-
@harisma23 said in Οδήγησα....:
Εν συντομία θα πω ότι έχω ταξιδέψει αρκετά εντός Ευρώπης και θεωρώ ότι το ταξίδι που έκανα στη Σκωτία (Εδιμβούργο, Ινβερνές, χάιλαντς, νήσος του Σκάι) είναι από τα πιο ωραία που έχω κάνει. Σαν σύγκριση, θα έλεγα εξίσου ενδιαφέρον με Τοσκάνη!
Isle of Skye, είναι ένα μακρινό όνειρο...
-
Με ή χωρίς το τέρας κουκλάκι η Νες.
-
Κατάφερα να οδηγήσω το Avenger (ηλεκτρικό πάντα) για περίπου 1 ώρα και περί τα 50 χλμ. Η έκδοση που είχαν για test drive ήταν η φουλ εξοπλισμένη έκδοση SUMMIT. Η διαδρομή ήταν από το Μαρούσι μέχρι την Παιανία (πάνω στο σπήλαιο) και πίσω, μέσω Αττικής οδού και φυσικά και στενά στην Παιανία και πέριξ του Αμαρουσίου. Το πήγα και λίγο σε πατημένο χώμα, έτσι για το καλό.
Πρώτη εντύπωση όταν το βλέπεις εξωτερικά είναι ότι αντικρίζεις ένα όμορφο και δυναμικό αυτοκίνητο. Μου άρεσε πολύ, ακόμα και στο μουντό γκρί χρώμα (πιστεύω τα φωτεινά χρώματα του πάνε περισσότερο) με την μαύρη οροφή. Μου θυμίζει λίγο το T Cross αλλά στο πιο όμορφο και κομψό, έχει όμως το ίδιο τετράφωνο σχήμα και παρόμοιες διαστάσεις. Εδώ να πω ότι φαίνεται μεγαλύτερο από όσο είναι, αφού είναι οριακά κάτω από τα 4.10μ μήκος, αλλά είναι φαρδύ και δυναμικό σε σχεδίαση.
Εσωτερικά τώρα, εξακολουθεί να είναι αρκετά εντυπωσιακό και όμορφο, με τις χρωματικές προσθήκες και τον ατμοσφαιρικό φωτισμό που αλλάζει χρώμα (μόνο στην κορυφαία εξοπλιστικά έκδοση). Μου θύμισε λίγο το Μινι αφού έχει άποψη ο εσωτερικός σχεδιασμός με ευτυχώς αρκετά φυσικά πλήκτρα, ειδικά για τον κλιματισμό. Η οθόνη των οργάνων είναι 10.25 ίντσες και αρκετά ευανάγνωστη με ωραία γραφικά, αλλά δεν βρήκα τρόπο για να αλλάξω κάτι (π.χ. την εμφάνιση των οργάνων). Το ίδιο καλή ή και καλύτερη είναι η κεντρική οθόνη των επίσης 10.25”, με μεγάλη ευκρίνεια και άμεση ανταπόκριση στο πάτημα, μου άρεσε πολύ. Θα ήθελα όμως να μπορώ να ρυθμίσω περισσότερες παραμέτρους του αυτοκινήτου. Το ίδιο καλή είναι και η κάμερα οπισθοπορείας, κανένα παράπονο. Παράπονο κάποιος θα μπορούσε να έχει από τα πλαστικά. Φαίνονται καλά συναρμολογημένα μεταξύ τους, αλλά είναι όλα πολύ σκληρά και φτηνά στην όψη. Δεν υπάρχει ούτε δείγμα αφρώδους (μαλακού) υλικού πουθενά μέσα στην καμπίνα, ούτε στο πάνω μέρος του ταμπλό ούτε καν στις εμπρός πόρτες! Δείχνουν ποιοτικά, με την έννοια ότι μάλλον θα αντέξουν στον χρόνο, αλλά είναι άσχημα στην όψη και στην υφή – θα περίμενα τουλάχιστον η κορυφαία εξοπλιστικά έκδοση να έχει καλύτερο εσωτερικό. Εχει αρκετούς χώρους αποθήκευσης, με αυτόν στο κεντρικό «τούνελ» να είναι τεράστιος, ένεκα και απουσίας επιλογέα. Πραγματικά χωράνε άπειρα πράγματα εκει μέσα και κλείνει με ένα ωραίο κάλυμμα (μαγνητικό) για τα αδιάκριτα βλέμματα. Μέσα στον ίδιο χώρο είναι και η υποδοχή για την ασύρματη φόρτιση του κινητού και φυσικά υπάρχει και εκεί ατμοσφαιρικός φωτισμός.
Πάμε στον δρόμο τώρα. Το αυτοκίνητο είναι μαζεμένο σε διαστάσει με πολύ καλή ορατότητα και πολύ ευκολοδήγητο. Ιδανικό θα έλεγα για την πόλη! Στην Α.Ο πήγα μέχρι 150χαω και τα είχε άνετα, χωρίς ιδιαίτερο αεροδυναμικό θόρυβο (έτσι και αλλιώς θόρυβο από μηχανή δεν έχει). Στα 120 ταξιδεύει άνετα και ήσυχα, μετά τα 130-140χαω αρχίζει πιο έντονος ο θόρυβος από αέρα και λάστιχα, αλλά όχι σε ενοχλητικό βαθμό. Επίσης η επιτάχυνση είναι έντονη, ακόμα και από τα 100 στα 150χαω, πιο έντονη από άλλα αντίστοιχα θερμικά, π.χ. το Puma 155 DCT7 που έχω οδηγήσει. Γενικά δεν νοιώθεις να σου λείπει δύναμη πουθενά. Η έκπληξη ήρθε σε διαδρομή με στροφές, όπου (μάλλον λόγω χαμηλού κέντρου βάρους) στρίβει πάρα πολύ καλά, δεν το περίμενα από το ύψος και το μεταξόνιο να στρίβει τόσο ωραία. Βοηθάει πολύ και ο ηλεκτροκινητήρας που δίνει άμεση επιτάχυνση στην έξοδο της στροφής, οπότε μπαίνεις με την σωστή ταχύτητα και βγαίνει αρκετά πιο γρήγορα. Τέλος, η άνεση της ανάρτησης ήταν αρκετά ικανοποιητική, δεν κοπάνησε πουθενά, παρόλα τα ελαστικά 215/55/18. Ακόμα και στο χώμα που πήγα, δεν χτύπησε, ούτε ένοιωσα κοπάνημα ή τράνταγμα.
Προφανώς δεν είναι για εκτός δρόμου, αλλά πηγαίνει όπου και οποιοδήποτε άλλο b suv και ίσως ακόμα πιο άνετα και εύκολα λόγω προγραμμάτων οδήγησης.
Δοκίμασα όλα τα προγράμματα οδήγησης, η επιλογή μου είναι στο Sport. Στο κανονικό είναι ΟΚ και στο ΕΚΟ πολύ αργό. Βέβαια να πω ότι η αυτονομία που μου έδινε το trip computer ήταν 304χλμ στο Sport και μόλις άλλαξα προγράμματα, στο Νόρμαλ πήγε 324 και στο ECO στα 340.Εδώ να σημειώσω ότι τα φρένα δεν με ικανοποίησαν. Αρχικά, ακόμα και το Β mode δεν υπάρχει one-pedal driving, αφού το αυτοκίνητο δεν ακινητοποιείται πλήρως, αλλά τελικά πρέπει να πατήσει φρένο για να σταματήσει. Το καταλαβαίνω στο D για να μην ξενίσει όσους προέρχονται από θερμικό, αλλά θα ήθελα η λειτουργία Β να είναι πραγματικό one-pedal driving, όπως σε αρκετά άλλα ηλεκτρικά που έχω οδηγήσει και με έχει βολέψει πάρα πολύ (έχω κάνει διαδρομές χωρίς να αγγίξω το φρένο). Επιπλέον το πεντάλ του φρένου έχει περίεργη αίσθηση, σαν να υπάρχει ένα σκαλοπάτι και έτσι δεν μπορείς να φρενάρεις όσο προοδευτικά θα ήθελα εγώ.
Τέλος, λίγα λόγια για την κατανάλωση. Η μέση μου βγήκε στις 20.1KwH, αλλά δεν οδήγησα οικονομικά, το αντίθετο θα έλεγα, αφού το είχα κυρίως στο Sport και έκανα αρκετές επιταχύνσεις για να το διασκεδάσω – δεν θα οδηγούσα έτσι στην καθημερινότητά του. Η κατανάλωση που είδα οδηγώντας κανονικά στην Λ. Λαυρίου και μέσα στην Παιανία ήταν 13.4KwH και στην ανάβαση στο σπήλαιο χτύπησε 35.4KwH!! Θεωρώ (υπόθεση κάνω, μην το πάρετε 100% μετρητοίς!), ότι μια κατανάλωση 16-17KwH είναι εφικτή χωρίς προσπάθεια, ίσως και λίγο πιο κάτω.
Σαν συμπέρασμα από αυτή την λίγη ώρα που το είχα, μπορώ να πω ότι είναι μια εξαιρετική ιδέα με μια πολύ καλή υλοποίηση. Αυτοκίνητο με μαζεμένες διαστάσεις, ιδανικό για πόλη αλλά και ένα ταξίδι ή μια βόλτα. Πανέμορφο με χαρακτήρα και χωρίς παραχωρήσεις σε χώρους ή επιδόσεις. Εκεί που τα χαλάει η συνταγή είναι στην τιμή. Για να πάρεις την έκδοση που οδήγησα χρειάζεται να πληρώσεις €44.000 (προ επιδότησης – γιατί μας τελείωσε μάλλον) και για μια πιο απλή αλλά με καλό εξοπλισμό κάπου €40-42.000. Εάν δε το φτάσεις σε εξοπλισμό του Τέσλα, τότε ξεπερνάς τις €45.000! Θυμίζω ότι το δικίνητο Τέσλα ξεκινάει από €41.000. Προσωπικά με μια τιμή στις €25.000 (με την επιδότηση) θα το σκεφτόμουν σοβαρά. Αλλά στις €35.000+, το θεωρώ υπερβολικά ακριβό για αυτά που προσφέρει.
Τι μου άρεσε:
• Η σχεδίαση του μέσα-έξω
• Οι επιδόσεις του
• Η οδική του συμπεριφορά
• Η ευκολία χρήσης και οδήγησής του
• Η δυνατότητα εξοπλισμού που συνήθως υπάρχει σε αυτοκίνητα μεγαλύτερης κατηγορίας
• Η λεπτομέρειες που σου θυμίζουν ότι είσαι σε ένα Jeep, έστω και εάν δεν είναι 100% αληθινό Jeep.
• Οι θήκες και η πρακτικότητα του εσωτερικού
Τι δεν μου άρεσε:
• Η τιμή του
• Τα φρένα
• Η λειτουργία one-pedal driving
• Που δεν μπορούσα (ή δεν βρήκα) να προσαρμόσω την οθόνη οργάνων
• Η ποιότητα (και εικόνα) των πλαστικών του εσωτερικού
• Οι ελλείψεις εξοπλισμού στην βασική αλλά και στην επόμενη έκδοσηΚαι μερικές φωτό:
-
Προσπάθησαν αρκετά για να κάνουν τα πλαστικά να φαίνονται τόσο άθλια.
-
Τίποτα δεν προσπάθησαν. Τα πλαστικά είναι παρμένα απ' το ράφι της Stellantis και μπορει κανείς να τα βρει ολόιδια στα περισσότερα b-class του Ομίλου όπως πχ C4, 2008 κτλ. Για την κατηγορία είναι στο μέσο όρο απλά ξενίζουν λόγω τιμής ηλεκτρικού.
Εξαιρετικό αμαξάκι πάντως και έχει κάτι να πει σχεδιαστικά. Εάν ήταν 4κίνητο και με 200χλμ μεγαλύτερο range θα το χτύπαγα ως εταιρικό κι ας είναι μικρό.
-
To αμάξι είναι ιδανικό για οικογενειακό πόλης με κάποια πιθανότητα να βγει και εκτός.
Η τιμή είναι λάθος και άντε να πεις ότι κανά Fiat στην ίδια πλατφόρμα να είναι ένα τσικ φθηνότερο... αλλά έχουμε δρόμο ακόμα για να δούμε λογικές τιμές. -
@fanis75 said in Οδήγησα....:
Κατάφερα να οδηγήσω το Avenger (ηλεκτρικό πάντα) για περίπου 1 ώρα και περί τα 50 χλμ. Η έκδοση που είχαν για test drive ήταν η φουλ εξοπλισμένη έκδοση SUMMIT. Η διαδρομή ήταν από το Μαρούσι μέχρι την Παιανία (πάνω στο σπήλαιο) και πίσω, μέσω Αττικής οδού και φυσικά και στενά στην Παιανία και πέριξ του Αμαρουσίου. Το πήγα και λίγο σε πατημένο χώμα, έτσι για το καλό.
........................
Τι μου άρεσε:
• Οι επιδόσεις του
• Η δυνατότητα εξοπλισμού που συνήθως υπάρχει σε αυτοκίνητα μεγαλύτερης κατηγορίας
• Η λεπτομέρειες που σου θυμίζουν ότι είσαι σε ένα Jeep, έστω και εάν δεν είναι 100% αληθινό Jeep.
Τι δεν μου άρεσε:
• Η τιμή του
• Τα φρένα
• Οι ελλείψεις εξοπλισμού στην βασική αλλά και στην επόμενη έκδοσηΩραίο review Φάνη ευχαριστούμε
Θα έβαζα στα αρνητικά τις ράγες οροφές , είναι δυνατόν Jeep η φουλ έκδοση και να μην έχει ?
Αν είχε έρθει ήδη σε θερμικό με Aisin μπορεί να πήγαινα σήμερα να το κλείσω -
μια χαρα η καταναλωση του για τον τροπο που το οδηγησες. Η μπαταρια ειναι 50kwh οποτε οριακα κανεις εξορμησεις εκτος πολης. Το προβλημα οπως επισημανατε ολοι ειναι η τιμη. Δεν ξερω αν ειναι κακη επιλογη των υπολοιπων ή αν (μαλλον αυτο) τους εχει παρει τα σωβρακα η τεσλα με τις streamlined παραγωγικες μοναδες τους. Παντως οπως και να εχει, ολα τα ηλεκτρικα συγκρινονται τιμολογιακα με το M3 rwd και εκει, αν εξαιρεσεις τις διαστασεις, χανουν
-
Εγω παντως δεν καταλαβαινω τι νοημα εχει να κανεις test drive ενα αμαξι που ξερεις οτι η τιμη ειναι εξωπραγματικη για αυτο που ειναι και δεν προκειται να το αγορασεις ποτε. Το κοστος του marketing το πληρωνει ολος ο κοσμος που αγοραζει αυτοκινητα του γκρουπ.
ΥΓ ελπιζω να ριξουν την τιμη 10 χιλ κατω αλλα να δουμε τι θα γινει τελικα.
-
@antonakis said in Οδήγησα....:
To αμάξι είναι ιδανικό για οικογενειακό πόλης με κάποια πιθανότητα να βγει και εκτός.
Η τιμή είναι λάθος και άντε να πεις ότι κανά Fiat στην ίδια πλατφόρμα να είναι ένα τσικ φθηνότερο... αλλά έχουμε δρόμο ακόμα για να δούμε λογικές τιμές.Το νέο C3 και το αντίστοιχο φίατ θα είναι αρκετά φτηνότερα.
-
@wantone said in Οδήγησα....:
Εγω παντως δεν καταλαβαινω τι νοημα εχει να κανεις test drive ενα αμαξι που ξερεις οτι η τιμη ειναι εξωπραγματικη για αυτο που ειναι και δεν προκειται να το αγορασεις ποτε. Το κοστος του marketing το πληρωνει ολος ο κοσμος που αγοραζει αυτοκινητα του γκρουπ.
ΥΓ ελπιζω να ριξουν την τιμη 10 χιλ κατω αλλα να δουμε τι θα γινει τελικα.
Για να έχεις άποψη ? Απο χόμπι ?
Εγώ έχω κάνει test drive τα πάντα μέχρι 40 χιλιάρικα
Δεν κατάφερα το Corolla Cross γιατί πήγα και με άδειασε η Toyota ενώ είχα ραντεβού και το CX-30 γιατί με άδειασαν και αυτοί.
Αν θες να έχεις άποψη και να μην λες μόνο ότι διαβάζεις απο άλλους πας και τα βλέπεις μόνος σου -
@tsofras said in Οδήγησα....:
........................
Τι μου άρεσε:
• Οι επιδόσεις του
Τι δεν μου άρεσε:
• Η τιμή του
• Τα φρένα
• Οι ελλείψεις εξοπλισμού στην βασική αλλά και στην επόμενη έκδοσηΩραίο review Φάνη ευχαριστούμε
Θα έβαζα στα αρνητικά τις ράγες οροφές , είναι δυνατόν Jeep η φουλ έκδοση και να μην έχει ?
Αν είχε έρθει ήδη σε θερμικό με Aisin μπορεί να πήγαινα σήμερα να το κλείσωΤο Αισιν μας τελείωσε.
Τα νέα θα είναι υβριδικά με νέο διπλού συμπλέκτη και βέβαια όχι ντίζελ... -
@criuser said in Οδήγησα....:
@tsofras said in Οδήγησα....:
........................
Τι μου άρεσε:
• Οι επιδόσεις του
Τι δεν μου άρεσε:
• Η τιμή του
• Τα φρένα
Αν είχε έρθει ήδη σε θερμικό με Aisin μπορεί να πήγαινα σήμερα να το κλείσωΤο Αισιν μας τελείωσε.
Τα νέα θα είναι υβριδικά με νέο διπλού συμπλέκτη και βέβαια όχι ντίζελ...Ωραία πάει και το PSA δλδ (καλά την Peugeot την είχα μαυρίσει έτσι και αλλιώς , αλλά την Citroen όχι)
BMW και KIA έμεινε για τα γούστα μου -
Θα βγάλουμε σε πλειστηριασμό τα δικά μας αυτόματα πετρέλαια με αισιν, εγώ και ο πήλιου...
-
Γιατι μας αρεσουν τα αυτοκινητα, εξ´ου και ειμαστε στο φορουμ των 4Τ
Γιατι θελω να εχω δικια μου αποψη και οχι να διαβαζω μονο τεστ αλλων
Γιατι μαρεσει να οδηγω νεα αυτοκινητα, που ισως αποκτησω καποια στιγμη (το αβεντζερ ηταν shortlisted)
Για να εχω την δυνατότητα να γράφω εδω και κάτι χρήσιμοΓενικά δεν καταλαβαίνω ουτε κατανοώ αυτο το σχόλιο. Το θεωρώ τελείως άκυρο.
-
Χα!
Πολυ παλιά που δούλευα πάρτ ταϊμ και είχα χρόνο και λεφτά ως χαρτζιλίκι είχα κάνει τεστ ντραιβ ΟΛΑ τα αυτοκίνητα!Έχω οδηγήσει ξέρω γωνκαμια 50-60 αυτοκίνητα ως τεστ ντραιβ αυτά τα χρόνια. Θυμάμαι από τα πρώτα πρέπει να ήταν ένα toyota iq cvt. Το ξέσκισα. Μιλάμε το αυτοκίνητο αν είχε φωνή θα φώναζε να το πάρουν μακρυά από εμένα.
Δεν μου άρεσε θυμάμαι που έπλεε η πίσω ανάρτηση υπό πίεση σε στροφή και καμιά λακούβα. Είχε ταλαντώσεις. Καμία σχέση με τις καλές γαλλικές αναρτησεις.
Κατά τα άλλα για την εποχή του.....το λέω....αμαξαρα. το αγόραζα άνετα, αν είχα λεφτά. Όχι όμως στο 1.0 cvt. αλλα το 1,3 diesel με 20 κιλά ροπής.
Θυμάμαι έβγαινε 20Κ τότε το diesel. Άντε τώρα ως πιτσιρικάς να ζητήσω 20κ για ένα iq οταν ένα γκολφ ξεκινούσε στα 18Κ. Για κανένα μεταπτυχιακό τα έδιναν μπας και ανέβει κάπως το iq μου. Αλλά για έναν κουβά iq, έτσι το έλεγαν, καλύτερα να σφουγγάριζα το σπίτι.
-
@criuser said in Οδήγησα....:
@antonakis said in Οδήγησα....:
Η τιμή είναι λάθος και άντε να πεις ότι κανά Fiat στην ίδια πλατφόρμα να είναι ένα τσικ φθηνότερο... αλλά έχουμε δρόμο ακόμα για να δούμε λογικές τιμές.Το νέο C3 και το αντίστοιχο φίατ θα είναι αρκετά φτηνότερα.
Και μικρότερα μάλλον.
-
Ωραίος Φάνη!
Ωραίο και το Avenger μέχρι τη στιγμή που μαθαίνεις την τιμή. Πολύ ακριβό. -
Γιατι μας αρεσουν τα αυτοκινητα, εξ´ου και ειμαστε στο φορουμ των 4Τ
Γιατι θελω να εχω δικια μου αποψη και οχι να διαβαζω μονο τεστ αλλων
Γιατι μαρεσει να οδηγω νεα αυτοκινητα, που ισως αποκτησω καποια στιγμη (το αβεντζερ ηταν shortlisted)
Για να εχω την δυνατότητα να γράφω εδω και κάτι χρήσιμοΓενικά δεν καταλαβαίνω ουτε κατανοώ αυτο το σχόλιο. Το θεωρώ τελείως άκυρο.
Καθόλου άκυρο δεν είναι το σχόλιο. Το test drive έχει τη λογική του να δοκιμάσεις κάτι για το οποίο ενδιαφέρεσαι. Από αυτά που είπες το μόνο που ίσως έχει κάποια βάση είναι πως δοκίμασες κάτι που είχες σαν υποψήφια αγορα.
Όλα τα άλλα παραπέμπουν σε αυτούς που ασχολούνται δημοσιογραφικά.Για να το πω ωμά, το κάνεις για την κ...βλα σου (το σου όχι απαραίτητα σε σένα, γενικά μιλάω) ωστόσο αν το test drive ήταν επι πληρωμή θα το έκανες; Ο άλλος από πάνω λέει ότι έκανε test drive 60 αυτοκίνητα, κατά πλειονότητα ανευ λόγου. Έστω και 20€ να ήταν το test drive ποιος θα έδινε περισσότερα από 1000€ για να παίζει;
Θέλω να καταλήξω πως εκμεταλλευόμαστε καταστάσεις για τις κ....βλες μας. Φυσικά οι εταιρίες χαζές δεν είναι, απορροφούν όλο αυτό το κόστος στην τελική τιμή πώλησης συν του ότι πολύ πιθανόν ακόμα και στο άκυρο να έρθει κάποιος να το πείσουν να το πάρει.
Όταν πραγματικά ενδιαφέρεσαι για ένα αυτοκίνητο το νοικιάζεις 2-3 μέρες για να το ζήσεις λίγο και να αποφασίσεις. Σε μια βόλτα 2 ωρών δεν καταλαβαίνεις σχεδόν τίποτα, πόσο μάλλον να δώσεις και review. Το σωστό feedback όταν ενδιαφέρεσαι για κάτι το παίρνεις από κατόχους και όχι test drive. -
Εγώ ο άλλος θα έδινα και περισσότερα από 1000 ευρώ. Πλακα κάνεις. 1000 ευρώ κοστίζει η κονσόλα και μερικά παιχνίδια του χ box. Προτιμώ τα αυτοκίνητα.
Δηλαδή αν κατάλαβα καλά κατηγορείς εμάς που δοκιμάσαμε αυτοκίνητα και έτσι αγόρασες εσύ ακριβότερα το δικό σου;
Ενδιαφέρουσα άποψη!
Οδήγησα....