-
@ataim said in Οδήγησα....:
Το lbx θα ήταν πραγματικά αξιοπρόσεκτο αν είχε έναν εύηχο v6 σε κύκλο otto, dedicated πλατφόρμα, δίπλα ψαλίδια, τριγύρω, πίσω κίνηση και τιμή κάτω από 23κ. Τα έχει πει ο Cammissa, you can't have nice things.
σε αυτες τις διαστασεις δεν γινοντε αυτα.
Ο Καμμισσα δεν ξερω αν ειπε κατι τετοιο αλλα νομιζω το ιδανικο αμαξι για αυτον ειναι ενα Σιροκο με ημιακαμπτο αναρτηση.
Το οτι και το Πουμα κανει τα ιδια χρηματα δεν σημαινει οτι ολα αυτα ειναι καλη αγορα. Απλα εχουν βρει τα κοροιδα. Σε πολλες αγορες αποκλειετε να τα δινουν σε τοσα χρηματα ειδικα οπου πουλανε και Κινεζοι.
-
@gtsartsal said in Οδήγησα....:
> Έχουν ακριβυνει όλα τα αυτοκίνητα τόσο πολύ που σχεδόν κανένα δεν προσφέρει αυτά που πληρώνεις.
Όντας σε διαρκή έρευνα αγοράς από το φθινώπορο του 2019 για 2 νέα οχήματα, με το ένα να έχει αγοραστεί 12/2019 και το άλλο να εκκρεμεί για τους επόμενους μήνες, θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν 2 suv πραγματικά vfm βάση της αναλογίας τιμής/προσφοράς. Αυτά είναι το Renault Arkana 140 edc Techno χοντρικά στα 30k & το Ford Kuga Titanium 1.5T χοντρικά στα 34,5k αμφότερα δε σε facelift. Πολύ τίμια αυτοκίνητα και αρκούντως εξοπλισμένα ως έχουν.
-
Αυτές είναι πλέον οι τιμές των αυτοκινήτων, των προϊόντων Supermarkets, των κατοικιών κλπ και μόνο προς τα πάνω θα κινηθούν. Το μόνο που θα αλλάξει είναι ο ρυθμός αυξήσής τους.
-
Το lbx θα ήταν πραγματικά αξιοπρόσεκτο αν είχε έναν εύηχο v6
Προτιμώ straight-six, δεν ευγκρίνεται με τον συμβιβασμό του v6.
-
@red_monster said in Οδήγησα....:
Αυτές είναι πλέον οι τιμές των αυτοκινήτων, των προϊόντων Supermarkets, των κατοικιών κλπ και μόνο προς τα πάνω θα κινηθούν. Το μόνο που θα αλλάξει είναι ο ρυθμός αυξήσής τους.
Για τα supermarket και κατοικίες ίσως, για αυτοκίνητα μπορεί και όχι, οι Κινέζοι ίσως σώσουν την παρτίδα.
-
@jamesd said in Οδήγησα....:
Για τα supermarket και κατοικίες ίσως, για αυτοκίνητα μπορεί και όχι, οι Κινέζοι ίσως σώσουν την παρτίδα.
Να είσαι βέβαιος ότι όταν έρθουν μαζικά και συντεταγμένα (δίκτυο διανομής και σέρβις, αποθήκες spare parts κλπ κλπ) η κοστολόγηση θα είναι παρόμοια με των αντίστοιχων ευρωπαίων. Το έχουμε δει χρόνια τώρα στη (βαριά) βιομηχανίας.
-
αν δεν επαναστατησει ο κοσμος. εδω εχει καταντησει τα ΜακΝτοναλτσ να ειναι για τους πλουσιους. Και οι πελατες στα εστιατορεια στην Αμερικη εχουν μειωθει. Σε καποιο σημειο θα υπαρξει ενα ξεφουσκωμα.
-
@jamesd said in Οδήγησα....:
Να είσαι βέβαιος ότι όταν έρθουν μαζικά και συντεταγμένα (δίκτυο διανομής και σέρβις, αποθήκες spare parts κλπ κλπ) η κοστολόγηση θα είναι παρόμοια με των αντίστοιχων ευρωπαίων. Το έχουμε δει χρόνια τώρα στη (βαριά) βιομηχανίας.
Υποθετικα και δεν εχει βαση αυτο που λες.
-
Επειδή το ζητάτε, ας γράψω και για το Tesla 3 Highland LR AWD που οδήγησα για λίγο, δηλαδή Μαρούσι-Αεροδρόμιο και πίσω, μέσω Αττικής οδού φυσικά. Σύντομα θα οδηγήσω και το SR για να δω διαφορές.
Καταρχάς να πω ότι έχει γίνει αρκετά πιο όμορφο, ειδικά στο εμπρός μέρος οπου πλέον μοιάζει με σπορ όχημα, μην πω και σουπερκαρ!
Εσωτερικά δεν έχει σημαντικές αλλαγές, πέρα από την αφαίρεση των μοχλοδιακοπτών από το τιμόνι. Για τα φλας δεν με ενόχλησε καθόλου, σε 5' τα είχα συνηθίσει και μου φαίνονται εξαιρετικά ευχρηστα, με πολύ καλή ανάδραση, ειναι σαν πραγματικά κουμπιά. Για τις ταχύτητες δεν με βόλεψε η οθόνη καθόλου, είναι δύσχρηστη και χρειάζεται να πάρεις το χέρι σου από το τιμόνι, σε αντίθεση με τον μοχλοδιακόπτη.
Εντύπωση μου έκαναν τα ηχομονωτικά τζάμια που ειναι στην ουσία τριπλα, δηλαδή: τζάμι - μονωτικό υλικό - τζάμι, όπως ίσως φαίνεται και στην φωτογραφία.
Από εξοπλισμό τι να πώ, έχει τα πάντα κυριολεκτικά και σου κάνει την ζωή πανεύκολη με κάμερες παντού (που μπορείς να ενεργοποιήσει πάρα πολύ εύχρηστα εν κινήσει με ένα κουμπάκι στο τιμόνι) οι οποίες ενεργοποιούνται αυτόματα σε προσπέραση μαζί με το BSM και κάνουν την οδήγηση παιχνιδάκι. Τα αεριζόμενα καθίσματα - ειδικά για την χώρα μας - με το δερμάτινο σαλόνι ειναι ταμάμ και θα έπρεπε να τα έχουν όλα τα αυτοκίνητα στην Ελλάδα όπως έχουν κλιματισμό. Ενεργοποίησα τον αερισμό και έτσι δεν χρειάστηκα κλιματισμό, αφού είχε ζέστη αλλά όχι τόσο πολύ.
Για οδήγηση τι να πω, το αυτοκίνητο είναι αλλού!! Απίστευτη δύναμη, σε κολλάει στο κάθισμα και τα 140χαω τα πιάνει πριν το καταλάβεις. Η ένδειξη χιλιομέτρων μου θύμισε των ΚΙΤΤ όπως ανέβαιανα τα χλμ, που δεν προλάβαινες να τα δείς! Ο γιός μου σε κάθε πάτημα του γκαζιού, απλά γέλαγε από την χαρά του. Το προηγούμενο 3αρι που είχα οδήγήσει μάλλον είχε πολλά κλειδώματα γιατί ούτε τέτοια επιτάχυνση είχε και στα 140 σταμάταγε - τούτο εδώ συνέχιζε. Η προσπέραση είναι απλά θέμα σκέψης και γενικά έχει τόση δύναμη και την αποδίδει με τέτοιο τρόπου που πραγματικά δεν χρειάζεται, ειναι απλά για να παίζεις!
Οδική συμπεριφορά άριστη, άψογη, μου θύμισε 5αρα bmw F10 που είχα για ένα ΣΚ κάποτε. Επίσης, τρομερή βελτίωση στην ανάρτηση, καμία σχέση ούτε με το Υ ούτε με το προηγούμενο. Πλέον ειναι άνετο και στα 140χαψ ταξιδεύεις σαν σε μαγικό χαλί (ο γιος μου είπε: "μπαμπά πάμε 140 και νομίζω ότι πάμε με 80). Αν δεν είχει θέμα αυτονομίας, θα μπορούσα να ταξιδεύω άνετα 5 ώρες συνεχόμενα χωρίς κανένα παράπονο, τόσο άνετο είναι και τόσο άνετες συνθήκες. Το One Pedal Driving, αψογο και από μόνο του ιακνός λόγος να αγοράσεις ηλεκτρικό - εννοείται δεν θα αγόραζα ποτέ ηλεκτρικό που δεν έχει αυτό το χαρακτηριστικό.
Γενικά, σε συνδυασμό με την τιμή του, δεν μπορώ να βρω κάτι αρνητικό! Το αυτοκίνητο είναι άψογο και πιστέυω ό,τι καλύτερο μπορεί να αγοράσει κάποιος μέχρι τις 70-80.000€, απλά θα το πληρώσει μισά λεφτά! Οπότε πολύ απλά: εαν έχετε τα χρήματα τρέξτε να το πάρετε (εννοείται κόκκινο με λευκό εσωτερικό)- εαν δεν τα έχετε, μην πάτε να το οδηγήσετε γιατί μετά θα ψάχνετε πως να το αγοράσετε!
-
Ευχαριστούμε τον εκπρόσωπο τύπο του Elon Musk. Σε άλλα νέα, υπάρχουν και καλύτερα αυτοκίνητα...
-
@realzeus said in Οδήγησα....:
Ευχαριστούμε τον εκπρόσωπο τύπο του Elon Musk. Σε άλλα νέα, υπάρχουν και καλύτερα αυτοκίνητα...
Προφανώς, αλλά κοστίζουν τουλάχιστον τα διπλά λεφτά! Το γράφω εξάλλου.
Είναι το καλύτερο αυτοκίνητο? Σίγουρα όχι.
Είναι το καλύτερο αυτοκίνητο με 35-40.000? Σίγουρα Ναι!Όταν το οδηγήσεις θα καταλάβεις!! Ααα και δεν έχει και όλες τις βλακείες που είχε η 355 που είχα οδηγήσει.
-
@fanis75 said in Οδήγησα....:
Προφανώς, αλλά κοστίζουν τουλάχιστον τα διπλά λεφτά! Το γράφω εξάλλου.
Είναι το καλύτερο αυτοκίνητο? Σίγουρα όχι.
Είναι το καλύτερο αυτοκίνητο με 35-40.000? Σίγουρα Ναι!Όταν το οδηγήσεις θα καταλάβεις!! Ααα και δεν έχει και όλες τις βλακείες που είχε η 355 που είχα οδηγήσει.
εμενα με επεισες νομιζω το καλυτερο στην ελλαδα. αν εισαι στο Ντουμπαι η ΣΑ που η βενζινη ειναι σχεδον δωρεαν και δεν υπαρχουν εξτρα φοροι στα θερμικα ειναι αλλη συζητηση γιατι η μαγεια ενος πολυκυλινδρου κινητηρα ειναι ανεκτιμητη. με τοσους φορουσ που γλυτωνεις ελλαδα συν επιδοτηση ειναι no brainer..
-
@fanis75: Η 355 ήταν supercar του 1994, 30 ετών. Σε αυτά τα λεφτά σήμερα θα προτιμούσα μια Giulia, με επιδόσεις καλύτερες του SR, καλύτερο στρίψιμο, και πας και Θεσσαλονίκη ακατούρητος...
-
Σε αυτά τα λεφτά σήμερα θα προτιμούσα μια Giulia , με επιδόσεις καλύτερες του SR, καλύτερο στρίψιμο, και πας και Θεσσαλονίκη ακατούρητος...
Σε αυτά τα λεφτά δεν παίρνεις Τζούλια! Θές κάπου €70Κ. Παίρνεις 2 Τέσλα με τα χρήματα που θες για Τζούλια.
Επιδόσεις και στριψιμο δεν έχει καλύτερα.
Επίσης το ακατούρητος δεν με αφορά, έχω παιδί και προστάτη, κάθε 2 ώρες πάω για κατούρημα και κάνω στάση για το παιδί και εμένα.ΥΓ: μπορεί να είχα οδηγήσει και 360 δεν θυμαμαι....όλα μπούρδα μου φαίνονται αυτά. Πολύ φασαρία και κακό για το τίποα. Άχρηστα αμάξια, μόνο για πουλ μουρ.
-
Σε αυτά τα λεφτά σήμερα θα προτιμούσα μια Giulia , με επιδόσεις καλύτερες του SR, καλύτερο στρίψιμο, και πας και Θεσσαλονίκη ακατούρητος...
Σε αυτά τα λεφτά δεν παίρνεις Τζούλια! Θές κάπου €70Κ. Παίρνεις 2 Τέσλα με τα χρήματα που θες για Τζούλια.
Επίσης το ακατούρητος δεν με αφορά, έχω παιδί και προστάτη, κάθε 2 ώρες πάω για κατούρημα και κάνω στάση για το παιδί και εμένα.Αν είναι όντως 2 ώρες το κατούρημα, οκ όντως δεν μπορείς!!!
Αν είναι 4-5 ωρες με την Ιουλία μπορείς πάντως άνετα!!!
Με Τέσλα ότι και να κάνεις, non stop δεν γίνεται!! -
@nickthetrib said in Οδήγησα....:
Αν είναι όντως 2 ώρες το κατούρημα, οκ όντως δεν μπορείς!!!
Αν είναι 4-5 ωρες με την Ιουλία μπορείς πάντως άνετα!!!
Με Τέσλα ότι και να κάνεις, non stop δεν γίνεται!!2 ώρες δεν είναι (εκτός εαν έχω πιει καφέ και μπύρα....χαχα!), αλλά στις 2-3 ώρες θα κάνω στάση λόγω παιδιού. Π.χ προς Βόρεια στάνταρ ειναι η στάση Αταλάντη, ακόμα και Βόλο να πάω.
Για τα άλλα συμφωνώ. Εγώ που δεν ταξιδεύω δεν με απασχολεί η αυτονομία και σίγουρα το Τέσλα ειναι πιο απολαυστικό από οποιοδήποτε θερμικό, μέχρι και τα διπλά χρήματα. -
Καλό και χρυσό το 3αρι αν ήταν και μισό μέτρο κοντύτερο
-
Καλό και χρυσό το 3αρι αν ήταν και μισό μέτρο κοντύτερο
Εγώ και μεγαλύτερο θα το ήθελα....χαχα!! To S ειναι ιδανικό για εμένα ή το Χ.
-
Επειδή το ζητάτε, ας γράψω και για το Tesla 3 Highland LR AWD που οδήγησα για λίγο, δηλαδή Μαρούσι-Αεροδρόμιο και πίσω, μέσω Αττικής οδού φυσικά. Σύντομα θα οδηγήσω και το SR για να δω διαφορές.
απολυτως λογικα ολα οσα εγραψες.
Μονη ενσταση (δεν εχω οδηγησει highland, να το τονισω αυτο) στα φλας. Κινηθηκες σε αυτοκινητοδρομο οποτε ουτε συνεχως επρεπε να αναβοσβηνεις φλας και, κυριοτερα, δεν μπηκες σε πλατειες/κυκλικους κομβους.
Σχετικα με τις ταχυτητες, σε παρκαρισμα/ξεπαρκαρισμα οντως ειναι προβλημα, αν και θα ηθελα να δω πως δουλευει ¨εξυπνη αλλαγη ταχυτητας" (ή οπως την εχουν ονομασει στα αγγλικα), αυτο δηλ που καταλαβαινει το αμαξι αν θες να πας μπρος ή πισω.Παρατηρησες διαφορες στην ποιοτητα υλικων σε σχεση με "παλιο" 3αρι και Υ; Δεν αναφερομαι στον εξοπλισμο, αναρτησεις και τζαμια.
-
Επίσης το ακατούρητος δεν με αφορά, έχω παιδί και προστάτη, κάθε 2 ώρες πάω για κατούρημα και κάνω στάση για το παιδί και εμένα.ΥΓ: μπορεί να είχα οδηγήσει και 360 δεν θυμαμαι....όλα μπούρδα μου φαίνονται αυτά. Πολύ φασαρία και κακό για το τίποα. Άχρηστα αμάξια, μόνο για πουλ μουρ.
Φυσικά και έχει καλύτες επιδόσεις και στρίψιμο. Τώρα για τα λεφτά... κάπου 60 νομίζω κάνει η Giulia.
Αλλά από supercars δεν νιώθεις. Την μουσική την ονομάζεις φασαρία.
Οδήγησα....