-
@lap said in Καταστροφικές Πυρκαγιές - Πλημμύρες - Θεομηνίες :
Ακριβώς το ανάποδο σε εμάς. Πλερω βάρβατη κατασκευή. Η διαφορά όχι μόνο στην πλακα της οροφής. Αλλά ολόκληρο το κτήριο αλλη ενίσχυση και σχεδιασμό των πάντων. Σοβαρός μηχανικός. Πολύ υψηλά στάνταρ κατασκευής
Είπαμε έγινε σωστή μελέτη και σωστά υλικά.
γυρο δεν εχω ιδεα τι ειναι ακριβοτερο ή φθηνοτερο.
το εμας δεν μου αρεσει που αναφερεις. αν πουμε οτι αποφασισαν και χτισανε οι γονεις ή αδερφια ή πεθερικα δεν ανηκει στα σημεια που μπορουμε εμεις να εχουμε εγκυρη αποψη.
για αυτο ο γατος μιλαει σε οτι μπορει να μιλησει σε πρωτο προσωπο.
στην αναπαλαιωση λοιπον του σπιτιου που εκανα και κοστισε πολλα, αυτες ηταν οι τιμες με τη ξυλινη ακριβοτερη.
καλυτερη ή οχι δεν ξερω, ξερω ακριβοτερη και δεν ειχα να τη πληρωσω. -
@fiverg said in Καταστροφικές Πυρκαγιές - Πλημμύρες - Θεομηνίες :
Απίστευτο πάντως αν όντως σβήστηκε η φωτιά με τέτοιο αέρα; Ισχύει άραγε; Μάλλον δεν θα υπάρχει τίποτε άλλο να κάψει πλέον.
ε, ναι, τελειωσαν τα δεντρα
-
@fanis75 said in Καταστροφικές Πυρκαγιές - Πλημμύρες - Θεομηνίες :
Άσε μας ρε Φάνη
Οταν τελειώνουν τα επιχειρήματα, αρχίζει η ατέλειωτη βλακεία....μπράβο σου ωραίο επιπεδο...κάνεις για συνομιλητής. Ανίκητος....πάντα!!
Εγώ Εσύ προσβάλεις συνεχώς, για ανίκητους και άλλα τέτοια. Πρώτος ξεκίνησες απαξιωτικους χαρακτηρισμούς. Εγώ έλεγα την άποψη μου για τη στέγη και εσύ με χαρακτήρισες πρώτος.
-
@gatoz said in Καταστροφικές Πυρκαγιές - Πλημμύρες - Θεομηνίες :
Ακριβώς το ανάποδο σε εμάς. Πλερω βάρβατη κατασκευή. Η διαφορά όχι μόνο στην πλακα της οροφής. Αλλά ολόκληρο το κτήριο αλλη ενίσχυση και σχεδιασμό των πάντων. Σοβαρός μηχανικός. Πολύ υψηλά στάνταρ κατασκευής
Είπαμε έγινε σωστή μελέτη και σωστά υλικά.
γυρο δεν εχω ιδεα τι ειναι ακριβοτερο ή φθηνοτερο.
το εμας δεν μου αρεσει που αναφερεις. αν πουμε οτι αποφασισαν και χτισανε οι γονεις ή αδερφια ή πεθερικα δεν ανηκει στα σημεια που μπορουμε εμεις να εχουμε εγκυρη αποψη.
για αυτο ο γατος μιλαει σε οτι μπορει να μιλησει σε πρωτο προσωπο.
στην αναπαλαιωση λοιπον του σπιτιου που εκανα και κοστισε πολλα, αυτες ηταν οι τιμες με τη ξυλινη ακριβοτερη.
καλυτερη ή οχι δεν ξερω, ξερω ακριβοτερη και δεν ειχα να τη πληρωσω.Είδες που σου λέω. Από την αρχή χτισιμο με τους σύγχρονους κανόνες δόμησης και υψηλά στάνταρ δόμησης. Από την αρχή ήθελε άλλη σχεδίαση το σπίτι για πιο βαριά σκεπή. Εάν ήθελε να είναι όλα σωστά ο μηχανικός έβγαλε τρεις τιμές. Η σωστή, η μεσαία και με ξύλινη
-
Cirus να καθαρίσεις τη μύτη σου
Εγώ όταν πάω σε ένα σπίτι της οικογένειας με ξύλινη στέγη το μυρίζω το καλοκαίρι, μάλλον είστε καπνιστες και δεν μυρίζετε. Τι να πω... Τέσπα το κουρασαμεΕχει καεί από την πολύ κόκα μάλλον. Μπορεί να μην μυρίζω αλλά νιώθω καλά χαχαχαχαχαχ
τεσπα σε συμπαθώ και δεν συνεχίζω, οτι πεις. Απλά μην νομιζεις ότι τα ξέρεις όλα και είσαι ειδικός. ούτε επειδή το λες εσυ και σου το έχουν πει κάποιοι που έχουν ξύλινη οροφή είναι και σωστό.
-
Τα σύγχρονα βερνίκια δεν μυρίζουν. Αλλά αυτό δεν λέει κάτι. Το ξύλο θέλει συχνή περιποίηση και φροντίδα.
Το σπίτι στο νησί είναι με ξύλινη οροφή και δεν έχει πρόβλημα. Αλλά θέλει ετήσιο έλεγχο και φροντίδα. Το σαράκι και το αλάτι σκίζουν τα ξύλα. Το σαράκι αν εμφανιστεί εύκολα πάει και στις υπόλοιπες ξύλινες επιφάνειες του σπιτιού π.χ. κρεβάτια, κάσες, έπιπλα κλπ... και μετά θα πρέπει να γίνει χρήση φαρμάκου για την εξόντωσή του. Ταλαιπωρία και μανούρα.
Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που θεωρώ ότι τα ιδιόκτητα εξοχικά είναι για συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών.
-
@storm said in Καταστροφικές Πυρκαγιές - Πλημμύρες - Θεομηνίες :
Τα σύγχρονα βερνίκια δεν μυρίζουν. Αλλά αυτό δεν λέει κάτι. Το ξύλο θέλει συχνή περιποίηση και φροντίδα.
Το σπίτι στο νησί είναι με ξύλινη οροφή και δεν έχει πρόβλημα. Αλλά θέλει ετήσιο έλεγχο και φροντίδα. Το σαράκι και το αλάτι σκίζουν τα ξύλα. Το σαράκι αν εμφανιστεί εύκολα πάει και στις υπόλοιπες ξύλινες επιφάνειες του σπιτιού π.χ. κρεβάτια, κάσες, έπιπλα κλπ... και μετά θα πρέπει να γίνει χρήση φαρμάκου για την εξόντωσή του. Ταλαιπωρία και μανούρα.
Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που θεωρώ ότι τα ιδιόκτητα εξοχικά είναι για συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών.
Δεν διαφωνώ ότι θέλει πιο πολύ φροντίδα. Αλίμονο ξύλο είναι
Αλλά υπερβάλεις δεν χρειάζεται φροντίδα κάθε χρόνο (όχι ελεγχο για φροντίδα λέω, έλεγχο ας κάνεις κάθε χρόνο).
Εμας είναι σε βουνό (1100 υψόμετρο) οπότε αλάτι δεν έχουμε καθόλου. Το σαράκι θέλει προσοχή μόνο
-
Απ το 2007
Ισχύει και σήμερα -
@cirus δεν αναφέρομαι στη στέγη. Η στέγη αν έχει έχει καλή μόνωση από την πάνω πλευρά δεν θέλει και πολύ φροντίδα.
Αναφέρομαι σε άλλες ξύλινες επιφάνειες του σπιτιού. Εγώ δεν ασχολούμαι με το εξοχικό και δεν πατάω το πόδι μου. Χθες μιλούσα με τον πατέρα μου και μου έλεγε ότι και φέτος θα περάσει βερνίκι τα παντζούρια και τις ξύλινες κάσες γιατί το αλάτι από πέρυσι τα έχει σκίσει. Απαγορεύεται στο νησί η χρήση κουφωμάτων αλουμινίου.Αν όμως δεις την στέγη (που είναι πολύ παλιά) πως έχει γίνει από το σαράκι θα νομίζεις ότι είναι σουρωτήρι. Τώρα έχει πέσει τσιμέντο πάνω από την ξύλινη στέγη, έξτρα μόνωση και μόνο μέσα στο σπίτι φαίνεται το ξύλο.
-
@storm said in Καταστροφικές Πυρκαγιές - Πλημμύρες - Θεομηνίες :
@cirus δεν αναφέρομαι στη στέγη. Η στέγη αν έχει έχει καλή μόνωση από την πάνω πλευρά δεν θέλει και πολύ φροντίδα.
Αναφέρομαι σε άλλες ξύλινες επιφάνειες του σπιτιού. Εγώ δεν ασχολούμαι με το εξοχικό και δεν πατάω το πόδι μου. Χθες μιλούσα με τον πατέρα μου και μου έλεγε ότι και φέτος θα περάσει βερνίκι τα παντζούρια και τις ξύλινες κάσες γιατί το αλάτι από πέρυσι τα έχει σκίσει. Απαγορεύεται στο νησί η χρήση κουφωμάτων αλουμινίου.Αν όμως δεις την στέγη (που είναι πολύ παλιά) πως έχει γίνει από το σαράκι θα νομίζεις ότι είναι σουρωτήρι. Τώρα έχει πέσει τσιμέντο πάνω από την ξύλινη στέγη, έξτρα μόνωση και μόνο μέσα στο σπίτι φαίνεται το ξύλο.
Δεν καταλαβα ότι αναφέρεσαι σε αλλες επιφάνιες. Για την οροφή μίλησα εγώ μόνο από προσωπική εμπειρία. Ξαναλέω ότι δεν είμαι ειδικός
-
Κινδυνεύει το τελευταίο πυκνό δάσος που την είχε γλιτώσει από τις φωτιές πέρσι και πρόπερσι στα Μέγαρα (Γεράνεια όροι κτλ) .
Πιο πολύ κινδυνεύει το άνω Αλεποχωρι που έχει και τις πιο πολλές μόνιμες κατοικίες.
Η φωτιά είναι τώρα στον Πευκενεα. -
@nickthetrib said in Καταστροφικές Πυρκαγιές - Πλημμύρες - Θεομηνίες :
Κάποια στιγμή θα χρειαστεί αλλαγή στα ξύλα του σκελετού της σκεπής και δεν θα είναι φτηνή
Το πατρικό της μάνας μου χτίστηκε το 1898, με ξυλινη σκεπή και κεραμίδια. Τα ξύλα ειναι μιά χαρά.
Η ποιότητα του υλικού παίζει ρόλο επίσης, όχι μόνο το είδος. -
Καλησπέρα. Δε στέκομαι σε κριτικές για το είδος μιας στέγης και τι είναι φθηνο ή ακριβό. Οι λόγοι για τους οποίους μπορεί να αρπάξει φωτιά ένα σπίτι παντως ..., είναι πολλοί και διαφορετικής φύσης.
Υπάρχουν πάντως πανάκριβες και ποιοτικές λύσεις που είναι ευάλωτες στην φωτιά (πχ θερμο - πρόσοψη). Η θερμοπροσόψεις είναι θερμομονωτικές, όχι πυράντοχες.
Οφείλω να καταθέσω πάντως πως για την προστασία μας (από την τρίτη φωτιά στην περιοχή τα τελευταία 15 χρόνια ),είχε προηγηθεί πολλή προεργασία τόσο από τον Δήμο όσο και από τους κατοίκους. Σε συνδυασμό με την ορθολογική χρήση και επάρκεια των μέσων πυρόσβεσης και αστυνόμευσης, όχι μόνο δεν θρηνήσαμε θύματα από την φωτιά αλλά και οι βλάβες καταστροφές ήταν οι ελάχιστες αναλογούντων των καιρικών συνθηκών αλλά και της περιοχής και ώρας που ξέσπασε η πυρκαγιά.
Εγραφα και στην προηγούμενη φωτιά για την αποτελεσματικότητα των δράσεων του Μπουρνούς (Δημαρχος Ραφήνας Πικερμίου) σε σχέση με τους υπόλοιπους άρχοντες. Αυτή την φορά είχε και καλύτερη συνεργασία με το συντονιστικό της πυροσβεστικής.
Αυτά ως πρώτα συμπεράσματα. Μπορεί να επανέλθω. Άλλωστε ακόμη η περιοχή δεν έχει ξεφύγει εντελώς από τον κίνδυνο.
Δεν ξέρω τι λένε για το θέμα σε καναλια ή ραδιοφωνα. Επί του πεδίου τα διαπίστωσα και τα καταθέτω. -
@piliourits said in Καταστροφικές Πυρκαγιές - Πλημμύρες - Θεομηνίες :
Απ το 2007
Ισχύει και σήμεραΓιατί σταματάς τόσο πρόσφατα (2007);
Βάλε από το 1982 (θυμάμαι 10χρονο παιδάκι (έχω και φωτο από εφημερίδα με τον συγχωρεμένο τον πατέρα μου στην παραλιακή οδό),που η φωτιά τότε είχε φτάσει στην παραλία των Αγ.Αποστόλων Αττικής κι έσβησε στη θάλασσα,πέφτοντας από ένα βράχο.Άλλη μια φορά την έχω δει τόσο κοντά (τον Αύγουστο 2017 που έκαψε πάλι Ωρωπό,Βλαστό και κλειδώσαμε το εξοχικό και γυρίσαμε Αθήνα κάνοντας το σταυρό μας για το τι θα βρούμε την επόμενη μέρα...)
-
@yem said in Καταστροφικές Πυρκαγιές - Πλημμύρες - Θεομηνίες :
Κινδυνεύει το τελευταίο πυκνό δάσος που την είχε γλιτώσει από τις φωτιές πέρσι και πρόπερσι στα Μέγαρα (Γεράνεια όροι κτλ) .
Πιο πολύ κινδυνεύει το άνω Αλεποχωρι που έχει και τις πιο πολλές μόνιμες κατοικίες.
Η φωτιά είναι τώρα στον Πευκενεα.ε, εχετε ατομικη ευθυνη. δεν το ξερς?
ειναι και ο στρατηγος.
και το μικροκλημα. οχι με γιωτα. -
@spi_duster said in Καταστροφικές Πυρκαγιές - Πλημμύρες - Θεομηνίες :
Καλησπέρα. Δε στέκομαι σε κριτικές για το είδος μιας στέγης και τι είναι φθηνο ή ακριβό. Οι λόγοι για τους οποίους μπορεί να αρπάξει φωτιά ένα σπίτι παντως ..., είναι πολλοί και διαφορετικής φύσης.
Υπάρχουν πάντως πανάκριβες και ποιοτικές λύσεις που είναι ευάλωτες στην φωτιά (πχ θερμο - πρόσοψη). Η θερμοπροσόψεις είναι θερμομονωτικές, όχι πυράντοχες.
Οφείλω να καταθέσω πάντως πως για την προστασία μας (από την τρίτη φωτιά στην περιοχή τα τελευταία 15 χρόνια ),είχε προηγηθεί πολλή προεργασία τόσο από τον Δήμο όσο και από τους κατοίκους. Σε συνδυασμό με την ορθολογική χρήση και επάρκεια των μέσων πυρόσβεσης και αστυνόμευσης, όχι μόνο δεν θρηνήσαμε θύματα από την φωτιά αλλά και οι βλάβες καταστροφές ήταν οι ελάχιστες αναλογούντων των καιρικών συνθηκών αλλά και της περιοχής και ώρας που ξέσπασε η πυρκαγιά.
Εγραφα και στην προηγούμενη φωτιά για την αποτελεσματικότητα των δράσεων του Μπουρνούς (Δημαρχος Ραφήνας Πικερμίου) σε σχέση με τους υπόλοιπους άρχοντες. Αυτή την φορά είχε και καλύτερη συνεργασία με το συντονιστικό της πυροσβεστικής.
Αυτά ως πρώτα συμπεράσματα. Μπορεί να επανέλθω. Άλλωστε ακόμη η περιοχή δεν έχει ξεφύγει εντελώς από τον κίνδυνο.
Δεν ξέρω τι λένε για το θέμα σε καναλια ή ραδιοφωνα. Επί του πεδίου τα διαπίστωσα και τα καταθέτω.Δηλαδή εσύ τώρα γράφεις ότι το επιτελικό κράτος κάπως λειτούργησε;
Έχω μπερδευτεί... -
Συγνωμη κιολας μα λειτουργησε. Τι να κανουμε τωρα?
-
Καλά τώρα ε. Τόσο μπινελίκι έχει πέσει για το επιτελικό κράτος και λες τέτοια πράγματα? Φέρνεις τη φωτιά απ' την Πεντέλη στο forum?
Εντάξει θα θεωρήσουμε ότι είσαι στρεσαρισμένος από την όλη εμπειρία με τη φωτιά και σου ξέφυγε. Έλα πες την αλήθεια που θέλουν ν' ακούσουν οι απανταχού αριστεροί, αντι-Κούληδες, αντι-ΝΔ, αντικυβερνητικοί κλπ... Τι έκανε είπαμε το επιτελικό κράτος?
-
@andya3 said in Καταστροφικές Πυρκαγιές - Πλημμύρες - Θεομηνίες :
Καλά τώρα ε. Τόσο μπινελίκι έχει πέσει για το επιτελικό κράτος και λες τέτοια πράγματα? Φέρνεις τη φωτιά απ' την Πεντέλη στο forum?
Εντάξει θα θεωρήσουμε ότι είσαι στρεσαρισμένος από την όλη εμπειρία με τη φωτιά και σου ξέφυγε. Έλα πες την αλήθεια που θέλουν ν' ακούσουν οι απανταχού αριστεροί, αντι-Κούληδες, αντι-ΝΔ, αντικυβερνητικοί κλπ... Τι έκανε είπαμε το επιτελικό κράτος?
λειτουργησε ο δημος που ετυχε να εχει ενα καλο δημαρχο οπως ειχε αποδειξει και στη φωτια στο ματι.
το επιτελικο κρατος λειτουργησε μονο μεσω του αρη. οκ, και του αντυ τωρα. -
@gatoz said in Καταστροφικές Πυρκαγιές - Πλημμύρες - Θεομηνίες :
@andya3 said in Καταστροφικές Πυρκαγιές - Πλημμύρες - Θεομηνίες :
λειτουργησε ο δημος που ετυχε να εχει ενα καλο δημαρχο οπως ειχε αποδειξει και στη φωτια στο ματι.
το επιτελικο κρατος λειτουργησε μονο μεσω του αρη. οκ, και του αντυ τωρα.Δεν τον γνωρίζω τον Δήμαρχο. Νομίζω ότι είναι Ζαίος, αδιάφορο, μπράβο του.
Ο δήμαρχος είναι κομμάτι του κράτους. Παίρνει το μπράβο για το κομμάτι που του αναλογεί. Αντίστοιχα αν το σύστημα λειτούργησε αποτελεσματικά, πρέπει να πάρουν το μπράβο τους και οι λοιπές υπηρεσίες που ενεπλάκησαν. Από την πυροσβεστική και την περιφέρεια μέχρι τον τελευταίο εμπλεκόμενο κρατικό υπάλληλο.
Εκτός αν ο Δήμαρχος τα έκανε όλα μόνος του όπως υπονοείς, οπότε ας κρατήσει όλα τα μπράβο για τον εαυτό του...
Καταστροφικές Πυρκαγιές - Πλημμύρες - Θεομηνίες