελα τη Style (και αποδέχτηκα τα 2.500 ευρώ διαφορά τιμής) για τους 3 πρώτους λόγους ε...όλα τα υπόλοιπα καλοδεχούμενα να ομορφαίνουν το καινούργιο μου αμάξι!
      Συνολικά μου έκαναν δώρο 580 ευρώ αξεσουάρ και μου έκοψε άλλα 480 ευρώ, οπότε με το κλειδί στο χέρι μου πήγε 25.500 ευρώ (από περίπου 26.500).

Παράδοση μου δίνει πρώτη εβδομάδα Απριλίου 2022, από κατάστημα Παπαδιαμαντίου στη Κηφισιά, Αθήνα!
      Υ.Γ: Για όσους ενδιαφέρονται, για την Active μου έκανε τη καλύτερη τιμή κυριολεκτικά από όλες τις υπόλοιπες Toyota στην Αθήνα! Με το κλειδί στο χέρι 22.800 συν όλα τα δώρα που μου έβαλε και στη Style.

Παρακάτω σε φωτογραφίες έτσι όπως ακριβώς το πήρα!

24e49f30-be56-4bdd-a53d-54c84608489a-245662281_595906464789833_6300857345717867034_n.png

7e8b641a-fd1e-4258-a07e-8bf57b0d933a-246331697_4391626254288712_5712476049959953923_n.png

καλοριζικο! καλο τάξιδο και καλή αναμονή.
      και εγώ απο εκεί πήρα το active ομως και είχα την ίδια σκέψη ότι για 2.500 ευρώ δεν αξίζει η style με αξαιρεση τα led Που με πληγώνει που δεν έχω αλλα οκ, μετα την αγορά όλο και κάτι θα κανω για τα μπροστα.

Εγω που το εκλεισα μεσα Σεπτεμβρη τώρα μου δινει ημερομηνια παραδοσης μέσα Μάρτη από αρχές Φεβρουαρίου...

@georpapa καλορίζικο και καλοτάξιδο!! Σωστά τα λες η διαφορά είναι μεγάλη! Σημαντικό όμως είναι και τα led φώτα, όπως λες κι εσύ! Εγώ τα έβαλα κάτω και είπα ότι επειδή θα το πάρω και θα το κρατήσω μη έχοντας σκοπό να το δώσω σε 4-5 χρόνια, ας δώσω το κάτι παραπάνω εις γνώση μου για να το χαίρομαι όπως θέλω!! Σίγουρα πέρα από τα led και τη ρυθμιζόμενη θέση (συγκεκριμένα και μόνο για τη περίπτωσή μου) τα υπόλοιπα extras είναι όμορφα μεν αλλά θα συμφωνήσω ότι δεν αξίζουν τα 2.500 ευρώ διαφορά δε!

leonidas26
      leonidas26

@izz said in Toyota Corolla 2019:

@izz said in Toyota Corolla 2019:

@gpip said in Toyota Corolla 2019:

Καλημέρα σας.Ηθελα να ρωτήσω αν ξέρει κανένας τι λάστιχα φοράει το Corolla Hybrid Sedan?Το περιμένω από μέρα σε μέρα.Και τι δωράκια έχετε πάρει από αντιπροσωπεία ΤΟΥΟΤΑ , Θεσσαλονίκης

Η active 205/55/16 V μάρκας falken sincera
      Δώρα: συναγερμός, πίσω αεροτομή + τοποθέτηση, έξοδα πινακίδων.
      Θα το παλέψω και για πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος ή έστω στη χειρότερη το λάστιχο για το χώρο αποσκευών.
      Toyota πόλις Θέρμης.

Μπορείς να βάλεις πίσω (και μπρος) αισθητήρες παρκαρίσματος?
      Εγώ πήρα τη Sytle στο Sedan και δεν υπήρχε σαν επιλογή στα αξεσουάρ. Εκτός αν δε θυμάμαι σωστά..
      Το περιμένω τον Απρίλιο, από Toyota Παπαδιαμαντίου, Κηφισιά.
      Ελαστικά για τη Style: 225/45R17 91W

Ναι μπορείς άσχετα με το ποιά έκδοση πήρες έχει συζητηθεί το θέμα στο παρελθόν αν πας κάποιες σελίδες πιο πίσω...

Ευχαριστώ!

Έβαλα τελικά αισθητήρες παρκαρίσματος για πίσω!
      Τη Style σε sedan πήρα.
      Δώρα που μου έδωσαν :
      1. Διακοσμητικά Χρωμίου πίσω
      2. Διακοσμητικά Χρωμίου στα πλάγια
      3.μπουλόνια ασφαλείας
      4. φιμέ μεμβράνες μπροστά (η style έχει πίσω από μόνη της εργοστασιακό φιμέ τζάμι)
      5. Αντιολισθητική επένδυση πορτπαγκάζ
      6. Συναγερμό
      7. Θήκη κλειδιού
      5. 50€ έκπτωση στους αισθητήρες παρκαρίσματος
      8. Επιπλέον 600 € έκπτωση συνολικά στο αμάξι.

Όλα συτά στην Toyota Παπαδιαμαντίου Κηφισιά! Πολύ καλοί!! Συγκεκριμένα ο κ. Μπάμπης εξαιρετικός πωλητής και τρομερός άνθρωπος!!

leonidas26
      leonidas26

@kos9120 said in Toyota Corolla 2019:

από σημερα μπορείτε να δείτε τα μοντέλα πως διαμορφώνονται στον εξοπλισμό τους με βάση τις αλλαγές του MY22

Τα ιδια βλέπω στο site, οπως ηταν απο το καλοκαίρι και μετά.

Στο sedan έχει τις αλλαγές στο χρώμα και από style και πάνω το smart connect. Αυτά που ο φίλος leonidas26 ανέφερε σε προγενέστερο post

Πλας καινούργιο σχέδιο 17'' ζαντών (μόνο για τη style)

leonidas26
      leonidas26

Latest posts made by leonidas26

@supergeorge said in Toyota Corolla Cross:

@leonidas26 said in Toyota Corolla Cross:

Από ασήμι που το είχα πάρει άλλαξα χρώμα και το πήρα σε αυτό το καινούργιο που το διαφημίζουν και ονομάζεται MASSIVE GREY με κωδικό 1L6.
      Πέρα των εξωτερικών εμφανισιακών διαφορών τα έξτρα που παίρνει το facelift στην έκδοση Active Plus

Και εγώ σε αυτό το χρώμα το πήρα. Είναι μπλε-γκρι.

Είναι το αμερικανικό Storm Cloud.

Εδώ μπορείς να δεις πως θα φαίνεται

Youtube Video

*Η Active Plus όπως θα είδες λογικά δεν παίρνει ούτε τα νέα led μπροστά.

Καλορίζικο φίλε! Με το καλό να μας έρθει!
      Οχι δυστυχως δεν τα παίρνει τα led ημέρας αλλά πρακτικά μόνο εμφανισιακο είναι το θέμα και όχι ουσιαστικό.
      Γιατί έτσι κι αλλιώς τα φώτα ταξιδιού είναι led και στην Active Plus που αυτό είναι το ουσιαστικό ζήτημα για ταξίδι το βράδυ.
      Συν του ότι πλέον από Active Plus σε Style η διαφορά ανέρχεται στα 2,500€ ενώ πριν έχω την εντύπωση ότι ήταν στα 2,000€.
      Θεωρώ ότι είναι πολλά τα λεφτά σε σχέση με αυτά τα έξτρα που σου δίνει η Style.
      Τουλάχιστον σε προσωπικό επίπεδο ως πατέρας 3 μωρών που γνωρίζω εξ αρχής ότι θα το ταλαιπωρήσουν το αυτοκίνητο στα πίσω καθίσματα (και όχι μόνο) δεν ήθελα να πάω σε παραπάνω έκδοση και να το λυπάμαι το αυτοκίνητο για με το παραμικρό…. Ήδη η Active Plus θεωρώ ότι είναι πληρέστατη έκδοση!

leonidas26
      leonidas26

Εγώ είχα παραγγείλει το προ facelift Corolla Cross Active Plus σε ασημί χρώμα τον Ιανουάριο και το περίμενα εντός του μήνα. Όμως μόλις ανακοινώθηκε το καινούργιο με το facelift κατάφερα να αλλάξω τη παραγγελία χωρίς κάποια οικονομική επιβάρυνση και πήρα το καινούργιο με το facelift πάλι σε Active Plus. Το περιμένω το Σεπτέμβριο πρώτα ο Θεός.
      Πέρα των εξωτερικών εμφανισιακών διαφορών τα έξτρα που παίρνει το facelift στην έκδοση Active Plus είναι αυτά των παρακάτω φωτογραφιών τα οποία με άφησε η αντιπροσωπεία να τραβήξω φωτογραφία στο κινητό. Επίσης σε 1 από τις 4 φωτογραφίες θα δείτε την εμφανισιακά διαφορά στο κεντρικό καντράν του μοχλού ταχυτήτων από Active Plus σε Style. Όλα τα υπόλοιπα στο εσωτερικό της καμπίνας από Avtive Plus σε Style είναι ακριβώς το ίδιο αυτοκίνητο πλην του εσωτερικού ατμοσφαιρικού φωτισμού που προσωπικά με αφήνει παγερά αδιάφορο.
      Active Plus με πινακίδες με το κλειδί στο χέρι: 31,500€
      Style με πινακίδες με το κλειδί στο χέρι: 34,000€
      att.S6-oNBEzM7XCIJ5ED24G_RUEeVFC28r4ANfVoY8dLBI.jpeg att.5DcaQDn_ncd21TQG23XnPPSbJqTYrgpXxAMxMU-Fp-A.jpeg att.d8BQlaQRreD7pslsKOAGCe_eWYivXOlVxDU1KvjYMvg.jpeg att.uAGi1TvKkBIMHZiHlS7YjiBuKI3p5IWJAfCOyUCrQYY.jpeg

leonidas26
      leonidas26

@fanis75 said in Toyota Yaris Cross Hybrid VS Peugeot 2008 Hybrid:

@leonidas26 said in Toyota Yaris Cross Hybrid VS Peugeot 2008 Hybrid:

Την καλύτερη επιλογή έκανες με βάση την λογική και τα οικονομοτεχνικά κριτήρια όσων έχουμε παιδιά. Γούστα βγάζαμε κάποτε, τωρα υπάρχουν άλλες προτεραιότητες.

Σε ευχαριστώ πολύ!! Έτσι ακριβώς είναι φίλε μου!!
      Αν και να σου πω την αλήθεια μου και μια δόση γούστου μου βγαίνει και τώρα! Χαχαχα

Δεν ξέρω αν έχω γίνει παππούς στα 37 μου αλλά όταν μπήκα και καθησα στη σαλοναρα του Corolla Cross είπα τι τζιπάρα είναι αυτή! Χαίρεσαι να την οδηγάς με τα premium υλικά που έχει τις μεγάλες οθόνες κλπ! Φυσικά δεν είπα ότι δεν υπάρχουν ποιο premium και ποιο ελκυστικά! Κάθε άλλο!!
      Απλά για τα δεδομένα μου και τις προτεραιότητές μου και με ένα Dacia Duster το σταυρό μου θα έκανα οπότε τώρα λέω δόξα τω Θεω και νιώθω ευλογημένος που με αξίωσε να πάρω ένα τόσο ακριβό ( για το πορτοφόλι μου τουλάχιστον ) και τόσο καλό αυτοκίνητο!

Οπότε από παντού είμαι υπέρ ευχαριστημένος!🙂

leonidas26
      leonidas26

@vagkirk said in Toyota Yaris Cross Hybrid VS Peugeot 2008 Hybrid:

Ωραίος!
      Με το καλό!
      Χρειαζόταν σίγουρα κάτι μεγαλύτερο από Yaris Cross με τρία παιδιά οπότε καλά έκανες και ανέβηκες κατηγορία, αξίζει σίγουρα τα παραπάνω χρήματα σε σχέση με 2008 και το Yaris.

Αν πάντως για κάποιο λόγο κάτι συμβεί και ακυρωθεί το Corolla Cross , επειδή δεν πρόλαβα να πω τη γνώμη μου , σβήσε το 2008 από τις επιλογές σου και δες τα Frontera/Aircross/MG ZS hybrid.

Ευχαριστώ πάρα πολύ!!!

leonidas26
      leonidas26

@panormus772 said in Toyota Yaris Cross Hybrid VS Peugeot 2008 Hybrid:

Με το καλό να παραλάβεις!

Απόλυτα λογική η επιλογή σου,με βάση τις ανάγκες σου.

Ευχαριστώ πάρα πολύ!

leonidas26
      leonidas26

@kkostask said in Toyota Yaris Cross Hybrid VS Peugeot 2008 Hybrid:

Με το καλό!

Ευχαριστώ πάρα πολύ!!

leonidas26
      leonidas26

Καλησπέρα σε όλους παιδιά!!
      Σας ευχαριστώ πααααααρα πολύ ειλικρινά όλους για τις άμεσες απαντήσεις οι οποίες κάποιες εξ αυτών ήταν πολύ βοηθητικές ειδικότερα για το Peugeot!
      Μετά από πολύ και ώριμη / ήρεμη σκέψη κατέληξα στο μόνο σίγουρο το ότι δε θέλω να φύγω από τη Toyota λόγω της αξιοπιστίας της και των καταναλώσεων στο καύσιμο!
      Έχω ήδη πολλά και μεγαλύτερης προτεραιότητας θέματα στο κεφάλι μου τα οποία είναι μπροστά μου για τα επόμενα χρόνια (εύρεση σπιτιού προς αγορά με δάνειο, και 3 παιδιά να μεγαλώσω με τωρινές ηλικίες 1ος, 2 και 3ων ετών αντίστοιχα) όπου το μόνο που δε θέλω είναι ένα επιπλέον πονοκέφαλο με ένα κοστοβόρο αυτοκίνητο όπου πιθανόν να με στέλνει και στο συνεργείο, είτε για σοβαρά είτε για λιγότερο σοβαρά προβλήματα, που και που πέραν του ετήσιου σέρβις του!

Το αποτέλεσμα τελικά ήταν ότι έφυγα μόλις πριν 1 ώρα από την Toyota Πασπαλιάρης, όπου από εκεί είχα παραγγείλει το Yaris Cross.
      Οι χώροι δεν έχουν φυσικά καμία απολύτως σχέση με το Yaris Cross τόσο στη καμπίνα (μπρος και πίσω χώρους) όσο και στο πορτ παγκαζ!
      Επίσης η ποιότητα κατασκευής, οι οθόνες και η ποιότητα των υλικών εντός καμπίνας κάνουν ένα αρκετά ποιο premium αυτοκίνητο από πλευράς αισθητικής και αρεσκείας.
      Τα 0m-100m τα έχει στα 9,9sec.
      Σίγουρα δεν είναι στα 8,3sec του Peugeot αλλά και ούτε στα 11,7sec του Yaris Cross.
      Είναι ένα ξεκάθαρα αεράτο (για τα γούστα μου) αυτοκίνητο όπου θα δώσει μια χαρά στη προσπέραση με ασφάλεια χωρίς να βογκήξει καθόλου! Έτσι κι αλλιώς ως οικογενειάρχης 3 παιδιών αυτό με ενδιαφέρει και όχι να κάνω ράλι!
      Από 31,260€ (μαζί με πινακίδες), μου το άφησε στα 31,000€ και δωροκαρτα 570€ για αξεσουάρ όταν έρθει με το καλό!
      Παράδοση, προς το παρόν τουλάχιστον, στις 10 Ιουλίου!

Πλέον νιώθω 100% σίγουρος ότι έκανα τη καλύτερη επιλογή δεδομένου ότι δεν ήθελα άλλη εταιρεία πέραν της Toyota!
      Θα υπάρχουν πλέον στην οικογένεια και B-SUV για πόλη και C-SUV για ταξίδια και από πλευράς κατανάλωσης και προβλημάτων θα είμαστε ξέγνοιαστοι!

Σας ευχαριστώ θερμά για άλλη μια φορά όλους σας!!

leonidas26
      leonidas26
    • Toyota Yaris Cross Hybrid VS Peugeot 2008 Hybrid

Καλησπέρα σε όλους,

Θα εκτιμούσα ιδιαιτέρως τη βοήθεια όσων έχουν πραγματική άποψη/εικόνα για το παρακάτω ζήτημα!
      Έχω παραγγείλει το Toyota Yaris Cross από το Σεπτέμβριο και σε 2 μήνες (τέλος Μαρτίου) μου έρχεται. Το πήρα σε έκδοση Active Plus και μου πήγε 25,400€. Το αυτοκίνητο το ξέρω από πρώτο χέρι διότι ακριβώς το ίδιο έχει η σύζυγός μου και έχω κάνει εγώ το 80% των υφιστάμενων χιλιομέτρων του και το υπόλοιπο 20% η σύζυγος.
      Το αυτοκίνητο είναι υπέροχο ούτε λόγος! Αν πρέπει να πω κάποιο μείον είναι ότι δεν έχει καμιά απολύτως επιτάχυνση και ειδικά σε ταξίδι όπου είναι φορτωμένο το πορτ παγκαζ και με τα 3 μου παιδιά πίσω, αν χρειαστεί να κάνω κάποια προσπεράσει τότε υπάρχει ζόρι..
      Κατά τα άλλα μέσα στη πόλη είναι ΥΠΕΡΟΧΟ και φοβερά οικονομικό και φυσικά αξιόπιστο στο maximum!
      Πέραν του ετήσιου προβλεπόμενου service δεν ξέρουμε τι σημαίνει η λέξη συνεργείο έχουμε ξενοιάσει!!
      Όμως, είδα πρόσφατα ότι βγήκε το νέο mild hybrid Peugeot 2008 το οποίο είναι εντός του υφιστάμενου εκπτωτικού προγράμματος της Peugeot το οποίο το ονομάζει “Peugeot Hybrid Days” και από 26,600€ το έχει 23,900€ στη βασική έκδοση Style (η οποία είναι πιο πλούσια της Active Plus του Yaris Cross όπου αναμένω).
      Συνολικά το Peugeot έχει καλύτερους χώρος και στη καμπίνα και στο πορτ παγκαζ (σημαντικό για 5μελη οικογένεια όπως εμείς) και συνολικά είναι ποιο όμορφο και premium από πλευράς αισθητικής.
      Και τα 2 είναι αυτόματα αλλά δε γνωρίζω κατά πόσο είναι αξιόπιστο το αυτόματο κιβώτιο της
      Peugeot ενώ της Toyota (e-ctv) ξέρω ότι είναι αθάνατο!
      Το Peugeot τα 0-100 τα έχει σε 8,3” ενώ το Yaris Cross σε 11,5”. Μεγάλη διαφορά!!
      Αυτό διότι το μεν Peugeot είναι 1,200cc και 136hp με Turbo ενώ το Yaris Cross φοράει τον αθάνατο ατμοσφαιρικό κινητηρα στα 1,500cc αλλά με μόλις 116hp χωρίς Turbo όπως προανέφερα (ατμοσφαιρικός).

Το 2008 απ ότι διαβάζω καίει μέσα στη πόλη 6.1lt με 6.3lt στα 100χλμ ενώ το Yaris Cross γνωρίζω πολυ καλά ως κάτοχος ότι καίει 4,3lt στα 100χλμ. Υπάρχει σίγουρα διαφορά οικονομίας αλλά επειδή αυτή τη στιγμή λόγω της προσωρινής έκπτωσης της Peugeot μπορώ να το πάρω 1,500€ φθηνότερα, σε βάθος 5 ετών θα μου πάει από οικονομικής πλευράς ακριβώς το ίδιο σαν συνολικό budget! Βγαίνει μια η άλλη!

Συνολικά το Peugeot το προτιμώ λόγω χωρων, επιτάχυνσης και ομορφιάς!
      Και γι αυτό σκέφτομαι να ακυρώσω τη παραγγελία του Yarris Cross να πάρω τα λεφτά μου πίσω και να παραγγείλω το 2008 Hybrid!
      Αυτό που με φοβίζει είναι ότι δε ξέρω αν βγάζει προβλήματα! Έχω ακούσει ότι τα 3008 βγάζουν διάφορα θέματα και σε στέλνουν συνεργείο… δε ξέρω αν είναι ράδιο αρβύλα ή αλλιώς παραπληροφόρηση….
      Αν όμως ισχύει τότε το ίδιο δε θα συμβαίνει και με το 2008?
      Από την άλλη το Toyota γνωρίζω ότι είναι αθάνατο και ξεχνάς τι σημαίνει συνεργείο! Έχεις το κεφαλάκι σου ήσυχο!

Όποιοι φίλοι μπορούν να με βοηθήσουν σε ό,τι αφορά την αξιοπιστία του 2008 Hybrid με το αυτόματο κιβώτιο σαν αυτοκίνητο θα ήμουν ευγνώμων!!

Ευχαριστώ πολύ!!

leonidas26
      leonidas26

@spiros-0 said in Toyota Corolla 2019:

η ασφαλιση αυτη καλυπτει συγκεκριμενες ζημιες, πχ ολικη καταστροφη απο φωτια και δεν θυμαμαι τι αλλο. Εξαρταται που κινεισαι και αν εχεις δικο σου χωρο. Εγω δεν το εκανα.

Σωστό για τέτοιες καταστάσεις μιλάμε. Δικό μου χώρο δεν έχω. Αλλά μένω στη Νέα Πεντέλη όπου είναι γενικώς ήρεμη περιοχή με άπλα.

leonidas26
      leonidas26

Καλησπέρα σε όλους,

Τη Δευτέρα παραλαμβάνω μετά από 6 μήνες!! Corolla 1.8 Hybrid Style Sedan.
      Μου έχουν προτείνει το Gap Contract (Εξασφάλιση αρχικής αξίας αυτοκινήτου) εκτός από το στάνταρντ ασφάλιστρο.
      Μέσω της Allianz για 3 χρόνια εξασφαλίζω τη συνολική αξία του αυτοκινήτου αλλά θα πρέπει να πληρώσω 468€ εφάπαξ μια φορά και για τα 3 χρόνια.

Ποιά είναι η άποψή σας? Αξίζει ή παρά είναι πολυτέλεια?
      Ευχαριστώ!

leonidas26
      leonidas26
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
      • ΕΛΛΑΔΑ
      • ΚΟΣΜΟΣ
      • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
      • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
      • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
      • TEST