-
Kαι αυτοί εσένα!
-
-
Nismo
-
@sabas_thess καλοτάξιδο να είναι! Ήταν γραφτό φαίνεται να καταλήξεις με Tiguan οπότε να το χαρείς και να το απολαύσεις με την οικογένειά σου!
-
@yonyan said in Οδήγησα....:
@a-d-p said in Οδήγησα....:
@sabas_thess said in Οδήγησα....:
@george-0 said in Οδήγησα....:
Το Tig από όσο ξέρω είναι ο μπαμπάς των ευρωπαϊκών suv. Παπούς ειναι τα αμερικανικά suv. Από αυτήν την άποψη η επιλογή σου είναι συντηρητική. Όμως η ανάλυση και η κριτική σου στην κατηγορία είναι άριστη.
Καταλήγεις στο Χ1 και το απορρίπτεις λόγο τιμής και ακριβής συντήρησης και το Sportage που θα έπρεπε να ήταν φθηνότερο.Προσωπικά το Sportage μου αρέσει και η BMW έχει κλέψει τη σχεδίαση καντράν ενιαίο με το tablet.
Μια μικρή διόρθωση. Είπα ότι είναι πολλά τα 40k της Gt-line η οποία έχει "παπά" εξοπλισμό όπως η αντίστοιχη R-line του Tig, για KIA. Και τα 42,5k της R-line τα θεωρώ πολλά. Αν η Titanium ήταν εξοπλισμένη και τιμολογημένη σαν την more η απόφασή μου θα ήταν πολύ πιο δύσκολη. Θεωρώ ανεπίτρεπτες ελλείψεις σε αυτά τα λεφτά τα Acc/bs και την αυτόματη θύρα αποσκευών.
Η έκδοση more εν ολίγης καθόρισε το αποτέλεσμα. Απλά δεν υφίσταται οτιδήποτε αντίστοιχο.
Θεωρώ άκυρη, στην παρούσα χρονική στιγμή, την επιλογή Sportage, αφού σε λίγους μήνες έρχεται το facelift με αρκετές αλλαγές.
Δν ισχύει ότι το περιμένουμε τέλη 2025? Έτσι διάβασα κάπου χθες ... Μου έβγαλες άκυρη την over budgeted επιλογή μου
Αν λάβουμε υπόψη ότι δεν το έχουν παρουσιάσει ακόμα οι μεγάλοι YouTubers στην Ευρώπη και μόλις προχθές το ανέβασε ένας Κορεάτης, υπολόγισε καλοκαίρι, ίσως και φθινόπωρο 2026. Αντίστοιχα το facelift Tucson , το είχαν παρουσιάσει πέρυσι τέτοιο καιρό και ήρθε Ελλάδα το φθινόπωρο που μας πέρασε.
-
Καλοτάξιδο. Δεν μπορώ να καταλάβω τι χρησιμεύει ο αντίλογος, από τη στιγμή που πήρες τις αποφάσεις σου. Θα το ακυρώσεις κι αυτό;
-
@dimsabas said in Οδήγησα....:
Καλοτάξιδο. Δεν μπορώ να καταλάβω τι χρησιμεύει ο αντίλογος, από τη στιγμή που πήρες τις αποφάσεις σου. Θα το ακυρώσεις κι αυτό;
Feedαρω το νήμα, τροφή για σκέψη, χαβαλές (τώρα που ξεμπέρδεψα και ηρέμησα) ενώ τέλος βγάζουμε και τους εκάστοτε "οπαδούς"! Κουβέντα να γίνεται. Όταν μπήκα στο forum το καλοκαιράκι του 2019 γινόταν της κολάσεως ήταν πολύ ενεργό. Τώρα, ειδικά μετά covid, έχει πέσει το activity...
Γιατί ενίστασαι, καλά δεν περνάμε;
-
@yonyan said in [Οδήγησα....]
Αν λάβουμε υπόψη ότι δεν το έχουν παρουσιάσει ακόμα οι μεγάλοι YouTubers στην Ευρώπη και μόλις προχθές το ανέβασε ένας Κορεάτης, υπολόγισε καλοκαίρι, ίσως και φθινόπωρο 2026. Αντίστοιχα το facelift Tucson , το είχαν παρουσιάσει πέρυσι τέτοιο καιρό και ήρθε Ελλάδα το φθινόπωρο που μας πέρασε.
Έχω την εντύπωση ότι η εισαγωγική άμα δεν ξεστοκάρει ως ένα βαθμό δεν θα το εισάγει. Και σύμφωνα με τα πρόσφατα "δεδομένα" έχουν πολύ πράγμα. Σε αυτή τη τελευταία γύρα που έκανα ήταν ένας τύπος που βρεθήκαμε σε 2/3 αντιπροσωπείες ταυτόχρονα. Έψαχνε οπωσδήποτε 4wd. Και για αυτά άκουσα τον πωλητή να λέει ότι υπάρχει μεγάλο απόθεμα σε διάφορα χρώματα και να μην ανησυχεί.
Παρεπιπτόντως αν έψαχνα 4wd υπό τις ίδιες συνθήκες ανάμεσα στα κορεατικά και το QQ θεωρώ ότι εύκολα θα κατέληγα στο Sportage.
@alex-mix εσύ, επειδή όπως φαίνεται έχω χάσει επεισόδιο όντας ανενεργός ένεκα του μωρού, γιατί το έδωσες το Xceed (diesel;); Λόγω έλλειψης ανταλλακτικών, είχες κάποιο άλλο θέμα με το αυτοκίνητο;
-
Αν είχα κατασταλάξει σε ένα μοντέλο μετά από τόσο έντονη διαμάχη μέσα μου κι άνοιγε πάλι ο ασκός του Αιόλου με τον καθένα να λέει τα δικά του, προσωπικά θα χαλιόμουν. Θεωρώ ότι μετά το μυστήριο του γάμου, το μόνο που πρέπει να ειπωθεί είναι ευχές κι όχι αντιρρήσεις. Στα γράφω αυτά επειδή επιζήτησες αντίλογο.
-
@giocitroen91 said in Οδήγησα....:
Πέρα από τις μετρήσεις του autotriti που βγάζουν σχεδόν ίδιες επιδόσεις στο 408 και το Tiguan και μάλιστα λιγο καλύτερες στο 408 … φαίνεται ότι συμφωνούν Και άλλοι στις μετρήσεις αυτες του 408:
https://zeperfs.com/en/fiche12330-peugeot-408-1-2-hyrbrid-e-dcs6.htmΑδερφέ επειδή προφανώς απαντάς σαν οπαδός ενώ εγώ πίσω από δάκτυλό μου δεν μου αρέσει να κρύβομαι θα στο θέσω ως εξής. Κάποια πράγματα δεν χρειάζονται link και άρθρα περιοδικών, είναι αυταποδεικτα. Το mhev 408 το οδήγησα ενώ είμαι κάτοχος από τον 12/2019 ενός 308 mk ii puretech 130.
Τυγχάνει δε να έχω οδηγήσει δοκιμαστικά και το 3008 με τον puretech 130 και το eat8. Ο ίδιος ο πωλητής μου είπε ότι αυτό το αμάξι είναι κανονικά για diesel.
Άρα έχω σφαιρική και ιδία άποψη για το συγκεκριμένο μοτέρ και τις δυνατότητες του. Και σου λέω ότι είναι πολύ καλό για το 208, επαρκές για τα 2008 & 308/308sw. Από εκεί και πάνω υστερεί. Τα 6ps που προσθέτει η ήπια υβριδικότητα δεν λένε κάτι. Στο 0-100 είναι χειρότερο ελαφρά από το non-mhev. Το μεγαλύτερο κατόρθωμα σε αυτό είναι η περιβαλλοντική του απόδοση και τα μηδενικά τέλη. Η καδένα θα δείξει πόσο αντέχει στον χρόνο. Και το mhev εντός κιβωτίου προσωπικά με φοβίζει.
Εν τέλει το μου βγάζεις πίνακες στους οποίους τα Tig & 408 με τους βασικούς κινητήρες έχουν ίδιες επιδόσεις είναι σαν να βγάζω εγώ πίνακα όπου κρίνεται εφάμιλλα το Tig σε αξιοπιστία με ένα Toyota. Το ξεφτιλλίζω για να καταλάβεις ότι δεν απαντάω με οπαδικά γυαλιά.
Καλές γιορτές να έχεις.
-
Αν είχα κατασταλάξει σε ένα μοντέλο μετά από τόσο έντονη διαμάχη μέσα μου κι άνοιγε πάλι ο ασκός του Αιόλου με τον καθένα να λέει τα δικά του, προσωπικά θα χαλιόμουν. Θεωρώ ότι μετά το μυστήριο του γάμου, το μόνο που πρέπει να ειπωθεί είναι ευχές κι όχι αντιρρήσεις. Στα γράφω αυτά επειδή επιζήτησες αντίλογο.
Σαν να κοιτάς κωλους στο γάμο σου. Κοιτα τους, αλλά περίμενε μια εβδομάδα έστω.
-
Ποιος δεν κοίταγε κώλους στον γάμο του;
-
Όπως γνωρίζεις καλά ως ενεργό μέλος αυτού του forum ο vag και τα προϊόντα του θάβονται συστηματικά και ακατάληπτα (όχι αδίκως). Έχω διαβάσει μέχρι για την "συμμετοχή" του στον β' που εδώ μέσα. Αν βασιζόμουν μόνο στα γραφόμενα δεν έπρεπε να είχα περάσει ούτε απέξω από την Karenta. Όλα τα εκλαμβανα ως τριβή και τροφή για σκέψη. Με προβλημάτισαν ως ένα σημείο αλλά έως εκεί. Στο τέλος η πραγματική έρευνα έφερε το αποτέλεσμα που έπρεπε.
-
Το σημαντικό είναι ότι ενεπλάκεις ενεργά κι έβγαλες τα δικά σου συμπεράσματα. Εύχομαι να το χαρείς όσο δεν πάει.
-
Ποιος δεν κοίταγε κώλους στον γάμο του;
Ο σοφός που δεν παντρεύτηκε...
-
Όπως γνωρίζεις καλά ως ενεργό μέλος αυτού του forum ο vag και τα προϊόντα του θάβονται συστηματικά και ακατάληπτα (όχι αδίκως). Έχω διαβάσει μέχρι για την "συμμετοχή" του στον β' που εδώ μέσα. Αν βασιζόμουν μόνο στα γραφόμενα δεν έπρεπε να είχα περάσει ούτε απέξω από την Karenta. Όλα τα εκλαμβανα ως τριβή και τροφή για σκέψη. Με προβλημάτισαν ως ένα σημείο αλλά έως εκεί. Στο τέλος η πραγματική έρευνα έφερε το αποτέλεσμα που έπρεπε.
Τα κριτήρια που έθεσες κατά την επιλογή βασίστηκαν σε χώρους κ σαλόνι στην πραγματικότητα. Εκεί πράγματι έχει το πακέτο σε σχέση με τα λοιπά csuv. Ωστόσο 150 άλογα κ 10 δεύτερα όταν τα ηλεκτρικά είναι κάτω από 10 '' για πλάκα κ ακόμη κ το ταπεινό cc αν κ hev έχει 7,8'' θα με έβαζε σε δεύτερες σκέψεις σε αυτά τα χρήματα. Το 2020 θα το επέλεγα, όχι όμως το 2025. Επίσης τα 150gr εκπομπές διοξειδίου δείχνουν ότι ο tsi έχει τα έχει τα χρονακια του πλέον κ πρέπει η vw να εφεύρει νέο κινητήριο σύνολο.
-
@nmsm2 said in Οδήγησα....:
Επίσης τα 150gr εκπομπές διοξειδίου δείχνουν ότι ο tsi έχει τα έχει τα χρονακια του πλέον κ πρέπει η vw να εφεύρει νέο κινητήριο σύνολο.
Θα έπαιρνα άνετα αυτοκίνητο με 500 gr, ιδανικά Ferrari V12.
-
Ο Χιτλερ ίδρυσε τη VW πάντως με επικεφαλης τον συνεργάτη του ναζί ,Φ.Πορσε ο οποίος σχεδίασε το σκαραβαίο για να τον δίνει το κόμμα.
Τωρα για τις επιδόσεις αν εχουν γίνει μετρήσεις μην εκπλησεσαι αν είναι παραπλήσιες σε μοντέλα που αρχικά εμοιαζαν να εχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ τους.Δυστυχώς απο τότε που τα ελληνικά περιοδικά σταμάτησαν να κάνουν μετρήσεις επιδόσεων χάσαμε αυτο το μέτρο σύγκρισης... -
Εγώ θεωρώ πως πήρες ένα πολύ καλό και ολοκληρωμένο αυτοκίνητο. Είχα την προηγούμενη γενιά και ήμουν πολύ ευχαριστημένος. Αλλά από τα review κατάλαβα ότι είχες κλειδώσει την απόφαση σου και τόνιζες υποσυνείδητα τα θετικά του Tiguan (όπως χώροι) και έδινες μεγάλη βαρύτητα στα αρνητικά των άλλων αυτοκινήτων. Δεν μπορώ πχ να πιστέψω ότι με ένα παιδί θα είχες πρόβλημα χώρων με το Terramar. Είναι κάτι που πιάνω τον εαυτό μου να το κάνω και εγώ (βλέπω ξένα reviews και στα αρνητικά που αναφέρουν λέω "εντάξει αυτό δεν παίζει και πολύ ρόλο").
ΥΓ δεν θα έχεις κανένα θέμα τις 18αρες ζάντες και απορώ που έψαχνες 17. Το αυτοκίνητο ασχημαινει πολυ -
@yonyan said in Οδήγησα....:
@george-0 said in Οδήγησα....:
Το Tig από όσο ξέρω είναι ο μπαμπάς των ευρωπαϊκών suv. Παπούς ειναι τα αμερικανικά suv. Από αυτήν την άποψη η επιλογή σου είναι συντηρητική. Όμως η ανάλυση και η κριτική σου στην κατηγορία είναι άριστη.
Καταλήγεις στο Χ1 και το απορρίπτεις λόγο τιμής και ακριβής συντήρησης και το Sportage που θα έπρεπε να ήταν φθηνότερο.Προσωπικά το Sportage μου αρέσει και η BMW έχει κλέψει τη σχεδίαση καντράν ενιαίο με το tablet.
Μια μικρή διόρθωση. Είπα ότι είναι πολλά τα 40k της Gt-line η οποία έχει "παπά" εξοπλισμό όπως η αντίστοιχη R-line του Tig, για KIA. Και τα 42,5k της R-line τα θεωρώ πολλά. Αν η Titanium ήταν εξοπλισμένη και τιμολογημένη σαν την more η απόφασή μου θα ήταν πολύ πιο δύσκολη. Θεωρώ ανεπίτρεπτες ελλείψεις σε αυτά τα λεφτά τα Acc/bs και την αυτόματη θύρα αποσκευών.
Η έκδοση more εν ολίγης καθόρισε το αποτέλεσμα. Απλά δεν υφίσταται οτιδήποτε αντίστοιχο.
Θεωρώ άκυρη, στην παρούσα χρονική στιγμή, την επιλογή Sportage, αφού σε λίγους μήνες έρχεται το facelift με αρκετές αλλαγές.
Δν ισχύει ότι το περιμένουμε τέλη 2025? Έτσι διάβασα κάπου χθες ... Μου έβγαλες άκυρη την over budgeted επιλογή μου
Αυτό θεωρητικά δν θα έριχνε τις τιμές στο υπάρχον στοκ? Βέβαια εξαρτάται και από τις τιμές που θα έχει το νέο...
Οδήγησα....